2022-07-21 43 瀏覽
今日同同事經過lee邊,就揀咗Lee 間🍔店食Lunch,Lee 間店有室內外座位,由於天氣太熱,我地揀咗係室內食,Lee 度嘅漢堡麵包係由本地工場自制,選用日本麵粉,不含任何防腐劑及添加劑,但食落麵包又非常鬆軟,唔會好硬,我地叫咗2 set Moo Moo 滋味套餐鹹蛋黃雞堡$69 + 芝士肉醬薯條+可樂(+29)同事睇到lee 個名就覺得好邪惡,一於就試下佢又幾邪惡先😋大大塊厚肉雞扒,雞扒香滑肉嫩,配埋鹹蛋黃碎,生菜同蕃茄,味道都幾夾,又唔會太漏或鹹,另外芝士肉醬薯條,滿滿芝士肉醬配上脆卜卜嘅薯條,唔洗點茄汁都好入味,食到停唔到口 熱帶之堡$67 + 肉汁芝士薯條+雪碧(+29)選用新鮮手打美國優質穀飼牛肉,配有芝士,菠蘿,生菜,番茄,煙肉,牛肉好Juicy,肉汁滿滿,另外肉汁芝士薯條,肉汁加埋拉絲嘅芝士配上脆卜卜薯條,味道香濃惹味

2 set Moo Moo 滋味套餐
鹹蛋黃雞堡$69 + 芝士肉醬薯條+可樂(+29)

熱帶之堡$67 + 肉汁芝士薯條+雪碧(+29)
2022-07-20 45 瀏覽
餐廳位於觀塘工廈附近,係food court入面,初時都離地鐵站大概5-10分鐘路程,唔算太遠😂初時都搵咗一陣先搵到,餐廳分為室內及室內進食area,相當有美式風格⭐️紅磚外牆同埋高腳枱櫈啱曬打卡☺️至於嗌野食就去到收銀處落單,等待取餐,都算方便👍🏻  <菇菇堡> $ 59 我今次就帶咗一個以素食為主嘅菇菇堡,味道夠晒驚喜,麵包有烘烤過之餘亦都好鬆軟🤤大啡菇味道濃厚,非常juicy,每咬一啖都勁多汁😆加上生菜、芝士、蕃茄,食完大滿足,下次會去再幫襯試吓其他款式嘅漢堡❤️

<菇菇堡> $ 59

2022-07-19 36 瀏覽
˚‧º·𓂂˚‧º·𓂂 ⃞⃛୭ᐝ MOOMOO漢堡包店° 𖥧𖡆𖦥ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧諗住是但喺觀塘附近食個快~點知遇到驚喜漢堡店🤤👍🏻餐廳仲設有out Door🚪而且店務員超級好🫢我同朋友想一人一半🥯店務員幫我哋切開咗🤤💕𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝◆經典之堡 $60 外軟內脆牛油烤烘麵包🥯美國車打芝士新鮮手打優質美國穀飼牛肉😍新鮮嘅生菜同蕃茄配上秒制嘅MooMoo汁啖啖肉又唔膩~而且超級足料👍🏻◆鹹蛋黃雞堡 $69牛肉成日食!見到呢個鹹蛋黃雞漢堡好似好特別咁咸蛋雞,生菜,番茄🍅OMG!對於鍾意食鹹蛋黃嘅我覺得超級正~呢個漢堡特別得來嚟好食😋◆芝士肉醬薯條配汽水 +$29 (跟餐)芝士配肉醬不錯,每條薯條都沾滿美味的肉醬同芝士💕◆炸洋蔥圈熱辣辣的炸洋蔥圈😍雖然係有少少熱氣但真係食到唔停得口💕◆ 檸檬冰茶酸酸甜甜💕幾解渴❤️༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘༘ ₊˚· ७── ⁼³₌₃ ˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ MooMoo≋ ≋ 觀塘巧明街94-96號鴻圖
˚‧º·𓂂˚‧º·𓂂
⃞⃛୭ᐝ MOOMOO漢堡包店° 𖥧𖡆𖦥
諗住是但喺觀塘附近食個快~
點知遇到驚喜漢堡店🤤👍🏻

