想喝酒🍶? 想吃壽司🍣? 想吃鐵板燒🍴? 中環的 🇯🇵𝐎𝐃𝐃𝐒,一次過滿足你所有願望呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/餐廳集合壽司廚師發辦、鐵板燒、串燒、酒吧於一身的餐廳,曾經到訪過一次,質素相當高呀🥳! 最近餐廳推出$298/位 Free Flow Bar 及 $328/位 日本酒放題😏,便約朋友一齊去試試囉(≧▽≦)/☆ 日本酒放題🍶$328/位每人可以瘋狂仼飲兩小時🤭,有兵庫山的惣譽、島根的李白峨尾山 及 長野的真澄,可以配搭不同食物享用~☆ 彩色芝麻天扶良蝦卷🦐$𝟏𝟐𝟖每次都必點這兩款卷物,炸蝦香脆,米飯加上芝麻更香呀!☆ 牛油果軟殼蟹卷🦀$𝟏𝟐𝟖軟殼蟹卷,同樣炸得香脆,牛油果好軟滑,加上三文魚籽好吃~☆ 蔥吞拿魚薄脆🐟$𝟕𝟖其實這個不是薄脆吧🤣,但真的是頗脆的!! 肥美的吞拿魚蓉下是香脆的厚米餅,口感豐富!!☆ 佐賀牛壽喜燒🍲$𝟓𝟓𝟖全晚最愛這個佐賀牛壽喜燒😍!! 佐賀和牛非常軟腍,肉嫩鮮美🥹,每一口都好好吃,必試呀!! 一定令你停不了口!!全部菜式都好好吃😝!!! 下次一定再來~

☆ 日本酒放題🍶$328/位

☆ 彩色芝麻天扶良蝦卷🦐$𝟏𝟐𝟖

每次都必點這兩款卷物,炸蝦香脆,米飯加上芝麻更香呀!

☆ 牛油果軟殼蟹卷🦀$𝟏𝟐𝟖

軟殼蟹卷,同樣炸得香脆,牛油果好軟滑,加上三文魚籽好吃~

☆ 蔥吞拿魚薄脆🐟$𝟕𝟖

☆ 佐賀牛壽喜燒🍲$𝟓𝟓𝟖

全部菜式都好好吃😝!!! 下次一定再來~
中環的高級多元化日本料理餐廳,最近推出了全新的升級餐單及優惠,當然要同閨密去試吓!兩小時任飲sake李白峨眉山酒帶有明顯的米香和天然香氣,入口輕柔宜人。真澄(7號酵母)則帶有明顯的酒精感和鮨味,適合喜愛濃烈口味的人。而惣譽特釀酒則入口米香陳香,帶有解油味感覺,與肉食搭配更加出色。爐端燒鱈場蟹腳我最愛嘅菜式,蟹腳肉質扎實有嚼勁,肉汁多又鮮甜,仲帶有陣陣焦香😌鐵板燒帆立貝帆立貝厚身飽滿,煎至金黃色,封鎖肉汁,鮮味彈牙精緻的創作小食壽司亦令人印象深刻。生蠔牛油果他他,鮮美爽口的生蠔,配上濃郁的牛油果,食落好有口感蔥吞拿魚腩薄脆則結合了蔥和吞拿魚的鮮香!而油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬,則展現了豐富的口味層次。另外還有多款串燒選擇,如牛脷、鹿兒島茶美黑豚荔枝卷、燒白鱔、燒銀杏、燒青椒仔等。

兩小時任飲sake

爐端燒鱈場蟹腳

鐵板燒帆立貝
帆立貝厚身飽滿,煎至金黃色,封鎖肉汁,鮮味彈牙

精緻的創作小食壽司亦令人印象深刻。

蔥吞拿魚腩薄脆則結合了蔥和吞拿魚的鮮香!

