2023-03-27 21 瀏覽
NUTTEA (旺角中心) (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖今日同朋友喺旺角食野shopping! 其中一個節目就係去旺中gel甲,gel 完之後順便喺商場行吓,行到咁上下好想飲嘢,雖然旺中有唔少手搖舖頭但係最吸引我哋嘅都係依間NUTTEA, 因為主打堅果奶主打健康呀嘛!之前經過唔多留意舖頭原來一向係得奬小店,今日去到見到一個兩個三個奬盃😙😙影下先! 原來舖頭拎過OpenRice 最優秀小食店奬、亦分別喺2020同2019年拎過台灣奶茶節的特色飲品的金賞😍😍 真係唔簡單嫁😋😋我叫咗一杯紅豆堅果奶😉,係我第一次飲,冰度和糖度係固定既🤭 我一向飲開低糖飲品但都唔覺太甜,飲品的甜度主要來自紅豆,一路飲一路咬到紅豆粒😀好滿足😌

NUTTEA (旺角中心) (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖

2023-03-22
2023-03-26 59 瀏覽
今日同老公行開旺角,見到NUTTEA (仲有MC嘅粉絲支援會小角落🥰),忍唔住又點兩杯堅果奶蓋。今次係我第二次品嚐NUTTEA的飲品。因為上次的伯要朱古力堅果奶蓋實在太出色,所以今次我們亦必然點了,不過,為了健康的緣故,又想有多少少mix-and-match 的口感,今次試試微糖、去冰及加了黑糖凍,看看效果如何。他沒有上次的那種比五星級酒店更濃郁的朱古力感覺,不過,奶蓋依然出色,猶豫吃朱古力雪糕一樣,與伯爵朱古力堅果奶配搭起來,仍然是世一,真不容易!我們今次嘗試了他的新產品 — 宇治金時堅果奶蓋茶,亦選了微糖,並去冰及加上寒天,嘩!超級好味!抹茶的味道清純,宇治金時的配搭令我想起日本,寒天加上紅豆的配搭也非常夾,口感一流!每次渴完,感覺像吃了一頓豐富又健康的一餐,這樣的代餐確是很不錯!

2023-03-26
10 分鐘 (堂食)
$50 (其他)
慶祝紀念
紀念日
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
  • 宇治金時堅果奶蓋茶
2023-03-26 68 瀏覽
Went shopping with my sister on the weekend , and she wanted a drink . What better than a nutea , tastes gd and healthy We ordered two flavours . One Japanese green tea and one drangon fruit . I like how they control the ice and sugar level . Lots of shop out there , u ask for less sugar . It ends up still sweet as hell , so this one is perfect Everything is fresh made as well . I like the green tea one . It has strong tea flavours which is what I like

健康天然堅果奶🌰必點奶蓋🐄🤗今次同朋友嚟到旺中行街,見到NUTTEA,佢嘅堅果奶好出名,奶蓋必點‼️一於試吓佢🤗嚟到嘅時候都已經有幾個人排緊隊,都幾多人。店鋪每日限量100杯嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶梗係要試吓啦🥰✨伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48伯爵茶味好香,朱古力味好香,堅果奶蓋超級濃稠,要用匙羹來食呢😍堅果奶蓋好滑,帶少少鹽味,朱古力配上伯爵茶,味道好配搭,充滿堅果香,糖度仲可以自行選擇🤗推介指數✨✨✨✨✨粉紅莓果堅果奶蓋茶 $47個人比較鍾意水果飲料,非常推介大家呢一杯,用上多種莓果,味道酸酸甜甜好清新,仲好健康,仲有啲果肉口感😋甜度方面都可以選擇,混合堅果奶蓋一齊飲,好香奶味😍簡直一流,堅果味仲好香添🥰佢嘅奶蓋超級濃稠,大家一定要試吓😍推介指數✨✨✨✨✨我哋兩個女仔飲完杯嘢之後,都已經好飽肚啦!飲品真係好抵飲😆健康又好味🌸大家記得去吓啦~🏠NUTTEA (旺角中心) (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
健康天然堅果奶🌰必點奶蓋🐄🤗

