你哋好!今日嘅我為大家推介一間位於觀塘嘅西餐廳— Mini Friday。最近同幾個老朋友陣頭一聚,於是我哋就揀咗呢間openrice上面大讚嘅餐廳慶祝下。Mood 好好咁,加埋環境舒適,真係黎食晚餐嘅一個理想選擇。✨我哋入到去之後,個個都興奮得不得了,食物款式多到令人目不暇給。餐廳內裝潢亦十分有feel,我哋嘅用餐體驗提升好多。❣️➡️ 開頭有個田園沙律,上面嘅蔬菜好新鮮,配上醬汁更加提升左整體口感同食慾。呢個清新嘅沙律開始,真係好唔錯喎~Nice 👍➡️ 再嚟就係一款乳酪蘋果三文魚他他。甜酸味道嘅青蘋果配上三文魚同乳酪,飄出黎嘅香味令人好想食。乳酪好濃郁,而且蘋果加上三文魚嘅味道都好開胃!➡️ 再黎就係Friday 雞翼(柚子蜜)。呢度嘅雞翼做得真係夠水準,雞皮香脆,加上柚子蜜嘅甜味,令人由心底讚真係好好食呀!👍➡️ 黑松露牛油焗田螺酥盒,呢個係真真好食。酥皮咬落去鬆軟香甜,佢嘅黑松露香味又好足,而且咬落去,田螺同酥皮都靚,配埋呢個眼睛都要突出嚟嘅美酒,真係好享受。我哋今次食得十分開心,無論食物質素定係服務態度,都令我哋感到十分滿意。如果你都係西餐愛好者,就應該走一趟Mini Friday!

我哋今次食得十分開心,無論食物質素定係服務態度,都令我哋感到十分滿意。如果你都係西餐愛好者,就應該走一趟Mini Friday!💯‼️~呢間餐廳一定會為你嘅觀塘週末晚餐添加一份滿足同幸福!😉
上星期五嘅晚上,同三五知己朋友走到觀塘,突然間發現呢間「Mini Friday」,坐咗低,食咗晚飯。🕗環境: 店鋪設計簡單得黎十分有feel,有大卡枱,舒舒服服,食西餐嘅上上之選🏢。美食🍽️:1️⃣檸檬牛油忌廉汁比目魚:  魚肉食落去特別滑,個檸檬香跟牛油忌廉汁嘅味道結合得好巧妙,食得出個肉質又香又滑,啱啱好🐟🍋。2️⃣黑松露牛油焗田螺酥盒: 田螺肉質十足,黑松露香噴噴,食落去口感好幾特別,真係好好食呀🌰。3️⃣韓式辣醬炸雞: 雞肉肉質好嫩,炸得外脆內軟,一咬落去,口感好好,韓式辣醬香噴噴嘅,一定要試呀🍗。4️⃣蟹肉菠菜大啡菇: 呢個焗盤係蟹肉菠菜同大啡菇做主打,食落去有種意想不到嘅驚喜,仲要成件事啱啱好,真係菇菇香嫩之餘又好味🥕🍄。對於我呢種鍾意食嘅食客,「Mini Friday」有眾多選擇而且價錢唔會貴,食物做得好,個環境又舒服,喺周末嚟呢度放鬆一下,真係人生一大樂事!💖。

美食🍽️:

2024-06-25 476 瀏覽
嘩嘩嘩💥今日同班馬騮嚟到觀塘一間超抵食嘅西式扒房——Mini Friday 🍽️。要俾多個大讚👍!‼️‼️ 呢度啲菜式品質高,價錢又相宜,份量充足,真係令人食得好滿足!  ✅上來先嚟碟凱撒沙律。 🥗 你問我點解要叫呢個? 即係佢個三文魚🐟味道精緻,又新鮮,再加上嗰啲爽口嘅沙律,其實真係好match嘅!搭埋嗰個特製嘅凱撒醬,香口得嚟仲有一種唔一樣嘅味道感覺。💁‍♀️   ✅而部份返嚟就係超推薦嘅檸檬牛油忌廉汁比目魚!🐟 個比目魚煮得又香又滑,嗰啲牛油忌廉汁煮得濃郁,味道非常上佳,添上檸檬提味,食落口香滑唔膩 食落去每一口都有驚喜,仲有一種味道令人上癮嘅感覺!🙆‍♀️🦐我哋一邊食住,一邊就發覺,咦!呢度嘅氣氛好好,裝修時尚,加埋嗰種普照每枱嘅燈光,令到晒嘅氣氛變得好舒適,好開心!好舒服嘅環境再加埋啲超級有水準嘅菜式,Mini Friday 真係一間好抵食嘅餐廳。

