2023-03-18 63 瀏覽
📍NN Coffee & Gin 之前食左幸圓同湘蜀人家,今次試呢間少女味十足嘅Cafe😍佢門口都好簡約整潔,最重要係打卡味濃嘅sofa 千秋🥰❣️Rose Lattee ($46)配埋靚靚拉花岩晒我呢啲港女打卡❣️Iced Black Coffee☕️ ($40)❣️香煎日本帶子黑松露手工意大利粉 ($108)呢個CP值超高,手工意大利粉本身已經好好食,唔厚身唔會好似食緊麵粉咁。呢個帶子又大隻仲煎左,食落口好爽口,配埋黑松露醬口感十足!❣️煙女花手工意大利粉 ($98)第一次知道有呢個意粉,上網search先知原來係用蕃茄,黑橄欖,鯷魚,刺山柑煮成,辣辣地嘅,仲覺得幾開胃。❣️水牛城雞翼 ($68) ❣️期待已久嘅甜品焦糖香蕉朱古力 牛角包窩夫🧇配雪糕成個擺碟都好靚,啲香蕉放咗喺最底,再有2舊熱辣辣嘅淋咗朱古力醬嘅牛角包窩夫點住雪糕食。牛角包窩夫好鬆脆好好食!推介!Menu:門面:
📍NN Coffee & Gin

之前食左幸圓同湘蜀人家,今次試呢間少女味十足嘅Cafe😍

佢門口都好簡約整潔,最重要係打卡味濃嘅sofa 千秋🥰

❣️Iced Black Coffee☕️ ($40)

❣️香煎日本帶子黑松露手工意大利粉 ($108)
香煎日本帶子黑松露手工意大利粉

❣️煙女花手工意大利粉 ($98)
煙花女手工意大利粉

❣️水牛城雞翼 ($68)

❣️期待已久嘅甜品

煙花女手工意大利粉
焦糖香蕉朱古力    牛角包窩夫配雪糕
  • 煙女花手工意大利粉
2023-03-18 23 瀏覽
經過一星期辛勞嘅工作星期五必定做嘅事就係搵可以relax嘅地方同朋友傾下計,chill下。今次專程過海去左鰂魚涌NN Coffe & Gin, 餐廳以粉紅色做主題襯上白色雲石枱,感覺好柔和,好舒服。一入門口就見到張吊椅,好興奮,想即刻坐係上面打卡😍服務員態度好好,斯文有禮,一坐但就即刻遞上兩杯水,service要值得一讚👍揭開餐牌已經俾Around the world 杯飲品相片吸引左,擺設勁有心思,感覺拎住個skip去環遊世界。真實版同相片中嘅飲品完全零差距,打卡必選。味道方面係甜酒,酒味唔濃易入口,好適合女仔飲。仲叫左杯Love Hug, 顧明思意係愛啦,用左心心杯上襯返佢個名。熱情果加檸檬,飲落好fresh。兩杯酒都係以Gin做base, 杯面都貼上干花做裝飾,增添視覺效果。煙花女意粉這個係意大利南部有名的Spaghetti alla Puttanesca(意大利語),傳說由煙花女發明而得此名。意粉配料有菇,蕃茄,橄欖,相當健康,而餐廳嘅意粉都係手工製,口感比較彈牙又韌性,條條面都掛滿汁。海鮮墨西哥夾餅墨西哥玉米餅好香脆可口,仲好大塊添。大蝦taco,蝦肉新鮮彈牙配上生菜,豆蓉,

