2017-10-25 83 瀏覽
今日生日,男朋友帶我來這裡食晚飯,原來他忘記訂位時叫他們在甜品心太軟加名,好在經理很好,知道我是正日生日,所以破例幫我們加我們order了二人餐,有海鮮冷盤、湯、沙律、鵝肝,主菜我們揀了牛扒同黑毛豬,最後就係甜品,還有2杯果汁!海鮮冷盤~~有生蠔、蝦同螺,因為我同男朋友都不食生蠔,所以加多了蝦給我們,都算鮮味湯~~揀了雜菜湯同黑松露忌廉湯,兩款味道都比較淡沙津~~我們選了伴雞扒,沒有突出的味道,都不錯鵝肝多士~~鵝肝好味,但上面的好似生果嘅就唔太襯鵝肝主菜~~1-牛扒夠霖但味不夠,加醬汁食都差一點點2-黑毛豬比牛出色,夠鬆軟入味甜點~~心太軟雪芭就一段全單加一價錢都唔算貴,可以下次再來試其他嘢

海鮮冷盤~~

湯~~
揀了雜菜湯同黑松露忌廉湯,兩款味道都比較淡

沙津~~
我們選了伴雞扒,沒有突出的味道,都不錯

鵝肝多士~~
鵝肝好味
,但上面的好似生果嘅就唔太襯鵝肝

主菜~~
1-牛扒夠霖但味不夠,加醬汁食都差一點點
2-黑毛豬比牛出色,夠鬆軟入味

甜點~~
雪芭就一段

全單加一價錢都唔算貴,可以下次再來試其他嘢

2017-10-25
慶祝紀念
生日
2017-10-21 111 瀏覽
最近因為工作既關係總係覺得心緒不寧,估唔到係元朗都仲可以搵到間寧靜既餐廳,可以靜靜地與朋友暢談心中不快呢間餐廳十分寬闊,坐位數目相當多今晚我坐緊窗邊,找到我的Mr Right優美既旋律,柔和既歌聲,讓人心情變得平和今晚有set dinner先黎餐前沙律,沙律好新鮮,夠哂凍,而且食落充滿橙既味道,非常開胃黑松露味道甚濃,好足料第一次食羊膝,估唔到d肉質係咁淋,d肉全部都有紅酒味,下面鋪左薯蓉仲有南瓜同蘿白伴碟第一次食海鮮麵係咁足料,竟然有海膽,帶子,虎蝦,青口,魷魚,實在太好味啦個蛋糕都絕不馬虎,而且份量都多,有雪糕再加蛋糕上下都係朱古力,中間係有酒味既蛋糕,剛好中和朱古力既甜味,若果都係覺得太甜,可以再加啖雪糕今餐真係物超所值,無論餐廳環境,食物都是十分高水準,今晚同朋友仲可以傾得好盡興
最近因為工作既關係總係覺得心緒不寧
呢間餐廳十分寬闊,坐位數目相當多

今晚我坐緊窗邊,找到我的Mr Right
優美既旋律,柔和既歌聲,讓人心情變得平和

今晚有set dinner

香橙煙鴨胸沙律

黑松露味道甚濃,好足料
黑松露野菜忌廉湯
紅酒雜菜燴羊膝

第一次食海鮮麵係咁足料
,竟然有海膽,帶子,虎蝦,青口,魷魚
,實在太好味啦
大虎蝦海鮮茄汁配扁意粉

個蛋糕都絕不馬虎,而且份量都多,有雪糕再加蛋糕
朱古力千層蛋糕配雪糕

2017-10-20
香橙煙鴨胸沙律
黑松露野菜忌廉湯
紅酒雜菜燴羊膝
大虎蝦海鮮茄汁配扁意粉
朱古力千層蛋糕配雪糕
2017-10-20 54 瀏覽
元朗覓食,去了Mr right,門口感覺好型格,有種年青的氣息…入去店內座位好闊,坐得好舒服,位與位之間,不會太迫,餐牌都算多選擇,價錢亦不會大貴,百多就有一個set dinner..... 今晚我地選了一個二人set有湯有沙律,有海鮮頭盤,兩客鵝肝,兩客主菜,個煙三文魚沙律份量好多,牛扒有燒味,充滿肉汁,帶子輕煎意大利飯亦做得好出色,重配上海膽,鮮味十足,飯軟硬適中,不會像粥仔一樣,真正的意大利飯應該是這樣甜品亦好出色,看擺置就知廚師的誠意,…大件又好食,元朗必選

