2023-09-05 1106 瀏覽
呢間位於渣打銀行大廈地下的日式高級餐廳,入面有壽司、鐵板燒同埋串燒。入座前要揀定食物嘅類型,因為入面嘅座位係用食物嘅類型劃分。今日我揀咗壽司嘅廚師發板今日係慶祝生日,但係我冇事先同餐廳講用餐目的,如果講咗,可能會有驚喜餐廳平日12:00開門,預先係Openrice到book咗位。因為餐廳入面真係好大,午餐冇book位應該都會有位。午市廚師發板套餐有3個選擇,分9貫、13貫同埋16品。只有16品嘅套餐有刺身,所以揀咗16品的套餐。首先,前菜係開胃嘅茄子🍆,配上自家製嘅醬汁,帶少少酸味同柚子味。之後係刺身,每件刺身都會有好夾嘅自家製醬汁,刺身有大拖羅、象拔蚌、秋刀魚等等。刺身好新鮮,問過廚師好多都來自北海道,拖羅唔會淨係得脂肪,食落都會有煙韌嘅口感,配咗好夾嘅蜜糖芥末食完刺身,到咗季節限定嘅熱盤。今日係燒金鯛魚,魚嘅皮炸到好脆,但唔會好油。仲有蟹肉蒸蛋,蟹肉仲多過蛋食完熱食,之後就到壽司嘅環節,壽司總共有六件,都係今日嘅新鮮食材,最好食嘅係海膽,都係來自北海道,甜甜的食完哂刺身之後,就會上味噌湯,入面有魚同菇,有鮮味,但比較清。最後仲有靜岡縣哈密瓜。總結呢間開係中環嘅高級餐廳,唔算太貴,食
呢間位於渣打銀行大廈地下的日式高級餐廳,入面有壽司、鐵板燒同埋串燒。入座前要揀定食物嘅類型,因為入面嘅座位係用食物嘅類型劃分。今日我揀咗壽司廚師發板

總結呢間開係中環嘅高級餐廳,唔算太貴,食物方面都好新鮮
2023-09-05
慶祝紀念
生日
  • 大拖羅
2023-09-04 647 瀏覽
Odds is the perfect place for anyone who loves fusion Japanese cuisine. The restaurant is located right on the ground floor of the SC building. You won’t be able to miss it. There menu selection was huge, there were so many options to choose from. As part of the brunch, each got a complimentary seasonal sashimis , a main and unlimited snacks. For the mains we picked teppanyaki beef and assorted sushi. We both agreed the sushi was a better choice.Here are the few of our favourites 1. Tuna cracker

1. Tuna crackers <- we reordered it 3 times
2. Both Sashimis <- it’s a refreshing choice
3. Scallops <- big & juicy. It was cooked perfectly
4. Spicy tuna salad <- a tad salty but still good
午餐
  • Crunchy Tuna Cracker
2023-08-27 423 瀏覽
已經回訪五次以上,時不時就會心掛掛去食!Sushi and Sashimi Omakase Set 💰1188/1Premium Sushi Omakase Set 💰788/1基本上每次都會叫呢兩個lunch set,對比起好多叫乜鮨乜鮨,呢度收費絕對對住佢嘅地段、環境、食物、服務要我數返自己食過邊種魚幾件壽司有啲為難,相信見到相片都感受到師傅嘅專注同專業,每一款壽司都會先等你品嚐完先開始下一件嘅製作,用料新鮮、擺盤精美,加上店內氣氛輕鬆,成日都不知不覺食足3個鐘⏳推介指數10粒星🌟
已經回訪五次以上,時不時就會心掛掛去食!