煙花女意粉

海鮮墨西哥夾餅
墨西哥玉米餅好香脆可口,仲好大塊添。大蝦taco,蝦肉新鮮彈牙配上生菜,豆蓉,而帶子taco就配上芒果蕃茄粒,酸酸maymay, 好清新開胃。

熱愛粉紅色嘅你地一定要黎呢度打卡😍
2023-03-17
  • 煙花女手工意粉
2023-03-12 45 瀏覽
最近經常出入太古,發掘一些隱世美食餐廳,新開的1001號商場有一間以粉紅色及白色為主題的cafe,一進餐廳就有一個吊起的鞦韆,女生大愛~餐廳從環境到食物都十分IGable,女生們必去打卡😍🌏Around the world每枱必點,超適合打卡📷的cocktail,藍色的cocktail 用地球酒杯載著,杯面還灑上了碎花,好美一看到就心心眼😍酒杯放在小小的旅行箱中,旁邊還有小巴黎鐵塔和小地球儀,完全符合環遊世界的主題💓而且cocktail的味道易入口😋帶點甜甜的乳酸味,酒精味不濃,像我這種不會喝酒的也可以接受到Lemonade酸酸甜甜味道不錯水牛城雞翼有5大隻雞翼,還有大量羽衣甘藍作拌碟,解去雞翼的油膩感;雞翼醬汁很濃郁,甜甜帶微辣好惹味🤤脆炸黑蒜沙律醬薯條🍟用上粗身薯條,炸得香脆內軟有口感,沾上黑蒜沙律醬酸酸甜甜,十分開胃👍🏻帶子黑松露意大利粉有2大粒帶子,煎香的帶子嫩滑又鮮甜;手工意粉口感硬度剛剛好,沾滿creamy的黑松露醬和啡菇粒,美味🤤📍鰂魚涌英皇道1001號11樓1號舖

🌏Around the world

Lemonade
酸酸甜甜味道不錯

脆炸黑蒜沙律醬薯條🍟

帶子黑松露意大利粉

2023-02-23 51 瀏覽
I came for lunch with my friend.   We ordered our lunch about 12:25pm. However, we chased a couple of times until 35 mins after.My friend's dish was served about 12:35pm.  She chased the captain about 12:45pm.  However, we waited for another 5-10 mins. Finally, i asked the captain again about 12:57pm.  They claimed the food usually takes 15-min to be ready.  i asked if it was mentioned on their menu, but they replied with a 'no'.It ended up taking another 2 mins before my dish of shrimp noodles
It ended up taking another 2 mins before my dish of shrimp noodles was ready which was 12.59pm.  The restaurant claimed my order was the last one, but my friend could see the same dishes were served to other tables but not me.
i finished my dish in 10 mins and asked for the bill at 1:10pm.  Unreasonable amount of waiting time w/o apologies.

All a-la-carte, coffee and tea min $40 on top for add-on.

Water was served with plastic transparent glass.  Won't go the 2nd time.
2023-02-23
1 分鐘 (堂食)
🤍💜💛飲酒定嘆咖啡?🍹Why not both? 之前喺西貢分店嘆過咖啡,真心覺得幾好😆今次嚟到鰂魚涌分店,嗌啲不一樣嘅🤭🧡蒜香鮮蝦手工意大利粉🧡 $98意粉上有5隻鮮蝦🦐大大隻好爽嫩,手工意粉為闊條麵,份量適中🍝蒜香嘅味道遍布喺每條麵上,味道豐富,惹味誘人!🧄🤎脆炸黑蒜沙律醬薯條🤎 $58平時比較少食黑蒜沙律醬,一於嗌嚟try try!薯條係即叫即炸,偏粗嘅薯條口感滿分!🍟沾上黑蒜沙律醬,香口又帶微微酸甜感覺,越食越開胃!❤️Signature Tea Rosé❤️ $50依杯花茶味道好豐富,有玫瑰🌹、荔枝、紅莓味!整體酸酸甜甜,又有花香🍹荔枝嘅香甜會慢慢滲出,仲好解膩添!💙Around The World💙 $108今次嚟就係為咗依杯cocktail,為咗可以靚靚打卡😏藍色嘅飲品,用地球儀盛載住🌍,仲有行李箱🧳等等做道具!酒底用咗Gin酒,唔會太強烈🍸當中加入咗Caramel,Cauracao,Lemon,Soda Water🫶🏻味道有層次,清爽得嚟又有焦糖香甜味,易入口又啱打卡!依度嘅環境粉粉嫩嫩,飲品賣相又IG-able,真係好啱打卡🤭食物價錢合理,咖啡類仲有其他選擇,下次再嚟先!
🤍💜💛

