2022-06-16 127 瀏覽
係觀塘 係牛頭角返工嘅話 有口福啦你地🧧平時假日去開觀塘做運動 美容嘅你都有口福食飯有個好選擇 可以去食moo moo burger 啲漢堡包都幾大下 幾厚身🍔而個漢堡包皮又唔會煎得好脆下 口感完全岩岩好*❣️經典之堡 $60 (+$8菠蘿)成個經典之堡個精粹就係塊牛肉🐮🐮係新鮮手打優質美國穀飼牛肉成塊牛肉好juicy 好有肉汁🐂之後再加埋佢地嘅秘製MOO MOO汁 無可能抵抗到加多左塊菠蘿🍍食落好清新 係夏天嘅感覺*❣️鹹蛋黃雞堡 $69塊雞真心有啲大下 要慢慢食先得🐓配搭生菜同蕃茄唔會令到鹹蛋黃好”流”嘅感覺可能因為我本身鍾意食鹹蛋 覺得鹹蛋黃可以再俾多啲如果鹹蛋黃味再多啲 再重啲就更加美味🥚*❣️肉汁芝士薯條配汽水 +$29本身佢地嘅薯條已經係與別不同🍟係會mix左椒鹽嘅口味 而唔係真係原味only椒鹽已經好正下 之後再配埋肉汁更正所以唔洗點茄汁都得🍅直接點佢個肉汁食已經好正如果鍾意爽身嘅薯條就要盡快食🔥🔥由於有肉汁嘅關係擺耐左先食嘅話 會變淋*❣️轉奶昔(12oz) +$24有三款口味可供選擇咁當然係最受大眾歡迎嘅口味1️⃣ Vanilla 🌱2️⃣ Chocolate 🍫 3️⃣ Strawbe
係觀塘 係牛頭角返工嘅話 有口福啦你地🧧
平時假日去開觀塘做運動 美容嘅你都有口福
食飯有個好選擇 可以去食moo moo burger
啲漢堡包都幾大下 幾厚身🍔
而個漢堡包皮又唔會煎得好脆下 口感完全岩岩好
❣️經典之堡 $60 (+$8菠蘿)
成個經典之堡個精粹就係塊牛肉🐮🐮
鹹蛋黃雞堡
士多啤梨奶昔
鹹蛋黃雞堡
士多啤梨奶昔
Moo Moo Burger 🍔清下舊相先~之前喺觀塘番工成日要快食都會揀呢間burger 就係貪佢快靚正!早前重遊舊地當然要食返舊時嘅味道白菌之堡 $65新鮮手打優質美國榖飼牛肉,白菌•芝士•生菜•番茄•松露Mayo麵包非常鬆軟帶牛油香,係自家制麵包👍🏻手打穀飼牛肉夠厚身,非常juicy,配埋大量磨菇同松露Mayo,真係好夾好好味😋足料到瀉晒啦德州之堡 $70 New Item配料有洋蔥圈🧅、芝士🧀、脆卜卜嘅煙肉🥓同BBQ醬,食落好惹味😋跟餐加咗個肉醬薯條 $29超多肉醬同埋芝士,又係敬足料,薯條係粗身嘅薯條🍟入面係好腍嘅薯蓉😍😍另外就跟咗沙律 $15蕃茄同生菜都好新鮮👍🏻飲品點左一杯柚子蜜,正常水準!另一杯就係士多啤梨奶昔,都唔錯,好重奶味,比較甜真係幾好食😋食嘅係回憶呀
Moo Moo Burger 🍔