而油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬,則展現了豐富的口味層次。

• 生蠔牛油果他他
  • 爐端燒鱈場蟹腳
  • 蔥吞拿魚腩薄脆
  • 油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬
  • 鹿兒島茶美黑豚荔枝卷
  • 燒白鱔
位於渣打銀行總行嘅🌟ODDS🌟,分多個用餐區,由🍻酒吧、👨🏻‍🍳席前鐵板燒、🍣Omakase、✨VIP房、Table等,提供高質嘅🇯🇵日式料理體驗!🍶日本酒 任飲放題 $328/位Sake 2hours free flow,仲有駐場唎酒師介紹唔同酒款同埋幫客人配搭食物,成個體驗提升晒,飲得好開心!🐟特上刺身拼盤 $668廚師將是日最新鮮嘅魚料,做成特上刺身拼盤!肥美嘅大拖羅、鮮甜嘅帶子、軟糯嘅甜蝦令人印象深刻!🍶配李白峨眉山純米酒,使用花酵母,聞落有浸鮮果香,飲落係淡雅嘅花香,口味輕盈,有助提升旨味,同刺身勁夾!🍣蔥吞拿魚腩米紙卷 $148🍣火炙三文魚芝士卷 $118ODDS嘅卷物都幾多變,蔥吞拿魚腩米紙卷帶一點越式嘅感覺,同時不失吞拿魚腩嘅肥美!而火炙三文魚芝士卷以芒果汁帶出三文魚同埋芝士嘅香,唔錯!🍶配真澄辛口Gold,味道係淡麗而辛口,剛中帶柔,口味都幾百搭!🦀特上松葉蟹甲羅石鍋飯 $288熱辣辣嘅石鍋飯,松葉蟹甲羅鋪面係蟹籽、蟹肉、仲有海膽,下面係濃香嘅蟹味噌!石鍋飯加入三文魚籽提升鮮味,整個飯十分好吃!🍶配惣譽特釀酒,清酒香氣圓潤,酒味醇厚,飲落好爽,同濃味嘅嘢食好夾,亦有助
🍶日本酒 任飲放題 $328/位
🐟特上刺身拼盤 $668
🍣蔥吞拿魚腩米紙卷 $148
🍣火炙三文魚芝士卷 $118

🦀特上松葉蟹甲羅石鍋飯 $288
🍶配惣譽特釀酒,清酒香氣圓潤,酒味醇厚,飲落好爽,同濃味嘅嘢食好夾,亦有助解膩!
🥗海之幸沙律 $138
內含大量魚生粒粒嘅沙律,正宗魚多過菜!
2024-03-04 1327 瀏覽
放工最啱約朋友chill下💕 餐廳裝潢時尚又有氣派,以黑金色為主調~穿過酒吧區,就會進入神秘領域,並集鐵板燒、廚師發板及日式料理於一身,食物質素高,性價比唔錯😍✨ 鐵板燒套餐一人前 ($880)✧ 另加$328/ person可享2 hours sake free flow,有3款唔口味sake配搭唔同食物 ✧❀ 前菜 🥢水晶藍蝦配春筍及木魚湯啫喱❀ 刺身三品 🐟有齊帆立貝、間八、赤身及拖羅✨ 帆立貝味道鮮甜,間八爽嫩肥美,赤身魚味濃郁☺️ 當中最中鍾意拖羅,油香四溢,入口即溶亦無筋😍❀ 加拿大龍蝦 (半隻+$150) 🦞有3款海鮮選擇:甘鯛魚、鮑魚或加錢轉龍蝦~擺盤精美,龍蝦食落啖啖肉,鮮美爽彈,配以龍蝦醬汁及辣醬更惹味🥰❀ 吸物 🥣魚清湯味道清甜,清下味蕾再食主菜❀ 日本佐賀和牛扒 (+$100) 🐮厚切和牛肉質軟嫩多汁,油香特別豐富💕 可配搭蒜片、岩鹽、黑椒及芥末❀ 鐵板炒雜菜 🥬❀ 鐵板四國曉蛋辣高菜炒飯 🍚飯粒炒得乾身又粒粒分明,加埋濃郁既日本蛋更加香口滋味❀ 鐵板西多士配日本豆腐雪糕 (+$98) 🍞同平時食既鐵板多士唔同~表面有層焦糖脆脆,多士外層香脆,口感好鬆軟,配埋豆腐

✨ 鐵板燒套餐一人前 ($880)

