2024-03-30 165 瀏覽
來到依間舖頭有五同架韓式甜品,主打鮮果雪奶,每碗雪冰奶味濃郁,配上新鮮水果同練奶,每啖口感紮實啲雪好cream、好幼細、加上桃、令到d雪花有甜甜的、好大一碗、其實兩個人食一碗已足夠!旦我想食多幾款、所以擇埋芒果味班戟、冰火兩重奏、脆得黎加上雪糕冰綿綿、非常配搭

(づ′▽`)づ✨日式刨冰食得多啦~韓式雪奶你又食過未?雖然感覺大同小異🙈都係綿綿冰fd子但今次食呢間幾有驚喜喎~真材實料超足料🫵🏻性價比幾高‼️🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️🟢 —— 韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶 $78大大舊”綠寶石”舖面🥳完全唔吝嗇!!蜜瓜爽口清甜, 賣相超打卡able📸重點係雪奶冰入口即溶‼️蜜瓜味天然濃郁, 仲充滿牛奶香~加埋雪糕+煉奶都唔會過甜✨大滿足!!🟢 —— 韓式白桃牛奶軟雪糕綿綿雪奶 $78超震撼!!🤯雪奶山頂放左原個蜜桃!!切開流心忌廉雪糕勁澎拜湧出…雪奶邊舖滿蜜桃粒, 超足料💦入口濃郁奶香中帶點清甜桃味好fresh~賣相精緻高質✅性價比超高!!🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️p.s. 店鋪環境比較狹窄, 座位算擠逼☝🏻注意有最低消費噢~✏️整體評分:💸人均消費:$100📍地點:Nun Desserts Cafe旺角通菜街119號地舖
(づ′▽`)づ✨日式刨冰食得多啦~韓式雪奶你又食過未?
雖然感覺大同小異🙈都係綿綿冰fd子
但今次食呢間幾有驚喜喎~
真材實料超足料🫵🏻性價比幾高‼️

🟢 —— 韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶 $78
大大舊”綠寶石”舖面🥳完全唔吝嗇!!
蜜瓜爽口清甜, 賣相超打卡able📸
重點係雪奶冰入口即溶‼️
蜜瓜味天然濃郁, 仲充滿牛奶香~
加埋雪糕+煉奶都唔會過甜✨大滿足!!

🟢 —— 韓式白桃牛奶軟雪糕綿綿雪奶 $78
超震撼!!🤯雪奶山頂放左原個蜜桃!!
切開流心忌廉雪糕勁澎拜湧出…
雪奶邊舖滿蜜桃粒, 超足料💦
入口濃郁奶香中帶點清甜桃味好fresh~
賣相精緻高質✅性價比超高!!

p.s. 店鋪環境比較狹窄, 座位算擠逼
☝🏻注意有最低消費噢~

✏️整體評分:
💸人均消費:$100
📍地點:Nun Desserts Cafe
旺角通菜街119號地舖
2024-03-13
10 分鐘 (堂食)
$75 (宵夜)
2024-02-23 275 瀏覽
呢系位於旺角嘅韓式雪奶甜品店,沒惗到喺呢間店竟然營業到凌晨兩點,而且人仲唔少,畢竟現喺大環境下好少店開到咁夜,人均消費需要50,對於啱食完飯淨係搵個地方坐坐嘅話,仲系有點飽🤣圖片同實物仲系有d出入,哈密瓜如果切小塊d就掂晒😝份量係幾足,下面全系綿綿如雪嘅冰,綠色應該系哈密瓜粉,沒吃出有咩味╮(╯▽╰)╭至於冰如果唔加煉奶嘅話,都系冇味,不過加咗煉奶就好好食哦🤓不過不失啦,當初係比顏值吸引,對於我亮點在於閂門夠夜╮(╯▽╰)╭

圖片同實物仲系有d出入,哈密瓜如果切小塊d就掂晒😝

2024-02-13 263 瀏覽
年初三去左旺角搵甜品,好難得搵到一間甜品店,位於旺角通菜街韓式刨冰「Nun dessert cafe」。叫左Korean SHERBET,士多啤梨味既刨冰🍧,有3粒馬卡龍,士多啤梨雪糕,彩色針糖同朱古力醬,外配煉奶,唔夠甜可以另外加。士多啤梨雪糕配上刨冰又冰又甜,刨冰上既士多啤梨粉清甜美甜,刨冰入口好細膩軟屬,配搭好好,馬卡龍略為太甜,食完一粒己經搞唔掂,怕甜既人唔係太啱。Nun Desserts Cafe (旺角)旺角通菜街119號地舖

