2019-01-20 367 瀏覽
巴黎夢幻之旅到我拍板約朋友去食飯,上網research發現呢間Mini Club好似幾吸引,今次一於去呢到試下先~Mini Club位於銅鑼灣地鐵站C出口對面,十分就腳。到達餐廳,環境有情調,浪漫嘅燈光加上柔和的背境音樂,對住巴黎鐵塔食野真係第一次,簡直好似致身於巴黎鐵塔下享用美酒佳餚,有別於一般餐廳單調的感覺。適合三五知己休閒相聚,情人約會首選。餐牌上美食款式多,我哋掙扎咗一輪,最總決定叫一個海鮮拼盆, 火焰西班牙黑毛豬鞍扒,狂野摩天輪, 霸王軟殼蟹配法式紅醬意粉,同試埋鎮店美食The Love of Eiffel。職員效率很快,點菜後5分鐘就先上飲品~What the Duck+Perfume of Rosses。你睇淨係外型就知呃得下like la~~海鮮拼盆比想像中大同新鮮,六種海鮮 (龍蝦半隻、生蠔三粒、青口四個、鮑魚兩隻、蝦 、螺)鮮味無窮,配埋個秘製茄汁更加鮮味。霸王軟殼蟹原來真係幾霸架,同碟意粉一樣大 原隻炸軟殼蟹鋪喺意粉上面,唔講仲以為隻蟹偷食緊意粉tim。唔好以為炸咗嘅蟹係唔新鮮,mini club真係真材實料,就算炸物都仲有鮮味。火焰西班牙黑毛豬鞍扒,上枱短短幾秒
巴黎夢幻之旅

火焰西班牙黑毛豬鞍扒,上枱短短幾秒火焰燒起,簡直有如魔術一樣,燒完,香噴噴的美食味四散,食得~ 黑毛豬厚切,口感唔會韌,肉身燒完仍然好多汁,加上沙律菜配埋,為下一道炸物美食清清熱氣先,十分周到。

狂野摩天輪,Design一流,五款狂野炸物坐係摩天輪等緊入我口~ 乍看之下以為係普通食物,本來打算試一啖就skip,但一咬之下唔捨得俾佢停,原來內有乾坤,炸物絕非一般街邊小食肉丸蝦丸,原來又係新鮮海鮮天婦羅,帶子海蝦生蠔攞去炸,絕不油膩,亦不失鮮味。

最後黎到枱柱出場~The Love of Eiffel,無食過千其唔好同人講黎Mini Club, 鐵塔一出場煙霧四散, 簡直如致身巴黎鐵塔尖端看雲一樣夢幻,引唔住手又要影多幾張相。

總結,呢間色香味軀全的餐廳仲有咁多道菜未試食,下次真係要約埋朋友黎多幾次先得!!
  • The Love of Eiffel
  • 狂野摩天輪
  • 海鮮拼盤
2019-01-16 92 瀏覽
補祝番同閨蜜既生日,要choose 間又坐得同吹到水既地方,當然要飲番兩杯慶祝下啦。大家都係銅鑼灣,就揾間有happy hour 坐又可以食埋dinner 既。 之前食lunch 已經見到佢既promotion, $9 隻oyster 又有17~20happy hr, 就膽粗粗試下。我地choose 野食野飲攪左好耐,因為太多款,但又怕食唔哂,閏蜜今日又肚唔太舒服所以試唔到生蠔。生日就叫左枝紅酒,係經理幫我地choose,開枝酒都係$200, 唔太酸同light d 既,啱女仔飲甘我地就叫個德國腸併盤一黎到。。wa..咩事甘大盤,兩個女仔點食得哂呀,佢個香草腸超juicy,一切必汁既,有條係辣腸,一食個下唔辣,點知係慢慢辣!韓式醬燒牛肉粒好juicy, 入口好香,再配埋d kimchi 食好正!龍蝦汁海鮮扁意粉個汁好rich 好creamy, 扁意粉煮得剛剛好,裏面有蝦同青口。西班牙豬肩扒一送到黎叫我地等等,轉個頭點火。。wa因為落左酒,塊扒仲香,本身slow cook, 肉質唔鞋,好juicy.巴黎鐵垥因為要慶祝生日,見到另一枱叫,真係忍唔住waaaaa...開頭意為得個樣,點知d

甘我地就叫個德國腸併盤

韓式醬燒牛肉粒
好juicy, 入口好香,再配埋d kimchi 食好正!