新鮮嘅生菜同蕃茄配上秒制嘅MooMoo汁
啖啖肉又唔膩~而且超級足料👍🏻

◆鹹蛋黃雞堡 $69
牛肉成日食!見到呢個鹹蛋黃雞漢堡好似好特別咁
咸蛋雞,生菜,番茄🍅
OMG!對於鍾意食鹹蛋黃嘅我覺得超級正~
呢個漢堡特別得來嚟好食😋

◆芝士肉醬薯條配汽水 +$29 (跟餐)
芝士配肉醬不錯,

˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ MooMoo
≋ ≋ 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
2022-07-19 2355 瀏覽
今日係觀塘附近上完training 搵下有咩野食先😋😋 見到鴻圖中心地下嘅food court 有好多野食😋😋 決定食hamburger 先😆🍔🍔美式之堡 $63配料豐富🤩🤩 👉🏻用上手打美國穀飼牛肉&煙肉&車打芝士&生菜&番茄&BBQ汁 麵包有烘乾過 食落好香脆 好香牛油味☺️✨ 好印象深刻🤩💖 牛肉漢堡扒味道香濃🤤 仍保留到肉汁😋 厚度適中 口感岩岩好 連同煙肉 芝士 其他配料 好豐富✨😋😋 🍔經典之堡 $60配料同樣豐富🤩🤩 比美式之堡 少了塊煙肉 & 另用上特製嘅MOO M00 汁 醬汁好惹味 好好味😋😋 令人想一食再食😆 🍟芝士肉醬薯條 $39喺炸到香脆嘅薯條上加了滿滿嘅芝士肉醬🤩 芝士肉醬味道剛好 唔會好酸👍🏻 但始終有肉醬浸住 啲薯條有啲過淋🙈 特別欣賞呢款 雖然係芝士肉醬薯條 但薯條本身都灑咗啲香草調味粉即使無沾到醬汁 都食到有香草味道🌿好惹味✨✨ 🧅 洋蔥圈 $39我特別喜歡嘅食物✨✨ 洋蔥圈炸到好香脆🤩 食落脆脆聲😍炸漿比例適中 唔會食到一口粉😛👍🏻🍽🍴總結 🍽🍴Food court 地方算大 有梳化卡位坐 個晚人流唔算多 可以同朋友吹水咁樣食嘢都冇人趕走🤟🏻🤟🏻

今日係觀塘附近上完training

2022-07-16
美式之堡
芝士肉醬薯條
2022-07-18 47 瀏覽
第一次到官塘moo moo食漢堡包,點了經典芝堡套餐,有經典芝堡、芝士肉醬薯條和熱檸水。另點了芝味雞堡、炸雞條和粟米波。這裡的漢堡包非常新鮮軟熟,脹卜卜,雞肉鮮嫩,漢堡牛肉有肉汁,加上優質芝士,秘製醬汁,非常惹味。薯條、炸雞條、粟米波都是即叫即炸,香脆美味,價錢合理。
觀塘工廈林立的位置,居然有間手工burger餐廳,餐廳有分室內同室外。餐廳menu有好大自由度,先選漢堡,其次選小食,最後選飲品。可以拼出自己最鍾意的套餐,尼點係我最滿意。 ⦁美式之堡、肉汁芝士薯條、凍齋啡⦁熱帶之堡、細沙律、檸檬特飲 美式之堡同熱帶之堡都用左美國優質穀飼牛肉,配埋芝士、生菜、蕃茄,感覺好fresh。美式配既係煙肉,而熱帶就配了菠蘿。兩款都好多汁,食落唔會好dry,nice!薯條配既肉汁有點多,如果可以分開上就仲好,可能我慣性有「點薯條」既動作。飲品就正常發揮。 📍Moo Moo(觀塘)地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖 想睇更多分享 歡迎follow lnstagram @sa.foodie.lt