❤️Signature Tea Rosé❤️ $50
Rose

💙Around The World💙 $108
Around The World

依度嘅環境粉粉嫩嫩,飲品賣相又IG-able,真係好啱打卡🤭食物價錢合理,咖啡類仲有其他選擇,下次再嚟先!BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️

📍NN Coffee & Gin
2023-02-15
10 分鐘 (堂食)
脆炸黑蒜沙律醬薯條
Rose
2023-02-21 33 瀏覽
✨再回訪,甜品好出色!仲好靚,食物igable😍 意粉仍然好高質,食唔厭,晚餐比午餐有更多款式😉🍗水牛城雞翼$68微辣🌶️,外面脆脆地,配沙律🥗去油膩👍🏻🦀蟹肉南瓜牛油果手工意大利粉 $98🍝卡邦尼手工意大利粉 $98一啲都唔普通,非常creamy🦐蒜香鮮蝦手工意大利粉 $98🍅煙花女手工意大利粉 $98🍨Matchagato $58🍓雜莓法式西多士 $98🍹Around the world $108

🍗水牛城雞翼$68
微辣🌶️,外面脆脆地,配沙律🥗去油膩👍🏻

🦀蟹肉南瓜牛油果手工意大利粉 $98

🍝卡邦尼手工意大利粉 $98
一啲都唔普通,非常creamy

🦐蒜香鮮蝦手工意大利粉 $98

🍅煙花女手工意大利粉 $98

🍨Matchagato $58

🍓雜莓法式西多士 $98

🍹Around the world $108

2023-02-20 36 瀏覽
鰂魚涌有間瑜珈拉筋centre出口位係一間粉紅café,位置唔大,但對於繁忙既香港人,哩個setting非常好,我可以約朋友食飯但唔洗因為佢遲收工,我唔知去邊到行好。今日就係好好例子,想約一個附近返工既朋友食飯,但我收早,佢就介紹我去試堂,我落堂佢就岩岩好到餐廳入座,時間啱啱好。.帶子黑松露意大利粉 $108超級creamy既白汁配上濃濃既黑松露醬,重點兩粒超級厚身既帶子,口感彈牙,兩邊微煎好香,配合手工製意大利扁意粉同好多蘑菇,非常夾,而且份量足夠,男仔都可以食得飽.香蒜大蝦意粉 $98 羅勒味配上辣椒,清新加微辣非常開胃既選擇,大蝦好貼心已經剝哂殼,彈牙既蝦肉加左唔少分,一片片香蒜炒得好香,配合手工製意大利扁意粉,係一個唔會輸既配合,唔知點揀可盲選哩個意粉.水牛城雞翼 $68水牛城雞翼個醬汁係靈魂,唔會太咸太酸或者勁辣,微辣帶少少酸,唔覺兒好快就食哂哩個小食.炸黑松露薯條 $68黑松露醬一啲都唔孤寒,基本上點哂啲薯條都仲有剩,粗薯炸得好香口,好適合order一個同朋友傾住計慢慢食.Around the world $108係一杯Gin酒,第一眼比menu上面張圖吸引住,上枱時完全同

