2021-12-18 46 瀏覽
之前小編已經食過依間餐廳,今次再返嚟試吓,發現佢Menu轉左,今次就試吓佢嘅bbq 豬仔骨配薯條🍟及芝士蟹肉大啡菇,另外仲叫咗個鑊仔伯爵茶雪山熱香餅當日餐湯係粟米湯,個湯唔會太杰,BBQ 豬仔骨配薯條🍟及芝士蟹肉大啡菇, 份量都好大,而且每道菜都好熱辣辣, 豬仔骨可以分開四條,而且充滿濃郁嘅燒烤醬汁,至於芝士蟹肉大啡菇,小編極力推介😍😍😍,大啡菇裏面充滿芝士同蟹肉,相當邪惡😈,另外都有薯條同埋沙律陪襯鑊仔伯爵茶雪山熱香餅,pancake好鬆軟,而且中間仲係流心添,有好濃郁嘅伯爵茶醬流出來再加雲呢拿雪糕,真係好好味🤤

2021-12-15 20 瀏覽
今晚跟朋友踏完一整天單車, 在大圍還車後, 打算在附近吃完晚餐才回家, 走著走著便走到了積存街74-76號這間Ocio, 在門外看看餐牌覺得價錢合理便進去吃晚餐了。室內樓底很高, 空間感十足, 而且座無虛席的呢。南瓜忌廉湯我和朋友各點了一份晚餐, 每人也有一客南瓜忌廉湯, 忌廉湯裡面有豐富的南瓜蓉, 健康又美味。檸檬薑茶踏了一整天單車, 喝一杯溫暖的薑茶驅驅風, 暖暖身子, 而且還有檸檬的維他命C, 增強抵抗力。Ocio 全日窩夫早餐(炒蛋, 雞扒, 香腸, 煙三文魚, 窩夫, 沙律, 薯條)很豐富的全日早餐, 雞扒很厚身, 肉質嫩滑多汁, 炒蛋很香滑, 金黃色的薯條炸得香脆可口, 茄汁豆及沙律清新美味健康。煙三文魚卡邦尼扁意粉扁意粉的軟硬度煮得恰到好處, 跟惹味的卡邦尼醬汁很夾, 不會因為扁意粉太淋而吸過量的醬汁, 亦不會因為過硬而吸不到醬汁, 加入了煙三文魚, 令層次感提昇了不少, 而且非常惹味。

室內樓底很高, 空間感十足, 而且座無虛席的呢。

南瓜忌廉湯

檸檬薑茶

煙三文魚卡邦尼扁意粉
2021-12-14 27 瀏覽
難得我乖乖返大圍陪daddy食飯左轉右轉去咗@ocio_kitchen 舖頭唔算好大 但cozy嘅 侍應哥哥好好人 有dinner Menu就食咗兩個 set dinnerdaddy叫咗鵝肝牛柳配薯條鵝肝就本質係好味 鹹鹹香香入口即溶同埋你睇吓都幾夠厚 唔係嗰啲薄如蟬翼煎完都少少硬咗嗰種牛柳嗌咗medium rare 不過可能太厚 四邊熟咗少少 但中間係OK嘅你唔好見到佢咁厚肉 個牛本身個味道都幾好 亦唔會因為咁厚而好靭身薯條同沙律就正常發揮啦 我自己就嗌左個龍蝦意粉我覺得個意粉仲好食啲成個意粉都係al dente 我最怕食落去林啤啤散咗嗰啲同埋嗰個醬汁都係掛晒成個面最驚喜嘅係嗰隻龍蝦竟然係充滿膏而且個面嘅份量都唔少湯就係一般蘑菇湯啦 唔算係好杰身嗰種大味道都OK嘢飲就帶咗蜜桃冰茶少甜 唔係話太特別但係都叫生津解渴忍唔住叫多咗個朱古力香蕉waffle佢個香蕉上面有個焦糖脆脆地好好味waffle 就真係原始嗰種冇話入面有啲咩麻薯 或者其他嘢嘅口感正常Set dinner 算幾抵 有湯有嘢飲有主食 有鵝肝有龍蝦平均每人都唔使$200沙田柚同大圍人都可以嚟試吓
難得我乖乖返大圍陪daddy食飯
有湯有嘢飲有主食
有鵝肝有龍蝦
平均每人都唔使$200
沙田柚同大圍人都可以嚟試吓
中學時期已經開始幫襯旺角&銅鑼灣分店,有日係大圍行過竟然發覺開咗分店,咁就腳梗要食一食懷緬下啦,又唔洗走到咁遠😂.🟥原隻魷魚龍蝦汁意大利飯🦑$138🟧首先估唔到的擺盤,黑色一團原來係紫菜包住意大利飯,好有趣😮 意大利飯多汁及偏淋,較似燴飯,但龍蝦汁好好味,加上紫菜增添幾份韓日味道~而魷魚超大塊(M巾咁款😂), 啖啖肉非常彈牙鮮甜。.🟨醬燒原條豬仔骨配薯條🍖$148🟩呢道菜2人份量剛好, 豬仔骨肉夠嫩口,配上 BBQ汁十分惹味。幼薯條熱辣辣夠香口,點BBQ醬都好好味。仲配埋個芝士大烤菇添~個人覺得如果烘再乾 d更好味.🟦飲品:奶昔🥤🟪 套餐只要加$22 就可以叫奶昔,食西餐就係要飲,夠邪惡好甜好夠味😎2 杯都夠 creamy滑溜,放耐咗都唔會好出水淡哂。✨Oreo vanilla: 超綿密 oreo 碎及超濃oreo味✨香蕉朱古力:香蕉&朱古力係最佳拍檔,永冇伏,先有朱古力的香味,過後㗳到香蕉的果酸甜。.⬛鑊仔特濃朱古力布朗尼配雪糕🥧$89⬜Ocio最出名就係甜品,幾飽都要食啦😍但因為已經太"滿足" 想食最出名的窩夫/toast都食唔落,退而求其次少少地叫咗個Brownie. 鑊仔鐵板

