2021-03-15 497 瀏覽
同朋友決定再戰佢地既燒肉叫左個弘大燒肉放題$238,人頭加幾十就可以變埋任飲生啤(佢D生啤有個特別既地方係上面D泡唔係普通既泡而係生啤砂冰黎家,好有諗頭)至於肉方面第一ROUND會有一盤和牛,無論油脂分佈或者放到入口溶化(見我再番轉頭就知啦)其他食物有人蔘雞湯,餃子,炸雞,煎餅,粉絲,多春魚,年糕,撈面重有好多好多而肉類都有起碼8個選擇但就冇左個A4和牛.過程兩個鐘都只係有多冇小.尾段都真係坐左係到
2021-03-13
2021-02-24 394 瀏覽
去大埔踏單車入大美督,行前選了OPPA韓國燒肉,中午12:00開市,我們是第一對客人。招呼非常客氣,因為午餐,我們選了188放題,需要包含的食物種類不多,但如果想食燒肉,唔太heavy,可以選這款。(聽聞剛剛才開回午市)雖然燒肉只有4款,只有豬腩肉,豬頸肉,牛小排,牛肋肉。我order了三次牛小排,肉質不錯,會少少油係肉中滲出,有牛肉味道。188的餐,如果兩位可以包一個主食,我們order了炸雞。非常脆口,肉質柔軟,肉汁慘出。不錯不錯!值得支持!!!

值得支持!!!
  • 韓式炸雞
2020-11-11 416 瀏覽
疫情底下,喺屋企Work from home 抖咗咁耐,琴日終於約咗朋友去行下山,呼吸下新鮮嘅空氣!做完運動就緊係要食返餐好啦朋友揀左大埔呢間Oppa燒肉,預早book左位位,一落山行過嚟就有得食!呢到環境幾舒服,個feel真係好似去左韓國咁,啲枱凳都好似韓國食燒肉店果啲!牆上嘅畫仲好靚好可愛!我哋點左$368嘅江南海鮮燒肉放題,做完運動咁辛苦決定食好啲丫麻!江南海鮮燒肉放題,附送一碟海鮮。包括深海虎蝦、鮑魚及大扇貝。真係唔係講笑,真係超大隻!我個人最鍾意個扇貝,超大粒仲好鮮甜!好好味!朋友就鍾意個鮑魚,夠晒彈牙。仲有個喺韓國燒肉店必點嘅原條五花腩,好邪惡!接住嚟嘅係和牛拼盤,任飲任食日本及澳洲和牛,另外仲有好多唔同嘅肉類、海鮮、韓式料理、前菜,另外飲品都係任飲。啲牛花紋都好靚,油脂分怖極佳,食落入口即溶,好好味,真係超高質呀!我個人最愛幾款日本A4黑毛和牛,又腍又滑,估唔到放題會有咁嘅質素!澳洲和牛同樣好得我歡心!肉味濃香,食完一塊接一塊!另外食得最多嘅係多春魚,由細到大都好鐘意食,所以叫左好多慢慢食!呢到寫幾多真係比足幾多,唔錯唔錯!推介呢間餐廳比大家,真心唔錯!

仲有個喺韓國燒肉店必點嘅原條五花腩,好邪惡!

澳洲和牛同樣好得我歡心!肉味濃香,食完一塊接一塊!

推介呢間餐廳比大家,真心唔錯!
終於有機會試一試呢間人氣黃店!見佢有2個餐,主要分別係$398有海鮮(江南)同$268冇海鮮(弘大燒肉)。我哋就揀咗較平嘅餐~一入去,見到呢個架步,感覺都偏正統,同韓國食開嘅差唔多~我哋唔知基本已經會有一set肉、所以落咗單好多肉,要留意!唔好浪費食物啊!講緊基本set肉就已經有咁多,應該係按照你嘅人數俾嘅。而每隻牛佢有放張細紙牌寫住係乜嘢肉👍🏻肉質嚟講算唔錯,雖然牛肉未去到很上等,但普遍嚟講都有足夠肉味,呢個價位嚟講都算唔錯了👍🏻雖然見店員好忙,個鐵板燒焦咗都願意幫我哋換,呢樣抵讚可以叫店員幫忙加蛋~唔係周圍都有得食!有生菜俾你包肉👍🏻我好好奇咁問店員,盤底嘅蘿蔔絲係有咩用?係咪韓燒有特別食法?店員話冇用㗎。個份量都唔細,希望店家可以改善下,環保啲!整體環境舒服+抵!每人埋單剛好$300,性價比絕對高嘅放題!
1991 瀏覽

終於有機會試一試呢間人氣黃店!

