2023-07-27 20 瀏覽
📍𝕿𝖆𝖎 𝕶𝖔𝖐 𝕿𝖘𝖚𝖎 🚛#cynintaikoktsui #eatintaikoktsui▪魚糕湯 💯💯𝔽𝕚𝕤𝕙 ℂ𝕒𝕜𝕖 𝕊𝕠𝕦𝕡海鮮薄餅 🍕𝔸𝕤𝕤𝕠𝕣𝕥𝕖𝕕 𝕊𝕖𝕒𝕗𝕠𝕠𝕕 ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒蒜香蜂蜜炸雞 💯ℍ𝕠𝕟𝕖𝕪 𝔾𝕒𝕣𝕝𝕚𝕔 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕕 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟百香果綠茶 🍵ℙ𝕒𝕤𝕤𝕚𝕠𝕟 𝔽𝕣𝕦𝕚𝕥 𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕋𝕖𝕒士多啤梨乳酪 🍓𝕊𝕥𝕣𝕒𝕨𝕓𝕖𝕣𝕣𝕪 𝕐𝕠𝕘𝕦𝕣𝕥▪
📍𝕿𝖆𝖎 𝕶𝖔𝖐 𝕿𝖘𝖚𝖎 🚛

ℙ𝕒𝕤𝕤𝕚𝕠𝕟 𝔽𝕣𝕦𝕚𝕥 𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕋𝕖𝕒
士多啤梨乳酪 🍓
𝕊𝕥𝕣𝕒𝕨𝕓𝕖𝕣𝕣𝕪 𝕐𝕠𝕘𝕦𝕣𝕥

• 魚糕湯
𝗺𝘆 𝗮𝗵𝗷𝘂𝘀𝘀𝗶📍39 tai tsun street, tai kok tsui 𝗸𝗶𝗺𝗰𝗵𝗶 𝘀𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝘁𝗼𝗳𝘂 𝘀𝘁𝗲𝘄generous portion of seafood, liked the squid and tofu especially, with just the right balance of sweetness and savoury taste (not too spicy)𝗵𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗴𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 the chicken was tender and juicy, but the honey+garlic(+cheese) combo was a bit greasy to my liking𝗸𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗴𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽liked how it was served w/ sesame oil and salad which was pretty refreshing (◕‿◕)overall:there were lots of vegetarian options 🌱(eg plant-based beef
𝗺𝘆 𝗮𝗵𝗷𝘂𝘀𝘀𝗶

𝗸𝗶𝗺𝗰𝗵𝗶 𝘀𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝘁𝗼𝗳𝘂 𝘀𝘁𝗲𝘄

𝗵𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗴𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻

𝗸𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗴𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽

overall:
there were lots of vegetarian options 🌱(eg plant-based beef gimbap), the cafe is named ‘ahjussi’ but the pink flower deco were pretty 少女心 and ig-able (winks)🌷

price: $100-150pp
rating: 8/10
revisit?: yes

• 泡菜豆腐鍋
  • 韓式牛肉飯卷
:/📍My Ahjussi 大角咀@myahjussi_hk 嚟到大角咀搵食啦😋呢間主打韓西fusion,店舖裝修風格充滿韓式小清新🎐除提供地道韓國菜式,都混合不少西餐菜式及適合素食者之選🌟餐牌都非常仔細列出邊款含蛋奶素/素食🌱,如果你係素食一族更值一試啦~#kcneatingin大角咀2人套餐 (HKD 368) (另收加一)🕯️Appetiser - 芝士新豬肉薯條🍟份量十足!每條薯條都大大條!!以素豬肉同蕃茄混合的肉醬,口感同味道都分不出係素豬肉。加上香濃嘅芝士以不油膩絕對是小食必食之選🕯️Main - 豆乳卡邦尼年糕🫕包含年糕• 韓式粉絲• 新豬肉粒醬汁特別於採用豆乳而成,微微帶點豆香✨年糕煮得剛好 煙靭有咬口粉絲吸收哂卡邦尼醬汁 每一啖都有非常濃郁嘅味道~🕯️Main - 10吋泡菜牛肉Pizza🍕手工薄餅🤍店員介紹每日人手製作😍Pizza皮薄邊脆 煙靭又唔太厚👍🏻舖滿牛肉• 泡菜• 芝士• 紅洋蔥• 紅椒 •黃椒•紫菜碎 超級韓式嘅組合 幾特別又豐富!🕯️Drink - Strawberry Milk🥛| 雜果賓治🍹🥛•士多啤梨味突岀🍓 牛奶香 有助解辣!!🤣🍹•打卡able🤩混合
📍My Ahjussi 大角咀
@myahjussi_hk