龍蝦汁海鮮扁意粉

西班牙豬肩扒
一送到黎叫我地等等,轉個頭點火。。wa

巴黎鐵垥
因為要慶祝生日,見到另一枱叫,真係忍唔住waaaaa...
開頭意為得個樣,點知d 甜品好得,唔太甜,佢個choclate moussy 好正,同d 心心朱古力係酒心嫁。

2019-01-15
  • The Love of Eiffel
2019-01-12 107 瀏覽
朋友想給我一個驚喜,約我去吃晚飯,原來是想俏俏地預祝我生日。來到這駱克駅一樓,升降機門一打開,便看到豪華裝修的餐廳,天花頂是巴黎璀璨的夜景,還佈滿了很多玻璃球,似是夜空的繁星,好浪漫喔!職員安排了我們坐在高身檯,空間更闊落,視野更廣闊,倒掛的巨型巴黎鐵塔模型就在眼前。在這環境吃飯真一流。China’s Day是這裡招牌雞尾酒,由白酒、冧酒、蜂蜜、荔枝酒混成。酒瓶非常有中國特色。味道甜甜的,很易入口,不過酒精成份都不少,慢慢飲應不會醉。Honey Bee這杯雞尾飲很可愛。酒精成份不高,菠蘿味和桃味很特出。海鮮米紙沙律卷一盤有九件米紙卷,鮮蝦、蟹柳、煙三文魚各三件。米紙造到非常薄,而且透明,完全可以看到內裡的餡料,手工非常精細。味道方面,三款米紙卷都非常可口。海鮮拼盤很大盤,一看就知海鮮很新鮮,海鮮包括龍蝦、青口、生蠔、海螺、蝦和鮑魚,真的非常豐富。當中,至愛的是龍蝦,味道非常鮮甜。生蠔和鮑魚都很不錯。香烤蜜糖雞翼外皮有蜜糖甜味,不過,略嫌外皮不夠香脆。味道都可以。炭燒安格斯牛仔骨有好香的炭燒香味。肉質不錯,一切即開,點些海鹽來吃,非常滋味。焗薯內有些煙肉粒,連同薯肉一起吃,味道真不錯。驚

China’s Day

Honey Bee
這杯雞尾飲很可愛。酒精成份不高,菠蘿味和桃味很特出。

海鮮米紙沙律卷

海鮮拼盤

當中,至愛的是龍蝦,味道非常鮮甜。

生蠔和鮑魚都很不錯。

香烤蜜糖雞翼
外皮有蜜糖甜味,不過,略嫌外皮不夠香脆。味道都可以。

炭燒安格斯牛仔骨

焗薯內有些煙肉粒,連同薯肉一起吃,味道真不錯。

驚喜來了! 原來,朋友安排了一個很特別的甜品給我,是用巴黎鐵塔盛載多款甜品。職員會把鐵塔弄出煙霧,非常震撼。朋友這個安排,比起一般切生日蛋糕來得特別。

鐵塔上有多款甜品,每款都精緻好吃。

今夜非常開心,多謝朋友的悉心安排。
2019-01-12 664 瀏覽
今朝一早己經接到太太來電,話等我放工後去銅鑼灣買啲過年去旅行的用品,因為今年屋企人攪咗嗰新年旅行,放工前先打電話約定太太係銅鑼地鉄站等,見面後佢提議係崇光百貨公司行吓先,但行咗個幾鐘都冇乜收鑊,我話不如食飯先啦,就係附近駱克駛一樓有間西餐廳Mini Club ,因為係樓上舖,所以唔使点样等位,侍應俾咗嗰卡位我地,擺底餐牌又推介有乜好嘢比我地,太太㨂咗一個, 24個月黑毛豬火腿胖芝士拼, 一個法式龍蝦汁海鮮扁意粉,呢嗰扁意粉,太太十分喜歡,龍蝦汁味濃,重有佢鍾意食嘅青口,我要咗個極上12安士炭燒安格斯牛仔骨,肉燒得好香,好冧,配埋嗰自家制醬汁,味道提升唔少,另外加多一個韓式醬燒安格斯牛柳粒,呢個安格斯牛柳粒,就比較有啲咬口,沾埋個韓式醬,都o K,跟住要咗兩杯雞尾酒一杯係Sunset/glass另一杯係Perfume of Roses /glass,呢兩杯雞尾酒,外觀好靚,但酒味唔算太濃,啱哂我倆公婆不太飲得之人,跟住叫埋個甜品係HH The Love of Eiffel,呢嗰甜品,外型做到成個巴黎鐵塔咁,分咗兩層放置多款小甜品,味道各有不同,太太超鍾意,話下次一定要再來。

