2018-11-14
星期五媽媽要開會,我同爸爸就決定去食個西餐🍽同爸爸撐枱腳😆OᒪIᐯE ᑕᗩᖴE係大埔超級購物城既ᗩ區環境令人有種舒服的感覺,枱與枱之間也很闊落,這裡是全落地玻璃,可以看看窗外街景🛣坐下後店員就會講一講今日是日餐湯是甚麼。有得散叫或ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ係可選擇沙律🥗或餐湯,我地就一個叫沙律🥗另一個就叫餐湯是日餐湯 就是青豆溶湯 ,很綠色喔青豆味很濃!沙律是香煎芝麻吞拿魚配香芒沙沙,吞拿魚是生的,外面輕輕弄熟了一點點還加上黑白芝麻,芒果莎莎就酸酸甜甜,沙律菜配上蛋黃醬!餐包䁔䁔的 德國烤蜜糖芥末咸豬手 $168叫既時候待應有問到我哋想原隻上還是想由廚師切好上?很貼心呀這行為💛我地就由廚師切好上,唔使自己切得咁辛苦而且師傅🔪切功的技巧很好,骨沒有多餘的肉很乾淨喔👍🏽豬手既份量很大份,外皮烤得好脆脆的,肉質嫩滑,豬手底下有🍯蜜糖汁..有熱辣辣的薯條🍟作拌碟係粗薯條呀!酥脆香草焗羊架 $188 有3大件羊架‼️面頭鋪滿脆脆既香草,羊架簡了7成熟,廚師👨🍳控制時間得好好,唔會好難咬又好軟身👍🏽食落唔覺得羊肉太“騷”,而且皮上肥膏不會太多~爸爸好少女心選擇了🍑蜜桃生薑 ,這裡用茶
OᒪIᐯE ᑕᗩᖴE係大埔超級購物城既ᗩ區
坐下後店員就會講一講今日是日餐湯是甚麼。
有得散叫或ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ
是日餐湯 就是青豆溶湯 ,很綠色喔青豆味很濃!
沙律是香煎芝麻吞拿魚配香芒沙沙,
餐包䁔䁔的
德國烤蜜糖芥末咸豬手 $168
有熱辣辣的薯條🍟作拌碟係粗薯條呀!
酥脆香草焗羊架 $188
爸爸好少女心選擇了🍑蜜桃生薑
,這裡用茶壺有個小蠟燭令蜜桃生薑 ᴋᴇᴇᴘ住暖,秋天好適合飲熱飲!薑味不是很濃。
我就當然飲凍野啦😂芒果香蕉奶昔,係用明治牛乳特調既奶昔~飲落好香滑既奶味,芒果既味道都好出👍🏽
我仲話要食個ᴄᴀᴋᴇ,因為芝士蛋糕我無法抗拒到 蘋果芝士蛋糕 好香濃既芝士味,食落又唔膩....仲要讚下個蘋果味好出同有粒粒蘋果果肉