2022-05-19 31 瀏覽
聽朋友講呢間唔錯,所以膽粗粗走咗去試吓,星期六下午2點幾去到都已經爆滿,果然真係好受歡迎~叫左個白菌之堡 $65裡面有好多配料,優質安格斯牛肉、芝士、白菌、松露、蕃茄同生菜。味道都唔錯!份量都好足夠,忍唔住一大啖咬咗落去。我就好鍾意食佢地既松露沙律醬,每啖都食到松露香味,超濃郁我就叫埋個炸雞塊試試~~炸雞塊炸到金黃色,望落都好吸引,外層脆卜卜,咬落外脆內嫩,啲雞都有成四至五件,我好彩同朋友仔一齊share姐

聽朋友講呢間唔錯,所以膽粗粗走咗去試吓,
星期六下午2點幾去到都已經爆滿,果然真係好受歡迎~

叫左個白菌之堡 $65
裡面有好多配料,
優質安格斯牛肉、芝士、白菌、松露、蕃茄同生菜。
味道都唔錯!份量都好足夠,忍唔住一大啖咬咗落去。
我就好鍾意食佢地既松露沙律醬,每啖都食到松露香味,超濃郁
我就叫埋個炸雞塊試試~~
2022-05-19 27 瀏覽
響觀塘見完客直落收工,當然要食返好西慰勞自己,就去試左呢間幾多好評既漢堡店。店舖主打手工漢堡,定價都幾平,仲有好多小食+野飲揀😳>德州之堡:好足料好大個,有洋蔥圈、芝士、煙肉&手打美國牛肉,各種配料令個包好有層次感,配埋BBQ醬都幾惹味。>鹹蛋黃雞堡:好創新既配搭鹹蛋黃配咩都好味,新鮮即炸既厚雞扒,食落外脆內軟,又鹹又香,不過略嫌配料少左啲,另加配料可能仲正😝>芝士肉醬薯條:大量肉醬配埋半溶狀既芝士,簡直係perfect match ,撈均之後,每條薯條都有芝士肉醬,呢個要快手食完,否則薯條好易變腍。>檸檬牛油雞翼:雞翼焗到金黃色好吸引,食落酸酸甜甜幾開胃,作為小食都幾好。>朱古力奶昔&蜜桃冰茶:估唔到佢地啲野飲都幾出色,兩款特飲都唔太甜,朱古力奶昔奶味重,朱古力味恰到好處;而蜜桃茶就有陣陣桃清香味😋
響觀塘見完客直落收工,
當然要食返好西慰勞自己,
就去試左呢間幾多好評既漢堡店。

