2016-11-27
今日,我和朋友一同去旺角搵嘢食。期間見到有一間酒吧就入咗去。酒吧入邊嘅間隔以英國為主題。顏色有粉紅色為主旁邊有一個粉紅色嘅摩天輪;令人感覺好夢幻。我和朋友決定叫一個德國腸拼盤還有兩個小食一個叫法式甜品拼盤另一個車打芝士薯條。另外嘢飲我叫左特飲名叫what the duck。德國腸拼盤就好快就嚟左,我大約估計係5分鐘之內已經送上。德國腸嘅下面有沙律菜,令人食落去唔會感覺到太重口味。腸仔嘅肉唔太淋身!我比較喜歡吃最右手邊的腸,因為這隻腸除咗肉汁很多外;這隻德國腸的肉味很重和有少少辣味。另外,這個拼盤有三個醬汁提供;芥茉醬、蜜糖芥茉醬、番茄醬。這三個醬汁中,我偏愛蜜糖芥茉醬;因為小小辣但有少少甜。芥茉醬嘅汁比較杰身,食落去的芥茉醬似英式芥末醬;味道較濃!有少少辣嘅腸就配上蜜糖芥茉醬,食落去嘅小小辣不蓋過原本嘅腸味!之後就上車打芝士薯條,上的時候薯條很熱;薯條面上鋪滿很多的車打芝士醬!薯條的後到適中,食落去很有薯肉!薯條沒有炸得過火:份量都很多。芝士醬的味道很濃,有少少甘香!由於他的芝士薯條上的時候很熱,令到每次取薯條的時候都有拉絲的感覺。另外我們還有一個甜品拼盤,甜品拼盤內有馬卡龍、牛奶布甸