一提 Super sandwiches 便會聯想到焗薯和貴。但今天家人説想吃,所以便跟著他們去。以快餐店來説的確不便宜。自助買餐後店員會給予一個感應器,只要把感應器放在枱上的感應位置,店員便會把食物送到你座位。我點了公司三文治 ($56),份量真的很大,總共用了三塊麥包。餡料也十分豐富,有新鮮的蕃茄,爽脆的生菜,還有煙肉,火腿和雞蛋。麥包還是烤得香脆,非常美味。最後我只吃了一半,另一半打包了回家。來 Super Sandwiches 吃焗薯是沒錯的。蜜味新奧爾良雞肉薯餐 ($57) 份量很大,吃完會很飽。焗薯滑溜又稔,真是鎮店之寶。而雞肉上面鋪上芝士碎,極邪惡但又很好吃。跟餐要了熱咖啡,大大杯很喜歡。挪威三文魚x蜆肉x刁草忌廉汁拼肉醬扁意粉餐 ($64) 熱度十足,意粉也煮得煙韌,醬汁惹味。跟餐的是忌廉粟米湯,大杯但味道像喝金寶湯。真是高檔快餐的價錢~

跟餐要了熱咖啡,大大杯很喜歡。
跟餐的是忌廉粟米湯,大杯但味道像喝金寶湯。
真是高檔快餐的價錢~
2017-07-16
2017-03-27 1115 瀏覽
今日同屋企人去沙田行行下街,見攰同有d餓,就決定搵個地方tea下其實佢下午茶係沙田新城市黎講都叫抵食,不過我覺得間餐廳冇乜私隱度🤔下午茶餐牌:呢個餐都幾多野食,好少下午茶有熱香餅,又有三文治同雞翼味道就正常肉醬義大利麵配我最愛的酥湯,又係下午好少見😂熱狗薯條,個飽燶燶地,冇咩特別我覺得值價比高,想搵個地方tea下,冇咩所謂啦

下午茶餐牌:
呢個餐都幾多野食,好少下午茶有熱香餅,又有三文治同雞翼
味道就正常
肉醬義大利麵配我最愛的酥湯,又係下午好少見😂
熱狗薯條,個飽燶燶地,冇咩特別
我覺得值價比高,想搵個地方tea下,冇咩所謂啦
下午茶
2017-02-05 1162 瀏覽
今日星期六來新城市廣場,因為室外有唱歌表演,坐在樓梯聽下歌吹下風,真係好正呀! 晚上7點幾唔知食嘜,行過呢度諗住健康啲食三文治,叫左個 set 有芝士火腿磨菇三文治,熱檸檬水,南瓜湯。失敗在於個包唔熱唔脆,只係微暖。 南瓜湯的 cream 落太多, 南瓜味淡。以質數計,九龍塘分店好食太多,下次想食就去果間好了。

2017-02-04
2017-02-02 816 瀏覽
依間分店雖然大過其他分店,但位都一樣難搵🙄🙄🙄d人手腳好快,排左一陣就買到野食,幾好!叫左兩個餐Pappardelle with Mushrooms, Porcini & Black Truffle Cream超寬既寬條麵,個汁帶有黑松露味,特別得黎又幾好食,每條麵都痴左d汁,勁正,份量唔多唔少,岩岩好,配埋個湯,個湯好似咖啡外賣杯咁,咁飲又確實幾方便The Great Philly & Cheddar Cheese Sauce個牛角包唔夠熱,都接受到既,個薯蓉同芝士又真係幾夾咁,唔錯!
叫左兩個餐
2016-11-16 1319 瀏覽
Dinner set $70,包羅宋湯,飲品同煙三文魚麵。一開始以為係一塊塊煙三文魚,點知係三文魚粒,有d失望。但好彩忌廉配左d峴肉峴肉無沙頭細既闊條麵硬身好食個羅宋湯有好多雜菜係入面,足料幾好飲。
峴肉無沙頭
細既闊條麵硬身好食
個羅宋湯有好多雜菜係入面,足料幾好飲。
2016-09-30 1358 瀏覽
好耐冇食,今日突然想食焗薯,叫左個set,有沙律,有磨菇湯,沙律蛋牛角包,餐飲。等左大約5分鐘個餐就到,一見到個賣相已經覺得麻麻,焗薯焗到有d燶,一入口覺得肉醬焗薯偏醎,而沙律蛋牛角包ge沙律蛋好酸,我以為有變壞左,即刻同店員講,之後店員換左個新ge比我,點知都係酸之後店員解釋話可能酸忌廉落多左至於沙律同湯味道不過不失,總括而言今餐是令人失望的
之後店員解釋話可能酸忌廉落多左
至於沙律同湯味道不過不失,總括而言今餐是令人失望的
2016-09-25 932 瀏覽
星期六丶日黎到沙田新城市,無論行街,食野都一定多人,今日下午茶就打算食個快靚正嘅西式快餐!2⃣️大2⃣️細叫咗4個餐,味道一般,份量也算可以,唯一係佢俾漏咗個芝士焗薯條我地,仲要走咗先醒起😢😢😢😢
2016-09-25
5 分鐘 (堂食)
2016-09-21 583 瀏覽
無諗過唔係專門食薯條嘅地方整個焗芝士薯條又整後幾好食喎!食晚餐加個薯條好似都係廿幾蚊,肉醬又夠多不過啲芝士就唔係好夠香啦,不過都算多嘅啲薯條好大條,都好脆,雖然有啲俾肉醬整淋咗不過食完個晚餐再食真係好飽好飽