❀ 前菜 🥢
水晶藍蝦配春筍及木魚湯啫喱

刺身三品 🐟

❀ 加拿大龍蝦 (半隻+$150) 🦞

❀ 吸物 🥣
魚清湯味道清甜,清下味蕾再食主菜

❀ 日本佐賀和牛扒 (+$100) 🐮

❀ 鐵板炒雜菜 🥬

❀ 鐵板四國曉蛋辣高菜炒飯 🍚
飯粒炒得乾身又粒粒分明,加埋濃郁既日本蛋更加香口滋味

❀ 鐵板西多士配日本豆腐雪糕 (+$98) 🍞
同平時食既鐵板多士唔同~表面有層焦糖脆脆,多士外層香脆,口感好鬆軟,配埋豆腐雪糕味道層次更豐富🥰

除咗鐵板燒,另外仲叫咗其他野食試下~

❀ 特上松葉蟹甲羅石鍋飯 🦀
好豐盛既石鍋飯!表面蟹蓋鋪滑蟹膏、蟹肉、蟹籽及海膽,鮮味十足👍🏻 飯粒混合紫菜及三文魚籽,食到底部亦會食到飯焦呢☺️

❀ 葱吞拿魚腩薄脆 🥢
厚厚既米餅脆脆,配上綿滑新鮮既吞拿魚腩蓉及香蔥,係必點小食😚

❀ 鵝肝釀名古屋雞翼 🐥
❀ 名古屋錦爽雞皮 🐥
❀ 鹿兒島黑豚荔枝卷 🐷
叫咗3款串燒✨ 最特別係鵝肝釀名古屋雞翼,雞翼肉質香嫩,咬開有滿滿鹹香惹味既鵝肝好正😍 雞皮外脆又帶油香,好啱送酒☺️ 而黑豚荔枝卷食落好juicy,荔枝既酸甜味道可以中和油膩感~
2024-03-02 659 瀏覽
方便嘅關係,今次係第三次去食。先唔講食物質素,等我個set等咗足足一個鐘,真係令我腦洞大開。我朋友都食完,隔籬枱食客俾我哋遲黎都食完走埋,都仲未上到菜。催咗佢哋三次,頭一二次就話因為製作需時,所以要等比較長嘅時間,但係到第三次催嘅時候,佢哋話原來上錯咗俾第二個人,要再整過。由第三次催到真正上菜,其實10分鐘都唔使,咁即係唔係製作需時啦 🤯我今次嗌咗嘅係素食set。呢個set有沙律、三款天婦羅、兩串串燒、四舊壽司、湯同埋甜品。沙律同甜品係例牌嘢,所以唔評論。天婦羅:菇、番薯、秋葵串燒:菇、番薯壽司:菇、蘆筍、牛油果、蔥可能我真係好孤陋寡聞,但係真係未見過蔥壽司。🤷🏻‍♀️對比上一次(其實正正只係一個星期前)都係嗌呢個素食set,款式同份量都差好遠。起碼上次唔會度度菜都係菇、兩度菜都有番薯。上次起碼多啲variety,除咗菇、番薯、秋葵、蘆筍、牛油果之外,仲有南瓜、甜蛋同埋茄子。而且上次壽司嘅份量比今次係大一倍。佢地要食客等咁耐都好似冇乜歉意,上嘅菜仲要係咁嘅時候,完全覺得佢哋係用敷衍嘅態度嚟服務食客。😮‍💨
方便嘅關係,今次係第三次去食。

天婦羅:菇、番薯、秋葵
串燒:菇、番薯
壽司:菇、蘆筍、牛油果、蔥

可能我真係好孤陋寡聞,但係真係未見過蔥壽司。🤷🏻‍♀️

2024-03-01
2024-03-02 1194 瀏覽
ODDS是中環區的一間高級日本料理店,和朋友第一次來到,踏入餐廳先經過酒吧區,感覺很舒適RELAX,也有情調,然後進入餐廳區,餐廳提供鐵板燒、壽司、串燒等食物,種類多元化。日本酒放題晚上6-8pm有$328/pp享用日本酒放題,我們選了李白峨嵋山島根精米步合68%的清酒,花酵母使用,擁有白花香氣,口感輕巧順滑,餘韻悠長,適合配刺身壽司等食物。火炙三文魚芝士卷$118三文魚有一定厚度,輕輕火炙後迫出魚油,味道更香,米飯裡包著芝士和青瓜,芝味香濃,青瓜令口味平衡。鱈場蟹腳燒$398這是我們最喜歡的一道菜,雖然價格稍高,但值得一試,想起日本吃到的味道,將新鮮的鱈場蟹腳烤過後,有烤過的香氣,而蟹肉鮮甜多汁,蟹腳亦很肥美,啖啖肉,不用任何調味已很好吃。油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醬$268這是一道創意料理,將油甘魚切成薄片,上面鋪上鵝肝粒,最初懷疑會不會怪,但味道有驚喜,鵝肝粒帶有一些鹹蛋黃似的濃郁味道,油甘魚的肉質鮮嫩,隨個人喜好添加南高梅醬,各種味道在中心融和。黑毛和牛刺身$298和牛刺身切成薄片,脂肪豐富而分佈均勻,有入口即融的感覺,可以配上水松菜和特製的醬汁減輕膩感。和牛鵝肝炒飯$278將和