推介指數10粒星🌟
2023-07-14 2689 瀏覽
星期日放假都約了一眾在中環返工的好朋友回到中環食好西。因為朋友推介ODDS的週末串燒Omakase  好抵食!餐廳就在渣打銀行地下,一入門是開放式調酒Bar枱位,店內以暗色為主,摩登又時尙。今趟主要是試$688 的Brunch Omakase。平時出去食串燒,不是任食,埋單至少都過$500,但這個Brunch,任食20多款串燒,加主菜,加刺身拼盤,再加紅或白酒一杯,任食2小時,不過$688,其實真係好抵!刺身拼盤先來,三文魚、油甘魚、拖羅都係厚切又肥美,過一過刺身癮才迎接串燒!因為我地所有都想試,所以侍應好貼心提議每樣都先上人頭份量,試了好味再重點encore!先來沙前菜開胃,包括海鮮沙律和燒山藥。燒雞皮、燒雞翼、炸雞塊,每樣都燒得香口,好高質!吞拿魚脆米餅必食的,米餅超脆帶咸香,吞拿魚蓉夾雜葱香,我地encore了三轉!煙肉芝士年糕,煙韌帶米香,入面仲有流心芝士。加上煙肉,食落有咸香!燒菠蘿,好甜,好開胃!免治雞肉棒,啖啖肉,雞皮串金香焦脆。三文魚子杯滿滿的三文魚子,細細嚿飯,絕對料多。松露甜蝦卷、加洲卷、辣吞拿魚卷,卷物細細卷,唔會太飽!材料很足,味道一流!煎帶子、煎鵝肝,又係必食
先來沙前菜開胃,包括海鮮沙律和燒山藥。
燒雞皮、燒雞翼、炸雞塊,每樣都燒得香口,好高質!
吞拿魚脆米餅
燒菠蘿,好甜,好開胃!
免治雞肉棒,啖啖肉,雞皮串金香焦脆。
三文魚子杯
滿滿的三文魚子,細細嚿飯,絕對料多。
煎帶子、煎鵝肝,又係必食,食多2件絕對回本!
食完一輪串燒,我地差點忘記了仲有主菜,主菜都有11款選擇,牛肉薄燒、壽司拼盤都吸引!我選的西京燒仲配碗飯!真係飽到呢。
主菜之後仲有甜品,可以選芝士蛋糕、抹茶雪糕、嶡餅等,但突如其來的甜品拼盤就已經包括了咁多款甜品,仲寫埋生日字句字,好驚喜!多謝朋友們的安排,今個Brunch高質之餘,仲好好味,鍾意日式串燒的朋友真的不能錯過!
2023-06-11
2023-07-07 496 瀏覽
估唔到Lubuds group有間咁優質嘅日本餐館👍🏻 裏面分三個Sections,酒吧,鐵板燒,及日本餐。今晚我同朋友坐吧枱食日本餐。點了新推出的Omakase 夏之響宴。佢哋製作嘅魚生壽司都同出邊一般食開嘅唔同,全部都有自己嘅風味,不是單單切一塊魚生。呢個餐好抵食,飽到冇朋友😂 另外我想多謝師父嘅精心製作,睇得出佢好用心,每一個出品都擺得好靚,最重要係好味😋
2023-07-07
$2000 (晚餐)
慶祝紀念
生日
2023-06-28 379 瀏覽
Brunch Menu丨$688 p.p. (+ free flow drinks 250/538/638 p.p.)  ODDS每逢週末同公眾假期由12點至3點有brunch食 喺度食brunch絕對係捧住個肚走😹 3小時超過30種前菜 小食 壽司 沙律 炸物 串燒任叫  仲包另外3款是日精選sashimi同一客主菜🤩    嘢食選擇例如有👇🏻 - Crunchy Tuna Cracker  - Flamed Sashimi Donburi - Silver Cod Teppanyaki - Spicy Fatty Tuna Rice Paper Roll - Great Amberjack Sashimi - Minced Chicken Skewers - Bacon Mochi Skewers - Scallop Teppanyaki  而且環境有格調 個人覺得啱晒同三五知己敘舊傾偈☺️

