2024-05-02 332 瀏覽
今日好晏lunch 行過見到吾洗點等位即係拎飛坐低只用左5秒已經可以order 因為每次指定必食肉醬意粉多汁又足料一家四口都夠食另一必食係bbq ribs 口質淋又入味仲配薯條🍟真心正!仲有湯同飲品最正嘅黑糖包order 左兩條再買左幾條外賣做早餐宜家有哂包裝超級方便👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日好晏lunch

再買左幾條外賣做早餐
宜家有哂包裝
超級方便👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2024-04-21 384 瀏覽
食過好多間outback,衣間服務真係超水準,入門得返一張門口雙人座位都有先問我地有無問題,咁我地當然沒介意,好快安排入座。上菜好快,叫refill 包同檸茶都已經係一早準備好,一叫即到👍(因為有d店會嫌你好麻煩🥲 )另外侍應相當有禮貌,收碟都快手。會再嚟幫襯☺️

芝士烤雞夾餅
凍檸茶
芝士烤雞夾餅
凍檸茶
2024-04-10 359 瀏覽
好耐無食outback, 好掛住佢既招牌“黑糖麵包”😍😍荃灣愉景新城呢間分店座位闊落,好適合約朋友家人聚餐,lunch hour 有套餐,跟餐有黑糖麵包,餐湯,飲品😊⭐️澳洲和牛紐約牛扒估吾到塊牛扒甘大塊,仲非常厚,火喉控制得好好,我叫左5成熟,吾會太生或者太熟,岩岩好,如果牛扒落多少少調味就更好⭐️燒比目魚柳比目魚柳好滑,無骨,個皮煎到脆脆地,幾好食,食落仲有魚汁,吾會好乾,配上足料炒飯同埋燒過既蔬菜,口感清新😊

⭐️澳洲和牛紐約牛扒

⭐️燒比目魚柳

2024-04-09
2024-04-05 247 瀏覽
疫情期間有幫襯過outback燒蝦凱撒沙律, 當時覺得唔錯雖然蝦有點兒過熟, 隔了一排冇幫襯, 想不到變得那麼差。1.燒蝦老到仲乾個蝦乾,要超大力咬才咬得開;2.凱撒汁鹹行到冇朋友, 而且蒜頭味太重;3. 麵包粒亦係超鹹;4. 以前都話用一個大啲嘅膠兜嚟裝,而家得用扁平嘅四方嚟盒裝,份量少了一半;5. 全個餐得個湯可以飲吓, 但用細size圓形膠兜装,得一半份量。最後一次幫襯,冇下次, 咁嘅質素仲要$108

1.燒蝦老到仲乾個蝦乾,要超大力咬才咬得開;
2.凱撒汁鹹行到冇朋友, 而且蒜頭味太重;
3. 麵包粒亦係超鹹;

最後一次幫襯,冇下次, 咁嘅質素仲要$108
燒蝦凱撒沙律
2024-04-05
平時喺墨西哥餐廳先食到,都要百幾蚊,原來平日lunch hour,都有得食,都係百幾蚊,但係包嘢飲同埋餐湯,質素仲要幾好😍。每一啖都有雞肉芝士🐓🧀嘅配合,香脆嘅餅皮質素同墨西哥餐廳不相伯仲,一份四件,仲有香脆薯條🍟,小編都食到有啲滯,份量太豐富。地點:愉景新城嘅分店,基本上總有一間係附近,大家lunch可以除咗食豬肋骨之外都可以試吓依個quesadilla 。環境:環境清靜,地方闊落,坐得舒服又自在,私隱度高。價錢:$138另外+1,但係有前菜餐湯同埋飲品,呢個價錢食到墨西哥招牌菜算係幾好。服務:標準嘅服務態度,因為現場環境比較鬆動,所以無限時唔會趕人走😄。

地點:

環境:

環境清靜,地方闊落,坐得舒服又自在,私隱度高。

價錢:

服務:

2024-03-07 287 瀏覽
去Outback 必須去愉景新城呢間!首先本人係Outback 發燒友!香港的9成Outback 都去過。不得不寫呢間Outback!佢連條黑糖包都寧舍好味過人!一食就知新鮮,而且每次都係剛出爐!講到份量,連最common 既炸洋蔥,炸磨姑又係大份過人,味道緊係又好味過人!當日book 左位,安排一係入面靠窗卡位,相當舒服。Waiter 亦非常細心,加水,收碟,送上牙簽。心大心細介唔介紹,怕以後難book 位。人流現時相對較少。
去Outback 必須去愉景新城呢間!
首先本人係Outback 發燒友!