.帶子黑松露意大利粉 $108

.香蒜大蝦意粉 $98

.水牛城雞翼 $68

.炸黑松露薯條 $68

.Around the world $108

係一杯Gin酒,第一眼比menu上面張圖吸引住,上枱時完全同張圖100%還原,非常打卡able,味道方面係甜酒,酒味唔重好易入口。

2023-02-17
2023-02-19 39 瀏覽
太古、鰂魚測愈來愈多Office 搬過去 所以都有唔少種類既美食店 當然唔少得港女café而呢間NN Coffee & Gin因為係公司附近 其實已經幫襯過3-4次約同事/朋友午餐過來係一個唔錯既選擇 有種忙裡偷閒的感覺餐廳位置唔算多因為佢除左係一間Café另一邊廂佢係一間瑜伽活動室環境裝潢係以少女粉紅為主調,無疑係一間港女CAFÉ仲有花花同吊椅打卡位食物方面 選擇唔算多 主要以手工意粉/輕食/甜品為主所以試左幾次後 大部份想試既野都試曬 都建議可以不時換下餐牌 吸引多D回頭客呢個ALL DAY BREAKFAST 我覺得唔錯, 用左牛角CROFFLE 好多餐廳其實要另外加錢,值得一讚既係沙律菜亦選用比較貴格既羽衣甘藍 加左蜜糖令本身帶苦味既羽衣甘藍非常可口EGG BENEDICT正常發揮 但配大量蜜糖羽衣甘藍 加分 南瓜牛油果蟹肉手工意粉 手工意粉係我中意既闊麵同幾有咬口 南瓜汁雖然幾夾但會有D膩最後唔少得甜品 - 法式多士 係好滿足既一餐

約同事/朋友午餐過來係一個唔錯既選擇 有種忙裡偷閒的感覺

環境裝潢係以少女粉紅為主調,無疑係一間港女CAFÉ
仲有花花同吊椅打卡位

食物方面 選擇唔算多 主要以手工意粉/輕食/甜品為主

最後唔少得甜品 - 法式多士 係好滿足既一餐
2023-02-03
打算Me time靜靜地搵間靚cafe食個lunch,上到去環境好少女心全粉紅色裝修。叫左個蟹肉南瓜牛油果意粉,調味太淡仲有啲乾...入正題,cafe主打全港首創同空中瑜伽Crossover,但旁邊舞室完全冇隔音,開門大聲播音樂,啲女仔仲要係度大叫,大聲嬉鬧😣。cafe呢邊個背景音樂好似要同佢鬥大聲,店員仲要大聲唱歌、大聲同入面廚房傾計之餘,仲要打埋啤牌,好嘈雜😩。裝修靚但成件事真係好差,得個殼入面街市咁,之後唔會再去!!睇啲人comment話呢間cafe只係隔離舞室canteen,真係冇講錯🫠
一入門口就見到裝飾好靚,有千秋同埋乾花牆,打卡一流!一坐低就俾咗兩杯水,唔使主動叫,service幾好。Pink Lychee Martini $108嗌左杯cocktail,估唔到會咁靚😍放歌聽你搞成個鐘食咁,有啲花花同埋有隻雀仔,又靚又得意,飲落都不錯,除左賣相仲有內涵🥺🥺😍😍Rose ($50)另外再叫咗杯Rose,上面有菠蘿乾同埋少少玫瑰乾花碎做裝飾,飲落甜甜地~炸黑松露薯條 $68薯條係粗薯條,佢係新鮮即炸,一上枱熱辣辣,另外再配埋黑松露醬,食得多都唔會寡!估唔到$58會有咁好嘅質素😍煙花女手工意大利粉$98呢款意粉既做法聽講係由意大利嘅煙花女發明,所以叫煙花女意粉,多數有橄欖,蕃茄同鯷魚。依度嘅係手造意大利粉食落同一般現成意粉唔同,比較彈牙有口感。All Day Breakfast $128呢度嘅all day Breakfast用料豐富,除咗有平時常見嘅蕃茄豆,炒蛋,蕃茄仔之外,仲有大啡菇、羽衣甘藍、三文魚花卷、Parma Ham、腸、牛角包窩夫。炒蛋非常嫩滑,羽衣甘藍上面嘅沙律汁非常出色,牛角包窩夫就比較少見,出邊賣都要幾十蚊一個,估唔到呢度會咁dum本,食落酥脆,如果

一入門口就見到裝飾好靚,有千秋同埋乾花牆,打卡一流!