🟥原隻魷魚龍蝦汁意大利飯🦑$138🟧
🟨醬燒原條豬仔骨配薯條🍖$148🟩
🟦飲品:奶昔🥤🟪
⬛鑊仔特濃朱古力布朗尼配雪糕🥧$89⬜
Ocio最出名就係甜品,幾飽都要食啦😍
但因為已經太"滿足" 想食最出名的窩夫/toast都食唔落,退而求其次少少地叫咗個Brownie. 鑊仔鐵板熱焫焫上場,朱古力醬 BULU BULU咁滾起, 一口香濃朱古力熱蛋糕配一口凍冰冰的vanilla雪糕,冰火交融😋亦 一讚 brownie保持到濕潤,及入面帶 nuts更添口感及香氣💯

• 魷魚筒釀蘑菇芝士意大利飯
2021-12-10 44 瀏覽
又到左十二月每年最開心又忙嘅日子,今日相公生日,擺底左對仔女去食生日飯相公話想食西餐,帶左佢黎大圍食好西餐廳地方唔算好大,大約有十張枱,餐廳裝修以工業風為主,夜晚黎食燈光同環境都好有情調我地叫左兩份set dinner同一份小食,價錢都好抵食,一百頭就有一份主食包埋餐湯同飲品餐湯:南瓜湯⭐️⭐️⭐️⭐️👉🏻飲落好順口亦滑身主食:墨汁海鮮意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️👉🏻一黎到好夠熱出晒煙,真係即叫即煮,滿滿的墨汁味,入面有墨魚,鮮蝦,洋蔥,同椒絲,蝦好彈牙同墨汁好夾主食:黑松露軟殼蟹意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👉🏻一大隻軟殼蟹好吸晴,而且炸得外脆內軟,意大利粉份量仲好足夠,超飽肚小食:蒜香蜜糖雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👉🏻蒜味唔會好重,同蜜糖味好balance,而且雞翼炸粉夠薄,做到一咬落去好juice又有咬感,好好食侍應生雖然得一至兩個人,但收碟都收得好快又親切,而且嘢食都黎得快,食完雞翼就剛剛好有主食

