2022-09-03 46 瀏覽
呢個地段實在太方便,約咗啲好耐冇見朋友嘅朋友浪漫一下一見到面,有啲朋友已經話我都有食過呢一間🤣睇嚟好出名!於是我哋就睇吓有咩好嘢食介紹,我哋係dinner meun叫咗set bbq豬肋骨同埋龍蝦牛扒餐!又叫咗個Parma ham Pizza同埋海鮮燴飯。因為我係勁鍾意食龍蝦,依家仲要龍蝦可以配牛扒,一個似個食晒兩種食物,呢個配搭一流。而且龍蝦同牛扒整咗好好食,好有肉汁。之後就係Pizza,個Pizza都係值得一讚嘅,佢個皮覺得好脆,芝士味勁濃!最重點係,座位同環境都超級舒服,一班朋友gathering就最適合👍🏻
呢個地段實在太方便,約咗啲好耐冇見朋友嘅朋友浪漫一下

一見到面,有啲朋友已經話我都有食過呢一間🤣睇嚟好出名!

於是我哋就睇吓有咩好嘢食介紹,

2022-09-01 66 瀏覽
我平時好懶寫食評,今次點都要寫,等大家唔好中伏!一入到去員工係有禮貌嘅,但完全唔專業,set dinner有餐湯,我哋多口問係咩湯,員工答我地佢哋只有一款湯,然後又問我哋加唔加$1要埋個甜品,我哋見$1,當然都會加,然後都多口問係咩甜品?員工答我地「草莓」兩個字就停左,我哋對望左3秒,想等佢講埋落去草莓既咩甜品,點知佢只係問我地係唔係要,我哋心裡面即刻O左咀,我地再問草莓咩甜品,佢先答我地Pan cake, 我哋覺得算啦,唔追問啦,反正都只係加$1。再黎,就上左個雜菜湯,一飲,有燶味!即刻同員工反映,佢都禮貌地話幫我地同老細反影下,後來,佢地好快地換左另一款湯俾我地,我哋第一個反應係,你又話得一款湯既😅,唔緊要,照飲,點知,無味!🤦🏻‍♀️然後就到火焰豬手,員工拎出黎係我地面前點著火焰,俾我哋影下相,影完之後員工整熄啲火,然後拎入去幫我地切,我哋等左成十分鐘,隻豬手去左邊?要提佢哋,佢哋先拎返隻豬手俾我地🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️最後既意見係,真心唔明點解咁多like, 真心覺得俾啲like 呃左!失望之極!
我平時好懶寫食評,今次點都要寫,等大家唔好中伏!
草莓甜品
火焰豬手
唔知咩湯
2022-08-31 107 瀏覽
今晚出旺角順便搵野食點知真係不可一不可再😩去到個場都算多人雖然book咗都要等,不過都係等咗一陣我地決定散叫,因為有88折一黎到嘅薯波係唔錯,但牛脷好似午餐肉咁,份量又少又細舊又勁咸跟住個意粉黎啦嘩大佬有殼喎😩d青口爛晒,d殼去晒個意粉度,食都要好小心早知應該退返畀佢地不過除咗d殼,都合格嘅*淨係上碟時,有個無肉嘅殼係碟邊,都唔知佢想點😐佢真係咁上菜,無郁過佢😐水牛城雞翼不過不失咁囉威靈頓牛睇個樣以為唔錯嘅…點知,嘩勁韌…勁乾…同行友人話好似煲湯豬肉添🙃成餐最滿意只係個薯波(薯波無技術架喎🫣)88折之後都唔平,仲要咁嘅質素🫣p.s.個洗手間好污糟😓一入廁格畀佢嚇親
今晚出旺角順便搵野食
點知真係不可一不可再😩