Nun Desserts Cafe (旺角)
旺角通菜街119號地舖
2024-02-03 219 瀏覽
旺角居然有如此出色的甜品店!哈密瓜沙冰和草莓沙冰打卡一流,店內還有熟食!還有他家的芒果窩夫配上新鮮芒果粒及芒果雪糕,面包香脆可口,份量足,夠2人食,逛得累食上一碗好正
2024-01-11 183 瀏覽
旺角食完飯,行完街消化哂就食飯後甜品啦~白桃乳酪沙冰 - 白桃味比較淡,朋友話蜜瓜味好食D抹茶丸子韓式牛奶軟雪糕 - 普普通通,部分丸子煮唔夠透,有D又好軟綿綿下次有機會可以試埋其他款
旺角食完飯,行完街消化哂就食飯後甜品啦~
白桃乳酪沙冰 - 白桃味比較淡,朋友話蜜瓜味好食D
下次有機會可以試埋其他款
2024-01-10
$70 (宵夜)
超靚食得的聖誕樹🎄原來只是基本野😍🥰💚開心果奶蓋麻糬Bailey's雪奶🍧 $118多層次口感和美感,冬天食雪奶唔「寒」,不論情侶定三五成群都好甜好溫暖😋仲加左少少🤏酒香😚醉到甜啦🤪💚開心果奶蓋麻糬窩夫🧇 $108超大份喔好滿足😱🤭超興奮呀咁多料,唔會太甜,當正餐都無問題😂🤣@nundessertcafe #nundessertcafe #旺角甜品 #旺角好去處 #拍拖好去處 #gathing #甜品 #打卡 #美食探店 #吃貨 #韓國美食
超靚食得的聖誕樹🎄原來只是基本野😍🥰

💚開心果奶蓋麻糬Bailey's雪奶🍧 $118

💚開心果奶蓋麻糬窩夫🧇 $108

10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
  • 韓式甜蜜蜜麻糬雪奶
呢間雪花冰都係旺角開咗好耐,今次都已經唔知第幾次食了,但因為之前都冇寫過,前幾日食完飯又去食咗次,順便想同大家介紹返。———————————————🌟D24榴槤白雪丸子雪奶 $86D24榴槤白雪丸子雪奶係榴槤控嘅至愛!榴槤嘅香濃味道喺杯雪奶入面充分展現,真係令人陶醉。雪奶嘅質地好滑好細膩,食落好順口。仲有一啲煉奶嘅加入,增加咗整體嘅豐富度同奶香味。唔論你係鐘意榴槤定係雪奶嘅人,都值得一試!.🌟韓式草莓乳酪沙冰 $54如果你鍾意草莓同乳酪嘅組合,呢款韓式草莓乳酪沙冰絕對係你嘅首選!新鮮嘅草莓帶嚟酸甜嘅口感,同乳酪嘅香濃相得益彰。沙冰嘅質地細緻,加埋啲忌廉,令口感更加豐富。仲有,呢款沙冰外觀精緻靚麗,特別適合影相同分享喺社交媒體上。.🔸整體評價🔸講真雪花冰好多餐廳都要去到三位數,呢度唔貴之餘仲要有好多口味可以選擇而且味道都唔錯。餐廳服務就唔好有太高期望,而且位置都會相對逼少少,不過如果旺角食完飯想食甜品呢間會係一個好選擇。