呢嗰扁意粉,太太十分喜歡,龍蝦汁味濃

,重有佢鍾意食嘅青口,我要咗個極上12安士炭燒安格斯牛仔骨

,肉燒得好香,好冧

,配埋嗰自家制醬汁,

• 法式龍蝦汁海鮮扁意粉
  • 極上12安士炭燒安格斯牛仔骨
2019-01-09 87 瀏覽
Mini Club 一直是我2018年最想去的餐廳頭三名。在2018年的最後幾日,我決定要完成這個小小的心願所以,我和朋友在放工後前往Mini Club銅鑼灣分店我們大概7點到達餐廳,餐廳方便易達,只有3分鐘路程甫進餐廳,立即被一個倒轉的巴黎鐵塔吸引著,非常漂亮且有特色餐廳的燈光微暗,氣氛浪漫有格調,適合情侶約會首先,我們先點了cocktails朋友喝的是草莓味的,非常清新果味重,一點也不覺得有酒精我點的是蜜糖味的cocktail無論賣相和味道都滿分還有一些花生作前菜然後,牛扒到了牛扒肉質鮮美,配合岩鹽或燒烤汁都十分合襯這個黑毛豬火腿芝士沙律也做得非常出色,火腿非常甘香,芝士有濃有淡,餅乾也沾上了黑松露醬重頭戲來了是甜品塔首先店員會先加水到乾冰盒,然後像仙境一般的環節出現在眼前,漂亮得絕美每一樣甜品質素都很好,最令我印象深刻的是馬卡龍,印有餐廳的名字,非常有心機
所以,我和朋友在放工後前往Mini Club銅鑼灣分店

我們大概7點到達餐廳,餐廳方便易達,只有3分鐘路程

甫進餐廳,立即被一個倒轉的巴黎鐵塔吸引著,非常漂亮且有特色
餐廳的燈光微暗,氣氛浪漫有格調,適合情侶約會

首先,我們先點了cocktails
朋友喝的是草莓味的,非常清新果味重,一點也不覺得有酒精

我點的是蜜糖味的cocktail
無論賣相和味道都滿分

還有一些花生作前菜

然後,牛扒到了
牛扒肉質鮮美,配合岩鹽或燒烤汁都十分合襯

重頭戲來了
甜品

2019-01-09 509 瀏覽
紀念日有人話想食海鮮,太晏收工酒店buffet已經唔駛諗,上網搵到有幾間有海鮮拼盤供應,而呢度有個實體大巴黎鐵塔做賣點,仲有炸物摩天輪可以呃like,所以決定試試佢。海鮮拼盤 $328 (龍蝦半隻、生蠔x3、青口x4、翡翠螺x3、鮑魚x2、蝦x4)🥢龍蝦咸到一個點,完全吃不出味來😓!好彩半隻兩人分;生蠔新鮮有淡海水味;其他海鮮則不過不失...法國生蠔6隻 $54 (叫任何飲品優惠價)🥢🥢🥢🥢除開$9一隻非常抵,蠔鮮味出無碎殼,每人3隻唔多夠喉Mavis/ glass $78🥢🥢🥢賣相靚,阿sir話好味兼好開胃,但我對薑味飲品興趣不大狂野摩天輪 $128🥢🥢有炸蠔、帶子、蝦、紫薯同蝦條,蠔同紫薯較出色,其他味唔凸出12安士炭燒安格斯牛仔骨 $158🥢食唔出有炭燒味,而且肉非常韌,但肉味還ok,不過完全唔值呢個價錢,擺盆又唔知想點二人共消費:$700後記:食到最後先發現把鉗生晒銹,勁恐怖😰,好彩無食到肚痛!