日本酒放題

火炙三文魚芝士卷$118

鱈場蟹腳燒$398

油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醬$268

黑毛和牛刺身$298

和牛鵝肝炒飯$278
將和牛和鵝肝切成小塊,與珍珠米飯和雞蛋一起炒,再加上蔥花和醬油,讓飯粒吸收了和牛和鵝肝的油脂和香氣,每一口都感受到香噴噴的味道,吃到鵝肝粒更有濃郁的味道。

這一晚的美酒佳餚讓我們很滿意,而店員服務也很到位,也特別喜歡這裡的氣氛環境,有機會再來餐廳的酒吧區飲野。
  • 鱈場蟹腳燒
2024-02-29 599 瀏覽
大家經過HSBC/SC 都一定會見過佢,今次終於入去試下佢地既 dinner ~依家佢地最新既呢個鐵板燒set,價錢極之親民! 人均 $880就有前菜/刺身三品/主食/吸物/和牛/炒野菜炒飯同甜品,鮑魚仲唔使加錢,真係好抵!另外大家鐘意飲返杯既,可以加$328/位 嘆 2 小時 free flow 3款日本Sake 😍 如果唔食鐵板燒既,又可以揀單點食物,ODDS 既menu剛剛再加入埋同集團天穴既野食,咁大家又多個選擇啦 我一路以為餐廳就係得入口區酒呃位,但原來穿過度神秘門就會入到另一個area,中間位置左右2邊有sushi bar同鐵板燒區-前菜:水晶蝦下面既係木湯啫喱-刺身三品:真鯛/帶子/赤身/拖羅 我最鐘意個拖羅,完全無筋入口即溶架...-鐵板海鮮: 一共有3 款 甘鯛魚/南非鮑魚/+$150 半隻加拿大龍蝦,我覺得鮑魚最抵食,佢大隻厚肉,肉質軟嫩鮮味,食既時候加埋鮑魚肝醬黎食,味道又再提升-吸物:魚味鮮甜用黎清一清喉嚨就預備食和牛啦-和牛:有佐賀/飛驒薄切/和牛扒2款,+$100/$200/$300我地揀咗唔使加錢既佐賀和牛薄燒三件,和牛肉質柔軟,脂肪分布均勻入口即化,加埋

1947 瀏覽

-前菜:水晶蝦下面既係木湯啫喱

-吸物:魚味鮮甜用黎清一清喉嚨就預備食和牛啦

我地揀咗唔使加錢既佐賀和牛薄燒三件,和牛肉質柔軟,脂肪分布均勻入口即化,加埋香蔥一齊食可為和牛增添口感之餘,更可以中和和牛嘅油膩感。

-鐵板炒野菜/四國曉蛋炒飯:炒飯粒粒分明,表面鋪上四國曉蛋,蛋汁與炒飯拌勻,令炒飯味道更佳。

-甜品:清甜的蜜瓜

#中環美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#中環鐵板燒#freeflow#freeflowsake#任飲清酒#中環日料#中環omakase
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller
2023-12-18 1067 瀏覽
結婚週年紀念,跟老公預約了午餐Omakase.由進入餐廳到我們的位置,所有員工都很有禮貌。今次我地訂位時要求Omakase, 有一間房可以reserve, 廚師跟員工很有耐性地為我地逐一介紹每件壽司,壽司很新鮮,很有質素,絕對值得推介👍
結婚週年紀念,跟老公預約了午餐Omakase.
由進入餐廳到我們的位置,所有員工都很有禮貌。
今次我地訂位時要求Omakase, 有一間房可以reserve, 廚師跟員工很有耐性地為我地逐一介紹每件壽司壽司很新鮮,很有質素,絕對值得推介👍
2023-10-17 1318 瀏覽
小妹今天同兩個好朋友試下中環呢間日式餐廳,佢地lunch 是類似semi buffet 形式,一個main dish and seasonal sashimi platter 再可以無限refill 一個長list 嘅串燒及壽司。Starting plate 是Seasonal sushi platter,有三款跟著我地叫左scallop, minced chicken skewer, 燒菠蘿,炸雞等,質素都好好,個人比較喜歡熟食多過魚生。之後就是main 餐廳侍應逐個dish.都會講解,好有heart 總括來說,venue + 食物都係中準之作,想食高質日餐值得一試!