除提供地道韓國菜式,都混合不少西餐菜式及適合素食者之選🌟

#kcneatingin大角咀

2人套餐 (HKD 368) (另收加一)

🕯️Appetiser - 芝士新豬肉薯條🍟
份量十足!每條薯條都大大條!!
以素豬肉同蕃茄混合的肉醬,口感同味道都分不出係素豬肉。
加上香濃嘅芝士以不油膩絕對是小食必食之選

🕯️Main - 豆乳卡邦尼年糕🫕
包含年糕• 韓式粉絲• 新豬肉粒
醬汁特別於採用豆乳而成,微微帶點豆香✨
年糕煮得剛好 煙靭有咬口
粉絲吸收哂卡邦尼醬汁 每一啖都有非常濃郁嘅味道~

🕯️Main - 10吋泡菜牛肉Pizza🍕
手工薄餅🤍店員介紹每日人手製作😍
Pizza皮薄邊脆 煙靭又唔太厚👍🏻
舖滿牛肉• 泡菜• 芝士• 紅洋蔥• 紅椒 •黃椒•紫菜碎
超級韓式嘅組合 幾特別又豐富!

🥛•士多啤梨味突岀🍓 牛奶香 有助解辣!!🤣
🍹•打卡able🤩混合水果雪成每一粒冰🍊酸酸甜甜💫清新解膩fresh~

🕯️Dessert- 純素甜品•豆乳蛋糕🍰|芒果蒟蒻🍮
兩款甜品都十分精緻 份量剛好💘
值得一讚 蛋糕食落唔會太甜,屬於微糖口味~
蒟蒻晶瑩通透,口感Q彈嫩滑🤗

總結: 餐廳環境舒服,天花板上有好多花作裝飾🌷🌹
更設有投影設備, 可以一邊食一邊欣賞韓國idol音樂mv🥰
整體食物質素不錯,性價比高,適合一班朋友共聚!

🔓 My Ahjussi 大角咀

Address: 大角咀大全街36號
營業時間: 星期二至日: 12:00 - 22:00 (星期一休息)
☎️booking: 98467315
*港鐵奧運站 B1 出口, 步行約7分鐘
2023-07-20
  • 泡菜牛肉薄餅
2023-07-21 34 瀏覽
門面好簡潔, 入內會見到好靚嘅花花佈置,舖頭唔係好大, 但有心去做靚個裝飾讚, 而枱距都隔得好開, 私隱度高,又坐得舒服。 仲有播緊KPOP D MV ...好正 ! 店員送上MENU, 一睇都有好多野食選擇. 最後我地叫左 2人套餐 $368 有前菜、小食、飯麵、主食、同埋飲品。 兩個人食超豐富 ! 前菜 : 韓式泡菜、醃蘿蔔小食 : 炸餐肉條配薯條- 全部都炸得超香脆. 佢地嘅炸野都幾出色. 主食 :黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 — 勁多菇 同芝士, 超足料。原味炸雞 (6件) — 個雞炸到超香脆, 勁香口。D肉質好嫩滑唔柴。 食到停唔到口。 手作甜品 : 豆乳蛋糕 — 好香濃豆乳味道既忌廉仲有金箔做裝飾 又靚又好食。 杧果寒天 — 好清甜解膩。 跟餐飲品: 百香果乳酪 — 好香甜, 都幾好飲。 焦糖爆谷Latte — 打卡之選,Latte就正常味道, 仲有D爆谷咬下又唔錯。

仲有播緊KPOP D MV ...好正 !

店員送上MENU, 一睇都有好多野食選擇.