ODDS每逢週末同公眾假期由12點至3點有brunch食

- Bacon Mochi Skewers
- Scallop Teppanyaki

而且環境有格調 個人覺得啱晒同三五知己敘舊傾偈☺️
2023-06-10 418 瀏覽
Odds於週末及公眾假期(12-3pm)供應Brunch! 每人有一份季節刺身三點、Main及Free Flow Snacks! 喜歡喝酒嘅朋友可以選擇Free Flow package 有三款選擇! 今個星期六同朋友久違去食Brunch🙌🏼 食物種類多而且質素中上,最後飽到不行,性價比高👍🏼大家可以考慮星期日父親節訂位孝順父親大人😋 我加咗杯Selected Champagne - Veuve Clicquot Yellow Label! 令Brunch儀式感更高🥂Brunch Menu $688/pp •Seasonal Sashimi Platter (3 kinds per person)••Main•Grilled Saikyo Cod Fish : 西京燒魚油豐富 魚肉嫩滑!Beef Teppanyaki: 薄牛肉鐵板燒包住香蔥及蒜香口 有6件好慷慨☺️•Free Flow Snacks•Crab Meat SaladCaesar SaladODDS Seafood SaladPickled Burdock RootEdamame with Sea Salt⭐️Crunchy

Brunch Menu $688/pp

•Main•
Grilled Saikyo Cod Fish
: 西京燒魚油豐富 魚肉嫩滑!

Beef Teppanyaki

ODDS Seafood Salad
Pickled Burdock Root
Edamame with Sea Salt
⭐️Crunchy Tuna Cracker
: 米餅配吞拿魚蓉他他 幾香脆!

Chicken Karaage

: 芝士年糕配煙肉 創新配搭☺️

Chicken Skin Skewers
Chicken Soft Bone Skewers

⭐️Pineapple Skewers
: 燒菠蘿清甜可口,食完其他串燒可以清一清口腔~
⭐️Scallop Teppanyaki
: 鐵板燒帶子 大粒又鮮甜❤️
Bean Sprout Teppanyaki
⭐️Matcha Ice-Cream
: 食完鐵板燒同串燒 食番一球抹茶雪糕😜

週末假日任食brunch $688,Seasonal Sashimi 3 kinds➕主菜➕廿幾樣任點食品包括有沙律、漬物、壽司、炸雞、傳銷、铁板燒、甜品等等。任食必食推介:Crunchy Tuna Cracker - 呢個reorder咗3次,tuna好新鮮,cracker 好crunchy,勁夾💯💯California Maki Roll - 好清新,個壽司飯有調味,好食💯Bacon Mochi Skewers - mochi 軟綿綿,好煙韌,好味👍Minced Chicken Skewers - 醬汁味道適中,加上芝麻好香好有咬口,多色嘅芝麻上碟仲好靚Pineapple Skewers - 菠蘿勁甜😋😋😋Scallop Teppanyaki - 帶子厚肉,賣相好靚Yam Teppanyaki - 從未試過淮生Teppanyaki,好爽好清Matcha Warabi Mochi with Sweet Red Bean - Matcha味濃郁,Warabi Mochi 好軟棉棉好好味Seasonal Sashimi Platter (3 kinds) - 超新鮮嘅魚生💯3款壽司唔夠喉
週末假日任食brunch $688,Seasonal Sashimi 3 kinds➕主菜➕廿幾樣任點食品包括有沙律、漬物、壽司炸雞、傳銷、铁板燒、甜品等等。

任食必食推介:

