2024-06-03
我同班朋友都好鍾意嚟Mini Friday,尤其喺放工後嘅時候,因為呢裡環境舒服,食物質素又高!😊👍首先要大讚嘅係乳酪蘋果三文魚他他,一見到佢多彩嘅色澤就已經開胃。三文魚🐟新鮮得可以直接溶喺口裡,再混合乳酪同蘋果嘅微酸,一食就覺得好開胃👏💖😙跟住就試一試呢個檸檬牛油忌廉汁比目魚,對於比目魚🐠呢個好新鮮、味道超級好嘅食物,獨特嘅烹調方法就係使用檸檬牛油忌廉汁🍋,味道一流。仲煎到個皮脆卜卜,好好味阿!食完海鮮之後,當然唔少得佢嘅韓式辣醬炸雞🍗喇,外皮酥脆,微辣,味道令人上癮,真係CP值超高👍😉再嚟就要提佢嘅芝士牛肉漢堡🍔,多汁肉扒淋上香滑芝士,口感層次豐富,同埋佢那厚到不得了嘅漢堡肉,成件事真係好好食喎!最後就嚟到我最鍾意嘅蟹肉菠菜大啡菇🍄,菠菜嘅甘甜配蟹肉嘅鮮味,簡單烹調就突顯食材本身的味道,無論係份量還是口感都好足!總括嚟講,呢一間位於觀塘嘅Mini Friday,無論係環境定係食物,都絕對係一試難忘嘅經驗😊💕
跟住就試一試呢個檸檬牛油忌廉汁比目魚,對於比目魚🐠呢個好新鮮、味道超級好嘅食物,獨特嘅烹調方法就係使用檸檬牛油忌廉汁🍋,味道一流。仲煎到個皮脆卜卜,好好味阿! 食完海鮮之後,當然唔少得佢嘅韓式辣醬 炸雞🍗喇,外皮酥脆,微辣,味道令人上癮,真係CP值超高👍😉
再嚟就要提佢嘅芝士牛肉漢堡🍔,多汁肉扒淋上香滑芝士,口感層次豐富,同埋佢那厚到不得了嘅漢堡肉,成件事真係好好食喎! 最後就嚟到我最鍾意嘅蟹肉菠菜大啡菇🍄,菠菜嘅甘甜配蟹肉嘅鮮味,簡單烹調就突顯食材本身的味道,無論係份量還是口感都好足!