海鮮拼盤

法國生蠔6隻 $54 (叫任何飲品優惠價)🥢🥢🥢🥢
除開$9一隻非常抵,蠔鮮味出無碎殼,每人3隻唔多夠喉

Mavis/ glass $78🥢🥢🥢
Mavis/ glass
賣相靚,阿sir話好味兼好開胃,但我對薑味飲品興趣不大

狂野摩天輪 $128🥢🥢
狂野摩天輪
有炸蠔、帶子、蝦、紫薯同蝦條,蠔同紫薯較出色,其他味唔凸出

12安士炭燒安格斯牛仔骨 $158🥢
12安士炭燒安格斯牛仔骨

二人共消費:$700

後記:食到最後先發現把鉗生晒銹,勁恐怖😰,好彩無食到肚痛!
2018-12-24
新一年,當然要吃一頓大餐,作一個最美好的開始,最近發現男朋友比較會挑,他居然挑了這家那麼浪漫的酒吧餐廳,跟我理想情人節大差完全沒差!2019,這個頭,開得很完美!首先,海鮮拼盤超級好吃!2百多元就可以把最貴的鮑魚、龍蝦、生蠔、蝦、螺肉等通通吃得到,完全滿足了海鮮控的我~主菜海鮮龍蝦汁意粉跟12oz的安格斯牛仔骨都在水準之上,性價比非常高!我們兩人點了兩杯特色cocktail,兩杯光是外表就已經完全殺了我巨大記憶體!味道方面,我很喜歡那個Honey Bee,除了會額外多給一小杯蜜糖外,還有大大顆峰蜜巢,超級珍貴,多久沒得吃!超開心驚喜~而另外我男朋友點的那個China’s day & night,我們是被它的外表所吸引,完全就是在客棧喝酒的情節,雖然這酒比較嗆,但卻貼心提供甜甜的水果以中和酒的味道,太窩心了吧~(畢竟要點cocktail的朋殺都應該只想輕嚐酒味而已)最後我覺得整晚的亮點是甜點「Love at Eiffel 」這個甜點拼盤,還未吃一出場就把我驚艷到了,又巴黎鐵塔型又有閃爍的燈飾又有乾冰效果,這三個厲害元素併在一起,果然沒得輸!!還沒吃已拍了我過百張相*^o^*個人經想持有比

個人經想持有比較差的想法,總覺得外觀美美的食物,質素一定很不好,但原來每個小甜點都不同口味,十分多元化,每個都超好吃!不只有顏值,是更有內涵的一個鐵塔~~

整個晚餐體驗十分開心,就如同帶我到巴黎遊鐵塔般浪漫開心~而且,質素那麼高,價錢卻沒有好貴,是有女朋友去吃豪的超高CP Bar & Restaurant!!!!highly recommanded!!
2019-01-03
10 分鐘 (堂食)
2019-01-06 119 瀏覽
宵夜
車打芝士焗薯條
咖哩蟹肉醬拌蒜蓉法包
香烤蜜糖雞翼
三味炸雞
2019-01-04 140 瀏覽
2019淨反幾日咋!今晚約左個好姐妹一齊去想去好耐既,Mini Club。成日見到fb ig d人洗版,po哂d勁靚勁吸引既tea set,今次仲唔到我威反次?餐廳原來就係sogo後面,銅鑼灣一期二期果邊,就係駱克駅既一樓,唔難揾既。一入黎就見到餐廳中間,有好大個粉紅色倒轉左既巴黎鐵塔,少女心即刻爆發,勁想尖叫啊!天花又有好多波波裝飾,牆身又有d岩哂影呃like相既霓虹燈,好彩電話叉足電姐!Menu都好多選擇既,前菜小食已經超過十款,仲有意粉pizza,扒類又有,仲有好多好靚嘅cocktails 同甜品呀!一嚟當然要叫個頭盤先啦,我哋揀咗西班牙伊比利黑毛豬火腿(24個月)伴芝士拼盤 ($288)。呢碟拼盤份量都好足,張枱都係啱啱好放得晒。而且非常足料,巴馬火腿同沙樂美腸鋪到成個面係,仲有車打芝士同巴馬臣芝士,加上黑松露醬同鵝肝醬餅乾,非常豐富!配合埋個底滿滿嘅沙律車厘茄火箭菜,好新鮮爽口,每啖都唔同口感,蔬菜中和返火腿芝士嘅咸,好balance,單係頭盤已經好滿足。之後我地叫左個火焰西班牙黑毛豬鞍扒(沖繩鹽麴)($158),估唔到一黎到真係有火焰,不過上台燒一燒,反而更香!黑毛豬鞍食落

西班牙伊比利黑毛豬火腿(24個月)伴芝士拼盤 ​

火焰西班牙黑毛豬鞍扒(沖繩鹽麴)
之後我地叫左個火焰西班牙黑毛豬鞍扒(沖繩鹽麴)($158),估唔到一黎到真係有火焰,不過上台燒一燒,反而更香!黑毛豬鞍食落口感非常嫩滑,唔會實,而且肉味香濃,帶有少少咸香,配上旁邊甜甜的蘋果蓉,可以降低油膩感,非常match!

