港九新界都有分店嘅Nuttea,主打純素堅果奶。夠哂健康之餘,素食者/乳糖不耐症人士都啱飲👍今次嚟到旺角中心掃街,梗係要試吓佢地最出名嘅堅果奶蓋茶系列啦😋店員好細心推介,仲會講解點樣飲先係最好飲,服務態度滿分💯奶蓋第一步要用附送嘅匙羹仔𢳂起嚟食,之後就傾斜45度大大啖咁飲,最後就攪勻茶一齊飲,多重享受🤩🍵宇治金時堅果奶蓋茶($47)奶蓋好厚實又好creamy堅果味好香,唔會過甜👍仲加咗好多紅豆係面,好有咬口而抹茶味好香濃,同奶蓋好夾💯➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶 ($47) 奶蓋充滿堅果奶加士多啤梨味🥳表面鋪上果仁碎,食落口感豐富🤩奶蓋底下係士多啤梨沙冰,真材實料,酸酸甜甜,完全唔膩👍夏天飲就啱哂啦😝➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)➡️ 整體評價: 依間堅果奶真係無得輸,好飲之餘又健康,食完個奶蓋再成杯飲哂都唔會有罪惡感🥰港九新界都有分店,一定要嚟試下佢地嘅堅果奶蓋茶啊😋➡️ Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
店員好細心推介,仲會講解點樣飲先係最好飲,服務態度滿分💯

🍵宇治金時堅果奶蓋茶($47)

奶蓋好厚實又好creamy
堅果味好香,唔會過甜👍
仲加咗好多紅豆係面,好有咬口
而抹茶味好香濃,同奶蓋好夾💯
➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)
宇治金時堅果奶蓋茶

🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶 ($47) [期間限定]
奶蓋充滿堅果奶加士多啤梨味🥳
表面鋪上果仁碎,食落口感豐富🤩
奶蓋底下係士多啤梨沙冰,
真材實料,酸酸甜甜,完全唔膩👍
夏天飲就啱哂啦😝
➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)
粉紅莓好堅果奶蓋茶

➡️ Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)

2023-06-09
宇治金時堅果奶蓋茶
2023-06-08 145 瀏覽
喺旺角行行吓街,口痕痕想飲杯嘢,就決定買返嘢飲下!早前朋友介紹係位於旺角中心嘅茶店~NUTTEA ~“堅果奶”😋🥤一去到,已經有幾個人排緊隊!!!見到有好多款式,而且鋪面設計放咗啲堅果喺度講返正題先,揀飲咩好都揀咗一陣,因為太多choice,有堅果奶蓋、堅果奶、堅果奶茶,仲有果汁同果茶等...相信大家嚟到都會有啱心水嘅嘢飲.....今次想特別推介佢哋嘅原磨堅果奶,因為既然去到就試吓最original嘅NUTTEA啦!一飲落口,已經好香堅果味!而且口感好厚,飲完由口痕變咗飽飽🤤大家經開旺中,不妨一試珍珠奶茶以外嘅選擇!
喺旺角行行吓街,口痕痕想飲杯嘢,
就決定買返嘢飲下!
早前朋友介紹係位於旺角中心嘅茶店
~NUTTEA ~“堅果奶”😋
🥤一去到,已經有幾個人排緊隊!!!見到有
好多款式,而且鋪面設計放咗啲堅果喺度
講返正題先,揀飲咩好都揀咗一陣,因為太
會有啱心水嘅嘢飲.....
今次想特別推介佢哋嘅原磨堅果奶,因為
既然去到就試吓最original嘅NUTTEA啦!

2023-06-07 107 瀏覽
NUTTEA (旺角中心)📍旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖呢排天氣真係好熱,行一陣就想去買凍飲🌡今日同一個食齋嘅朋友仔一齊行街👭,當然要推薦佢飲Nuttea啦~👇兩杯都係固定冰度同埋選擇左要微糖😋粉紅莓好堅果奶蓋茶🍓 $47奶蓋真係好厚好正😍最愛Nuttea奶蓋🥰🥰,而且今次加左少少士多啤梨一齊打,所以好香🍓,成杯飲品都充滿莓香,中間個一層就好似沙冰嘅質感,一邊飲一邊食到果肉,而茶底就用左茉莉綠茶,飲落酸酸甜甜,好Fresh,十分推薦比士多啤梨控,一定要試!👍👍👍牛油果堅果奶🥛 $47朋友好中意食牛油果,所以一望menu就已經選擇左呢杯飲品啦,原來係用牛油果即打出黎,唔怪得飲落好幼滑好濃郁,而且重會食到一粒粒牛油果肉,朋友話飲完已經覺得好飽啦🤣健康慳錢之選😆
NUTTEA (旺角中心)
📍旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
👇兩杯都係固定冰度同埋選擇左要微糖😋
粉紅莓好堅果奶蓋茶🍓 $47
牛油果堅果奶🥛 $47