店舖主打手工漢堡,
定價都幾平,
仲有好多小食+野飲揀😳

>德州之堡:好足料好大個,
有洋蔥圈、芝士、煙肉&手打美國牛肉,
各種配料令個包好有層次感,
配埋BBQ醬都幾惹味。

>鹹蛋黃雞堡:好創新既配搭
鹹蛋黃配咩都好味,
新鮮即炸既厚雞扒,
食落外脆內軟,又鹹又香,
不過略嫌配料少左啲,
另加配料可能仲正😝

>芝士肉醬薯條:
大量肉醬配埋半溶狀既芝士,
簡直係perfect match ,
撈均之後,每條薯條都有芝士肉醬,
呢個要快手食完,
否則薯條好易變腍。

>檸檬牛油雞翼:
雞翼焗到金黃色好吸引,
食落酸酸甜甜幾開胃,
作為小食都幾好。

>朱古力奶昔&蜜桃冰茶:
估唔到佢地啲野飲都幾出色,
兩款特飲都唔太甜,
朱古力奶昔奶味重,
朱古力味恰到好處;
而蜜桃茶就有陣陣桃清香味😋
  • 朱古力奶昔
  • 肉醬芝士薯條
MOO MOO絕對係觀塘數一數二好食的漢堡店,基本上間唔時又會食下!最近有新包,又可以再試下!#經典之堡 $60MOOMOO之所以好食,是因為佢個外軟內脆嘅烤烘牛油麵包係即叫即烘,所以一啖咬落去時仲熱辣辣,軟棉棉,再加上新鮮手打優質美國穀飼牛肉,厚度十足,肉味十足,非常Juicy!#德州之堡 $70今期推介德州之堡,中間夾住配料有新鮮手打優質美國安格斯牛肉、洋蔥圈、芝士、煙肉,再配埋BBQ醬,是不錯嘅新包!#肉汁芝士薯條 $32平時食薯條大家都數點茄汁,但係加埋牛肉汁和拉絲芝士一齊食真係好好食!雖然佢個樣唔靚仔,因為加咗肉汁會偏淋,但真心係我係觀塘食過最好食嘅薯條!
#經典之堡 $60

#德州之堡 $70

#肉汁芝士薯條 $32

2022-05-05
  • 德州之堡
2022-05-14 46 瀏覽
今日黎觀塘買野…醒起呢間好多正評漢堡包店就過黎試下餐廳地店都算易搵…餐廳門外有室外座位…天氣涼涼地坐外面應該唔錯。不過今日熱d當然坐室內啦望下餐牌大約有8款burger…雞牛魚同素包…我地就點左經典之堡同滋味雞堡。見到加錢可以轉做套餐…包野飲同薯條。見到有肉汁芝士同芝士肉醬薯條…每樣點一個試下。餐飲就再加錢轉青檸梳打同士多啤梨奶昔經典之堡就係牛肉漢堡…牛肉patty好juicy同油香…l好重…塊生菜好青綠好新鮮。要讚下麵包好有質感…滋味雞堡帶微辣好惹味…仲要提下塊雞扒大到出哂界😂😂😂兩個薯條新鮮炸起熱辣辣好味…尤其肉醬幾正…諗番起加拿大食過既chillies & fries青檸梳打同士多啤梨都唔錯#見到呢度選用既係日本麵粉…可能呢個原因個包真係幾好味
今日黎觀塘買野…醒起呢間好多正評漢堡包店就過黎試下

滋味雞堡帶微辣好惹味…仲要提下塊雞扒大到出哂界😂😂😂

青檸梳打同士多啤梨都唔錯

#見到呢度選用既係日本麵粉…可能呢個原因個包真係幾好味

疫情後都少左出街,朋友早排推介試吓呢間漢堡餐廳!係正美食天堂既觀塘區,今日一於收工去試下~😋 白菌之堡 $65汁醬係洋蔥🧅加白菌🍄,香香甜甜!最驚喜係仲有少少嘅沙律汁係入面,連同半溶既芝士🧀🧀🧀食落好多汁,勁juicy呀!而牛肉漢堡扒相信係人手自己打,食落係好鬆軟,唔會有筋,呢個配搭好唔錯!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10😋 熱帶之堡 $67呢個係我嘅朋友叫嘅,佢同我一樣都覺得個漢堡扒好出色,而且夾咗塊菠蘿一齊食好清新,配埋千島醬好有美式風情!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10😋 肉汁芝士薯條 (set+29)真係好似個名一樣,超多肉汁!出面通常都係食煙肉芝士薯條🍟~呢個肉汁薯條會令到啲薯條冇咁乾身,朋友就好鐘意!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 7/10😋 士多啤梨奶昔 (set+$24)、青蘋果梳打 兩個飲品🥂都係唔錯,配搭埋漢堡包一齊食絕對係一個好選擇啦~‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10總括嚟講呢間餐廳既漢堡都算係誠意之作,如果佢更多位置就好,可以多啲嚟食都得呀!🍽️ Moo Moo📌 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖☎️ 94968213⏰ 星期一至日

😋 白菌之堡 $65

😋 熱帶之堡 $67

‼️推介指數 8/10

😋 肉汁芝士薯條 (set+29)