狂野摩天輪 ​
跟住當然要黎呢度嘅必點名菜 狂野摩天輪 ($128)!以摩天輪形式上枱,玩味十足。5款小食包括有炸生蠔、炸帶子、炸蝦條、吉列炸蝦同炸紫薯,仲附上2款醬汁 - 沙律醬同埋泰式辣醬。

炸生蠔
炸生蠔幾新鮮,外面脆卜卜,裏面仲juicy,唔會乾晒,亦無腥味,出色!

炸帶子
炸帶子就正常水平,帶子鮮味都出,配會沙律醬食就岩晒!

炸蝦條
炸蝦條幾有趣,口感其實有d似春卷咁,唔算厚皮但好脆身,配泰式辣醬就岩啦。

吉列炸蝦
吉列炸蝦反而有驚喜,本身都擔心會粉厚,又無喎,反而薄粉個面炸得好脆,外脆內軟又一d都唔油,值得一讚!

炸紫薯
炸紫薯朋友好欣賞,話佢甜甜地,好鬆脆,但裏面又軟滑,口感非常好。

霸王軟殻蟹配法式紅醬意粉
叫多個霸王軟殻蟹配法式紅醬意粉 ($128)就岩岩好,軟殼蟹好大隻,差唔多鋪滿成隻碟,表面炸到金黃,香脆好味。紅醬其實即係番茄醬,不過呢個番茄醬有啲特別,帶有椰香味,撈埋食甜身d,唔錯!

The Love of Eiffel ​
最後,The Love of Eiffel ($218) 都應該係必叫打卡甜品,去為一餐畫上完美句號。非常fancy 嘅設計,成座巴黎鐵塔放滿甜品係上面。一黎到店員仲會係底部加乾冰,營造煙霧離漫嘅感覺,望到都覺得romantic!

The Love of Eiffel ​
除左睇得,仲食得架,甜品有好多款,閃電泡芙、芝士蛋糕、朱古力蛋糕、綠茶紅豆mosses、芒果mosses、馬卡龍仲有朱古力,包你食到好滿足咁離開!

Honey Bee
Honey Bee ($118)
呢杯cocktail 主要以grand marnier, advocaat, baileys, pineapple juice, fresh peach 調配而成。旁邊有個杯仔裝左蜜糖,可以應個人口味,加自己喜歡嘅甜度。飲落桃味都幾出,甜甜地,無乜酒精感覺,易入口,個人覺得好岩女士飲用。

Einstein
Einstein ($118)
呢杯愛因斯坦玩味感強烈,用左個2層嘅壺,裝住唔同嘅飲品,比你自己倒入杯溝溝佢,十足玩科學實驗咁。藍色呢邊係荔枝酒,用左Vodka+Blue Curacao+荔枝糖醬而成,粉紅色就係紅莓汁+7up,無酒精嘅。酒味唔算太濃,少少甜,飲落幾清新,配合成個冰球,冰感十足!

總括黎講,非常滿足嘅一餐,環境格調同食物都好精緻,好適合用黎影相放ig,同姊妹黎呢度就岩晒啦。
2018-12-27
吉列炸蝦
炸紫薯
霸王軟殻蟹配法式紅醬意粉
2019-01-04 55 瀏覽
上次男友帶過我去尖沙咀mini club慶祝🎊🎉,今日到我帶朋友去慶祝生日,不過今次試下去銅鑼灣分店。銅鑼灣呢邊有個好大倒轉嘅巴黎鐵塔🗼,呢度比較似一間mini bar & restaurant,而尖沙咀嗰邊就似間pub多啲,不過2間氣氛都唔錯。首先揀咗2杯嘢飲先,咁多靚靚飲品🍹,心思思都唔知揀邊款。咁就試下未試過嗰啲啦,strawberry ME 🍓同埋 Honey Bee🍯。Strawberry ME 有少少冧酒、tequila、奶同士多啤梨🍓,味道有少少似士多啤梨奶昔。Honey Bee 有菠蘿汁🍍,新鮮水蜜桃🍑,酒,另外仲有一樽蜜糖可以隨自己喜好加。賣相好靚,成樽winnie the pooh 蜜糖咁🍯。我哋揀咗個炭燒德國腸拼盤,total 有7條腸,有幾款唔同味道,炭燒味好香,真係啱晒超愛腸仔嘅我。另外有3種醬汁可以點,分別係芥末、他他汁同茄汁。食完咁膩嘅腸仔再食番伴碟嘅醃製酸青瓜🥒,既可以清除油膩感,又可以增加食慾,又可以繼續食食食🍽🍽。極上12安士炭燒安格斯牛仔骨,肉質鮮嫩,有炭燒香味,面頭仲有香草同燒汁,非常惹味,如果嫌未夠味,仲可以點少少海鹽, 另外旁碟薯蓉有少少煙肉

