2019-05-20 822 瀏覽
星期五放假行開九龍灣同細妹食lunch,好彩一早book定位,如果唔係就有排等位。佢地有唔同既lunch set選擇,由$98-$218左右。個set lunch 係包湯、沙律、主菜、飲品。我地叫左個燒盲槽魚柳、燒肉醬味豬肋骨、芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵。叫完野食就即刻上我至愛既黑塘麵包燒盲槽燒得好香口,肉身好香。豬肋骨肉質好淋好入味。我最估唔到既係佢既芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵超級好味,好濃既芝士味,仲有超多雞肉。最尾由即磨咖啡、凍檸茶,結束我哋嘅豐富午餐。

最尾由即磨咖啡、凍檸茶,結束我哋嘅豐富午餐。
2019-05-13 660 瀏覽
Outback嘅黑糖麵包一向深得人心,上兩次食我都幾鐘意,今次反而麻麻,覺得有點兒太甜推介燒加拿大有骨黑毛豬扒,超級好味!外層燒到金黃色,好香炭燒味,外脆內軟,多肉汁,肉質鮮嫩有咬口,因為厚切所以口感好好,痴到肥肥地嘅肉嘅位最正,香濃而唔油膩塊扒本身已夠味,點埋醬就會太咸。烤雞就一般,肉質乾同鞋,脾都還好,雞胸位太硬了,而且豬扒同烤雞都係配米飯,有啲怪,而且飯粒有啲乾三個人星期六冇book位都坐到卡位,但留意返12點多啲已好墟冚。服務還可以,埋單時好。。。慢。。。,埋左10分鐘

推介燒加拿大有骨黑毛豬扒,超級好味!
塊扒本身已夠味,點埋醬就會太咸。

2019-05-11
  • 黑毛豬扒
2019-05-09 548 瀏覽
看到這家每天都有lunch set,就不用平時午餐時間去了lunch set的選擇都不錯也比較多,我們就只點了ribs和risotto,因為突然很想吃ribs飯的味道不錯,而且上面的蘿蔔絲先炸過所以比較脆,但是飯的味道少了那種risotto的感覺,沒有那麼多cheese,不是特別香,不過以lunch set的價錢來講,還是可以接受的ribs的味道不錯,而且肉也很軟,sauce的味道不會濃到蓋過肉的味道,值得再encore下次應該會來試其他的set
看到這家每天都有lunch set,就不用平時午餐時間去了

下次應該會來試其他的set
2019-05-07 547 瀏覽
早一星期訂位,去到俾張最出門口既位,但入面其實大把位,同佢講想轉入面位,個女服務員反白眼,好不悅咁,服務又唔好,咁少人去,上菜野又差,全部黑面唔應人,以前我成日去其他分店都唔係咁既服務,訂位既佢會留定位,去我對outback好失望。以前每年生日都會黎,之後永不幫襯九龍灣哩間outback。我會幫襯尖沙咀同銅鑼灣個2間算。我唔係覺得俾少少錢就要好多要求,但我男朋友生日一早話想要訂入少少位,但黎到同人地walkin一樣既咁就唔使訂位都得。
2019-05-06
慶祝紀念
生日
2019-04-25 872 瀏覽
開業一段時間,成日都想試,平時lunch time都間唔中要等位,見今日唔駛等位,即刻衢入去。服務好好,帶位小姐見我大肚,專登安排左個窗邊4人沙發位俾我,有得望下景食,仲囉左個大大cushion俾我墊背,好窩心。所有lunch set都配湯、沙律、主菜&餐飲是日湯係青瓜湯,本人係唔鐘意食青瓜,湯入面有好多,1塊都冇食到,幸好個湯唔太勁青瓜味,都飲得落半碗,係覺得有少少油。沙律係普通野,冇咩驚喜。必食之黑糖麵包!真係好好食,外脆內軟,唔會好甜,我個人食左大半條,唔夠仲可以添加,推薦!主菜方面,好耐之前已經想試呢度個燒肉醬味豬肋骨,lunch time只係要件118,仲配埋薯條。好易切,唔駛點用力就可以分開條骨同肉,唔會太瘦同乾身,肉質好滑,燒肉醬好野味,2個人share食係絕對冇問題。薯條份量仲要好多,又熱又脆。芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵多汁野味,入口仲好香芝士味,唔會好鹹,西蘭花入口唔凍,而且好好食,雞肉份量亦好足夠整體服務都好好,多次叫加水都好快手,唯一唔好處係等食物比較耐,當日已經唔算多客,飲完湯,食完麵包&沙律之後,都要一段時間先上主菜,如果lunch time趕時間就麻煩d

