2022-07-06 35 瀏覽
這間餐廳位於尖沙咀,他們每款食物都會加入CBD,令人有舒壓的感覺,好好relax一下!餐廳環境寬敞,不會好迫!餐牌上有多款前菜、主菜、意粉、飯等可以選擇!帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁,這款前菜味道酸酸味味,食落牛油果味好濃,其次是蟹肉和帶子味,是一個開胃的前菜!三重芝士煙肉焗薯條,薯條上面淋有滿滿的芝士醬,芝士能夠做到拉絲效果!上面再灑上煙肉碎,味道咸香又美味!白酒金不換蜆肉意粉,意粉食落較為清爽,帶有微辣,而且有大量的蜆肉,好足料!法式燒春雞配蜜糖芥末籽汁,春雞有半隻,雞肉口感嫩滑juicy,而且味道都好夠,不用點醬都已經好好味,如果點上芥末籽汁一起食,食落又多一層層次!熱帶雨林,飲品用上桑莓、菠蘿、橙等製成,味道酸酸甜甜,有點像fruit punch的味道!
2022-06-28
2022-07-02 62 瀏覽
蟹肉帶子他他 Hokkaido scallop, crab meat, guacamole tartare- a delectable signature appetizer 招牌小食名不虛傳,好食!墨西哥 king prawn tacos - double CBD 雙倍大麻二酚 Cannabidiol(CBD)- this is the dish, my friend and I decided to double the portion of CBD even though we couldn't taste anything at all. 呢個taco做得好好,醬汁令人開胃,加了一倍大麻二酚但點解感覺唔到嘅?🤔🤭Cocktails:Too good to be true - Tequila, spiced rum, limeGinger baby - Ginger, whiskyDisappointed indeed, tasted like juice...由賣相到味道都好一般威靈頓三文魚 Wellington Salmon- the salmon is ok, it's t

墨西哥 king prawn tacos

Cocktails:
Ginger baby - Ginger, whisky
Cocktails

威靈頓三文魚 Wellington Salmon
- the salmon is ok, it's the pastry that is an issue, bread like and sticky. 個酥皮出事,既乾且硬,感覺似食麵粉團。
威靈頓三文魚 Wellington Salmon
題外話/補充資料: 餐廳的通風系統比較差,吃完餐飯後,滿身都是油煙味。。。難受😣
2022-06-13
墨西哥 king prawn tacos
2022-07-01 42 瀏覽
之前喺西營盤試過飲cbd咖啡,雖然味道分別唔大,但可以提下神令個人開心啲!果陣先知原來有好多cbd product對身體都好健康,奈何cbd就黎俾法例禁止,所以就想趁依家試多啲cbd餐廳!威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $228威靈頓牛排就食得多喇,威靈頓三文魚就真係第一次見!不得不說,黃椒醬果種辣味真係啱啱好,好吊到三文魚既味出黎。三文魚既肉質好嫰滑,酥皮亦都好脆,但個人覺得如果牛油味再重啲就會更加惹味喇!香烤海鮮白醬啤酒薯角 $98見到一大盤薯角就覺得好抵食喇,薯角焗得好香口,而且有海鮮白醬令薯角既味道更濃郁,但較上面既薯角可能比較少醬,相對會淡味少少,記住攪勻先食啊!

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $228

香烤海鮮白醬啤酒薯角 $98

🙋🏻‍♀️推薦指數 🌕🌕🌕🌖🌑餐廳昏暗氛圍配合音樂 氣氛非常好☺️ 環境及服務都不錯,座位寬敞舒適,適合二人約會或一班人聚會🥂 價錢低至中等,食物質素偏高,份量正常,性價比高,即使不以CBD作噱頭也值得一試!👍🏻 餐廳人流較少,可以坐得耐,絕對是放鬆心情的好選擇😍溫馨提示:大麻二酚(CBD)是大麻植物內的化合物,不屬危險藥物,純CBD有鎮靜、消炎止痛、舒緩情緒、放鬆心情等作用。餐廳喺食物製作過程會加入大麻二酚CBD,份量已悉心調教,下單時可選擇不加入CBD,絕對可放心食用🙆🏻‍♀️💖 (老實說 同朋友食完大家都冇特別感覺😂)═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖人均消費約$200以下便夠飽肚,食物好味有驚喜!-𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌🌿大麻二酚小食拼盤 CBD Platter • 水牛城雞翼、炸蝦餅、炸洋蔥圈 ($148)✨正常質素,夠脆,有醬汁調味🍗韓式甜辣炸雞 Korean Fried Chicken ($78)✨味道不錯,少辣,雞粒夠軟熟,但份量少𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆 🍤香煎虎蝦鮮茄龍蝦汁闊麵 Spicy Tomato Fettuccine With Tiger Prawn ($168)✨
🙋🏻‍♀️推薦指數 🌕🌕🌕🌖🌑

