Odelice! (海之戀商場)

餐廳: Odelice! (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-06-11 35 瀏覽
假期到海之戀可以去 Odelice! 食 Brunch Brunch 包頭盤、主菜及飲品,還可以追加小食及甜品頭盤吞拿魚他他吞拿魚鮮味,混合他他醬,頭盤已經令人好開胃牛油果凱撒沙律牛油果配沙律,加雞蛋及凱撒沙律醬,味道好清新主菜阿根廷安格斯肉眼牛排第一次試阿根廷安格斯肉眼牛排,質素都幾好,肉質夠軟淋,外面香脆,另配新鮮炸薯條,薯仔味濃法國油封鴨腿黑松露薯蓉,橙味砵酒醬汁法國煮法的油封鴨腿,肉質好幼滑,配黑松露薯蓉特色醬汁,醬汁及露筍,令味道更突出更美味焦糖餅乾口味芝士蛋糕巴司克芝士蛋糕,外面焦糖香,芝士蛋糕入面有流心,好creamy
假期到海之戀可以去 Odelice! 食 Brunch

Brunch 包頭盤、主菜及飲品,還可以追加小食及甜品

吞拿魚他他
吞拿魚鮮味,混合他他醬,頭盤已經令人好開胃

牛油果凱撒沙律
牛油果配沙律,加雞蛋及凱撒沙律醬,味道好清新

阿根廷安格斯肉眼牛排

法國油封鴨腿
黑松露薯蓉,橙味砵酒醬汁

焦糖餅乾口味芝士蛋糕

💖係平淡既生活尋一點點浪漫,係價錢親民的法國小店,任何時間都可以享受法式情調,適合同情人撐枱腳之餘,更是下班後跟閨密happy hour共聚的最佳選擇。法式料理餐廳🇫🇷 Odelice! 最近推出了二人餐優惠$528/2位,包括餐湯、頭盤、2款主菜、甜品,非常豐富吸引!餐湯🥣🥖南瓜湯,配小法包。頭盤✨法式點心拼盤 (+$30)款式豐富,包括有吞拿魚他他、煙三文魚蘸醬、迷你蛋批、炸黑松露蘑菇球同埋西班牙火腿,味道咸香開胃。主菜😋🥩阿根廷安格斯肉眼牛扒 (+$35)牛扒煎得焦香粉嫩,五成熟啱啱好,配上黑松露紅酒醬汁更惹味,薯條亦香脆可口👍🏻🦞半隻烤龍蝦 (+$70)芝士焗龍蝦好出色,肉質彈牙鮮甜,仲有最愛既火箭菜、蕃茄他他同小薯粒。甜品🍨火焰橙酒可麗餅🔥打卡一流既甜品,可麗餅煙靭有彈性,橙酒既微苦中和左雲呢拿雪糕既甜味,口感非常豐富!🥂想味蕾更昇華,呢度有多款紅/白酒選擇,八折優惠唔好錯過啦!

💖

餐湯🥣🥖
南瓜湯,配小法包。

頭盤✨
法式點心拼盤 (+$30)

主菜😋
🥩阿根廷安格斯肉眼牛扒 (+$35)

🦞半隻烤龍蝦 (+$70)

甜品🍨
火焰橙酒可麗餅🔥

🥂
想味蕾更昇華,呢度有多款紅/白酒選擇,八折優惠唔好錯過啦!

