2022-03-01 114 瀏覽
Rating: 4/5 ⭐ 環境浪漫,西餐價錢適中,適合初次約會嘅朋友☺️香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁($238)兩個餐嚟到嘅時候真係嚇親,真係好大份肉,絕對係大隻佬份量,所以呢一個價錢食嘅話都真係物超所值。個人比較鍾意食牛仔骨,肉質未去到話好鮮嫩,但係唔會好多根,配蜜糖燒汁味道甜甜哋都唔錯。法式紅酒燴牛肋條($208)建議大家叫一個牛,再加第二樣肉類。唔小心叫咗兩個牛,有啲too much😂 呢個牛肋條好好好腍,好重牛味同埋八角香料味。肉質就呢個正,味道就係牛仔骨更好。跟餐甜品Dinner set 包咗沙律同埋餐湯,加一蚊仲會送一個甜品。甜品就一般,唔太鍾意佢加類似果jam嘅醬Grilled Beef Rib with Homey Gravy ($238)You will be surprised by how big the portion of these two dinner sets are. Given the price, it’s a good deal indeed. Personally I love the grilled beef rib more. The textu
[旺角 Mong Kok]
Rating: 4/5 ⭐

環境浪漫,西餐價錢適中,適合初次約會嘅朋友☺️

香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁($238)

法式紅酒燴牛肋條($208)

跟餐甜品
Dinner set 包咗沙律同埋餐湯,加一蚊仲會送一個甜品甜品就一般,唔太鍾意佢加類似果jam嘅醬

You will be surprised by how big the portion of these two dinner sets are. Given the price, it’s a good deal indeed. Personally I love the grilled beef rib more. The texture is fine. It tastes sweet and delicious with the honey gravy.

Braised Beef Rib with Red Wine ($208)
I would recommend you to order one beef with another type of meat. After ordering two sets of beef, I felt a bit too much of it. The braise beef rib is extremely soft and tender. It has a strong flavor of herbs.

Dessert
The dinner sets come with a soup and salad. An extra $1 will give u one dessert. It tastes average. It would be better to serve without the jam-like syrup on it
家人跟我慶生,問我有什麼想食?突然想食威靈頓牛柳,便想起Mini Friday ,今次就帶家人一起嚐嚐。過往都只去觀塘分店,第一次來旺角分店,旺角店的優點是沒有那陣令人垂涎的雞煲味。水牛城雞翼,滿滿的醬汁,外層香脆,味道酸酸辣辣,但酸味稍稍偏重一些。伴碟的沙律菜,醋酸味令人增加食慾,加入了一些爆珠,口感幾有趣。爆珠沙律是Mini Friday 的特色!今次DIY Pasta的配搭是溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸墨汁麵,將溫泉蛋與忌廉汁拌勻,味道香濃creamy,雖然有不少芝士碎,但不會令人覺得膩滯。墨汁麵的軟硬度恰好,又能掛汁。煙鴨胸的份量適中,軟稔得來帶點嚼勁。西班牙海鮮飯,用鑊仔盛載,夠熱騰騰!!海鮮配料豐富多樣化,有開邊龍蝦﹑墨魚﹑魚柳﹑蝦仁及蜆,好足料!另還加入紅椒﹑橄欖等配料炒飯,炒飯帶海鮮香氣,微微的辣,為之惹味!皇牌威靈頓牛柳,去年吃的時候,價格都不超過$300。雖然覺得略貴,但還是想吃!酥皮包裹著牛柳,酥皮焗到完全金黃色,賣相好靚!兩側都是酥皮,只有中間圓圓的部分包著牛柳,酥皮又香又鬆脆!切開之後,內裡的材料不會鬆散,牛柳充滿肉汁,肉質軟嫩,帶牛味。 酥皮與牛柳中間夾著的蘑菇蓉份
DIY Pasta
西班牙海鮮飯
皇牌威靈頓牛柳
皇牌威靈頓牛柳,去年吃的時候,價格都不超過$300。雖然覺得略貴,但還是想吃!酥皮包裹著牛柳,酥皮焗到完全金黃色,賣相好靚!兩側都是酥皮,只有中間圓圓的部分包著牛柳,酥皮又香又鬆脆!切開之後,內裡的材料不會鬆散,牛柳充滿肉汁,肉質軟嫩,帶牛味。 酥皮與牛柳中間夾著的蘑菇蓉份量多,味道十分香~~伴碟的黑松露薯蓉亦是Mini Friday 的招牌貨,又香又軟滑!!
火焰雪山
火焰雪山
透過Open Rice 訂座,可享晚市主餐牌88折。另,凡於生日月份內惠顧,送火焰雪山壹客。妹妹就預先幫我安排了生日甜品。火焰雪山,點燃火焰的一下夠吸睛,蛋白霜帶點焦香,但覺得過甜,配內裡的雪糕一起吃,還是覺得甜了一點。

