2022-10-20 49 瀏覽
琴日同老公睇完戲,就去左呢間銅鑼灣既Mr.kanso 醫肚,貪佢有西餐食之餘,可以飲返杯,可以同老公浪漫下🥰❤️老公就叫左個激辛咖喱牛肉飯,黎到份量都幾多,我都試左啖,咖哩味幾濃,辣辣地,好開胃,鍾意食辣既可以一試,而我就叫左個白酒西班牙蜆肉意粉,蜆肉好大粒,唔會縮水,白酒夠香濃,每一啖都食到白酒既香味,配埋蜆肉食,成個意粉好鮮甜,配埋啤酒都好正!😚👍我地唔夠喉仲叫左個蘑菇漢堡扒薯蓉,呢個薯蓉真係勁滑!勁軟身!入口即溶,好重忌廉味,配埋漢堡扒既汁,好夾,漢堡扒都好結實,唔會散,咬落啖啖肉,好滿足🥰😋
2022-10-20 27 瀏覽
琴日好姊妹生日,黎左呢間Mr.kanso既西餐廳食,貪佢呢度多小食之餘,仲有好多酒精選擇,好啱同好姊妹黎飲返杯☺️🍹呢度環境氣氛都幾好,裝修夠簡潔之餘,牆身都有酒樽做裝飾,坐落都好舒服,我地都叫左幾款野食,又幾好食!重點推薦黎度既一口蟹膏多士,$78蚊有4舊,多士見得多,有蟹膏既多士我就第一次見🤣原本以為蟹膏咸咸地,配多士會好怪,好唔夾,點知食落好好味!蟹膏夠新鮮,食落好有鮮味!香濃軟滑,配埋炸到脆卜卜既多士,一啖食得去,真係無論口感同味道都好豐富😆👍另外,值得一提既係呢個黑豚軟骨醬油炒飯伴太陽燶邊蛋 ,$98一碟,好大碟,叫埋小食既話,可以2個人share都得,個醬油汁甜甜地,配埋炒飯好好食,再加上黑豚軟骨,肉質嫩滑,唔會煮到老,飯都吸取黑豚肉既肉汁同油脂,令炒飯更香,配埋燶邊蛋好正👍😚再配埋個三粒米Sake,一邊食,一邊同好姊妹飲返杯,簡直係享受😍

2022-10-19 25 瀏覽
琴日同男朋友去開銅鑼灣拍拖,又想食西餐,就搵下附近有咩西餐好食,比我搵到呢間叫Mr.kanso既餐廳酒吧,我地唔算太餓,叫左款酒同幾款小食黎食,又幾好食喎!首先,我地叫左個三粒米Sake,黎到既時間係一大壺,連埋杯,酒身係透明既,飲落幾順口,唔好太嗆,配埋個杯好有氣氛,而且份量夠多,性價比高!👍😋野食方面,我地叫左幾款,分別係蟹子伴玉子燒、脆炸鯖魚、蘑菇漢堡扒薯蓉,先講玉子燒,同其他玉子燒唔同既係,呢度既玉子燒外皮係燒香左,有焦脆既香味,外面微脆,內裡既蛋漿軟滑👍而鯖魚都炸得好香脆,粉漿唔會太厚😋最後薯蓉都好軟滑,入口好香忌廉味配埋漢堡扒既肉汁好好味😋
2022-10-19 25 瀏覽
平時我已經我鍾意食西餐,今次行過見到呢間Mr.kanso幾特別,係一間罐頭餐廳酒吧,用唔同罐頭造成唔同菜式,唔同既食物可同唔同酒精配搭,好多選擇!❤️山崎Whiskey(double shot ) $308雖然係double shot,但呢款Whiskey好好入口,唔會嗆喉,有微甘,女仔都可以飲到,搭埋香濃既食物好夾👍❤️蟹膏蟹子燴飯 $118主食方面,就叫左呢個燴飯,呢個燴飯好creamy😋好香奶油味,配埋蟹膏,好鮮,中和左忌廉既溜,配埋蟹子既口感,好夾,好香海鮮味☺️❤️蟹子伴玉子燒 $58蟹子同蛋係絕配,加上玉子燒既外層燒香左,外脆內軟,加埋蟹子,成個口感好豐富🤗❤️脆炸蓮藕片 $68最後唔夠喉叫埋呢個蓮藕片,每一塊都好薄身,所以食落更香脆,炸粉夠薄,好過口癮👍😚
❤️蟹膏蟹子燴飯 $118
❤️蟹子伴玉子燒 $58
❤️脆炸蓮藕片 $68
2022-10-18 18 瀏覽
好想同大家介紹mr.kanso,以享受罐頭同酒為主題,創新大膽嘅風格好值得一試🥳❤️黑豚軟骨醬油炒飯伴太陽燶邊蛋 $98一入口黑豚軟骨已經有好香醬油味,肉質鬆軟,就連炒飯都有醬油味再連埋太陽蛋一齊食,好出色☺️❤️洋風橄欖油雞蒜片意粉 $108一入口已經有超香嘅蒜味!大愛🥰再加上意粉煮得啱啱好同都夠入味,配埋嫩嫩嘅雞肉食,好味!❤️脆炸蓮藕片 $68蓮藕片就算用左炸方式都唔會油,不過又做到好鬆脆嘅口感,配酒飲就最岩。❤️帆立貝脆餅 $88鮮甜大大粒嘅帆立貝配上脆餅,正!另外,我地叫左杯手工啤酒🍻,啤酒顏色特別金黃,麥香濃郁,而且好順好易入口。仲有杯Mr Kanso,呢杯係店員推介嘅餐廳招牌雞尾酒🍹,用左純米大吟釀配以荔枝甜酒、紅莓汁等等調製而成,飲落去酸甜清新口味,好岩夏天飲呀。
❤️黑豚軟骨醬油炒飯伴太陽燶邊蛋 $98
❤️洋風橄欖油雞蒜片意粉 $108
❤️脆炸蓮藕片 $68
❤️帆立貝脆餅 $88

