2023-05-05 576 瀏覽
今日四個人黎outback食lunch叫左四個set 四杯野飲竟然分三次先黎第一次兩杯第二次一杯最後一杯竟然等左around30mins只係一杯走冰既凍檸茶 要整甘耐?
今日四個人黎outback食lunch
叫左四個set 四杯野飲
竟然分三次先黎
第一次兩杯
第二次一杯
最後一杯竟然等左around30mins
只係一杯走冰既凍檸茶 要整甘耐?

東涌東薈城既OUTBACK,分開室外同室內位置,一次來HAPPY HOUR另一次來食晚餐都係揀坐室外,貪佢既擺設位置夠舒服夠大,因為室內位置會相對上迫少少既。室外有一個圓圓地既打卡位,放左啲植物同露營椅子同露營枱,夜晚望住幾有氣氛架。👍如果有hsbc信用卡嗌晚餐套餐會有優惠,套餐包左兩個頭盤兩個主菜兩杯野飲兩份餐湯,一份海鮮拼盤同埋最有名氣既黑糖麵包。😋❤️雖然張枱算幾大,但係啲野確實太多,店員要另外揾個細枱放置啲食物,三個人食絕對太多,我地仲要打包兼抱住個肚超級。😆不過餐廳無得訂位,等位就等左一陣啦。

不過餐廳無得訂位,等位就等左一陣啦。
45 分鐘 (堂食)
  • 黑糖麵包
2023-03-17 432 瀏覽
星期日入東涌想搵個坐得舒服的餐廳食飯,所以簡左outback,一坐低每人送上餐湯一碗, 之後再慢慢點餐。 我地叫左2個午市套餐, 好快上檯。夾餅好脆、意粉好掛汁,食物熱熱上檯。雖然係連鎖餐廳,但係我食過咁多間outback中,煮得最好的一間。 服務員工作好快手、有禮。
2023-02-24 487 瀏覽
之前放假決定去這間扒房食晚餐,安排入座時感覺環境氣氛不俗,座位寬闊空間感十足😋我們點了RIBEYE~肉眼牛扒雖然叫了全熟,但唔會乾身,有肉汁仍覺鮮嫩😋BLOOM ONION~雖然普通但賣相吸引,入口香脆😋甘藍沙律~清新健康,食多啲都唔怕😋TW PASTA 芝士白汁燒烤闊麵~芝士味香濃,闊條麵爽滑😋PESTO PASTA 羅勒香草醬意粉~意粉過淋但香草味香濃😋SOUP~勝在抵飲😋黑糖麵包~少少甜熱辣辣,十分好味😋大家在此歡度一個愉快的晚上😋
2022-12-29 598 瀏覽
聽聞咗好耐佢嘅黑糖麵包好好食,期待咗好耐,所以呢日嘅午餐就去咗食佢嘅lunch set。可能佢嘅黑糖麵包太好食了,所以其他嘢都變咗普普通通。整體嚟講佢嘅所有前菜都好食過正餐,餐湯熱辣辣好Creamy幾好飲,仲有啲蕃茄粒增加口感。主角黑糖麵包上枱嘅時候仲係熱嘅,外表好光滑有少少脆脆地,入面好軟熟同我諗嘅硬邦邦西式餐包好唔同。麵包食落口唔會好似啲連鎖麵包店買嘅包咁甜,但係有少少好香嘅黑糖甜味,個人認為唔搽牛油食佢嘅原味係最好食嘅。主菜,我哋叫咗一個蝦飯同夾餅。本身以為個飯,一係就好似炒飯咁一係就類似Risotto。點知佢兩樣都唔係,而係近乎冇味嘅白飯,再加啲蝦同埋不知名肉粒,面仲有好多脆口但冇味嘅嘅一條條野,加埋啲飯一齊食完全唔夾,好「慘口」。夾餅都唔錯,餡料好足夠上枱嘅時候都夠熱,仲有兩種醬可以點唔驚冇味。好想佢哋出一個類似下午茶餐嘅黑糖包餐,因為我淨係想瘋狂食佢哋嘅黑糖包
2022-12-23
20 分鐘 (堂食)
2022-11-20 457 瀏覽
We have been here for many years but first time for a my little ones birthday. The team were kind enough to treat my little one with a Cheese cake as a Birthday Celebration. Furthermore the Cheese Cake was one of the best I have had, besting Starbucks, Pacific Coffee and local Patisserie.
  • Cheese  cake
2022-11-20 194 瀏覽
Being a long time advocate of Outback in Yung Chung; things seem to be going side ways with the level of service both in attentiveness and the food being served. If I were Outback Owner I would be seriously concerned with providing and upholding high standards that we have become accustomed to at Outback. If serving double cooked chips that are more chipping a than chips then I’d be worried if I was the owner of Outback if this is what is to be expected from the kitchen.
Filet  Steak
2022-11-20
2 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2022-11-13 536 瀏覽
每次黎到都最期待黑糖包,但一上枱侍應就將麵包sir左落枱,心諗「你點都會幫我換過」點知佢拎反起個包,照放低我地完全無人敢食叫左個二人餐有一支啤酒,肋骨,長腳蟹。。。只能講正常發揮吧再加左二個兒童餐,每次都覺得兒童餐好食過大人餐再用會員優惠券換左份牛扒
我地完全無人敢食