雖然對甜品的滿意度一般,但整體的用餐體驗還是不錯!
2021-11-23
DIY Pasta
西班牙海鮮飯
2022-01-26 114 瀏覽
火焰脆燒德國鹹豬手 $258 🍽晚餐~小妹是為了這火焰菜式而來的🤩這火焰脆燒德國鹹豬手真的是絕佳打卡菜式,超級無敵吸睛啊!!!!🥰而且份量超充足,二人吃也未必吃得完🙈 鹹豬手的豬皮經火焰一烤變得金黃香脆,但肉質仍然保持嫩滑,每一口都滿滿的油脂香,如果覺得太膩,建議可以配搭芥末醬一起享用🤤 香草牛油焗田螺酥盒 $88🍽小食~田螺酥盒焗得香口,而田螺跟酥盒內的薯蓉配搭得剛好,酥盒小小的,剛好是一口大小,作為餐前小食是剛剛好的 DIY Pasta 黑松露忌廉汁煙肉大啡菇天使麵 $168 (另加一款配料 +$10)(包田園沙律,是日餐湯,咖啡或茶)🍽晚餐~如果你已厭倦吃普通的pasta,你可以選擇DIY專屬你獨一無二的pasta:~自選汁可以六選一(溫泉蛋芝士忌廉/鮮蕃茄汁/辣味茄汁/蒜片欖油🌶/黑松露忌廉汁/香草汁)~自選pasta五選一(意大利粉/天使麵/扁意粉/墨汁麵/意式燴飯)~自選配料任選一款(雞柳/煙鴨胸/煙肉/大啡菇/菠菜)(*另加每款$10)~~追加配料 $20 (煙三文魚/鮮蜆/蝦肉/雜海鮮)~~追加配料 $48 (龍蝦/帶子/鴨肝/鮑魚) 小妹選了黑松露忌廉汁煙肉大啡菇天使

火焰脆燒德國鹹豬手 $258
🍽晚餐~

香草牛油焗田螺酥盒 $88
🍽小食~

(包田園沙律,是日餐湯,咖啡或茶)
🍽晚餐~
~~追加配料 $20 (煙三文魚/鮮蜆/蝦肉/雜海鮮)
~~追加配料 $48 (龍蝦/帶子/鴨肝/鮑魚)

小妹選了黑松露忌廉汁煙肉大啡菇天使麵😋黑松露的香味撲鼻而來,令人食指大動,而且份量非常多,充夠兩人一起分享🙈唯一美中不足的是太多油,吃得太多會較膩

總結:小妹非常推薦大家嘗試火焰脆燒德國鹹豬手🐷不論是打卡還是味道都非常好 🥰 希望晚市堂食恢復後小妹一定會再去!!!!!
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Mini Friday.我真係好掛住Set Dinner!。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ 香港突然到左疫情嚴峻的時間其中一個最令人掛住的,可能是晚餐堂食的時光我好想念Mini Friday的氣氛 朋友與情人一起感受舒適的晚餐Set Dinner選擇豐富,價格相宜 和朋友早前去放鬆吃到的dinner仍是令人掛住的   是日餐湯:白湯簡單香滑的白湯,加點黑椒已非常惹味田園沙律很新鮮的沙律菜配以芝麻醬好好食,好開胃 和朋友點2個不同的餐SHARE是一樂事 法式紅油燴牛肋條非常香軟冧滑,牛肉香濃牛香肉質滑滑,配以香滑的薯蓉(外表好似雪糕!)亦令人吃得好開心 香烤美式BBQ豬肋骨香濃BBQ汁突出了豬肋骨的骨香特別愛那骨膜扯出的口感是朋友聚會時,繼雞翼之外的最佳選擇 2個套餐整體都有水準份量剛剛好最後配杯即磨咖啡最是賞心樂事 期望疫情早日過去可以去餐廳吃好味的dinner!