鮮甜大大粒嘅帆立貝配上脆餅,正!
2022-10-18 8 瀏覽
平時同男朋友一齊食嘢都係去cafe,佢冇啦啦話發現左間幾特別嘅餐廳,去到先知原來係罐頭餐廳!好期待😚今次我地就叫左四款食物,分別係醃蘿蔔、烤雞肉黑胡椒味意粉、蟹子伴玉子燒同多蜜醬牛舌煮串燒。醃蘿蔔 海帶味呢個小食好開胃,酸酸甜甜咁,最啱食嘢之前食呀😆烤雞肉黑胡椒味意粉大大碟,而且雞肉嫩得嚟份量又多,仲有好香嘅黑胡椒味,惹味十足!呢個蟹子伴玉子燒好好食😋,玉子先會燒一燒,再加入蟹籽。玉子燒味道好香甜,而且入口好滑溜,加上蟹籽同中華沙律,超級美味💓多蜜醬牛舌煮串燒都好吸引呀,本身自己都好鍾意食串燒,牛舌入口超彈牙!

2022-10-17 18 瀏覽
銅鑼灣有間罐頭酒吧餐廳,主打用罐頭製成各式料理美食,客人仲搭配特調雞尾酒、日本清酒、威士忌及手工啤酒!⭐️三粒米Sake $168三粒米Sake 係品質上盛嘅日本清酒,入口醇味香濃。⭐️帆立貝脆餅 $88帆立貝脆餅香口小食用嚟送日本清酒一齊食,正!⭐️洋風橄欖油雞蒜片意粉 $108超香嘅蒜味一上枱已經聞到啦,再加上幼滑細嫩嘅雞肉,好滿意呀。⭐️黑豚軟骨醬油炒飯伴太陽燶邊蛋 $98本來都好鐘意食黑豚軟骨,估唔到呢個即使只係炒飯但黑豚軟骨都煮到咁入味,一入口個種甜醬油味係呢個餸嘅精髓呀。⭐️烤雞配番薯條 $108同朋友分享啱哂,呢個價錢都有咁大隻雞👍🏻加上隻雞肉質夠哂滑,番薯條香脆軟糯,內外層都控制得好好😍
⭐️三粒米Sake $168
三粒米Sake 係品質上盛嘅日本清酒,入口醇味香濃。
⭐️帆立貝脆餅 $88
帆立貝脆餅香口小食用嚟送日本清酒一齊食,正!
⭐️洋風橄欖油雞蒜片意粉 $108
⭐️黑豚軟骨醬油炒飯伴太陽燶邊蛋 $98
⭐️烤雞配番薯條 $108
放假約朋友一齊去食好西就去左呢間罐頭餐廳酒吧,佢會用唔同罐頭造成唔同菜式,負責人想扭轉香港人覺得罐頭一定係頹食嘅睇法。山崎Whiskey 味道層出不窮,果然高級。啤酒喝落清爽,唔會太苦澀,而且氣泡感重,口感特別好。重點推介以下呢兩個必食呀!蟹膏蟹子燴飯啱哂鐘意大閘蟹嘅我,蟹膏蟹子份量爆多!燴飯做到同蟹膏蟹子融為一體,唔會話飯還飯,蟹膏蟹子還蟹膏蟹子,就咁食飯已經好好味。激辛咖喱牛肉烏冬呢個食辣人士必要挑戰!個激辛咖喱真係唔可以講笑,超辛辣惹味!而且咖喱香料味道冇比辣味遮蓋,加埋牛肉烏冬,真係好正🤤原來罐頭經過用心烹調都可以變得好好味嫁☺️