伯爵朱古力堅果奶蓋茶

✨伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48
推介指數✨✨✨✨
粉紅莓果堅果奶蓋茶

✨粉紅莓果堅果奶蓋茶 $47
推介指數✨✨✨✨✨

🏠NUTTEA (旺角中心) (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
2023-03-22
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
粉紅莓果堅果奶蓋茶
2023-03-21 72 瀏覽
鍾意呢杯🥤:❌冇牛奶🥛 ❌冇奶精 ❌冇麩質1️⃣ 宇治金時堅果奶蓋茶💚(微糖、少冰)🥤$47🔸啱抹茶控,"筆"堅果奶蓋同紅豆一齊食時,正😋,整體味道👍🏻2️⃣ 黑芝蔴堅果奶(少冰)🖤🥤$42🔸啜入口先有香濃 黑芝蔴🖤💯🔸果仁🌰又健康,味道又🉐淡淡透出果仁味😋✅Almond 杏仁🌰✅Cashew 腰果🌰✅Walnut 核桃🌰✅Hazelnut 榛果🌰✅Macadamia夏威夷果🌰適合:全素/乳糖不耐症人仕都🉑以✅
鍾意呢杯🥤:
❌冇牛奶🥛 ❌冇奶精 ❌冇麩質

1️⃣ 宇治金時堅果奶蓋茶💚(微糖、少冰)🥤$47

2️⃣ 黑芝蔴堅果奶(少冰)🖤🥤$42
🔸啜入口先有香濃 黑芝蔴🖤💯
🔸果仁🌰又健康,味道又🉐

淡淡透出果仁味😋
✅Macadamia夏威夷果🌰

適合:
全素/乳糖不耐症人仕都🉑

以✅
2 分鐘 (堂食)
  • 黑芝芝堅果奶
世一奶蓋茶🌰🥛真係飲極都唔會厭 每次經過都一定要飲返杯😋星期六真係好多人排隊買嚟飲🧋我地都排左陣隊先買到🤣果然係世一奶蓋今次嗌左一杯蘋果脆脆一杯手沖即磨咖啡☕️手沖即磨咖啡係需要等15-20分鐘⏳終於等到杯朱古力奶蓋手沖即磨咖啡🤤緊係要相機食先 打卡緊要啊💖☕️見到呢兩杯飲品就覺得開心🥰啲奶蓋真係超多 一啲都唔孤寒🫡蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻由第一次飲係兩年前 個陣好似係新推出飲過一次之後…就愛上左 次次去都基本上會嗌嚟飲又清新又好飲 我會嗌半糖半冰 咁就冇咁甜上面嘅堅果奶蓋真係正到爆 仲要有嘅蘋果脆脆🍎配搭埋一齊飲真係好正🤤🤤手沖咖啡朱古力奶蓋評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我平時好少飲咖啡 因為飲完會瞓唔著🤣但呢杯手沖即磨咖啡真係好掂🫡勁香咖啡味 係我鍾意飲嘅個啲咖啡味☕️仲要加埋啲朱古力奶蓋一齊飲真係好夾飲飲下攪勻佢變左mocha🍫☕️愈飲愈起勁🤣🤣啜曬成杯😂一如既往嘅Menu都係咁多選擇 期待佢出新嘅飲品🤩店舖雖小 但五臟俱全👏🏻
世一奶蓋茶🌰🥛