‼️推介指數 7/10

😋 士多啤梨奶昔 (set+$24)、青蘋果梳打

兩個飲品🥂都係唔錯,配搭埋漢堡包一齊食絕對係一個好選擇啦~

🍽️ Moo Moo
📌 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
☎️ 94968213
⏰ 星期一至日 11:30 – 22:00
2022-05-11 35 瀏覽
-🔸白菌之堡 $65🔸芝士肉醬狗 $45🔸沙律配汽水 +$15🔸肉汁芝士薯條配汽水 +$29🔸忌廉蘑菇雞翼 $63/6隻-觀塘愛琴坊好多唔同嘅餐廳選擇,今日就決定食burger啦!揀咗白菌之堡,夾住美國穀飼牛肉手打成嘅juicy漢堡扒、白菌、芝士、新鮮生菜同番茄,配埋好香嘅松露Mayo,又夾又好味。另一個叫咗新推出嘅熱狗系列,芝士肉醬係不敗嘅配搭。加錢可以配套餐,有沙律或薯條同汽水。最後再加咗一份忌廉蘑菇雞翼,無骨雞翼釀入忌廉蘑菇,好味😋
🔸白菌之堡 $65
🔸芝士肉醬狗 $45
🔸沙律配汽水 +$15
🔸肉汁芝士薯條配汽水 +$29
🔸忌廉蘑菇雞翼 $63/6隻

觀塘愛琴坊好多唔同嘅餐廳選擇,今日就決定食burger啦!

另一個叫咗新推出嘅熱狗系列,芝士肉醬係不敗嘅配搭。

加錢可以配套餐,有沙律或薯條同汽水。

最後再加咗一份忌廉蘑菇雞翼,無骨雞翼釀入忌廉蘑菇,好味😋

2022-05-08 100 瀏覽
之前食過好好食,今次又來喇~包身鬆軟,漢堡足料,肉汁滿滿,食落滋味滿足,一食就愛上,真心值得回訪,鄰近觀塘和牛頭角港鐵站之間,前往方便,價錢合理。該店設有有室內和戶外座位供選擇,落單俾錢後即整好新鮮。店內環境乾淨,坐得舒適。今次單點了一個新包和另一個包就轉套餐。德州之堡 $70今期推介試試都好,配料有炸洋蔥圈、美式芝士、新鮮手打優質美國安格斯牛肉、煙肉,配埋BBQ醬,惹味好食唔油膩。而且牛肉漢堡厚度十足,食完都幾滿足的。不過和熱帶之堡相比,我覺得熱帶之堡多了塊菠蘿更加好味。鹹蛋黃雞堡 $69係有點邪惡,但愛自己多點唔食就笨,厚厚的雞扒肉質嫩滑多汁,配以鹹蛋黃醬咸香惹味,夾埋生菜,簡單完美的配搭,我實在超鍾意。細沙律 +$15沙律份量唔少,新鮮蔬菜健康美味。朱古力奶昔 +$25濃味朱古力加上滑滑口感,炎炎夏天飲正呀。
之前食過好好食,今次又來喇~

該店設有有室內和戶外座位供選擇,落單俾錢後即整好新鮮。

德州之堡 $70

德州之堡
鹹蛋黃雞堡 $69
鹹蛋黃雞堡
細沙律 +$15
沙律份量唔少,新鮮蔬菜健康美味。
細沙律
朱古力奶昔 +$25
濃味朱古力加上滑滑口感,炎炎夏天飲正呀。
朱古力奶昔
2022-05-04
5 分鐘 (堂食)
德州之堡
鹹蛋黃雞堡
細沙律
朱古力奶昔
2022-05-05 46 瀏覽
好耐無食漢堡包,黎開觀塘揀左呢間,餐廳仲有室外位置,我地叫左兩個漢堡包加購左肉汁芝士薯條同汽水,再叫多樣小食~🔸經典之堡 用上牛油烤烘麵包、新鮮手打優質美國穀牛肉、車打芝士、生菜、蕃茄同秘制Moo Moo汁,啖啖滋味🔸菇菇堡 用上大啡菇、芝士、生菜、蕃茄同芝麻醬,大啡菇厚身唔會乾爭爭咬落juicy,絕對不比牛肉遜色🔸肉汁芝士薯條 薯條份量唔少,面頭淋上肉汁同芝士醬好邪惡🔸水牛城辣雞鎚 雞鎚有3隻呈橙色令人垂涎欲滴,醬汁酸度十足非常醒胃帶微辣,雞肉嫩滑