心大心細介唔介紹,怕以後難book 位。人流現時相對較少。

2024-02-29
2024-01-21 507 瀏覽
今早來愉景新城看戲, 原本想飲茶, 但時間所限, 還有下套戲想看, 友人提議不如過隔離outback, 我諗我真係N年前無幫襯, 黑糖麵包免費供應, 我覺得幾好食👍, 所以叫侍應再加一次比我哋😘, 忌廉磨菇粟米湯好甜唔會好結幾好飲😍, 白汁大蝦寬條麫, 由於友人不吃辣, 我叫侍應走辣😋, 味道正正常常, 蝦好大只, 不過無乜味, 另外叫左黑毛豬扒, 可以揀煮熟程度, 我哋揀左全熟大家開心share, 豬扒整得幾好食👍👍充滿肉味入面食到肉汁, 就算我哋揀左全熟, 都唔會食到好老🥰🥰最後來一杯咖啡, 幾好飲亦唔會有酸味, 我哋比安排好闊落的卡位, 好舒服🥰超級好服務
2024-01-21
午餐
2023-10-07 703 瀏覽
突然想食黑糖麵包 所以黎outback開餐😋😋爆谷蝦好香口 份量多 點埋千島醬更滋味大人細路都岩食蟹肉餅沙律色彩繽紛 健康之選每次黎必點既頭盤🥰Joey’s Set 兒童餐有肉醬意粉/迷你豬肋骨/薯條/炸雞塊/熱狗腸🥰其實幾豐富 如果有小朋友必點 抵食之算配埋果汁🧃最貼心係會提供畫紙畫筆比小朋友等佢地專注下 大人可以安心食飯😌另外Order左Ribeye今次塊扒麻麻地比較多筋 Order Medium熟度 落枱變左Medium Rare 配菜要焗薯仔 變左焗蕃薯🙁 廢事浪費食物既關係都冇要求換了愉景新城個場本身較靜 所以都坐得舒服 唔會太多人🫶🏻
突然想食黑糖麵包 所以黎outback開餐😋😋

廢事浪費食物既關係都冇要求換了

愉景新城個場本身較靜 所以都坐得舒服 唔會太多人🫶🏻
2023-10-06
2023-09-11 602 瀏覽
家庭日又出動了,阿仔好鐘意玩楂車,去左愉景新城,即時諗起outback的黑糖麵包!相信黑糖麵包簡直係餐廳的標誌,好多人話食唔到即頭無去過outback呀~~ 一入去例牌動作,有小朋友簿仔加顏色筆,大人們安靜地點餐黑糖麵包味道剛剛好,有好香的麥香味,配埋cream好正美式慢燒安格斯肉眼牛扒12oz配油飯薯條肉質同其他餐廳牛扒有明顯分別,叫左5成熟,每一下切落去都流出肉汁,非常厚身同埋juicy薯條熱辣辣係即炸,大人小朋友至愛炸蘑菇炸蘑菇算係幾juicy,唔算好油,配埋酸忌廉食,食多幾粒都唔會覺得好膩大蝦蕃茄意粉大蝦鮮味突出,意粉唔會太硬,蕃茄味好突出, 面頭有好多芝士片, 撈埋一齊味道唔錯
 一入去例牌動作,有小朋友簿仔加顏色筆,大人們安靜地點餐

黑糖麵包
味道剛剛好,有好香的麥香味,配埋cream好正

美式慢燒安格斯肉眼牛扒12oz配油飯薯條
薯條熱辣辣係即炸,大人小朋友至愛

炸蘑菇

大蝦蕃茄意粉
2023-09-11
30 分鐘 (堂食)
  • 炸蘑菇
2023-05-09 979 瀏覽
I love this bread so much. I think this bread is the most delicious in the world, so that I chose this restaurant for lunch today. When I chose the lunch set in the menu, the waiter put the bread on the table and I refilled once more🤭🤭. Then I ordered a risotto with scallops and fried Iberico pork rack with well done. The risotto is very creamy. Fried the scallops and wrapped a beacon, I think this is so creation. Since I ordered the Iberico port rack is well done, It is very juice and I was

Since I ordered the Iberico port rack is well done, It is very juice and I was very surprised .