前菜 : 韓式泡菜、醃蘿蔔

主食 :

黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 — 勁多菇 同芝士, 超足料。

手作甜品 :

杧果寒天 — 好清甜解膩。

跟餐飲品:

百香果乳酪 — 好香甜, 都幾好飲。

2023-07-20 17 瀏覽
🎀 2人套餐(小食、飯或麵類、主食、手作甜品*2、飲品*2)($368 + 10%)✨ 小食 — 雲呢拿香草粟米棒有12款選擇,粟米切成細細條方便咬,本身甜甜地嘅粟米配埋雲呢拿調味更香甜 😙。✨ 飯或麵類 — 黑松露本菇野菌忌廉汁意粉係韓國菜餐廳有意粉食都幾特別 😆,黑松露味濃,菇菌份量幾多。✨ 主食 — 韓式炸雞6 件(咸蛋味 +$10)主食有10款選擇,其中炸雞亦有6款口味,我哋揀咗咸蛋味~咸香味好重,食落有少少咸蛋嘅沙沙感;雞肉方面包括咗翼同上脾~✨ 手作甜品 — 芒果啫喱是日甜品係芒果啫喱,面層有塊桃,口味比較淡~✨ 飲品 — 焦糖爆谷拿鐵(升級飲品 +$7)賣相非常吸睛 😙 Latte本身都唔錯,泡埋爆谷帶點點甜味。✨ 飲品 — 柚子蜜(熱)正常發揮~·一開始係被店舖招牌打卡嘅天花板上面佈滿嘅花花所吸引去的,好符合少女心 😆,但食完之後覺得出品水準都幾好 😙。店內氣氛幾柔和,當日都唔少家庭用餐,出品都幾多樣化(仲有唔少素食選擇,素食朋友友好~),唔止韓國菜仲有西式意粉Pizza,整體嚟講都唔錯。·🧾 需加一服務費💰 $424

✨ 小食 — 雲呢拿香草粟米棒

✨ 飯或麵類 — 黑松露本菇野菌忌廉汁意粉

✨ 主食 — 韓式炸雞6 件(咸蛋味 +$10)

✨ 手作甜品 — 芒果啫喱
是日甜品係芒果啫喱,面層有塊桃,口味比較淡~

✨ 飲品 — 焦糖爆谷拿鐵(升級飲品 +$7)

✨ 飲品 — 柚子蜜(熱)
正常發揮~

🧾 需加一服務費
💰 $424
2023-07-19 26 瀏覽
今日行過大角咀見到呢間靚靚餐廳,忍唔住入去試咗🤣餐廳內裏環境都好靚,好適合女士打卡💓佢哋嘅單點食物價錢都相宜,性價比好好👍我哋今次就叫咗個二人套餐,除咗有主食之外仲有小食、飲品同甜品,真係好抵🥰雲呢拿香草粟米棒🌽小食份量相當足夠,粟米棒都煮得好入味,雲呢拿味勁出,好特別🤤卡邦尼煙肉泡菜意粉🍝雖然卡邦尼就食得多,搭配泡菜真係第一次😆但係兩者嘅味道又意外地好夾,值得一試🥳海鮮pizza🍕Pizza大大個即叫即整,海鮮份量都多,底層仲有厚厚嘅芝士,食落相當滋味🧀