🔸經典之堡

🔸菇菇堡

🔸肉汁芝士薯條
薯條份量唔少,面頭淋上肉汁同芝士醬好邪惡

🔸水牛城辣雞鎚

2022-05-05 24 瀏覽
今日同朋友嚟呢度搵嘢食,入面有好多唔同種類嘅餐廳,朋友想食burger,但我唔太想食,所以揀咗食沙律。經典之堡 $60朋友極力推薦!漢堡包大大個好吸引!咬落去嘅時候牛肉好多肉汁,呢個價錢而言性價比高!煙豬頸肉沙律配凱撒沙律醬 $54估唔到係一間漢堡包店都可以食得健康啲!沙律份量都好多,蔬菜好新鮮,豬頸肉份量十足!薯條$25薯條都炸到脆卜卜,不過有啲太乾身,建議食芝士肉醬或者肉汁芝士薯條會更加好!雲呢嗱奶昔$35雲呢嗱味重,而且好細滑,不過如果稠啲就會更加滿足!最後,呢間小店最新奇嘅地方係可以飲啤酒,一邊食一邊望住都幾多枱客人啤一啤中,可惜聽日要返工,如果唔係都可以同朋友小斟一杯😋😋

經典之堡 $60

煙豬頸肉沙律配凱撒沙律醬 $54

薯條$25

雲呢嗱奶昔$35
雲呢嗱味重,而且好細滑,不過如果稠啲就會更加滿足!

2022-05-03
  • 熱帶之堡
2022-05-03 89 瀏覽
Burger控又要岀動啦🍔今次呢間主要係食手打漢堡🤤而且個麵包仲要係自家製既牛油麵包🧈岀面一定食唔到先😏———————————————————🍴熱帶之堡($67)我通常見到啲burger有菠蘿🍍都會忍唔住狗衝😆因為加菠蘿係buger入面 除左解膩之外仲幾醒胃漢堡就用左手打美國穀飼牛肉🐮食落手打真係唔同啲 真係有咬口啲‼️芝士🧀放落熱既漢堡上面 已經有半溶既效果加埋千島醬同菠蘿呢2個絕配🥰真係好推薦大家叫呢款👍🏼———————————————————-🍴肉汁芝士薯條($32)普遍出去食薯條都係點茄汁或者係芝士薯條🧀🍟今次呢款真係比較少見😯牛肉汁加埋芝士一齊食 味道都唔錯有啲似平時鋸扒 配菜係薯條跟住薯條唔小心點咗個牛扒汁既味道咁🤣因為點左肉汁既關係 薯條都會偏淋想食脆薯條既朋友就要留意啦😉
Burger控又要岀動啦🍔
今次呢間主要係食手打漢堡🤤
而且個麵包仲要係自家製既牛油麵包🧈
岀面一定食唔到先😏
———————————————————
熱帶之堡

🍴熱帶之堡($67)

我通常見到啲burger有菠蘿🍍
加埋千島醬同菠蘿呢2個絕配🥰
真係好推薦大家叫呢款👍🏼
———————————————————-
肉汁芝士薯條

🍴肉汁芝士薯條($32)