⦁美式之堡、肉汁芝士薯條、凍齋啡
⦁熱帶之堡、細沙律、檸檬特飲

📍Moo Moo(觀塘)
地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

2022-07-12
2022-07-15 69 瀏覽
小店位於觀塘工廠區附近,主打自家製無添加防腐劑嘅新鮮漢堡包🍔 亦有多款特飲同啤酒可以選擇~ 用餐區有分室內同室外嘅位置,整體環境舒適,好有美式酒吧feel呀😌 🥩 德洲之堡 $70 配料有牛肉🐮 洋蔥圈🧅 芝士🧀 煙肉🥓 同BBQ醬🔥 整體口感豐富,層次分明😳 牛肉夠厚實,味道濃郁,咬落去十分juicy🤩 麵包帶點牛油香味🧈 比起一般嘅漢堡包更加軟熟🍞 食完一個已經飽晒☺️🐟 魚Full之堡 $62 魚柳炸至金黃色,外脆內軟,肉質厚嫩飽滿,煎得啱啱好唔乾身!搭配芝士🧀 生菜🥬 蕃茄🍅 同蜜糖芥茉醬都幾match~ 可以平衡返個邪惡感😋 🧅 洋蔥圈 $39 香脆可口而且唔油膩👍🏻🍑 蜜桃特飲 $28整體偏甜但好解暑😙 配漢堡包一流😜

🥩 德洲之堡 $70

德洲之堡
魚Full之堡
蜜桃特飲
2022-07-14 28 瀏覽
呢間moo moo真心推薦,想食一餐好既,就一定要黎呢到試試,佢既burger牛味好夠,非常好食。Moo Moo滋味套餐我同朋友一人一個餐都係100蚊左右。我朋友就叫左美式之堡 配細沙律, 佢既牛肉真係新鮮手打,而且好鮮味。佢既芝士番茄味配合,非常出色,好夾。我就叫左熱帶之堡 配搭 芝士肉醬薯條,個薯條超級好食,除左含有新鮮牛肉碎既牛肉粒之外,仲有輕鬆加左調味粉落去,食落既味好夠。而熱帶之堡比美式之堡多左菠羅,食落份外開胃。

Moo Moo滋味套餐
我同朋友一人一個餐都係100蚊左右。

2022-07-11 32 瀏覽
放假黎牛頭角覓食,就係想避過上班一族既人潮,落單同上菜快好多~ 今日就係呢個上班族canteen食個burger,但原來依然有不少外賣單。白菌之堡 $65手打美國穀飼牛肉,肉質鬆化,個松露mayo醬汁好好味!鹹蛋黃雞堡 $69Burger有呢個配搭真係好新奇,我都係第一次見~塊雞扒好大塊,嫩滑得黎好juicy;而個鹹蛋黃味亦唔會搶咗雞扒既味。跟餐加15蚊就有薯條同汽水,雪碧係lemon lime flavour,正!食埋咁多肉,梗係要食返啲菜平衡下,叫左個燒豬頸肉沙律($54),點柚子醋,微酸夠開胃,唔係兩個人點食得哂咁多美食。

白菌之堡 $65
手打美國穀飼牛肉,肉質鬆化,個松露mayo醬汁好好味!