一入去,見到呢個架步,感覺都偏正統,同韓國食開嘅差唔多~

可以叫店員幫忙加蛋~唔係周圍都有得食!

有生菜俾你包肉👍🏻

整體環境舒服+抵!每人埋單剛好$300,性價比絕對高嘅放題
2020-10-17
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2020-10-29 4510 瀏覽
小姐已經講過幾次好想食韓國燒肉,趁天氣涼涼地就約佢一齊搵 Oppa ~ 燒肉兩小時放題都唔使 $300,聽住歌感受韓風吧!OPPA韓國燒肉店,一進門口店員就會為每位客人量體溫,然後就會簡單介紹放題內容,我哋就揀咗 《弘大燒肉放題 $238》,質素絕對物超所值!餐具、座位都好乾淨,有濕紙巾,衛生做得好都食得安心啲。小姐知道我係小資女,食平啲 《弘大燒肉放題 $238》但我保證一樣有高質A4和牛燒肉加海鮮放題,講多無謂睇相最實際,食過就知有幾正,回頭率甚高!頭盤和牛一份 坐下來不久,店員已經自動奉上頭盤和牛一份,可愛牛牛形狀的木盤,承載着豐富的靚牛,不同產地、不同部位的牛肉拼在一起,賣相出色而且有氣勢,拍照呃 Like 一流!我最愛的當然是 A4 黑毛和牛肩胛肉 & A4 黑毛和牛三角腩,各有特色。A4 黑毛和牛肩胛肉,牛味濃郁而且肉質鮮嫩可口。A4 黑毛和牛三角腩油脂比例最豐富,雪花分佈平均,入口即化,肉質肥美多汁。其他如 M7 澳洲和牛上頸脊一樣好正,入口柔軟甘香,好重牛味! 梨泰院牛排骨有一點似小排骨叉燒味!鹿兒島牛柳粒燒得唔乾有牛脂。無骨牛肋肉肥瘦均勻,他們包生菜和生蒜片同吃一流!

餐具、座位都好乾淨,有濕紙巾,衛生做得好都食得安心啲。

頭盤和牛一份

肉類
Order紙上的食物都可以任點任食 ,真係好豐富! 韓國正宗五花腩、雞翼、韓式午餐肉,配上芝士燒更加美味。

海鮮
小八爪魚和魷魚,大大條魷魚鬚,新鮮彈牙又好味,令我諗起韓國的阿豬媽。仲有野菜類的洋蔥圈、翠玉瓜、南瓜可以去油膩感。

韓式料理
不能錯過的蔘雞湯,湯清甜滋潤,濃郁的蔘味,雞肉嫩滑。

牛肉石鍋拌飯,顏色繽紛賣相吸引,焦香的飯焦配上牛肉,冬天食最啱。

韓式炸雞炸得外脆內嫩多肉汁。排骨芝士燒以濃味流心芝士捲著吃,口感豐富非常出色,香脆肉質不錯。

和牛炒粉絲有特色而且鹹甜度適中,韓國的粉絲特別粗身彈牙,一解相思韓國之苦,非常吸引。

雪糕
食飽飽埋單還可以每位選擇一杯高質雪糕,Haagen Dazs 和 Movenpick 經典不二之選。

整體來講我哋非常滿意,係大埔 CP值高、質素又高、服務細心的韓國燒肉最佳選擇 。

慶祝紀念
  • A4黑毛和牛三角腩
  • 雪糕
  • 泡菜
2020-10-20 288 瀏覽
之前新開張食過一次當時覺得一定係新開 未夠知名度 所以先會無乜人一如所料 到今次再去即使係疫情關係有限聚令都好啲客都坐爆咗半場咁多人食當然有原因啦首先門面裝橫具韓風 帶到比人一種好地道燒肉嘅感覺而疫情期間 防疫措施都做得好足有拉架作為兩邊的隔屏 食得都放心一坐底就會有一份燒肉套餐擺盤好高級 令人想立即相機食先每種肉類上有一個小標籖講係牛嘅邊一個部份牛舌爽口彈牙唔太韌和牛雪花油脂平均 入口融化加上濃郁既牛味 食得十分滿足同埋唔洗怕啲油彈出嚟因為個鐵板喺少少斜啲油會順着流落黎 好好的設計除左燒肉仲叫左好多款韓式料理同埋燒物佢個豬大腸可以燒得好香口而韓式薄餅 芽菜、涼拌海帶同泡菜食落幾開胃 全部都有出面韓國餐廳既水準 同埋最後記得食埋個雪糕先好走呀估唔到有我最鍾意嘅哈根大宜多啤梨味同埋movenpick嘅香草味 正呀!三百幾蚊一個人呢個價錢呢個質素真係算係好對得住個價值得一讚嘅仲有上菜上得好快飲品櫃嘅飲品都有大眾韓國飲品 以樂天為主柚子果隻唔係到到都有 記得試吓呀!

