2017-11-06 362 瀏覽
係Open rice見到 打算尼試下啦甘岩朋友生日 當然會切生日蛋糕當我地叫佢地雪蛋糕 點知個男店員叫我地客人自己去問佢啊頭收唔收切餅費🤔真係R哂頭 個女既出尼 應該係店長?第1句就問我地打算坐幾耐 我話可能個半鐘到啦之後就比左我地入去 之後到我地要切蛋糕既時候我地只想拎幾隻叉用 因為佢地收野既時候一早收哂啲叉 仲叫我地拎過新既用到我地去問佢地坽 竟然比幾支竹簽我地擺明知道我地係食蛋糕 有心留難我地仲話究竟我地想坐幾耐?好心唔好做到甘出面話哂我地都係客人 加上我地都未夠個半鐘今次不愉快經歷 一定無!下!次!👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
係Open rice見到 打算尼試下啦
甘岩朋友生日 當然會切生日蛋糕
當我地叫佢地雪蛋糕 點知個男店員
叫我地客人自己去問佢啊頭收唔收切餅費🤔
真係R哂頭 個女既出尼 應該係店長?
第1句就問我地打算坐幾耐 我話可能個半鐘到啦
擺明知道我地係食蛋糕 有心留難我地
仲話究竟我地想坐幾耐?好心唔好做到甘出面
話哂我地都係客人 加上我地都未夠個半鐘
2017-11-02
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2017-10-30 298 瀏覽
平時見太多人排 , 唔太願等位  , 所以一直都未試過 同阿妹經過, 竟然冇人排, 非常好, 就去試下, 我地點咗【傳統美式漢堡】 & 【黑松露芝士蘑菇】薯條 : 個人覺得油咗DD , 不過下次想試下薯角 , 因為食緊時留意到好多人都點薯角傳統美式漢堡 : 肉汁保留好多在入面, 味道調得都算剛剛好, 麵包有口感, 唔會冧哂 , 整體感覺幾平均黑松露芝士蘑菇 : 除咗個人對芝士覺得可以少D之外, 冇投訴, 因為真係非常多汁新鮮會再嚟試埋其他
平時見太多人排 , 唔太願等位  , 所以一直都未試過

會再嚟試埋其他
2017-10-08
2017-10-14 335 瀏覽
今日行程,同同事去咗荃灣工作。下午看到的時候,選了一間有特色的漢堡包店。 Mr Ms Burger餐廳裝修非常有美式風格。餐牌上有各款漢堡包,有炸魚漢堡、黑毛豬漢堡、經典牛肉漢堡等。由於大家希望分享食物,所以叫咗兩個漢堡套餐,一個全日早餐、一盒芝士薯條。漢堡套餐,可以配合沙律或湯,加一杯飲品。我們選擇了經典牛肉漢堡加煙肉;魚柳包加留心蛋;芝士薯條;另外有熱柚子茶及水果茶。這一個午餐相當享受,絕對不是一般快餐連鎖店可以比較的。我哋一致認同,這家的薯條相當好食,應該是即叫即炸,熱辣辣非常吸引、香脆可口,我易啲一向好鍾意食薯條嘅人,完全冇抵抗力。好快就比我食晒,哈哈哈漢堡包,非常多肉多汁,好豐滿好豐富,食完之後會有個好滿足嘅感覺。全日早餐,不過不失,非常適合大家分享食用。值得一題係他的炒蛋,其實加左黑松露,非常香。對唔會慳皮,每一個材料細節都非常用心。四個人食,加埋嘢飲,埋單$500都唔使。