不過啲芝士就唔係好夠香啦,不過都算多嘅

啲薯條好大條,都好脆,雖然有啲俾肉醬整淋咗

不過食完個晚餐再食真係好飽好飽

2016-09-18 468 瀏覽
個包有少少硬但係個餡o既牛肉都唔錯由於係晚餐, 所以o的薯條唔係熱o既......好失望個湯叫o左羅宋湯, 無咩特別, 不過湯渣都算多個場o的冷氣好凍, 風口位真係要著返件衫
個包有少少硬但係個餡o既牛肉都唔錯

由於係晚餐, 所以o的薯條唔係熱o既......好失望

個湯叫o左羅宋湯, 無咩特別, 不過湯渣都算多

個場o的冷氣好凍, 風口位真係要著返件衫
安格斯牛肉漢堡
安格斯牛肉漢堡
2016-09-13 458 瀏覽
今日下午我們去咗沙田新城市廣場嘅「Oliver's Super Sandwiches」食下午茶!我們叫咗海陸千層酥嘅千層酥相當酥脆,配上三種唔同口味嘅餡料一齊食,感覺都幾特別,賣相亦幾吸引,「頂層係黑松露碎蛋沙律嘅碎蛋好軟滑,黑松露嘅味道都幾香濃,中間層係煙三文魚沙律好鮮味嫩滑,而底層就係新奧爾良鷄肉餡料嘅肉質好鬆軟嫩滑!」熱香餅嘅餅質好香滑鬆軟,蜜糖鷄翼嘅肉質都幾鬆軟嫩滑,但味道唔係蜜糖味,而係蜂蜜味,雙層沙律三文治嘅餡料份量非常多,而且相當新鮮!酥皮忌廉湯嘅酥皮焗得都幾金黃酥脆,忌廉湯都幾香滑濃郁!煙三文魚蜆肉扁意粉嘅醬汁濃稠度都算適中,煙三文魚切得比較細片同份量都比較少,蜆肉嘅嘅份量就都算多,扁意粉嘅麵質好煙韌彈牙!
「頂層係黑松露碎蛋沙律嘅碎蛋好軟滑,
黑松露嘅味道都幾香濃,中間層係煙三文魚沙律好鮮味嫩滑,
蜜糖鷄翼嘅肉質都幾鬆軟嫩滑,但味道唔係蜜糖味,而係蜂蜜味,
雙層沙律三文治嘅餡料份量非常多,而且相當新鮮!
酥皮忌廉湯嘅酥皮焗得都幾金黃酥脆,忌廉湯都幾香滑濃郁!
煙三文魚蜆肉扁意粉嘅醬汁濃稠度都算適中,
煙三文魚切得比較細片同份量都比較少,
蜆肉嘅嘅份量就都算多,扁意粉嘅麵質好煙韌彈牙!
熱香餅,蜜糖鷄翼,雙層沙律三文治
酥皮忌廉湯,煙三文魚蜆肉扁意粉
2016-09-08
熱香餅,蜜糖鷄翼,雙層沙律三文治
酥皮忌廉湯,煙三文魚蜆肉扁意粉
2016-09-06 424 瀏覽
今天在沙田新城市廣場shopping,累了便吃個下午茶。看到門外的餐牌很吸引,亦見客人坐得舒適,於是來了試試。點了牛肉漢堡配薯條。($58) 從餐牌看,感覺很豐富,但上桌後很失望。份量比預期中少,burger又乾又硬。結果,我吃了塊牛後,沒有把整個麵包吃光,畢竟真的太乾身,牛肉亦沒有鮮味。下次不會再點這個。

2016-08-03 747 瀏覽
新城市廣場長年都咁多人,想搵個地方食個tea,見咁啱有人走,有位就入左去喇!有十幾個下午茶餐選擇:最後揀左牛油果、煙火雞、車打芝士熱烘三文治餐件三文治,係得中間部份有一片牛油果、一片芝士同一片薄薄既火雞,其餘大部份既位都係空白既方包,味道好寡好齋,好適合減肥人士,因為你唔會有興趣去食 仲有個illy咖啡,咖啡味好淡,奶亦唔rich,茶記既即溶咖啡好飲過佢。