相公話想食西餐,帶左佢黎大圍食好西

餐湯:南瓜湯⭐️⭐️⭐️⭐️

蒜香蜜糖炸雞翼
墨汁海鮮意大利飯
黑松露軟殼蟹意大利飯
2021-12-06 39 瀏覽
今晚嚟大圍積存街一間Cafe食晚飯,舖頭細細不過裝修風格幾復古,晚餐都幾抵食,$108起包晒餐湯同嘢飲,本身想食佢個燒春雞同是日蛋糕,點知已經賣晒,睇嚟都幾受歡迎OCIO 全日窩夫早餐 🧇呢份all day breakfast 好豐富😍,有炒蛋🍳,香腸,煙三文魚,雞扒,沙律🥗,薯條🍟,窩夫🧇和茄汁焗豆,每一樣都係大大份😝,仲要係上碟時都係熱辣辣,呢個就好考廚師嘅速度因為全日早餐項目比較多,要同時處理咁多樣食物先至可以做到上碟時都係熱辣辣👍🏻。雞扒好厚好大塊,外皮香脆內裏Juicy;薯條🍟炸得好香脆,仲係燙口既;炒蛋滑lulu,蛋味香濃,加少少胡椒粉同鹽就岩岩好;窩夫🧇香脆鬆軟,有少少甜味,鹹食甜食都好味;沙律菜新鮮加咗少少胡麻醬汁,配埋煙三文魚食好開胃🦞波士頓龍蝦扁意粉🍝波士頓龍蝦有半隻,肉質都幾新鮮彈牙,🥰最細心嘅地方係蟹鉗都幫你拆咗肉,食起嚟好方便,意粉煮得軟硬適中,龍蝦醬汁鮮味唔錯,醬汁濃稠度都啱啱好,上碟嘅時候仲係出煙嘅,證明出餐速度好快餐湯:🥕甘筍忌廉湯🥣餐湯嘅濃稠度都啱啱好,有甘筍嘅清甜味,質感滑溜又唔會太膩Latte ☕️咖啡同奶嘅平衡都做得唔錯,上面仲有少少拉花圖案檸檬薑

OCIO 全日窩夫早餐 🧇
OCIO 全日窩夫早餐

🦞波士頓龍蝦扁意粉🍝

餐湯:🥕甘筍忌廉湯🥣
餐湯嘅濃稠度都啱啱好,有甘筍嘅清甜味,質感滑溜又唔會太膩
甘筍忌廉湯

Latte ☕️
咖啡同奶嘅平衡都做得唔錯,上面仲有少少拉花圖案
Latte

檸檬薑茶 🍋
咁凍嘅天氣就最啱飲番杯薑茶驅寒,如果可以加啲蜜糖就更好啦
檸檬薑茶

整體來講,食物質素都係高質而且大件夾抵食,不過由於食得太飽試唔到佢嘅甜品,下次一定要嚟試吓
OCIO 全日窩夫早餐
甘筍忌廉湯
Latte
  • OCIO全日窩夫早餐
2021-11-24 55 瀏覽
大圍食好西系列,去開大圍寵物醫院睇醫生,就去搵好野食!呢間西餐廳之前旺角食過唔錯,原來大圍都有分店!正😄餐湯好足料!到有濃郁嘅松露味!Ocio All day breakfast 🥞 樣樣有d既全日早餐好適合我呢d選擇困難症人士,雞扒煎得夠乾身!雞皮脆卜卜!又有鮮嫩肉汁!有窩夫🧇薯條🍟都好飽肚!煙三文魚卡幫尼偏意粉🍝有五大片煙三文魚!加埋個汁,份量認真唔細!芝士味濃郁!咖啡拉花巧靚❤️店仔細細,價錢親民既西餐廳!唔錯☺️

餐湯好足料!到有濃郁嘅松露味!

Ocio All day breakfast 🥞

煙三文魚卡幫尼偏意粉🍝
有五大片煙三文魚!加埋個汁,份量認真唔細!芝士味濃郁!

咖啡拉花巧靚❤️

店仔細細,價錢親民既西餐廳!唔錯☺️
  • 煙三文魚卡邦尼扁意粉
  • 餐湯
  • OCIO全日窩夫早餐
2021-11-10 77 瀏覽
前排放咗學🏫 有啲肚餓 ,住喺大圍咁耐,無意中俾我發現哩間 cafe 裝潢都幾靚,於是就入咗去試下佢啲嘢😊🔸OCIO全日窩夫早餐 $108OCIO全日窩夫早餐,全日早餐既好大份, 有炒蛋、香腸、雞扒、煙三文魚、salad、薯條、茄汁同埋窩夫。炒蛋好嫩滑, 好足料。至於雞扒方面,一樣煎得士香口又juicy,肉質嫩滑。個窩夫加埋蜜糖,好香口又好食! 另外薯條份量都多,食得飽又滿足!🔸朱古力心太軟 $65哩隻朱古力心太軟係用咗75% 朱古去做嘅, 佢個味道係屬於dark chocolate🍫, 相對出嚟個心太軟係冇咁甜嘅, 個甜品上堂嘅時候都係熱嘅, 做到外脆😄但內軟個方面就需要改善😔