[✨荃灣Odelice!·法國人主理高質法國菜🥂]#odelice #海之戀🍴晚市雙人套餐 $528🥂生蠔 (4隻) +$145鮮味十足嘅生蠔🤩海水味重,食落好鮮甜!🥂餐湯 + 小法包🥖蘑菇湯好香濃滑順,麵包係傳統長條形嘅小法包,比較煙靭,配上牛油勁正~🥂頭盤法式點心拼盤 +$30款式豐富,有吞拿魚他他、煙三文魚蘸醬、迷你蛋批、炸黑松露蘑菇球同埋西班牙火腿🤤其中最特別嘅莫過於吞拿魚他他,脆脆嘅撻底配搭嫩滑嘅魚肉,口感層次好豐富;炸黑松露蘑菇球都好出色,滋味滿分嘅頭盤💯🥂主菜🇦🇷阿根廷安格斯肉眼牛排🥩 +$35牛排肉質鮮嫩多汁,煎至表面焦香,配黑松露紅酒醬汁,勁Juicy好食👍😋🥂帶子燴飯用上海鮮濃湯汁嘅燴飯,質感濃稠得黎亦好入味,帶子軟滑質地緊實,水準好高🤤🥂焦糖餅乾口味芝士蛋糕 🧀比想像中大份,焦糖焗到好香脆,芝士蛋糕中間仲係流心架,食完好滿足🥳🥂氣泡酒 +$70/each有一陣淡淡天然果香味😍平時唔多飲酒嘅朋友都好易入口,口感清新👍————————♡♡♡♡♡♡————————🥂總結好出色嘅法國菜餐廳,員工熱情親切,上枱時會好主動咁介紹食物👍💯裝修簡約得黎亦好舒適,價錢以法國菜黎講都
[✨荃灣Odelice!·法國人主理高質法國菜🥂]

#odelice #海之戀

🍴晚市雙人套餐 $528

🥂生蠔 (4隻) +$145
鮮味十足嘅生蠔🤩海水味重,食落好鮮甜!

🥂餐湯 + 小法包🥖

🥂焦糖餅乾口味芝士蛋糕 🧀

🥂氣泡酒 +$70/each

————————♡♡♡♡♡♡————————

🥂總結
好出色嘅法國菜餐廳,員工熱情親切,上枱時會好主動咁介紹食物👍💯裝修簡約得黎亦好舒適,價錢以法國菜黎講都算親民,值得一試🤩

📍Odelice!
🏠荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #odelice #法國菜 #法國餐廳 #西餐 #將軍澳美食 #荃灣西 #海之戀 #灣仔好去處 #灣仔美食 #尖沙嘴好去處 #沙田美食 #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣食好西
2024-06-04 90 瀏覽
作為一個出色既港女,一定要食盡全香港既Afternoon Tea🫖😎今次朋友仔帶我黎左荃灣西食好西🤭🤭餐廳位置十分方便👍🏻係西鐵站一出就係,夏天岩哂,完全吾係行出室外😌🌞入到餐廳🍴以墨綠色x木色為主,營造出一種高貴優雅既感覺😌😌座位都幾舒服,有卡位有梳化位😎岩哂我呢啲港女慢慢嘆😂😂✨Picnic in Paris 🗼$258 for 2甜點🍮✨焦糖餅乾口味芝士蛋糕✨士多啤梨迷你撻✨紅桑子馬卡龍✨榛子朱古力迷你撻鹹點🥩✨法園郷村凍肉醬多土✨吞拿魚他他迷你撻✨煙三文魚藏醬✨番茄芝士迷你蛋批✨炸黑松露蘑菇球✨西班牙白毛豬火腿今次我覺得甜點比較出色😎每款外貌岩哂打卡🤩🤩特別係榛子朱古力迷你撻,食落口朱古力流心咁😍😍而焦糖餅乾口味芝士蛋糕🍰都好出色,勁濃滑😋😋😋至於鹹點,大家一定要試炸黑松露蘑菇球同埋西班牙白毛豬火腿😎😎真係幾特別,勁香濃黑松露味道😍😍其他鹹點都幾特別架👍🏻👍🏻Odelice! (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖

✨Picnic in Paris 🗼

✨煙三文魚藏醬
✨番茄芝士迷你蛋批
✨炸黑松露蘑菇球
✨西班牙白毛豬火腿

Odelice! (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
2024-06-04 76 瀏覽
今晚去到海之戀 Odelice 法國餐廳,享受一下二人晚餐先order 兩杯紅白酒,慢慢同朋友傾下計前菜百吉麵包及湯百吉包加牛油好有法國風味,今晚餐湯喺開心果忌廉湯,好yummy香煎帶子大大粒好香,外脆肉質多汁又能鎖住鮮味煎鴨肝 油封鴨腿意粉好吸引嘅鴨肝好香,入口即溶,油封鴨腿肉質好滑,加上意大利粉好有驚喜,意粉麵質好爽口,個醬汁又吸引半隻烤龍蝦烤焗龍蝦好大份,肉汁好juicy,龍蝦肉爽口彈牙焦糖餅乾口味芝士蛋糕巴司克芝士蛋糕好味道,外面焦糖香口
今晚去到海之戀 Odelice 法國餐廳,享受一下二人晚餐