極上12安士炭燒安格斯牛仔骨,肉質鮮嫩,有炭燒香味,面頭仲有香草同燒汁,非常惹味,如果嫌未夠味,仲可以點少少海鹽, 另外旁碟薯蓉有少少煙肉粒🥓,薯蓉又軟綿綿,非常美味

黑松露野菌薄餅🍕,有好香黑松露味,薄餅卜卜脆,野菌又多,加上芝士🧀和香草,味道更出眾。

香烤蜜糖雞翼份量足,有成8隻咁多,夠晒蜜汁味,味道甜甜哋,雞翼又juicy。

上次男友叫完個the love of Eiffel🗼都搞到我勁開心,今次到我叫比個friend,佢一見到又係勁開心😍,無辦法啦,實在太靚,成座巴黎鐵塔放滿甜品,影相都影到飽。
2018-11-07
慶祝紀念
生日
2019-01-03 65 瀏覽
呢度環境唔錯,幾好坐,幾位女侍應就唔知咩事,全程木口木面叫左支酒加168 就有8隻生蠔,質素不錯👍🏻👍🏻軟殼蟹意粉就麻麻,意粉好淋黃金薯條,炸得好香,不錯炸雞薯雞,正常冇特別牛柳粒煎得好香,正加98 蚊有隻毛蟹,新鮮多膏其餘d飲品都麻麻總括就環境幾好,凍盤不錯,如果侍應態度改善會更好
呢度環境唔錯,幾好坐,幾位女侍應就唔知咩事,全程木口木面

叫左支酒加168 就有8隻生蠔,質素不錯👍🏻👍🏻

軟殼蟹意粉就麻麻,意粉好淋

黃金薯條,炸得好香,不錯

炸雞薯雞,正常冇特別

牛柳粒煎得好香,正

加98 蚊有隻毛蟹,新鮮多膏

其餘d飲品都麻麻
總括就環境幾好,凍盤不錯,如果侍應態度改善會更好
2018-12-25 59 瀏覽
今日到銅鑼灣吃飯後仍不飽,於是銅鑼灣找到一間bar 很有法國特式。Perfume of rise cocktail (per glass) HKD 95很美的少女的香水樽載著Vodka, rose , cranberry juice等等 味道甜甜的,酒味不重但過了一會兒後臉上感到點點綽熱,很適合女生! Sunset cocktail (per glass) HKD 95 Lemon juice, ginger beer, vodka 呢個樽較為特別,可自行決定酒量多少!本身酒濃烈度很淡,很適合女生。24個月黑毛豬火腿伴芝士 HKD 231單是外觀己感到很豐盛!有滿滿脂肪黑毛豬火腿,也可跟芝士配搭、梗可用餅乾配黑松露。味道百變!極上12安士炭燒安格斯牛仔 HKD 127黑毛豬輕輕煎,少許脆口,更加上香草提提味! 味道法式龍蝦汁海鮮意粉 HKD 103 意粉軟硬度適中,濃濃龍蝦汁在每條麵上! 海鮮類有肥美青口及蝦 海鮮米紙沙律卷 HKD 71 有不同款色有蟹柳、海鮮類有三文魚、熟蝦用透明米紙包裹著而且很足料! The love of Eiffel HKD 175 用乾冰形成煙霧效果,很