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

人均消費約$200以下便夠飽肚,食物好味有驚喜!

𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌
正常質素,夠脆,有醬汁調味

味道不錯,少辣,雞粒夠軟熟,但份量少

𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆
虎蝦夠爽口好味,醬汁夠辣,配搭蕃茄非常好味😋😋

🦑墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子 Squid Ink Risotto With Seared Hokkaido Scallop ($158)✨
醬汁有驚喜😋 夠香濃,配搭帶子及蟹肉一流!食完個嘴會黑晒🌚

🫧餐廳收取加一費用🫧
2022-06-27 48 瀏覽
Pan Pan🥞👼🏼 tried out , the 1st ever CBD restaurant in HK! 🌿😬There’s such a strong momentum with CBD here, stressing on its medicinal benefits such as relaxation and helping with our sleep, let’s see what the fuss is about 👀Price :~$200-300ppQuality : 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳Recommend : 💖💖💖💖Service : 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️(Ratings out of 5)OVERALL: located in TST Hau Fook Street(厚福街), this resto is filled with cool purple neon lighting, mixture of bar/couch seatings & a diverse menu👏🏼 Advisable to book in advance even

Price :~$200-300pp
Quality : 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
Recommend : 💖💖💖💖
Service : 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
(Ratings out of 5)

OVERALL: located in TST Hau Fook Street(厚福街), this resto is filled with cool purple neon lighting, mixture of bar/couch seatings & a diverse menu👏🏼 Advisable to book in advance even for weekdays! Pretty yummy food overall, but not sure if Pan became more relaxed & sleepy post meal or due to a tiring work day🤣❗️Everything can be done with no CBD🌿 - just let them know

DISHES:
🐟🫔 Wellington salmon with peruvian aji amardillo sauce - signature dish & not often found in restaurants, it’s served with cress sprouts salad and can be cut into 4 sizeable pieces. The sauce compliments well & the salmon is not dry/overcooked, but the pastries a bit soggy.

🍣🍚Hawaiian ponzu salmon semi-cooked tuna ahi poke - very big portion, topped with salmon, onsen egg, cherry tomatoes, asparagus tips & beans (these beans have an interesting flavour, might not be for everyone), very filling and flavourful. Recommended! 😋

🥘🌮Green curry chicken enchiladas - the curry with the purple opinions is mildly spicy, but gives a great kick to the flavour. An interesting dish but personally won’t order again just bcos there’s others Pan wants to try! 😂

🍫🍌Banana chocolate milk - topped with creme and chocolate sauce, pretty sweet and tasted as expected👌🏻
2022-06-27 22 瀏覽
平時威靈頓牛柳就食得多🐮但係威靈頓三文魚就真係未食過🤤金黃色酥脆嘅外皮 中間包住嫩滑甘香嘅三文魚🍣再配埋軟腍嘅菠菜🥬口感真係好豐富!旁邊仲有酸酸辣辣嘅袐魯黃椒醬 食落更加惹味開胃!
Med
2022-06-27 33 瀏覽
最近的工作十分之繁忙,終於有時間,放鬆一下,相約朋友來到了這一間餐廳享受一下正常的生活.這間餐廳離地鐵站十分接近,食完嘢仲可以去海旁吹下風飲下酒,加上餐廳環境佈置十分之有氣氛令人感受到放鬆的感覺.所有飲品也十分之有特色大家記住試一試.這個韓式炸雞,十分之香脆,所有汁也掛在雞肉身上,雖然冇得去韓國感受到當地的美食,感受到幸福的感覺.這個虎蝦十分之爽口,加上廚師火候控制得宜,令這一碟意粉昇華的不少.這個豬肋骨十分之入味充滿了肉汁.