叫左個二人餐
有一支啤酒,肋骨,長腳蟹。。。只能講正常發揮吧

再加左二個兒童餐,每次都覺得兒童餐好食過大人餐

再用會員優惠券換左份牛扒

2022-10-30 524 瀏覽
📍Outback Steakhouse (東薈城) (東涌)東涌達東路20號東薈城名店倉第三層326B號舖🌟美國肉眼扒🥩併豬肋骨 $318好大份😆肉眼扒叫左5成熟剛剛好,唔會有血水出,係有d邊位有小小筋,其他都唔錯👍🏻🌟燒雞肉芝士夾餅 🌮 $138夾餅入面滿滿芝士同雞肉,配埋附上既醬汁,好食🤭🌟吞拿魚 $128好小咁食吞拿魚😁突然想試下就叫埋🫢,吞拿魚外層有好多黑椒,好惹味👍🏻好食🥢總結:去食outback 主要想食佢既黑糖面包🥖真係好好食,又熱辣辣,同絕唔會吝嗇,你要求佢都會加俾你🫰🏼抵讚👏👏而其他食物都好食又大份🤩
東涌達東路20號東薈城名店倉第三層326B號舖

🌟美國肉眼扒🥩併豬肋骨 $318

🌟燒雞肉芝士夾餅 🌮 $138
夾餅入面滿滿芝士同雞肉,配埋附上既醬汁,好食🤭

🌟吞拿魚 $128

而其他食物都好食又大份🤩
  • 黑糖麵包
2022-10-14 1628 瀏覽
哥日嚟東涌shopping,忽然發現有個好大嘅igloo勁得意!後來誤打誤撞嚟咗Outback食,因為室內太多人又唔想等,先知原來係佢嘅戶外空間咁正~我估話佢係全港最靚景Outback都不為過~當日差不多日落時間嚟🌅,睇住個天色由光變暗,由橙紅變到紫藍,真係勁靚!不過個igloo可能係活動先會用,當晚唔覺有人坐,但以去影下相~回到重點,開餐🍴!雞鎚又熱又脆,係我覺得烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤中最好食嘅🍗~而烤肋骨嘅汁我覺得偏甜,而且唔太夠熱...薯條都算脆,而且新鮮熱辣🍟~呢個燒雞肉芝士夾餅係咗一半嚟親Outback都會食嘅嘢,所以都好正路嘅好味~佢芝士好多,而且有啲拉絲效果,鍾意芝士嘅人一定啱食🧀~而佢亦有附送薯條~而家我去親邊度都會睇下佢有冇Sangria😂😂雖然佢係新南威爾斯,但同西班牙嘅口味好類似,都係有水果有橙味~佢話呢個有加咗梳打水,我覺得比平時嘅Sangria略甜,但酒味都夠🍷另外點咗雜果賓治,飲落唔係啲好假嘅糖水味,都ok,但我都係鍾意我杯Sangria多啲🙈🙈所以總括而言,嘢食就同一貫嘅分店差不多,味道都算唔錯,呢個芝士雞肉夾餅係最推薦嘅👍~但當日負責出面嘅一位哥哥真係好
我估話佢係全港最靚景Outback都不為過~

回到重點,開餐🍴!

