餐廳: Oh! My Dog!
資訊:

//#黃店地圖系列間野叫:葵涌石籬大隴街153號怡勝花園地下2號舖邊度黎:葵涌石籬大隴街153號怡勝花園地下2號舖環境點:鋪頭好細 堂食座位不多 建議外賣 .🌝:參與罷市 多次出帖支持反送中運動 為黃店串燒保老闆娘籌錢醫病(雖該店老闆娘患病事實存疑)▪芝士煙肉漢堡包 $387.5分小店遠離葵廣 但係人流都十分之多 就知佢唔差得去邊 食burger最招忌乾過阿婆屎忽 呢個就夠juicy 塊漢堡肉質都唔錯 有牛味 本人非生洋蔥圈愛好者 但係夾埋黎食又幾掂喎 不過之後打車輪要小心口臭 另外麵包有微微烘過 幾香脆 整體而言係個合格以上的漢堡bell
#黃店地圖系列
間野叫:葵涌石籬大隴街153號怡勝花園地下2號舖
邊度黎:葵涌石籬大隴街153號怡勝花園地下2號舖
環境點:鋪頭好細 堂食座位不多 建議外賣 .
芝士煙肉漢堡包

芝士煙肉漢堡包 $38
7.5分
15 分鐘 (堂食)
午餐
芝士煙肉漢堡包
2020-01-18 888 瀏覽
呢間鋪頭都幾細間,鋪面都吾太起眼但係裝修幾靚❤️餐廳主要都係賣熱狗同漢堡,選擇同配搭都好多,揀到眼花繚亂🙊呢到嘅價錢比一般偏貴少少,但係漢堡的份量較少,而且味道都係中規中矩。😀
呢間鋪頭都幾細間,鋪面都吾太起眼但係裝修幾靚❤️
餐廳主要都係賣熱狗同漢堡,選擇同配搭都好多,揀到眼花繚亂🙊
2020-01-12 627 瀏覽
芝士莎樂美腸熱狗+雙份配料(單品$41)呢款熱狗除咗有法蘭克福腸同芝士之外,仲放咗四塊油脂豐富嘅莎樂美腸片係面頭,好有咬口,帶有少少鹹香菠蘿漢堡包+羅宋湯+薯條(套餐$54)漢堡包有美國純牛漢堡扒、菠蘿、生菜同芝士,配千島醬,麵包鬆軟,牛肉肉汁豐富,個人覺得好食過熱狗,粗薯條夠脆有口感,羅宋湯幾鮮甜,唔係罐頭湯

外賣自取
2020-01-07 536 瀏覽
路經此處,見到賣美式熱狗,當然不可錯過。叫左一個蒜香煙肉熱狗,叫埋薯條同汽水,埋單只是62元。雖然店仔細細,卻設計得充滿玩味,店裡很多擺設,有模型車同枝裝既液體麵包店主靚仔,老闆娘亦靚女,吃上一口美味熱辣辣既熱狗,美中不足是即叫即整,請小心燙口。但即叫即整,個飽先夠脆。因為急於進食,我不小心辣到個嘴。看著老闆一直忙著煮食,辛苦了。
路經此處,見到賣美式熱狗,當然不可錯過。

叫左一個蒜香煙肉熱狗,叫埋薯條同汽水,埋單只是62元。

2019-12-30 459 瀏覽
依間舖係荃城同步喺其中一員大家可以睇佢fb 就知佢幾咁黃💛💛-#芝士煙肉漢堡包 $62(套餐)食burger最驚會乾爭爭 但佢依到嘅burger真係極juicy💛一拎起個包 啲肉汁不停滴落嚟🥰套餐包咗2款小食 但小編嗰日遲咗去 得返薯條同沙律😭薯條送上嘅時候 係新鮮炸起熱辣辣 又夠脆而且係仲有少少薯皮喺到嘅薯條應該係舖頭自己整嘅💛整體真係唔錯 大家可以嚟試下 支持埋小店呀嘛💛不過舖頭比較少位 要試嘅早啲嚟先唔洗等💛評分:8/10
依間舖係荃城同步喺其中一員
大家可以睇佢fb 就知佢幾咁黃💛💛
#芝士煙肉漢堡包 $62(套餐)
一拎起個包 啲肉汁不停滴落嚟🥰
整體真係唔錯 大家可以嚟試下 支持埋小店呀嘛💛
不過舖頭比較少位 要試嘅早啲嚟先唔洗等💛
評分:8/10
2019-12-17 609 瀏覽
繼續支持黃店💛呢間由內黃到外 貼左好多文宣叫左個魚手指牛肉漢堡 入面有3條炸魚條 個皮好脆 但入面啲魚肉好滑🤩 熱辣辣 即叫即整 漢堡扒好juicy唔係硬身個種 仲有翻咁上下厚如果叫套餐會包埋兩款小食或者野飲 我就叫左羅宋湯貼埋瑞士雞翼🧡瑞士雞翼超級大隻 仲要好好食好入味羅宋湯就有少少辣 冇乜特別呢個套餐$86 根據唔同既burger唔同價錢呢間舖面較細 但keep住都好多人😍一齊大大力懲罰佢📍Oh! My Dog!
繼續支持黃店💛