所有lunch set都配湯、沙律、主菜&餐飲

芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵
2019-04-22
2019-04-10 971 瀏覽
久違了的outback🤤對上一次食至少都五六年前😳😳今日朋友講起話下午茶幾抵幾好味,所以走黎食,兩點令去到,唔洗等直入😅正!一坐低好快比左黑糖包:正呀喂☺️好耐無食,少少暖暖地,好香黑糖味,但唔會甜😌好味道!好快就叫左三個餐,跟餐有沙津同餐湯,今日係青瓜湯,幾多料😅但覺得油左啲芝士白汁燒雞肉蔬菜寬麵:叫左走辣😍賣相幾吸引既~不過食落覺得有啲乾,但好多雞肉係個底😂😂因為係雞胸?有些少鞋,而且食多幾啖有啲滯有啲膩,我覺得一般喇烤牛肉串白汁燴飯:朋友之前食過🤣話一定要叫因為好好味,賣相都幾吸引,有少少胡椒味,蔥花粒青豆紅蘿蔔粒西芹粒,幾有口感,味道唔錯😌會食完想再食第二啖☺️不過得一串牛肉串,好似少左啲😅唔知咩咩豬肋骨:一見到有豬肋骨真係非叫不可😌一黎到真係好吸引,好大條骨🥰啲肉好林好香bbq醬味😍好好食呀~~隔離一小碟係酸酸咪咪既洋蔥紫洋蔥醒胃丫!其實三個人食到好飽🤣但我太任性想食多條黑糖包,等左好耐,等到想吹佢既時候就黎左😍😍今次熱辣辣,仲有少少脆口,相信係岩岩焗熱左既,比第一次好味呀🥰好滿足囉~~~
一坐低好快比左黑糖包:

芝士白汁燒雞肉蔬菜寬麵:

烤牛肉串白汁燴飯:

唔知咩咩豬肋骨:

2019-04-06
2019-04-03 995 瀏覽
這是我最喜歡的餐廳,每次想到吃西餐,又要美味,價錢相宜,環境舒適,Outback 絕對是不二之選!今次就到了九龍灣德福二期的分店,這間店最吸引是有一大個窗口位置,非常開揚。指定動作:黑糖麵包(免費可refill) 暖笠笠的包滲出淡淡黑糖香,配埋香滑牛油,十分可口頭盤的牛油果蟹餅 $88 超refreshing,蟹味十足,配上脆餅,一軟一脆,雙重口感,正!芝士白汁燒蝦寬麵 $148 每條麵都沾滿醬汁,燒蝦爽脆,麵上更有多片薄切芝士,芝味十足,提升層次澳坊芝士漢堡 配薯條,漢堡Juicy,厚切薯條外脆內軟

指定動作:黑糖麵包(免費可refill)
暖笠笠的包滲出淡淡黑糖香,配埋香滑牛油,十分可口
黑糖麵包

芝士白汁燒蝦寬麵

澳坊芝士漢堡 配薯條,漢堡Juicy,厚切薯條外脆內軟
澳坊芝士漢堡

2019-03-09
黑糖麵包
芝士白汁燒蝦寬麵
2019-03-29 615 瀏覽
當天是2月14日情人節, 通常節日最難選擇的就是選一間合適的餐廳, 而最穩陣當然是選擇西餐啦。 outback到了現今的時間已經為香港人熟悉, 但這裏卻為我戴上了不少的回憶, 也是我學生時期, 開始接觸比較高級的西餐廳, 而我最喜歡也覺得烹調上最好吃的也是這間分店, 當天因為只有兩個人, 所以我們只點了兩道菜。這個蟹餅非常有驚喜是我第一次叫的菜式 蟹餅的蟹味非常濃郁, 再加上牛油果作點綴, 味道有兩個層次, 可惜的地方是分量太少,而且隨便太厚。吃過很多間分店,這裏的牛扒火候控制得最好 味道也保持一貫的水準。總結雖然從剛開業到現在餐牌變了不少,但這裏依然 是我喜歡的餐廳。