另外就跟咗沙律 $15
蕃茄同生菜都好新鮮👍🏻

真係幾好食😋食嘅係回憶呀

2022-06-15 75 瀏覽
-{觀塘漢堡包🍔}觀塘嘅一間出名漢堡😙黎到食左個晚飯😌🤤經典之堡🤤 ($60)自加醬嘅沙律醬好特別 酸酸甜甜咁 牛肉好有肉汁☺️加埋蕃茄生菜好fresh👍個包都有烘過 脆脆地咁🤣👖褲評: 8/10🤤德州之堡🤤 ($70)燒烤醬加洋蔥圈 petty 煙肉😯好多肉嘅選擇🤫主要係咸香味😋個包一樣咁脆🙌👖褲評: 7.8/10🤤肉汁芝士薯條🤤 ($32)好多肉汁同芝士!芝士係有拉絲嗰種🥰另外薯條份量都多 性價比好高😎👖褲評: 7.5/10🤤Chocolate Milkshake🤤 ($35)有奶香味🥳朱古力味都有但飲到後面淡左少少 都ok嘅~👖褲評: 7/10整體來講性價比唔錯☺️有室外同室內位 人均唔洗100蚊👍黎觀塘又多個選擇😉性價比: 8/10服務: 7.5/10環境: 7.5/10🚩 MOO MOO 🚩地址: 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai觀塘 #fuudjai漢堡
{觀塘漢堡包🍔}
觀塘嘅一間出名漢堡😙黎到食左個晚飯😌

🤤經典之堡🤤 ($60)

👖褲評: 8/10

🤤德州之堡🤤 ($70)

👖褲評: 7.8/10

🤤肉汁芝士薯條🤤 ($32)

👖褲評: 7.5/10

🤤Chocolate Milkshake🤤 ($35)
有奶香味🥳朱古力味都有但飲到後面淡左少少 都ok嘅~

👖褲評: 7/10

Chocolate  Milkshake
  • 薯條
  • 芝士肉醬薯條
2022-06-13 51 瀏覽
食得多連鎖burger就想轉下口味,上網見到呢間Moo Moo好似唔錯🍔經典之選 $60burger新鮮即整,材料有生菜、蕃茄、新鮮手打美國穀飼牛肉,車打芝士同埋Moo Moo秘製醬汁🤩就連個麵包都係有加牛油烘過,食落特別香口!食落牛肉juice,肉味十足,個秘製醬汁同個包好夾,好味道😋🍔鹹蛋黃雞堡 $69呢個配搭真係好特別😛未食之前諗住唔知會唔會中伏呢🤭材料有煎到好香脆嘅🥚咸蛋雞扒、蕃茄同埋生菜🥬一啖食落去你又估佢唔到wor🤩雞扒帶有咸蛋嘅香味,肉質嫩滑,整體又出奇地夾wor,喜歡咸蛋嘅值得一試❗️夠特別又好味🥗沙律 +$15沙律加咗醋,開胃🍟薯條 +$15粗薯條加咗些少嘅辣粉,即炸真係好食啲😋又惹味🍑蜜桃冰茶 +$13要咗少甜,飲落有少少嘅蜜桃香味,都唔錯🍫朱古力奶昔 +$24奶味較重,少少嘅朱古力味,飲落唔會太甜總結💕對於手工漢堡嚟講,呢個價錢都幾抵食😋味道幾好,環境都幾舒服㗎🤟🏻以後又多一個好選擇😛