雜感女生   好味日記

˚*。Mini Friday.我真係好掛住Set Dinner!。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

香港突然到左疫情嚴峻的時間

其中一個最令人掛住的,可能是晚餐堂食的時光

我好想念Mini Friday的氣氛

朋友與情人一起感受舒適的晚餐

Set Dinner選擇豐富,價格相宜

和朋友早前去放鬆

吃到的dinner仍是令人掛住的

是日餐湯:白湯

簡單香滑的白湯,加點黑椒已非常惹味

田園沙律

很新鮮的沙律菜配以芝麻醬

好好食,好開胃

和朋友點2個不同的餐SHARE是一樂事

法式紅油燴牛肋條

非常香軟冧滑,牛肉香濃牛香

肉質滑滑,配以香滑的薯蓉(外表好似雪糕!)

亦令人吃得好開心

香烤美式BBQ豬肋骨

香濃BBQ汁突出了豬肋骨的骨香

特別愛那骨膜扯出的口感

是朋友聚會時,繼雞翼之外的最佳選擇

2個套餐整體都有水準

份量剛剛好

最後配杯即磨咖啡

最是賞心樂事

期望疫情早日過去

可以去餐廳吃好味的dinner!

2022-01-20 96 瀏覽
🍝香煎美國大雞扒配香草燒汁配意粉 $68雞扒大大塊 肉厚多汁外皮煎得香脆 雞肉又嫩滑 做到外脆內嫩!意粉簡單用番茄醬炒過但唔太入味齋食會覺得有啲寡淡 要另加胡椒粉吊味份量正常 唔算特別多但女仔絕對夠食🐔水牛城雞翼 $88雞翼都頗大隻 重點係多肉 唔會好似皮包骨咁雞翼亦都醃得好入味水牛城醬酸酸辣辣但唔會太過相比之下酸味更突出

🍝香煎美國大雞扒配香草燒汁配意粉 $68
雞扒大大塊 肉厚多汁
外皮煎得香脆 雞肉又嫩滑 做到外脆內嫩!
意粉簡單用番茄醬炒過但唔太入味

水牛城醬酸酸辣辣但唔會太過
相比之下酸味更突出
午餐
2022-01-13 71 瀏覽
1️⃣Dinner Set: 香烤羊架配薄荷燒汁 ($268)Dinner Set包咗沙律、餐湯、主菜同飲品,仲可以加$1多個甜品,都幾多野食🤩餐湯係薯仔湯,第一次試覺得甜甜地又幾特別羊架都幾厚肉整得好香😋2️⃣水牛城雞翼 ($88)雖然小編怕辣,但每次都好鐘意叫水牛城雞翼🤣 佢呢度都幾入味得黎辣度算小編可接受範圍內,一路叫辣一路食唔停口🤣🤣3️⃣黑松露啡菇水牛芝士薄餅 ($148)幾時食pizza都係薄批最好食,夠晒脆黑松露味好出,上面啲半溶芝士同菇既份量都好足料,好正🤤
餐湯係薯仔湯,第一次試覺得甜甜地又幾特別
羊架都幾厚肉整得好香😋

2️⃣水牛城雞翼 ($88)

3️⃣黑松露啡菇水牛芝士薄餅 ($148)
幾時食pizza都係薄批最好食,夠晒脆
黑松露味好出,上面啲半溶芝士同菇既份量都好足料,好正🤤

2022-01-10 69 瀏覽
最近食左好多日本菜,同男朋友不約而同想食西餐,星期五禁堂食,我地捉住堂食既尾巴星期四放工揀左mini friday黎食西式晚餐😊餐廳暗暗地幾有氣氛,座位之間唔會太迫坐得舒服,岩我地傾住計慢慢食😌我地叫左一個dinner set, 一份DIY pasta 前菜非常有驚喜,相比起飽肚既餐包,呢到既餐前小食係脆片😋份量都好大方,食落唔係熱辣辣,無咁熱氣,但同時亦都好脆口用黎配餐湯飲都好夾👍🏻餐湯應該係蘿蔔湯幾特別,咸咸地又清清地,配埋脆片口感同味道都更上一層樓😋跟餐仲有個沙律🥗整體都幾新解,我自己幾鐘意個香草醋dressing,酸酸地幾開胃,又夠香👍🏻DIY Pasta我地揀左溫泉蛋芝士忌廉意式燴飯配大啡菇菠菜本身Set配一個菜,但加多個都係$10都幾抵黎到pasta既餡料都好多好豐富😍溫泉蛋賣相非常好,撈埋芝士忌廉汁非常夾成個燴飯既醬汁濃稠度剛好,味道有芝士既奶香同忌廉既香燴飯份量夠,口感有咬口,唔會太硬太軟菠菜充份混合份成個燴飯,啖啖都有菠菜香大啡菇份量都好足,咬落都幾juciy,亦都令到燴飯整體多左淡淡既菇菌香👍🏻另外叫左 原隻法式香草烤雞大大隻法式烤雞真係令人食指大動😍😍😍烤雞火喉唔

