2024-05-10 36 瀏覽
尖東海旁一帶有唔少餐廳,海旁無尖沙咀碼頭嗰邊咁多人,對住維港景色食飯吹住海風真係好chill😮‍💨其中呢間泰式fusion菜Namo Avant Thai Restaurant就係一個好選擇,有室外室內位置,地方闊落。餐牌有經典泰式美食,亦有好多fusion菜式,部分有國際名廚Bobby Chin設計餐單👏🏻每款都大大碟,適合一班人嚟share。🦀蟹肉餅雖然做成蟹餅嘅形狀,但切落去只見滿滿嘅蟹肉🤪🤪超足料,配帶有魚露香味嘅醬汁,做前菜唔錯。🥭鵝肝脆餅配芒果莎莎口感豐富,既食到軟滑鵝肝,亦食到脆卜卜嘅米餅😙🥗鴨肉沙律經典嘅泰式沙律口味。🦞龍蝦手機麵粉絲唔止面頭有龍蝦鉗,粉絲入面都夾雜新鮮彈牙嘅龍蝦肉😍😍粉絲炒得乾爽,酸酸地帶點泰式香料香味,口感同味道都唔錯😋🥩烤和牛排配紅咖哩咖喱比較creamy,味道溫和唔辣,啱晒配烤餅😛牛扒望落好粉嫩,中間有肉汁,不過部分位置稍韌。🫓香煎烤餅🍚芒果糥米飯慶生嘅話餐廳會將擺盤整得靚一靚😻呢個唔係一般嘅糯米飯,有三種顏色糯米層層疊,口感比起就咁用白糯米更豐富😋😋🍃班蘭奶凍奶凍冰凍軟滑,帶班蘭香👍🏻🥥椰汁西米布丁經典台式甜品,但做得比坊間更出色,口感軟糯😋🍹

🦀蟹肉餅

🥭鵝肝脆餅配芒果莎莎
口感豐富,既食到軟滑鵝肝,亦食到脆卜卜嘅米餅😙

🥗鴨肉沙律
經典嘅泰式沙律口味。

🦞龍蝦手機麵粉絲

🥩烤和牛排配紅咖哩

🫓香煎烤餅

🍚芒果糥米飯

🍃班蘭奶凍
奶凍冰凍軟滑,帶班蘭香👍🏻

🥥椰汁西米布丁
經典台式甜品,但做得比坊間更出色,口感軟糯😋

🍹Basil Tree, Iced Strawberry Tea

人均消費:$630
推介指數(10分為滿分):8分
2024-05-09
「Namo Avant Thai Restaurant」是位於尖東海旁的一家泰國菜餐廳,有室內外座位,裝潢甚有泰式風情,晚上燈光帶點昏暗,天氣不太熱,與好友坐在室外位置飲返杯酒、享受創意泰國料理,甚有情調👍🏻🪿▪️鵝肝脆餅配芒果莎莎 $128 煎得外脆內軟既鵝肝,充滿鵝油香,配上香甜芒果果莎莎,可中和油膩感,連埋脆餅一齊食,口感又脆又軟腍,好味道🦀▪️蟹肉餅 $118 蟹肉餅全是一絲一絲的蟹肉,煎至表面焦香,蟹肉Juicy 好香口,味道有蟹肉鮮香帶少少甜美,好開胃的前菜🥘▪️泰式黃咖喱蟹 $268第一次食咖喱蟹是全部拆肉,整碟咖喱有一半都是蟹肉,伴上黃咖喱,鮮味和惹味豐富了味蕾,再配合香脆嘅法式多士,淡淡蟹肉好滋味🍢▪️牛肉沙爹串 $ 88 / 雞肉沙爹串 $78 牛肉和雞肉燒得外焦肉嫩,而且好入味,食串燒一定要有靈魂醬汁花生沙嗲醬,這裏做得好到位,充滿花生香,伴上串燒超正🍲▪️大蝦冬陰功湯 $ 98冬陰功湯是泰式最有名的湯,也是酸辣之意,冬陰是指酸辣,功指的則是蝦,這裏做得十分到位,酸辣度適中,充滿泰式香料味道,大蝦超大隻爽口彈牙🥬▪️泰式馬拉盞炒通菜 $148馬拉盞係泰國人經典嘅調味料,搭配