所有飲品也十分之有特色大家記住試一試.

這個豬肋骨十分之入味充滿了肉汁.
好一段時間冇嚟呢一間大麻二酚(CBD)餐廳放鬆一下,打完第三針終於咁出街食嘢,一於過嚟會一會佢🥢哈里薩辣雞墨西哥薄餅($88)上枱嘅時候已經聞到濃郁嘅香氣,嫩口雞肉被包裹在炸得香脆香脆嘅外皮中,加上份量恰到好處嘅醬料,牛油果蕃茄洋蔥酸汁等等,調味甚是不錯。🥢白酒煮藍青口伴蒜茸法包($208)大大兜用白酒煮過嘅青口份量比得幾大方,青口都嫩,汁底無過鹹,不過最鍾意都係烤得香脆充滿牛油香氣嘅蒜蓉法包。🥢墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子($158)黑漆漆嘅意大利飯,配搭粒粒白嫩厚身嘅帶子,感覺高貴華麗。蟹肉鮮味融入飯粒之中,加上堅韌咬口,食完滿足又飽肚。🍊法式橙酒可麗餅伴雲呢拿雪糕($88)之前喺法國餐廳食嘅法式可麗餅都幾貴,仲要係冇雪糕嘅,呢度算係平價抵玩版本。可麗餅浸泡喺香甜嘅橙酒之中,加上凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,調味還不錯。

🥢哈里薩辣雞墨西哥薄餅($88)

🥢白酒煮藍青口伴蒜茸法包($208)

2022-06-22 18 瀏覽
近年CBD大麻二酚大行其道,因為可以放鬆下而且又合法當中我就最鍾意呢間啦因為佢仲要連食物都有水準呢到裝修非常之闊落,坐得勁舒服略為幽暗既燈光令人非常之放鬆仲有少少音樂做背景一路食野一路放鬆,都咪話唔CHILL選擇不少,而且價錢唔貴基本上呢到既食物都會加入CBD大麻二酚既但如果你有憂慮既,其實都可以要求唔加都得哈里薩辣雞墨西哥薄餅通常雞類TACOS都係用雞絲形式上,佢選擇用成舊雞,都幾特別而且味道都唔錯韓式甜辣炸雞醬汁辣辣地,但又唔會太辣,而且辣中帶甜,味道剛好,雞肉亦幾嫩美式BBQ醬燒豬肋骨醬汁香濃,豬肋骨好多肉,令人食極唔停,食佢已經勁飽薯角炸得亦唔錯脆炸焦糖西班牙油炸鬼配雲呢拿雪糕西班牙油炸鬼口感好特別,炸得外脆內軟,唔似中式油炸鬼炸到入面乾晒再加上佢有好香肉桂味,令人十分回味佢個焦糖醬亦好加分
近年CBD大麻二酚大行其道,因為可以放鬆下而且又合法
當中我就最鍾意呢間啦
因為佢仲要連食物都有水準
呢到裝修非常之闊落,坐得勁舒服
略為幽暗既燈光令人非常之放鬆
仲有少少音樂做背景
一路食野一路放鬆,都咪話唔CHILL