餐廳暗暗地幾有氣氛,座位之間唔會太迫
坐得舒服,岩我地傾住計慢慢食😌
我地叫左一個dinner set, 一份DIY pasta
前菜非常有驚喜,相比起飽肚既餐包,呢到既餐前小食係脆片😋
份量都好大方,食落唔係熱辣辣,無咁熱氣,但同時亦都好脆口
用黎配餐湯飲都好夾👍🏻

本身Set配一個菜,但加多個都係$10都幾抵
黎到pasta既餡料都好多好豐富😍
溫泉蛋賣相非常好,撈埋芝士忌廉汁非常夾
成個燴飯既醬汁濃稠度剛好,味道有芝士既奶香同忌廉既香
燴飯份量夠,口感有咬口,唔會太硬太軟
菠菜充份混合份成個燴飯,啖啖都有菠菜香

另外叫左 原隻法式香草烤雞
大大隻法式烤雞真係令人食指大動😍😍😍
烤雞火喉唔錯,少少金焦,一切菇去已經知道啲肉好嫩
果然一切開雞肉既肉汁流晒出黎😋咬落肉質好細嫩,啖啖肉混雜淡淡香草味
烤雞偏瘦,所以唔會好油膩,但肉質整體都係幾滑嫩
配埋燒汁味道會豐富啲咸啲
值得一提配菜係黑松露薯蓉,食落有幾香既黑松露,令到薯蓉無咁悶
配埋雞肉又幾夾😆

跟餐既餐飲我地加左錢upgrade特飲🍹
熱情果香蕉沙冰
大大杯既沙冰好消滯😆熱情果味道好突出,唔會非常甜,飲落幾refreshing

凍朱古力🍫
又係大大杯,朱古力味幾香,配埋忌廉無得輸😆

總括而言,一個餐有晒脆片、餐湯、沙律、主菜同飲品都幾抵食,而且份量夠🥰
佢仲有$1甜品值我地真係太飽😂
2022-01-05 84 瀏覽
餐廳經理面口黑過鑊底,根本唔想招呼你嘅態度,串過澳洲牛奶公司啲夥計叫咗三份美國頂級靚牛扒,配菜又少,頂多90Gram其中一個細到無倫,我諗只得70 gram左右,要五成熟,煮出嚟得三成熟,咬唔落,要翻煮,其中一份食到最尾¼全部生嘅,可能平時冇乜生意,解凍時間唔充足,又好難攞返入去煮蕃熟,廚師水準差到無倫另外一份燒春雞,唔夠時間解凍,根本燒唔熟,跟住攞返入去應該用微波爐焗返熟,嚡過自己烚雞胸。食後感:寧願去茶記食好過,唔會再幫襯,超級負評我覺得執咗佢都唔覺得可惜

食後感:寧願去茶記食好過,唔會再幫襯,超級負評

我覺得執咗佢都唔覺得可惜

2022-01-04 84 瀏覽
今日同朋友聖誕聚會黎到呢間餐廳 一入去發現裝修好靚好grand 🎄🎄🎄威靈頓牛好食 酥皮好脆 牛肉煮得啱啱好🥰🥰龍蝦天使麵都好食 個汁好creamy 龍蝦又多肉🤩🤩🤩豬手皮好脆 肉質唔會太硬太淋 一上菜個陣店員係我地面前點火 好正 之後仲幫我地分埋 好貼心🤤🤤🤤西班牙海鮮飯左龍蝦 魷魚 蝦 蜆 好多配料😆😆😆海鮮pizza有大蝦 魷魚 千島醬等 好豐富🥴🥴🥴呢塊牛排肉質鮮嫩多汁 5成熟啱啱好😄😄😄
威靈頓牛好食 酥皮好脆 牛肉煮得啱啱好🥰🥰
龍蝦天使麵都好食 個汁好creamy 龍蝦又多肉🤩🤩🤩