2023-04-27 705 瀏覽
星期六一心想同朋友食元氣, 點知多人到要等50張枱所以放棄左, 去左食OUTBACK貪佢坐得舒服 環境好上到去發現, 人影都無隻, 唔洗等位本身諗住品牌有保証唔洗擔心啦一食之下, 發現啲貿素差左好多, 同之前唔同野食好快就凍晒, 可能冷氣太凍豬肋條好食既, 不過不失最重要係待應態度,十問九唔應, 下下要叫好幾聲先有反應. 真係食到無癮
星期六一心想同朋友食元氣, 點知多人到要等50張枱
所以放棄左, 去左食OUTBACK
貪佢坐得舒服 環境好
上到去發現, 人影都無隻, 唔洗等位
本身諗住品牌有保証唔洗擔心啦
一食之下, 發現啲貿素差左好多, 同之前唔同
野食好快就凍晒, 可能冷氣太凍
豬肋條好食既, 不過不失
2023-04-15
10 分鐘 (堂食)
  • 豬肋條
2023-03-30 828 瀏覽
個fd返嚟香港,想搵間餐廳食吓嘢傾吓計,而家好多餐廳都係限時就趕你走,所以我哋揀咗荃灣嘅outback,我哋6:00到入去,都坐到成9:00走,可以慢慢食傾吓計,我哋叫咗1.蟹餅沙律個蟹餅熱熱地配開胃嘅沙律,裏面有啲牛油果,我自己都幾鍾意食2.ribs 配薯仔個ribs一般般,佢唔算好淋身,味道又唔算好突出,反而個焗薯就幾好味3.芝士雞肉夾餅拼薯條呢個真係有啲油膩,食一嚿已經頂住個胃我同我個friend已經食唔到啲薯條🤣4.青瓜,薄荷沙冰我哋入去嗰個時間叫呢啲特飲,仲有happy hour,呢杯清清地幾fresh5.檸檬茶6.黑糖麵包可以任叫(送) 黑糖麵包就唔使介紹,因為好多擁躉,好多人都鍾意食,鍾意食可以無限添加
1.蟹餅沙律
個蟹餅熱熱地配開胃嘅沙律,裏面有啲牛油果,我自己都幾鍾意食
2.ribs 配薯仔
3.芝士雞肉夾餅拼薯條
呢個真係有啲油膩,食一嚿已經頂住個胃
我同我個friend已經食唔到啲薯條🤣
4.青瓜,薄荷沙冰
5.檸檬茶
6.黑糖麵包可以任叫(送)

2023-01-27 863 瀏覽
當日去是初四西餐廳都有跟隨中式節日去cap水賺多分錢門口櫃上貼上醜陋人手寫字樣說未能夠用到會員優惠(9折)唔緊要啦 都好耐冇食啦照入去過下口隱啦當晚人流亦算多在外㩒飛亦需等候等了大約十分鐘左右就可入去了一心只想食塊牛扒所以就落了一份美國西冷牛配薯條同菜同湯牛扒落五成  但實物黎到一切開似三成眼見牛扒兩邊煎得較燶我諗可能係人多落野多廚司急住出餐 所以大火煎眼見燶哂就當五成冇檢查肉感或冇跟指引時間?我都唔知了 但咁大間公司出黎食物會失準都奇怪唔緊要 切個樣都靚仔 照食但食落 慢慢咬 就感覺到有小小牛臭味唔知陣味點黎 就似有小小尿「壓」味唔係成塊都係 係食落某啲位有幾淡有壓味都差唔多食完 反映都冇用啦係到打吓文當反映下啦最後黑糖包夠熱 Cream跟過往同一水準 普普通通薯條冇落鹽 靠點茄汁 唔太脆 油亦夠黑 炸出黎薯條偏啡疏菜淨洽 冇乜味香草蕃茄西湯忌廉感覺較重 所以偏香 實肥死埋單$350左右感覺麻麻
當日去是初四
西餐廳都有跟隨中式節日
去cap水賺多分錢
門口櫃上貼上醜陋人手寫字樣
說未能夠用到會員優惠(9折)
唔緊要啦 都好耐冇食啦