哈囉呀!今晚我哋嚟到咗觀塘嘅一間西式扒房 - Mini Friday 。揀佢嘅原因就係因為佢舒適嘅環境加上高質素嘅食品,真係唔食都得呀!首先我哋叫咗佢哋嘅黑松露牛油焗田螺酥盒🎉。食落口嘅田螺肉軟軟地咁,再加埋熱辣辣嘅黑松露牛油,好香阿,簡直就係西餐嘅一個小品味!再嚟我哋叫咗個蟹膏蟹肉薄餅,一試上癮嘅美味! 🎯 薄餅麵皮烤得微酥,蟹膏和蟹肉味道鮮甜,食落口好彈牙。仲要試呢個火焰脆燒德國咸豬手,食落去豬手又香又滑,皮又燒得脆脆地。💕😇無論係飲品定係甜品,都感覺得到Mini Friday 嘅誠意同用心,係度飲杯咖啡同朋友傾偈,真歡樂!總括嚟講,食完今晚嘅晚餐,我哋都好開心同滿足,頂級嘅食品同出色嘅服務,無得輸!😉

Mini Friday (oˆ罒ˆo)❤️。去到嗰到都覺得舒舒服服。所以就算枱面上嘅食物好多,我哋都可以坐得舒舒服服 😋。首先係乳酪蘋果三文魚他他(oˆ罒ˆo)❤️,呢個組合真係令人大開胃口。三文魚好新鮮,乳酪同蘋果嘅配搭令到整體的口感變得好有層次,有咗蘋果嘅酸甜、三文魚和乳酪嘅香滑,真係超好味! 😋黑松露牛油焗田螺酥盒,佢嘅外皮超香酥,同埋有一種強勁嘅黑松露香。食落去超開心,因為佢嘅口感酥脆同滑嫩啱啱好,每一啖都好有驚喜 😍。再黎個韓式辣醬炸雞(oˆ罒ˆo)💛 ,炸雞美味多汁,辣醬辣得啱啱好,唔會太辣,啲雞肉又唔會太乾,整體來講味道超級好🍗。我哋仲點咗個大蝦配香草牛柳 (oˆ罒ˆo) ❤️。 夠料既香草牛柳,多汁嘅大蝦配埋香滑嘅牛柳,一咬破就見到汁水四溢,實在太美味 😋。如果你識得品味,又識得珍惜,點可以錯過Mini Friday嘅好味之旅呢?絕對推薦嚟呢度試一試,食過返尋味。 咁好嘅餐廳,你仲等咩呀!😍🎉

2024-06-21 278 瀏覽
作為一個專業飲食評論家,成日都要四圍踩街去鑽研新食肆。今日就揀咗位於觀塘嘅西式扒房「Mini Friday」🍔去試吓。為咗省事,就預早book咗位,成個過程就變得更輕鬆啦😎。入到去之後,首先眼前一亮嘅就係佢嘅「Friday雞翼(柚子蜜)」,雞翼採用柚子蜜炮製,又甜又香,得嚟肉質又夠嫩! 真係好好味🍗😋。跟住就係「檸檬牛油忌廉汁比目魚」。比目魚嘅肉味扎實,檸檬牛油忌廉汁又香又滑,一入口就想再嚟第二口,真係超推介😋!當然,去Mini Friday最吸引嘅就係佢嘅主菜啦!「芝士牛肉漢堡」,牛肉又厚又香,而且燒得恰到好處,肉汁流出嚟真係一流! 加上滿滿嘅芝士,超滿足😍🍔!最後,甜品嘅選擇當然就係傳統意大利芝士蛋糕啦!淡淡嘅芝士味同輕輕嘅甜😋🍰。作為一家扒房,Mini Friday真係做得唔錯,無論係啲主菜定係甜品,都係一試難忘。如果你都想揾間CP值高既餐廳試下,咁就一定要黎Mini Friday啦,保證你唔會失望😉!

