2020-12-17
有時就算係灣仔/銅鑼灣食完午餐或晚餐,都會特登坐黎北角食呢間甜品,原因無他,因為實在太!好!食!個人最推介佢既芒果刨冰同埋芒果乳酪,芒果刨冰除左刨冰本身之外仲有大大粒既芒果同埋芒果糯米飯、芒果醬同埋椰汁其中芒果糯米飯都毫不遜色於刨冰,係煙煙韌韌勁好食既質感!主角芒果刨冰既芒果大粒得黎又清甜多汁(講起都流口水)刨冰就入口即融,加埋芒果汁同椰汁一齊食又係另一個層次,一次過滿足晒三個願望而芒果乳酪就係清甜芒果汁同埋酸酸甜甜乳酪既perfect match口渴或者夏天飲一流!但記得攪勻左個底嘅乳酪先飲我第一次黎係同另外三個女仔朋友黎,叫左兩個芒果刨冰諗住share食,但第一個一黎我地已經個個都忍唔住,幾乎係搶住黎食結果係第二個刨冰黎之前我地已經差唔多食晒第二同第三、四次就係同男朋友黎,本身男朋友對甜品唔感興趣,所以就叫左杯芒果乳酪飲;點知我比左啖糯米飯佢食佢又話好食,之後仲食埋我半個刨冰同糯米飯(!!)而佢個杯芒果乳酪同樣都深得我地歡心,結果糯米飯+芒果乳酪就變左我地次次黎既必叫之選如果大家對呢間鋪頭都有興趣既話,同樣都推介你地叫刨冰、糯米飯或者芒果乳酪~我有一次試過佢地個芒果布甸同雪糕,但都
如果大家對呢間鋪頭都有興趣既話,同樣都推介你地叫刨冰、糯米飯或者芒果乳酪~我有一次試過佢地個芒果布甸同雪糕,但都係覺得一般般 冇其他款咁驚艷