入去店內座位好闊,坐得好舒服,位與位之間,不會太迫,
今晚我地選了一個二人set

甜品亦好出色,看擺置就知廚師的誠意,…
大件又好食,元朗必選
2017-10-13 82 瀏覽
超好食!一定要食一人餐 海膽意粉!真心推薦!勁多料呀~我d fd心心眼咁望住我食 哈哈哈哈~羊扒都好食,burger 唔差,食到好飽燒雞正常啦!前菜好味~湯唔錯。😛😎我會再黎食~好正😛
羊扒都好食,burger 唔差,食到好飽
燒雞正常啦!前菜好味~湯唔錯。😛😎我會再黎食~好正😛

2017-09-30 115 瀏覽
12點半前坐低,客人不算多。落單後好快就上餐湯同沙律,味道中規中矩。之後亦都好快上左個chicken burger, 味道沒法同區又新街食漢堡的專門點比。一路等待我的牛扒主菜, 期間追左兩次,但感覺侍應沒有幫我跟進。席間亦都見到其他枱有上錯主菜,餐菜好耐都未到的情況。當burger 食到7788,隔離枱比我們遲來的客人竟然上左兩碟牛扒。鄰座客人比我們遲來,但主菜竟然比我的先上。我立即再追問,侍應聽到我的要求,沒有回應就走左。轉個頭走返來問我,牛扒幾成熟? 我真心嬲呀! 唔係呀嘛⋯⋯我在落單時已經講得好清楚,但侍應沒有覆單,沒有交帶,沒有表情,沒有道歉,連一間餐廳基本的服務態度也沒有。就算你的食物做到有幾好,我都唔會再幫襯你。

2017-09-16 1479 瀏覽
今日同好朋友來找Mr Right~~晚餐分別有A,B,C 3個Set,A同B二人套餐,3個餐都有頭盤沙律,餐湯,主菜,甜品。而我地兩個大胃王就簡左Set B,頭盤除左沙律仲有海鮮併盤同香煎法式鴨肝~頭盤:煙燻三文魚凱撒沙律,沙律好大碟足夠二人份量~片片厚厚的煙三文魚捲成玫瑰花形狀放上已拌好豐富醬汁的生菜上~煙肉鹹香又夠脆,芝士,麵包粒,落足材料,一點都不像頭盤呀~頭盤:迷你海鮮併盤,生蠔鮮甜海水味重~肥美!翡翠螺爽口大隻。每人兩隻爽口彈牙海蝦。頭盤:香煎法式鵝肝,金黃香脆~入口嫩滑,輕微的油羶味~配紅酒肉桂雪梨,好香甜~粉紅色的是份子料理,有一點點粉末味,沒什麼味道。黑松露忌廉湯,打碎的野菌口感豐富,帶黑松露香~稠度剛好,好美味~香濃龍蝦湯很濃郁~龍蝦膏味好重,有兩粒爽口蝦肉,沒有苦澀跟腥味。香煎法國油封鴨,香濃鴨肉,煎過的鴨皮香脆帶點皮下脂肪~肉質唔錯,入口不油膩~南瓜蓉鋪滿整個碟,盛著烤過的蔬菜同油封鴨,特別惹味!帶子牛肝菌意大利飯,帶子鮮甜爽口,煮Risotto考耐性考功夫~全程不能離開,要不時攪拌,過程中還需要細心慢慢地加入湯等材料~呢度Risotto 味道夠Creamy且外軟
今日同好朋友來找Mr Right~~

帶子牛肝菌意大利飯,帶子鮮甜爽口,煮Risotto考耐性考功夫~全程不能離開,要不時攪拌,過程中還需要細心慢慢地加入湯等材料~呢度Risotto 味道夠Creamy且外軟內韌。