今日喺觀塘嘅「Mini Friday」一齊搵佢食晚飯🍽️餐廳裝修得好西式風格,溫馨又有feel😍,食完飯都唔想走。凱撒沙律同煙三文魚🥗。沙律菜爽口得嚟,份量勁足,再加埋奶油醬汁同煙三文魚香滑鮮味,啲味我話你知真係回味無窮😍。跟住食返個 Friday雞翼🍗(柚子蜜),燒到微焦但肉汁咁juicy,加上個柚子蜜汁香甜酸度得宜,口感好好👌,再食都唔會覺得厭。人見人愛嘅海膽醬炒意粉配鮑魚🦑。意粉咬口好好,再加上海膽醬俾人一種香醇無比嘅感覺,再配上新鮮鮑魚,即刻令整道菜變得格外豪華👏。火焰脆燒德國咸豬手,燒得金黃香脆,肉質口感相當鮮嫩,一咬落去就極度彈牙,唔講你唔知,真係好juicy🤤。甜品,我哋選擇咗個雜果賓治😉。好彩又新鮮嘅水果🍓🥝!服務員嘅手藝幾好,見佢開開心心咁準備,食嘅時候都特別開心😊。今次聚餐嘅地方叫做「Mini Friday」期待下次再去食🍽️🤟!

喂!今次我帶大家去嘅就係我喺觀塘搵到嘅一間西餐廳,就係Mini Friday。我同班友仔一齊去到嗰度食晚餐,發現環境舒適,加上餐點超好食,成晚笑聲不絕口呀!😁🌟首先,佢哋嘅龍蝦海鮮湯已經好吸引啦!湯色鮮紅,飲落口去龍蝦同海鮮嘅味道非常濃,完全係未食主菜前嘅好開胃湯!😋 西餐食湯嘛,就係要輕輕哋,咁樣主菜落嚟先唔會太飽嘛!🌟下一道菜係乳酪蘋果三文魚他他🍏🍣,新鮮嘅三文魚爽滑得黎又好味,整體口感清新得黎又唔「滯」,好滿足嗰種感覺!😌🌟主菜方面,我哋揀咗檸檬牛油忌廉汁比目魚,肉質煮得好剛剛好,唔會過熟過老。將比目魚配以檸檬忌廉汁,酸酸甜甜嘅,惹味之餘又唔會膩口,真係一試難忘呀!🍋🐟🌟咁就一定要試下佢嘅大蝦配香草牛柳🍤🥩,成件事都啱啱好,牛柳熱辣辣,肉質香嫩,返到口入面真係一試難忘。每一刀肉,配上大蝦,入到口裏面嗰種滋味真係無得頂呀!👌食材好新鮮,環境又舒服推,你話我點應該唔愛呢間餐廳?🤗👋

食材好新鮮,環境又舒服推,你話我點應該唔愛呢間餐廳?🤗👋
哈囉!為大家介紹下喺觀塘新開嘅Mini Friday:一間質素好高、好有feel嘅西式扒房啦! 喺呢度,我哋食咗幾款招牌菜。首先我一試海膽醬炒意粉配鮑魚,份量大之外,食落去嘅時候,海膽嘅味道真係好rich,跟住佢添上鮑魚,味道更加濃郁啦。一碟落肚,超滿足嘅 😋🍝! 蟹肉菠菜大啡菇吓,我就覺得超抵食。 每一啖入口,蟹肉嘅甜味就會喺口裏瀰漫,併埋菠菜嘅口感,一詞黎講就係,好味過癮啊!🥰🥗火焰脆燒德國咸豬手整好拎上枱。佢嘅脆皮同肉質都絕對好啦,超好食嗎!又香,又crispy,又tender!帶埋嗰啲肉汁,係幾適合我地嘅🍖😍。第一次嚟西餐廳有咁嘅感覺,食物美味,景點又靚。要食飯嘅話就嚟Mini Friday啦,一定滿足你嘅😁👍。