普遍出去食薯條都係點茄汁
跟住薯條唔小心點咗個牛扒汁既味道咁🤣
因為點左肉汁既關係 薯條都會偏淋
想食脆薯條既朋友就要留意啦😉
熱帶之堡
既然出入觀塘係會塞死駿業里🚗🏎🛻🚚🚛🚜,不如先食番個美味🍔Burger 再慢慢塞住離開。Moo Moo 係一間🍔🍺Burger Bar, 顧名思義除咗有室入🪑座位外,仲有🏖戶外嘅位置比大家chill 下,放工圍爐吹下水。餐廳出名嘅係新鮮手打美國穀飼牛肉🥩,肉味濃,食落亦有肉汁💦流出。但今次小妹再次幫襯,要試嘅係其他野食,睇下又係唔係一間全能餐廳。另一樣個人覺得同其他餐廳與別不同嘅係🐔🥚🍔鹹蛋黃雞堡($69),真係唔係周圍都有!師傅喺厚厚雞扒同麵包皮之間查左一層鹹蛋黃醬,雞扒嫰滑多汁有彈性,配埋時下流行嘅鹹蛋黃醬一流!😋👍🏻食過牛同雞漢堡,仲要試埋魚!哩件🐟🍔魚Full 之堡($62),雖然係炸嘅魚柳,但同雞牛一樣keep 到有汁,另外大量生菜🥬食落好健康!就咁食包唔夠,可以加$15-29升級做套餐,包一份小食🍟同飲品🥤。而我今次就加咗$29配咗肉汁芝士配薯條🍟,拉絲芝士加埋肉汁超惹味❤️壓軸追加🦑炸魷魚鬚($68), 哩味小食簡直係highly recommend 呀! 本身炸粉已經有濃濃蒜香🧄味,加埋沙律醬,食多多都唔油膩😋😋

🐟🍔魚Full 之堡
  • 炸魷魚鬚
  • 鹹蛋黃雞堡
  • 經典漢堡
2022-04-28 3220 瀏覽
好耐無食🍔啦!一想食就諗起呢間高質又離公司近近地既Moo Moo😁今次同男友叫左兩個burger,其中一個轉左set😎❤️熱帶之堡走芝士💰6️⃣7️⃣麵包外脆內軟,牛油味勁香!😍安格斯​牛味濃郁,口感彈牙👍煙肉好香口,​菠蘿又甜又多汁,搭配爽脆既生菜同蕃茄,超夾超好食😆❤️肉醬薯條➕可樂 💰2️⃣9️⃣我地同樣揀左走芝士,落單時問店員肉醬可否擺埋一邊,店員仲好好咁幫我係張單寫明‘肉醬另上’☺️ 咁就唔怕整淋啲🍟😆薯條炸得香脆唔油膩👍👍點肉醬比起點茄汁更有特色,坊間較少見,鹹香味突出😋❤️滋味雞堡加牛肉走芝士 💰8️⃣8️⃣男友做完gym話要攝取超多蛋白質所以本身個burger有雞都仲要加塊牛🙈😂雞肉肉質嫩滑,加埋個辣辣地既汁好惹味🤤(男友試左我個🍔一啖之後都話加左煙肉同菠蘿好食好多,佢話下次都要加🤣)咁耐無黎都完全無令我地失望☺️☺️即使Lunch hour等成廿分鐘都好值得😎😎
今次同男友叫左兩個burger,其中一個轉左set😎

❤️熱帶之堡走芝士💰6️⃣7️⃣
熱帶之堡走芝士
麵包外脆內軟,牛油味勁香!😍
安格斯​牛味濃郁,口感彈牙👍

❤️肉醬薯條➕可樂 💰2️⃣9️⃣
肉醬薯條走芝士(肉醬另上)

薯條炸得香脆唔油膩👍👍
點肉醬比起點茄汁更有特色,坊間較少見,鹹香味突出😋

❤️滋味雞堡加牛肉走芝士 💰8️⃣8️⃣

滋味雞堡加牛肉走芝士

雞肉肉質嫩滑,加埋個辣辣地既汁好惹味🤤

咁耐無黎都完全無令我地失望☺️☺️
  • 滋味雞堡
  • 薯條
  • 肉醬芝士薯條
2022-04-28 34 瀏覽
之前去過銅鑼灣 MOO MOO PLUS 食 Burger👍🏻原來係觀塘愛琴坊都有佢地既分店 MOO MOO 餐廳裝修走美式風格工業風,主打不同口味的漢堡,仲有戶外位可以坐,星期五Happy Hour 同朋友歎啤酒傾下偈真係唔錯。今日同朋友係觀塘美亞買完野順便去食個LUNCH。呢間Burger店除左有多款Burger比你選擇之外,仲有多款小食,特別嘅有芝士肉醬薯條、忌廉磨菇雞翼……好多款都好有創意💯🍔熱帶之堡 $67 熱帶之堡有新鮮手打優質美國安格斯牛肉、芝士、菠蘿、生菜,蕃茄,配埋千島醬甜甜哋好滋味。漢堡包有微微煎過,表面脆脆地,食落香軟,安格斯牛肉煎得好juicy,肉質好嫩滑好Juicy,Burger有菠蘿🍍味道更清甜,夏天特別好食,口感好豐富!🍔德州之堡 $70今期新推介,份量大足好多配料,有新鮮手打優質美國安格斯牛肉,香脆洋蔥圈,美式芝士同埋煙肉,配埋惹味 BBQ醬。我仲好貪心加了$8 要埋厚切菠蘿🤫牛肉味超濃,真材實料,菠蘿的甜酸中和左煙肉咸味口味清新,漢堡包十分飽滿鬆軟,想享受多重口感味道一定要試試😍🥗細沙律 /薯條 🍟(+$15轉套餐)~ 沙律菜好新鮮,食完好開胃;薯條炸