先order 兩杯紅白酒,慢慢同朋友傾下計

前菜
百吉麵包及湯

香煎帶子
大大粒好香,外脆肉質多汁又能鎖住鮮味

煎鴨肝 油封鴨腿意粉

半隻烤龍蝦
烤焗龍蝦好大份,肉汁好juicy,龍蝦肉爽口彈牙

焦糖餅乾口味芝士蛋糕
巴司克芝士蛋糕好味道,外面焦糖香口

2024-06-02 62 瀏覽
假日一家三口出街去到荃灣海之戀商場《Odelice!》餐廳環境舒適,佈置優雅,充滿歐陸色彩,還有露台用餐區,可以一邊品嚐美食,一邊欣賞海景,好Chill😍😍✨牛油果凱撒沙律份量好多,2個人食都夠哂,牛油果配生菜、青瓜、雞蛋同麵包粒,凱撒沙律汁再灑上大量的芝士粉,頭盤已經勁正✨伊比利亞黑毛豬肩肉黑毛豬肩肉有啲似豬頸肉嘅感覺,但沒有豬頸肉咁肥,肉質比較偏瘦配上香滑薯蓉✨經典肉眼牛排配薯條首先薯條🍟份量好多好脆牛排煎得好靚,有少少筋有咬口我鍾意😍肉質7成熟剛好✨Latte 拉花賣相靚,打個卡先,咖啡奶味香濃,奶泡幼滑✨香蕉船可麗餅有香蕉、朱古力醬、焦糖醬、雲呢拿雪糕、士多啤梨雪糕、焦糖花生最愛呢個甜品😍香蕉加雪糕,再加埋朱古力同焦糖醬,好味到成個甜品清哂法國🇫🇷風情的餐廳,加上裝修靚靚,食物質素性價比高,好適合食飯打卡
假日一家三口出街去到荃灣海之戀商場《Odelice!》

✨牛油果凱撒沙律
灑上大量的芝士粉,頭盤已經勁正

✨伊比利亞黑毛豬肩肉
配上香滑薯蓉

✨經典肉眼牛排配薯條
首先薯條🍟份量好多好脆
牛排煎得好靚,有少少筋有咬口我鍾意😍肉質7成熟剛好

✨Latte
拉花賣相靚,打個卡先,咖啡奶味香濃,奶泡幼滑

✨香蕉船可麗餅

午餐
2024-05-29 60 瀏覽
荃灣真係好多美食今次揾左間法國菜佢地依家重有晚市套餐而且價錢都相當抵食呀法國菜二人套餐都系$528有餐湯,頭盤,主菜,甜品十分豐富。之後再加兩杯酒嘆下,有八折添餐湯配左法國小包搽左牛油好好食之後頭盤揀左-法國田螺,又配左兩片法包點埋個汁醬食一流跟住主菜-盲曹魚海鮮鍋入面有青口,蜆同燒薯粒加左$35轉要-阿根廷安格斯肉眼牛扒 煎得好掂,肉汁鎖得好好而且肉味重好濃最後到甜品-焦糖餅乾口味芝士蛋糕十分驚喜一切落去芝士溶哂出黎

荃灣真係好多美食
今次揾左間法國菜
佢地依家重有晚市套餐
而且價錢都相當抵食呀
法國菜二人套餐都系$528
有餐湯,頭盤,主菜,甜品
十分豐富。
之後再加兩杯酒嘆下,有八折添