Classic  with  bacons,  set  meal
Fish  burger  加溜心蛋,set  meal

芝士薯條

All  Day  Breakfast

四個人食,加埋嘢飲,埋單$500都唔使。

Fish  burger  加溜心蛋,set  meal
芝士薯條
All  Day  Breakfast
2017-09-17 374 瀏覽
都數不清這是第幾趟到mr & ms burger 了。反正星期五晚餐,一個人在這兒獨享至juicy burger。懷舊美國風格,好有feel。6點半走進主店,不用等候,坐下二人位。雖然這店空間較窄,但樓底夠高,填補空間感。主店側亦有輔店,寬落很多,有長台凳,一行二人以上夠晒位坐。Burger款式很齊全,牛、雞、豬,甚至魚(龍脷柳)都有。至於我就選了bello bello 貝羅黑松露芝士漢堡($68),轉Combo 炸薯條同汽水($28) 。點完餐,可樂都好快手上左,飲住野等個包。Bello Bello 貝羅黑松露芝士漢堡 ($68)一個字多d,bello bello 貝羅黑松露芝士漢堡就到手。成個包有一個手掌咁高。望落已經流晒口水。塊貝羅菇真係好大好厚身! 菇的下層都夾左蕃茄、火箭菜、洋蔥。選用的蔬菜好新鮮、爽口; 夾埋中間半溶左的車打芝士、埋黑松露醬同埋店的秘製醬,係非常好食!!!唯美中不足的,係塊芝士太細塊,食到一半就無晒芝士。炸薯條厚切薯條面層個幾條好長身,炸得岩岩好。盤內薯條就短身d。去到七點,鋪內已經滿晒座,見很多漢堡送往輔店;亦有食客一下子外賣的4個漢堡。必試!

點完餐,可樂都好快手上左,飲住野等個包。

Bello Bello 貝羅黑松露芝士漢堡 ($68)

炸薯條

厚切薯條面層個幾條好長身,炸得岩岩好。盤內薯條就短身d。
bello bello 貝羅黑松露芝士漢堡
2017-09-15
bello bello 貝羅黑松露芝士漢堡
2017-09-13 226 瀏覽
荃灣有好多野食,經過唔起眼的大街,最後去左間低調的漢堡店。共有兩間地舖,餐牌選擇唔多,共有7款漢堡。仲可以加錢配薯條等,點左個傳統美式漢堡,個安格斯牛肉好juicy,個包都好熱好好味,下次想試下第二款。
荃灣有好多野食,經過唔起眼的大街,最後去左間低調的漢堡店。

2017-09-05 250 瀏覽
旁邊就係荃灣大部份餐廳嘅集中地,所以你唔難發現呢間轉角位嘅漢堡店。面積細細,但勝在有室外嘅位置,面對著馬路,但空氣質素同繁忙程度還可以接受。我哋分別叫咗 Cheese burger 同『龍脷柳流心蛋漢堡』,亦分別加配可樂同薯條。流心蛋用喺漢堡當中係吸引嘅,另外足料嘅程度好值得讚下。咁啱今日天氣晴朗,陽光普照,坐係外面一路食漢堡,一路享受日光浴其實都幾寫意!

2017-08-23
2017-08-22 303 瀏覽
平日生活壓力大,放假嗰陣都希望可以輕鬆下,今日就隨心所欲,去一個平時唔會點去既- 荃灣 行下!無特別做資料搜集,諗住行到邊就食到邊😋行行下,俾呢間burger 店既門口吸引左感覺好有美國特色既門口店舖入面既裝修都有外國風味!坐起入面有種好relax 既感覺!不過入面好細,得高枱,有啲窄!之後食完出黎先發現原來隔離仲有個舖,不過就要去主店叫完野食再坐過去,可能嗰日係平日,唔係太多客人,所以冇開俾我地坐!餐牌設計都好有特色,同餐廳裝修互相輝映中午時候食,所以有lunch menu12:00-17:00 都有既如果著整齊校服,仲有得平多十蚊!最後大家都係叫左佢既主打!MrMS classic American burger $58 (Lunch set ) 跟餐有薯條同汽水!呢個薯條加左芝士醬 cheese sauce on fries $8薯條 🍟- 薯條好夠熱,加左芝士,啲熱力令芝士醬溶溶地,唔錯,- 不過薯條份量有啲小包🍔- 包應該有落少少牛油整熱,包皮脆脆地👍🏻- 漢堡都足料既另一個餐,包係一樣,不過加左$5 轉左potatao wedges 炸薯角,都係熱辣辣,即刻炸既!咬左啖,俾
平日生活壓力大,放假嗰陣都希望可以輕鬆下,
今日就隨心所欲,去一個平時唔會點去既- 荃灣 行下!
無特別做資料搜集,諗住行到邊就食到邊😋
行行下,俾呢間burger 店既門口吸引左

感覺好有美國特色既門口
店舖入面既裝修都有外國風味!
坐起入面有種好relax 既感覺!
不過入面好細,得高枱,有啲窄!

餐牌設計都好有特色,同餐廳裝修互相輝映

中午時候食,所以有lunch menu
12:00-17:00 都有既
如果著整齊校服,仲有得平多十蚊!