🍔經典之選 $60

🍔鹹蛋黃雞堡 $69

🥗沙律 +$15
沙律加咗醋,開胃

🍟薯條 +$15
粗薯條加咗些少嘅辣粉,即炸真係好食啲😋又惹味

🍑蜜桃冰茶 +$13
要咗少甜,飲落有少少嘅蜜桃香味,都唔錯

🍫朱古力奶昔 +$24
奶味較重,少少嘅朱古力味,飲落唔會太甜

• 經典之堡
  • 鹹蛋黃雞堡
  • 薯條
2022-06-11 3088 瀏覽
今日同妹妹發掘觀塘區美食🤩 竟然係工廈區內搵到一間頗高質的漢堡店💕 店內小小,走美式酒吧風格。另有室外用餐區同可坐food court內位置。選擇好後就俾錢等叫號碼去取餐。 除單點漢堡/沙律,亦可加錢升級𝕄𝕠𝕠 𝕄𝕠𝕠滋味套餐。我地就怕食唔哂,於是只升級一個套餐。🍔 德州之堡 $70new item✨ 麵包非常鬆軟帶牛油香,原來是自家制麵包🤩 新鮮手打優質美國穀飼牛肉,夠厚身,非常juicy,仲好有牛味❣️ 配料有洋蔥圈🧅、芝士🧀、脆卜卜嘅煙肉🥓同BBQ醬,食落好有口感好有層次🤤 🍔 經典之堡 $60牛肉同樣係手打而成,配上經典配搭:芝士🧀、蕃茄🍅同生菜🥬 蕃茄同生菜非常新鮮爽脆✨ moo moo醬神來之筆也! 為看似平平無奇的漢堡增加美味😋 🐮 芝士肉醬薯條相比之下,薯條就中規中矩。可能有芝士肉醬關係,薯條變得腍身不夠脆。但不影響它的美味。🐮 Mooshake 食得漢堡,無理由不配奶昔😎😎 朱古力奶昔夠濃郁,士多啤梨奶昔creamy,但個人覺得奶味稍重。我同妹妹真心覺得呢間的漢堡絕對好味高質👍🏻 無論是食材及味道。 位置雖然不太就腳,但誠意推介✨✨

🍔 德州之堡 $70

午餐
  • 經典之堡
  • 德州之堡
2022-06-11 45 瀏覽
在觀塘工廈區找間簡單的漢堡店一解想吃漢堡的心情經典之堡包皮表面烘烤的很乾脆 內軟外脆裡面的配料是很經典的組合有美國穀飼牛肉 新鮮的生菜 蕃茄配上半融化的芝士 少許的醬汁調味包的整體沒有因為蕃茄弄得濕濕的口感上能嚐到肉的質感 漢堡的豐富度很剛好吃下去的時候 不會太油膩相反是種很清爽 剛好的一人吃燒豬頸肉沙律豬頸肉油脂部分燒到好香脆沙律有好多配料 醬汁可自己挑選沙拉菜有不同的類型 口感上更豐富內裡有粟米粒 紅腰豆 麵包粒…女生獨自吃剛剛好的份量很簡單的輕食餐點雞翼表面用炒的麵包粉鋪滿 加點芥末醬芥末醬能給普通雞翼增加新鮮感麵包粉炒很香口 雞翼充滿肉汁自家手工啤酒很容易入口 酒味清清的配上漢堡剛好 平日來杯當放鬆不錯的
在觀塘工廈區找間簡單的漢堡店

燒豬頸肉沙律
豬頸肉油脂部分燒到好香脆
沙律有好多配料 醬汁可自己挑選
沙拉菜有不同的類型 口感上更豐富
內裡有粟米粒 紅腰豆 麵包粒…
女生獨自吃剛剛好的份量

麵包粉炒很香口 雞翼充滿肉汁

自家手工啤酒
很容易入口 酒味清清的
配上漢堡剛好 平日來杯當放鬆不錯的
Moo moo burger 平平地又幾好食, 滋味雞堡有煎香既雞腿肉、芝士、生菜、番茄、Mayo, 自己加菠蘿同煙肉就係一個又補充到蛋白質又岩晒夏天開胃既配搭。雞肉食落唔乾,加埋菠蘿爆晒汁,酸酸甜甜唔覺意就食晒成個。跟餐既肉醬芝士薯條味道多左份芝士既濃同肉醬既厚度,吱啲茄汁 perfect。沙律都唔錯但好似揀千島醬會夾過醋,豬頸肉肥瘦岩岩好幾夠油。____________🏠 MOO MOO📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖💵 100 內‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

