2023-02-23
呢間餐廳喺黃竹坑地鐵站出行幾分鐘就到,喺黃竹坑遊樂場附近。睇睇餐牌,有湯麵、咖哩飯、越式冷檬粉、沙律、意粉、椰菜花飯同小食等,好多款唔同野食啊!😍😻😋🤤朋友想食湯麵。原來有三個step:先揀麵底,可選檬粉或河粉。然後選湯底,可選喇沙湯或牛骨湯。最後選配料(四選一)。朋友揀左檬粉、牛骨湯和「牛肉至尊」。「牛肉至尊」包括安格斯牛肉、牛丸、牛腩、牛柏葉和牛展,喜歡吃牛的朋友就不要錯過了。湯底本身有魚片和豆卜,再配上那麼多款式的牛,超豐富!牛骨湯湯底濃郁,有好香嘅牛味。檬粉食完飽肚得黎唔會滯胃。安格斯牛肉牛味香濃有口感;好大片,一片片鋪滿整個湯!牛腩腍身易咬。芝芝莓莓好大杯!酸甜雜莓中和了芝士的膩感,這種配搭不錯👍🏻!我嗌左流心芝士漢堡椰菜花飯椰菜花飯有南瓜蓉、牛油果蓉、藜麥同埋粟米,全部都係植物,真係好健康呀!😍👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻流心芝士漢堡一咬——芝士就緩緩流出,熱辣辣小心辣嘴!芝士微鹹而且芝味香濃。加$28可配$50以下飲品,加左$28嗌左杯熱「斑斕鮮奶咖啡☕️」。呢款咖啡好特別!好少地方有得飲,見呢度有得飲就嗌個試下~見到咖啡師即場拉花,個拉花好靚,靚到唔捨得飲😍!影左十幾張相先捨得飲😹🙈
芝芝莓莓
好大杯!酸甜雜莓中和了芝士的膩感,這種配搭不錯👍🏻!
我嗌左流心芝士漢堡椰菜花飯
流心芝士漢堡
呢款咖啡好特別!好少地方有得飲,見呢度有得飲就嗌個試下~
見到咖啡師即場拉花,個拉花好靚,靚到唔捨得飲😍!影左十幾張相先捨得飲😹🙈。飲落有斑斕香但唔會好甜,味道不錯👍🏻!