2018-07-16
牛魔王又出動啦 自從喺facebook見到人哋不斷分享我olive cafe嘅斧頭扒之後 一直好想去食今日約埋四個朋友一齊去 就可以叫多啲唔同嘅嘢食 呢間餐廳最近實在太火熱 星期日晚食要book位先可以有檯 walkin就幫唔到你啦餐廳感覺好舒服 梳化同枱都係用咗木同布藝去做 好有家庭嘅感覺 而且燈光昏暗 令人好放鬆芝士煙肉焗生蠔 生蠔係既焗 等咗成十五分鐘 芝士夠多同煙肉係絕配 生蠔肥美多汁 一隻絕對唔夠喉美國頂級斧頭扒 有成30安士 足足兩吋厚 面積大過我塊面 超級誇張 切開肉汁豐富 入面仲係粉紅色 牛味勁重 有咬口 不過肥肉較多 配菜仲有薯條同沙律菜 薯條係厚切薯條 炸得夠脆夠乾身口感一流 沙律菜夠新鮮鮮甜爽脆 黑毛豬豬鞍扒 侍應建議七成熟最嫩滑多汁 豬鞍扒份量都唔野少 有成吋厚 一切開仲係偏白嘅粉紅色冇血水 咬落去啖啖肉汁爆出嚟 外面煎得焦香 多重口感食肉獸pizza 顧名思義上面有沙樂美腸雞肉腸牛肉碎煙肉等等 加上海量嘅芝士材料豐富 餅底鬆軟 完勝快餐店