雞鎚又熱又脆,係我覺得烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤中最好食嘅🍗~
而烤肋骨嘅汁我覺得偏甜,而且唔太夠熱...

烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤

薯條都算脆,而且新鮮熱辣🍟~
烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤

佢芝士好多,而且有啲拉絲效果,鍾意芝士嘅人一定啱食🧀~
而佢亦有附送薯條~
燒雞肉芝士夾餅

而家我去親邊度都會睇下佢有冇Sangria😂😂

New South Wales Sangria & 熱帶雜果賓治

但當日負責出面嘅一位哥哥真係好好服務,全晚滿場飛咁幫每一檯嘅客人,真係未見佢停過!要大力表揚🏆
2022-10-08
15 分鐘 (堂食)
燒雞肉芝士夾餅
  • New South Wales Sangria
2022-09-22 626 瀏覽
【黑糖麵包🥖】(Free)一上枱已經聞到陣陣嘅黑糖香味🖤食落熱辣辣,好鬆軟,仲有浸黑糖嘅味tim ~🤎🤎感覺好特別✨✨味道就好似提子包冇提子咁😂😂好食就唔再講,重點係佢有得無限refill 🤩🤩性價比極高!!!💗💗【芝士白汁燒蝦寛麵🫕🍴】($156)蒜蓉包🧄🥖因為薄薄地嘅關係所以好脆⚡️,雖然蒜蓉味唔太濃郁,但整體嚟講都幾好食💖 另外食到最尾可能會咸咗啲😂🧂個寬麵好creamy🫕佢微辣嘅感覺亦都幾惹味❣️❣️但可惜食落完全冇鹹味🧂,食咗一啖之後勁失望🥲🥲但如果自己加返啲鹽落去都真係超好食👍🏻👍🏻😂隻蝦係冰鮮蝦🦐,但冰鮮蝦嚟講算係最高級嗰隻(?)😂會比普遍嘅冰鮮蝦多咗少許咬口,配埋種微辣嘅感覺其實又幾惹味❣️❣️
【黑糖麵包🥖】(Free)

【芝士白汁燒蝦寛麵🫕🍴】($156)

2022-09-14 527 瀏覽
迪士尼Staycation的第二日,兩個女自己入咗迪士尼玩,我與太太去東薈城outlet行下街,簡咗呢度食午餐。Lunch menu都幾多選擇先上了一條黑糖麵包🥯:超讚👍,上檯仲係熱辣辣,牛油🧈亦十分鬆軟,唔會雪到硬曬,個麵包超好食。但估唔到亦係最好食的食物,主菜反而麻麻地。香辣燒蝦飯:唔好食,蝦係雪蝦,冇乜鮮味,飯亦太硬。芝士白汁燒蝦寛麵:芝士係幾香濃,但闊條麵煮得過火,太淋,蝦好硬身,好奇怪的感覺😂杯㗎啡幾香濃,好飲。餐廳光猛舒服,但食物質素有待改善。

Lunch menu都幾多選擇

黑糖麵包

香辣燒蝦飯:唔好食,蝦係雪蝦,冇乜鮮味,飯亦太硬。
香辣燒蝦飯

杯㗎啡幾香濃,好飲。餐廳光猛舒服,但食物質素有待改善。
芝士白汁燒蝦寛面
2022-08-31
2022-09-09 212 瀏覽
【黑洞狂牛🥤🍨】 $42可樂唔夠味🥲🥲可能打得太多水同氣入去,似梳打水多過可樂👀👀但雪糕唔錯🍨有朱古力粒係入邊🍫有咬口之餘味道都算香濃❣️❣️整體來講好睇彩數😂😂如果嗰日部汽水機有多啲「可樂糖漿」🥤的話其實杯野會幾好飲【凍檸檬茶🍋🫖】($32)正正常常嘅紅茶味🫖,檸檬好亦都新鮮🍋 糖漿可以自己落,唔使驚太甜🍬~但勝在有得無限添飲💖💖而且每次添飲都會額外加多幾塊檸檬俾你😂😂非常之抵!
【黑洞狂牛🥤🍨】 $42