🪿▪️鵝肝脆餅配芒果莎莎 $128

🦀▪️蟹肉餅 $118

🥘▪️泰式黃咖喱蟹 $268

🍢▪️牛肉沙爹串 $ 88 / 雞肉沙爹串 $78

🍲▪️大蝦冬陰功湯 $ 98

🥬▪️泰式馬拉盞炒通菜 $148
馬拉盞係泰國人經典嘅調味料,搭配炒得爽脆的通菜,香辣惹味

🧆▪️泰式金邊粉 $178
好正宗嘅泰國風味,用蛋網包住,炒得條條掛汁嘅金邊粉,大蝦爽口有又係彈牙,酸酸甜甜好開胃,配菜亦好足料,有蛋絲、芽菜、韭菜、花生,辣椒粉,糖,伴上金邊粉一齊食,夠晒香口,是我最愛的泰國粉面

🥭▪️芒果糯米飯$108
芒果糯米飯,芒果超級香甜,糯米飯分別有白糯米、紫糯米和香茅味道嘅糯米,上枱時仍然熱辣辣好軟糯,加埋香甜嘅椰漿,幾飽都覺得好好味

🍷▪️Catena Zapata Alamos Malbec $ 108
紅酒配泰菜亦係一個非常唔錯嘅選擇,選了一杯果味比較香濃,容易入口的

🍹▪️The Refresher $ 59
Fresh mint leaves, lime & cold-pressed apple juice,這杯味道清甜,用上冷卒蘋果汁和青檸汁,加上新鮮薄荷葉好清新
  • 芒果糯米飯
  • 馬拉盞炒泰國通菜
  • 雞肉沙爹串
2024-05-04 13 瀏覽
brunch幾抵食,計埋加一,300內有找,自選2前菜,2小食,1主食,包甜品同飲品,性價比高。柚子沙律,🍊蝦仁大隻爽口,木瓜沙律,推薦!有腰果碎,木瓜絲口感清爽。米紙卷,包咗🥭芒果同蝦仁,酸甜可口。🦐冬蔭功蝦湯,微辣開胃。🥥椰子雞湯,加入香茅湯底香甜。甜品有gelato同芒果糯米飯,🍚糯米飯軟糯,配上椰汁濃郁香軟。Gelato係開心果味,奶味濃郁。weekend可以同屋企人嚟lunch,店員熱情好客,出品高質。

🦐冬蔭功蝦湯,微辣開胃。🥥椰子雞湯,加入香茅湯底香甜。

泰式咖喱蟹 ($268)😍第一次見去唒蟹殼嘅咖喱蟹 ,啖啖蟹肉食得好過癮,咖喱汁濃郁,入口甜甜地,有香料香味,極具風味!鵝肝脆餅配芒果莎莎 ($128)一set兩件,金黃色脆餅入口卜卜脆,同juicy嘅鵝肝好夾,芒果莎莎作為配料,提供了清新口感,酸酸甜甜。泰式明爐魚條蒸魚 ($298) 賣相鮮亮,色彩繽紛,蒸魚湯汁有青檸香味,酸酸甜甜好開胃,魚肉鮮嫩又多汁,呢個價位嚟講,性價比都OK。生蠔 🦪6隻 ($188):時令生蠔,唔算大隻,屬入口爽滑嗰種,味道鮮甜,有海水味👍

泰式咖喱蟹 ($268)

鵝肝脆餅配芒果莎莎 ($128)

泰式明爐魚條蒸魚 ($298)

