2019-03-25 74 瀏覽
今次係去一間係#旺角 既餐廳#miniclubhk Mini Club 係一間餐廳同酒吧元素結合既地方 氣氛好舒服好有feel.兩杯cocktail 分別係fire rose 同sea breeze.fire rose 係右上角果杯 一開頭上面係有火gahhhh Sea breeze 係青蘋果味既so refreshing lah 有兩截色好得意^3^ .佢地有勁多唔同國家既野食 而今次我地食左#德國蜜糖烤雞翼 同#日本燒牛柳 好lum 好入味絕對推介x)另外我地就揀左仲有#法國 同#美國 既#生蠔 一款好濃 一款好爽口 兩個match 埋就perfect海鮮拼盤就好似對住個海食緊咁xdd 超鮮味<3 (仲有勁大龍蝦食~呢間野都幾好 大家有興趣就去下啦 ;)
今次係去一間係#旺角 既餐廳
#miniclubhk Mini Club 係一間
餐廳同酒吧元素結合既地方 氣氛好舒服好有feel
呢間野都幾好 大家有興趣就去下啦 ;)
Mini club 對上菜形式從不馬虎, 運用火焰同乾冰效果, 令其菜式更具驚喜, 今日就帶埋朋友來體驗一下。提提你, Happy Hour 5 - 8pm 全單有8折喔!海鮮拼盤 $328拼盤相當豐富, 有龍蝦、生蠔、鮑魚、翡翠螺、青口、熟蝦。龍蝦肉都係其次, 蝦膏同蝦膏先最鮮味無比, 齒頰留香!鮑魚肉質富有彈性, 經過醃製非常入味。其他海鮮都非常新鮮, 讚!火焰西班牙黑毛豬鞍扒 $158豬鞍扒肉質出奇地十分柔軟, 油脂豐富, 火焰效果吸引眼球之餘, 亦令整塊豬扒更加焦香惹味。黑松露野菌薄餅 $118薄餅芝士量足, 菇菌香氣濃郁, 餅底中心較軟, 邊位乾脆, 有點接近餅乾嘅口感。日式蒜片和牛粒 $108一口和牛配上濃味醬汁, 連同日式蒜片放入口 風味倍增。What the duck $118泡泡浴小鴨賣相相當可愛, 味道甜中帶點酸, 很易入口, 相信大部分人都會喜愛。Fire Rose $108鮮紅色美酒加上藍色火焰, 視覺效果一流。酒味比較濃烈, 飲得起嘅不妨挑戰一下。The Love Of Eiffel $218粉紅色巴黎鐵塔加上白煙效果, 為整晚增添浪漫氣氛, 甜點中我最愛m

海鮮拼盤 $328
拼盤相當豐富, 有龍蝦、生蠔、鮑魚、翡翠螺、青口、熟蝦。

日式蒜片和牛粒 $108
一口和牛配上濃味醬汁, 連同日式蒜片放入口 風味倍增。

The Love Of Eiffel $218
粉紅色巴黎鐵塔加上白煙效果, 為整晚增添浪漫氣氛, 甜點中我最愛macaron, 一咬即碎, 鬆化迷人。

Nuts fee $10/位
Nuts fee $10/位
  • Nutsfee$10/位
2019-03-04 67 瀏覽
同朋友慶祝生日揀左一間近大家返工地點附近既餐廳餐廳做緊推廣精選生蠔$9/隻咋叫咗半打試試蠔既size 適中,價錢抵之餘,海水味唔會勁咸同creamy 程度都係適中👍🏻👍🏻香烤蜜糖雞翼做小食很香甜而且烤得香脆肉質好Juicy呀🤤12安士炭燒安格斯牛仔骨加入香草作調味,口感不會過韌而且份量剛好,岩岩好兩個人,一人一塊仲有煙肉芝士焗薯, 可以搵拉芝嫁😍超香煙肉同芝士味霸王軟穀蟹配法式紅醬意粉原隻軟殻蟹,肉質新鮮唯可改善的是有小小意粉偏硬身,煮得唔夠均勻甜品時間—The love of the Eiffel令我想起早前去巴黎既時光呀,無論日與夜巴黎鐵塔都係咁迷人呢!當然甜品既款式都係配合番法國既主題啦鐵塔分兩層頂層係朱古力同馬卡龍底層有泡芙、芒果mousse 蛋糕、閃電泡芙、藍莓cheesecake 、焦糖味 cheesecake馬卡龍仲印有mini club 既字嫁仲叫咗杯honey bee cocktail 賣相好有誠意岩哂打卡呢~仲有兩塊窩夫餅,可以點蜜糖黎食至於杯cocktail 甜甜地,有一小塊蜂巢聽說有養顔功效嫁😍😍
同朋友慶祝生日