餐湯配左法國小包
搽左牛油好好食

之後頭盤揀左
-法國田螺,又配左兩片法包
點埋個汁醬食一流

跟住主菜
-盲曹魚海鮮鍋
入面有青口,蜆同燒薯粒
加左$35轉要
-阿根廷安格斯肉眼牛扒
煎得好掂,肉汁鎖得好好
而且肉味重好濃

最後到甜品
-焦糖餅乾口味芝士蛋糕
十分驚喜
一切落去芝士溶哂出黎

• 焦糖餅乾口味芝士蛋糕
2024-05-28 68 瀏覽
同好友去咗位於荃灣海之戀商場嘅Odelice食Brunch 😆,餐廳環境好靚,吊燈好有特色,有種好典雅嘅感覺。今次被安排坐卡位,都坐得好舒服☺️我地叫左兩個Brunch Set ,食物質素及店員服務態度都唔錯🥰 ➰Brunch Set ➰Starter+ Main+ Drink 💠Starter✔️牛油果凱撒沙律Avocado Caesar Salad 新鮮嘅沙律菜,配健康嘅牛油果、雞蛋,經典配搭作為頭盤,最適合不過😆👍✔️吞拿魚他他Tuna Tartare (+$15)吞拿魚魚生切丁,並加以醃製,好鮮味,一啲都唔腥,配埋凱撒沙律一齊食,簡直絕配👍😋💠Main✔️阿根廷安格斯肉眼牛排Argentinian Angus Ribeyes($195)叫左Medium 嘅安格斯牛扒,外微焦內嫩,肉質juicy,牛香撲鼻,配埋黑松露汁嚟食,更滋味😋✔️半隻龍蝦Half Grilled Lobster ($252)賣相好靚,半隻龍蝦加蟹鉗,龍蝦啖啖肉,夠彈牙👍,值得一提配菜嘅焗薯仔粒,加左生熟蒜蓉去煮,非常惹味😋💠Drink✔️Iced tea (set)✔️Cappuccino (set+15)隨咖啡☕️,附上

➰Brunch Set ➰
Starter+ Main+ Drink

💠Starter

✔️牛油果凱撒沙律
Avocado Caesar Salad

✔️吞拿魚他他
Tuna Tartare (+$15)

💠Main

✔️阿根廷安格斯肉眼牛排
Argentinian Angus Ribeyes
($195)

✔️半隻龍蝦
Half Grilled Lobster
($252)

💠Drink
✔️Iced tea (set)
✔️Cappuccino (set+15)
隨咖啡☕️,附上Lotus 餅乾一塊,跟餐飲少有的貼心♥️

💠Dessert
香蕉船($95)
Banana Split Crepe
我哋另外叫咗個甜品「香蕉船」,用煎餅皮做咗個花形盤,裝住雲呢拿及士多啤梨雪糕,當然唔少得主角「香蕉」🍌,仲有士多啤梨🍓粒、花生等,食完真係好滿足🥰

【荃灣🍛Odelice! 】
放假想同朋友去一啲歐洲餐廳格局傾吓偈食吓嘢relax下 🎖️荃灣海之戀呢一間餐廳一定滿足到你🥰==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌Brunch Set🍴呢度嘅套餐有小食main course同埋飲品🍽️頭盤我哋嗌咗凱撒沙律同埋吞拿魚他他 就算前菜都做得好出色好食👍🏻🦞半隻烤龍蝦 賣相相當精緻 炸薯仔作為配料好match 龍蝦肉質鮮甜 焗完嘅龍蝦依然保留住肉質鮮嫩🎖️🍀煙三文魚蕎麥餅 軟綿綿嘅蕎麥餅入邊包住溫泉蛋🐣菠菜🥬芝士🧀三文魚🍣豐富程度滿分 要控制到蕎麥餅軟綿綿啱啱好要好大功夫㗎 做得相當出色👍🏻🥞 可麗餅外皮薄脆 餡料豐富多樣化 Nutella 同香蕉簡直係Perfect match🍌口感輕盈 唔會令人有好漏嘅感覺👍🏻==============================📸法式餐館嘅裝修 啱晒對環境同埋食物有要求嘅朋友💁🏻‍♀️
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
Brunch Set🍴
呢度嘅套餐有小食main course同埋飲品🍽️