California Maki Roll

Pineapple Skewers - 菠蘿勁甜😋😋😋

Yam Teppanyaki

3款壽司唔夠喉,所以主菜再揀咗Sashimi Platter 5 kinds - 一樣超級新鮮💯💯
Sashimi Platter 5 kinds

Silver Cod Teppanyaki - 肉質滑,魚皮超脆,配菠菜汁👍
Silver Cod Teppanyaki

Beef Slices Teppanyaki - 薄燒牛肉包著啲蔥,入口即溶化😋😋
Beef Slices Teppanyaki

我哋一行3人都覺得呢一餐重點唔喺係主菜,反而係任點食物,實在太精彩,超高質,連plating都好靚,超級讚💯💯💯
California Maki Roll
Sashimi Platter 5 kinds
Silver Cod Teppanyaki
Beef Slices Teppanyaki
我和朋友訂座去了位於中環的ODDS日式酒吧餐廳吃午餐。這家高級酒吧餐廳富有現代感, 裝修風格華麗。餐廳一入去是酒吧吧枱和普通table。裏面內有乾坤,自動趟門後面一邊是鐵板燒,另一邊是廚師發辦料理吧枱,讓客人可以按需要和所點的菜式選擇座位。我們點了兩個商務鐵板燒午餐。首先上桌的是山藥泥拌秋葵前菜,這道前菜糅合了脆爽的秋葵和柔滑的山藥泥,味道清新,口感漿漿的。廚師推薦的另外一道前菜是三文魚子拼燉蛋冷盤,這道冷盤用料考究,三文魚子醃製得十分入味,搭配濃郁的燉蛋,味道十分醒神。到了鐵板燒菜式,第一道上桌的是加拿大龍蝦,龍蝦肉質鮮嫩彈牙,口感豐富,擺盤food plating也整得超級漂亮。接著上桌的是甘鯛魚,這道菜外皮連鱗煎得香脆,是少有可以連鱗片一齊吃的魚。魚肉鮮嫩多汁,伴碟的清湯去鯹而不油膩。最後一道鐵板燒菜式是美國黑金和牛,鐵板燒牛肉用薄切處理,質地優良,口感鮮美,細膩柔軟。除了鐵板燒菜式外,還有海鮮清湯、四國曉蛋鐵板辣高菜炒飯和鐵板炒溫室野菜。即使不是主角,這些菜式也做得一絲不苟。我們吃到後來雖然很飽,但還是吃得清光。最後,我們每人有一份血橙生果作為甜點,血橙非常鮮甜可口。除了美食,

最後,我們每人有一份血橙生果作為甜點,血橙非常鮮甜可口。

除了美食,餐廳的侍應廚師服務也十分出色,他們殷勤周到,並且時間控制得當,讓我們有一流的用餐體驗。

ODDS日式酒吧餐廳的午餐給我留下了深刻的印象。之前來試過普通set lunch還有omekase,連埋這一次鐵板燒,從沒有令人失望。將來有機會再寫這間餐廳其他菜式的食評。
山藥泥拌秋葵前菜
血橙
  • Beef Slices Teppanyaki
  • Lobster  Teppanyaki
2023-04-16 340 瀏覽
這家在疫情期間開張的餐廳,以「Beat the ODDS」的宗旨,為大家帶來頂級用餐體驗。週年紀念來了這裏享用omakase,無論整個環境、服務和食物質素算是頂級,這個地段來說算是超高性價比,一定會再回訪!⁎˃ᴗ˂⁎-Tasting Menu ~$1680/位ෆ時令前菜𓂂鯛魚白子醬油燒 𓂂富山光魷魚·白蘆筍-ෆ刺身5點𓂂九繪魚、象拔蚌、北海道牡丹蝦 𓂂兵庫縣沙甸魚·吞拿魚腩-ෆ燒物𓂂和歌山魚加上魚籽醬提鮮,而酸甜柑橘汁更開胃。-ෆ蒸物𓂂法國藍龍蝦茶碗蒸上面有打大塊的彈牙龍蝦,蒸蛋也用上龍蝦汁,真的滿滿龍蝦味。-ෆ吸物𓂂九十九里地蛤·聖護院大根·生紫菜用上整個日本最高等級的蘿蔔了,怪不得那麼鮮甜軟嫩,蛤肉飽滿爆汁。-ෆ鐵板燒𓂂日本佐賀和牛薄燒三件用上法國麵包,和牛入口即溶,中間更是滿滿蔥蒜。-ෆ壽司五貫𓂂慢煮帶子𓂂甘蝦他他𓂂海鰻 𓂂吞拿魚腩醬油漬𓂂海膽-ෆ甘物𓂂静岡皇冠白玉蜜瓜·奈良古華士多啤梨蜜瓜爆汁,士多啤梨濃濃的果味。
週年紀念來了這裏享用omakase,
Tasting Menu ~$1680/位
ෆ時令前菜
𓂂鯛魚白子醬油燒
𓂂富山光魷魚·白蘆筍
刺身5點
𓂂九繪魚、象拔蚌、北海道牡丹蝦
𓂂兵庫縣沙甸魚·吞拿魚腩
ෆ燒物
𓂂和歌山魚