鹹蛋黃雞堡 $69

2022-07-11 52 瀏覽
只買左1個包+薯條,飲品,居然可以俾漏左薯條,比預計時間快左都冇用,俾多少少時間對清楚啲野好過,行得遠冇辦法追返個薯條,不過個包味道真係算唔錯,塊漢堡食得出係自己整又好牛味,可以原諒一半
經典之堡餐
2022-07-11
外賣自取
  • 經典之堡
2022-07-09 57 瀏覽
作為burger控嘅另一半,陣唔中就要物色burger 俾佢試吓。今次去咗呢間響觀塘鴻圖中心嘅小店,除室內亦有戶外座位,感覺都幾舒服。見到餐牌選擇好多,揀咗兩個漢堡,薯條同埋沙律試吓。🍔🍔經典之堡 - 有手打美國殼飼牛肉、芝士、生菜同埋蕃茄,個包烘得好香,醬汁係Moo Moo秘製,又幾夾幾好味。🍍🍍熱帶之堡 - 呢一個同經典之堡有少少分別,加多左菠蘿同埋煙肉,醬汁用咗千島醬。多咗菠蘿同煙肉,味道更有層次感。Burger控表示滿意,質素好好。🍟🍟薯條係即叫即炸,上餐熱辣辣,炸得好乾身。雞肉沙律份量算好多,味道正常發揮,食咗漢堡同薯條,加份沙律,感覺健康啲。

• 經典之堡
  • 熱帶之堡
2022-06-30 67 瀏覽
重遊舊地😆一年前都有嚟到呢間burger食嘢,個陣已經覺得呢間工業區burger唔錯,對於選擇困難症好友好,除咗有burger之外仲有好多款唔同嘅小食奶昔啤酒🍺等等,而且正正就係因為係工業區所以呢間嘅burger價錢好親民,最平$60都可以食到啦!-今次就試咗除咗burger以外其他嘅嘢食如何,就叫咗一款蜜糖雞翼再加一份沙律,雖然係輕食為主,但係佢哋絕對冇馬虎,沙律入面嘅食材全部都好新鮮而且個份量都唔少,沙律🥗都有成三款選擇,另外兩款如果想成個感覺冇咁素嘅話,可以去揀加入左豬頸肉既沙律,整體上會冇咁悶而且會比較飽肚少少😴,小食雞翼方面雞翼嘅大小都係比較偏小,味道都比較普通似係普通嘅蜜糖雞翼🍗。最後當然要講重頭戲burger啦,對上一次去就叫咗佢哋嘅熱帶之堡,已經係小編非常鍾意,因為佢哋嘅材料做得好充足,而且千島醬同burger非常之夾,所以今次就試吓佢哋嘅招牌經典之堡,佢哋嘅牛肉係主打新鮮手打美國牛肉🥩,而且仲有秘製Moo Moo汁,基本上都冇嘢好挑剔😽,仲要只係$60,喺工廠區返工嘅朋友仔真係唔需要諗呢個價錢非常之抵食。-而且仲有室外嘅位置等天氣冇咁熱嘅時候🥵可以同朋友出去飲個啤酒,
而且仲有室外嘅位置等天氣冇咁熱嘅時候🥵可以同朋友出去飲個啤酒,但係而家依段時間餐廳隔離有工程做緊所以就比較少人坐室外,室內嘅位置係比較似food court嘅感覺,因為入面都仲有一兩間餐廳但係人流都比較稀少🤔
翠綠森林
玫瑰蜜糖雞翼
2022-06-27
10 分鐘 (堂食)
翠綠森林
  • 熱帶之堡
2022-06-29 51 瀏覽
放工同同事chill 一chill,去左觀塘Moomoo 食漢堡。餐廳似酒吧,又有戶外位,但而家咁熱都係坐返室內。煙豬頸肉沙律 54呢個沙律菜好新鮮配柚子醋,超開胃,豬頸肉好腍又入味,好味。熱帶之堡 67漢堡即叫即整,熱辣辣。包烤得外脆內軟,手打牛肉,牛香濃,又有煙肉好脆口,整得好好味。檸檬牛油雞翼 32香噴噴,好juicy. 薯條 25脆香既幼薯條,有灑上啲調味。薄荷冰茶 28杯野睇落好綠,飲落好清新。啲野抵食,又無加一。

餐廳似酒吧,又有戶外位,但而家咁熱都係坐返室內。

煙豬頸肉沙律 54
呢個沙律菜好新鮮配柚子醋,超開胃,豬頸肉好腍又入味,好味。

熱帶之堡 67

檸檬牛油雞翼 32
香噴噴,好juicy.