選擇不少,而且價錢唔貴
基本上呢到既食物都會加入CBD大麻二酚既
但如果你有憂慮既,其實都可以要求唔加都得
哈里薩辣雞墨西哥薄餅

而且味道都唔錯
韓式甜辣炸雞

美式BBQ醬燒豬肋骨

醬汁香濃,豬肋骨好多肉,令人食極唔停,食佢已經勁飽

薯角炸得亦唔錯
脆炸焦糖西班牙油炸鬼配雲呢拿雪糕
再加上佢有好香肉桂味,令人十分回味
佢個焦糖醬亦好加分
2022-06-19 37 瀏覽
位於尖沙咀厚福街的「Med Chef」,係一間創新以大麻二酚CBD入饌的餐廳。店內裝修簡約舒適,地方寬敞。餐牌上供應前菜、小食、主菜、甜品等等西式食物。現凡於星期一至四,全日任何時段,所有食品都有85折優惠香煎虎蝦鮮茄龍蝦汁闊麵虎蝦有三大隻,蝦殼已𠝹開,方便剝殼食用,好貼心❤️闊麵口感軟硬適中,加咗辣椒、鮮茄、龍蝦汁、洋蔥等等配料一齊烹調,香辣惹味威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬熱辣辣的威靈頓三文魚,份量十足!酥脆可口的酥皮包住三文魚及菠菜,嫩滑多汁,充滿魚鮮味。配上獨特的秘魯黃椒醬,微微辣,好好食哦手打流心菲達芝士撻焗熱後的芝士撻,香氣撲鼻~撻皮好鬆脆,充滿牛油香🧈流心菲達芝士好軟滑,芝味香濃,唔會太甜,大滿足呢熱帶水果白茶清雅脫俗的水果白茶,去脂解膩

香煎虎蝦鮮茄龍蝦汁闊麵

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬

手打流心菲達芝士撻

熱帶水果白茶

清雅脫俗的水果白茶,去脂解膩
2022-06-19 23 瀏覽
每次覺得個人好stressful 嘅時候都會想嚟呢度食餐勁嘅等自己可以relax下唔係因為呢度嘅食物係我指定嘅comfort food其實係因為呢度嘅菜式可以落CBD令個人放鬆啲蟹肉牛油果🥑帶子多士呢個基本上每次嚟必點個層次好豐富蟹肉帶子已經夠鮮味頂層仲有三文魚籽墨魚汁帶子蟹肉意大利飯呢個超超超惹味帶子煎到剛剛熟意大利飯就有咬口CBD 拼盤~~有蝦餅、雞翼、洋蔥圈、沙律個雞翼帶少少辣有少少墨西哥風味蝦餅似乎都係手打唔係現成貨有誠意炸雞tacos個墨西哥辣醬好惹味又係有牛油果醬~~我至愛
每次覺得個人好stressful 嘅時候

墨魚汁帶子蟹肉意大利飯
呢個超超超惹味
帶子煎到剛剛熟
意大利飯就有咬口

CBD 拼盤~~有蝦餅、雞翼、洋蔥圈、沙律
個雞翼帶少少辣

炸雞tacos
個墨西哥辣醬好惹味
又係有牛油果醬~~我至愛
2022-06-17 31 瀏覽
👉🏻美式BBQ醬燒豬肋骨 ROASTED PROK RIBS WITH BARBECUE SAUCE💲268👉🏻黑松露忌廉什菇意大利飯 BLACK TRUFFLE MIX MUSHROOM RISOTTO💲128👉🏻自家製焦糖西班牙油炸鬼拌雲呢拿雪糕 CARAMEL SPANISH CHURROS W VANILA ICE CREAM💲98👉🏻士多啤梨乳酪沙冰 STRAWBERRY YOGURT SMOOTHIE💲58👉🏻MALDIVES💲98Gin, Blue Curacao, Lemon Juice, Egg White-已經唔知第幾次幫襯呢間餐廳🤣因為佢係香港唯一一間亦都係第一間CBD餐廳😗近排好多人討論緊應唔應該禁CBD 所以食得就食啦🤣其實CBD加咗唔會好覺架千祈唔好覺得啲嘢食會好苦🤣意大利飯淋得嚟有咬口 幾creamy 黑松露味都幾香 pork ribs就好似鞋咗少少🤔churros都唔錯不過得四條 多啲就好🫣飲品反而一般 因為太多冰😹建議大家食多啲主食🤣〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️Med Chef (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈1樓🔗#7eating尖沙咀#7e