羅宋湯就有少少辣 冇乜特別
呢個套餐$86 根據唔同既burger唔同價錢
呢間舖面較細 但keep住都好多人😍
一齊大大力懲罰佢
📍Oh! My Dog!
2019-12-04 1024 瀏覽
💛深黃店💛X 高質熱狗系列🌭️📍文宣超靚💕🐸葵涌小店▫️餐廳:Oh! My Dog!▫️地點:葵涌石籬大隴街153號怡勝花園地下2號舖▫️營業時間⏰:星期一至日11:00 - 21:00▫️價錢:~$20+—美味:🌭️🌭️🌭️🌭️環境:💛💛💛💛價錢:💰💰💰+ 💰—香港唔多熱狗店🤣上次介紹咗好高質既Zeppelin 💕💕有好多🤓今次介紹葵涌黄店,鋪位雖然細細地,但好多人幫襯,繁忙時間仲要等位🤪入面既壁畫好靚,而熱狗都高質💕💛煙肉芝士熱狗($38)夠足料,仲好邪惡😈聽講薯條🍟都好好食—#好西 #打卡 #甜品 #熱狗 #zeppelin #ohmydog #黃店 #黃色經濟圈 #黃色小店 #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #instagood #photooftheday #instamood #tweegram#bestoftheday #tagblender #hk #葵涌美食 #tsuenwanfood #黃絲餐廳 #香港加油 #香港🇭🇰 #pepe #topeuropephoto
💛深黃店💛X 高質熱狗系列🌭️
📍文宣超靚💕🐸葵涌小店
▫️餐廳:Oh! My Dog!
▫️地點:葵涌石籬大隴街153號怡勝花園地下2號舖
▫️營業時間⏰:星期一至日
11:00 - 21:00
▫️價錢:~$20+

美味:🌭️🌭️🌭️🌭️
環境:💛💛💛💛
價錢:💰💰💰+ 💰

2019-10-27 1670 瀏覽
幾日假期,心血來潮想食漢堡包,每次想食漢堡包,第一時間就會諗到呢間小店。今日星期日12點令去到,以為無乜人啦,點知都坐爆哂要第位,不過好快就入得。望下餐牌,發覺多咗好多款式,仲有潮流新興嘅素肉漢堡,不過我都係叫咗RC同蝦堡👈🏻新嘢先嚟小食,瑞士雞翼賣哂叫咗沙律同薯條。雞翼真係好好食架,今次嚟到食唔到好可惜啊😫😫😫RC漢堡,有煙肉,炒蛋,芝士,洋蔥。牛肉一口落去咇哂啲肉汁出嚟,咁多年味道都無變新嘢👉🏼吉列蝦漢堡,開頭以為係吉列蝦(餅)漢堡,嚟到原來係有2住隻吉列蝦係到🤣。啲蝦啱啱炸起好脆口,配埋牛肉,口感幾新鮮。速體嚟講個人略嫌乾咗啲,醬汁多番啲會好啲。餐廳另外都有熱狗選擇,佢啲炒蛋配熱狗幾年前食過,真係一絕,下次要試。
先嚟小食,瑞士雞翼賣哂
2019-09-15
2019-10-11 1330 瀏覽
我唔係打手,不過就推薦呢間野!食左好多年架啦!熱狗🌭️漢堡包🍔小食都有!全部都好食😋佢仲有個專門比素食朋友既素menu!大家快D去懲罰佢啦!PS:openrice 點解要逼人打最少80字食評?我又唔係打手點樣打到咁多啊!
我唔係打手,不過就推薦呢間野!
食左好多年架啦!熱狗🌭️漢堡包🍔小食都有!全部都好食😋
佢仲有個專門比素食朋友既素menu!
大家快D去懲罰佢啦!
2019-09-09 1415 瀏覽
即叫即做,熱辣辣。等的時候欣賞了一輪內籠,放滿了老細的玩具收藏,有人手畫的超英LEGO牆畫、型格貼紙、藤原拓海玩具車、超英惡搞最後的晚餐畫等等,慢慢鑑賞也是一件美事。最後,熱狗到手,長過手掌,份量充足,一點也不馬虎。老細同auntie都好親切,會encore.