有十幾個下午茶餐選擇:
最後揀左牛油果、煙火雞、車打芝士熱烘三文治餐

2016-08-02
2016-07-24 856 瀏覽
星期六下晝去邊都多人唯有搵個地方可以方便擺下b車又hi個tea la😄· e11 碎蛋煙三文魚薯蓉一邊係碎蛋,一邊係煙三文魚,好味,唔漏又唔會食滯,份量岩岩好,跟餐仲有沙律同飲品tim• g12 芝士蕃茄蘑菇包好好味,唔好睇佢咁dry, 其實都唔係架,好鍾意食呢個配搭!! 蕃茄好新鮮唔好意思上面張相既羅宋湯係跟我呢個餐既,裡面仲有小小通粉都係有埋飲品的· 芝士肉醬焗薯條呢個跟餐+$24,薯條唔係趣,係林身既,加埋肉醬好好味,不過食得多覺得好漏呀,雖然份量唔多,但都建議多人share會好d
星期六下晝去邊都多人
唯有搵個地方可以方便擺下b車又hi個tea la😄

· e11 碎蛋煙三文魚薯蓉
• g12 芝士蕃茄蘑菇包
唔好意思上面張相既羅宋湯係跟我呢個餐既,裡面仲有小小通粉
都係有埋飲品的
· 芝士肉醬焗薯條
兔小妹家中的雪櫃無故壞掉了😱…加上最近天氣異常的熱得很🔥,結果雪櫃中的食物幾乎全焗壞掉,氣得兔媽媽半死的💢。不過生氣也無濟於事,唯有買過新雪櫃才是吧。於是,兔媽媽急急約兔小妹放工後到沙田走一趟,無論如何也要立即買個新雪櫃… 😐幸好,一切都進行順利,買到心水之餘,價錢又有實惠。 😌放下心頭大石後,當然要照顧 “五臟廟”。兔媽媽想吃點簡單的輕食,兔小妹便帶她來到Oliver’s Super Sandwiches。兔媽媽喜歡這裡的焗薯,點了一份吞拿魚焗薯套餐 ($60),跟餐配碎蛋牛角包和熱檸檬茶🍋,還追加一客雜菜湯。兔小妹則點了一份忌廉三文魚蜆肉扁意粉套餐 ($70)🍝,同樣跟餐配雜菜湯和熱檸檬茶。餐廳是半自助形式的。先到櫃枱點選食物及付款後,職員會遞給一個圓形感應器,只要把應應器放在餐桌上的標記,職員便會得知客人的位置,再把新鮮熱騰的食物送上,貼心又方便。還剛安頓好,職員已捧來熱哄哄的雜菜湯。橙紅色的雜菜湯份量十足,而且非常足料。濃濃的蕃茄湯中🍅,是滿滿的高纖蔬菜,有西芹粒﹑紅蘿蔔粒﹑洋蔥片和馬鈴薯,還加入通粉和香葉,味道香濃又帶點微酸,開胃又健康,是兔小妹的最愛👅!很快,職員再捧來主食

幸好,一切都進行順利,買到心水之餘,價錢又有實惠。 😌

放下心頭大石後,當然要照顧 “五臟廟”。

又方便。

,而且非常足料
雜菜湯
很快,職員再捧來主食和飲品。兔媽媽點的吞拿魚焗薯套餐的份量同樣強勁
吞拿魚焗薯套餐
焗薯焗得剛剛好,香氣撲鼻。大大個的焗薯上,慷慨的塞滿厚厚的吞拿魚醬。切開焗薯,薯肉金黃,口感粉綿,味道甘香
。配合吞拿魚醬,魚香味減去薯蓉的膩滯感,味道豐富之餘,口感更有層次
吞拿魚焗薯
碎蛋牛角包和凱撒沙律雖然是配菜,但也不馬虎。牛角包牛油味香濃,酥皮鬆化軟綿而不油膩。夾著碎蛋,味道甘香,牛油味更突出
碎蛋牛角包
沙律菜新鮮爽甜,配搭油甘的煙肉碎和香脆的麵包粒🍞,清新美味。
凱撒沙律
相比之下,兔小妹點的忌廉三文魚蜆肉扁意粉就比較遜色😯。扁意粉雖爽滑有嚼勁,忌廉汁濃稠,但醬汁中的三文魚🐟和蜆肉份量皆少,而且因溫度不足,食落帶有腥味,的確令人失望。🙈
忌廉三文魚蜆肉扁意粉
至於餐飲的熱檸檬茶,檸檬新鮮且皮薄厚肉,的確不錯😌。唯紅茶包的質素不及,茶色暗黑,茶味過濃而帶有苦澀,欠缺水準。
熱檸檬茶
整體而言,餐廳環境和食物品質還算不錯👌,但仍有進步空間有待改善。
2016-07-06
雜菜湯
吞拿魚焗薯套餐
吞拿魚焗薯
2016-06-16 902 瀏覽
正好平日係沙田做野 一入新城市門口就見到斜對面有間super sandwiches就入左去午餐拉。自己一個人就簡簡單單點左個車打芝士西蘭花焗薯,車打芝士蓋面 食落就知道係超級市場普通片裝車打芝士西蘭花焗完吾會老晒黃晒,而且食落重有汁 吾錯!焗薯都係好鬆軟 軟硬度適中,本來以為係好creamy嘅薯蓉 點知原來係普通薯仔無加任何東西 有點失望
車打芝士西蘭花焗薯

西蘭花焗完吾會老晒黃晒,而且食落重有汁 吾錯!

2016-06-02
午餐