雲呢拿香草粟米棒🌽

卡邦尼煙肉泡菜意粉🍝

海鮮pizza🍕
🍽️ My Ahjussi 📍大角咀大全街39號地舖-今日同朋友唱完K之後,好想食韓國嘢🤣🤣🤣一於去呢間店面好有韓味嘅餐廳試吓😍😍叫左個二人套餐($368),包括前菜、小食、飯麵、主食、甜品同埋飲品,好多野好抵😚😚😚前菜💫韓式泡菜、醃蘿蔔酸辣脆爽😍😍😍喺食嘢之前開吓個胃!🤭🤭小食💫炸韓國泡菜餃子餃子外皮香脆唔油膩👍🏻👍🏻入面有泡菜同埋粉絲,酸酸辣辣,層次豐富🤤🤤作為開胃菜就啱晒!飯麵💫卡邦尼煙肉泡菜意粉估唔到原來泡菜同卡邦尼可以咁夾🤩🤩泡菜可以好好咁中和左卡邦尼嘅膩,卡邦尼又可以中和左泡菜嘅辣😋😋佢地原來係天作之合👯‍♀️輕鬆食曬成碟🤣🤣🤣主食💫 BBQ五花肉配包生菜勁好食😍😍😍五花肉好厚好好咬口🤭🤭最鍾意豬皮嘅煙韌口感🤤🤤🤤每一舊五花肉都裹住好多甜甜辣辣既燒肉醬汁😋😋唔夠可以再點😆😆菜既份量都好多,仲要係用奶油生菜🤩🤩味道更清香更爽脆🤌🏻🤌🏻另外仲有青辣椒片同埋蒜片🤤🤤重口味人士必加!甜品餐廳好貼心,連甜品都有素食選擇❤️❤️一於試埋佢!甜品好精緻,兩個都有金箔做裝飾😍😍💫豆乳蛋糕上面有濃郁豆乳味道既忌廉,配搭朱古力粉,唔會太甜👍🏻👍🏻海棉蛋糕亦非常鬆軟😍😍💫芒果蒟蒻(素)蒟蒻涼透心👍🏻👍🏻
🍽️ My Ahjussi

主食
💫 BBQ五花肉配包生菜

甜品

💫豆乳蛋糕

💫芒果蒟蒻(素)
蒟蒻涼透心👍🏻👍🏻👍🏻香濃芒果味,夏天必食!

💫雜果賓治
好靚好打卡able😍😍😍餐廳用水果雪成冰塊,就算啲冰融左都一樣咁香濃☺️☺️☺️好細心

💫百香果綠茶
百香果味香濃😍😍酸酸甜甜,好開胃😋😋

🌟餐廳好細心,有唔少素食嘅選擇,啱晒鍾意食素嘅朋友😍😍
🌟環境舒服,牆上同天花板都有好多靚靚裝飾,打卡一流!好有韓國既感覺🤭🤭
🌟整體食物質素高,個人最鍾意五花肉包生菜😚😚
🌟二人餐來講,份量多又好味❤️❤️😍😍

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong#大角咀 #TaiKokTsui #大角咀必食 #大角咀好去處 #MyAhjussi
2023-07-14 28 瀏覽
又嚟到大角咀搵食😛其實奧運站行過嚟好近🐒餐廳裝修少女風, 主打韓國菜同自家製素食, 但Cafe類食物例如薯條, 意粉, Pizza都有提供!店家特別推薦2人套餐, 包小食,飯或麵,主食各一, 兩杯飲品同兩個甜品先 $400 左右❕#素食 者就更加值得嚟一試啦✨.2人套餐 $368 (另收加一) 小食-黑松露薯條有多達12款可以揀,不過全部都係炸野🤣大部分都係素食!有炸茹、炸餐肉、炸芝士條、素麥樂雞等等!黑松露薯條中規中矩吧,可以再熱啲脆啲🙈飯或麵-豆乳卡邦尼年糕有6款選擇, 芝士年糕拉麵、吞拿魚蓉飯團、意粉等等🍝 豆乳卡邦尼年糕係素嘅關係,材料有素肉、年糕同粉絲~ 意外地幾好食, 素肉口感幾特別~主食- 10吋三重芝士粟米煙肉PIZZA有10款選擇, 可揀炸雞、PIZZA、Bagel burger、沙律等等~ PIZZA可以係主MENU入面隨便揀, 所以就揀左PIZZA🍕飲品Strawberry Yogurt (餐加$4好開心有乳酪類飲品!雖然味道唔算好 surprise, 不過幾好飲😋焦糖爆谷Latte (餐加$7勁打卡able!! 爆谷好食!Latte就中規中矩的味道吧😛手作甜品-
2人套餐 $368 (另收加一)
小食-黑松露薯條