""Mini Friday"" 嘅西式扒房,果然冇嚟錯呀🔥。揀咗幾款菜以後,一路分享以下食物體驗 🤩。1️⃣意粉:喇沙帆立貝意粉🍝呀,都幾唔錯,意粉個texture係al dente,帆立貝用喇沙增味,東南亞風味食落去超好食,都算非常「有驚喜」。2️⃣開胃菜:蟹肉菠菜大啡菇🥗我見到嗰盤大啡菇,佢哋又用蟹肉填充,好得意既味道,同埋有菠菜增加左個口感。3️⃣主菜:大蝦配香草牛柳🍤大蝦「好新鮮」,牛柳充滿香草味,兩者加埋一齊「食過返尋味」呀。食物出品就更加無話說啦,佢們既考慮到色、香、味,又唔少計量,每一份菜式都新鮮美味,每一道菜都「抵食滿足」就是見佢們嘅真心。
1️⃣意粉:喇沙帆立貝意粉
2️⃣開胃菜:蟹肉菠菜大啡菇
3️⃣主菜:大蝦配香草牛柳

2024-06-10 302 瀏覽
訂左7點兩位,準時到逹餐廳,侍應安排左卡位俾我地,可能由於公眾假期關係,客人不多😅點左三樣野食,同一杯啤酒,落完單之後。。。餐廳會送一份小食俾客人👍👍食物方面,不過不失🤪威靈頓牛柳,價格貴,但品質普遍,有少少失望🥺虾沙律小食,開胃好味👍牛漢堡包薯條,滿意。。。高質❤️❤️❤️最後生日訂座,送咗迷你火焰雪糕一客🤪🎂餐廳環境,乾淨整齊👍侍應服務有禮,但只有一個人,招呼欠妥😅整體黎講。。。合格 😀
食物方面,不過不失🤪
威靈頓牛柳,價格貴,但品質普遍,有少少失望🥺
虾沙律小食,開胃好味👍
牛漢堡包薯條,滿意。。。高質❤️❤️❤️
最後生日訂座,送咗迷你火焰雪糕一客🤪🎂
餐廳環境,乾淨整齊👍
侍應服務有禮,但只有一個人,招呼欠妥😅
整體黎講。。。合格 😀

漢堡包非常正😍😍

2024-05-15
慶祝紀念
生日
用餐優惠
試食活動
漢堡包非常正😍😍
2024-06-07 310 瀏覽
放假之日,我哋幾位朋友行街行到觀塘,突然間想食啲西菜,透過Openrice揾到Mini Friday,無望無憂就去咗食~❣️等我解釋下,我地見到個menu上面嘅食物好多好吸引~就咁啦,點多幾道特式西菜同餐廳推介嘅食品嚟試~🍴🍲➡️先係輕松開始,我地點咗份田園沙律。新鮮蔬菜分量十足配上沙律醬,啲沙律料又爽口,食咗都唔會怕肚瀉,開吓胃暖暖身~Nice~➡️開開心心,我地再嚟份蟹膏蟹肉薄餅。話你知,個薄餅煎得啱啱好,再撈上香濃嘅蟹膏同蟹肉,味道真係香噴噴~➡️最後主角現場,就係個火焰脆燒德國咸豬手。佢將豬手直火焗至香噴噴,味道源自新鮮素材,肉汁流出嚟就馬上煮熟,食落去剛剛好,真真正正係豬手之極~✅飲嘢方面,我地點咗白酒。全個身體飲落去都好開胃,配餐一流,啱啱好嘅香氣得嚟唔膩口,淨係飲一口白酒都已經足夠開心~再加上,呢度嘅服務員都好快手快腳,服務態度又好到👍~🎉🥂