一坐低就俾咗兩杯水,唔使主動叫,service幾好。

Pink Lychee Martini $108

嗌左杯cocktail,估唔到會咁靚😍

Rose ($50)

炸黑松露薯條 $68

煙花女手工意大利粉$98

All Day Breakfast $128

炒蛋非常嫩滑,羽衣甘藍上面嘅沙律汁非常出色,牛角包窩夫就比較少見,出邊賣都要幾十蚊一個,估唔到呢度會咁dum本,食落酥脆,如果加多少少蜜糖就更加好👍🏻

呢度除咗打卡之外,食物同埋飲品都非常高質,不過座位比較少,如果想黎嘅話,book定位好啲。

2023-01-30 444 瀏覽
◾️◾️◾️✨鰂魚涌粉紅少女cafe✨◾️◾️◾️高質IGable 必叫cocktail🍹#mayfoodie_quarrybay◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️太古一帶我就去得多, 但鰂魚涌我就比較少去🙈估唔到鰂魚涌一帶開咗一個新嘅商場, 叫1001 號🤔 而入邊亦都開咗唔少高質餐廳✨大家搵日路過可以去探索下🤓而我今晚就去咗一間位於11樓嘅少女打卡Cafe🤣🌸非常IG able, 適合一眾喜歡打卡嘅少女💕◾️◾️◾️◾️◾️[ 環境方面 ] ◾️◾️◾️◾️◾️👉Rating: 7.5 out of 10餐廳以粉紅色調為主🌸入到去覺得非常夢幻大致感覺好舒適🙈餐廳嘅座位數量比較少,所以人流唔會好多如果你搵緊一個地方可以同朋友促膝詳談嘅話,呢個會係一個唔錯嘅選擇👍👍而有趣嘅地方係,呢間餐廳隔離仲係一個空中瑜伽studio,如果大家對呢個活動有興趣, 食完呢間餐廳就可以直接去玩yoga🤣◾️◾️◾️◾️◾️ [ 食物方面 ] ◾️◾️◾️◾️◾️今晚主要order咗一個闊條麵同埋一杯cocktail-(1) ✨香蒜大蝦意粉🦐✨👉Rating: 7.5 out of 10闊條麵咬落去口感軟綿綿✨配合醬汁之下 非常濃味可口而大蝦🦐亦都煮得非常有鮮味,咬落去
◾️◾️◾️✨鰂魚涌粉紅少女cafe✨◾️◾️◾️