香烤蜜糖雞翼做小食
很香甜而且烤得香脆
肉質好Juicy呀🤤

12安士炭燒安格斯牛仔骨
加入香草作調味,口感不會過韌
而且份量剛好,岩岩好兩個人,一人一塊
仲有煙肉芝士焗薯, 可以搵拉芝嫁😍超香煙肉同芝士味

霸王軟穀蟹配法式紅醬意粉
原隻軟殻蟹,肉質新鮮
唯可改善的是有小小意粉偏硬身,煮得唔夠均勻

甜品時間—The love of the Eiffel
鐵塔分兩層
頂層係朱古力同馬卡龍

馬卡龍仲印有mini club 既字嫁

仲叫咗杯honey bee cocktail
賣相好有誠意
岩哂打卡呢~
仲有兩塊窩夫餅,可以點蜜糖黎食
至於杯cocktail 甜甜地,有一小塊蜂巢
聽說有養顔功效嫁😍😍
  • The Love of Eiffel
  • 法國生蠔
  • Honey Bee
2019-02-28 64 瀏覽
mini club環境適合傾計 食物多選擇特別最近有生蠔promo!頭盤🔹# Seafood Platter ($328)有鮑魚、熟龍蝦、翡翠螺、龍蝦、法國生蠔同青口生蠔新鮮鮮甜 體積略小  龍蝦竟然有膏 肉質彈牙翡翠螺口感爽口加檸檬汁好好味啊🔹#極上12安士炭燒安格斯牛仔骨($158) 牛仔骨落左不同香草 例如迷迭香 百里香烤製鹽提升牛味配菜係cheese煙肉焗薯 好有心機🔹#The Love of Eiffel ($218)女仔打卡一定要叫啦店員會倒入水 製作噴白煙效果上層有馬卡龍同朱古力下層係布甸慕絲 泡芺 cheesecakeblueberry cheesecake最好味  芝士味重又酸酸甜甜🔹#法式龍蝦汁海鮮扁意粉海鮮配料豐富 不過醬汁味道淡 🔹#咖喱蟹肉配法包一絲絲蟹肉 可惜太油膩 係油泡蟹肉法包香脆 ————————————————  💡 Mini Club尖沙咀山林道29-31號地下A舖  ————————————————
mini club環境適合傾計 食物多選擇
特別最近有生蠔promo!
頭盤🔹# Seafood Platter ($328)
有鮑魚、熟龍蝦、翡翠螺、龍蝦、法國生蠔同青口
生蠔新鮮鮮甜 體積略小
龍蝦竟然有膏 肉質彈牙
翡翠螺口感爽口
加檸檬汁好好味啊