之前新開張食過一次

啲油會順着流落黎 好好的設計

除左燒肉
仲叫左好多款韓式料理同埋燒物
佢個豬大腸可以燒得好香口
而韓式薄餅 芽菜、涼拌海帶同泡菜
食落幾開胃 全部都有出面韓國餐廳既水準
同埋最後記得食埋個雪糕先好走呀
估唔到有我最鍾意嘅哈根大宜多啤梨味
同埋movenpick嘅香草味 正呀!

三百幾蚊一個人
呢個價錢呢個質素真係算係好對得住個價
值得一讚嘅仲有上菜上得好快
飲品櫃嘅飲品都有大眾韓國飲品 以樂天為主
柚子果隻唔係到到都有 記得試吓呀!
餐廳其實都開咗一段時間終於有機會試一試今次我哋係5:30pm去食 都算係頭圍 太早冇乜人所以上菜好快😆.🔥燒肉放題 ($238/位)未點菜之前已經有一大盆牛肉做頭盤冇錯 就係圖中嗰盆🤣牛肉款式豐富 估唔到會有和牛!另外仲有一碟五花煵 用嚟起爐一流 bit哂啲油出嚟🤣.另外仲有好多肉類選擇牛、雞、豬、多春魚、魷魚等等應有盡有而且仲有好多熟食揀包括泡菜煎餅、石鍋飯等等另外佢哋嘅真露蜆湯都唔錯見到海報原價$98 放題都包埋真係好抵!.另外飲品方面只需加$30就可以任飲汽水如果想飲啤酒清酒嗰啲就會再貴少少整體來講好滿意七點打後開始多人 上菜會慢咗所以我建議食頭圍 上得快燒得快食得快😏
餐廳其實都開咗一段時間
終於有機會試一試
今次我哋係5:30pm去食 都算係頭圍
太早冇乜人所以上菜好快😆
🔥燒肉放題 ($238/位)
燒肉放題

未點菜之前已經有一大盆牛肉做頭盤
冇錯 就係圖中嗰盆🤣
牛肉款式豐富 估唔到會有和牛!
另外仲有一碟五花煵
用嚟起爐一流 bit哂啲油出嚟🤣
另外仲有好多肉類選擇
牛、雞、豬、多春魚、魷魚等等應有盡有
而且仲有好多熟食揀
包括泡菜煎餅、石鍋飯等等
另外佢哋嘅真露蜆湯都唔錯
見到海報原價$98
放題都包埋真係好抵!
另外飲品方面只需加$30就可以任飲汽水
上得快燒得快食得快😏
燒肉放題
  • 和牛頭盤
2020-10-15 295 瀏覽
下班後跟朋友一起大吃韓國烤肉牛肉豬肉多種選擇,還有自助吧飲料,韓式料理,小菜免費追加店內裝修好有氣氛,每桌都有專屬排煙管,抽風強,吃完不會一身油煙味椅子是圓形汽油桶,就像在韓國當地烤肉店一樣拉開椅墊,就能把外套、包包放進裡面當置物櫃點餐後、店員以非常快的速度,將韓式小菜放上桌韓式小菜都是可以免費追加的,吃不夠、可以跟店員說要追加當天點的是江南海鮮燒肉放題 $ 368可任食A4日本澳洲和牛,有海鮮拼盤, 所有餐紙上食物,飲品任飲(包括酒類飲品)除左燒肉任食外,更可任食其他韓國料理有啤酒,汽水,韓式飲品等烤肉當然要配啤酒有A5黑毛和牛肩胛,和牛外腹腩,和牛三角腩等等海鮮頭盤有三款,鮑魚,虎蝦同帶子薄嫩彈脆兼具,肉香跟甜度也是恰到好處把牛肉、泡菜、蒜片,小菜一起放進生菜裡,生菜包肉大口塞進嘴裡,好吃!不得不說他們家的五花腩真心不錯,油而不膩的好吃最後更有雪糕可食我想短期內不能去韓國旅遊的狀況下,多花點錢吃好吃的烤肉也算是不錯的解嘴饞方式啦!大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2舖
下班後跟朋友一起大吃韓國烤肉
牛肉豬肉多種選擇,還有自助吧飲料,韓式料理,小菜免費追加