生蠔 🦪6隻 ($188):
時令生蠔,唔算大隻,屬入口爽滑嗰種,味道鮮甜,有海水味👍
今天来一家在尖沙咀海边的泰式餐厅&小酒吧 起初经过这条街,我以为这里的全部是酒吧,结果进来发现是一家超级舒服的泰国菜❗️可以坐在户外的位置,欣赏着维港的景色,喝杯小酒吃个泰国菜!太chill拉。我们点了咖喱虾,他家的咖喱三种颜色的咖喱,辣都不同,我果断选了不辣的咖喱。青菜🥬点了泰式炒通菜真的太好吃了。值得一提的是,它家的沙拉也让我念念不忘,上次点的是柚子沙拉这次点了木瓜大虾沙拉,木瓜酸酸甜甜的好开胃,我我真的爱了。主食我们点了炒金边粉摆盘好精致,还好好吃。肉类点了一份炒牛肉,他家的牛肉比较偏厚更像牛扒。🍧甜品点了芒果糯米饭,摆盘真的好精致啊,饮品点了两杯无酒精的调饮,拍照太美了。。
今天来一家在尖沙咀海边的泰式餐厅&小酒吧
趁住假期去尖東呢邊enjoy下,邊飲野仲望到少少尖東海旁!入夜後幾有feel🌃▪️泰式明爐原條蒸魚🐟$298蒸魚係泰國野黎講都係好受歡迎嘅選擇!魚肉雪白嫩滑,雞湯底清澈,加入豬肉碎、紅椒、檸檬葉、菇類、芹菜、芫荽等,味道酸辣開胃▪️椰香咖哩蝦🦐$258 大蝦有8隻,肉質爽口,咖哩濃稠帶椰汁香氣,香辣惹味▪️雞肉沙嗲串🍗$148雞肉飽滿,食落啖啖肉,配上經典沙嗲汁,睇相都知正!▪️蟹肉夾餅🦀 $118蟹餅表面煎得幾脆,淋上蜜汁,出奇地夾,細細份唔覺膩▪️蔗蝦🍤$88蔗蝦口感彈牙,外脆內軟,味道香口▪️牛油果米紙卷🥑$78味道較清,以蔬菜為主,適合夏季食,唔會覺得heavy▪️芒果糯米飯🥭$108味道驚人😋糯米飯以三色飯底疊起,加入紫米同班蘭口味,香甜軟糯。糯米飯份量雖然唔大,芒果面灑上炸椰子絲,香甜而且口感豐富,推薦💖▪️Ginger Dragon🍋 $78Mocktail以紅肉火龍果為主,帶柑橘檸檬味,味道清新▪️Mango Sticky Rice Martini $128酒味都幾濃,但絕對唔會搶左芒果味,帶濃厚果香,質感較綿密,味道偏甜

▪️泰式明爐原條蒸魚🐟$298

泰式明爐原條蒸魚

▪️椰香咖哩蝦🦐$258
大蝦有8隻,肉質爽口,咖哩濃稠帶椰汁香氣,香辣惹味
椰香咖哩蝦

▪️雞肉沙嗲串🍗$148
雞肉飽滿,食落啖啖肉,配上經典沙嗲汁,睇相都知正!