🔹#極上12安士炭燒安格斯牛仔骨($158)
牛仔骨落左不同香草 例如迷迭香 百里香烤製
鹽提升牛味
配菜係cheese煙肉焗薯 好有心機

🔹#The Love of Eiffel ($218)
女仔打卡一定要叫啦

💡 Mini Club
尖沙咀山林道29-31號地下A舖
  ————————————————
2019-02-03 197 瀏覽
之前見到呢間酒吧好似幾靚所以就約埋三五知己放工小聚,見佢裝修都好有格調,似間幾特色既酒吧,一於就去試啦。鮮奶半打法國生蠔,都係$9隻咋食落都幾鮮甜爽口好抵食呀!狂野摩天輪🎡唔係講笑想呃like去ig打卡一定要嗌呀!我見到隔離枱枱都有嗌,總共有五款炸物:有炸蠔,炸蝦🍤,春卷,紫薯餅同埋魷魚🦑每樣都有三至四件㗎,炸粉唔太厚,不錯不錯黑松露野菌薄餅好足料味道豐富,可惜黑松路味道唔太夠。法式龍蝦汁海鮮扁意粉好juicy 好足料呀!安格斯牛仔骨好重牛味,可惜食落略嫌太多筋而且我哋掛住影相影到凍哂,有小小扣分。佢地既野飲全部都充滿fusion的味道,影相呃like都一流。China’s Day(配白酒)用木盆裝住好似返到古時嘅客棧咁,有酒壺仲有酒碗再加一碗水果,可以用嚟送酒,味道好清新易入口。Perfume of 🌹 好似一支香水樽夠,味道都幾fresh有好重嘅玫瑰味,用嚟影相一流What the 🦆 用鴨仔浸住浴缸沖涼黎做主題,真係幾特別本身都驚中伏但係點知好正Honey bee ($118)呢個飲落有啲藥水味伏伏地。Einstein其實都唔係太啱我口味。sunset啲水果乾幾好食但係飲落都係有

鮮奶半打法國生蠔,都係$9隻咋
食落都幾鮮甜爽口好抵食呀!

曠野摩天輪🎡

狂野摩天輪🎡
唔係講笑想呃like去ig打卡一定要嗌呀!
我見到隔離枱枱都有嗌,總共有五款炸物:
有炸蠔,炸蝦🍤,春卷,紫薯餅同埋魷魚🦑

每樣都有三至四件㗎,炸粉唔太厚,不錯不錯

黑松露野菌pizza

黑松露野菌薄餅
好足料味道豐富,可惜黑松路味道唔太夠。

法式龍蝦汁海鮮扁意粉
好juicy 好足料呀!

安格斯牛仔骨

China’s  Day

China’s Day(配白酒)

Perfume  of  rose

Perfume of 🌹

What  the  duck

What the 🦆
用鴨仔浸住浴缸沖涼黎做主題,真係幾特別
本身都驚中伏但係點知好正

Honey bee ($118)
呢個飲落有啲藥水味伏伏地。

Einstein
其實都唔係太啱我口味。

sunset
啲水果乾幾好食但係飲落都係有啲藥水味

Rainbow bridge
唔係講笑真係好似飲緊藥水而且朋友飲咗幾啖就放棄左了

提提大家,經OpenRice訂坐八點前有75折
而且嘢飲仲可以係八點前落定,之後先再叫佢上都得架,好貼心!