Moo moo burger 平平地又幾好食, 滋味

沙律都唔錯但好似揀千島醬會夾過醋,豬頸肉肥瘦岩岩好幾夠油。

____________
🏠 MOO MOO
📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
💵 100 內
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
2022-06-09 53 瀏覽
🍔 #觀塘 #MooMoo今日超大雨,同同事喺離公司唔夠5個路程嘅愛琴坊food court揾嘢食💓 原來呢度都有好多好東西食㗎🤩 我哋今次就揀咗呢間MooMoo食burger😋🥳 Moo Moo 滋味套餐 ($90)包括 🍔 德洲之堡 、 🍟 薯條 、 🧃 熱柚子蜜呢個德州之堡係廚師推介嘅burger,由美國新鮮手打鞠飼牛肉、煙肉、洋蔥圈、美國芝士、法國奶油麵包、BBQ醬組成😋 有脆口嘅洋蔥圈,加上惹味醬汁同多汁嘅手打牛肉,多重口感☺️ 薯條夠脆,仲有少少辣粉同胡椒粉,唔點茄汁都好味😋🍔 白菌之堡 ($65)白菌之堡裏面有:美國新鮮手打鞠飼牛肉、白菌、芝士、蕃茄、生菜、松露mayo醬🤤 呢個漢堡都有juicy嘅手打牛肉,加上超香嘅菇同松露醬,清新啲冇咁heavy💓🧅 洋蔥圈 ($39)好大盒!夠脆、洋蔥好大條唔會只食炸粉😛
🍔 #觀塘 #MooMoo

🥳 Moo Moo 滋味套餐 ($90)
包括 🍔 德洲之堡 、 🍟 薯條 、 🧃 熱柚子蜜

🍔 白菌之堡 ($65)

🧅 洋蔥圈 ($39)
好大盒!夠脆、洋蔥好大條唔會只食炸粉😛
2022-06-08
午餐
  • 白菌之堡
  • 德洲之堡
2022-06-08 45 瀏覽
Moo Moo 位於牛頭角鴻圖中心美食廣場之內,餐廳座位較少,午餐時段座無虛席。餐廳以售賣美式漢堡包為主,餐牌選擇雖然簡單,但款款漢堡均用心制作,味道出色。漢堡包+$15 可轉為套餐,可選擇薯條/沙律及一杯飲品。個人推介白菌之堡,漢堡包用料非常豐富,漢堡牛肉保留大量肉汁,配上蕃茄生菜減低牛肉油膩感,牛肉味道適中不會太咸,麵包軟而且經過烘制,用心制作。美式之堡則是正宗美國漢堡做法,配有煙肉,味道較濃。小食炸洋蔥圈,即叫即炸,熱辣辣脆卜卜。

2022-06-07
2022-06-06 43 瀏覽
Moo Moo 觀塘工業區手工漢堡包🍔叫左兩款漢堡包試試😍經典之堡 $60 & 美式之堡 $63兩款牛肉漢堡都係用上手打優質美國穀飼牛肉牛肉好有肉汁😀而原來D麵包🥯係用日本麵粉無添加劑同防腐劑自家工廠製造👍🏻會回彈既麵包🥯外軟內脆🥰再加左芝士肉醬薯條🍟$39即叫即炸配上濃濃芝士同肉醬食唔停口🫣邪惡指數爆燈同埋叫左一杯朱古力🍫奶昔$35整體來講漢堡包🍔必食🥰雖然漢堡店內位置唔多但裝修設計同埋環境好舒服係附近行開可以來試下😁
Moo Moo