24個月黑毛豬火腿伴芝士 HKD 231

極上12安士炭燒安格斯牛仔 HKD 127
黑毛豬輕輕煎,少許脆口,更加上香草提提味! 味道

法式龍蝦汁海鮮意粉 HKD 103

海鮮米紙沙律卷 HKD 71

The love of Eiffel HKD 175
用乾冰形成煙霧效果,很壯觀!在噴煙途中還感到腳涼浸浸添! 甜品有法國出名的馬卡龍,有最愛咖啡味朱古力等等。
2018-12-16 744 瀏覽
連續幾日馬拉松式考完大部分試之後,決定放自己出黎抖一抖🤦🏻‍♀️呢間餐廳最吸引我既地方,就係銅鑼灣分店有個倒轉既落地巴黎鐵塔,我自細就好鍾意巴黎鐵塔,身邊既朋友都應該知,無論係我手機殼,定係屋企擺設,都總係有佢既存在,所以呢晚就去左獎勵一下自己🤫入到去之後店員即刻上左碟花生小食,再遞上部平板電腦,一路剝花生一路睇餐牌🥜👁‍🗨 海鮮拼盤(7/10)💲328呢兜海鮮拼盤都份量十足,有富有嚼勁既鮑魚同埋翡翠螺,熟蝦正正常常無咩特別,熟龍蝦質感爽口彈牙,不過就有少少鹹🦐法國生蠔無想像中咁肥美,但係入口都鮮甜,至於青口會比較遜色👉🏻👈🏻👁‍🗨 極上12安士炭燒安格斯牛仔骨(7/10)💲158食牛仔骨需要花點牙力,呢個勝在肉味香濃,亦都帶少許油脂香,蘸上岩鹽調味唔錯🥩配上煙肉粒薯仔,薯仔口感偏向似係半生熟薯仔片,十足十Delifrance入面我幾鍾意既法式焗薯批咁🥔👁‍🗨 狂野摩天輪(7.5/10)💲128🎡既每一格都係放滿炸物,所以要小心轉既時候炸物會高空墮地😂入口仲係熱辣辣,食落炸粉夠薄身,有彈牙既吉列炸蝦、炸帶子、幼條得黎脆身既炸春卷、咬落去飽滿爆汁既炸蠔,最後係不得不提最有驚喜既炸紫薯,口感

👁‍🗨 海鮮拼盤(7/10)💲328

👁‍🗨 極上12安士炭燒安格斯牛仔骨(7/10)💲158

👁‍🗨 狂野摩天輪(7.5/10)💲128

🎡既每一格都係放滿炸物,所以要小心轉既時候炸物會高空墮地😂入口仲係熱辣辣,食落炸粉夠薄身,有彈牙既吉列炸蝦、炸帶子、幼條得黎脆身既炸春卷、咬落去飽滿爆汁既炸蠔,最後係不得不提最有驚喜既炸紫薯,口感腍身非死實,紫薯味頗濃帶點甜,的確係好味既😍

👁‍🗨 霸王軟殼蟹配法式紅醬意粉(6/10)💲128

霸王軟殼蟹都真係幾大隻既,帶有微微既酥脆🦀不過個意粉有待改善,本身期望紅醬會係番茄醬,但係出到嚟冇番茄味,反而多左陣唔知咩味🍅同埋意粉煮得腍身左啲,建議大家可以留quota點其他野🤤

👁‍🗨 The Love of Eiffel(7/10)💲218

乾冰噴煙打卡一流,尤其係啱曬各位少女們💕上層既前面係三粒流心朱古力,分別係酒味、甜度比較高既紅莓、濃味甚至帶點苦澀既咖啡☕️心型朱古力入面係有堅果同提子乾,三粒馬卡龍有最原始既杏仁、好清新既檸檬味道、焦糖花生,最後仲有朵我唔敢試既糖膠玫瑰😳下層有細蛋糕,芝士、藍莓芝士、朱古力三種味,質感都係香濃厚實,味道亦都到位🍰仲有抹茶吉士泡芙,同埋兩杯甜品,一杯係抹茶伯爵茶海綿蛋糕,帶有陣陣茶香,而另一杯係蜜桃,可惜佢既質感同味道都唔太係我杯茶🙈

👁‍🗨 What the Duck(7/10)💲118

單睇賣相已經覺得好有創意🦆不過支飲管太短成日跌左入浴缸裡去🛁鴨仔前面既係爆炸糖,入口即刻霹靂啪啦好過癮😛浴缸入面既飲品就係由青蘋果、奇異果、菠蘿汁、紅莓汁、石榴汁糖漿調製而成,飲落係酸酸甜甜既莓汁為重,之後會有微微既奇異果味,整體真係果味十足🍹鍾意甜野既我會覺得幾合意