老細同auntie都好親切,會encore.
2019-09-09
10 分鐘 (外賣自取)
  • 芝士辣肉醬熱狗
2019-08-25 1310 瀏覽
行開石籬,上網找了這餐廳。餐廳格局很細,坐得不算舒適。餐廳主打漢堡包,叫了一個大漢堡包,漢堡size很大,而且很足料,醬汁也很多,但感覺就有一點濕,令到包皮不夠脆口。套餐包兩個小食,叫了薯條和雞翼。薯條脆口,但感覺就少了一點。雞翼味道就比較甜,肉質地也軟了一點,沒口感,感覺一般。
行開石籬,上網找了這餐廳。餐廳格局很細,坐得不算舒適。

2019-03-17 1446 瀏覽
去探朋友, 由朋友帶路, 先知有依一間咁正既隱世小店!依間店係依一區原來都小有名氣!老闆人好好,薯條同漢堡都係即叫即整!十分新鮮!個漢堡入邊夾住大大塊肉,勁多汁! 個醬都十分講究好好食~好有澳洲或外國果D homemade buger既味道,香港真係好難可以搵到一間平得黎又做得好食同用心既漢堡店!值得一推!一食就令我想起外國既美味漢堡!仲有愈黎愈小地方有得買既瑞士雞亦!配埋沙律同飲品,平平地食得好飽!而店內雖然好細, 不過因為係小生意,人流唔算特多, 唔洗點等位,而且細得黎佈置仍看得出十分有心思!有淡淡既懷舊風格,好中意依D人情味濃既小店!雖然唔多去果區,但一定會再番黎幫襯!!值得支持
去探朋友, 由朋友帶路, 先知有依一間咁正既隱世小店!

依間店係依一區原來都小有名氣!
老闆人好好,
薯條同漢堡都係即叫即整!
十分新鮮!

個漢堡入邊夾住大大塊肉,
勁多汁! 個醬都十分講究好好食~
好有澳洲或外國果D homemade buger既味道,
香港真係好難可以搵到一間平得黎又做得好食同用心既漢堡店!
值得一推!
一食就令我想起外國既美味漢堡!

仲有愈黎愈小地方有得買既瑞士雞亦!
配埋沙律同飲品,
平平地食得好飽!

而店內雖然好細, 不過因為係小生意,
人流唔算特多, 唔洗點等位,
而且細得黎佈置仍看得出十分有心思!
有淡淡既懷舊風格,
好中意依D人情味濃既小店!

雖然唔多去果區,
但一定會再番黎幫襯!!
值得支持
2019-02-26
  • 牛漢堡
2018-11-27 1276 瀏覽
葵涌石籬有一間比較偏嘅小店係專賣熱狗同漢堡嘅美式食品,係香港一直都相當有名,而為左食今次啊旦就入左石籬去試呢間嘢。位置係葵涌來講相對偏左啲,但酒香不怕巷子深,幾打都要去試下呢間鋪,一試過就知道冇嚟錯。間餐廳相當有特色,可見老闆係設計上花左不少心思。餐桌上擺有色彩多樣而有美式古典風格既瓶瓶罐罐,相當別出心裁,燈的設計也是西式古典路燈,相當有格調。入到去老闆親自招呼,見餐牌上有限量供應四隻字,睇真的確係未試過既新野,咁就認真要試試喇,係佢既餐牌上有吉列蠔漢堡包,有機燒菇牛肉漢堡都係限量供應,咁就快D落單了,蠔包梗係試下啦,另外叫o既,估錯喇,係辣汁雞扒包,試5同味嘛!冇幾耐老闆親自落手既餐就上枱了。第一個係新鮮滾熱辣既蠔包,用枝籤吉住,D蠔同牛扒既視覺效果相當震撼,一啖咬落蠔味超香,配上牛扒肉汁相當Juicy,香味搭上肉汁,配搭5會鞋口,兩種食材夾起形成非常新鮮既口味,蠔5會搶左牛既肉味,當牛排既肉汁係散開,蠔香仲留於齒頰之間,簡直perfect!然後係辣汁雞扒包,雞扒睇落成塊面咁大,外面既吉列皮炸得相當香脆,塊芝士尚未融,成個包咬上去辣味雞係口入面爆開,又將個餐既味道去到另一個層次。食完
葵涌石籬有一間比較偏嘅小店係專賣熱狗同漢堡嘅美式食品,
係香港一直都相當有名,
而為左食今次啊旦就入左石籬去試呢間嘢。