• 粉紅莓好堅果奶蓋茶
  • 牛油果堅果奶
2023-06-06 1454 瀏覽
開始踏入夏天啦,啲天氣真係又熱又焗呀🥵💦今日同朋友係旺角行街就係旺中到買左Nuttea飲啦😋💛Nuttea嘅堅果奶全部都又健康又好味架😋*****☕️🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48最愛朱古力嘅我次次黎都係飲呢杯🤣個朱古力堅果奶蓋又濃郁又好味😋配埋健康嘅伯爵茶就冇罪疚感啦!(PS個人推薦走甜🥰)🍓🧋粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47朋友叫左杯莓味堅果奶蓋茶😍原來勁啱打卡!成杯飲品都好pink pink!仲有啲花生粒粒灑係奶蓋面添🥜💖*****

*****

☕️🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48

🍓🧋粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47

*****
2023-06-03
5 分鐘 (外賣自取)
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2023-06-04 83 瀏覽
今日去咗喺旺角嘅Nuttea飲茶,試咗佢哋嘅伯爵堅果奶茶同粉紅紅莓好堅果奶藍茶,真係好好味啊!我嘗咗佢哋嘅伯爵堅果奶茶,真係好香濃啊!茶味同奶味夠平衡,唔會太甜,仲有啲堅果嘅香氣同口感,真係好開胃呀!如果你鍾意飲茶同埋鍾意堅果嘅朋友,我一定推介俾你哋嚟飲嘅!粉紅紅莓好堅果奶蓋茶啦,個顏色好靚。喺啱啱嘗過伯爵堅果奶茶之後,呢杯藍茶就嚟咗一陣清新同甜美嘅風味。佢哋嘅粉紅紅莓同堅果味道真係好搭啊!我覺得啱啱好啱喺夏日飲,好消暑又爽口!如果你鍾意飲果啲清新嘅茶,呢杯粉紅紅莓好堅果奶藍茶一定係你嘅首選啊!總括而言,Nuttea嘅飲品真係好好味啊!我一定推介你嚟呢度試下佢哋嘅飲品啊!

2023-06-04 109 瀏覽
位於旺角中心嘅🧋Nuttea 係由台灣引入首間主打純素堅果奶,無任何加工奶精,飲得健康之餘又好味😋奶蓋厚而香,味道獨特🤪🍵伯爵朱古力堅果奶蓋茶首先飲個堅果奶蓋,飲落味道十分濃郁,而且堅果味道出色,再跟住香濃既朱古力味,最後再飲伯爵茶🥰口感由濃烈再到清香既伯爵茶味,成個配搭剛剛好,唔會太過濃烈,兩者相輔相成,完美嘅配搭🤪🍵宇治抹茶奶蓋堅果奶蓋抹茶味道亦好正,抹茶嘅味道好濃郁,同埋奶蓋好香濃,將混咗果仁嘅堅果奶蓋放落口,脆脆地口感好有趣味🤩而且係用日本進口嘅宇治抹茶,茶味香濃😋
位於旺角中心嘅🧋Nuttea

🍵伯爵朱古力堅果奶蓋茶

🍵宇治抹茶奶蓋堅果奶蓋
呢個夏天真係好熱🥵旺角行街緊係要買杯凍飲解下暑~次次嚟旺中都會買杯nittea,邊解渴邊行街~粉紅莓好堅果奶蓋茶今次叫咗次次都嗌嘅粉紅莓好堅果奶蓋茶,啲紅莓打溶哂,係沙冰嘅狀態,一路飲一路食到嘅果肉,配埋微糖岩岩好👍🏼上面啲奶蓋好creamy,加埋啲堅果就更正,推薦伯爵朱古力堅果奶蓋茶第一次點呢杯飲品,見佢推薦就試下新野~上面鋪滿可可粉~加埋啲奶蓋好好食, 好濃伯爵茶味,淡淡朱古力味,幾特別💕

伯爵朱古力堅果奶蓋茶
第一次點呢杯飲品,見佢推薦就試下新野~
上面鋪滿可可粉~加埋啲奶蓋好好食,
好濃伯爵茶味,淡淡朱古力味,幾特別💕
2023-05-30 84 瀏覽
行旺中見到呢間nuttea plant milk既手搖杯💕💕💕好似感覺健康啲,啱曬啲咁熱想飲甜野但又要想減肥嘅我🤣粉紅莓堅果奶茶($47)佢地嘅堅果🌰奶真係好好味食落唔heavy,濃到覺得有奶香再配搭埋下面個清爽酸甜嘅莓類果汁茶茶可以揀奶蓋應該重好味,不過我今日爆左青提波波茶🍇($45)真係食到提子肉超新鮮,波波茶入面除左有新鮮提子果肉重有椰果😋飲落去就好似鮮榨提子汁咁好refresh ,好健康👍🏻

