2023-05-20 53 瀏覽
要鏟著吃的堅果奶蓋,喝過沒?NUTTEA堅果奶茶以堅果萃取濃醇香的堅果奶,創造各式美味堅果飲食,沒有牛奶沒有化工奶精,不只解渴,更有健康的飽足感,不只取代奶精更要取代動物奶,堅果奶堅持現場乳化萃取 ,100%當天堅果研磨,新鮮喝的到~ 患有乳糖不耐症的人又想補充蛋白質的朋友,有了健康新選擇,堅果奶完全不含任何動物成份,不添加一絲牛奶或奶精,而是由不同堅果以黃金比例溫火烤焙後,冷壓磨漿而成的植物奶,沒有動物油脂的腥味,醇厚堅果香更顯層次倡導無動物含量環保飲食概念以五種特殊堅果調配出迷人 MYLK,MYLK 是指具有植物性的奶酯的特殊用字
要鏟著吃的堅果奶蓋,喝過沒?

倡導無動物含量環保飲食概念
  • 宇治抹茶堅果奶蓋茶
成日聽大家講要飲NUTTEA🤨🤨,我都有一段時間冇飲喇~!!所以今次再去飲😆😆每次見到NUTTEA嘅Menu都覺得好多選擇,唔知應該飲咩好😂😂鑒於上次試過蘋果楓糖脆脆🍎,所以今次就是另一杯啦😃🥛我叫咗杯香蕉朱古力堅果奶,而朋友就叫咗伯爵朱古力堅果奶🥛我自己就覺得後者好飲啲~更啱我口味呢我覺得香蕉朱古力堅果奶比較濃🤣香蕉同朱古力味都好重。佢仲要冇冰,所以非常足料🫶🏻 我覺得可以嗌少甜,咁樣應該味道會啱啱好🥛我自己想試吓香蕉朱古力嘅奶,而佢都冇令我失望嘅😆而伯爵茶朱古力堅果奶個茶非常之清甜,配搭上面個朱古力cream好好飲!! 飲到後尾cream同茶溝埋更加好呢~!!! 呢杯係推介、同埋係意外嘅好飲😉

減肥又想飲手調? Nuttea 幫到你!媲美健康美味代餐,滿足又飽肚,運動前後飲用,更可以補充蛋白質同堅果的健康脂質。口感控必加藜麥燕麥,超有嚼勁!黑芝芝堅果奶 加藜麥燕麥 $50⭐️⭐️⭐️⭐️純素芝麻堅果奶是近年來越來越受到素食主義者和關注健康飲食的人士青睞的飲品之一。這款奶品不含任何動物性成分和添加劑,是一道天然、充滿營養的健康飲品。芝麻和堅果的天然香氣交織在一起,帶出濃郁的堅果味和芝麻香。與市場上的其他植物性奶品不同,這款奶品的味道更濃郁,也更有豐富的層次感,給人留下深刻印象。其次,這款奶品的口感非常滑順,飲用起來十分舒適。焙茶堅果奶茶 加藜麥燕麥 $48⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️奶茶的味道十分清新淡雅,焙茶的香氣也很足,喝起來很順口滑嫩,沒有一般奶茶的悶重感。而令人驚艷的是,杯底的大量藜麥燕麥,吃起來有一種獨特的口感,不會令人感到過甜或膩口。此外,這家店的服務也很好。店員很熱情,不僅介紹茶飲的資訊。總體來說,焙茶堅果奶茶非常好喝,不僅口感出色,茶香奶滑。而店員的親切服務也讓我感到十分舒適和自在。🍴 NUTTEA (旺角中心) (旺角)📍地址:旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖回頭率🤡🤡🤡🤡🤡性
減肥又想飲手調? Nuttea 幫到你!