去到個場都算多人
雖然book咗都要等,不過都係等咗一陣

我地決定散叫,因為有88折

跟住個意粉黎啦
嘩大佬有殼喎😩
d青口爛晒,d殼去晒個意粉度,食都要好小心
早知應該退返畀佢地
不過除咗d殼,都合格嘅

水牛城雞翼

不過不失咁囉

威靈頓牛

睇個樣以為唔錯嘅…

點知,嘩勁韌…勁乾…
同行友人話好似煲湯豬肉添🙃

成餐最滿意只係個薯波(薯波無技術架喎🫣)
88折之後都唔平,仲要咁嘅質素🫣

p.s.個洗手間好污糟😓一入廁格畀佢嚇親
2022-08-29 1873 瀏覽
這個地方燈光偏暗,感覺非常有情調☺️☺️有一種燭光晚餐的感覺😙來個調情的約會吧。🫶☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 海鮮濃湯 $98➪大碗分量多、碗裏面也有不同的海鮮種類,質地非常濃稠。但感覺上可能有部份是加粉而成的濃稠,這一點若可以改善,則令人更加回味☺️ ︎︎☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 水牛城雞翼 $98➪有六件多肉厚身的雞翼。水牛城醬發揮合格,應有的辣味都有。看到餐牌除了水牛城雞翼,還有其餘幾款口味有特色的雞翼,這個你們也可以試一試呢。☘︎︎ ☘︎︎ 皇牌威靈頓牛柳 $358➪這個我一直在網上已經看到很多人吃過,所以選擇這間餐廳其實重點就是吃這個牛柳。看到網上的食評八九成都是讚賞,而且賣相亦十分分好看。可惜今次我吃的牛柳煮得比較熟⋯⋯我期望的是medium Rare,上碟卻接近well done 😯酥皮略嫌不夠脆身。知道威靈頓牛柳是製作工序繁複的一碟菜式,實在是比較難掌握十分完美的。這次比較可惜,但我期望下次再來探訪可以有超水準的威靈頓牛柳!因為都曾經有朋友說過這裏的威靈頓牛柳是推介的哦。▼・ᴥ・▼

☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 海鮮濃湯 $98

︎︎☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 水牛城雞翼 $98

☘︎︎ ☘︎︎ 皇牌威靈頓牛柳 $358

▼・ᴥ・▼
  • 水牛城雞翼
2022-08-29 48 瀏覽
食過觀塘嘅Mini Friday好多次,今次試吓旺角😋環境幾有氣氛,座位闊落龍蝦西班牙海鮮飯($278)係二至三人份量,好足料,以份量取勝!有半隻龍蝦🦞,魚🐟,哈哈,墨魚,蜆等海鮮,配以咖喱味海鮮飯,焗得好香口,但稍微有點乾身套餐選擇左香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁($268)好大份,肉質唔算柴,配以薯蓉,點燒汁唔錯👍套餐仲有沙律🥗同湯,加埋一坐低就有小食nacho👍幾好套餐加($1)就有是日甜品😉

套餐加($1)就有是日甜品😉
2022-08-26 47 瀏覽
餐廳嘅環境好有情調 空間感充足座位坐得好舒服 好適合同朋友、情人小約會💕Menu好多選題 令人目不暇給同朋友試咗幾款菜式 非常美味😋1.皇牌威靈頓牛排 $358絕對係招牌必點嘅菜式😋賣相好靚 而且份量好充足 4個人都夠食外層酥皮脆口 内層牛排好鮮味2.明太子忌廉帶子扁意粉 $178明太子好香 帶子又大粒又肥美配上忌廉真係好香好好食🥰3.香草牛油焗田螺酥盒 $98焗得好香口 外層酥皮香脆入面嘅田螺好好食 配埋香草🌿牛油味道好夾👍🏻4.炸薯條配黑松露醬 $78薯條fans嘅我食得好滿足薯條份量好多 好香脆配上濃郁嘅黑松露醬 我一條又一條 完全停唔到😋今次食得非常滿足 下次同朋友要試埋其他招牌菜💕📍Mini Friday (銀城廣場) (旺角)旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
餐廳嘅環境好有情調 空間感充足
座位坐得好舒服 好適合同朋友、情人小約會💕
Menu好多選題 令人目不暇給

薯條fans嘅我食得好滿足
薯條份量好多 好香脆
配上濃郁嘅黑松露醬 我一條又一條 完全停唔到😋

今次食得非常滿足 下次同朋友要試埋其他招牌菜💕

📍Mini Friday (銀城廣場) (旺角)
旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓

2022-08-26 52 瀏覽
上星期五,一放學就同2個仔去《Mini Friday》食個lunch,之後就陪媽媽去做嘢。我隻仔有日無啦啦試過食羊架之後就愛上咗羊肉!所以嚟到《Mini Friday》就話都要番碟羊架食,而我同細仔就食牛扒!🍖炭烤澳洲羊架配紅酒汁仔仔一個小男孩👦🏻自己獨享一份羊架,羊架烤得剛好,唔靭仲好多肉汁!豹就好鍾意沾沙律醬嚟食,佢話每啖配埋薯蓉一齊食,就係好滋味!🥩炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁而我就食7成嘅肉眼扒,肉質理想,仲好juicy!細仔就話要食埋意粉🍝,我就食埋件扒都飽晒!呢度食lunch環境坐得好舒服好闊落,啱晒湊住小朋友嘅我!

🍖炭烤澳洲羊架配紅酒汁

🥩炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁

呢度食lunch環境坐得好舒服好闊落,啱晒湊住小朋友嘅我!