總結
肉眼扒
2019-02-14
慶祝紀念
情人節
2019-03-25 547 瀏覽
美國頂級斧頭扒🥩賣相相當吸引🤤完全符合我呢個牛魔王既預期🤩熟度覺得Medium Rare最好食😛海鮮拼盤🐟有魚,有帶子,有蝦,有蟹腳😛味道尚可😏烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤 🍗炸雞幾好食👍薯條還可以🙈Ribs就差少少😂燒雞肉芝士夾餅🌮芝士夠濃郁,夾餅幾好食🧀炸甜薯條夠新鮮,香脆好吃😋雞肉拼燒蝦寬麵🍝好香好creamy😋蝦夠多,芝士味夠重🤤香草蕃茄海鮮長通粉🍲有蝦,有魚肉,有青口😎味道還可以😂凱撒沙律🥗味道一般般🙈是日餐湯🥣好好飲既蘑菇湯👍飲左三碗先收手😂黑糖麵包🥖無限任食😎唔駛介紹☺️去到必食🤤
美國頂級斧頭扒🥩
賣相相當吸引🤤
完全符合我呢個牛魔王既預期🤩
熟度覺得Medium Rare最好食😛

海鮮拼盤🐟
有魚,有帶子,有蝦,有蟹腳😛
味道尚可😏

烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤 🍗
炸雞幾好食👍
薯條還可以🙈
Ribs就差少少😂

燒雞肉芝士夾餅🌮
芝士夠濃郁,夾餅幾好食🧀
炸甜薯條夠新鮮,香脆好吃😋

雞肉拼燒蝦寬麵🍝
好香好creamy😋
蝦夠多,芝士味夠重🤤

香草蕃茄海鮮長通粉🍲
有蝦,有魚肉,有青口😎
味道還可以😂

無限任食😎
唔駛介紹☺️
去到必食🤤
2019-03-18 391 瀏覽
午餐同事建議食這間Outback,裝修不錯,有一大片玻璃窗可以觀賞景色,可惜沒有拍下。這塊餐布內包裹著餐具,令人感覺很衛生。餐湯是青瓜,酸酸地有開胃的感覺。沙律沒有什麼特別,感覺亦不是特別新鮮。香辣燒蝦飯蝦燒得很香,不過飯底除了生紅辣椒味便沒有太多突出的地方了,個人不太喜歡。總結餐廳出名的是扒類,所以我點的餐不出色也可以理解。等候人數較多,建議提前訂位。服務一般,點了餐飲後剩下我的一直沒來,催單後店員才說我點的飲品需要加錢,確定需要才下單,所以感到有些失望。

這塊餐布內包裹著餐具,令人感覺很衛生。

香辣燒蝦飯

總結

2019-03-15 459 瀏覽
心掛掛黑糖麵包,就黎呢間新店食,地方好大,裝修得好靚,而再入啲嘅位置整到火車入面咁,幾特別,座位闊落坐得舒服。落單上菜都好快手,侍應會自動自覺斟水收碟,服務好。今次三人叫兩樣菜已經好飽,分量多又大,平均每人$150。黑糖包 Free食咁多次都仲係覺得咁好食,包微甜外微硬內夠鬆軟,加上牛油咸咸地咁,更香更好味。烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤 $168肋骨同雞搥各有6舊,薯條分量都算多,好抵食。肋骨個醬味道好濃,酸酸甜甜,酸味較出。雞搥,炸到脆卜卜,咸味重左啲啲。薯條,夠實在,外脆水內軟,芝士再多啲咁就Perfect。美式慢燒安格斯肉眼牛扒(8OZ) $228好香口,牛香味愈咬愈出,呢個熟度岩岩好。而配菜揀左薯條同焗甜薯,薯條同頭先一樣好食,而焗薯真係必食,黎到熱辣辣,睇住個Cream溶化,口水都流,個甜薯真係好夠甜,唔係假甜味,配埋Cream變到好滑口好creamy好好味。