🔸OCIO全日窩夫早餐 $108

🔸朱古力心太軟 $65

2021-11-09 60 瀏覽
-𝙊𝙘𝙞𝙤 ✨上星期去左練車 係亂咁行果陣就揸左去大圍 其實我去大圍既次數 2隻手指都數得晒 唔知頭唔知路就諗住泊左車先再搵野食~見到呢間Ocio 好似周圍都有分店 但又未食過 又方便睇車就入去試下了餐廳唔算好大 座位都坐得有啲近 好彩啲防疫隔板都做得好高身 感覺安全✨Dinner Set (including soup, main and drinks)🍝北海道刺身帶子龍蝦汁闊麵($138)有3粒用牛油煎過既帶子 煎得岩岩好所以入面都係有少少透明 肉質鮮嫰 帶子既黑椒 同龍蝦汁都唔會互相蓋過味道 闊麵份量剛好適合普通女仔 男仔未必夠~🍔奧斯芝士和牛漢堡($108)賣相都OK 比一般連鎖店既厚身麵包係有微微烤過 所以係脆脆的和牛漢堡扒有嚼口 肉汁都多💧整體黎講 呢種小店都幾適合傾計食飯好夠飽之餘 都坐得幾舒服🙂
𝙊𝙘𝙞𝙤 ✨

上星期去左練車 係亂咁行果陣
就揸左去大圍 其實我去大圍既次數
2隻手指都數得晒 唔知頭唔知路
就諗住泊左車先再搵野食~
見到呢間Ocio 好似周圍都有分店
但又未食過 又方便睇車就入去試下了

餐廳唔算好大 座位都坐得有啲近
好彩啲防疫隔板都做得好高身 感覺安全

✨Dinner Set

🍝北海道刺身帶子龍蝦汁闊麵($138)
有3粒用牛油煎過既帶子 煎得岩岩好
所以入面都係有少少透明 肉質鮮嫰
帶子既黑椒 同龍蝦汁都唔會互相蓋過味道
闊麵份量剛好適合普通女仔 男仔未必夠~

🍔奧斯芝士和牛漢堡($108)
賣相都OK 比一般連鎖店既厚身
麵包係有微微烤過 所以係脆脆的
和牛漢堡扒有嚼口 肉汁都多💧

整體黎講 呢種小店都幾適合傾計食飯
好夠飽之餘 都坐得幾舒服🙂

2021-11-05
15 分鐘 (堂食)
  • 奧斯芝士和牛漢堡
2021-11-04 49 瀏覽
ᴏᴄɪᴏ係西班牙文「休閒」嘅意思。既然嚟到ᴏᴄɪᴏ,當然要悠哉悠哉咁食個晚餐啦😌 🔺鑄鐵鑊仔法式吐司(楓糖漿)$𝟻𝟿 加新鮮雲尼拿籽雪糕 +$𝟾 🔺ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ 煙三文魚卡邦尼扁意粉 $𝟾𝟾 配餐湯(忌廉粟米湯) 加白桃冰茶 +$𝟷𝟻 我叫咗個甜點🍞法式吐司作正餐。吐司超大個!吐司邊被焗得勁香脆,但入面嘅麵包卻軟綿綿,甚至軟得似梳乎厘班戟🤣 麵包帶有滿滿嘅牛油忌廉牛奶味😋 淋埋我ғᴀʟʟ sᴇᴀsᴏɴ最愛嘅楓糖漿,真係好鬼滿足呀🥰 仲有熱辣辣嘅麵包配凍冰冰嘅雪糕,絕對比你味蕾有雙重享受!另外,鑄鐵鑊仔嘅造型唔錯,令單調嘅吐司變得好ɪɢᴀʙʟᴇ💕 細佬就叫咗個卡邦尼意粉,夠飽肚,好多煙肉,味道都唔錯。

🔺鑄鐵鑊仔法式吐司(楓糖漿)$𝟻𝟿
加新鮮雲尼拿籽雪糕 +$𝟾

🔺ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ
煙三文魚卡邦尼扁意粉 $𝟾𝟾
配餐湯(忌廉粟米湯)
加白桃冰茶 +$𝟷𝟻