西班牙海鮮飯左龍蝦 魷魚 蝦 蜆 好多配料😆😆😆

海鮮pizza有大蝦 魷魚 千島醬等 好豐富🥴🥴🥴
呢塊牛排肉質鮮嫩多汁 5成熟啱啱好😄😄😄
2021-12-30 2455 瀏覽
28.12.2021 星期二Mini Friday (銀城廣場)今晚到銀城廣場維修電話,於是上Open Rice看看附近有甚麼好介紹;見同層有Mini Friday,於是訂枱去試試。提提用Open Rice訂枱,單價餐牌有折,如果套餐就沒有了。到達時見餐廳簡約佈置,掛上不少燈泡。訂枱時告知未必安排到卡位,但坐下不久已有職員問要否轉卡位,即使不是卡位,座位也很舒適、寬敞。餐牌有九款set dinner,有魚豬牛羊各款,相信一定有一款啱食;還有DIY pasta款,好多選擇,還可以加配料。但這裡最出名和受歡迎是威靈頓牛柳和鹹豬手,見隔離人多也是叫這兩款齊分享。晚餐:小食:墨西哥脆片這個小食已經放在枱上,不要看輕其貌不揚,但吃起來脆卜卜非常香口,好吃得不能停。白蘿蔔湯、沙律白蘿蔔湯職員介紹話是白蘿蔔湯,真的很少西式餐廳有呀,好像媽媽煲的靚湯。飲起上來竟然好香白蘿蔔味,好味。香烤澳洲羊架配薄荷燒汁叫了五成熟,肉質不錯,而且份量不少,薄荷燒汁可以多些薄荷味更佳。泡沫咖啡Brownie個甜品偏硬少少,但朱古力味濃郁食物質素及服務不錯,環境也舒適,難怪平日晚上全餐廳滿座;臨走跟職員傾了片刻,他也介紹

28.12.2021 星期二

Mini Friday (銀城廣場)

晚餐:

白蘿蔔湯、沙律

Brownie
甜品偏硬少少,但朱古力味濃郁

Brownie

食物質素及服務不錯,環境也舒適,難怪平日晚上全餐廳滿座;臨走跟職員傾了片刻,他也介紹我下次可以試試威靈頓牛柳。大家有去附近也可以訂枱試試。
2021-12-28
  • 墨西哥脆片
  • 餐湯:白蘿蔔湯
2021-12-20 86 瀏覽
餐廳環境坐得舒服,坐低會有一少籃脆片當餐前小食。由於今次經OpenRice訂座晚市主餐牌有88折優惠,所以我地無揀到dinner set,直接散叫:💥凱撒沙律 $78正正常常既凱撒沙律,如果芝士再多啲會更好(芝士控無疑…🙊🙊)💥炸薯條配黑松露醬 $68薯條即炸熱辣辣,配黑松露醬食唔錯👍🏻💥黑松露啡菇水牛芝士薄餅 $148薄脆批底我最愛,食多幾塊都得😆 黑松露味道唔太出,芝士剛剛好,啡菇再加多d會更好🤤💥溫泉蛋忌廉蝦肉燴飯 $138呢個燴飯味道普通,無乜蝦,普通到我差啲唔記得有點過呢樣😅 唔推介👎🏻👎🏻💥火焰脆燒德國咸豬手 $258店員會將豬手先送上枱點火🔥俾食客影相📸📸,之後就會幫我地切開細塊,啱哂我地唔洗咁狼狽亂咁切👍🏻👍🏻 豬手夠脆皮,肉質夠軟腍,又唔會死鹹😋💥茉莉菊花茶 $68花茶略嫌細杯,但有得添加熱水,菊花味出,清熱明目一流😎其實幾年前食過一次,上次叫dinner set感覺比較好食同抵食既。反而今次食物質素比較普通,但勝在環境舒服,適合朋友聚會❣️====================推介度:❤️3.5/5CP值:👍🏻3.5/5好味指數:👅3.5/5=============