黑糖包 Free

2019-03-09
黑糖包
焗甜薯
2019-03-09 332 瀏覽
Excellent service and food !!! The T bone was very juicy and i liked it on the hot plate so we can control how well it’s being done.. the drinks were very good too! We also had the burger which was good. The chicken alfredo linguine wasn’t great it but not bad, was so so ..
Mocktails
Cheese  Fries
T  Bone  Steak
Quesadilla  with  sweet  potato  fries
2019-02-24 589 瀏覽
喺香港食嘢咁貴,想搵間質素OK,而且價錢又係一般老百姓都負擔得起嘅真係冇乜。今次經過Outback門口,𥄫下佢個Set Lunch餐牌,發現佢又係另一抵食之選。餐廳面積好大,好似向邊個方向走都仲有路咁,而且座位擺放得好鬆動,完全唔逼。我叫咗份燒肉醬豬肋骨。首先嚟咗個青瓜湯同沙律,青瓜湯味道好特別,亦好濃味;而沙律就出奇地清新,特別係嗰啲蕃茄粒。另外,我一叫咗嘢食就已經有客麵包送上,麵包味道唔錯,又夠軟熟,仲可以免費添食。不過個人覺得不至於好味到要再添食。燒肉醬豬肋骨份量超大,啱唒食肉獸。個醬汁令豬肋骨變得好惹味,每一啖都入唒味。而且豬肋骨意外地多汁,肉質亦完全唔嚡口。薯條炸得外脆內軟,薯仔味十足,配埋佢個茄汁特別好味。另外豬肋骨配埋個醃菜,有洋蔥等等嘅材料,用嚟送咁大份紅肉啱唒。總括嚟講,餐廳環境舒服,食物味道令人滿意,百零蚊食到典型美式澳式份量真係幾唔錯,值得下次再去。
喺香港食嘢咁貴,想搵間質素OK,而且價錢

又係一般老百姓都負擔得起嘅真係冇乜。今

次經過Outback門口,𥄫下佢個Set Lunch餐

牌,發現佢又係另一抵食之選。

餐廳面積好大,好似向邊個方向走都仲有路

咁,而且座位擺放得好鬆動,完全唔逼。

我叫咗份燒肉醬豬肋骨。首先嚟咗個青瓜湯

同沙律,青瓜湯味道好特別,亦好濃味;而

沙律就出奇地清新,特別係嗰啲蕃茄粒。另

外,我一叫咗嘢食就已經有客麵包送上,麵

包味道唔錯,又夠軟熟,仲可以免費添食。

不過個人覺得不至於好味到要再添食。

燒肉醬豬肋骨份量超大,啱唒食肉獸。個醬

汁令豬肋骨變得好惹味,每一啖都入唒味。

而且豬肋骨意外地多汁,肉質亦完全唔嚡

口。薯條炸得外脆內軟,薯仔味十足,配埋

佢個茄汁特別好味。另外豬肋骨配埋個醃

菜,有洋蔥等等嘅材料,用嚟送咁大份紅肉

啱唒。

總括嚟講,餐廳環境舒服,食物味道令人滿

意,百零蚊食到典型美式澳式份量真係幾唔

錯,值得下次再去。
午餐
2019-02-22 441 瀏覽
又到星期五😍😍😍😍😍🥳🥳🥳😏🥳💸💸💸今天早🥳過左九龍灣happy hour德福二期有間新過下既outback🐮🐮我7點左右到 可能因為早同間舖係頂樓 未有人排隊酒有happy hour 價 叫多塊星期5,6先有既prime ribs呢舊16安士 好滑 牛味好濃 未食過咁厚👍🏽👍🏽👍🏽
又到星期五😍😍😍😍😍🥳🥳🥳😏🥳💸💸💸
今天早
🥳過左九龍灣happy hour
德福二期有間新過下既outback🐮🐮
我7點左右到 可能因為早同間舖係頂樓 未有人排隊
呢舊16安士 好滑 牛味好濃 未食過咁厚👍🏽👍🏽👍🏽
朋友生日,指定吃她最愛的outback,然後吃完就去Neway唱K,不過當天因舉行渣打馬拉松賽事,道路改道,我遲了半小時才到,真的不好意思,要她們等待,所以她們先吃著麵包和沙律。Outback黑糖麵包無限添加,亦是大家最愛之一,麵包香甜軟熟,塗上牛油吃更是一絕。餐湯是甚麼我就沒有研究,大家都喝光光,我只嚐了一點點沙律,沙律是挺爽脆,但醬料不太多。牛油果蟹餅絕對是一道可口味美的小食,結合了蟹肉的濃郁鮮甜與牛油果的醇厚,墨西哥脆片沾上醬汁,再夾著牛油果蟹餅品嚐,脆中帶點滑潤滑,打開味蕾食慾。芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵挺不錯的,芝士白汁香而不膩,寬麵入口彈牙不軟腍,燒雞肉肉質比想像中嫩,因為雞胸肉大多口感粗嚡,可能醬汁使它保持水份。由於朋友們不太吃生的牛肉,所以美國安格斯肉眼牛扒煎至七分熟。平日的我大約吃三至五分熟,若以七分熟的標準來說,Outback處理不賴,肉眼牛扒尚有肉汁,不會乾巴巴的,算是我接受的範圍。