👉🏻MALDIVES💲98

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Med Chef (尖沙咀)
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈1樓
🔗#7eating尖沙咀#7eating西式
2022-06-15 20 瀏覽
唔好以為Med Chef只係主打CBD做賣點,其實佢仲係一間好高質的西餐,時常覺得只要佢裝修得再grand d,就可以挑戰好多靚餐廳嘅地位。最近又有新菜式!帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁每次黎都要叫,滿滿的刺身帶子配牛油果加上蟹肉,鮮味滿滿!帶子份量真係好重手!美國安格斯穀飼平鐵牛扒牛扒外層帶微脆,但內裡保持軟腍,以為下面係薯蓉,原來係白菜花蓉,低碳飲食Friendly!西京味噌醃漬烤銀雪魚銀雪魚味道甜甜的,外皮微脆,配菜全部用心煮不是求其白洽裝飾!Oreo 沙冰男友認為呢到的Oreo沙冰係數一數二,滑溜夠味,實在好怕飲到冇味的沙冰!熱情果柚子伯爵茶梳打3者味道好夾,3種味道都嘗得出來,MED CHEF 連飲品都好出色!
唔好以為Med Chef只係主打CBD做賣點,
其實佢仲係一間好高質的西餐,
最近又有新菜式!
帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁
每次黎都要叫,滿滿的刺身帶子配牛油果加上蟹肉,
鮮味滿滿!
帶子份量真係好重手!
美國安格斯穀飼平鐵牛扒
牛扒外層帶微脆,但內裡保持軟腍,
以為下面係薯蓉,原來係白菜花蓉,低碳飲食Friendly!
西京味噌醃漬烤銀雪魚
銀雪魚味道甜甜的,外皮微脆,配菜全部用心煮
不是求其白洽裝飾!
Oreo 沙冰
男友認為呢到的Oreo沙冰係數一數二,
滑溜夠味,實在好怕飲到冇味的沙冰!
熱情果柚子伯爵茶梳打
3者味道好夾,3種味道都嘗得出來,
MED CHEF 連飲品都好出色!
2022-06-14 25 瀏覽
見到依間以Cannabidiol(CBD)為主題多國菜餐廳,有研究指出,CBD 具多種益處,包括有助抗焦慮丶抗精神病等特性,同友人都未試過又覺得幾特別就最近黎左dinner食物方面叫左幾樣,前菜有帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁帶子同埋蟹肉同少少魚籽配牛油果醬配得好好,食落好 creamy同新鮮主食有威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬三文魚酥皮烤得岩岩好,入口鬆脆,菠菜做餡料,加上入面嫩滑嘅三文魚,滑得黎好有口感日式芥未忌廉香煎廣島蠔闊條麵芥末同忌廉味道幾夾,廣島蠔鮮甜冇腥味,整體餐廳菜式有驚喜,比我哋想像中好
食物方面叫左幾樣,前菜有帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁
主食有威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬
日式芥未忌廉香煎廣島蠔闊條麵

2022-06-14 33 瀏覽
今次同朋友去左呢間位於尖沙咀嘅餐廳😋餐餐以大麻二酚CBD為主題,據聞係食物入面加入左CBD會令人鎮靜同放鬆心情,相當有gimmick ❤️餐廳裝修相對昏暗,入面掛滿左紫色嘅霓虹燈,非常有feel🌿✨帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁($128)前菜我地就揀左呢款他他❤️蟹肉、牛油果同帶子都係我鍾意嘅食材,加埋一齊味道當然好味喇😋佢嘅酸汁同他他本身嘅味道都幾夾,份量亦都唔少,值得一試。✨日本芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵($158)意粉食到恰到好處嘅芥末香,味道都唔錯。廣島蠔煎得剛剛好熟,食落口感嫩滑鮮甜。✨威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬($238)見唔少人都推薦呢款威靈頓三文魚,就叫黎試下。平時威靈頓牛就聽得多,威靈頓三文魚就第一次見,但味道方面有少少令人失望。成道菜即叫即焗,上枱時外層嘅酥皮保持到鬆脆口感,但入面嘅三文魚肉就熟左少少,食落口感較鞋身,同上面兩道菜比就略為遜色。整體而言餐廳食物水準都唔錯,雖然係以CBD為主題但其實我唔太食到CBD係咩味🤣但單論味道方面都值得一試。星期一至四仲有15%off Tim.

✨帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁($128)

✨日本芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵($158)

✨威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬($238)