———————————————
🌟D24榴槤白雪丸子雪奶 $86
🌟韓式草莓乳酪沙冰 $54
🔸整體評價🔸
2023-11-19 310 瀏覽
來左呢間野兩次,兩次都不停叫我調位,真係冇下次🫠 第一次來調左4次位,雖然我地得兩個人😓但係嗌既野食唔係少,都嗌左6樣野,但佢地為左入客,要我地調去單人位,我地問佢擺唔擺得落,就一味話擺得落,有辦法。仲要不停叫我地調位,d野食都去錯地方,之後扮冇野拎返過來都算。之後d野未來齊已經冇位,佢地都要確保冇大檯客入,先叫我地去返d大少少既位,我地係細檯、大檯、有人入叫我地調細檯、又有人入,可以拼檯,換第二張細檯,之後調完,發現冇人入,先比我地坐返大檯,成個過程好似比人玩緊咁!調一次可以接受,不停調仲要一句sorry都冇,真係接受唔到🫠 之後今日過來,啱啱先落完單,又係咁,又要調位,真係接受唔到。為左入客唔會理其它客人感受😥 仲要佢地話就話問你介唔介意,但感覺上係意思下,因為佢地問完就會直接帶位,咁樣冇意思🤥 而且講真,甜品來講,佢地唔係特別好食,係因為開得夜,所以有時突然間想食既時候可以來食,但咁既服務態度,真係不敢恭維。 雖然唔需要客人係上帝咁對待,但基本既尊重都要有。但係呢間野睇唔到,淨係睇到利益為先🤗
來左呢間野兩次,兩次都不停叫我調位,真係冇下次🫠
2023-11-19
5 分鐘 (堂食)
宵夜
炸雞鎚外皮炸得酥脆 食落脆卜卜 醬汁酸酸甜甜 而肉質幾嫩滑 值得改善嘅係雞鎚醃得唔夠入味 食到入面有啲淡茂茂嘅感覺-窩夫焗得唔夠鬆脆 食落口感鬆軟 不過蛋香味幾香濃 而且味道唔會好甜 窩夫上面有嘅忌廉同埋Oreo 配上一球Oreo雪糕 口感豐富 美中不足嘅係忌廉口感唔夠滑溜 而且餅乾卷好淋 整體不過不失-吐司夠厚身 而且焗到脆卜卜 夠晒香脆 上面鋪上一層紫薯粉 忌廉內裏仲有紫薯蓉 口感綿密 仲好香甜 加上一球雲呢拿雪糕 值得改善嘅係 紫薯蓉份量太少 而且應該均勻放係吐司面 感覺整體食緊忌廉為主 紫薯味唔夠香濃
韓式Oreo雪糕窩夫
韓式香濃紫薯吐司
韓式炸雞鎚
2023-10-24 239 瀏覽
我地叫左個雪奶同抹茶軟雪糕加一個麻糬年糕一開始我地就order左個抹茶軟雪糕個店員話每個人最低60咁我地話叫緊啦,然後個frd唔記得按提交餐單又提醒多次最低60,但係唔係應該問下有冇叫漏。然後叫完就等我個軟雪糕到左就擺左我眼前,另外個雪奶個店員直接放係檯邊邊,你唔係應該放係我個frd眼前咩?抹茶軟雪糕抹茶味冇咁重,紅豆都唔係好甜,都算還可以。士多啤梨雪奶個個都算可以,都幾大份量下,但係我覺得你一個抹茶軟雪糕52蚊,你都係強制人地要點多樣嘢,人地只鐘意食軟雪糕就要加嘢,唔係好掂囉。
我地叫左個雪奶同抹茶軟雪糕加一個麻糬年糕
抹茶軟雪糕
士多啤梨雪奶
嗰日我哋見到好似好多人排隊諗住點都唔會中伏啦我哋等咗20分鐘入去一坐低叫完嘢食我哋叫咗兩個刨冰一個窩夫同埋一個炸醬麵完全係失望到極點啲冰只不過係加煉奶上面面頭嗰啲粉 化學味就連嗰啲士多啤梨醬 一食就知係大陸製造蜜瓜一啲都唔甜士多啤梨酸到叫咗個窩夫食淋到呢之後好啦個炸醬麵諗住點都唔會伏個面唔講以為煮咗10分鐘喺上面加幾條青瓜絲?唔知啦完全係搵笨總之冇下次 大家千祈唔好去食啲位又迫 坐得又唔舒服仲要限制住有用餐時間你當自己係高級餐廳?唔知點解啲人可以咁冇腦仲喺度排隊
嗰日我哋見到好似好多人排隊
完全係搵笨
總之冇下次 大家千祈唔好去食
啲位又迫 坐得又唔舒服
仲要限制住有用餐時間
你當自己係高級餐廳?
唔知點解啲人可以咁冇腦仲喺度排隊
2023-10-17 94 瀏覽
檯面黐立立,上一台客戶走咗之後懷疑女職員冇清潔乾淨,求其抹兩抹就算,檯面上面仲留上一水漬,三個女侍應以為自己真係韓妹,隻眼生喺個頭上面,招呼不週黑口黑面,顧住自己玩笑,難道佢哋認為自己真係係一個韓國嘅咖啡店入面工作?
⍥ 韓式Oreo雪糕窩夫 😚估唔到Waffle 幾有蛋香 激厚而且微脆 就咁食都唔會太甜上面果舊攞你命3000既忌廉口感差少少🥲唔夠滑溜Oreo雪糕比想像無咁甜硬係覺得同食開既唔同成件事中規中矩啦~🤔⍥ 特濃咖啡韓式牛奶軟雪糕 好香牛奶味😗雪糕好軟滑可能有唔少咖啡balance 食落又唔會過分甜膩友人喜歡🫶🏻⍥ 韓式白桃乳酪沙冰 嘩🥺世界級災難!勁假勁甜 乜韓國桃咁難食既咩!?🫠🫠千其唔好任性試圖挑戰
⍥ 韓式Oreo雪糕窩夫

可能有唔少咖啡balance
食落又唔會過分甜膩
友人喜歡🫶🏻

⍥ 韓式白桃乳酪沙冰
嘩🥺世界級災難!
勁假勁甜 乜韓國桃咁難食既咩!?
🫠🫠千其唔好任性試圖挑戰

2023-10-12 123 瀏覽
💛芒果雪奶這款甜品是芒果雪奶的獨家秘方,將芒果和鮮奶巧妙結合,打造出一款清爽又香甜的甜品。每一口都帶來濃郁的芒果風味和滑順的奶香。芒果雪奶的口感柔滑綿密,令人陶醉其中。無論是在夏季消暑還是作為下午茶的選擇,芒果雪奶都能夠滿足您的口腹之欲。💛芝士年糕這道菜是芒果雪奶的創意甜點,結合了傳統年糕和濃郁的芝士。年糕口感爽滑彈牙,芝士則帶來豐富的奶香和濃郁的口感。每一口都散發出迷人的芝士香氣,讓人愛不釋手。芝士與年糕的結合完美融合,為您帶來一場味覺盛宴。除了美味的食物,芒果雪奶的服務也非常出色。工作人員熱情友善,隨時關注客人的需求,確保用餐體驗順利。他們提供快速而周到的服務,使我感到賓至如歸。
💛芒果雪奶

💛芝士年糕