細佬就叫咗個卡邦尼意粉,夠飽肚,好多煙肉,味道都唔錯。
2021-11-03
2021-11-04 956 瀏覽
⭐️Ocio⭐️📍:大圍積存街74-76號地下A舖(旺角、將軍澳都有分店)⏰:12:00pm-10:00pm⭕️:現金、信用卡、Alipay、銀聯-牛柳配鵝肝+薯條-💰168🌜呢個價錢食到牛柳加鵝肝 真系好抵👍🏻我地叫左5成熟 肉質軟淋有肉味 切開仲見到粉嫩嘅顏色 鵝肝外脆內軟 唔會好油 好正👍🏻薯條係用咗粗薯條 炸出來熱辣辣 唔會好粉 枱面有蕃茄汁可以點!-黑松露軟殼蟹意大利飯- 💰128🌜黑松露意大利飯好香 口感好香滑豐富 幾煙韌 份量都唔少 啱晒我哋兩個女仔share 松露味好出 軟殼蟹好大隻 炸出來十分香口 必食!!-小食拼盤- 💰+49追加🌜拼盤裏面有炸蝦、雞塊、魚手指、春卷、咖喱角 即炸即食熱辣辣 會配埋蛋黃醬 都算抵食!-蜜糖蒜香炸雞翼- 💰+39追加🌜有5隻雞中翼 每一隻都好肥美 大隻 炸到卜卜脆 再配埋蜜糖同炸蒜 超級好食!-Oreo曲奇奶昔- 💰+22追加🌜奶昔好濃郁 都飲到有曲奇粒 杯面有兩大塊曲奇🌟餐廳好多西式既佈置 我地平日8:30pm入座 都坐滿晒人🤣餐廳座位不多 但都坐得好闊落 店員都好有禮貌同耐心 我地叫完野食 店員放低左一人一碗蘑菇湯 唔會好稀 食到有蘑菇粒
⭐️Ocio⭐️
📍:大圍積存街74-76號地下A舖
(旺角、將軍澳都有分店)
⏰:12:00pm-10:00pm
⭕️:現金、信用卡、Alipay、銀聯

-牛柳配鵝肝+薯條-💰168

-黑松露軟殼蟹意大利飯- 💰128

-小食拼盤- 💰+49追加

-蜜糖蒜香炸雞翼- 💰+39追加

-Oreo曲奇奶昔- 💰+22追加
🌜奶昔好濃郁 都飲到有曲奇粒 杯面有兩大塊曲奇

🌟餐廳好多西式既佈置 我地平日8:30pm入座 都坐滿晒人🤣餐廳座位不多 但都坐得好闊落 店員都好有禮貌同耐心 我地叫完野食 店員放低左一人一碗蘑菇湯 唔會好稀 食到有蘑菇粒 都好香 性價比好高既一間Cafe 除左價錢唔貴之外 份量都好多🙈不過就唔近火車站 人流唔算多 可能行過嚟要10分鐘左右

#香港美食 #平民美食 #大圍 #大圍美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #ocio
2021-11-02
  • 黑松露軟殼蟹意大利飯
假日去大圍食lunch ,上網見好多人咁啱我和友人又想食西餐,所以選擇Ocio 因為餐廳唔算大,座位又有限,所以内裡分別左右都有枱,只剩番中間通道行,加上lunch time,坐得幾有壓迫感😓,如果想和朋友坐得靜靜地嘆杯咖啡,我諗呢個時候就不太適合。Ocio All day breakfast 全日窩夫早餐$98呢個早餐真係好豐富,包括有炒蛋,雞扒,香腸,沙律,焗豆,薯條,窩夫,雞扒煎得香又大件。窩夫今次話另外上一碟比我,再加杯咖啡,就係一個食得好港足嘅lunch 😋
假日去大圍食lunch ,上網見好多人
咁啱我和友人又想食西餐,所以選擇Ocio

2021-10-26 70 瀏覽
⛰大圍休閒cafe☕️ OcioOcio 嘅西班牙文係休閒🏖呢間餐廳坐得好舒服 好啱兩個人靜靜咁傾偈🗣🍄蘑菇餐湯🍲個湯幾濃味 唔會太鹹 😆.🦞黑松露蟹肉意大利飯🍚蟹肉都有唔少🤪除此之外有唔少蔬菜 🍄🥒每一啖都會食到餸同creamy 嘅飯😍意大利飯硬度適中 😜女仔啱啱好食哂 就飽🤰$55🍫焦糖香蕉朱古力窩夫🧇窩夫分左四格 上面嘅雪糕朱古力味濃🍦窩夫口感鬆軟 有蛋香 每一塊窩夫都好大嚿🥠朱古力醬都有唔少 連埋香蕉食落真係好滿足🥰$68🍋檸檬薑茶🫖啱啱轉涼飲完好暖😙.回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌘
⛰大圍休閒cafe☕️ Ocio