椅子是圓形汽油桶,就像在韓國當地烤肉店一樣
拉開椅墊,就能把外套、包包放進裡面當置物櫃

點餐後、店員以非常快的速度,將韓式小菜放上桌
韓式小菜都是可以免費追加的,吃不夠、可以跟店員說要追加

當天點的是江南海鮮燒肉放題 $ 368

除左燒肉任食外,更可任食其他韓國料理

有啤酒,汽水,韓式飲品等

烤肉當然要配啤酒

有A5黑毛和牛肩胛,和牛外腹腩,和牛三角腩等等

海鮮頭盤有三款,鮑魚,虎蝦同帶子

薄嫩彈脆兼具,肉香跟甜度也是恰到好處

不得不說他們家的五花腩真心不錯,油而不膩的好吃

最後更有雪糕可食

我想短期內不能去韓國旅遊的狀況下,多花點錢吃好吃的烤肉
也算是不錯的解嘴饞方式啦!

大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2舖
2020-09-17
  • A5黑毛和牛肩胛
2020-10-15 2801 瀏覽
身為燒肉迷, Oppa韓國燒肉店 絕對係我最愛之一! 餐廳主打高質和牛放題, 我地選擇咗 江南海鮮燒肉放題 $368/位,係晚上7:30 前結帳離座嘅早鳥優惠價! 可以任點任食日本及澳洲和牛, 其他肉類, 韓式料理, 海鮮, 前菜及飲品! 就算只享用和牛, 質素之高, 絕對值回票價!和牛拼盤和牛顏色粉嫩,擺盤精緻,賣相吸引!首先將大部份嘅和牛部位試一次, 再集中ORDER 自己喜歡嘅和牛部位, 細心! 各個和牛部位都好高質, 勁滿足, 基本上點少少鹽就已經好美味! 個人最喜歡澳洲和牛脷, A4黑毛和牛三角腩, A4黑毛和牛肩胛肉 及 和牛金展! 澳洲和牛脷肉質爽彈, 內裡軟腍, 味道香濃, 一試難忘!A4黑毛和牛三角腩油花分佈最多又平均, 好嫩滑, 有入口即溶之感, 令人回味無窮!A4黑毛和牛肩胛肉豐富嘅肉汁, 肉香及油香在口內擴散, 太美味啦!和牛金展油脂含量最低, 但係牛肉味最出眾嘅部位, 超讚!其他肉類原條五花腩係邪惡之選! 油香滿滿, 肉味濃郁, 夾埋生菜、韓式辣醬、泡菜一同享用, 可減低罪惡感!江南海鮮燒肉放題 附送 深海虎蝦、鮑魚及大扇貝,款款鮮甜美味, 正!最後每人一杯

和牛拼盤

澳洲和牛脷
肉質爽彈, 內裡軟腍, 味道香濃, 一試難忘!

A4黑毛和牛三角腩

A4黑毛和牛肩胛肉
豐富嘅肉汁, 肉香及油香在口內擴散, 太美味啦!

和牛金展
油脂含量最低, 但係牛肉味最出眾嘅部位, 超讚!

其他肉類

最後每人一杯雪糕,大滿足!
2020-10-13 201 瀏覽
在疫情下外出晚膳的次數寥寥可數,一星期都沒有多過兩次,但上星期有點懷念韓國旅行的日子,於是去大埔吃個韓燒回味一下。先來配菜,為烤肉作準備。主菜來了,有m6和牛下腹腩、無骨牛肋肉、m7澳洲和牛脊和五花腩等,份量相當多。件件新鮮,個人最喜歡m6牛下腹腩,肉質滑嫰,用生菜包著更為滋味。個人每次烤肉都必須加大量紫洋蔥、雞髀菇和翠肉瓜,利用他們的油脂將味道提昇,吃一口五花腩配雞髀菇,立即想在韓國旅行的日子。再來帶子、大蝦、鮑魚,帶子、鮑魚入口一點都不韌,鮮味十足,大蝦爽彈鮮甜。吃烤肉少不了啤酒,吃一口喝一杯,超讚。最後來一杯movenpink雪糕,為晚餐劃上完美的句號。