【凍檸檬茶🍋🫖】($32)
週末既下午估唔到下午茶時段東涌仍然咁多人🤣 商場主要係連鎖店 我地一行揀左大件夾抵食既Outback Steakhouse🇦🇺 本身食過好多次都覺得質素麻麻地 只係Marginally比港式西餐好🤧 無選擇之下都可以試下PS 雖然座位好多 但係檯同檯之間靠得比較近有點迫 而且店員係中間會走黎走去⭐️ 黑糖包 🤎口感一如以往地鬆軟 😋但係好似有點攤凍左比較乾 淡淡既黑糖味配上牛油🧈係經典既好味道🥰⭐️ Spicy Shrimp Rice 🍤大蝦同香腸份量都夠豐富幾大隻💪🏻 但係蝦無味比較Bland🦐 炒飯唔辣但太鹹🌶⭐️ Baby Back Pork Ribs 🍖肋骨唔乾OK Juicy 值得一讚😛 醬汁帶甜加上焦香好開胃🔥 沙律同薯條好有美式風味🍟⭐️ Steakhouse Pasta 🍝肉醬同蕃茄味不算多口味有點平淡🌚 芝士稍微重手少少🧀⭐️ Tropical Mango Chicken Salad 🥗雞肉份量多又有香草調味滿滿既Protein🤍 可惜芒果太酸🥭 加點醬汁中和會更好⭐️ 蘑菇湯 🍄飲落Creamy 都算有蘑菇味😚
黑糖包

Steakhouse Pasta
Tropical Mango Chicken Salad
蘑菇湯
2022-08-29 281 瀏覽
[美國精選肉眼牛扒🥩]($232)可選兩款配菜:焗薯仔🥔/ 焗甜薯🍠/ 特色雞味飯🐔🍚/ 薯條🍟/ 甘藍沙律🥗/新鮮時蔬 🥕🥦嗰兩個配菜我哋揀咗薯條🍟同特色雞味飯🐔🍚薄切嘅薯條特別脆,配埋茄汁咬落去嘅口感一流✨✨美中不足嘅係本身冇落鹽,如果唔食茄汁嘅人可能唔太適合🧐🧐特色雞味飯好香椰汁味🥥雞油亦都充分包裹咗每一粒飯🍚成個感覺好香口💖💖可以想像為有椰汁嘅海南雞飯,不過啲雞油冇海南雞飯咁濃郁🐔感覺上清淡啲,值得一試👍🏻👍🏻配牛扒嘅黑椒汁唔錯,因為有少少洒味🍷嘅關係,所以會比普通黑椒汁濃郁啲,幾好食😋另外佢會有炸番薯絲做擺盤🍠咬耐咗會有甜甜地嘅感覺💖💖幾得意肉眼扒比想像中細塊(?) 我哋叫咗五成熟,但係好似比市面上普遍生咗d🧐🧐切開嗰陣會好清楚咁樣見到啲仲係生嘅靜脈血管🩸🩸真心有啲核突🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️唔知仲以為上緊bio堂📝🔬咬落去仲衰🙃肉眼變西冷,嚡過我隻鞋👞另外好彩小智唔喺度,如果唔係我諗佢即刻攞個精靈球出嚟捉隻百變怪走👾我唔知係因為我哋用coupon 嘅關係所以比塊差啲我哋定點(?) 🙃🙃但除非你諗住捐錢👀👀如果唔係如非必要都唔好叫呢個鬼影變幻球牛排餐🚁🚁🚁
[美國精選肉眼牛扒🥩]($232)

嗰兩個配菜我哋揀咗薯條🍟同特色雞味飯🐔🍚

另外佢會有炸番薯絲做擺盤🍠咬耐咗會有甜甜地嘅感覺💖💖幾得意