雞肉沙嗲串

▪️蟹肉夾餅🦀 $118
蟹餅表面煎得幾脆,淋上蜜汁,出奇地夾,細細份唔覺膩

蟹肉夾餅

▪️蔗蝦🍤$88
蔗蝦口感彈牙,外脆內軟,味道香口

蔗蝦

▪️牛油果米紙卷🥑$78
味道較清,以蔬菜為主,適合夏季食,唔會覺得heavy

牛油果米紙卷

▪️芒果糯米飯🥭$108

芒果糯米飯

▪️Ginger Dragon🍋 $78
Mocktail以紅肉火龍果為主,帶柑橘檸檬味,味道清新

Ginger Dragon

蔗蝦
芒果糯米飯
Mango Sticky Rice Martini
2024-04-24 249 瀏覽
成日經過尖東海旁都覺得呢間泰國餐廳氣氛幾好,可以坐得舒舒服服,傾下計咁。food menu 同drinks menu 都好多選擇。最正係happy hour 買一送一去到8點!! 我揀左呢杯比較泰式嘅basil by the bay...好好飲好refreshing! 朋友果杯namo tini, 佢話好香,甜甜地好易入口。前菜我地揀左生壕,唔算好大隻但好新鮮鮮甜。中間d 醬辣辣地咁幾正。仲有豬頸肉同香蒜辣蝦,兩樣都好惹味,個醬同食物好夾!呢個蟹餅係必食,食得出蟹肉,有d 鮮味,非常驚喜!!終於到主菜,烤和牛排配紅咖喱,價錢好合理又大份。我地唔係太食得辣,所以叫左唔辣,但味道濃郁,送飯一流呀!!和牛都非常高質,一啲都唔韌。仲有泰式馬拉盞炒通菜,有少少辣,唔會太鹹~~最後當然要食埋芒果糯米飯啦。芒果甜到爆,啲飯軟軟熟熟仲要熱熱哋,非常滿足嘅一餐晚餐👍🏻

food menu 同drinks menu 都好多選擇。

最正係happy hour 買一送一去到8點!!

朋友果杯namo tini, 佢話好香,甜甜地好易入口。

仲有豬頸肉同香蒜辣蝦,兩樣都好惹味,個醬同食物好夾!

呢個蟹餅係必食,食得出蟹肉,有d 鮮味,非常驚喜!!

仲有泰式馬拉盞炒通菜,有少少辣,唔會太鹹~~

• 板燒豬頸肉
  • 蟹肉夾餅
  • 芒果糯米飯
2024-04-22 198 瀏覽
今日老公生日,大家都喜歡食泰國菜,朋友係尖東返工,佢介紹呢間情調不錯又高質嘅泰國餐廳.....🌟Namo Avant Thai Restaurant🌟由米芝蓮星級名廚主理嘅創新泰菜餐廳,國際名廚𝐁𝐨𝐛𝐛𝐲 𝐂𝐡𝐢𝐧𝐧研發新菜式。餐廳以泰式木系嘅裝潢,座位舒適闊落,設有室外座位,邊品嚐美食邊欣賞維港景色。晚上燈光較昏暗,滿有情調的。.甫坐低侍應就捧上香脆蝦片我地揀左幾款新式泰國菜.🍽Beef it up燒牛肉沙律 $168每次食泰國菜必會選沙律燒牛肉幾入味道肉質夠淋,食得出牛肉鮮味,伴著沙律菜及微辣酸汁,胃口大開..🍽Beef Satay / Chicken Satay牛肉沙爹串 $88/2pcs雞肉沙爹串 $78/2 pcs牛肉跟燒牛肉沙肉一樣夠入味,燒烤後唔覺好乾,牛肉和雞肉口感都好腍,有炭香味,點埋花生沙嗲醬幾惹味..🍽Bobby Chinn's Tamarind-Glazed Crab Cakes蟹肉夾餅 $118/2pcs這個價錢只有2塊,一定好真材實料,不會失望喔!蟹餅肉質厚實,加入韭菜花,外層煎至微脆,啖啖蟹開。配襯韭菜花,及微甜醬汁,口味幾新鮮..🍽Garlic Frie

🌟Namo Avant Thai Restaurant🌟

雞肉沙爹串 $78/2 pcs

蟹肉夾餅 $118/2pcs

🍽Garlic Fried Prawn
香蒜辣蝦 $168/8pcs
微辣大蝦脆炸至金黃,蝦肉結實新鮮,點埋千島沙律醬,香口到食唔停口!
🍽Bobby Chinn's Thai Crab Yellow Curry
泰式黃咖喱蟹 $268