愈飲愈起勁🤣🤣啜曬成杯😂

一如既往嘅Menu都係咁多選擇 期待佢出新嘅飲品🤩

店舖雖小 但五臟俱全👏🏻
2023-03-20 33 瀏覽
咩珍珠奶茶 奶蓋 生果茶 仙草凍bla bla bla年中都試過唔少味道 其實黎黎去去都係咁上下味道 結果無意中發現左nuttea 以堅果做主題既飲品店 由於本人極鍾意食nuts 所以就突登出左去試!menu好清晰 分晒類 仲介紹左類別不同之處 由於我鎖定左一定要堅果類 最尾揀左<蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶>同埋<伯爵朱古力堅果奶蓋茶>店員俾飲管我同時又俾左隻匙羹我 原來係等客人可以直接筆d奶蓋食 個杯蓋口又突登做大d 睇得出呢part店主好細心 杯蓋上面亦介紹左3步曲先食奶蓋 再45度飲奶蓋加茶 最尾搖勻2杯比較底下 我會欣賞蘋果個杯 一黎隻色靚 二黎飲落係好fresh既味道 配埋d nuts好夾朱古力個杯 無諗到d奶蓋都溝左朱古力 伯爵茶個味唔會因為朱古力既搶走左 佢地既奶蓋好滑好creamy 下次一定要再試!

先食奶蓋 再45度飲奶蓋加茶 最尾搖勻

2023-03-18 56 瀏覽
難得星期六放假😉可以出街街,就去左旺角shopping 四圍行下👏👏👏,依家冇左口罩令,心癢癢的😂😂,所以就去左買手搖黎飲下🥳🥳🥳🥳🥳朋友推介話nuttea d野飲健康d👍👍,係用堅果奶整架,所以就黎左呢到啦😂😂一人一杯野飲,可以一路行一路飲,自由丫🥳🥳由於時間尚早既關係,我竟然買到每日限量100杯既伯爵朱古力堅果奶蓋($48,微糖,少冰),開心仔的,同埋點左杯粉紅莓好堅果奶蓋茶($47,微糖),nice😉😉😉個奶蓋好creamy ar ,係creamy 到可以用匙羹黎食架,仲要係配合番杯野飲既,伯爵朱古力配合既奶蓋係有朱古力味同朱古力粉架,而粉紅莓好堅果奶蓋茶既奶蓋係有埋個莓味同埋花生的,唔係一種奶蓋打天下,超有誠意的👏👏👏同埋呢,杯蓋上面仲有教學,有三個飲法,跟住飲,真係有三個feeling,好正正丫伯爵朱古力奶蓋個茶底好香淳既伯爵茶味又好夾個朱古力,最後將茶底同奶蓋mix埋,口味仲好香濃丫,強烈推介💓💓💓💓粉紅莓好堅果奶蓋茶係有果肉架,係食左一半既奶蓋,45度咁飲個茶底,好香莓味,唔會香精味既水果味,再mix埋個奶蓋好似飲緊士多啤梨奶咁,so nice,推介推介👍👍👍👍👍

一人一杯野飲,可以一路行一路飲,自由丫🥳🥳

2023-03-18
5 分鐘 (外賣自取)
午餐
2023-03-18 80 瀏覽
今日同朋友嚟葵芳廣場行街,當然又係周圍掃街嘅時候啦。食咗少少嘢之後,就嚟到Nuttea買杯嘢飲邊行邊飲,我同朋友都好鍾意飲呢度嘅堅果奶,因為好飲又健康。🍓粉紅莓堅果奶🥛因為頭先食咗少少嘢,怕太heavy,所以冇點到奶蓋,就揀咗呢杯粉紅莓堅果奶。一如既往,滿滿的一杯,柔和嘅粉紅色好靚。飲落去有少少杰身,有士多啤梨嘅甜味,又有啲堅果嘅獨有香味,味道好得意。飲下飲下,唔覺唔覺,其實都飽飽地,所以我覺得Nuttea係好適合行街飲,方便快捷健康又飽肚🥑牛油果堅果奶🥤朋友比我更健康,揀咗呢杯牛油果堅果奶,佢話牛油果嘅飲品平時唔係度度都有,見到就唔放過。而呢一杯嘅質地更加杰身,當然係因為牛油果嘅關係。我試咗一啖,第一次嘗試牛油果嘅飲品,意想不到地同堅果奶都幾夾!