芝士蛋糕,啖啖清香芝士味~不太濃,質感又軟又綿~
鮮果雪芭,看似太陽蛋的甜品好特別,圍著杯邊的"蛋白"是荔枝味泡泡,"蛋黃"是芒果雪芭~荔枝,芒果與雜果一起食好清新呀~呢個甜品真系非常吸睛!
呢個2人套餐$688,超抵食!仲有我地最愛既戶外位,假日去嘆杯咖啡多舒爽呀~~
2017-09-14
2017-09-11 2185 瀏覽
西菁街一向是美食天堂,我跟2位好友到型格的<MR. Right>享受豐富大餐。落地大玻璃窗,令室內空間感十足,綠色植物襯托著木色傢俱,別居格調。我們仨點了一客1人餐、一客2人餐,準備大快朵頤! 三文魚凱撒沙律二人套餐的Appetizer共3款,十分豐富,凱撒沙律可選配三文魚或烤雞扒,為我們掀開滋味垂幕。3塊三文魚卷成玫瑰,入口鮮香、肥美,沙律菜很香脆,配上濃郁的芝士汁及煙肉碎,咸香惹味, 法包粒令整體口感crunchy! 迷你海鮮拼盤迷你海鮮拼盤有2隻生蠔,2隻螺及4隻蝦, 賣相很精美。法國生蠔入口先咸後甜,帶濃濃海水味;海蝦彈牙;螺肉厚實而大顆,可少許茄汁提鮮。一人餐則跟配小碟沙律菜(上圖左),沙律菜以柚子醋調製,入口清新而開胃。龍蝦湯龍蝦湯十分香郁、濃稠,龍蝦味很突出,配上柔滑的忌廉,香中帶甜。湯中還有幾顆爽口蝦肉,特別吸引。黑松露忌廉湯黑松露忌廉湯口感很細及幼滑,黑松露香誘人,如果可以加入菇粒增添質感,會更吸引。香煎比目魚扒意大利飯比目魚的外皮香煎至金黃酥脆,入口卜卜脆,與綿滑的魚肉相輔相成,極居滋味。魚肉很軟身,輕輕切開便鬆開,一口鮮味的魚肉,一口稠密的意大利飯
香煎比目魚扒意大利飯
比目魚的外皮香煎至金黃酥脆,入口卜卜脆,與綿滑的魚肉相輔相成,極居滋味。魚肉很軟身,輕輕切開便鬆開,一口鮮味的魚肉,一口稠密的意大利飯,十分窩心。每粒意大利飯都被芝士忌廉汁包裹著,仔細的品嚐,米飯中夾合洋蔥細粒,特別香甜、惹味。
香煎法國油封鴨腿
油封鴨腿油香豐郁,肉質軟腍、鬆化,鴨腿下帶少許脂肪,口感更加細膩。薯蓉綿密幼滑,奶味香濃,吸收了油鴨精華,味道更鮮甜,加上青瓜、翠玉瓜蔬菜絲,營養更均衡。
慢煮西班牙黑毛豬扒
黑毛豬扒有清晰的網紋,賣相令人垂涎。切開豬扒有豐富的肉汁,近骨位置,肉質微微焦脆,的確不錯。配菜的千層薄切薯很創新,幾層薄切薯中夾合芝士,十分邪惡,只是芝士未達至半溶狀態,否則味道必會更佳。
香煎法式鵝肝
香煎鵝肝油香滿溢,外脆內軟,配上脆卜卜的法包,絕對是最佳組合。伴碟的紅酒蘋果及無花果,沾上黑醋,有效解油膩。
鮮果雪葩
甜品環節為我們帶來無限驚喜,鮮果雪葩像夢幻的雲端,白色泡沫輕盈,入口是甜甜的荔枝香。中間一球冰凍的芒果雪葩,濃甜美味,混合鮮雜果粒粒享用,refresh又清新。
朱古力心太軟
朱古力心太軟同樣出色,朱古力蛋糕焗至熱騰騰,入口香脆,拮開外皮,朱古力漿洶湧流出。朱古力漿蜜甜誘心,配上冰涷雲呢嗱雪糕,一冷一熱,十分過癮!
2017-09-08
2017-09-11 103 瀏覽
今日同先生去元朗,經過一間格調一流既西餐廳,望落環境舒適,決定試下。時間尚早,未有太多食客,故有貴賓招待既感覺餐廳帶有工業風元素,裝修擺設細緻由於懶選擇,所以決定點選set dinner,餐單內容簡潔,主食剛好係我既心頭好我同先生各自點選左一款餐湯,份量雖然細細,但絕對濃縮及足料,而特別欣賞蘑菇湯湯沙律前菜新鮮, 酸酸甜甜好醒胃香煎比目魚意大利飯 飯質唔會太硬,而且超香,份量係偏多,但點會難到我地呢一黑松露蟹肉天使麵,有好香既黑松露香味,表面舖滿蟹子及蟹肉,食落非常滿足。食西餐雖然無飲紅酒,但都依然咁match最後兩個雪糕球算係驚喜之一,入口口感絲滑,絕非平時出面食到既普通料,食到停唔到口。