Seasonal  sushi  platter

之後就是main

餐廳侍應逐個dish.都會講解,好有heart

2023-10-15
  • Beef Slices Teppanyaki
  • Scallop Teppanyaki
  • Crunchy Tuna Cracker
  • Minced Chicken Skewers
2023-09-16 1072 瀏覽
💰: 4-HANDS MATSUTAKE TASTING MENU丨HK$1,480 pp  LUBUDS'和食總廚華師傅同紅棉行政總廚邵德能師傅 最近攜手因應初秋菇菌當告季節喺ODDS提供木之子嚐味晚宴🙌🏼 木之子喺日本人將生長喺樹或樹樁上菇菌嘅稱呼🪵  餐牌中嘅菜式主打以日本菇菌入饌 其中最矜貴可謂甘鯛松茸卷中嘅原條松茸 選用京都府丹波地區嘅高級🌟丹波松茸🌟 經炙燒處理 入口濃濃嘅松茸鮮味  🔖 自家和牛火腿多士•紅胡椒•黑松露自家海膽豆腐 • 燒椒醬 • 椎茸昆布醬油刺身3點 (秋刀魚•北海道牡丹蝦•吞拿魚腩) 甘鯛松茸卷 松茸文絲豆腐羹 檸檬葉皇菌繒冬瓜方 和牛 • 薯蓉•野生泡椒•花椒 秋の御飯(潤腸•栗子•松茸•白果)

LUBUDS'和食總廚華師傅同紅棉行政總廚邵德能師傅
木之子喺日本人將生長喺樹或樹樁上菇菌嘅稱呼🪵
選用京都府丹波地區嘅高級🌟丹波松茸🌟
經炙燒處理 入口濃濃嘅松茸鮮味

🔖
自家和牛火腿多士•紅胡椒•黑松露

自家海膽豆腐 • 燒椒醬 • 椎茸昆布醬油

刺身3點 (秋刀魚•北海道牡丹蝦•吞拿魚腩)

甘鯛松茸卷

松茸文絲豆腐羹

檸檬葉皇菌繒冬瓜方

和牛 • 薯蓉•野生泡椒•花椒

秋の御飯(潤腸•栗子•松茸•白果)

2023-09-05 1014 瀏覽
呢間位於渣打銀行大廈地下的日式高級餐廳,入面有壽司、鐵板燒同埋串燒。入座前要揀定食物嘅類型,因為入面嘅座位係用食物嘅類型劃分。今日我揀咗壽司嘅廚師發板今日係慶祝生日,但係我冇事先同餐廳講用餐目的,如果講咗,可能會有驚喜餐廳平日12:00開門,預先係Openrice到book咗位。因為餐廳入面真係好大,午餐冇book位應該都會有位。午市廚師發板套餐有3個選擇,分9貫、13貫同埋16品。只有16品嘅套餐有刺身,所以揀咗16品的套餐。首先,前菜係開胃嘅茄子🍆,配上自家製嘅醬汁,帶少少酸味同柚子味。之後係刺身,每件刺身都會有好夾嘅自家製醬汁,刺身有大拖羅、象拔蚌、秋刀魚等等。刺身好新鮮,問過廚師好多都來自北海道,拖羅唔會淨係得脂肪,食落都會有煙韌嘅口感,配咗好夾嘅蜜糖芥末食完刺身,到咗季節限定嘅熱盤。今日係燒金鯛魚,魚嘅皮炸到好脆,但唔會好油。仲有蟹肉蒸蛋,蟹肉仲多過蛋食完熱食,之後就到壽司嘅環節,壽司總共有六件,都係今日嘅新鮮食材,最好食嘅係海膽,都係來自北海道,甜甜的食完哂刺身之後,就會上味噌湯,入面有魚同菇,有鮮味,但比較清。最後仲有靜岡縣哈密瓜。總結呢間開係中環嘅高級餐廳,唔算太貴,食
呢間位於渣打銀行大廈地下的日式高級餐廳,入面有壽司、鐵板燒同埋串燒。入座前要揀定食物嘅類型,因為入面嘅座位係用食物嘅類型劃分。今日我揀咗壽司廚師發板

總結呢間開係中環嘅高級餐廳,唔算太貴,食物方面都好新鮮
2023-09-05
  • 大拖羅
2023-09-04 582 瀏覽
Odds is the perfect place for anyone who loves fusion Japanese cuisine. The restaurant is located right on the ground floor of the SC building. You won’t be able to miss it. There menu selection was huge, there were so many options to choose from. As part of the brunch, each got a complimentary seasonal sashimis , a main and unlimited snacks. For the mains we picked teppanyaki beef and assorted sushi. We both agreed the sushi was a better choice.Here are the few of our favourites 1. Tuna cracker