加上魚籽醬提鮮,而酸甜柑橘汁更開胃。
ෆ蒸物
𓂂法國藍龍蝦茶碗蒸
上面有打大塊的彈牙龍蝦,蒸蛋也用上龍蝦汁,真的滿滿龍蝦味。

ෆ吸物
𓂂九十九里地蛤·聖護院大根·生紫菜
ෆ鐵板燒
𓂂日本佐賀和牛薄燒三件
用上法國麵包,和牛入口即溶,中間更是滿滿蔥蒜。

壽司五貫
𓂂慢煮帶子
𓂂甘蝦他他
𓂂海鰻
𓂂吞拿魚腩醬油漬
𓂂海膽

ෆ甘物
𓂂静岡皇冠白玉蜜瓜·奈良古華士多啤梨
蜜瓜爆汁,士多啤梨濃濃的果味。
2023-04-10 287 瀏覽
Japanese fine dining restaurant ODDS is recently teaming up with French Champagne Master Régis Camus’s premium sake brand HEAVEN SAKE to launch a 5-course sake pairing menu (HKD1,788/pp), presenting high-quality Japanese food with a particular focus on the Sashimi, Teppanyaki, wagyu beef, and sushi that match with three HEAVEN SAKE Junmai sakes: “Label Noir,” “Label Orange,” and “Label Bleu”. The sake pairing goes nicely that doesn't overpower the delicate flavors of the dishes while elevating the dining experience.

The Amadai teppanyaki is my favorite, the fish is tender and delicious with crispy scales beautifully, matched quite well with a slightly sweet, silky, fruity, Label Orange. The Saya Wagyu steak is the ultimate in luxury beef. It's soft and just melts in your mouth. There is a toast under the Wagyu steak which tastes so soft and slightly like a cake texture. Love it! Y'all, the Heaven Sake pairing menu is available exclusively for dinner from now until 30 April 2023. If you want to have an unforgettable dining experience then don't miss it!

相信在中環的打工仔,對於 🇯🇵 𝕆𝕕𝕕𝕤 都不陌生。這間集合壽司廚師發辦、鐵板燒、串燒、酒吧於一身的餐廳,已經3週年囉✨!!! 至今依然超受客人歡迎😳,店內人頭湧湧呀。曾經聽過不少朋友推介,終於有機會試試囉~ 踏入店內,先看到發光的橢圓形吧枱🥂,ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ、ᴡɪɴᴇ、sᴀᴋᴇ等等應有盡有,可以與朋友放工後喝一杯囉~然後再入另一道門,則是廚師發辦及鐵板燒的用餐區囉。 「 料理長發辦一日前🍽️ 」 _時令前菜: 鯛魚白子醬油燒、富山螢光魷魚、白蘆筍 首次品嚐燒白子😳,比生白子更有層次和多一層香氣。外焦內滑,有新意~ _刺身5點: 九绘魚、北海道牡丹蝦、兵庫県沙甸魚、象拔蚌、吞拿魚腩 九绘魚爽口鮮甜,北海道牡丹蝦🦐晶瑩鮮美,象拔蚌配上水雲,酸甜清爽。不過刺身之中,我還是最愛千葉県吞拿魚腩,再蘸上四國的蛋黃👅,口感滑嫩,脂肪豐富,好吃~ _燒物: 和歌山鰆魚 魚肉結實白淨,放上黑魚子再配上柑橘汁🍊,帶點甜味,更合我胃口。 _蒸物: 法國藍龍蝦 蒸蛋充滿龍蝦的鮮味,龍蝦香味極濃,藍龍蝦又新鮮彈牙,好好吃😝! _鐵板燒: 日本佐賀和牛薄燒三件 師傳的表演好精彩😙!!! 燒至大火,人人嘩聲四起。
相信在中環的打工仔,對於 🇯🇵 𝕆𝕕𝕕𝕤 都不陌生。