黑芝芝堅果奶 加藜麥燕麥 $50
⭐️⭐️⭐️⭐️

焙茶堅果奶茶 加藜麥燕麥 $48
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

此外,這家店的服務也很好。店員很熱情,不僅介紹茶飲的資訊。

🍴 NUTTEA (旺角中心) (旺角)
📍地址:旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖

回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
成日飲手搖 但又想飲得健康D𝙽𝚞𝚝𝚝𝚎𝚊係其中一間我好中意既手搖飲品店主打純素堅果奶沖製奶茶/奶蓋冇膽固醇 冇乳糖 熱量低對素食者/牛奶過敏既人就岩哂行街最中意買杯野飲嘆下行旺中見到有𝙽𝚞𝚝𝚝𝚎𝚊就忍唔住買杯飲下💥伯爵朱古力堅果奶蓋茶 無糖 少冰超有人氣 每日限量100杯個人覺得係𝙽𝚞𝚝𝚝𝚎𝚊必飲之選 面層係加左朱古力既堅果奶蓋奶蓋綿滑 帶堅果香同鹹香MIX埋D朱古力味 香濃 口感好豐富之後飲到伯爵茶 轉左無糖 飲到最自然最清香既EARL GREY味成杯飲品好有層次 又好夾💥粉紅莓好堅果奶蓋茶 少糖 少冰好吸睛既飲品 呈草莓既紅色奶蓋同樣NUTTY香滑 帶堅果香同鹹香加左草莓 酸中又帶甜 茶底係茉莉綠茶 好清香呢杯飲品味道好微妙 清新 飲完感覺煥然一新

成日飲手搖 但又想飲得健康D

加左草莓 酸中又帶甜
茶底係茉莉綠茶 好清香
呢杯飲品味道好微妙 清新
飲完感覺煥然一新

Nuttea是一家主打堅果奶的台式飲品店。因為平時去台式飲品店時選擇植物奶的選擇比較少,呢間相信鐘意植物奶既人都會一試再試😍今次就飲左佢既香芋堅果奶和蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶香芋堅果奶用堅果和香芋製成,味道非常濃郁。奶茶的口感非常順滑,俾人一種非常舒適和滿足的感覺,口感勁creamy 。蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶都好好飲,純飲既時候好fresh🍎有蘋果的清新和楓糖的。佢既奶蓋真係勁正,口感順滑再加小小鹹香加上脆脆的堅果口感 正到不得了😋特別讚揚Nuttea既店員Ian。店員勁nice同細心,除左耐心為我解答了一些問題,仲幫我用膠紙痴好兩杯野飲令佢冇咁易倒瀉👍勁好人

2023-05-13 61 瀏覽
夏日炎炎,係旺角依個鬧市入面,有咩會比一杯冰涼嘅青提啵啵茶,更令人身心舒暢,飲落去清甜可口,入面粒粒Q彈的青提,每一口都可以品嚐到青提的清香和果肉的脆爽口感,令人回味無窮。茶的口感也很不錯,清爽怡人,唔會搶咗提子嘅甜味。但係黎得Nuttea點可以唔試佢嘅奶蓋,宇治金時堅果奶蓋茶嘅口感非常濃厚淳滑,令人一飲就愛上佢。奶蓋上面還加了粒粒香甜的紅豆,更為依杯茶增添了豐富的口感同層次。整體黎講,依杯宇治金時堅果奶蓋茶真係非常值得一試,尤其係對於鐘意奶蓋同抹茶嘅人黎講更係必嚐之選。如果你還沒有嘗試過這款茶,我強烈推薦你去品嚐一下!

Long time no drink Nuttea! 又係時候止一止癮!😝😝每次想飲手搖時,第一間總會諗起Nuttea, 因為堅果奶蓋好味得黎又健康,飲左都無罪惡感🤭🤭1.粉紅莓堅果奶蓋茶,另加寒天奶蓋有滿滿既nuts味,果d鹽既咸味簡直係畫龍點睛!🥳莓茶酸甜酸甜,好開胃。😝同奶蓋配合度十足!😍😍寒天爽口彈牙,口味再加分!2.青提啵啵茶啖啖青提果肉,仲有彈牙既寒天,口感十足!👍🏻味道清爽,好解渴!😝

1.粉紅莓堅果奶蓋茶,另加寒天

2.青提啵啵茶
2023-05-12
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2023-05-10 48 瀏覽
🍴𝙽𝚞𝚝𝚝𝚎𝚊一直都好鍾意nuttea嘅堅果奶蓋,今日去到旺角經過,雖然邪惡但係又忍唔住要飲番杯🤭🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)依然係我嘅nuttea排行榜首位🥇本身堅果奶蓋已經比一般嘅奶蓋特別,綿密香滑嘅奶蓋除咗帶有少少鹹香之外,仲有堅果嘅味道。而呢杯更加溝埋朱古力味,仲有少少朱古力粉喺上面,令到味道好有層次,亦都好豐富。而且佢嘅奶蓋份量亦都好充足,啱晒我呢啲鍾意食奶蓋多過飲茶嘅人!伯爵茶方面,我叫咗微糖,不過覺得加咗甜味嘅伯爵茶,始終冇原本嘅好飲,所以我下次都會叫無糖,專心品嚐朱古力堅果奶蓋嘅味道👅🥤青提波波茶($40)呢杯茶嘅青提子味好出,反而唔係好飲得出個茶底,但係當佢係清淡少少嘅果汁一樣好飲!而且佢仲有好多青提子果肉,一路飲一路咀嚼,令到口感效果更加好@nuttea_hongkong 📍旺角中心1樓F52號鋪💰人均消費:約$45
🍴𝙽𝚞𝚝𝚝𝚎𝚊

🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)

🥤青提波波茶($40)

@nuttea_hongkong
📍旺角中心1樓F52號鋪
💰人均消費:約$45
2023-05-07 76 瀏覽
奶蓋茶火紅了一段時間,以主打堅果製成的純堅果奶做賣點的奶蓋,真是第一次喝,望落邪惡,但實際健康很多。位置是在旺角中心一樓內,牆上就擺放了五種堅果:腰果、核桃、杏仁、堅果、夏威夷豆,簡潔有力的帶出了此店主題,說明他們的奶蓋都是用堅果製造,沒有牛奶沒有化工奶精。點了伯爵朱古力堅果奶蓋茶試試,此款每天限量供應100杯的;亦點了一杯更清的青提堅果奶蓋。奶蓋比例佔超過整杯的三分一,真的非常厚,厚到店員會給你一個鏟仔造型的小茶匙來吃,一鏟起就感覺到質感極creamy極厚實,似在吃巧克力慕絲那種感覺,有堅果碎粒。杯蓋上亦貼有說明教大家分別用三種方法去享用。青提堅果那款的茶很清甜有茶味,內裏亦有青提碎粒。二款都好有驚喜,完全對得住飲品的價錢

杯蓋上亦貼有說明教大家分別用三種方法去享用。
青提堅果那款的茶很清甜有茶味,內裏亦有青提碎粒。

二款都好有驚喜,完全對得住飲品的價錢

2023-05-07 59 瀏覽
Nuttea同好朋友去旺中整甲,必叫Nuttea,主打堅果奶茶和堅果奶蓋,飲品用上5款堅果萃取成濃厚醇香的堅果奶,再配搭各款茶底和水果,製作出不同口味的純素飲品。今日試咗粉紅莓好堅果奶蓋茶同伯爵朱古力堅果奶蓋茶粉紅莓🍓酸酸甜甜,奶蓋有非常濃郁果仁味;伯爵朱古力堅果奶蓋茶🌰係每日限量100杯既皇牌產品,朱古力幼滑諄厚,同果仁奶蓋完全係絕配📍Shop F52, 1/F, Argyle Centre, 688 Nathan Road Mong Kok
Nuttea

今日試咗粉紅莓好堅果奶蓋茶同伯爵朱古力堅果奶蓋茶

粉紅莓🍓酸酸甜甜,奶蓋有非常濃郁果仁味;

NUTTEA (旺角中心) (旺角)茶飲主打純素堅果奶🥰🥰純素堅果奶健康,不含膽固醇、乳糖,對於素食者或過敏牛奶的人來說,是非常好的選擇😊😊而且純素堅果奶的熱量也相對較低,好岩keep fit飲😋😋粉紅莓好堅果奶蓋茶🍓🥤茶飲的基底茶是茉莉綠茶,非常清香,❤️❤️草莓🍓 🍓與茶融合在一起,微酸微甜,非常開胃😋😋加埋堅果奶蓋,奶蓋非常濃郁,好好味🥰🥰茶飲賣相好吸引,粉紅色好岩打卡影相📸️朱古力榛果堅果奶🍫🥤濃郁的朱古力和香氣濃郁的榛果為主要材料👍👍朱古力非常濃郁,榛果的香氣撲鼻🤩🤩加上堅果奶的濃郁口感,好好味💕💕店鋪仲有韓國IU打卡位❤️❤️地址:旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號鋪整體評分:4/5味道:4/5抵食:4/5
NUTTEA (旺角中心) (旺角)