總括來講嘢食同環境都一流好多嘢都好啱影相,但就俾個溫馨提示大家:記得謹慎選飲品喇,如果唔係就會好似我哋咁有一半嘢飲中伏啦

黑松露野菌pizza
China’s  Day
Perfume  of  rose
What  the  duck
  • 狂野摩天輪
2019-01-20 109 瀏覽
想試Mini club好耐💙今日終於來試咗首先佢個海鮮拼盤我記得加錢可以用優惠價去加支紅酒仲成支紅酒味道都唔錯最值得讚嘅係呢一個海鮮拼盤,生蠔新鮮,一啲都唔腥,蝦好大隻而且好鮮甜螺肉口感彈牙鮑魚一樣唔會太細隻之後叫咗個白酒煮青口分量幾大,青口都好大隻牛仔骨肉非常之軟熟紅將軟殼蟹意粉玄學蟹份量都算係多大大隻口感唔錯,意粉幼度都係我鍾意嘅,紅醬末算係我最鍾意嘅醬港女最鍾意呢啲影相鐵塔我就非常之討好啱晒影相the love of Eiffel
紅酒味道都唔錯
之後叫咗個白酒煮青口分量幾大,青口都好大隻
牛仔骨肉非常之軟熟
港女最鍾意呢啲影相鐵塔我就非常之討好啱晒影相
the love of Eiffel
2019-01-15 262 瀏覽
邊個話星期五先可以飲嘢?星期一都可以chill吓嘅!朋友帶我嚟,話呢間食物同飲品都好ok, 肯定唔洗轉場喎!一於信佢一次喇!裝修好靚,有勁多影相位!Beauty and the dark~內容係士多啤梨、cream、oreo……等,無論外形同口味,大部份女仔都會鍾意!Fire Rose~一上枱侍應就幫佢點火喇!好好睇呀!狂野摩天輪~每個「車箱」都有唔同嘅炸物,有蠔、紫薯、蝦……等,啱哂一路傾一路食一路飲嘢!黑松露野菌薄餅~黑松露味剛剛好,無蓋過野菌嘅香味!亦唔會焗到過火乾爭爭!good呀!炭燒德國腸拼盤~幾款德國腸襯埋三個醬汁同酸瓜,當中可以有好多變化,絕對可以衝擊味蕾呀!火焰西班牙黑毛豬鞍扒~嘩!又有火喇!一燒起就有香味聞到!好正呀!豬鞍份量算幾大!一咬落去,係完全估唔到咁好味!一啲豬騷味都無,而且十分十分juicy! 可以配旁邊嘅蘋果蓉或鹽或番茄醬,但其實咩都唔點已經好好味,只要原材料靚,食佢嘅原味都已經好足夠!其實仲好想食甜品,見到隔離枱點咗個巴黎鐵塔外形嘅甜品!超靚!但真係食唔落!唯有下次再嚟先再會一會個靚靚甜品喇!😂

裝修好靚,有勁多影相位!

Fire Rose~一上枱侍應就幫佢點火喇!好好睇呀!

見到依間店d酒好似幾特別就約埋d fd一齊去試😚 店內裝潢好似酒吧咁,主要係坐高腳枱,不過張枱有啲細,我地嗌滿晒成張枱都擺唔晒🙈 每枱都會有盤花生🥜要收費$40🤔.法國生蠔 $9/隻 ($54/6隻)見到咁抵梗係要嗌黎食😍 size都幾正常 食落都幾新鮮同埋幾爽口清甜 真係好抵食呀所以😚.狂野摩天輪🎡 $128呃like必嗌! 其實係差唔多枱枱都有叫!有5款炸物:紫薯餅,炸蠔,炸蝦🍤,春卷,蟹螯 大約每樣有四件😚 炸得幾脆口又唔會成口都淨係食到炸粉 都唔錯👅.黑松露野菌薄餅 $118感覺都幾足料,同埋味道都好豐富,個皮身都整得夠薄脆,不過略嫌無乜黑松露味.極上12安士炭燒安格斯牛仔骨 $158咬落去唔會好un都好有牛味 肉質細嫩👅 啖啖肉又唔會話太多筋 仲會有喜馬拉雅山岩鹽可以點埋一齊食 令口味更加好 仲有薯蓉配 好好味😍.法式龍蝦汁海鮮扁意粉 $128好juicy好有龍蝦味😍 唔會話好乾身 仲有好多蝦,青口😚.香烤蜜糖雞翼 $78正呀👅 每隻都沾滿佐蜜糖 做小食黎講雞翼真係無得輸!.野飲原來都可以好fushion😍 不過大部分味道統一評價好一般,而且仲有啲藥水味偏重🤢 但真係好呃li
法國生蠔 $9/隻 ($54/6隻)

狂野摩天輪🎡 $128

黑松露野菌薄餅

極上12安士炭燒安格斯牛仔骨 $158

法式龍蝦汁海鮮扁意粉 $128
法式龍蝦汁海鮮扁意粉

好juicy好有龍蝦味😍 唔會話好乾身 仲有好多蝦,青口😚
香烤蜜糖雞翼 $78
正呀👅 每隻都沾滿佐蜜糖 做小食黎講雞翼真係無得輸!
野飲原來都可以好fushion😍 不過大部分味道統一評價好一般,而且仲有啲藥水味偏重🤢 但真係好呃like! 有三款係味道幾清新既 大家可以試下🧡 $118/1
China’s day