然後再入另一道門,則是廚師發辦及鐵板燒的用餐區囉。
1903 瀏覽

「 料理長發辦一日前🍽️ 」

_鐵板燒: 日本佐賀和牛薄燒三件 師傳的表演好精彩😙!!! 燒至大火,人人嘩聲四起。和牛薄燒肉質相當軟腍,裏著蔥和蒜片,好香口😍!!!

_壽司五貫: 慢煮帶子、甜蝦他他、海鰻、吞拿魚腩醬油漬 及 海膽 壽司賣相不俗,帶子配上海苔醬、甜假他他配有昆布漬過的蝦籽、海鰻軟腍肥美、海膽超鮮甜唷👅!!!

_時令水果: 靜圈皇冠白玉蜜瓜🍈、奈良古都華士多啤梨🍓 日本水果當然質素一流😆,又香又甜,好高質呀~ 全部菜式都好好吃😝!!! 下次一定再來~
2023-03-31
2023-03-26 320 瀏覽
用餐當晚餐廳話有private event,所以安排我地坐lounge area 。唔想諗嘅情況下,order左 tasting menu,不過味道同賣相都只係一般,可能chef 去左serve private event 🤣話晒核心地段,希望餐廳有D改善,charge 得呢個價錢但google 評分低過4,性價比留番各位自行判斷。 季節壽司 前菜 - 鮟鱇魚肝 刺身三品 鐵扒金鯛魚 (耐人尋味:明明話鐵扒,但係又清湯上) 鐵扒龍蝦 季節壽司 + 玉子

[圖 1] 季節壽司
[圖 2] 前菜 - 鮟鱇魚肝
[圖 3] 刺身三品
[圖 4] 鐵扒金鯛魚 (耐人尋味:明明話鐵扒,但係又清湯上)
[圖 5] 鐵扒龍蝦
[圖 6] 季節壽司 + 玉子
週末任食早午餐近年選擇愈來愈多,但主打鐵板燒的卻是寥寥無幾,而這次到訪ODDS正是為了每逢星期六日及公眾假期才會推出的早午餐。有別於傳統日本餐廳,將酒吧、咖啡廳、壽司吧、鐵板燒、串燒店融為一體,感覺型格時尚。Brunch Menu ($688/位) 包括一份時令刺身拼盤、一款自選主菜及無限享用逾二十款小食,價格偏高與中價酒店自助餐不相伯仲。另外亦有三款Free Flow Drinks Packages,我們選了最基本的Standard Package ($250/位),可以任飲House Sparkling、House White Wine、House Red Wine及Draught Beer。Seasonal Sashimi Platter包括八爪魚、金目鯛及深海池魚,八爪魚經過慢煮口感份外軟嫩煙韌。蟹肉沙律 Crab Meat Salad凱撒沙律 Caesar SaladODDS海鮮沙律 ODDS Seafood Salad牛蒡漬 Pickled Burdock Root海鹽枝豆 Edamame with Sea Salt吞拿魚蓉脆米餅 Crunchy Tuna Cracker唐