位置係葵涌來講相對偏左啲,
但酒香不怕巷子深,
幾打都要去試下呢間鋪,
一試過就知道冇嚟錯。

間餐廳相當有特色,
可見老闆係設計上花左不少心思。
餐桌上擺有色彩多樣而有美式古典風格既瓶瓶罐罐,
相當別出心裁,
燈的設計也是西式古典路燈,
相當有格調。

入到去老闆親自招呼,
見餐牌上有限量供應四隻字,
睇真的確係未試過既新野,
咁就認真要試試喇,
係佢既餐牌上有吉列蠔漢堡包,
有機燒菇牛肉漢堡都係限量供應,
咁就快D落單了,蠔包梗係試下啦,
另外叫o既,估錯喇,係辣汁雞扒包,試5同味嘛!

冇幾耐老闆親自落手既餐就上枱了。
第一個係新鮮滾熱辣既蠔包,
用枝籤吉住,
D蠔同牛扒既視覺效果相當震撼,
一啖咬落蠔味超香,
配上牛扒肉汁相當Juicy,
香味搭上肉汁,配搭5會鞋口,
兩種食材夾起形成非常新鮮既口味,
蠔5會搶左牛既肉味,
當牛排既肉汁係散開,蠔香仲留於齒頰之間,
簡直perfect!

然後係辣汁雞扒包,
雞扒睇落成塊面咁大,
外面既吉列皮炸得相當香脆,
塊芝士尚未融,成個包咬上去辣味雞係口入面爆開,
又將個餐既味道去到另一個層次。

食完熱辣野配返罐凍可樂,
簡直天堂級既享受,
另外個薯條都拍得住個包啦!
2018-11-20
15 分鐘 (堂食)
2018-09-20 960 瀏覽
出開葵涌口痕,特登黎搵呢間小店買個外賣一試! 之前有朋友食過話好正,難得經過就唔可以錯過!小店好細,得10幾個位,不過漢堡同熱狗款式幾多,我揀左蘑菇漢堡餐,55蚊跟2款小食或飲品,唔口渴既關係,一於揀晒小食食物即叫即製,一定夠熱先講薯條,啱啱炸起夠曬新鮮熱辣,有少少薯皮,食落口脆卜卜好正,份量就唔算多另一款小食揀咗雞翼,原來係鹵水雞翼 ,好似唔係好match 西式嘢,不過個味道幾好,好入味最後係主菜蘑菇漢堡,牛肉幾juicy ,似係手打牛肉,入面有蘑菇粒粒 ,有唔係炸嘅洋蔥圈同埋芝士, 個包好大個 ,食曬個包同小食一定夠飽價廉物美,可式小店位置 比較難去,如果下次經過都會再幫襯😋

食物即叫即製,一定夠熱

價廉物美,可式小店位置
比較難去,如果下次經過都會再幫襯😋
2018-05-31 1187 瀏覽
呢間餐廳店舖唔大, 所以外賣過幾次, 今次就試下堂食先。店主態度親切, 又要推介食物﹗讚﹗漢堡同熱狗送來時, 真的令人興奮﹗絕無偷工減料﹗份量十足﹗一入口漢堡汁滲出, 配菜新鮮,值得一試﹗
呢間餐廳店舖唔大, 所以外賣過幾次, 今次就試下堂食先。

店主態度親切, 又要推介食物﹗讚﹗

漢堡同熱狗送來時, 真的令人興奮﹗絕無偷工減料﹗份量十足﹗

一入口漢堡汁滲出, 配菜新鮮,值得一試﹗
雙層芝士煙肉蘑菇漢堡
2018-05-30
20 分鐘 (堂食)
雙層芝士煙肉蘑菇漢堡
  • 漢堡