👁‍🗨 Honey Bee(7/10)💲118

呢杯honeybee夠哂honey,野飲面頭放左一大舊蜜糖之外,旁邊仲放左一樽蜜糖,所以甜度完全可以自己控制,想濃啲蜜糖味又或者想甜啲就自行再落,除此之外,仲有一塊牛油格餅,我就貪得意,倒左啲蜜糖落塊餅度一齊食😂講番杯野飲,酒精濃度相當低,岩哂女仔飲,而且佢係由菠蘿,桃同其他酒精混合而成既一杯沙冰底飲品,所以飲落香甜,但個人略嫌菠蘿味吾夠出😳

🔛 整體評分(7/10)
2018-12-16 70 瀏覽
🥰今日兩丁友出到去銅鑼灣撐枱腳Mini Club地方唔算好大但環境氣氛都好好食物水準都唔錯黑毛豬火腿伴芝士拼盤亂中有序既拼盤內有黑毛豬火腿及腸、幾款芝士 、車厘茄、餅乾 -餅乾上揸有黑松露醬及鵝肝醬蔬菜爽口清新黑毛豬火腿油脂在我口中慢慢溶化真係好正份量又足*狂熱摩天輪新鮮熱辣炸出來炸蠔 切開非常有蠔味, 外面脆裏面非常juice炸紫薯 少甜 好味炸蝦 好香脆炸春捲 春捲內亦都是蝦炸魷魚 一d都唔韌*The Love of Eiffel以艾菲爾鐵塔作擺設上面放滿不同款式的甜品仲要加埋乾冰既襯托好靚呀~~~~放水入乾冰時,吸引到全場注目😊甜品有馬卡龍、酒心朱古力、小蛋糕,芒果及抺茶慕絲、仲有一粒寫上 I love you 既榛子朱古力🥰🥰🥰🥰手工啤
🥰今日兩丁友出到去銅鑼灣撐枱腳

真係好正
份量又足
狂熱摩天輪
新鮮熱辣炸出來
炸蠔 切開非常有蠔味, 外面脆裏面非常juice
炸紫薯 少甜 好味

以艾菲爾鐵塔作擺設
上面放滿不同款式的甜品
仲要加埋乾冰既襯托
好靚呀~~~~
放水入乾冰時,吸引到全場注目
😊
🥰🥰🥰🥰

手工啤

2018-12-12 542 瀏覽
上次情人節同老公黎食過一次覺得唔錯,所以今次就帶媽咪黎試下,同樣地我地都係每樣點D一齊食!!呢到環境都算清靜,雖然會一直播放一些流行音樂,但只會係令你有一種relax ge感覺,絕唔會覺得嘈吵。Honey bee 🐝 $95呢到無論飲品野食都賣相一流,睇得又食得,呢杯有少量酒精的但都真係幾好飲 唔錯Sea smile$87呢杯酒味唔濃相對較易入口d,整得真係幾有海洋feel海鮮🦞拼盤$263有多款海鮮係到,有新鮮鮑魚兩隻,岩岩好一人一隻鮑魚夠晒爽口、生蠔夠晒肥美、龍蝦🦞多膏鮮甜.......狂野摩天輪🎡$109Total有5款炸物全部都炸到熱辣辣香脆可口,十分美味,仲有兩款醬汁供選擇!!極上12安士炭燒安格斯牛仔骨$127牛仔骨肉質鬆軟,食落唔會覺得韌,富有口感如覺得唔夠味可再輕點些鹽作調味!!放係牛仔骨側邊的薯仔都好好食咖哩蟹肉醬伴蒜蓉法包$71法包焗到好香脆加埋咖哩蟹肉同食,簡直一流The love of eiffel 🗼$175食完正餐又到仙境出場了鐵塔上款款甜品都整得好細緻,件件都整到好似藝術品咁,馬卡龍既表面仲印上了精美圖案漂亮得很,女士們見到一定會愛上

Honey bee 🐝 $95
呢到無論飲品野食都賣相一流,睇得又食得,呢杯有少量酒精的
但都真係幾好飲 唔錯

Sea smile$87
呢杯酒味唔濃相對較易入口d,整得真係幾有海洋feel

海鮮🦞拼盤$263

狂野摩天輪🎡$109

極上12安士炭燒安格斯牛仔骨$127
牛仔骨肉質鬆軟,食落唔會覺得韌,富有口感

咖哩蟹肉醬伴蒜蓉法包$71
法包焗到好香脆加埋咖哩蟹肉同食,簡直一流

The love of eiffel 🗼$175

食完正餐又到仙境出場了