薯條 🍟
- 薯條好夠熱,加左芝士,啲熱力令芝士醬溶溶地,唔錯,
- 不過薯條份量有啲小

包🍔
- 包應該有落少少牛油整熱,包皮脆脆地👍🏻
- 漢堡都足料既

咬左啖,俾大家睇得清楚啲入面!

大家要留意有最低消費!!
如果就咁叫lunch set, 有機會唔夠$65 ,大家可能要加下野先得!

整體係唔錯,啲野全部都係即叫即整,所以夠熱辣辣,我去嗰日係平日無咩人,所以都好快有野食!
無咁好既地方係主店坐位較窄( 可能隔離舖會好坐啲)
2017-07-30 349 瀏覽
MRMS傳統美式漢堡/龍脷柳漢堡午餐配薯條同汽水即整嘅果然好食d切開咗一半同友人分享 咁就可以食哂2種味個包有烘過 好軟熟龍脷柳炸得乾身 魚肉算滑 唔油牛肉juicy 加埋爽脆生菜洋蔥😍唔洗特登加錢轉薯角 粗身薯條已經好好味 略嫌有點少 再多1/3就大滿足罐裝汽水 會另外畀杯冰你~ btw 裝修得好靚 如果驚油煙/唔鍾意坐高枱 隔離鋪都有位坐——————————————————————————————$58Mr & Ms Burger荃灣海壩街77號地舖
MRMS傳統美式漢堡/龍脷柳漢堡

牛肉juicy 加埋爽脆生菜洋蔥😍

唔洗特登加錢轉薯角
粗身薯條已經好好味 略嫌有點少
再多1/3就大滿足

罐裝汽水 會另外畀杯冰你~

btw 裝修得好靚
如果驚油煙/唔鍾意坐高枱 隔離鋪都有位坐
Mr & Ms Burger
荃灣海壩街77號地舖
題外話/補充資料: 如果驚油煙/唔鍾意坐高枱 隔離鋪都有位坐
龍脷柳漢堡
MRMS傳統美式漢堡
  • 粗身薯條
2017-07-18 395 瀏覽
基本上路德圍既美食係唔會試得晒但lunch time已經幫襯過依間漢堡包店好多次 心思思想食burger又會去只因 抵食 野食又唔差 裝修光猛 坐得舒服幾relaxing  餐廳分開兩個鋪頭 要自己過隔離主鋪去order野食 主鋪得bar枱地方好迫又重油煙味叫完order通常過返隔離鋪等野食佢地既手工burger都係即叫即整 主打傳統美式Burger同自家醬汁 🍔 食過幾次都仍然保持到水準❣️有牛肉漢堡,炸魚漢堡 最愛係⋯⋯同食過好幾次⋯⋯都係🧀傳統美式漢堡🍅 安格斯牛肉幾juicy唔會乾淨淨 加埋芝士同秘制醬汁 味道唔錯  金黃色麵包 香脆內軟 烘出陣牛油香 唔會介嘴粗薯條即炸 不過份量愈來愈少不過最緊要都係價錢大眾化 lunch set 💰$58 包罐裝汽水🍟 依家稍爲搵到間好食少少都過百 依間真係CP值高如果唔夠飽 可以叫雙層芝士牛肉漢堡 或者加流心蛋加烤菠蘿加煙肉
基本上路德圍既美食係唔會試得晒
叫完order通常過返隔離鋪等野食
傳統美式漢堡

有牛肉漢堡,炸魚漢堡 最愛係⋯⋯
同食過好幾次⋯⋯都係🧀傳統美式漢堡🍅
金黃色麵包 香脆內軟 烘出陣牛油香 唔會介嘴
粗薯條即炸 不過份量愈來愈少
 依家稍爲搵到間好食少少都過百 依間真係CP值高
2017-07-15 297 瀏覽
路過很多次都想試的一間餐廳,主打Burger.今天本來想去飲茶,但可能已經下午二時,經過時看見有位就進去。服務員態度很好,很有禮貌。order 了兩份傳統beef burger + 薯條+salad +coke。等了15分鐘就有了。送餐的也很好,還說近門口會比較熱,現在下午少d客,幫我們搬入靠內的枱!店舖分兩邊,座位不多。但個Burger 我們也覺得很好吃,肉汁多吾乾,配埋佢d醬,真的很好,會再回來😬😬最好自備濕紙巾。
2017-07-15
2017-07-09 270 瀏覽
平時先開都想內黎食,今日終於有機會啦~份量唔少,質素比本人原本想像既好少少,炸魚如果可以少炸粉可以更好,漢堡整體唔錯,環境方面因爲我地坐門口位,係夏天好熱。今次兩個人total 食左214蚊!
炸魚薯條
果茶
炸魚薯條
果茶
呢間又精緻又bar feel嘅餐廳每次我也只是路過,可能因為似乎不合一家大小。今晚終於有機會你試吓,又真係估佢唔到咁有質素。我哋叫咗一個蘑菇芝士包、一個傳統芝士漢堡、同埋一份芝士薯條。芝士薯條好夠芝士;蘑菇芝士漢堡啲蘑菇有夠juicy; 傳統芝士牛肉漢堡牛肉夠厚,塊包外脆內軟。唯一今日牙仔病咗,如果唔係加埋一杯凍飲就完美喇!P.S. 千祈唔好誤會以為芝士薯條得咁少,係因為忍唔住食咗三分之一先至影相😅