China’s day(配白酒) : 會用木盤裝住,好似古時啲客棧咁,有酒壺有酒碗,仲有一碗仔水果,可以點酒食,別有一番風味😍 就咁飲口味都幾清新,而且仲好容易入口😚 / night : 配紅酒
Perfume of roses

Perfume of roses: 真係一枝香水樽咁 勁靚😍 嗌比女朋友都唔錯!而且個酒杯仲放佐一朵玫瑰🌹係真既😳 所以飲落都超香玫瑰味~
What the duck

What the duck : 超打耳😍 用鴨仔浸住浴缸🛁做主題~ 望住佢一層一層放啲泡上面好得意!食落係無味既😂 飲落就好有fruit prunch 既味道 好好飲好清新😚 而且仲有可樂味既爆炸糖扮浴鹽 好surprise🧡 本身仲諗住會伏但好鐘意💕
總結,食物黎講都唔錯,環境氣氛都好好,係同朋友慢慢傾計gathering既好地方😚 不過野飲就建議大家慎選😂 溫馨提示:8點前落單有8折,8點後食大家可以係openrice買定coupon有75折👅
China’s day
Perfume of roses
What the duck
  • 狂野摩天輪
  • What the Duck
  • 生蠔
2019-01-10 152 瀏覽
以前看到餐廳的食物顔值全部都很高!於是約了一幫朋友一齊去吃,酒吧燈光柔和裝潢非常有特色。裏面的時鐘絕對是打卡點。食物方面我地見到那個吸引就叫了!what the duck:造型方面很有心思,其實内面是水果Cocktail,菠蘿味較重感覺清新!更可入爆炸糖。Honey Bee:這杯是無酒精飲料,有好濃既士多啤梨的味道加上mike 和cream感覺似飲沙冰。味道十分不錯。狂野摩天輪: 裏面是炸物其中包括: 炸紫薯, 蝦,蟹螯 ,春卷 和炸蠔。全部都是即炸的内餡都係熱辣!而且油炸的粉不會太厚,外層十分酥脆值得推介。美式雙層芝士海鮮薄餅:薄餅餅底很脆,而且海鮮配料豐富!加上雙層芝士口感很豐富很適合配酒。極上12安士炭燒安格斯牛仔骨:牛仔骨很易切開,有很香的香草和炭燒味道很吸引,配菜是充滿牛油香薯蓉。24個月黑毛豬火腿伴芝士拼盤:拼盤上有幾款不同口味的芝士,包括:車打芝士,金文拔芝士, 百麗芝士等,配上毛豬辣肉腸,巴馬火腿和沙律,味道互相映照各不搶各的風頭!其中車打芝士偏硬身,其餘芝士偏軟,各有特色。The  love  of  eiffel:我們整晚最期待的甜品!賣相1000分我地影相都影左好