雖然漢堡店內位置唔多
但裝修設計同埋環境好舒服
係附近行開可以來試下😁
2022-06-04 82 瀏覽
芝士肉醬薯條🍟 ($39)上一場已經流哂口水,好多芝士同肉醬🤤🤤睇落極度邪惡,食落口芝士同肉醬配合得好好,唔會太鹹,薯味亦都好出🥔 好快就食走咗半盒,食完都唔會有油膩或滯嘅感覺👍🏻德國之堡🍔 ($70)見到係廚師推介,秒速叫咗黎試下👨‍🍳 肉食獸一定好啱口味,入面夾咗bacon🥓同手打漢堡排,而且除咗芝士,仲加咗洋蔥圈🧅本身以為個洋蔥圈一定會淋哂,點知仲係熱辣辣脆卜卜,而且食落口感變得好豐富✨ 配埋bbq 醬,食落好有飽腹感🤰🏻菇菇堡🍄($59)估唔到佢哋竟然有素食,係大啡菇配芝麻醬,其實就咁睇個大啡菇都幾似漢堡🤣 食落口好juicy,配埋蕃茄🍅同生菜🥬食好清新,而食完都唔會有罪惡感👼🏻 如果邊日唔想食得太heavy ,但又想過吓burger癮,會極度推薦佢✅青蘋果特飲🍏 ($28)本身見佢隻色咁💚,有少少驚係藥水味,但飲落好清新同埋青蘋果味都好出,整體嚟講幾特別,可以一試 🧃
芝士肉醬薯條🍟 ($39)

芝士肉醬薯條

德國之堡🍔 ($70)

德國之堡

菇菇堡🍄($59)

菇菇堡

青蘋果特飲🍏 ($28)

青蘋果特飲
芝士肉醬薯條
德國之堡
菇菇堡
青蘋果特飲
  • 肉醬芝士薯條
2022-05-28 50 瀏覽
咁啱夜晚係牛頭角 見到好多人係間鋪食緊嘢 就入去試吓~🍔德洲之堡 $70當然要試下餐廳推介~醬汁係bbq醬 漢堡入面有炸洋蔥圈 食落好脆💛~芝士 煙肉同牛肉漢堡排 啖啖肉😋 🍔白菌之堡 $65漢堡肉用咗新鮮手打美國牛肉 白菌 芝士 生菜 番茄🍅個松露沙律醬有驚喜~有淡淡嘅松露香氣 食落又唔會好膩 同個漢堡好夾☺️🍟芝士肉醬薯條 $39芝士配薯條係不敗配搭 薯條炸到香脆 鹹香嘅芝士 再配埋肉醬 食落好滿足!🥤朱古力奶昔 $35朱古力味濃郁~口感幼滑濃厚🍫
咁啱夜晚係牛頭角 見到好多人係間鋪食緊嘢 就入去試吓~
🍔德洲之堡 $70

🍔白菌之堡 $65

🍟芝士肉醬薯條 $39

🥤朱古力奶昔 $35
朱古力味濃郁~口感幼滑濃厚🍫
2022-05-24 60 瀏覽
我幾鍾意食漢堡包, 去過好幾間網上吹話好食, 但都係都覺得一般般, 今日晏晝要去一去觀塘區, 就睇下有咩好食, 喺網上講呢間唔錯, 就做完嘢走過去食.去到舗頭原來似啲美食廣場咁, 間鋪有露天座位, 但環境一般, 就叫咗最大路嘅經典之堡試試, 再加29蚊跟咗個餐, 見有個芝士肉醬薯條, 又試一試, 又再睇加24蚊可以汽水轉奶昔, 肥就肥去盡啲.等咗幾分鐘就有得拎, 我先試個漢堡, 個size係我最like, 唔會太大, 兩隻手揸住咬可以咬哂成層包嘅料, 好過有啲漢堡太高好難食到哂個啲涵仲要分開食, 講返個經典之堡, 個包幾軟熟, 又唔會有俾啲汁整到濕淋淋, 生菜比例好又生鮮, 塊牛肉煎得好好, 外層唔會煎到焦哂, 裡面亦保持到好多肉汁, 亦食到好香牛肉味, 個moo moo汁亦好夾漢堡, 食完好滿足.之後就試埋個薯條, 芝士肉醬就好似我哋平時食果啲肉醬意粉咁, 只係將加咗落去個薯條度, 冇咩特別, 反而整淋咗啲薯條, 反而影響哂, 本色薯條炸得幾好, 薯條亦好有薯仔味, 如果再揀我會揀剩薯條, 就咁點茄汁好食好多.最後飲杯奶昔, 反而有少少失望, 朱古力唔夠濃, 亦唔係我心目中果隻朱古力