飯或麵-豆乳卡邦尼年糕

主食- 10吋三重芝士粟米煙肉PIZZA

Strawberry Yogurt (餐加$4
焦糖爆谷Latte (餐加$7

手作甜品-素甜品
是芒味布甸🍮不過口感偏軟身! 不會太甜~
2023-07-14 28 瀏覽
韓式小清新cafe~感覺餐牌內容有少少似我嘅童年回憶school food🤣🤣特別係卡邦尼煙肉泡菜意粉~ 佢啲食物味道都係常見嘅韓國口味,啱曬思鄉嘅大家。另外佢哋某啲菜式仲有素肉選擇👍🏻店內裝飾同投影機播住嘅韓文歌,都好有韓國感😚😚偷望到隔籬枱叫左魚糕…搞到我又想飛了🤣🤣🤣💸💸2人套餐 $368小食 : 炸餐肉條配薯條主食 :卡邦尼煙肉泡菜意粉BBQ五花肉配包生菜手作甜品 : 金箔荔枝布甸 x2跟餐飲品:蜜桃梳打玫瑰花茶📍My Ahjussi地址: 大角咀大全街39號地舖

💸💸

地址: 大角咀大全街39號地舖
2023-07-12
  • 卡邦尼煙肉泡菜意粉
2023-07-12 29 瀏覽
呢排一直都好想食韓國菜一於黎到大角咀人氣小店食😙店內有個二人套餐 好抵$368加一(小食+飯/意粉+主菜+飲品兩杯+甜品)前菜 :泡菜加酸蘿蔔✨小食:炸韓國泡菜餃子(6件)賣相好靚 辣辣地 內有粉絲同小小肉餡 食落相當惹味🥰✨飯/麵: 辣炒芝士年糕拉麵食韓國菜一定係要食拉麵加上芝士真係冇得輸重點仲要有魚糕🥹相當滾動拉麵係相當彈牙的✨主食:韓式炸雞食韓國野冇奶油唔叫炸雞架bo今次就叫左蒜香密糖味蒜味好重 雞都滑嘟嘟大大件食完係超飽既😌✨飲品:榛子latte+芒果乳酪芒果乳酪略微酸酸但又帶點甜飲落都開左個胃呀😁而榛子latte 夠晒榛子味✨芒果布甸賣相布甸黎講係屬於高質有塊金泊仔☺️睇得又食得
呢排一直都好想食韓國菜
一於黎到大角咀人氣小店食😙

店內有個二人套餐 好抵$368加一
(小食+飯/意粉+主菜+飲品兩杯+甜品

前菜 :泡菜加酸蘿蔔

✨小食:炸韓國泡菜餃子(6件)
賣相好靚 辣辣地

✨芒果布甸
賣相布甸黎講係屬於高質
有塊金泊仔☺️睇得又食得
2023-07-06 40 瀏覽
#foodstepsinhk_韓國菜My Ahjussi是一間韓國菜餐廳 走木系清新風格有一人也有多人和素食套餐選擇 這次選了一份二人套餐($368)➸小食:炸韓國泡菜餃子 | 8.5/10好像是即叫即炸的 熱辣辣但不會很鹹 好吃🥟➸飯或麵類:黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 | 9/10吃到不同的菇類!這款是野菌味比較重的 而不是芝士的鹹香 所以沒那麼膩 我們更喜歡意粉也頗掛汁😋➸主食:芝士辣雞年糕 | 8.5/10本身以為是平時吃的拌炒年糕 原來是鍋上!條狀年糕煙煙韌韌的 還有不少雞肉和娃娃菜不過真的挺辣 不太能吃辣的就避免沾上湯汁~➸手作甜品:芒果果凍 | 7.5/10我們選的是素甜品 不是素的話就是焙茶蛋糕不知道是不是店員講錯(?)因為上面的是桃🤣但果凍比蛋糕輕盈啦➸飲品:蜜桃梳打 / 凍柚子蜜 | 8/10
#foodstepsinhk_韓國菜

My Ahjussi是一間韓國菜餐廳 走木系清新風格

➸小食:炸韓國泡菜餃子 | 8.5/10
炸韓國泡菜餃子

好像是即叫即炸的 熱辣辣但不會很鹹 好吃🥟

➸飯或麵類:黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 | 9/10
黑松露本菇野菌忌廉汁意粉
吃到不同的菇類!
這款是野菌味比較重的 而不是芝士的鹹香
所以沒那麼膩 我們更喜歡
意粉也頗掛汁😋