先來配菜,為烤肉作準備。

吃烤肉少不了啤酒,吃一口喝一杯,超讚。

最後來一杯movenpink雪糕,為晚餐劃上完美的句號。
位於大埔舊墟直街嘅Oppa韓國燒肉店,以高質放題燒肉而見稱。凡於 7:30pm 前結帳離座,或於 9:30pm 後入座,均可享特別折扣優惠,難怪未到 5:30pm 已經坐滿超過一半!江南海鮮燒肉放題 早鳥優惠 $368/位,價錢已包任叫日本及澳洲和牛同埋飲品,當然仲包括其他肉類同埋韓式料理啦!頭盤是十分精美的和牛拼盤,店家當日最推介的和牛部位,都一一為我們準備好了!個人認為以下是必需要瘋狂Encore的和牛items!澳洲和牛脷:切成厚條,可燒至外表焦香,內裡軟腍可口,點少少鹽就食得,連牛脷都可以做到入口即溶嘅境界!A4黑毛和牛肩胛肉:結實富有彈性,牛味濃郁,美味多汁!和牛金展:唔好以為佢冇乜油花就唔好食,金展係咁多個部位中肉味最突出香濃嘅,而且仲一啲都唔靱!M6和牛下腹腩:先到個腩字都知到係勁多和牛脂肪,油香十足得黎仲帶有肉香!A4黑毛和牛三角腩:油花最多,分佈得最漂亮的位置,是入口軟滑即溶,令人滿口油香的靚貨!江南海鮮燒肉放題仲送每位深海虎蝦、鮑魚同埋大扇貝,仲有專人教埋點燒先最好味,正!原條五花腩也是必點的item!肉味濃郁之餘,配埋韓式辣醬、泡菜、蒜片、生菜等一同食用,滿口油香
個人認為以下是必需要瘋狂Encore的和牛items!

A4黑毛和牛肩胛肉:結實富有彈性,牛味濃郁,美味多汁!

原條五花腩也是必點的item!肉味濃郁之餘,配埋韓式辣醬、泡菜、蒜片、生菜等一同食用,滿口油香和醬香,是韓燒的最高境界!
就算是放題場,Oppa燒肉的服務仍保持高水平,除了收碟外,仲會主動幫我地換燒烤盤,有時見我地唔係好識燒,仲落埋手幫我地燒添,勁貼心!
結帳前嘆埋杯名廠雪糕先走人,超滿足!
今日做下孝順女 帶媽媽去試下韓燒住當區多數唔會開發當區係真既真心唔知呢個位於有禁大間韓燒店店舖入面充滿住韓風 裝潢係大幅塗鴉既圖案顏色鮮艷~~電視不斷播住韓團歌曲 非常洗腦今次我地就試左$238任食放題 另要再加一服務費一開始會上左三款前菜泡菜 芽菜同埋海帶仲有一籃生菜🥬都係可以無限refill既和牛燒肉拼盤先拼盤上已經有唔同產地同部位既牛肉望落去非常吸引之後就可以任叫order紙上食物隨左部分餐點有特別註明點左餐點後 上菜速度都幾快😛😛爐邊泡菜蛋都係可以refill既非常吸引小妹最愛食呢d配菜類食物除左熱食係要等比較長時間但可以接受 始終係要時間去製作熱食方面小妹只點左人參雞湯雞份量大約有1/8隻 肉質煮到好腍人參味唔濃 味道偏淡但食韓燒時飲 都頗合適可以中和下油膩感😋😋因為我地兩個都唔係特別大食但勝在可以咩都試下最後每人都有一杯雪糕最後簡左平時少食既movenpick雲尼拿絕對係小妹喜愛既經典之選不過食韓燒唯一壞處就係食完頭髮同衫褲袋都係燒烤味😫😫超級臭!下次會帶埋肉食獸爸爸去大量牛肉供應包佢鍾意❤️
今日做下孝順女 帶媽媽去試下韓燒