薯條 25
脆香既幼薯條,有灑上啲調味。

薄荷冰茶 28
杯野睇落好綠,飲落好清新。

啲野抵食,又無加一。

2022-06-27 25 瀏覽
嚟到呢一間漢堡包店 當然要食佢哋嘅經典之堡🍔呢到嘅漢堡包真係好好食😋塊牛漢堡 牛味濃郁之餘 食落左好嫩滑又Juicy🐮再加埋蕃茄、芝士、洋蔥、生菜同佢哋嘅秘製醬汁 真係非常之惹味🤩
2022-06-25 35 瀏覽
今次介紹的是漢堡🍔觀塘一向係不少平民美食集中地今次又俾我發現左一間高質高CP值超好味漢堡入到去可以揀坐food court或者餐廳內夜晚去到都幾多人選擇外賣~但係我地就選擇係嗰邊新鮮熱辣食
٩(´ε` ٩
~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 鹹蛋黃漢堡 $69 (9/10) 呢個漢堡雞排煎得好香好有鹹蛋黃味而且雞肉都係非常之嫩滑值得一提係佢既牛油麵包皮真係煎得非常之香☺️🤭而且大塊番茄咬落爆曬汁~♪ 德洲之堡 $70 (9/10) 有冇人同我一樣係好鍾意洋蔥圈但係又唔想一次叫太多食唔曬?咁呢個就非常適合你地🤭因為洋蔥圈都係非常大塊鬆脆唔會因為被汁淋而失去鬆脆感加上真材實料牛肉配上芝士牛汁滲透落去牛油麵包雖然非常邪惡但係好好味呀~♪ 芝士肉醬薯條 $39 (8.5/10) 芝士肉醬味非常的濃~而且薯條份量都滿足!♪ 士多啤梨奶昔 $35 (9/10) 飲落好濃稠既奶味同草莓味味道唔會好人造而係非常鮮雖然每一口都係脂肪的味道但係真係令人飲完一口又一口~~~~~~~~~~~~~~~~● ● 總結 ● ●呢間burger其實比我想像中高質一黎比料好足二黎都煎得好入味價錢方面係普通打工仔aff
今次介紹的是漢堡🍔
觀塘一向係不少平民美食集中地
今次又俾我發現左一間
高質高CP值超好味漢堡

入到去可以揀坐food court或者餐廳內
夜晚去到都幾多人選擇外賣~
但係我地就選擇係嗰邊新鮮熱辣食
٩(´ε` ٩

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪ 鹹蛋黃漢堡 $69 (9/10)
呢個漢堡雞排煎得好香好有鹹蛋黃味
而且雞肉都係非常之嫩滑
值得一提係佢既牛油麵包皮
真係煎得非常之香☺️🤭
而且大塊番茄咬落爆曬汁~

♪ 德洲之堡 $70 (9/10)
有冇人同我一樣係好鍾意洋蔥圈
但係又唔想一次叫太多食唔曬?
咁呢個就非常適合你地🤭
因為洋蔥圈都係非常大塊鬆脆
唔會因為被汁淋而失去鬆脆感
加上真材實料牛肉配上芝士
牛汁滲透落去牛油麵包
雖然非常邪惡但係好好味呀~

♪ 芝士肉醬薯條 $39 (8.5/10)
芝士肉醬味非常的濃~
而且薯條份量都滿足!

♪ 士多啤梨奶昔 $35 (9/10)
飲落好濃稠既奶味同草莓味
味道唔會好人造而係非常鮮
雖然每一口都係脂肪的味道
但係真係令人飲完一口又一口~

~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
呢間burger其實比我想像中高質
一黎比料好足二黎都煎得好入味
價錢方面係普通打工仔afford得起既水平
如果我喺觀塘返工我會買返去食!