時間尚早,未有太多食客,故有貴賓招待既感覺

餐廳帶有工業風元素,裝修擺設細緻

沙律前菜新鮮, 酸酸甜甜好醒胃

食西餐雖然無飲紅酒,但都依然咁match

2017-09-05
2017-09-08 2242 瀏覽
今日跟2位朋友晚上到元朗食飯。。西菁一向都有好多唔同既餐廳。。今次同朋友就試新野。。齊齊去搵Mr Right由於係平日晚上。。所以一到餐廳就很容易搵到座位。。。餐廳座位都算多。。而且環境幾靚。。幾有情調。。空間感又幾大。。可以好好地跟朋友聊天。。我們點了一個一人餐,一個二人餐。。3文魚沙律。。有3朶砌得好靚既煙三文魚仲有沙律。。沙律菜好香脆。。仲沾上點點芝士汁 香濃 滋味海鮮拼盤。。有兩隻生蠔,兩隻螺,四隻蝦很新鮮。。而且賣相很美。。。生蠔很鮮而且肥美我最愛螺。。超級大隻。。而且螺肉彈牙肉厚一人餐的小沙律。。入面都有多款不同的沙律菜。。這款沙律以柚子汁為主。。。十分清新。。。我們點了兩款龍蝦湯和一款黑松露忌廉湯龍蝦湯很濃郁。。濃濃的龍蝦味有時候龍蝦湯會帶點苦澀味。。很這裡的龍蝦湯完全沒有苦味。。而且很香濃。。。黑松露味超香。。。而且很滑很幼細。。當沙律及湯享用完後。。開始食主菜了其實menu上都有多款不同主菜可供選擇。。所以之前都諗了好耐先下定決定點選那幾款比目魚意大利飯比目魚經過煎。。外皮香脆。。。而且中間的魚肉很腍身。。。很香。。。一咬的時魚肉會散開。。不會實肉魚較為淡味。。但鮮味

我們點了一個一人餐,一個二人餐。。

salmon caesar salad

3文魚沙律。。有3朶砌得好靚既煙三文魚
仲有沙律。。沙律菜好香脆。。仲沾上點點芝士汁 香濃 滋味

海鮮拼盤

海鮮拼盤。。有兩隻生蠔,兩隻螺,四隻蝦
很新鮮。。而且賣相很美。。。
生蠔很鮮而且肥美
我最愛螺。。超級大隻。。而且螺肉彈牙肉厚

mixed salad

我們點了兩款龍蝦湯和一款黑松露忌廉湯
龍蝦湯很濃郁。。濃濃的龍蝦味

黑松露忌廉湯

黑松露味超香。。。而且很滑很幼細。。
比目魚扒意大利飯

當沙律及湯享用完後。。開始食主菜了
比目魚意大利飯

魚較為淡味。。但鮮味無比。。所以再配上了意大利飯來食。。味覺岩岩好
因為意大利飯粒上。。粒粒都有忌廉汁包著。。。味道香濃。。。而且濕濕的。。所以一口有魚又有飯。。口感跟味覺都達到完美境界

油封鴨腿薯蓉

另一款主菜。。。油鴨薯蓉
油鴨十分香。。有濃濃的肉味。。而且肉質腍身。。。很滋味
雖然是油鴨。。但吃起來油份不會過多。。而且又不用怕口感太油膩。。。滋味
薯蓉很綿很香。。。我們都超級喜歡。。。薯蓉上都配以大量蔬菜
有不同款。。很清新

慢煮西班牙黑毛豬扒

黑毛豬扒。。賣相十分吸引。。最欣賞當中肉汁豐富。。。每一啖都有濃濃的肉汁。。

而且仲配上了薄切薯。。及大量蔬菜。。。帶多點清新感。。。

甜品時間

有1客2球雪糕是1人餐的。。。分別有1球芒果雪葩跟一球朱古力雪糕。。。十分冰凍和滋味
另外兩款甜品是二人餐的

十分喜歡這個鮮果雪葩

賣相十分精美。。以杯裝的。。外面好像有層雲似的。。其實是荔枝味的泡泡。。。吃起來很得意。。因為很輕身。。好似泡沫一樣。。。配上中間的芒果雪葩食。。別有一番風味
除外,杯中還有超多生果。。。生果吸入了芒果味。。食起來更惹味