➸主食:芝士辣雞年糕 | 8.5/10
芝士辣雞年糕

本身以為是平時吃的拌炒年糕 原來是鍋上!
條狀年糕煙煙韌韌的 還有不少雞肉和娃娃菜
不過真的挺辣 不太能吃辣的就避免沾上湯汁~

➸手作甜品:芒果果凍 | 7.5/10
芒果果凍

我們選的是素甜品 不是素的話就是焙茶蛋糕
不知道是不是店員講錯(?)因為上面的是桃🤣
但果凍比蛋糕輕盈啦

➸飲品:蜜桃梳打 / 凍柚子蜜 | 8/10
凍柚子蜜
10 分鐘 (堂食)
炸韓國泡菜餃子
芝士辣雞年糕
芒果果凍
凍柚子蜜
2023-07-02 1419 瀏覽
今日👩🏻‍💼大孖同👩🏻‍🦱嚟到大角咀呢間主打韓西fusion Cafe,由於仲有幾日就係super junior 利特7月1號生日,餐廳有好多super junior 利特既紙牌公仔比客人影相,有好多後生仔嚟食,都幾乎全場滿座,個個客人都係為咗慶祝利特誕而嚟㗎😂食物方面有西式小食、薄餅、burger, 亦有提供素食選擇,餐牌亦好仔細寫左邊邊款係蛋奶素/素食選擇,素食者可以放心食👌🏻餐廳職員推介個二人餐比我地,有小食、兩份主食、甜品同兩杯38蚊飲品🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹2人套餐 💰368🥢 咸蛋黃薯條(蛋奶素) ✨ 薯條份量極多,亦炸得香脆。每條薯條都沾滿咸蛋黃醬,非常之惹味,記得趁熱食❗️❗️🥢 豆乳卡邦尼年糕(素)✨醬汁主要由豆醬製成,里面有韓式年糕、韓式粉絲,素豬肉粒✨個醬汁充滿豆香,帶少少鹹香味,比平時卡邦尼冇咁滯👍🏻🥢 海陸薄餅✨餐廳採用薄批餅底,餅邊會厚身啲,加入泡茶蛋黃醬、烤雞肉粒、紅洋蔥、蝦仁、冬天、雞髀菇烤焗而成,10吋薄餅都大份㗎,👩🏻‍💼大孖同👩🏻‍🦱最後都食唔哂✨pizza 都有少少拉絲,如果醬汁再濃味啲會更加惹味😎🥢 手作甜品 - 豆乳蛋糕✨最底係海綿蛋糕,

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

2人套餐 💰368

🥢 咸蛋黃薯條(蛋奶素)

🥢 豆乳卡邦尼年糕(素)

✨醬汁主要由豆醬製成,里面有韓式年糕、韓式粉絲,素豬肉粒
✨個醬汁充滿豆香,帶少少鹹香味,比平時卡邦尼冇咁滯👍🏻

🥢 海陸薄餅

✨pizza 都有少少拉絲,如果醬汁再濃味啲會更加惹味😎

🥢 手作甜品 - 豆乳蛋糕

✨最底係海綿蛋糕,面仲有啲cream,cream尚算軟,如果豆乳味出啲會更加好

🥢手作甜品 - 芒果蒟

✨蒟蒻Q彈,芒果汁味濃

🥢 草莓乳酪沙冰 +💰4

✨由士多啤梨果醬、雪糕、沙冰攪拌而成,奶泡唔會太多,如加入新鮮士多啤梨粒🍓+裝飾點綴在杯邊更加吸引

🥢 甜麥仁拿鐵 +💰7

✨咖啡latte 底,咖啡味都幾出,咖啡面上另外有一層奶泡,可以將啲甜麥仁放上去做裝飾,記住打左卡先飲❗️ 👩🏻‍💼大孖覺得一半甜麥仁可以分開慢慢食,浸左落啲咖啡到反而會淋左