House Red Wine
House Sparkling
Draught Beer
另外亦有三款Free Flow Drinks Packages,我們選了最基本的Standard Package ($250/位),可以任飲House Sparkling、House White Wine、House Red WineDraught Beer

Seasonal Sashimi Platter
Seasonal Sashimi Platter包括八爪魚、金目鯛深海池魚,八爪魚經過慢煮口感份外軟嫩煙韌。
Crab Meat Salad

海鹽枝豆 Edamame with Sea Salt

吞拿魚蓉脆米餅 Crunchy Tuna Cracker

Chicken Karaage
唐揚炸雞 Chicken Karaage

California Maki Roll/Spicy Tuna Maki Roll
加州卷 California Maki Roll/香辣吞拿魚卷 Spicy Tuna Maki Roll

甜蝦松露卷 Amaebi & Truffle Maki Roll
Salmon Roe Mini Sushi Cup
三文魚子迷你丼 Salmon Roe Mini Sushi Cup

煙肉麻糬串燒 Bacon Mochi Skewers

免治雞肉串燒 Minced Chicken Skewers

Chicken Soft Bone Skewers
雞軟骨串燒 Chicken Soft Bone Skewers

燒菠蘿 Pineapple Skewers

Japanese Cake
日本蛋糕 Japanese Cake

Japanese Ice Cream
日本雪糕 Japanese Ice Cream

除了鐵板燒鵝肝及抹茶蕨餅當日缺貨緣慳一面之外,其餘任食食品如上,其中個人最推薦的包括煙肉麻糬串燒、唐揚炸雞、燒菠蘿、三文魚子迷你丼及甜蝦松露卷。
Beef Slices Teppanyaki
第一款主菜選了牛肉薄燒(Beef Slices Teppanyaki),牛肉底層舖滿蔥花並帶蒜香,牛肉肉味濃重但可更軟嫩,底層麵包雖能吸收油香但亦因而未能保持鬆脆。

Chicken Yakitori
另一款主菜雞肉串燒(Chicken Yakitori)則包括雞心、雞腎、雞皮、七里香、有皮雞腿肉、雞蠔肉、有皮雞胸及雞頸肉,尤其是肉質嫩滑彈牙的雞蠔肉最得我心,亦即雞腿連接下背之間凹槽的刁鑽部位。
2023-03-23 264 瀏覽
午市料理長發辦刺身、壽司16品套餐$1118約咗好耐冇見嘅前同事食餐好嘅 大家都想食日本嘢 所以一早book咗喺中環幾出名嘅’阿媽家姐’試吓🤣入到去裝修真係幾靚而且我哋book嘅 omakase位置唔多 全部都full曬睇黎食呢啲都要睇彩數 食到中途見到隔離個師傅提我地個師傅啲野 提咩就唔係聽得好清楚啦 但似係佢唔記得做啲咩(?)我地就心諗唔通我地個師傅係新啲既或者係年資無咁耐既師傅maybe啦 點知食到第5 6道菜 啲飯散既仲要唔止一次 仲要食到有骨😪平時食壽司有好正常 但比成千蚊諗都會有保證啲掛🥺以下係食左個啲有啲聽唔到 個師傅講得好細聲 每次都要叫佢講多次..去到後期聽唔到都廢事再問 無乜心機食 食完都快快手走人 唯一好食啲既係海膽、牡丹蝦同個哈密瓜 其他都好一般..不單止我咁諗 同行幾位都覺得無咩邊樣好食😂要讚既係服務👍🏻侍應服務好細心好有禮貌同埋環境都幾靚 但應該就唔會再黎食壽司了 飲嘢或者可以諗下既深海池魚帆立貝金目鯛螄魚吞拿魚黑目魚牡丹蝦池魚天然藍旗吞拿魚比目魚海膽
午市料理長發辦刺身壽司16品套餐$1118

深海池魚