1. Tuna crackers <- we reordered it 3 times
2. Both Sashimis <- it’s a refreshing choice
3. Scallops <- big & juicy. It was cooked perfectly
4. Spicy tuna salad <- a tad salty but still good
午餐
  • Crunchy Tuna Cracker
2023-08-27 335 瀏覽
已經回訪五次以上,時不時就會心掛掛去食!Sushi and Sashimi Omakase Set 💰1188/1Premium Sushi Omakase Set 💰788/1基本上每次都會叫呢兩個lunch set,對比起好多叫乜鮨乜鮨,呢度收費絕對對住佢嘅地段、環境、食物、服務要我數返自己食過邊種魚幾件壽司有啲為難,相信見到相片都感受到師傅嘅專注同專業,每一款壽司都會先等你品嚐完先開始下一件嘅製作,用料新鮮、擺盤精美,加上店內氣氛輕鬆,成日都不知不覺食足3個鐘⏳推介指數10粒星🌟
已經回訪五次以上,時不時就會心掛掛去食!

推介指數10粒星🌟
2023-07-14 2631 瀏覽
星期日放假都約了一眾在中環返工的好朋友回到中環食好西。因為朋友推介ODDS的週末串燒Omakase  好抵食!餐廳就在渣打銀行地下,一入門是開放式調酒Bar枱位,店內以暗色為主,摩登又時尙。今趟主要是試$688 的Brunch Omakase。平時出去食串燒,不是任食,埋單至少都過$500,但這個Brunch,任食20多款串燒,加主菜,加刺身拼盤,再加紅或白酒一杯,任食2小時,不過$688,其實真係好抵!刺身拼盤先來,三文魚、油甘魚、拖羅都係厚切又肥美,過一過刺身癮才迎接串燒!因為我地所有都想試,所以侍應好貼心提議每樣都先上人頭份量,試了好味再重點encore!先來沙前菜開胃,包括海鮮沙律和燒山藥。燒雞皮、燒雞翼、炸雞塊,每樣都燒得香口,好高質!吞拿魚脆米餅必食的,米餅超脆帶咸香,吞拿魚蓉夾雜葱香,我地encore了三轉!煙肉芝士年糕,煙韌帶米香,入面仲有流心芝士。加上煙肉,食落有咸香!燒菠蘿,好甜,好開胃!免治雞肉棒,啖啖肉,雞皮串金香焦脆。三文魚子杯滿滿的三文魚子,細細嚿飯,絕對料多。松露甜蝦卷、加洲卷、辣吞拿魚卷,卷物細細卷,唔會太飽!材料很足,味道一流!煎帶子、煎鵝肝,又係必食
先來沙前菜開胃,包括海鮮沙律和燒山藥。
燒雞皮、燒雞翼、炸雞塊,每樣都燒得香口,好高質!
吞拿魚脆米餅
燒菠蘿,好甜,好開胃!
免治雞肉棒,啖啖肉,雞皮串金香焦脆。
三文魚子杯
滿滿的三文魚子,細細嚿飯,絕對料多。
煎帶子、煎鵝肝,又係必食,食多2件絕對回本!
食完一輪串燒,我地差點忘記了仲有主菜,主菜都有11款選擇,牛肉薄燒、壽司拼盤都吸引!我選的西京燒仲配碗飯!真係飽到呢。
主菜之後仲有甜品,可以選芝士蛋糕、抹茶雪糕、嶡餅等,但突如其來的甜品拼盤就已經包括了咁多款甜品,仲寫埋生日字句字,好驚喜!多謝朋友們的安排,今個Brunch高質之餘,仲好好味,鍾意日式串燒的朋友真的不能錯過!
2023-06-11
2023-07-07 431 瀏覽
估唔到Lubuds group有間咁優質嘅日本餐館👍🏻 裏面分三個Sections,酒吧,鐵板燒,及日本餐。今晚我同朋友坐吧枱食日本餐。點了新推出的Omakase 夏之響宴。佢哋製作嘅魚生壽司都同出邊一般食開嘅唔同,全部都有自己嘅風味,不是單單切一塊魚生。呢個餐好抵食,飽到冇朋友😂 另外我想多謝師父嘅精心製作,睇得出佢好用心,每一個出品都擺得好靚,最重要係好味😋
2023-07-07
$2000 (晚餐)