what the duck

Honey Bee

美式雙層芝士海鮮薄餅

24個月黑毛豬火腿伴芝士拼盤
我地影相都影左好耐

嘅上碟方式係真係最特別!用左了乾冰所以有煙飄散~而且甜品分了兩層!感覺像是去了High Tea一樣。
The love of eiffel

甜品有泡芙、mosses、馬卡龍和朱古力等等,個人認爲有些甜不過朋友們都覺得甜度可以!以巴黎鐵塔盛載浪漫的甜點,應該沒有任何女生能夠抵擋。

餐廳無論在裝潢還是在食物上都很有心思,友人們都好開心!而且8點半前是Happy Hour!8.30前埋單全單會有85折。
2019-01-08
what the duck
Honey Bee
美式雙層芝士海鮮薄餅
24個月黑毛豬火腿伴芝士拼盤
The love of eiffel
  • Honey Bee,
  • 狂野摩天輪,
  • 美式雙層芝士海鮮薄餅,
  • The love of eiffel,
2019-01-08 74 瀏覽
今日同朋友經過山林道,揀咗呢間mini club酒吧食飯傾吓,跟經理推介及介紹之後,我地點左一個套餐首先我哋開咗支白酒,味道都唔錯,唔會太dry之後加多百零蚊,就有一個海鮮拼盤,入邊有:生蠔、蝦、螺、青口、鮑魚同埋龍蝦,海鮮嘅份量都好豐富,而且好新鮮,尤其是鮑魚,特別好味食完之後我哋就點左其他嘢食,芝士海鮮薄餅,香濃嘅芝士加上新鮮海鮮,熱辣辣真係唔錯軟殼蟹意粉,配上法式紅醬,加上隻軟殼蟹係原隻上,好特別,而且隻軟殼蟹炸得啱啱好炭燒安格斯牛仔骨,火候控制非常之恰當,燒完嘅牛仔骨唔會太過火,保持住應有嘅肉汁,值得推介最後嚟咗一個甜品,賣相非常之特別,係一座艾菲爾鐵塔,加上乾冰嘅效果,非常之矚目,而且每一件甜品都係用心去製作,以咁嘅價錢來講,即刻再去幫襯
首先我哋開咗支白酒,味道都唔錯,唔會太dry
2019-01-06
  • 海鮮拼盤
2019-01-08 1201 瀏覽
今晚係同寶既紀念日,由於想飲下酒relax下,於是黎到呢間幾有浪漫情調既bar慶祝見到呢個優惠勁抵!下次黎食之前一定要預訂!叫左呢枝白酒,唔使三舊水幾抵喎,用左兩隻雪好左既酒杯,幾pro我鐘意呢啲酸味重既白酒,送海鮮一流海鮮拼盤有蝦,螺,鮑魚,龍蝦,青口,生蠔,超豐富重要只係168好鬼抵!大部份野食都好鮮味,尤其係生蠔,加咗檸檬汁落去之後同法國食到嗰啲生蠔一樣!螺同埋鮑魚都超級彈牙,蝦亦都好鮮甜香烤蜜糖雞翼有八隻,隻隻都烤得好平均, 肉質鮮嫩,亦有滲透到啲蜜糖味入去,外皮帶咗啲蕃茄嘅酸味,感覺特別上碟嘅時候真係嚇親,未試過食軟殼蟹嘅菜品係會成隻軟殼蟹咁上!當然,炸得卜卜脆,而且仲有幾多蟹肉。紅醬意粉其實即係茄醬意粉,同軟殼蟹幾夾呢個真係不得了,燒得出奇地好食,通常燒豬鞍扒,一係舊豬超級多筋同肥膏,一係就燒到超級嚡口,呢舊係完美地燒得勁好食,再加上外層有啲酒味,肉質好嫩同埋軟硬適中等左一陣個甜品終於上喇!哇頭先嗰舊豬用火,依個甜品又用乾冰,今餐真係夠晒浮誇!成個甜品嘅上碟方式係真係最特別,好似食緊High Tea咁一層一層,又出晒煙咁樣其中既芝士蛋糕,朱古力蛋同埋macaroon 都好好

見到呢個優惠勁抵!下次黎食之前一定要預訂!

Carta  vieja  sauvigon  blanc  white  wine

我鐘意呢啲酸味重既白酒,送海鮮一流

海鮮拼盤
海鮮拼盤有蝦,螺,鮑魚,龍蝦,青口,生蠔,超豐富
重要只係168好鬼抵!
香烤蜜糖雞翼

霸王軟殼蟹配法式紅醬意粉
The  love  of  eiffel
其中既芝士蛋糕,朱古力蛋同埋macaroon 都好好食,有水準!