💥凱撒沙律 $78

💥炸薯條配黑松露醬 $68
薯條即炸熱辣辣,配黑松露醬食唔錯👍🏻

💥黑松露啡菇水牛芝士薄餅 $148

💥溫泉蛋忌廉蝦肉燴飯 $138

💥火焰脆燒德國咸豬手 $258

💥茉莉菊花茶 $68
花茶略嫌細杯,但有得添加熱水,菊花味出,清熱明目一流😎

====================

推介度:❤️3.5/5
CP值:👍🏻3.5/5
好味指數:👅3.5/5

====================
2021-12-17
  • 火焰脆燒德國咸豬手
2021-12-20 63 瀏覽
🍴胡椒蜜糖雞翼 68 蚊🐥胡椒味幾香 蜜糖味入味香甜 雞翼都炸得好香脆大大隻 唔錯👍🏻🍴原隻法式香草烤雞 218 蚊🔥🐥配是日餐湯 田園沙律 咖啡或茶沙律足料多菜蕃茄 醬汁夠酸開胃 唔錯 湯就係蕃茄湯 🍅 蕃茄味香濃 都 ok 加1 蚊仲可換 甜品香草烤雞原隻雞夠哂大隻 個味有少少似鹽焗雞 帶 d咸香 雞肉彈牙🐥 有香濃薯蓉 蘿蔔 筍 都幾入味👍🏻 🍴蒜片欖油煙鴨胸扁意粉 168蚊🦆🍲配是日餐湯 田園沙律 咖啡或茶 加1 蚊仲可換 甜品蒜味夠香濃 扁意粉夠爽口 煙鴨胸大塊厚肉 仲有 d菇同蒜片増加口感 好味#雞翼 #胡椒 #蜜糖 #燒雞 #燒春雞 #蒜香 #扁意粉 #鴨胸肉Score 平均分 <7.7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#minifriday旺角西洋菜南街2 號銀城廣場9 樓~~~~~~~~~~~~

🍴胡椒蜜糖雞翼 68 蚊🐥

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#minifriday
旺角西洋菜南街2 號銀城廣場9 樓
~~~~~~~~~~~~
2021-12-20
2021-12-20 70 瀏覽
今晚我同老公约左2個朋友,共4人一齊去銀城廣場的Mini Friday食晚餐,我地鍾意這個地方夠靜,可以倾下偈。這間店環境乾淨,店不大,好舒服,我地每隔一段時間會來食一次。我地叫左龍蝦海鲜意粉、沙律、水牛城雞翼、辣肉腸帕爾馬火腿薄餅和明太子忌廉帶子手捲粉,我地鍾意食海鮮,又鍾意食雞翼,覺得好好食。薄餅好脆,有少許辣。手捲粉的汁好鲜,加上帶子。我地好快將全部野食完,非常好食。我地食下食下,倾下倾下,覺得好開心。

我地食下食下,倾下倾下,覺得好開心。

2021-12-12 87 瀏覽
因最近要影聖誕燈飾, 要多買些攝影配件, 就在一個週四的晚上, 到攝影用品集中地旺角區看看, 之後就在附近吃個晚餐再回家,發覺這間餐廳的環境很有格調,價格而言也是抵食, 那試試也沒大不了。小吃是墨西哥粟米脆片,口感香脆。餐湯有蕃茄湯, 濃稠度適中,口感幼滑, 味道清甜之外也是健康的。再來田園沙律, 沙律菜用料夠新鮮, 新鮮的沙律菜生夠爽口,味道清新開胃。是日的主菜炭燒美國頂級牛扒配黑松露燒汁拿上來了, 聞起來炭烤香味甚濃,牛扒選擇了五成熟,烤牛扒的功夫做得不錯,切開了後可見到粉紅色的肉質, 火候拿握得準確的。先吃一口,牛肉鮮嫰, 有濃郁的牛味,肉汁非常豐富, 入口肉質細嫩帶嚼勁,點了些醬汁更加美味, 再加上幾款配菜, 整份牛扒吃完後真的非常滿足。甜品是朱古力蛋糕, 整件蛋糕的朱古力味道非常濃郁,餅底也非常鬆化。飲品方面, 點了一杯橙汁, 酸酸地也夠冰涼, 感覺唔錯。總體而言,食物水準是合理的, 餐廳的環境和氣氛也是寧靜舒服, 價格方面算是抵食。
小吃是墨西哥粟米脆片,口感香脆。
甜品朱古力蛋糕, 整件蛋糕的朱古力味道非常濃郁,餅底也非常鬆化。
飲品方面, 點了一杯橙汁, 酸酸地也夠冰涼, 感覺唔錯。
2021-12-09 87 瀏覽
兩個鐘用餐時間,個半鐘食完個男經理就即刻趕你走,勁冇禮貌,個時都只係8:30,都冇咁早閂門,餐廳亦有好多空位。個男經理對自己啲員工都呼呼喝喝,完全破壞咗間餐廳氣氛。本身餐廳環境氣氛唔錯,但旺角有其他更好的樓上cafe。