心太軟配雪糕
心太軟朱古力味很香濃。。。而且蛋糕很實在 好好味
配上雪糕一同來吃。。又熱又凍的。。滋味無比

是晚很開心。。因為餐廳環境好好。。我們都傾計同食得好開心。。。
下次再來encore...可以試多點唔同既菜式
2017-09-06
salmon caesar salad
海鮮拼盤
mixed salad
比目魚扒意大利飯
油封鴨腿薯蓉
2017-09-08 115 瀏覽
三文治定律 先讚後踩再讚!環境幾靚幾有feel, 坐落舒服又乾淨,呃like 一流.真係呃呀! 睇menu...無野揀,set a b c...set a b 貴..二個人唔會叫既even二人餐. 咁唯有叫set c (常餐c) 不過無咩choices . 扒餐都無,要單叫... set 無飲品. 要另叫...set wor sad wor 😌 單點叫最貴既海鮮飯...無呀! 閒日係咪打算所有人都會叫set? (咁不如淨係開星六日?)意大利飯..係我食過既最唔意大利既,坦白講,唔好食...重口味.不過有甜品, 個雪糕係唔錯, 應該係自制? 我等上甜品都要等20分鐘☝🏽️P.S. Staff係夠 但唔識做野 坐低10分鐘都無比餐牌,叫埋單,要講幾次. 其實要加一,唔該服務好少少.
三文治定律 先讚後踩再讚!
環境幾靚幾有feel, 坐落舒服又乾淨,呃like 一流.
真係呃呀!
2017-09-03 119 瀏覽
今天,我和朋友到Mr.Right 食晚餐!都幾抵食,我地一行四人叫左一個二人餐,一個一人餐再叫小食,每人三百蚊唔駛已經超飽!服務都Ok,只係未夠主動,但一叫都會好樂意serve你!佢本Menu好重成本,實木黎!幾靚,整体環境都舒服,有生啤飲,幾開心!佢嘅食物質素係絕對無問題生蠔,買二送一,抵食總括所有食物都幾好味,係頭盤沙律菜,柚子醋夠得濟,酸到盲公開眼!雙層芝士薯條同麥當勞嘅一模一樣,有懷疑過係買番黎加芝士!甜品唔好食!肉眼扒好淋,黑松露湯好飲,
佢嘅食物質素係絕對無問題

生蠔,買二送一,抵食
肉眼扒好淋,黑松露湯好飲,
頭盤煙三文魚沙律
雙重芝士薯條
10安士安格斯肉眼扒
頭盤煙三文魚沙律
10安士安格斯肉眼扒
2017-09-03 94 瀏覽
隔了數個月,今次再和媽媽到Mr. Right吃午餐,座位幾乎滿座,幸好我等一陣子就有座位了!午餐包括餐湯、沙律、餐飲、主菜及甜品,可以說是頗抵的!我們選擇了香煎盲曹魚配勺草忌廉汁(配薯菜)、燒加拿大豬鞍配燒汁(配意粉)以及蘋果汁!今天的餐湯是甘筍湯,味道濃郁,質感濃稠而幼滑。沙律菜非常新鮮爽口,加上少許醋汁,非常開胃。香煎盲曹魚配勺草忌廉汁(配薯菜)剛端上來的時候,盲曹魚味道非常濃郁,已經吸引了嗅覺!看到魚皮煎得香脆而乾身,再配上熟度剛好的魚肉,口感十分細滑。魚肉夠厚,可以說是啖啖肉,加上肉質夠鮮,爽口又夠滑。而且,魚肉調味度剛好,能突出魚的鮮味。魚底部有一些薯菜,包括薯蓉及熟透的黃椒、青瓜、翠玉瓜及車厘茄,瓜蔬熟透而軟稔,味道夠鮮。當薯蓉混合忌廉汁,入口香濃,令人容易一口又一口接著地吃用。燒加拿大豬鞍配燒汁(配意粉)豬鞍的豬肉味比較重,只需少許的調味就足夠了,同時內裡呈現淺粉紅色就已可食用。而餐廳煮法是煎,能夠迫出豬肉的多餘油分,同時保留肉汁,吃下去更JUICY!而這個豬鞍肉質較為鬆軟及細嫩,容易咀嚼,加上肉厚,感覺像是啖啖肉一樣,感覺非常滿足。而燒汁更可提升豬肉香味,感覺頗為相襯。

今天的餐湯是甘筍湯,味道濃郁,質感濃稠而幼滑。

沙律菜非常新鮮爽口,加上少許醋汁,非常開胃。

香煎盲曹魚配勺草忌廉汁(配薯菜)

燒加拿大豬鞍配燒汁(配意粉)