仲有值得一讚係服務員嘅服務水平超好,係行比較親民嘅方式,仲會細心解釋Menu,同埋用邊隻碟去食乜嘢
食物仲會係新鮮製造,very good值得encore !
香烤蜜糖雞翼
霸王軟殼蟹配法式紅醬意粉
The  love  of  eiffel
2019-01-08 834 瀏覽
朋友失戀一於約她出來讓她吐吐苦水,我找了一間可以坐耐一些,一邊飲番兩杯,一邊又有主食的酒吧,讓她可盡訴心事。Mini Club位於尖沙咀山林道,地點非常方便。Mini Club的座位最正的地方就是可以坐在室內卻有一個大露台位享受室外的風景及空氣,高身的枱配高身的座椅再配合大露台位真的好舒適。Mini Club雖然是一間酒吧,有不同的酒類或非酒類飲品,但是小食、主食、甜品也不缺少。入到去發現Mini Club做緊優惠,其中一個優惠是購買任何飲品,每杯飲品可以用$98換購北海道毛蟹一隻或用$54 換購半打精選生蠔,而另一個優惠就是Happy Hour (17:00-20:00) 8折優惠,二個優惠可以選擇一個。今日我們就用了Happy Hour (17:00-20:00) 8折優惠,好抵。我們每人先叫了一杯飲品慢慢一路傾一路飲。我叫了一杯beauty and the dark,充滿士多啤梨果蓉及夾著甜味的Oreo曲奇碎及滑滑的忌廉。另一杯叫了Nights Cape,有顏色豐富的碟豆花,蘋果汁,檸檬汁再加入芒果糖漿,是一杯酸酸甜甜有層次的飲品。我們叫了一份海鮮拼盤,海鮮拼盤有新鮮充滿海水味的

Beauty and The Dark $71 (八折後)
Nights Cape $63 (八折後)
Beauty and The Dark $71 (八折後), Nights Cape $63 (八折後)

我們叫了一份海鮮拼盤,海鮮拼盤有新鮮充滿海水味的法國生蠔、軟腍入味的鮑魚、充滿龍蝦膏的龍蝦、脹卜卜的翡翠螺、新鮮的熟蝦青口,好豐富。
海鮮拼盤 $263 (八折後)

再叫了一份極上12安士炭燒安格斯牛仔骨,牛仔骨肉厚而且肉質細緻,油脂分佈均勻,食時醮上少少岩鹽,肉味更加得以提升。
極上12安士炭燒安格斯牛仔骨 $127 (八折後)

香烤蜜糖雞翼外脆內滑,而且入味,不錯的小食。
香烤蜜糖雞翼 $63 (八折後)

韓式醬燒安格斯牛柳粒,一口一啖,牛味香濃,入口細緻,也是不錯的小食。
韓式醬燒安格斯牛柳粒 $87 (八折後)

最後,當然唔少得叫番一份埃菲爾鐵塔甜品用來打咭呃like。一晚見到兩個埃菲爾鐵塔,希望朋友的心情會好番一些。
2019-01-07
Beauty and The Dark $71 (八折後)
Nights Cape $63 (八折後)
海鮮拼盤 $263 (八折後)
極上12安士炭燒安格斯牛仔骨 $127 (八折後)
香烤蜜糖雞翼 $63 (八折後)
韓式醬燒安格斯牛柳粒 $87 (八折後)
埃菲爾鐵塔甜品 $175 (八折後)
  • Beauty and The Dark $71 (八折後)
  • Nights Cape $63 (八折後)
2019-01-04 104 瀏覽
曾經跟朋友到這裡喝酒,發現原來有晚餐供應,決定今晚一試!這裡座位開揚,絕不像一般的酒吧般焗促現正正做推廣!只要叫一杯飲品就可以優惠價品嚐法國生蠔及北海道毛蟹!毛蟹有很多膏,而且貨真價實啖啖肉生蠔新鮮甜美,再追加八隻!諾曼第爽脆鮮甜、略帶金屬味!不列塔尼蠔味濃郁、蠔韻悠長!生蠔當然是配白酒啦!主菜要了極上12安士炭燒牛仔骨!油脂分佈均勻,肉質細緻!充滿迷迭香、鼠尾草及百里香的味道!配以喜馬拉雅山岩鹽提升肉質鮮美!口感甚佳!韓式醬燒安格斯牛柳粒肉汁豐富!為是晚我最喜歡的菜式!平常吃咖哩蟹最怕拆殼弄髒手,現在蟹肉全凖備好,還可以用匙子吃最後是招牌甜品鐵塔!當中的朱古力最讚!十分適合怕甜的我估不到酒吧內可以吃到這麼有水準的晚餐,以後又多一個聚會地點了!
曾經跟朋友到這裡喝酒,發現原來有晚餐供應,決定今晚一試!
這裡座位開揚,絕不像一般的酒吧般焗促
毛蟹有很多膏,而且貨真價實啖啖肉
北海道毛蟹
Normandy  &  Britanny
生蠔當然是配白酒啦!
Carta  Vieja  Sauvignon Blanc
極上12安士炭燒安格斯牛仔骨
韓式醬燒安格斯牛柳粒肉汁豐富!為是晚我最喜歡的菜式!