這菜式好啱怕拆蟹又想食蟹的人士!
整碟都是滿滿的蟹肉,應該有2隻以上的肉蟹,配埋淡淡的椰汁咖喱及蔬菜。奉送香脆法包,啖啖蟹肉的鮮味濃濃滲出。
🍽King Prawn Tom Yum
大蝦冬蔭功湯 $178/Full

每次食泰菜必點冬蔭功湯,每間餐廳總有不同的風味!這裡的Tom Yum不算辣,好易入口,椰漿及香料配搭剛好,湯底很滑溜,加埋1隻開邊大虎蝦,相得益彰。
到飲品🥤Refreshing Mocktails
Basil Tree $58
Ginger Dragon $58

2款都係香草,鮮果,冷壓果汁
酸甜開胃,清味蕾不錯!
甜品胃🍧Double-Scoop Gelato
Coconut and pineapple雪糕 $88

本來想點芒果糯米飯,但實在太飽,來個手造雪糕也不錯。好香好滑,仲有混合椰子肉,菠蘿,杏仁片,口感特別,好回味這款雪糕呢…
  • 蟹肉夾餅
  • 燒牛肉沙律
2024-04-20 147 瀏覽
今日有台灣朋友嚟咗香港,住在尖沙咀,與帶他前往尖沙咀海旁附近的一間泰國西餐廳。 餐廳分為室內和室外兩部份,當天天氣十分舒適,催着清涼的微風。餐廳有不同款式的泰國菜式供選擇。座位舒服闊落,是把酒聊聊天的好地方我們最後叫了以下食品。不同的食品有不同的份量,可以有更多嘅選擇。1.蟹肉夾餅(2pcs)($118)蟹肉夾餅非常鮮甜,充滿着淡淡的蟹肉碎。3.香酥雞手指配辛辣汁( $98)雞手指炸得酥脆,細細啖佐酒一流4.牛肉沙爹串(2pcs)($88 )牛肉沙嗲串,牛肉非常軟亂,好少串燒能夠做到這個效果。配上帶有微粒花生的醬汁,惹味。5.大蝦柚子沙律($178)非常多的柚子果粒,配上酸酸甜甜的醬汁,和新鮮彈牙的大蝦,非常開胃的一道菜6.大蝦冬陰功湯($98)泰國食物不能錯過冬陰功湯,這道湯酸辣適中,不會太辣,不會太酸,取得非常平衡。還有大隻的啖啖肉大蝦,大蝦有蝦膏,鮮味十足。7.泰式紅咖哩配雞肉 ($218)紅咖喱雞肉嫩滑,內有不同的蔬菜配料,不能錯過的是配上他們的烤餅。8.英國蟹皇炒飯($188) 很久沒有吃過炒飯,他們用上大量鮮甜的蟹肉,還有一隻大大的蟹腳,且份量非常多。9.香煎烤餅 ($78
餐廳有不同款式的泰國菜式供選擇。
座位舒服闊落,是把酒聊聊天的好地方