📸法式餐館嘅裝修 啱晒對環境同埋食物有要求嘅朋友💁🏻‍♀️
經由荃灣西站出口踏入海之戀門口,就已經有一間充滿住浪漫氣氛既法國菜,環境光線暗暗地,好適合同另一半慶祝生日、週年紀念🥰食物及服務質素都不錯,價錢亦都非常親民,能夠在荃灣食到高質既法國菜,係荃灣人既恩物😎✨晚市雙人套餐 $528🥣忌廉羅勒煙肉湯香濃忌廉湯底,湯底比較挺身,加左d羅勒感覺無咁膩口頭盤🫑巴斯克甜椒煮硯有鮮甜既蕃茄醬跟特調醬汁,甜酸味道配上新鮮既硯,無沙鮮甜主菜🍚海鮮濃湯汁帶子燴飯大大粒既香煎帶子,用海鮮濃湯汁煮成既燴飯,好味😉🐠盲槽魚海鮮鍋(黑青口,蜆、燒薯粒、海鮮濃湯汁)煎封左既盲槽魚,煎到皮脆肉滑,能鎖住魚肉鮮味,肉質厚而嫩滑,黑青口同蜆新鮮大隻,絕對係爽口彈牙,每隻都掛住海鮮既濃湯汁,好juicy😋甜品🧁焦糖餅乾口味芝士蛋糕蛋糕旁以焦糖醬同餅乾碎伴碟,芝士蛋糕做到中間係流心,食落沾埋d焦糖醬,甜到剛好,不會太甜😎📍 Odelice! (海之戀商場) (荃灣)🗺️ 荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖

✨晚市雙人套餐 $528

🥣忌廉羅勒煙肉湯
香濃忌廉湯底,湯底比較挺身,加左d羅勒感覺無咁膩口

🫑巴斯克甜椒煮硯
有鮮甜既蕃茄醬跟特調醬汁,甜酸味道配上新鮮既硯,無沙鮮甜

🍚海鮮濃湯汁帶子燴飯
大大粒既香煎帶子,用海鮮濃湯汁煮成既燴飯,好味😉

🐠盲槽魚海鮮鍋
(黑青口,蜆、燒薯粒、海鮮濃湯汁)

甜品
🧁焦糖餅乾口味芝士蛋糕

📍 Odelice! (海之戀商場) (荃灣)
🗺️ 荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
2024-05-23 68 瀏覽
荃之戀呢間非常有情調嘅法國餐,今日嚟紀念一下✨Bostrot Set for Two $528🥣Soup🥖Baguette ✨Starter 🇫🇷法式點心拼盤 +$30-西班牙巴馬火腿 黑松露蘑菇球 吞拿魚他他撻 迷李蛋批 手指餅配煙薰三文魚蘸醬 醃甜酸瓜-蘑菇球外脆口感 蘑菇及忌廉奶打成的餡料漿 痛有黑松露的香味 -三文魚蘸醬非常順滑 煙薰味道重而香 好食👍🏻✨Main🥩阿根廷安格斯肉眼牛扒 +$35-牛扒的香味突出 兩邊煎得微微焦脆 切開有大量肉汁 牛味濃烈 油脂香加上肉汁非常味美 配碟有脆薯條🦞半隻烤龍蝦 +$70-一層金黃色的忌廉芝士鋪在半邊龍蝦上 啖啖彈牙鮮甜的龍蝦肉再加少許蝦膏 配碟有火箭菜 蕃茄他他 及 小薯粒✨Dessert 🍫朱古力心太軟 -心太軟的餅底比一般的巨型 切開大量流心朱古力湧出來 朱古力濃度高 甜甘相約 配有雲呢拿雪糕球及餅乾碎增加咬口🍷Wine +$70🥂氣泡酒-入口強烈氣泡感 微酸帶清新 甜度唔高總括嚟講,色香味俱全,服務環境好,值得一試!
荃之戀呢間非常有情調嘅法國餐,今日嚟紀念一下