下次會帶埋肉食獸爸爸去
大量牛肉供應
包佢鍾意❤️
2020-10-08
10 分鐘 (堂食)
2020-10-07 154 瀏覽
因為疫情關係,好耐無出街食晚飯啦。今日難得可以約朋友一齊吃晚飯,當然要吃盡佢,食豪哋。放題便是最好不過了。門面裝橫顏色豐富,很有韓風style,加上部份韓文設計,仿佛置身韓國一樣。食飯之余又滿足眼球的旅行慾望。例行工序,入座前先測體溫,然後才能進入。呢個空間自成一角,有私人空間。我們入座的在大廳位置,是一張圓枱,坐下不久餐廳侍應提供燒肉套餐一份。各類燒肉工整有序地放在牛型木制板上,每種肉類上有一個小標籖。一目了然。同時配備醬料、小食和生菜是可以重複添加的。小食方面有泡菜、紫菜和芽菜,夾雜住燒肉進食,可以中和肉味,又挺開胃的。除咗肉類,還有一些海鮮類,例如魷魚,多春魚是我比較喜歡吃的。粟米已經弄好一粒粒,加埋牛油一齊燒熱,拌勻,很是可口好味。芝士燒熱之後可以拌上燒肉食,層次更為豐富。此刻來一碗熱湯,解渴之余,一洗口中油膩感,又要令人胃口大開了。飲飽食醉之後,以雪糕作為結尾,一凍一熱帶來衝擊,簡直係滿足。

粟米已經弄好一粒粒,加埋牛油一齊燒熱,拌勻,很是可口好味。
芝士燒熱之後可以拌上燒肉食,層次更為豐富。
2020-10-04 182 瀏覽
呢間燒肉店是我經朋友介紹的週末好去處,可以約埋好友或三五知己的聚腳好地方。因為疫情好耐冇出街食放題,所以星期六我決定帶埋女友一齊去試一試。店員告知飲品bar都是免費,選擇好多,酒精類也不少,有梅酒啤酒紅白酒等。我地個set是黑毛和牛set,基本上所有野及紙上的都可以叫完再叫。特別要講既係呢個燒芝士,雖然要特別寫紙order,但亦係全個餐既靈魂,基本上配任何食材都好夾。除左梅酒任飲外,生啤也是任飲,呢隻啤酒配燒肉非常夾,必點。燒肉完每人可選movenpick 雪糕,一個很美好的完結。

除左梅酒任飲外,生啤也是任飲,呢隻啤酒配燒肉非常夾,必點。

燒肉完每人可選movenpick 雪糕,一個很美好的完結。

2020-09-30 1509 瀏覽
Oppa燒肉放題兩小時,每人300蚊有找!就入嚟啦,感受韓風夜!黑毛和牛舌少少厚硬身。黑毛和牛肩肉好正,軟香好重味!澳洲和牛頸脊有肥牛脂,薄切好快熟!澳洲和牛胸肉,油脂分怖有啲似雪花肥牛。梨泰院牛排骨有骨既肉比較重濃味,少少似叉燒味!黑毛和三角腩好好食!主要油份多多多,包生菜食一流!鹿兒島牛柳粒可一試!好少牛柳粒可以燒完都唔乾同咬到!好多時咬唔到,唔知係咪手勢問題,但依間係咬到!無骨牛肋肉瘦肉比例多d,食多幾件都唔怕邪惡五花籃肉,豬皮一條毛都冇,勁好食!食咗好多牛肉之後,食啲豬肉!可以將芝士燒加去小燒碟到,再自家整芝士肉!韓式排骨芝士燒!小魷魚八爪魚燒多多都食到,就算食平啲嗰個餐都有少少海鮮食!另外有秋刀魚,都唔錯,不過要多油時候燒會無咁易痴底!另外仲有啲菜類。洋蔥圈、雞髀菇、翠玉瓜、鮮蕃茄同埋南瓜。部隊Shake shake飯勁大份,其實就係將所有配菜加落去咁!配菜都可以任叫任加!最後飲埋個人蔘雞湯就飽到上心口!雪糕~嘢飲加錢轉任飲、飲燒酒都得。但要無揸車時,下次有機會啦!

黑毛和牛舌少少厚硬身。黑毛和牛肩肉好正,軟香好重味!

梨泰院牛排骨有骨既肉比較重濃味,少少似叉燒味!

黑毛和三角腩好好食!主要油份多多多,包生菜食一流!

無骨牛肋肉瘦肉比例多d,食多幾件都唔怕

最後飲埋個人蔘雞湯就飽到上心口!