2017-06-25
2 分鐘 (堂食)
  • 芝士黑松露磨菇漢堡
2017-06-23 144 瀏覽
As it's lunch time the meals are exceptionally inexpensive ,there's even 10 dollars reduction for students as well which attracts us into it and try out this quite renown burger shop in Tsuen wan ! We ordered two orders from lunch menu: fried fish burger and the classic American burger accompanied with two soft drinks and fries.one order from their normal menus which do not include drinks or fries: mushrooms with onions and melted cheese. First, for the fries, they are well cooked

First, for the fries, they are well cooked,crispy and tastes as if they had used premium quality potatos.glad that they didn't give lots of fries like other restaurants do as that'll be too full for a meal.they smelled and tasted just amazing !
Then ,for the mushrooms, there's slightly too much water , sadly I couldn't really taste much of the melted cheese.wish there's not too too much water.still,it's pretty good

For the classic American burger,it's well made,like the fact that they have their tomatos and onions cut thick.theres a special sauce made from their sauce which brings their burgers to another level.definetely worthy to try!

To the last order,fried fish burger,it's pretty much the best burger I've ever had in my life.the fish is crispy,thick with a srsly pleasing flavour, well paired with their sauces.theres simply not much that can be said to describe how good it was .its just the best!

To add on,the atmosphere and designs of the store is unique ,it brings a 80s vibe and it's quiet,perfect for people who just wants to chill and gather with ur soulmates for in depth chats.highly recommend this restaurant!
Classic  American  burger
Classic  American  burger
2017-06-16 95 瀏覽
喺路德圍,有一間專食burger嘅鋪頭,用復古風做裝修吸引眼球。本身你間鋪頭只有一間,但係成日都好多人排隊,等位。所以佢後期做埋隔離嗰間鋪頭,咁先叫做改善咗等位嘅問題。我個人就鍾意坐吧枱,如果冇shopping嘅話😅個感覺好feel啲, relax啲,可以望多啲野流心蛋龍利樓漢堡包,熱辣辣好新鮮。魚唔會腥,炸到好脆,唔會硬繃繃。炸廣島號,配埋佢嘅醬,一啲都唔油膩,而且外脆內軟,仲好juicy。配酒一流

我個人就鍾意坐吧枱,如果冇shopping嘅話😅
個感覺好feel啲, relax啲,可以望多啲野

2017-06-13 140 瀏覽
走進荃灣,有著形形色色的餐廳及不同的美食,但想食burger 則不算有太多可以選擇,Mr &Ms burger 雖然店舖細小,帶著異國風情的漢堡店在熱市中仍見突出,店面走的是美式紐約風格,夠chic !店內的漢堡是新鮮即叫即做,所以平均要等上20分鐘左右!男友order 的招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條安格斯牛夠厚夠入味,配合車打芝士,煙肉,新鮮生菜及洋葱,夠曬豐富,一口根本咬唔曬,肉汁juicy到呢,肉汁多到漏出黎。我叫左美式傳統漢堡轉配粗薯角,份量對女仔黎講都好夠,個人覺得粗薯角較普通薯條香口!睇下我男友食到手指d肉汁唔放過就知好味😂小店的價錢親民,漢堡質素不俗,應該要大力支持,會繼續光顧!😋

店內的漢堡是新鮮即叫即做,所以平均要等上20分鐘左右!
男友order 的招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條

睇下我男友食到手指d肉汁唔放過就知好味😂