咖哩蟹肉醬伴蒜蓉法包

Normandy  &  Britanny
Carta  Vieja  Sauvignon Blanc
咖哩蟹肉醬伴蒜蓉法包
The  Love  of  Eiffel
到了佐敦mini club吃聖誕大餐慶祝一番,環境好好,坐在靠窗的bar枱,有涼風好舒服。店員有示意8:00 前order 有8 折!Signature cocktails 點了,What the duck $118,鴨仔配泡泡浴,不知是不是心理作用,有種沖涼液的味道。Strawberry Me $118,店員誠意推介,果然無介紹錯,甜甜的士多啤梨味,易入口。海鮮拼盤 $328,有鮑魚、熟龍蝦、翡翠螺、熟蝦、法國生蠔、青口。聖誕大餐當然要吃好料,超豐富,睇到都開心。鮑魚有醬油味,好不錯;熟蝦和螺爽口,海鮮也算新鮮。火焰西班牙黑毛豬鞍扒(沖繩鹽麴) $158,最吸引之處一定是那火焰效果,看得賞心悅目,黑毛豬鞍扒肉質好嫩,但肉味牛柳粒較出色。韓式醬燒安格斯牛柳粒 $108,不用點醬也好夠味,原汁原味的牛肉味好香,非常推介。法式白酒煮青口 $78,平時吃的多數跟薯條,這個是跟長條形麵包。青口份量多,細細隻配上白酒汁,好味道。The love of Eiffel $218,超浮誇的巴黎鐵塔,有乾冰冒冰效果,超美耶。甜品有泡芙、mosses、馬卡龍和朱古力,味道偏甜,不算太好吃。以巴黎鐵塔作結,

Signature cocktails

火焰西班牙黑毛豬鞍

法式白酒煮青口

The love of Eiffel $218,超浮誇的巴黎鐵塔,有乾冰冒冰效果,超美耶。甜品有泡芙、mosses、馬卡龍和朱古力,味道偏甜,不算太好吃。以巴黎鐵塔作結,太浪漫。
The love of Eiffel
The love of Eiffel
2018-12-20
Signature cocktails
火焰西班牙黑毛豬鞍
法式白酒煮青口
  • Strawberry ME
2018-12-25 65 瀏覽
今日同朋友提早CELEBRATE XMAS, 食好東西Lindemans Pecheresse,這手工啤, 飲起來像蘋果汁 , 酸甜平衡非常好, 但層次更為豐富韓式醬燒安格斯牛柳粒, 口感軟淋淋,仲要係牛味極重, 牛柳粒口感嫩滑易咀嚼 , 配上韓式SAUCE份外JUICY火焰西班牙黑毛豬鞍, 上碟時, 侍應點火, 黑毛豬鞍著了火, 好有GIMMICK, 另外大增肉質的軟腍細緻口感, 肉質較鬆化,肉味也較濃, 旁邊的羅馬生菜更可中和豬鞍扒的肥膩感香烤蜜糖雞翼, 烤好的雞翅色澤光亮,味道香濃,甜中帶咸, 味道很豐富the love of Effel, 這個不得了, 用鐵塔做BASE, 塔底放了乾冰, 鐵塔有得騰雲架霧的感覺, 好有情調, 塔上面有慕斯, 馬卡龍, 甜甜地, 非常大滿足!
今日同朋友提早CELEBRATE XMAS, 食好東西