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

💰人均消費:$200
2023-06-29
  • 士多啤梨乳酪
  • 咸蛋黃薯條(蛋奶素)
  • 海陸薄餅
  • 豆乳卡邦尼年糕(素)
  • 甜麥仁拿鐵
2023-07-02 40 瀏覽
Menu好特別,食物質素高,樣樣都想試😋!如果呢間餐廳開在尖沙咀或銅鑼灣等旺區,肯定排長龍。💎素牛肉飯卷💎飯卷有很多食材,而且很新鮮。最貼心的是,將芝麻油另外分開上,讓食客可自行調味。💎凍焦糖爆谷latte💎好有創意,好味🥰👍焦糖味Latte甜度及濃度很適中,冰的數目也恰當,飲到尾也不會太淡。爆谷則和期望的有點落差,如果可以像某連鎖戲院的一樣甜及脆便更好😁。此外,服務很好,環境美麗,坐得舒服。雖然地點對我來說不太就腳,但有機會一定會再來,試試其他特色美食😍😋

💎素牛肉飯卷💎
素牛肉飯卷

💎凍焦糖爆谷latte💎
好有創意,好味🥰👍
焦糖爆谷latte

2023-07-01
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
素牛肉飯卷
焦糖爆谷latte
  • 焦糖爆谷拿鐵
餐廳除咗地道既韓國野食外,最近仲新增左不少西餐菜式適合素食者選擇。-二人套餐 ($368),套餐包括一款小食,一款飯或麵類,一款主食,仲有兩份甜品同野飲添。每一個種類入面都有包含素食選擇,配合唔同人既需要。炸餐肉條配薯條呢個小食份量睇落唔算好多,但食落會覺得足夠。餐肉條岩岩炸起好好食,外脆內軟,點埋沙律醬有減少左油膩既感覺。黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 (素食)一上台已經充滿左濃濃既黑松露香味,睇落亦都唔會太乾身。意粉食落會有濃郁既黑松露同忌廉味,份量控制得好好,食落唔會令人覺得太漏。醬燒牛仔骨配自家制薯粒沙律 (+$30)牛仔骨既份量都算多,食落入味不特止,仲唔會韌。而自家製薯粒會配上沙律汁,食落清甜有口感,中和左肉類既油香。當日甜品荔枝椰汁凍(素食)同培茶蛋糕。兩個甜品睇落十分精緻同份量岩岩好,食落唔會好甜,岩曬喜歡少甜人士既口味。飲品IPA 是L但IPA系一杯酒精飲品,飲落有強烈既果味,酒精濃度唔會太高,過後仲有回甘味添。百香果綠茶屬於少甜既果茶,飲落好清新又唔會好酸,值得一試。

炸餐肉條配薯條

黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 (素食)

醬燒牛仔骨配自家制薯粒沙律 (+$30)

當日甜品

2023-06-15 51 瀏覽
餐廳裝潢帶點小清新風格四周佈置都是花花的裝飾。主打韓國菜,特設二人套餐,套餐包括主食、飯或麵類、小食各一款,兩杯飲品及兩件手作甜品,非常抵食!黑松露本菇野菌忌廉汁意粉黑松露香氣爆棚,蘑菇加入香滑忌廉,意粉配上芝士和黑松露攪勻,香濃惹味。咸蛋黃薯條咸蛋黃混合牛油椒鹽粉調味,醬汁掛滿每條粗切薯條上。蒜香蜂蜜炸雞(6件)微微蒜香加上蜂蜜非常搭,入口香脆甜蜜,肉質嫩滑不乾柴,味道豐富有層次。玫瑰鮮奶咖啡(左); 榛子咖啡(右)兩款咖啡清甜又不失咖啡的濃郁。焙茶蛋糕(左); 芒果寒天(右)兩款手作甜品亦不過不失。
餐廳裝潢帶點小清新風格
四周佈置都是花花的裝飾。
咸蛋黃薯條
咸蛋黃混合牛油椒鹽粉調味,醬汁掛滿每條粗切薯條上。
蒜香蜂蜜炸雞(6件)
玫瑰鮮奶咖啡(左); 榛子咖啡(右)
兩款咖啡清甜又不失咖啡的濃郁。
焙茶蛋糕(左); 芒果寒天(右)
兩款手作甜品亦不過不失。