🍓粉紅莓堅果奶🥛

🥑牛油果堅果奶🥤

2023-03-18
  • 牛油果堅果奶
  • 粉紅莓好堅果奶
2023-03-18 27 瀏覽
行街經過見到一間幾別緻既飲品店,之前未試過,見到有好多好多款式揀,買黎試下先~今次同朋友一齊試咗兩杯🤤伯爵朱古力奶蓋茶 (左)嗰層奶蓋🤤好足料,好棉密濃郁,有埋支小匙比你𢳂啲奶蓋食,朱古力奶蓋好香甜,伯爵茶飲落香滑,撈埋一齊好夾👍蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶奶蓋都係好足料🥰質地棉密,估唔到堅果奶都做正呢個效果🤤呢個茶味好清香,有蘋果香味,感覺好清新,正👍 好特別又好飲👍下次再黎試下其他飲品先😋

伯爵朱古力奶蓋茶 (左)

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶

好特別又好飲👍下次再黎試下其他飲品先😋
外賣自取
今日經過旺中行街口喝就試下飲NUTTEA 見佢平時D分店已經想試nuttea主打堅果奶乳糖不耐受人士都適合用堅果奶調製嘅飲品店可以比到客人除咗用鮮奶之外嘅另外一個選擇味道更香濃更加健康係香港都比較少依種類型選擇都非常之多粉紅苺好堅果奶 $47食得出粒粒新鮮士多啤梨果肉而且堅果奶好香 同埋有飽肚感覺朋友飲青提啵啵茶 $40超多新鮮提子再加埋啵啵食落去非常之有口感好FRESH又好香提子味
今日經過旺中行街

超多新鮮提子
再加埋啵啵食落去非常之有口感
好FRESH又好香提子味
2023-03-13 66 瀏覽
聽過呢間舖頭好耐,佢哋賣點係用堅果奶去做奶蓋,不過睇完之後又冇咗件事,一直都冇試到,近排有個friend飲過之後係咁話好好飲,強烈推薦仲帶埋我一齊去飲🤣我哋去開旺角,就去咗旺角中心呢間NUTTEA分店到買,而家唔使戴口罩,仲可以邊飲住邊行街😗 見到都幾多人買,等咗一陣,見到佢推介個牌寫住宇治金時我就吸引咗揀咗呢杯了!🍵我本身都鍾意飲宇治抹茶,而且抹茶同埋紅豆真係絕配呀🤤❤️ 一拎到手見到厚厚嘅奶蓋真係覺得好正😍 即刻打開蓋直接食啖奶蓋先,我本身唔係特別鍾意食堅果,但原來打做奶蓋個味係幾適合!好似有少少榛子嘅香味咁😍 而且奶蓋質感好厚實!仲有啲飽肚感😆 覺得呢個真係一大好發明~絕對滿足到唔飲得奶類嘅朋友!

2023-03-08
5 分鐘 (堂食)
2023-03-11 116 瀏覽
Nuttea 旺角位於旺角中心一樓,而且在各區也有數多分店遍佈港九新界,話說呢一次唔係我第一次光顧呢間店了,作為用堅果奶調製嘅飲品店可以比到客人除咗用鮮奶之外嘅另外一個選擇,選用堅果奶而不用牛奶嘅嘢飲,不單止唔會唔夠味,而且會更加香濃更加健康,可以話係一舉兩得。今次同埋朋友點咗黑芝芝堅果奶,同埋牛油果堅果奶,所有飲品都即叫即整,而且店員會主動問你要嘅甜度同埋要幾多冰,算係十分細心。牛油果堅果奶選用新鮮牛油果即打而成的,除咗香濃軟滑之外,仲會食到一粒粒嘅新鮮牛油果,it’s delicious!! 有機會經過一定會再買!另外都見到佢哋有奶蓋系列,相信呢一個會係下次我會叫嘅嘢飲🤤咁有心嘅小店,真係值得一飲再飲🍻