✨Bostrot Set for Two $528

🍫朱古力心太軟

🍷Wine +$70
🥂氣泡酒
-入口強烈氣泡感 微酸帶清新 甜度唔高

總括嚟講,色香味俱全,服務環境好,值得一試!
2024-05-18 92 瀏覽
同事生日想搵個近公司嘅地方食好啲,佢話荃灣都有一間 ,上次見到我啲相已經好想試😝咁今次就同佢去試吓其他菜式~同上次一樣都係叫個二人餐抵食啲😎加錢可以配法式點心拼盤和牛排等主菜🥩知佢鍾意食生蠔,生蠔有85折叫4隻開心下❤️🥖小法包幾精緻,有啲咬口得嚟又唔會太硬,可以按個人喜好搽上鮮牛油一齊食🧈當日餐湯係薯仔湯,相當濃郁杰身,飲落有啲似食緊薯蓉咁,味道好豐富~🦪法國生蠔海水味好重,蠔身亦夠飽滿同新鮮,唔會有蠔殼碎喺入面,無論質素同保存都處理得好好👍🏻🌟法式點心拼盤(套餐另加$30)如果想食多幾款口味嘅菜式,呢個Platter值得一試,份量亦好夠2個人食😝拼盤有炸黑松露蘑菇球、西班牙火腿、吞拿魚他他、煙三文魚蘸醬、迷你蛋批✨蘑菇球勁多黑松露喺入面,餡料做得好Creamy,做到外脆內軟嘅效果。而煙三文魚蘸醬帶有魚油香味,質地好順滑,就算空口食都覺得唔會好膩😌🥩阿根延安格斯肉眼牛排肉眼扒叫咗三成熟,出到嚟嘅熟度對辦,肉質嫩滑唔韌,鎖住唔少肉汁,比得上唔少傳統扒房👍🏻🔥火焰橙酒可麗餅上碟前先至將橙酒淋上再點火,滲出橙酒香氣,加埋可麗餅同埋雪糕一齊食,非常滿足😋咁啱無準備蠟燭,吹熄個火焰頂住先🤣叫埋2

🦪法國生蠔

🌟法式點心拼盤(套餐另加$30)

🥩阿根延安格斯肉眼牛排

🔥火焰橙酒可麗餅
上碟前先至將橙酒淋上再點火,滲出橙酒香氣,加埋可麗餅同埋雪糕一齊食,非常滿足😋咁啱無準備蠟燭,吹熄個火焰頂住先🤣叫埋2杯酒飲真係好chill🥂
pool
  • 火焰橙酒可麗餅
  • 法國產地直送生蠔
2024-05-18 94 瀏覽
遇上母親節,提早預訂到餐廳用膳。兩點去到都見到有三四組人等緊位。我哋到達後都要等咗5-10分鐘先入座。發覺餐牌竟然冇特別加價,依然係brunch set (頭盤+主菜+飲品) $88 起。 仲有星期日既offer ,6隻生蠔送兩杯白酒。兩個人每人叫左一個brunch set ,加6隻生蠔。牛油果凱撒沙律麵包淋左,味道正常吞拿魚他他(+$15)檸檬酸味過重半打生蠔送兩杯白酒生蠔肥美鮮甜風乾豬面頰卡邦尼意粉 (套餐$88)略嫌蛋黃味唔濃澳洲牛胸腹排 ($165)medium rare,生熟度不錯,味道唔差但牛味唔算重,火箭菜都幾苦。餐茶(法國熱茶-洋甘菊熱茶/凍Americano)熱茶可揀breakfast tea, earl grey, 洋甘菊茶包自己落,配上lotus 餅一塊,但沖茶水唔熱,不過我都冇再換。咖啡就正正常常。服務方面見唔少食評都話有黑面或者覺得態度麻麻程況。今次用餐黑面我就遇唔到,經理仲好好笑容,請外籍員工幫手影相亦樂意幫忙。反而餐具(叉)有污積。用餐我食完兩個頭盤都未有碟俾我地,佢俾我先知原來正常要有。食完意粉又唔知點解會收哂我所有餐具,以為幫我換一套新,但直至牛排上菜
遇上母親節,提早預訂到餐廳用膳。

兩個人每人叫左一個brunch set ,加6隻生蠔。

麵包淋左,味道正常
吞拿魚他他

吞拿魚他他(+$15)
檸檬酸味過重

半打生蠔

半打生蠔送兩杯白酒
生蠔肥美鮮甜
風乾豬面頰卡邦尼意粉

風乾豬面頰卡邦尼意粉 (套餐$88)
略嫌蛋黃味唔濃

澳洲牛胸腹排

澳洲牛胸腹排 ($165)