粉紅莓堅果奶茶($47)
佢地嘅堅果🌰奶真係好好味
食落唔heavy,濃到覺得有奶香
再配搭埋下面個清爽酸甜嘅莓類果汁茶茶
可以揀奶蓋應該重好味,不過我今日爆左

青提波波茶🍇($45)
2023-05-29 57 瀏覽
同friend行完街、見天氣好熱、經過就試吓NUTTEA。顧名思義NUTTEA係主打堅果,當然仲有其他款式。👍🏻見到佢哋好有心機,有一塊板係推介某幾種味嘅堅果奶茶。 依排仲有新口味嘅堅果奶茶。有唔同種類嘅堅果奶茶俾你選擇、款式多多。我同我朋友分別叫咗牛油果堅果奶(微糖)同伯爵朱古力堅果奶蓋茶(微糖)。等候嘅時間都唔係好耐,大概5分鐘到兩杯都整好。👍🏻👍🏻🟢伯爵朱古力堅果奶蓋茶、面上一浸厚厚嘅朱古力奶蓋、非常濃味同creamy。😋最怕奶蓋好甜、佢哋甜度適中再加上濃厚嘅朱古力味、一大啖食落去好正。😍茶式好甘香、飲落去個味蕾feel到回味無窮。🟢牛油果堅果奶好健康、牛油果味好重再配上奶、味道一流。下次經過一定會試吓其他嘅款既飲品。💕
同friend行完街、見天氣好熱、經過就試吓NUTTEA。

顧名思義NUTTEA係主打堅果,當然仲有其他款式。👍🏻

見到佢哋好有心機,有一塊板係推介某幾種味嘅堅果奶茶。

依排仲有新口味嘅堅果奶茶。

有唔同種類嘅堅果奶茶俾你選擇、款式多多。

等候嘅時間都唔係好耐,大概5分鐘到兩杯都整好。👍🏻👍🏻

茶式好甘香、飲落去個味蕾feel到回味無窮。

🟢牛油果堅果奶好健康、牛油果味好重再配上奶、味道一流。

下次經過一定會試吓其他嘅款既飲品。💕

2023-05-29 44 瀏覽
我今日去咗喺旺角嘅Nuttea飲嘢,試咗佢哋嘅牛油果堅果奶同焙茶堅果奶,好好味啊!牛油果堅果奶嘅味道好濃郁,唔會太甜,而且可以明顯咁食到牛油果嘅香味,啲堅果又加咗啲口感,好滋味又有飽肚感。焙茶堅果奶嘅焙茶味道好濃郁,但唔會太澀,啲焙茶同埋堅果嘅味道好配合,啲堅果嘅香味都好明顯,飲落去幾滑順又唔會太甜,好開胃!整體而言,Nuttea嘅堅果奶好好味,特別係啲堅果同埋口感非常豐富,咁岩啊!唔會太甜又唔會太膩,飲落去好舒服,而且價錢亦都好實惠,好適合返工、放學嘅時候飲下一杯提提神,或者係同朋友約嚟一齊享受下悠閒嘅時光。如果你係堅果奶嘅愛好者,一定要嚟試下啦!

2023-05-26 54 瀏覽
係各個林林總總嘅台式茶飲/手搖飲品店中,一直都有聽過nuttea 主打嘅係堅果奶,鈣質豐富,今次終於係旺角中心分店試咗。呢度嘅款式都好多,有純堅果奶、奶茶、奶蓋或者純茶無堅果奶加入都有。難得今日早嚟到緊係試吓有三粒星推薦又限量100杯嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶🥹。甜度即揀咗微糖去冰,雖然係去冰但仍然好夠凍,即使過咗30至45分鐘先飲都夠冰涼。賣相好精緻,表面嘅奶蓋加朱古力粉份量好多,奶蓋好濃厚多層。口感亦軟滑而濃郁,絕無空氣感,味道唔會過甜,有充足嘅朱古力味又有好豐富堅果奶味,味道厚實得嚟唔會過份地甜同重奶味。伯爵茶即好香茶味,亦唔會好甜。整體上奶蓋配上味道唔會過分濃郁嘅伯爵茶,令整體濃度啱啱好。