重點推介以下呢兩個必食呀!

原來罐頭經過用心烹調都可以變得好好味嫁☺️
2022-10-14 24 瀏覽
同男朋友慶祝生日book左呢間罐頭餐廳,一齊試下啲新鮮嘢😆,本身怕唔好食,但見好多好評就好有信心咁帶佢嚟😛我好怕飲啤酒 ,所以就叫左Eclipse,係一杯有荔枝味嘅甜酒,偏甜嘅味道,原來仲加左蘋果汁,檸檬汁,玫瑰糖水,唔怪得咁香。男朋友叫左杯啤酒,佢話有濃濃的小麥味,但又唔會苦澀,人人都接受到同鐘意嘅味道,見佢咁講我就試左兩啖都ok wo 。跟住叫左一個燴飯一個意粉一齊share😆蟹膏蟹子燴飯 $118哇!蟹膏味超濃厚!再加上蟹子,口感超豐富🫶🏻蕃茄吞拿魚意粉 $88呢個相對比較清新啲,蕃茄味好濃再加上滿滿吞拿魚,啖啖都好滿足☺️

跟住叫左一個燴飯一個意粉一齊share😆
蟹膏蟹子燴飯 $118
哇!蟹膏味超濃厚!再加上蟹子,口感超豐富🫶🏻
蕃茄吞拿魚意粉 $88
2022-10-14 17 瀏覽
罐頭就一定係劣食?今次呢間罐頭餐廳完全顛覆咗我嘅諗法,因為佢哋嘅食物全部都係用罐頭製作而成,但比想像中高質好多🥰洋風橄欖油雞蒜片意粉 $108意粉加入左橄欖油,口感更加順滑,但又唔會過分地油,雞肉嫩滑,幾重蒜片味道。黑豚軟骨醬油炒飯伴太陽燶邊蛋 $98太陽燶邊蛋令到炒飯賣相更吸引,炒飯飯粒分明,唔會太油,黑豚軟骨超入味👍🏻👍🏻🫔蟹子伴玉子燒 $58玉子燒本身採用日本雞蛋同柴魚昆布高湯一層層煎製,再製成罐頭。跟著廚師會再將玉子燒輕輕炙燒,再加入蟹籽,味道十分香甜🥰🦀一口蟹膏多士 $78多士細細舊,一碟有四件,入口蟹膏味超香濃!山崎Whiskey(double shot )$308Whiskey 口感輕盈,富含花香,餘味悠長。

洋風橄欖油雞蒜片意粉 $108

黑豚軟骨醬油炒飯伴太陽燶邊蛋 $98

🫔蟹子伴玉子燒 $58

🦀一口蟹膏多士 $78

多士細細舊,一碟有四件,入口蟹膏味超香濃!