最後飲杯奶昔, 反而有少少失望, 朱古力唔夠濃, 亦唔係我心目中果隻朱古力味, 差少少, 不過整體漢堡同薯條都水準之上, 對得起哩個價錢, 鍾意食漢堡嘅可以一試

2022-05-22 60 瀏覽
.突然好想食burgers,之前bookmark過呢間見評價幾好,今次終於有機會試下🤤我叫左二人套餐外送,有2個burgers、2份薯條、2杯飲品,送到黎仲熱辣辣👍🏼我叫左 #滋味雞堡 同 #魚Full之堡。#滋味雞堡有煎雞扒、芝士、蕃茄、生菜、香辣美玉。望落好大個,好滿足,麵包有烘過幾軟熟,塊雞扒都幾厚同肉嫩,煎得好香亦脆👍🏼食落都ok juicy既😋#魚Full之堡有炸魚柳、芝士、生菜、蕃茄、蜜糖芥末醬。炸魚柳外脆內軟,配上蜜糖芥末醬,甜中帶辣幾好食😋薯條份量好多,面頭灑上七味粉,薯條係幼身個款,比較淋身,味道一般。整體黎講佢既burgers都ok既,單叫雞堡/魚堡都唔算好好好貴,性價比都ok高👍🏼

我叫左 #滋味雞堡 同 #魚Full之堡。

外賣送餐
2022-05-19 53 瀏覽
小編係觀塘附近發現好多工廈美食🤫有間自家製手工burger好多人介紹趁Tea time就去叫個burger share🍴餐廳有室內、室外位置 個日太熱所以坐左室內出去落order再自己出去拎野食😌📍 熱帶之堡 ($67)個Burger拎上手好重好足料🍔有牛肉、菠蘿、芝士、生菜、蕃茄、煙肉個牛肉係手打美國牛🇺🇸🐄好厚好juicy 一咬就爆哂汁🤤 再加埋 菠蘿🍍 呢個靈魂配料真係好重味😋每啖都好滿足~個包又微微烘過 小燶邊脆口🔥最正係個sauce係千島醬 真係無得輸❗️📍 咸蛋雞翼 ($32)雞翼只係用紙兜裝 賣相差少少🥺入面有4隻左右 見到外皮係金黃色咸蛋🤟🏻食落去都唔會好乾 有咸蛋味~但唔算濃味 唔算好特別🤣📍朱古力奶昔 ($35)必飲✨呢個Milkshare好正😍😍😍係好濃朱古力味🍫又唔會好甜好膩份量又多 兩個人share剛好👌🏻口感都幾creamy 夏天必飲🧉—————————————————————味道😋:8/10抵食🥳:7/10環境🥂:7/10
小編係觀塘附近發現好多工廈美食🤫
有間自家製手工burger好多人介紹
趁Tea time就去叫個burger share🍴
餐廳有室內、室外位置 個日太熱所以坐左室內
出去落order再自己出去拎野食😌

📍 熱帶之堡 ($67)
個Burger拎上手好重好足料🍔
有牛肉、菠蘿、芝士、生菜、蕃茄、煙肉
個牛肉係手打美國牛🇺🇸🐄好厚好juicy
一咬就爆哂汁🤤 再加埋 菠蘿🍍 呢個靈魂配料
真係好重味😋每啖都好滿足~
個包又微微烘過 小燶邊脆口🔥
最正係個sauce係千島醬 真係無得輸❗️

📍 咸蛋雞翼 ($32)
雞翼只係用紙兜裝 賣相差少少🥺
入面有4隻左右 見到外皮係金黃色咸蛋🤟🏻
食落去都唔會好乾 有咸蛋味~
但唔算濃味 唔算好特別🤣

📍朱古力奶昔 ($35)
必飲✨
呢個Milkshare好正😍😍😍