另外都見到佢哋有奶蓋系列,相信呢一個會係下次我會叫嘅嘢飲🤤

咁有心嘅小店,真係值得一飲再飲🍻
牛油果堅果奶
黑芝芝堅果奶
宇治金時
2023-03-10
牛油果堅果奶
黑芝芝堅果奶
2023-03-10 41 瀏覽
上次經過呢間鋪,就已經想飲。今次出到來旺角,特登上番去幫襯,位置係旺中1樓,好易搵到。堅果奶蓋,同平時的台式飲品奶蓋唔同,比較挺身,同埋「堅果」既香氣好濃郁。記得問鋪頭拎木勺子及飲管,因為佢有步驟教你點樣飲用步驟1)掀開半邊的杯蓋用木勺子剷著食。步驟2)確保杯蓋合實,傾斜45度大口喝,奶蓋同茶底同時飲入步驟3)最後,剩餘既用飲管均勻攪拌之後飲用我同朋友點了一杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶及一杯宇治金時堅果奶蓋伯爵朱古力堅果奶蓋茶(HKD 48)呢款 每日限售100杯的,奶蓋裡面混有核桃果仁碎,有少少似飲緊鮮奶茶,但又有Nuts碎的口感及香味,而且茶底都好好飲,Earl Grey tea既香氣又唔會比奶蓋遮蓋左。宇治金時堅果奶蓋(HKD 47)同朱古力奶蓋唔同,佢係混入果仁碎,抹茶底好濃郁,同奶蓋好中和。攪拌奶蓋後有別於一般台式既奶綠味道。總括來講,這家店的堅果奶蓋茶,無論分開飲,或者混合著飲,都好味架。  物有所值

步驟1)掀開半邊的杯蓋用木勺子剷著食。

步驟2)確保杯蓋合實,傾斜45度大口喝,奶蓋同茶底同時飲入

步驟3)最後,剩餘既用飲管均勻攪拌之後飲用

我同朋友點了一杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶及一杯宇治金時堅果奶蓋

伯爵朱古力堅果奶蓋茶(HKD 48)

宇治金時堅果奶蓋(HKD 47)

• 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
今次黎旺角買野,都會被朋友引我飲邪惡飲品 – 台式手沖手搖飲品既然係飲,我通常都會揀返我最鍾意既NUT TEA下午茶時間去,唔係好多人,唔使等呢!今次同朋友一人一杯奶蓋,朋友叫左每日限售100 杯既伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶 ($48)因為朱古力都有一定既甜度,所以就揀微甜啦,朋友唔想飲凍飲,亦可以有走冰選擇發覺走冰係好明智呢,因為會令我地飲既時間更放心咁大膽奶蓋連伯爵茶一齊吸入口更加可以同一時間飲到兩款口感奶蓋MIX 左朱古力同粉,唔係好重堅果既感覺,係比較一致既朱古力奶蓋另外我就叫左粉紅莓好堅果奶蓋茶 ($48)呢個就冇得揀冰度,飲上口會有夏日清涼既感覺粉紅莓揀左微甜,飲落比較健康同埋FRESH D奶蓋係堅果,所以冇左好邪惡既感覺,但仍然係好綿滑下次再試下其他飲品先得🥳
既然係飲,我通常都會揀返我最鍾意既NUT TEA

下午茶時間去,唔係好多人,唔使等呢!

今次同朋友一人一杯奶蓋,

因為朱古力都有一定既甜度,所以就揀微甜啦,
朋友唔想飲凍飲,亦可以有走冰選擇

更加可以同一時間飲到兩款口感

另外我就叫左粉紅莓好堅果奶蓋茶 ($48)

呢個就冇得揀冰度,飲上口會有夏日清涼既感覺
粉紅莓揀左微甜,飲落比較健康同埋FRESH D
奶蓋係堅果,所以冇左好邪惡既感覺,但仍然係好綿滑

下次再試下其他飲品先得🥳