再加上,呢度嘅服務員都好快手快腳,服務態度又好到👍~🎉🥂
我同中同幾個一向鍾意西餐,飲嘢傾計嘅,討論之後揀咗Mini Friday呢間位於觀塘嘅西式扒房。入到去之後,見到佢有舒適嘅環境,好有歐陸風情,好過癮👀。頭盤先係 💖乳酪蘋果三文魚他他💖 :整體嚟講份量十足,三文魚新鮮之至,無任何腥味,伴上新鮮嘅蘋果同乳酪 ,香味四溢😋。主菜🍽️1⃣ 檸檬牛油忌廉汁比目魚🍋🐟:  好有分量,魚肉好白又細嫩,再加埋檸檬牛油忌廉醬汁,口感好rich,食落就知肯定出上幾句""好食""👌。2⃣ 必試芝士牛肉漢堡🍔: 勁好食,牛肉充滿濃厚肉香,超rich嘅芝士好爽口,每一口都觸動我嘅味蕾,成件事啱啱好👍。3⃣ 蟹肉菠菜大啡菇🥬🍄: 必食新嘅組合,菠菜同蟹肉混合得好過癮,香口清新,一試難忘😋。最後,Mini Friday 除咗環境舒服,餐點又好味,佢哋嘅服務嘅態度都超讚。伙記哋會主動問我地需唔需要幫忙,見我哋飲完茶就會主動幫我哋添水,真心推介呢間餐廳👍!再有朋友聚會,定必再嚟Mini Friday 💪!

主菜🍽️

Mini Friday,一間位於觀塘嘅西式扒房🌃。枱面上嘅食物好多,而且每一款都非常誘人,仲有舒適嘅環境同埋高質素嘅食物,入到去之後你會覺得自己真係做定一個正確嘅決定。我地首先試咗個「田園沙律」🥗,枱上面擺放咗大量新鮮嘅生菜搭配香氣撲鼻嘅沙律醬,正!每一口都好新鮮,成件事都啱啱好, 爽口之餘又有健康嘅感覺。檸檬牛油忌廉汁比目魚,呢個先! 牛油忌廉同檸檬的味道完全混合埋一齊,超香! 咬一口,魚肉煮得非常嫩滑,略帶檸檬香加上牛油嘅香味真係夾得唔錯。再嚟就係「海膽醬炒意粉配鮑魚」,意粉嘅口感真係唔駛我多講,好彈牙! 鮑魚彈牙之餘又略帶海鮮味,再配上海膽醬真係好食到爆!最後一定飲嘅「紅酒」🍷,呢個杯都係另類之選。紅酒味道香滑,平衡住所有菜式,你會覺得飲完之後好舒服滿足。😌喺Mini Friday你可以大快朵頤,一試難忘! 環境舒適,而且食物都好有水準,真心推介。

2024-06-03 177 瀏覽
我同班朋友都好鍾意嚟Mini Friday,尤其喺放工後嘅時候,因為呢裡環境舒服,食物質素又高!😊👍首先要大讚嘅係乳酪蘋果三文魚他他,一見到佢多彩嘅色澤就已經開胃。三文魚🐟新鮮得可以直接溶喺口裡,再混合乳酪同蘋果嘅微酸,一食就覺得好開胃👏💖😙跟住就試一試呢個檸檬牛油忌廉汁比目魚,對於比目魚🐠呢個好新鮮、味道超級好嘅食物,獨特嘅烹調方法就係使用檸檬牛油忌廉汁🍋,味道一流。仲煎到個皮脆卜卜,好好味阿!食完海鮮之後,當然唔少得佢嘅韓式辣醬炸雞🍗喇,外皮酥脆,微辣,味道令人上癮,真係CP值超高👍😉再嚟就要提佢嘅芝士牛肉漢堡🍔,多汁肉扒淋上香滑芝士,口感層次豐富,同埋佢那厚到不得了嘅漢堡肉,成件事真係好好食喎!最後就嚟到我最鍾意嘅蟹肉菠菜大啡菇🍄,菠菜嘅甘甜配蟹肉嘅鮮味,簡單烹調就突顯食材本身的味道,無論係份量還是口感都好足!總括嚟講,呢一間位於觀塘嘅Mini Friday,無論係環境定係食物,都絕對係一試難忘嘅經驗😊💕