高質IGable 必叫cocktail🍹

#mayfoodie_quarrybay

◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️

太古一帶我就去得多,
但鰂魚涌我就比較少去🙈

估唔到鰂魚涌一帶開咗一個新嘅商場, 叫1001 號🤔
而入邊亦都開咗唔少高質餐廳✨
大家搵日路過可以去探索下🤓

而我今晚就去咗一間位於11樓嘅少女打卡Cafe🤣🌸
非常IG able, 適合一眾喜歡打卡嘅少女💕

◾️◾️◾️◾️◾️[ 環境方面 ] ◾️◾️◾️◾️◾️

👉Rating: 7.5 out of 10

餐廳以粉紅色調為主🌸
入到去覺得非常夢幻
大致感覺好舒適🙈

餐廳嘅座位數量比較少,
所以人流唔會好多
如果你搵緊一個地方可以同朋友促膝詳談嘅話,
呢個會係一個唔錯嘅選擇👍👍

而有趣嘅地方係,
呢間餐廳隔離仲係一個空中瑜伽studio,
如果大家對呢個活動有興趣,
食完呢間餐廳就可以直接去玩yoga🤣

今晚主要order咗一個闊條麵同埋一杯cocktail-

(1) ✨香蒜大蝦意粉🦐✨

👉Rating: 7.5 out of 10

闊條麵咬落去口感軟綿綿✨
配合醬汁之下 非常濃味可口
而大蝦🦐亦都煮得非常有鮮味,
咬落去非常爽口✨✨

本人最愛食蒜蓉,
而呢一個闊條麵喺蒜蓉嘅配合下, 味道非常出色👍

(2) ✨Around the world✨

杯嘢飲亦都放咗喺一個行李箱入邊🧳
喻意還遊世界嘅感覺💕🗺️

而飲落去酒味唔算太濃
適合女孩子飲👍👍

◾️◾️◾️◾️◾️[ Information ] ◾️◾️◾️◾️◾️

📍 NN Coffee & Gin (鰂魚涌)
  • Around The World
星期六下午三點去到..環境🤯🤯🤯有人上緊空中瑜伽,入面音樂比較嘈,同出面播緊嘅音樂撞哂,放學出來仲嘈…另外出面仲有人跟住背景音樂唱歌,成件事好似落左bar咁,如果想星期六relax下就不建議食物👍🏻👍🏻👍🏻帶子煎出來唔錯,唔會overcook 都幾大粒意大利粉幾掛汁,有咬口成件事都幾夾星期六無套餐,都叫左杯black orange, 橙汁有果肉,仲有少少梳打水,幾有層次食物好食!咖啡都唔錯星期一至五搵日再幫襯
星期六下午三點去到..

環境🤯🤯🤯

食物👍🏻👍🏻👍🏻

帶子煎出來唔錯,唔會overcook 都幾大粒
意大利粉幾掛汁,有咬口
成件事都幾夾

食物好食!咖啡都唔錯
星期一至五搵日再幫襯

下午茶
2023-01-21 58 瀏覽
第一次嚟,裝修靚,地方細,價錢貴。$98一個意粉無飲品,加飲品要$45以上。佢話星期六無套餐。咁都算啦,估唔到年三十俾佢搞到我有一個極差嘅體驗。絕對唔會再幫襯!12:00入到去一個人都無,我哋3個諗住應該好快有得食。之後過咗一段時間至開始有人嚟。點知等咗45分鐘碟意粉都未嚟,我哋已經好有禮貌,半帶講笑咁話好肚餓,有得食未,佢答咗2次只係話煮緊。我真係未試過無人嘅餐廳都要等超過45分鐘都未有得食。然後有個男職員斯斯然咁走入水吧,兩個職員傾偈,剛入嚟嗰個突然大聲話:下?邊個催呀?然後眼袖神凌厲咁睥住我。我心諗,無嘢呀?我等咁耐都無得食,已經又激氣又肚餓,仲要俾你睥,而家咩態度呀?因為趕住返工,12:45我真係無時間同佢玩。又激氣又餓咁樣走咗。唯有跑去M記買外賣,結果遲咗返公司,好彩老闆無鬧我。其實食嘢嘅地方最緊要係食物質素好,服務態度好,環境乾淨。裝修靚,得個外表係無用㗎!我無機會試到食物質素亦唔想再試,唔想再踏入呢間嘢一步。櫃面兩個職員都係20幾歲,相信廚房都係後生仔女,但係點解做嘢咁慢?一碟普通意粉喺無人嘅情況之下45分鐘都出唔到真係完全唔掂!我朋友仲要話啲意粉係韌嘅,硬硬哋嘅。呢間我

