2016-11-23 226 瀏覽
平時響旺角東,想搵個地方舒舒服服飲下野食餐飯都幾難,新世紀廣場既餐廳成日都要排隊又食到趕頭趕命咁,所以今日特登search下附近既好餐廳。見到好多人都介紹呢間Mini Club,之前去過銅鑼灣既分店印象唔錯,今日決定同朋友黎食個飯飲下野!《海之幸福摩天輪 $118》天荒地老流連在摩天輪...見到呢個咁別緻既幸福摩天輪,女孩子既抵抗力一定會下降!呢個亦都非常適合一大班朋友分享,摩天輪有多種炸物,包括:炸蠔、炸蟹鉗、炸魷魚圈、仲有炸蝦!難怪會叫海之幸!原來係主打海鮮炸物!全部炸物都炸得金黃,唔會太油膩。當中既炸蠔炸得外脆而內軟,咬落去既時候感覺到蠔汁滲出,非常美味。《What the Duck $108》哈哈相信好多人都被呢杯飲品既名吸引,但隻咁可愛既鴨仔竟然配上呢個咁有趣既名!當望到呢個鴨鴨既時候,我都諗左一下杯cocktail響邊呢? 其實響鴨既浴缸中,非常趣緻!味道帶果汁香味,帶有菠蘿同奇異果既酸甜味道,旁邊仲有爆炸糖為你帶來刺激既感覺!《黑松露芝士火鍋 $248》當響menu見到芝士火鍋,立即雙眼發亮!本來都擔心酒吧食物好極有限,不過呢度都真係令人眼前一亮。侍應哥哥小心翼翼咁將火鍋

《海之幸福摩天輪 $118》

《What the Duck $108》

《黑松露芝士火鍋 $248》

侍應哥哥小心翼翼咁將火鍋放低,然後放入蠟蠋,黑松露既香氣隨即湧現。旁邊既配料包括麵包、煙三文魚、青口、北寄貝、火腿、香腸、韓國即食麵、西蘭花、粟米、磨菇,種類真係好多同好有創意!
當見到火鍋開始滾起,我已經急不及待將麵包放入,四面沾上芝士,好邪惡但我已經豁出去!麵包既空氣感較重,所以好吸收芝士醬。芝士醬濃郁而香滑,咸味充足而帶黑松露香味。
韓國即食麵可說是創意之作!即食麵已預先煮好,放入芝士數秒後已經可以撈出。麵既口感煙軔而偏硬,食起來相對有口感。但從碗中叉起時需要小心啲,因為未放入芝士中既麵會黏在一起,如果太暴力會好易斷開。
第一次將北寄貝放入芝士中,北寄貝質感煙軔,與芝士混在一起感覺十分特別。

《三味炸雞 $72》
推介推介!炸雞真係好好食,我食到停唔到口,連啤酒一齊食一流!炸雞炸得金黃,肉質鮮嫩,沾上芥末醬後十分惹味!而旁邊既薯條亦十分香脆,我將薯條放入芝士火鍋中數秒更好味!
最後一提係侍應哥哥服務非常好,經常收拾枱上既碟同整理食物既位置,令我地坐得更舒服,即使我地坐響餐廳最入既枱都唔會感覺被忽略,抵讚