1.蟹肉夾餅(2pcs)($118)
蟹肉夾餅非常鮮甜,充滿着淡淡的蟹肉碎。
3.香酥雞手指配辛辣汁( $98)
雞手指炸得酥脆,細細啖佐酒一流
4.牛肉沙爹串(2pcs)($88 )
5.大蝦柚子沙律($178)
6.大蝦冬陰功湯($98)
7.泰式紅咖哩配雞肉 ($218)
8.英國蟹皇炒飯($188)
9.香煎烤餅 ($78)
他們的烤餅非常脆身,且軟熟,沾上咖喱,一流。
10.Basil Tree ($58)
11.Ginger Dragon ($58)
12.芒果糯米飯 ($108)
最後當然不能錯過芒果糯米飯,
糯米飯暖笠笠,煙靭,配上新鮮鮮甜的芒果,椰汁味濃,為這天畫上完美的句號。
2024-04-18
2024-04-19 33 瀏覽
近尖東海皮既泰國菜酒吧設有戶外座位,可以係睇住維多利亞景色用餐裝潢帶有歐陸風味除咗泰式菜式外,仲融入西班牙小吃Tapas概念 🌟鵝肝脆餅配芒果莎莎 (2pcs) $128 好特別嘅配搭,芒果莎莎可以平衡鵝肝嘅油膩感唔係配軟包,配脆餅更有咬口🌟蟹肉夾餅 (2pcs) $118蟹餅好足料,成件都蟹肉🌟牛肉沙爹串 $88牛肉串唔會燒得熟,肉質仲幾腍沙爹醬係偏甜少少點其他菜式既咖喱都幾好食🌟泰式黃咖哩蟹 $268呢款咖哩會配搭4塊法包蟹肉份量都正常,咖喱係唔辣就咁食可以會有少少咸仲可以另外加配薄餅或蒜蓉包🌟烤和牛排配紅咖喱 $278和牛扒好粉嫩,不過比較有咬口肉味濃配搭紅咖喱都幾好食,咖喱好似都係唔辣底下有蔬菜🌟蟹皇炒飯 $188炒飯係溝咗啲紅米,炒得都幾粒粒分明炒飯份量好多,會食到蟹肉絲🌟芒果糯米飯 $108賣相幾靚,粒粒芒果鮮甜軟糯糯米飯淋上椰漿食幾香🌟椰青 $78泰國菜真係唔少得清甜既椰青,另外都有多款酒精飲品
近尖東海皮既泰國菜酒吧
設有戶外座位,可以係睇住維多利亞景色用餐
裝潢帶有歐陸風味
除咗泰式菜式外,仲融入西班牙小吃Tapas概念

🌟鵝肝脆餅配芒果莎莎 (2pcs) $128
好特別嘅配搭,芒果莎莎可以平衡鵝肝嘅油膩感
唔係配軟包,配脆餅更有咬口

🌟蟹肉夾餅 (2pcs) $118
蟹餅好足料,成件都蟹肉

🌟牛肉沙爹串 $88
牛肉串唔會燒得熟,肉質仲幾腍
沙爹醬係偏甜少少
點其他菜式既咖喱都幾好食

🌟泰式黃咖哩蟹 $268
呢款咖哩會配搭4塊法包
蟹肉份量都正常,咖喱係唔辣
就咁食可以會有少少咸
仲可以另外加配薄餅或蒜蓉包

🌟烤和牛排配紅咖喱 $278
和牛扒好粉嫩,不過比較有咬口肉味濃
配搭紅咖喱都幾好食,咖喱好似都係唔辣
底下有蔬菜

🌟蟹皇炒飯 $188
炒飯係溝咗啲紅米,炒得都幾粒粒分明
炒飯份量好多,會食到蟹肉絲

🌟芒果糯米飯 $108
賣相幾靚,粒粒芒果鮮甜
軟糯糯米飯淋上椰漿食幾香

🌟椰青 $78
泰國菜真係唔少得清甜既椰青,另外都有多款酒精飲品
去酒吧唔一定要飲酒,飲椰青都得嘅😎 尖沙咀嘅泰國菜酒吧,仲有靚海鮮同生蠔,望住維多利亞港嘆美食實在太享受啦🌟泰式紅咖喱波士頓龍蝦 $468原隻龍蝦連殼上好大隻好多肉,就咁食龍蝦已經好鮮甜,點埋咖喱汁更加突出🌟尖吻鱸魚配紅咖喱 $228紅咖喱汁好香但唔會太濃味,煎魚下墊咗雜菜,所以條魚唔會浸到咖喱汁可以保持香脆🌟生蠔6隻 $188生蠔新鮮爽甜,有淡淡金屬味,質地都好幼滑,除咗常見嘅cocktail sauce仲有泰式辣醬好特別🌟鵝肝脆餅配芒果莎莎 $128脆餅好似米通咁有陣陣米香,鵝肝厚身肥美,芒果莎莎酸酸甜甜好清新減輕咗油膩感🌟牛肉沙嗲串 $88牛肉好大串,肉汁爆棚,泰式辣汁酸酸辣辣好襯本身嘅沙嗲味🌟蒜蓉包 $88斜切法包上有好多蒜蓉同香草,點咖喱好夾