🍔熱帶之堡 $67

🍔德州之堡 $70

🥗細沙律 /薯條 🍟(+$15轉套餐)
~ 沙律菜好新鮮,食完好開胃;薯條炸得好香脆,最愛食粗身薯條 😋

🥤汽水轉蜜桃特飲 / 士多啤梨特飲 (+$13)
兩款特飲都有清新,唔會過甜,解膩解渴一流

📍MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
2022-04-26 54 瀏覽
Moo Moo Burger 🐮依排都食burger食得幾密,好好彩每次都冇中到伏😂依間之前都見到好多人去食今次終於有機會去啦😆德州之堡:$70廚師推介😋非常足料,漢堡包入邊仲加咗烤洋蔥圈同埋煙肉配上BBQ醬汁,好好食😜要特別讚下佢地嘅包,好鬆軟🤤白菌之堡:$65特別鍾意依款漢堡因為有我嘅摯愛,松露醬🙈一咬落去已經feel到啲松露味湧出來😚肉醬芝士薯條(跟餐):$29份量唔少~仲要落左好多肉醬同埋芝士😆勁惹味😌朱古力奶昔(跟餐):$25好濃嘅朱古力味,唔係一味死甜😍佢地嘅奶昔好大杯飲到最後都有少少飽😇士多啤梨奶昔:$35奶香順滑🥰同朱古力奶昔一樣都唔會太甜😋但係都飲到濃厚嘅士多啤梨🍓整體都幾滿意😆出餐快又唔會馬虎,質素都好幾🤩可能因為好耐無飲奶昔所以特別期待佢地嘅奶昔😚全部都大大份,食完包飽🙌。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:Moo Moo BurgerOverall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
Moo Moo Burger 🐮

德州之堡:$70

白菌之堡:$65

肉醬芝士薯條(跟餐):$29
份量唔少~仲要落左好多肉醬同埋芝士😆勁惹味😌

朱古力奶昔(跟餐):$25

士多啤梨奶昔:$35

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:Moo Moo Burger
Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆
地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
2022-04-20 105 瀏覽
之前看到這間漢堡店好像很有人氣,去嚐嚐他的burger🤗 😍熱帶之堡 $67 口感豐富,很多料,加了厚切菠蘿口味清新,漢堡包十分飽滿鬆軟,想享受多重口感味道要試這個😛  😀燒豬頸肉沙律 $54 平時都會漢堡配薯條,但想健康一點叫了沙律,沙律醬是靈魂,我加了很多😋😋豬頸肉份量不算太多,想飽一點建議叫薯條  😗軟殼蟹漢堡 $88 比較有特色的漢堡,一口吃下去味道蠻鮮的,軟殼蟹份量也夠,但口感有點硬硬的,應該是軟殼的存在感比較突出 人均$104.5,位置在觀塘,適合放lunch的時候吃😀 😍𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘睇更多😍@Nevergetfat
之前看到這間漢堡店好像很有人氣,去嚐嚐他的burger🤗

😍熱帶之堡 $67

😀燒豬頸肉沙律 $54

燒豬頸肉沙律
豬頸肉份量不算太多,想飽一點建議叫薯條

😗軟殼蟹漢堡 $88

軟殼蟹漢堡