山崎Whiskey(double shot )$308

Whiskey 口感輕盈,富含花香,餘味悠長。
前排玩玩下IG見到原來有間罐頭餐廳,跟住share咗比個friend佢又好有興趣,就約埋左上星期一齊去食。手工啤酒泡沫綿密細緻,麥香味道又濃郁,正😶‍🌫️一口蟹膏多士細細塊一啖一口,一咬落去,就有滿滿嘅蟹膏湧出嚟,多士都炸到好香脆。多蜜醬牛舌煮串燒味道好入味,牛舌口感鮮甜彈牙。白酒西班牙蜆肉意粉食落有超香濃嘅白酒味道,而且白酒同顯肉嘅味道超夾!海鮮控必食呀!但我嘅最愛始終都係呢個蟹膏蟹子燴飯,呢個飯煮到好Creamy,再加上蟹子同蟹膏嘅配搭,簡直係完美無窮啊🥰
手工啤酒泡沫綿密細緻,麥香味道又濃郁,正😶‍🌫️

多蜜醬牛舌煮串燒味道好入味,牛舌口感鮮甜彈牙。
2022-10-14 12 瀏覽
之前見到有個foodies介紹罐頭餐廳,好似幾得意咁,我就約左男朋友上星期陪我嚟試下伏唔伏先🤤我地先叫左杯啤酒,入口有濃濃的麥香,泡沫都非常細緻🍻又幾唔錯。跟住白汁吞拿魚意粉,意粉醬汁做到超creamy,然後白汁同吞拿魚係最佳嘅配搭,估唔到罐頭又整得幾好味喎,仲好似好食過唔係用罐頭個啲嘅餐廳。然後烤雞配番薯條超正呀,烤雞超級juicy,雞肉又滑嫩,番薯條香甜軟糯😛然後蘑菇漢堡扒薯蓉都唔差,薯蓉超級細滑,再配埋啖啖肉嘅漢堡扒,正呀😍
2022-10-12 15 瀏覽
上星期男朋友帶我去左呢間mr.kanso餐廳到食嘢,原來佢係一間罐頭餐廳酒吧,廚師會用唔同罐頭煮成唔同菜式,好特別😛首先,男朋友就叫返杯手工啤酒🍻啤一啤佢先。然後,呢個烤雞肉黑胡椒味意粉都幾好味,意粉份量足,黑胡椒味岩岩好,而且烤雞肉都好香,雞肉多到岩岩好每啖意粉都食到雞肉😚另外,白酒西班牙蜆肉意粉都一樣好食,呢個白酒味就會更突出,而蜆肉雖然係罐頭,但估唔到都幾鮮甜。最後,醃蘿蔔嘅小食,酸酸尾尾帶海帶味,幾特別。
首先,男朋友就叫返杯手工啤酒🍻啤一啤佢先。
最後,醃蘿蔔嘅小食,酸酸尾尾帶海帶味,幾特別。
2022-10-12 15 瀏覽
同朋友係銅鑼灣發現有間罐頭餐廳酒吧幾過癮,所以就一齊去試下咁新奇有趣嘅美食😍蟹膏蟹子燴飯估唔到係咁好食,本身以為罐頭野都mama地,點知有驚喜喎,蟹膏鹹香味十足,蟹子口感爽脆,再加上燴飯十分creamy,真係超級正呀🤤我地成碟清哂。燴飯既軟硬度都好岩岩好!Eclipse係偏甜的酒精飲品,女仔飲都幾岩,入面用左荔枝味甜酒 , 蘋果汁,檸檬汁,玫瑰糖水等等調製。脆炸蓮藕片都幾唔錯,蓮藕片炸到脆卜卜,做配酒小食就一流。
脆炸蓮藕片都幾唔錯,蓮藕片炸到脆卜卜,做配酒小食就一流。
2022-10-11 12 瀏覽
Happy Friday就同男朋友去食飯,黎到耀華街呢度有間係以罐頭為主題的餐廳酒吧,佢地推介係用唔同罐頭造成唔同菜式,而且唔同小食可同唔同酒精配搭💯呢碟串燒黎到嘅時候都好吸引,佢除左有牛舌仲有其他配菜,例如有蕃茄,翠肉瓜等等。佢哋咁樣隔住食都非常唔錯,可以有清新的感覺!呢個一口蟹膏多士都好正,黎到嘅時候有4件細細件嘅正方型,仲有蟹膏係上面。蟹膏嘅份量都幾多,而且都好夠味,令到成個西多士多左口感!我哋最尾都叫左個蟹膏蟹子燴飯,佢非常之creamy,煮到好似意大利飯的口感,同埋可以食到淡淡蟹肉同埋香濃蟹膏😍😍我哋叫左杯以Gin和荔枝味甜酒再加蘋果汁和檸檬汁,玫瑰糖水,依款係店員推介比我地,知我地想揀偏甜的酒精飲品!