餐茶(法國熱茶-洋甘菊熱茶/凍Americano)

服務方面
用餐我食完兩個頭盤都未有碟俾我地,佢俾我先知原來正常要有。
食完意粉又唔知點解會收哂我所有餐具,以為幫我換一套新,但直至牛排上菜,服務員意外既樣我先知應該收錯左。

👶🏻餐廳都有提供ikea bb highchair,適合帶小朋友一齊用餐既客人。有需要仲可以提供顏色筆俾小朋友油顏色。有兒童餐。

總結成個用餐,餐廳冇限時,節日冇加價,同埋位置方便,所以都值得食同再次到訪。

2024-05-12
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
母親節
半打生蠔
風乾豬面頰卡邦尼意粉
澳洲牛胸腹排
  • 法國生蠔
2024-05-17 68 瀏覽
今日下午茶選了 Odelice! 的Picnic in Paris 💕野餐@巴黎🗼 有6款鹹點及4款甜點,還有一杯飲品☕️ 下午茶架喺巴黎鐵塔形狀,有兩層架,一層鹹點及一層甜點,每款各有特色,餅底做得好出色,鬆脆又配搭得好美味,醬料混合好好,配咖啡嘅下午茶餐超正👍 鹹點😄法國鄉村凍肉醬多士🥪Terrine a P'Anccienne w. Duck Toasts 吞拿魚他他迷你撻Tuna Tar Tartelettes 煙三文魚蘸醬Smoked Salmon Dip 番茄芝士迷你蛋批Tomato'Cheese Mini Quiches 炸黑松露蘑菇球Truffle Mushroom Croquettes 西班牙白毛豬火腿🥓Serrano Ham 甜點😊焦糖餅乾口味芝士蛋糕🧀Speculoos Cheesecake 士多啤梨迷你撻🧁Strawberry Tartelettes 紅桑子馬卡龍Raspberry Macarons 榛子朱古力迷你撻🍪Nutella Tartelettes Iced Latte 🥤Cappuccino ☕️
野餐@巴黎🗼 有6款鹹點及4款甜點,還有一杯飲品☕️

Nutella Tartelettes

Iced Latte 🥤
Cappuccino ☕️

2024-05-15 72 瀏覽
餐廳位於海之戀, 荃灣西站口附近, 以藍色作主調, 令人有種仿如置身於法國的街頭感覺, 有渡假風ғᴇᴇʟ, 可以放鬆心情、很ᴄʜɪʟʟ很舒服, 主打親民法國西餐美食✨我們點了晚市雙人套餐 套餐包括:餐湯配小法包🥖/頭盤/主菜及甜品頭盤法式點心拼盤 吞拿魚他他、手指煙三文魚蘸醬、煙三文魚、炸黑松露蘑菇球及西班牙火腿賣相小巧精緻, 拼盤非常豐富, 每款都水準平均而且很開胃, 作為頭盤一流主菜
阿根廷安格斯肉眼牛排🥩牛扒烤得剛剛好, 油脂花紋分布均勻, 十分鮮甜且肉汁滿溢、有嚼勁, 口感不錯, 配上黑松露紅酒醬汁, 更加有層次, 薯條香脆可口, 非常豐富, 必點推介👍🏻
半隻烤龍蝦🦞 龍蝦啖啖肉有蝦膏, 味道特別鮮美, 很輕鬆就可以拆出龍蝦蟹鉗肉, 配上薯仔及芝士火箭菜非常豐富甜品火焰橙酒可麗餅來自法國的傳統煎餅, 火焰效果很吸引, 香燈味道很香甜濃郁, 甜品人氣之選😍飲品氣泡酒 /白葡萄酒🥂 配上美酒, 令味蕾上更加滿足
食物整體不錯有驚喜, 店員由帶位至用餐完都招呼周到、ᴄᴘ值高, 值得再回顧💕

我們點了

甜品
火焰橙酒可麗餅

飲品
氣泡酒 /白葡萄酒🥂
配上美酒, 令味蕾上更加滿足

• 火焰橙酒可麗餅