不過意粉就略為有點乾身,撈上燒汁又偏向咸了點,如果可加少許油分到意粉之中,感覺就更好了。

同樣地,豬鞍底部有一些薯菜,包括薯蓉及熟透的黃椒、青瓜、翠玉瓜及車厘茄,瓜蔬熟透而軟稔,味道夠鮮。

蘋果汁

朱古力脆片雪糕
2017-09-03 73 瀏覽
今晚同班frd黎左哩間慶祝生日,開頭都冇咩野,係冷氣機有時滴下水同冷氣比較凍姐。。後尾到左叫待應拎蛋糕出黎時,我真心呆左。。個女待應竟然係成個蛋糕連盒咁比我地。。要我地自己拆盒,自己插爉燭,d 蛋糕碟同餐具咩都冇比我地。。我個時問我個frd:'佢咁樣,係咪諗住唔收我地切餅費'。。我班frd答:'咁比法應該都唔會收啦'。。 我之後都冇同待應clarify,自己拆晒盒同整晒d野,點知到我地影完相,就黎切晒d蛋糕時,個待應冇啦啦走黎同我地講哩度要收切餅費架,洗唔洗我地幫你切。。個刻真係聽到炆炆地,心諗你唔好等我地埋單先問!! 我就問佢地如果要收,點解係成個蛋糕比我地自己攪既? 條友就話因為驚我地要影相,所以冇幫我地切。。佢哩個答案我真係o晒咀。。佢個切餅費原來只係包切架咋。。其他野係要個客自己攪返囉。。第一次去餐廳食生日飯係咁樣比切餅服務!。。 真心,唔會去第二次!!
2017-09-02
慶祝紀念
生日
2017-09-01 103 瀏覽
難得放日假 訓醒已經3點去食下午茶 但第一餐又吾想食甜既睇FB見到呢個海鮮拼盤 就決定去試下啦   海鮮都好新鮮 個蟹超超超太隻 太過我塊面!!重點係真係好抵食 $368 用apps優惠 仲有一皮白酒送 好正南非生蠔 經理私人送 心心眼 好靚雖然朋友同我都不太好烈酒 但打卡影相真係好靚 蟹肉天使麵 吾heavy 好香黑松露味 like!
難得放日假 訓醒已經3點
去食下午茶 但第一餐又吾想食甜既
睇FB見到呢個海鮮拼盤 就決定去試下啦

海鮮都好新鮮 個蟹超超超太隻 太過我塊面!!

南非生蠔

經理私人送 心心眼 好靚
雖然朋友同我都不太好烈酒 但打卡影相真係好靚

蟹肉天使麵 吾heavy 好香黑松露味 like!

2017-08-31
5 分鐘 (堂食)
  • 海鮮拼盤
2017-08-28 99 瀏覽
餐廳不在鬧市中心,而是位於寧静的後方,未進入內裡已感到份外舒適宜人,進入餐廳後除了令人感覺温馨,也帶點創意,一邊享用美食,一邊欣賞窗外風景,胃口甚佳。前菜有南瓜忌廉湯,田園風味沙律,前者南瓜味濃郁,好足料,後者,酸酸甜甜,十分清新爽口,好開胃。雜菌黑松露扁意粉$78扁意粉質感剛好,黑松露與麵混合後不會蓋了扁意粉的味道,而且帶點濕潤,易咬口,奶味甚濃郁,香口,不錯。吉列比目魚漢堡$78非常低食,份量大,漢堡包下層夾有沙律醬,酸酸甜甜,主角比目魚煎炸後,仍然好柔滑,香口,另有生菜及蕃茄於下層,配有薯條及沙律,整體感覺清新。香煎盲曹魚配匀草忌廉汁(配薯菜或意粉) $98盲曹魚是第一次食,味道咸口,魚肉大塊並且薄身,沒有魚骨,選擇配以薯菜,薯蓉好軟化及香口。燒加拿大豬鞍配燒汁(配薯菜或意粉)$98豬鞍都頗為大件,厚身,配上淡淡燒汁,咸度適中。是日甜品有朱古力雪糕,熱檸茶,整體都十分低食及食物水準都唔錯。備注:星期一至五不加一

前菜有南瓜忌廉湯,田園風味沙律,前者南瓜味濃郁,好足料
,後者,酸酸甜甜,十分清新爽口,好開胃。

雜菌黑松露扁意粉$78

吉列比目魚漢堡$78

香煎盲曹魚配匀草忌廉汁(配薯菜或意粉) $98

燒加拿大豬鞍配燒汁(配薯菜或意粉)$98
豬鞍都頗為大件,厚身,配上淡淡燒汁,咸度適中。

備注:星期一至五不加一