🌟泰式紅咖喱波士頓龍蝦 $468

🌟尖吻鱸魚配紅咖喱 $228

🌟生蠔6隻 $188

🌟鵝肝脆餅配芒果莎莎 $128

🌟牛肉沙嗲串 $88
牛肉好大串,肉汁爆棚,泰式辣汁酸酸辣辣好襯本身嘅沙嗲味

🌟蒜蓉包 $88
斜切法包上有好多蒜蓉同香草,點咖喱好夾
2024-04-14
2024-04-15 11 瀏覽
今晚我們在Namo舉辦了一次朋友聚會。這次經歷完全超出了我們的期望。食物非常美味。經理和所有員工的友好和樂於助人,這讓我們留下了深刻的印象。對於那些想要找一個舒適的地方聚會的人來說,Namo絕對是一個不錯的選擇。推薦的食物:青咖哩雞 + 印度煎餅;泰式蒸魚;英式炒飯。
推薦的食物:青咖哩雞 + 印度煎餅;泰式蒸魚;英式炒飯。
2024-04-14
  • 青咖哩雞 + 印度煎餅;泰式蒸魚;英式炒飯。
2024-04-14 104 瀏覽
今日好忙、忙到死、所以收工約食飯去輕鬆吓、同事話要食泰國菜單、所以就揀了這間去到好似飲酒的地方、間隔都OK不過有好多印尼人、味道好勁😅大家都話冇會有下次個湯好出色、酸酸辣辣、仲有一隻大蝦🦐、分開兩邊、湯底是正宗的泰國湯、不過湯的份量過少、已經叫左大份都係得兩個份量😓雞塊粒似麥當勞麥樂雞、而且放一陣、就開始軟化、冇甘爽脆、加左醬汁、同麥當勞麥樂雞差不多🤣正常發揮、不過唔值$98🥴、馬拉盞醬料比較少、所以沒有馬拉盞的風味、不過過通菜都比較新鮮😃食時沒有板燒的香煎、不過食到甜甜的蜜糖味、所以覺得都幾特別、肉質都鬆化嫩滑🥴得4粒要成2百幾、食時冇咩特別、蟹味都不特出、旦見到有蟹肉絲🫢、不過就不值這個價錢🤣叫了杯嘢飲、飲落似雜果賓治、似將d生果邊放入整成、飲左少少都搞唔掂、要捨棄佢

去到好似飲酒的地方、間隔都OK

不過有好多印尼人、味道好勁😅大家都話冇會有下次

大蝦冬蔭功(full)

CHICKENCHARM-SH

馬拉盞炒通菜

板燒豬頸肉

蟹肉夾餅 (4pcs)

GLS SANGRIA R/W

大蝦冬蔭功(full)
馬拉盞炒通菜
板燒豬頸肉
蟹肉夾餅 (4pcs)
2024-04-13 23 瀏覽
💥Namo Avant Thai Restaurant💥朋友生日飯局🥳想坐得舒服🌼想有寬躺地方想食Fusion泰國菜🌼想飲下酒🌼想傾吓偈🌼想有風景🌼想Outdoor 天氣雖然有少少焗😥但我地都選擇左坐Outdoor 唔想抹煞左禁靚既維港風景🎆好彩帶定風扇仔一路望住靚景一路同好朋友😊摸下酒杯底傾吓偈食吓野🥂🍻喜歡這樣感覺😍🌟泰式青木瓜大蝦沙律青木瓜爽口 大蝦🍤唔算好大隻但爽口味道適中 甜酸度剛剛好 唔辣💥推介指數: 9/10🌟泰式生菜包(豬肉)肉質煮到剛剛好 👍🏼食到陣陣香茅檸檬葉味不過就無加入豬腸 生菜🥬略為少💥推介指數: 9/10🌟香辣蝦 8pcs外面脆皮可口 少少辣味 味道適中今次既蝦大大隻 食落更爽口附加雞醬 不過我較喜歡原汁原味👍🏼💥推介指數: 9/10🌟蟹肉夾餅 4pcs淡淡濃郁蟹肉 洋蔥泰式香料嘅味道令人非常開胃💥推介指數:9.5/10🌟泰式黃咖喱蟹呢個咖喱簡直冇得頂。椰汁味唔太重 唔會遮蓋咖喱嘅味道再加上大大嚿嘅蟹肉配上香煎烤餅 簡直係絕配💥推介指數:10/10🌟泰式金邊粉味道係傳統嘅泰式金邊粉味道適中 唔會太酸💥推介指數:9/10🌟燒牛肉沙律鍾意食配菜嘅我就冇得頂吗所有
💥Namo Avant Thai Restaurant💥