賣相好精緻,表面嘅奶蓋加朱古力粉份量好多,奶蓋好濃厚多層。
2023-05-26 48 瀏覽
🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶(走糖、走冰)朱古力味奶蓋🍫好濃,有驚喜😍伯爵茶味幾香😊,清新感覺😊然後將朱古力堅果奶蓋 mix 伯爵茶,攪拌一齊飲,口感會變咗濃厚,兩者好 balance❗好有驚喜😍3️⃣種味道,得獎🏆飲品實至名歸👏🏻用五種唔同 nuts,感覺健康d,仲要係:❌冇牛奶🥛❌冇奶精❌冇麩質夏天飲多幾次都冇咁有罪惡感😜😝下次試下另一個味道😊
🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶(走糖、走冰)

朱古力味奶蓋🍫好濃,有驚喜😍
伯爵茶味幾香😊,清新感覺😊
3️⃣種味道,得獎🏆飲品實至名歸👏🏻

用五種唔同 nuts,感覺健康d,
仲要係:❌冇牛奶🥛❌冇奶精❌冇麩質

夏天飲多幾次都冇咁有罪惡感😜😝
下次試下另一個味道😊
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2023-05-23 87 瀏覽
炎炎夏日來到了,又焗又熱既天氣下令我二訪Nuttea旺角中心店,今次點了粉紅莓好堅果奶蓋茶和焙茶堅果奶茶。🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶今次叫左呢杯奶蓋口感讓人非常有驚喜!除了茶味、堅果和奶蓋的滑順口感外,還有士多啤梨粒粒果肉的美妙口感。士多啤梨的酸甜味道搭配上堅果和茶的濃郁,真係非常完美的組合。沙冰狀口感也非常值得一提,層次分明,非常清新。🍶焙茶堅果奶茶這款飲品也非常好喝!焙茶的醇香搭配上堅果奶滑順口感,整杯飲品非常香濃,喝到最後,還能感受到焙茶的韻味,令人回味無窮。我同朋友都非常喜歡Nuttea旺角中心店既飲品,它們的堅果奶蓋口感非常獨特,喝得出果仁素材融入其中。由於使用堅果奶調配,令人大口大口喝也不擔心!

🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶
焙茶堅果奶茶

🍶焙茶堅果奶茶

2023-05-19
焙茶堅果奶茶
2023-05-22 974 瀏覽
放工同丫妹去旺中shopping, feel到有d口乾, 就係附近搵下有咩野飲。經過呢間茶飲外賣店NUTTEA, 印象中丫女話呢間幾好飲, 正好今日經過買返杯試試。飲品款式選擇多, 令人花多眼亂, 大部分飲品都可自選甜度、冰量。最後決定飲呢杯曾獲獎兼每日限定一百杯嘅---伯爵朱古力堅果奶蓋茶 呢款茶飲分為兩層, 以伯爵茶做茶底, 面層加上堅果奶蓋, 面層灑上朱古力粉;一共有三個食用次序:用匙羹先品嚐面層嘅堅果奶蓋, 口感綿滑, 充滿堅果奶香, 微微鹹甜。食到咁上下, 將杯傾至45度左右係杯邊入口飲用, 伯爵茶傾倒而出沖過堅果奶蓋入口, 令味道更有次序, 先飲到少少鹹甜堅果奶蓋, 再飲到清新伯爵茶;最後用飲管將杯中餘下的攪拌飲用, 令整體味道平均mix埋, 令茶香中滲透淡淡嘅堅果香, 超正!丫妹因為怕飲咗茶夜晚訓唔著, 所以就揀咗另一款冇茶成份嘅飲品。朱古力榛果堅果奶:朱古力同埋榛果完美碰撞, 朱古力口感香濃綿密細滑, 同時伴隨果仁香味, 非常突出, 甜度適中, 兩者非常match!
一共有三個食用次序:

朱古力榛果堅果奶:
2023-05-22
2023-05-22 36 瀏覽
次次去旺角行街都一定會嚟旺中飲堅果奶,又健康又可以過吓口癮,飲完唔會有罪惡感伯爵朱古力堅果奶蓋 $48金獎作品,每日限量100杯,我哋點咗微甜,甜度適中;奶蓋好厚好足料,除咗有陣濃濃嘅鹹香芝士味,重有陣堅果味同朱古力味,好夾好順滑;伯爵茶茶底勁香,飲得出係靚茶葉。朱古力榛果堅果奶 $40榛果味濃郁,好似飲緊少甜版嘅金莎噉,口感細滑綿密,好正!整體上NUTTEA嘅出品都好有質素保證,冇奶冇奶精,飲完重好飽肚,可以當係一入健康又唔肥嘅下午茶。
伯爵朱古力堅果奶蓋 $48
朱古力榛果堅果奶 $40
榛果味濃郁,好似飲緊少甜版嘅金莎噉,口感細滑綿密,好正!