眼見牛扒兩邊煎得較燶
我諗可能係人多落野多
廚司急住出餐 所以大火煎
眼見燶哂就當五成
冇檢查肉感或冇跟指引時間?
我都唔知了 但咁大間公司

香草蕃茄西湯忌廉感覺較重 所以偏香 實肥死

埋單$350左右
感覺麻麻
2023-01-14 716 瀏覽
好難得呢間餐廳人手不足都保持服務質素,值得大讚。今晚叫咗我最鍾意嘅炸洋蔥花球,仲有炸蘑菇同埋Nachos。另外加咗個吞拿魚沙律同埋朱古力脆脆蛋糕做甜品。我記得當年第一次食洋蔥花球非常有驚喜而且真係好大個洋蔥,衣家雖然縮晒水不過仍然係好滯嘅,我通常會叫佢比多一個醬我用嚟點洋蔥花球。炸蘑菇都好食,保持水準咁啦,呢啲大型連鎖餐廳通常品質比較穩定有保證,不過個Nachos就強差人意唔係好掂,最重要係d醬太少,尤其是個sour cream,根本唔夠點。吞拿魚沙律質素亦可以,其實呢個沙律我係第一次食,好彩d吞拿魚都算可以。最後個朱古力脆脆蛋糕加$30多一球雪糕,都幾大球,不過原來呢個蛋糕本身係有雪糕跟埋嘅,不過當然細好多。呢個朱古力蛋糕麻麻地,可以唔洗浪費quota。
好難得呢間餐廳人手不足都保持服務質素,值得大讚。

2023-01-13
2023-01-05 529 瀏覽
其實一直以嚟我食outback 真係為咗個黑糖麵包😍今日見未夠鐘去朋友度開聖誕party,就行吓小朋友最鍾意嘅愉景新城🥰因為已經到咗肚餓時間,行咗個圈,都係掛住個黑糖麵包,所以決定食Outback👏🏻👏🏻👏🏻我哋4個大人3個小朋友,小朋友去Outback都超級開心,因為入去果陣,侍應姐姐會派一份menu加一份顏色筆比小朋友👏🏻我仔就最鍾意👏🏻👏🏻👏🏻小朋友order兒童餐:(餐跟紙包Qoo)🍛芝士白汁通粉 💰$74🍛茄汁肉醬意粉 💰$78🍛迷你烤豬肋骨 💰$78大人就order咗:(餐跟湯同茶/咖啡/汽水)🍛芝士炸雞塊蕃茄意粉 💰118🍛芝士白汁燒蝦闊面 🌶️💰128 X 2份個人認為芝士白汁燒蝦闊面好正,少少辣,好惹味😋芝士炸雞塊蕃茄意粉就勝在有塊大炸雞😋整體嚟講,我都好滿意😍最重要坐得舒服,唔會好迫👍🏻👍🏻👍🏻
其實一直以嚟我食outback 真係為咗個黑糖麵包😍
小朋友order兒童餐:(餐跟紙包Qoo)
🍛芝士白汁通粉 💰$74
🍛茄汁肉醬意粉 💰$78
🍛迷你烤豬肋骨 💰$78

大人就order咗:(餐跟湯同茶/咖啡/汽水)
🍛芝士炸雞塊蕃茄意粉 💰118
🍛芝士白汁燒蝦闊面 🌶️💰128 X 2份

最重要坐得舒服,唔會好迫👍🏻👍🏻👍🏻
2022-12-26
15 分鐘 (堂食)
午餐