我朋友仲要話啲意粉係韌嘅,硬硬哋嘅。呢間我已列入黑名單,唔會再去第二次。
喺鰂魚涌返工既朋友介紹呢間 “NN Coffee & Gin” 既飲品好出色好fancy,所以今日專登嚟朝聖🥂一入餐廳就被大門口既千秋吸引眼球🧡成間店都係粉紅色主調,好少女😍因為係下午茶時段黎,所以唔算好多人😝話晒喺太古,午餐嚟最好都係book位啦!今次食左蒜香鮮蝦手工意大利粉估唔到$100有找嘅意粉會有五隻咁大隻既蝦😍意粉嘅粗度同咬落既口感都係我鍾意既!🥳加埋蒜香,絕對係冇得輸🧡🧡另外叫左杯酒精飲品:荔枝martini! 個擺設幾驚喜,好華麗💕荔枝泡沫打得好香,亦又唔會有藥味🤣成個感覺好清新🥂另外,超吸引嘅係,呢間餐廳原來係連埋空中瑜伽Studio 架!如果我早啲知道,我一定會帶定運動衫黎玩😩

一入餐廳就被大門口既千秋吸引眼球🧡
成間店都係粉紅色主調,好少女😍

今次食左蒜香鮮蝦手工意大利粉

估唔到$100有找嘅意粉會有五隻咁大隻既蝦😍
意粉嘅粗度同咬落既口感都係我鍾意既!🥳
加埋蒜香,絕對係冇得輸🧡🧡
荔枝martini

另外叫左杯酒精飲品:荔枝martini!
個擺設幾驚喜,好華麗💕
荔枝泡沫打得好香,亦又唔會有藥味🤣
成個感覺好清新🥂

2023-01-20
荔枝martini
上網搵到呢一間有好靚嘅藍色飲品所以就決定同朋友嚟試吓佢門面好靚,有一個打卡專用嘅位置有凌空吊住嘅梳化🛋️隔離仲有一個花花牆入邊仲佈置咗聖誕樹,真係好多位可以打卡🤳店員嘅服務好好,喺凍冰冰嘅天氣下自動提供暖水餐牌都見到佢有好多好靚嘅飲品揀咗呢杯The Dusk,不含酒精味道好清甜,唔會好似出邊咁得糖漿味可以再encore另外在揀咗呢一杯藍色嘅飲品Around the world 🗺️ 🌎 呢一杯係Cocktail嚟入口酒精味,都唔係好濃嗰款少飲酒嘅朋友都可以揀呢個佢連埋呢個盒送上嚟,都幾有意境提醒大家快啲去旅行好鍾意試唔同餐廳嘅黑松露薯條🍟呢間真係即炸㗎熱辣辣脆卜卜!外脆內軟 不得了!至於蒜香鮮蝦手工意大利粉🍝一上枱已經聞到陣陣嘅蒜香味賣相亦都好靚 又有食用花裝飾咁啲蝦都幾大隻食落原來都起碼有五六隻仲唔會好似出邊咁得雪味呢間嘅蒜香味可以同隻蝦味融合埋一齊性價比高嘅餐廳😊值得推薦
上網搵到呢一間有好靚嘅藍色飲品
所以就決定同朋友嚟試吓佢

門面好靚,有一個打卡專用嘅位置
有凌空吊住嘅梳化🛋️
隔離仲有一個花花牆

入邊仲佈置咗聖誕樹,真係好多位可以打卡🤳

店員嘅服務好好,喺凍冰冰嘅天氣下自動提供暖水

餐牌都見到佢有好多好靚嘅飲品

揀咗呢杯The Dusk,不含酒精
味道好清甜,唔會好似出邊咁得糖漿味
可以再encore

另外在揀咗呢一杯藍色嘅飲品
Around the world 🗺️ 🌎
呢一杯係Cocktail嚟
入口酒精味,都唔係好濃嗰款
少飲酒嘅朋友都可以揀呢個

佢連埋呢個盒送上嚟,都幾有意境
提醒大家快啲去旅行

好鍾意試唔同餐廳嘅黑松露薯條🍟
呢間真係即炸㗎

熱辣辣脆卜卜!
外脆內軟 不得了!

至於蒜香鮮蝦手工意大利粉🍝
一上枱已經聞到陣陣嘅蒜香味