🌟泰式青木瓜大蝦沙律
青木瓜爽口 大蝦🍤唔算好大隻但爽口
味道適中 甜酸度剛剛好 唔辣
💥推介指數: 9/10

🌟泰式生菜包(豬肉)
肉質煮到剛剛好 👍🏼食到陣陣香茅檸檬葉味

淡淡濃郁蟹肉 洋蔥泰式香料嘅味道
令人非常開胃
💥推介指數:9.5/10

🌟泰式黃咖喱蟹
呢個咖喱簡直冇得頂。
椰汁味唔太重 唔會遮蓋咖喱嘅味道
再加上大大嚿嘅蟹肉配上香煎烤餅 簡直係絕配
💥推介指數:10/10

🌟泰式金邊粉
味道係傳統嘅泰式金邊粉味道適中 唔會太酸
💥推介指數:9/10

🌟燒牛肉沙律
鍾意食配菜嘅我就冇得頂吗
所有嘅配菜同燒牛肉都好入味最鍾意酸酸甜甜泰式風味不過朋友話有啲辣食唔到
而我反而覺得幾惹味

💥推介指數:9.5/10

🌟雞肉沙嗲串
味道還可 雞肉質地一般可能係燒腳過程過咗火
💥推介指數:7/10
位於尖東海旁嘅泰國菜酒吧,非常有情調,仲可以欣賞住海景。而餐廳近來邀請到國際名廚Bobby Chinn設計新菜式,當然要黎試試。✨泰式炸魷魚炸得好酥脆,唔會太厚粉,內裡魷魚彈牙。配上特製醬汁,味道似辣辣地嘅沙律,非常好味。✨大蝦冬陰功湯酸辣度剛好,少少creamy。仲有好大隻蝦好爽口彈牙。✨泰式青瑪莎曼咖喱配雞肉 好鍾意食瑪莎曼咖喱,用上好多烤烘過嘅香料,味道濃郁,甜酸鹹辣味有齊。叫多左份烤餅黎蘸咖哩食,正🥰✨泰式明爐原條蒸魚原條蒸魚份量好足,魚肉結實且嫩滑。以香茅、青檸、洋蔥、辣椒等調味,再加上辣味免治豬肉碎,酸酸辣辣好惹味。✨馬拉盞炒通菜食親泰國菜必食,完全無令我失望。✨Bobby Chinn's Pandan Panna Cotta名廚Bobby Chinn研發嘅香斑蘭奶凍。奶凍非常香滑,第一啖食落口係有濃濃嘅奶香,繼而有淡淡斑蘭香滲出。面頭仲會有士多啤梨、藍莓,同埋啲果醬,整體配合非常好。

✨泰式炸魷魚

✨大蝦冬陰功湯
酸辣度剛好,少少creamy。仲有好大隻蝦好爽口彈牙。

✨泰式青瑪莎曼咖喱配雞肉

✨泰式明爐原條蒸魚

✨馬拉盞炒通菜
食親泰國菜必食,完全無令我失望。