粉紅莓好堅果奶蓋茶🍓🥤

整體評分:4/5
味道:4/5
抵食:4/5
2023-05-02 37 瀏覽
與葵廣一樣,可以瘋狂掃街的旺中都有 #NUTTEA,之前每次都會叫伯爵茶榛子奶蓋,今次就轉一轉口味。🚩粉紅梅好堅果奶蓋茶 $47飲堅果奶蓋茶一定要跟著它的3⃣️部曲的次序飲,先用鏟子吃奶蓋會吃到濃濃的堅果奶味🌰。再傾斜45度飲,感受到奶蓋與梅的酸酸味道,令人開胃。整體這個味道酸酸的很開胃,但喜歡清淡味道可能會覺得甜(已經叫微甜了)。🚩火龍果堅果奶 $42叫了無糖,完全感受到健康的感覺。第一次叫堅果奶蓋茶以外的口味,也頗特別的,特別這次一甜一淡,正好可以中和味覺。

🚩粉紅梅好堅果奶蓋茶 $47

🚩火龍果堅果奶 $42
外賣自取
2023-04-29 34 瀏覽
Nuttea係我嘅必去手搖飲品店。因為佢哋同好多其他飲品舖唔同,最特別係佢哋用堅果奶沖製嘅奶茶或者奶蓋。感覺上好似健康啲,而且有果仁嘅香味非常特別。今次就叫咗每次都必點嘅火龍果奶蓋茶同埋限量嘅伯爵茶朱古力奶蓋茶。火龍果奶蓋茶雖然冇咩火龍果味,但係個色睇落去好靚,而且個茶味都好突出。上面奶蓋鹹鹹甜甜,好香口。伯爵茶朱古力奶蓋,個奶蓋加咗朱古力比較特別,但係又唔會太甜同個茶好match,建議茶底叫微糖或者無糖就啱啱好啦。

2023-04-28 129 瀏覽
過旺角行商場每次都會買杯Nuttea🤭呢次試到好嘢就紀錄翻🧋伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $40Earl Grey Chocolate Nut Mylk Tea朋友第一次飲我就推介左打卡堅果奶好多人叫無糖我地都跟住叫😳淡淡朱古力同Earl Grey夾重點個奶蓋真心thick 但因為唔係芝士所以低卡喲💋🍠香芋堅果奶 $40Taro Nut Mylk(Season limited)(季節限定)總有幾日唔可以飲凍嘢🤭(拿,唔止女士啦)香芋堅果奶叫左常溫微糖 覺得足夠甜度啦芋頭本身無糖唔洗擔心甜✨️而且個人覺得個口感比黑芝麻更好,因為打碎完偏濃厚但未到🍌奶個厚重感🥰而且保留輕微一粒粒細芋頭質感,好似有配料咬一樣🤣💜代餐選擇✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼其實最中意nuttea真係因為自己乳糖不耐症(。•́︿•̀。)牛奶豆奶飲完都會唔舒服,所以堅果奶我真係大力推介🥲💜🖤無nuts未超好!!
過旺角行商場每次都會買杯Nuttea🤭呢次試到好嘢就紀錄翻

重點個奶蓋真心thick 但因為唔係芝士所以低卡喲💋

香芋堅果奶

🍠香芋堅果奶 $40
Taro Nut Mylk
(Season limited)(季節限定)
芋頭本身無糖唔洗擔心甜✨️
✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼

外賣自取
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
香芋堅果奶
2023-04-22 64 瀏覽
Nuttea係我其中一間好喜愛嘅飲品店🥰同平時嘅台式手搖飲品唔同,Nuttea主打堅果茶,係坊間少有嘅飲品,奶茶以堅果萃取濃醇香的堅果奶取代牛奶,更不會添加奶精,想飲得健康飲完無咁大罪疚感,Nuttea係一個唔錯嘅選擇😝🥤粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47賣相好吸引嘅奶蓋茶,上層厚厚嘅堅果奶蓋,奶蓋嘅奶味好濃郁,入口軟綿順滑,奶蓋仲加入左果仁增添口感🤩而下層就係用新鮮士多啤梨打碎而成嘅沙冰,大熱天時飲真係零舍醒神,酸甜嘅味道非常適合夏天飲😍🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48呢款奶蓋茶每日限定100杯,係人氣爆燈嘅飲品,要飲記得早D黎☺️茶底係伯爵茶,堅果奶蓋部分就有好香濃嘅朱古力味道,可以就咁用匙羹𢳂黎食奶蓋,用飲管就可以一次過飲到茶同奶蓋,味道更有層次😍

🥤粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47

🥤伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48