2022-08-26 33 瀏覽
今次小編選擇了午市套餐(是日餐湯,主食,飲品) 是日餐湯🥘是蕃茄忌廉湯,蕃茄味濃郁,更能喝到粒粒的蕃茄籽,絕對是真材實料! 主食方面叫了紐西蘭頂級牛扒配黑松露燒汁配意粉🍝牛扒以$108來説性價比非常高,牛扒生熟程度剛剛好,牛味濃郁,帶有微微的肉汁,配上黑松露燒汁十分之夾! 意粉軟硬度適中,不會太乾,女孩子來說份量啱啱好!胃口比較大的男孩子應該要加配一份小吃才足夠! 另一個選擇的主食是香煎三文魚柳配薯條,三文魚十分新鮮,份量相比起坊間的餐廳多,皮香肉嫩,配上creamy的香草忌廉汁十分夾,不會太膩,而薯條就正正常常吧!
今次小編選擇了午市套餐(是日餐湯,主食,飲品)

2022-08-26 30 瀏覽
旺角樓上西餐廳環境好寬敞 有點復古情調 氣氛不錯每桌都有一籃免費嘅墨西哥脆片小食 可以一邊食住一邊等 仲幾好食添喎!王牌威靈頓牛柳 $358尼個係餐廳嘅招牌菜😋層次豐富嘅黃金酥皮係冇得輸 聞到好香嘅牛油蘑菇味牛柳約七成熟 中間keep 到嫩紅色同埋牛柳塗抹咗芥末醬一齊焗 味道酸酸哋幾得意伴碟嘅薯蓉好香滑 整個配搭好好食!DIY Pasta - 蒜片欖油大啡菇墨汁麵 $188包括沙律、是日餐湯、主菜及餐飲幾鍾意個沙律有乳酸爆珠 餐湯係南瓜湯尼度嘅意粉果然好出色👍🏻其實都係隨心配搭 估唔到驚喜地好好味好欣賞墨汁麵嘅質地 煮得好好大啡菇同麵都吸收唒蒜片欖油味 真係好好味🤤套餐加 $1 仲可以有甜品 Err…我唔記得咗加😛
旺角樓上西餐廳
環境好寬敞 有點復古情調 氣氛不錯

每桌都有一籃免費嘅墨西哥脆片小食
可以一邊食住一邊等 仲幾好食添喎!

王牌威靈頓牛柳 $358
尼個係餐廳嘅招牌菜😋
層次豐富嘅黃金酥皮係冇得輸
聞到好香嘅牛油蘑菇味
牛柳約七成熟 中間keep 到嫩紅色
同埋牛柳塗抹咗芥末醬一齊焗 味道酸酸哋幾得意
伴碟嘅薯蓉好香滑 整個配搭好好食!

DIY Pasta - 蒜片欖油大啡菇墨汁麵 $188
包括沙律、是日餐湯、主菜及餐飲
幾鍾意個沙律有乳酸爆珠 餐湯係南瓜湯
尼度嘅意粉果然好出色👍🏻
其實都係隨心配搭 估唔到驚喜地好好味
好欣賞墨汁麵嘅質地 煮得好好
大啡菇同麵都吸收唒蒜片欖油味 真係好好味🤤

套餐加 $1 仲可以有甜品
Err…我唔記得咗加😛
3位book左1930,值得讚賞,我哋遲到,都可以盡快比個位俾我哋,不過唔值得再幫襯係食物,食物茶餐廳貨色,但價錢連埋加一$300😨😑😑😑😑😑,永無下次!環境又唔係好靚!唔明點解咁多like!

2022-08-23 36 瀏覽
🍽Mini Friday (銀城廣場) (旺角)🍝香草汁雞柳扁意粉($188)頗掛汁嘅意粉!雞柳唔會好韌,而且份量都唔少。香草汁非常夠味,唔錯架!🍕辣肉腸帕爾馬火腿薄餅($188)辣肉腸嘅味道唔係好出,但每一塊pizza都會有一塊火腿,上面仲有大量火箭菜!烤得比較乾身,意粉好食啲😆🍓草莓牛奶沙冰($78)賣相非常唔錯,有唔少士多啤梨果肉,味道唔會好甜,有牛奶幾香,超值得一試!📍旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
🍽Mini Friday (銀城廣場) (旺角)

🍝香草汁雞柳扁意粉($188)

🍕辣肉腸帕爾馬火腿薄餅($188)

🍓草莓牛奶沙冰($78)

📍旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
2022-08-21 36 瀏覽
一坐低店員就俾左籃nacho我地,佢係凍既,係等緊食物既期間,我地不斷係度食nachos,哈哈香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁牛仔骨有3片,每片有3舊骨,個汁比較清,另外仲有一球薯蓉、兩條蘆荀、一堆烚紅蘿蔔粒粒。原隻法式香草烤雞好驚喜係原隻雞!雞入面釀左好多檸檬片,即使唔點佢配既醬汁都已經好開胃,好味~ 肉質方面都唔錯,成隻雞烤完都唔會乾,亦冇鞋口,呢個價錢平時d cafe 出面得半隻雞咋。另外,如果叫set個話就有餐飲、沙律同餐湯配埋,當日係紅湯~