回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌘
餐湯
  • 檸檬薑茶
2021-10-20 89 瀏覽
Ocio (積存街) (大圍)大圍積存街74-76號地下A舖📢餐廳環境都不錯,細細間但裝修得幾別緻,仲有小編最鍾意嘅one piece 牆壁👉🏻墨汁海鮮意大利飯 $108份量適中既墨汁海鮮意大利飯,內有蝦、蘑菇。如果係小女生食嘅話分量的確剛剛好!如果男生食嘅話可能就要加錢配小食啦👉🏻檸檬薑茶小編配餐就叫左呢個檸檬薑蜜,咁系吾需要再額外比任何金錢,感覺就好似好抵咁!杯飲品會有一份檸檬,同埋一個薑嘅茶包沖埋而成🤍餐牌上嘅套餐仲會配埋一個忌廉蘑菇湯俾佢享用📢提提大家除餐可配即磨咖啡或茶( $33或以下飲品),加$15可轉飲特飲,加$22可轉飲奶昔果! 不過大家要緊記如果超過$33飲品價錢嘅話就會當係你轉特飲,即係要加$15 ,而唔係加個差價。另外如果你覺得叫一個飽既話都唔需要擔心,因為你哋仲可以加錢配唔同嘅食物,當中包括:✨加$15配三文魚沙律✨加$23是日蛋糕一件✨加$39蜜糖蒜香炸雞翼(五件)✨加39奧斯局芝士薯條✨加49小食拼盤(小食拼盤包括炸蝦,雞塊魚手指,春卷,咖喱角各兩件)@ocio_kitchen
Ocio (積存街) (大圍)
大圍積存街74-76號地下A舖

👉🏻墨汁海鮮意大利飯 $108

👉🏻檸檬薑茶

🤍餐牌上嘅套餐仲會配埋一個忌廉蘑菇湯俾佢享用

📢提提大家

✨加$15配三文魚沙律
✨加$23是日蛋糕一件
✨加$39蜜糖蒜香炸雞翼(五件)
✨加39奧斯局芝士薯條

@ocio_kitchen
2021-10-17 79 瀏覽
又是假期的日子,當然和朋友食食食,傾傾傾、🥳好友見面傾一餐乜都講得唔使煩😂晚餐大碟又好味食完你都會話讚👍————————-🟪餐湯:磨菇忌廉湯:足料磨菇湯夠滑入口香甜又濃郁熱辣辣飲最滋味飲完湯後食個餐😊————————🟧全日窩夫早餐:三文魚蔬菜沙律🥗、烤雞🐔、茄汁豆、炒蛋、薯條、香草腸仔:窩夫🧇:大碟又靚樣樣有三文蔬菜沙津鮮烤雞皮脆肉嫩滑茄汁豆薯條配搭炒蛋炒得好嫩滑薯條即炸脆又香窩夫甜品好鬼正—————————-🟫燒春雞配薯蓉:原隻燒春雞、番茄仔🍅蔬菜沙律🥗、薯蓉配燒烤醬:原隻春雞烤得香即叫即烤好鬼正又香又嫩又好味香草加埋燒烤醬食得滋味味道香食個番茄仔沙律清甜爽脆多水分香焗薯蓉滋味正——————————🟩飲品:🔺蜜桃紅茶:我愛蜜桃味道香濃郁茶味桃飄香香桃味道我至愛熱飲香桃滋味正—————————-🔺檸檬薑茶:香檸味道夠清香😃加埋薑味更加正😀檸檬薑茶有意思😃飲完再Encore一次😀———————————-好友見面吃喝傾..談笑風生吐心聲😊其實開心🥳⋯⋯簡單就在你身邊食..拍…寫已經成為我生活中的一部份鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰————————
又是假期的日子,當然和朋友食食食,傾傾傾、🥳
好友見面傾一餐

薯條即炸脆又香
窩夫甜品好鬼正

—————————-
🟫燒春雞配薯蓉:
原隻燒春雞、番茄仔🍅蔬菜沙律🥗、薯蓉配燒烤醬:
原隻春雞烤得香
即叫即烤好鬼正