香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁

原隻法式香草烤雞

• 原隻法式香草烤雞
2022-08-19 40 瀏覽
📍 Mini Friday (銀城廣場) (旺角)旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓餐廳位於旺角銀城廣場9樓🍽地鐵站附近相當方便餐廳主打西餐嘅Bar and Restaurant 店舖空間感都好大下!位置寬敞坐得都好舒服~~套餐亦包括飲品及湯 Set lunch包咗餐湯,蔬菜湯🥩炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁而我就食7成嘅肉眼扒, 份量十足👍🏻伴碟仲有蘆荀及蕃茄仔!套餐仲可包意粉!香煎龍利柳配刁草忌廉汁 龍利柳好大條!最後食唔哂添啊!龍利柳揀左配薯蓉,有陣陣黑松露味!薯蓉都Creamy! 🍋餐飲:熱奶茶及熱檸水整體黎講,餐廳環境闊落舒適
📍 Mini Friday (銀城廣場) (旺角)
旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓

餐廳位於旺角銀城廣場9樓🍽地鐵站附近相當方便
位置寬敞坐得都好舒服~~

套餐亦包括飲品及湯
Set lunch包咗餐湯,蔬菜湯

🥩炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁
而我就食7成嘅肉眼扒, 份量十足👍🏻
伴碟仲有蘆荀及蕃茄仔!
套餐仲可包意粉!

香煎龍利柳配刁草忌廉汁
龍利柳好大條!最後食唔哂添啊!
龍利柳揀左配薯蓉,有陣陣黑松露味!
薯蓉都Creamy!

🍋餐飲:熱奶茶及熱檸水

整體黎講,餐廳環境闊落舒適
2022-08-17 39 瀏覽
呢到嘅午市套餐價錢都幾親民 唔洗一百蚊就可以食到一個主菜 仲有埋餐湯飲品💕揀左個烤羊架🐏羊肉都騷但可接受~肉質好軟腍✨薯蓉幾出色 好creamy 而且仲有黑松露香🥔🖤🤍
2022-08-16 30 瀏覽
難得準時收工,就叫埋朋友喺上堂前去試下非常出名嘅旺角樓上西餐店。上到銀城中心9/F 就見到Mini Friday 同日本嘢。 一坐底就有籃脆脆片食。今日要試Mini Friday, 選擇了兩個晚市套餐,叫左一個dinner set, 一個DIY Pasta。 兩款套餐都附送沙律、西湯同飲品。我哋再加$1 加埋是日甜品。 DIY Pasta $1885種汁任選:溫泉蛋芝士忌廉/鮮蕃茄汁/辣味茄汁/蒜片欖油/黑松露忌廉汁/香草汁。 意粉:可選意大利粉/天使麵/扁意粉/墨汁麵/意式燴飯。配料:可選雞柳/煙鴨胸/煙肉/大茄菇/菠菜。黑松露忌廉汁煙鴨胸配天使麵 $188黑松露忌廉汁,非常重黑松露味。每條天使麵都吸收晒黑松露忌廉汁。 鴨胸非常彈牙,好香鴨味。 再加$48 配上龍蝦🦞。 非常滿足! 香烤美式BBQ 豬肋骨$248BBQ 豬肋骨熱辣辣出爐,切開有四大舊豬肋舊,每舊肉脂肪比例適中。 食落啖啖肉,肉質唔會太un,亦唔會太淋,豬味十足。 烤汁再配上豬肋骨,無得頂。 還有一球好入味嘅薯蓉同紅蘿蔔粒伴碟。 是日甜品焦糖蛋糕,這款蛋糕喺雪嘅蛋糕,沒有焗過。 自己對呢款蛋糕不大興趣,但算是不錯了。

DIY Pasta $188
意粉:可選意大利粉/天使麵/扁意粉/墨汁麵/意式燴飯。
配料:可選雞柳/煙鴨胸/煙肉/大茄菇/菠菜。

黑松露忌廉汁煙鴨胸配天使麵 $188

香烤美式BBQ 豬肋骨$248

是日甜品
焦糖蛋糕,這款蛋糕喺雪嘅蛋糕,沒有焗過。 自己對呢款蛋糕不大興趣,但算是不錯了。 加$1 有舊蛋糕做飯後甜品,填補女仔第2個胃算不錯了。

#MiniFriday #西餐 #酒吧餐廳 #HappyFriday #TGIF #MiniFriday #觀塘 #MiniFriday旺角 #樓上餐廳 #威靈頓牛柳
2022-08-15