2019-01-21 317 瀏覽
好大塊Pizza阿~~~經過門口要小心比佢地廚窗大大塊既pizza吸引住 我地就係咁入左去食啦🍕Pizza有好多款式可以揀 揀好比左錢店員會幫你整番熱先送去你個位 我地今次就揀左Bacon Cheeseburger slice🥓🧀 加熱後略嫌都唔係好夠熱 味道就正正常常啦 唔算好多煙肉 不過就有好多芝士 仲有芝士粉同香草比你加落pizza到 好滿足😋

Bacon Cheeseburger slice
Bacon Cheeseburger slice
2018-12-26 473 瀏覽
Pizzas had sufficient thickness and high richness of the taste of ingredients.Both pizzas and snacks were in larger size than I had imagined.At last, the price was affordable, we could eat it full at reasonable cost.Overall, high CP value

Overall, high CP value

2018-12-26
2018-12-18 506 瀏覽
今晚同朋友去食壽司,食左成五百蚊都好似無野落過肚咁,大家都想再食多餐,又唔想太貴,靈機一觸之下就諗到呢間pizza,以前食過幾次,已經覺得大件飽肚夾抵食 我地兩個人一人嗌左一款,加杯Draft Hoeegarden🍕教夫PizzaTopping有辣肉腸、意式肉腸、火腿、芝士。好足料,每樣食材既分量都好多,每一啖都食到肉同埋滿滿既芝士,十分滿足🍕煙肉芝士漢堡PizzaTopping有煙肉、豬肉、芝士。同樣係十分足料,個人更愛這款,因為煙肉令整塊pizza多左種煙氛既味道,配埋大量既芝士同漢堡肉,層次上更豐富,整體食落去更惹味 Pizza餅底較厚,麵粉十分鬆軟,有濕度,唔會好乾好難咬,不過由於只是翻熱,所以熱度不足,如果可以再烘熱d就完美喇

🍕教夫Pizza
Topping有辣肉腸、意式肉腸、火腿、芝士。

🍕煙肉芝士漢堡Pizza

2018-11-13 689 瀏覽
平時食pizza,來來去去都係pizza hut,phd~今次經過,見到超大pizza, 真係好吸晴~叫左The Godfather,有火腿,辣肉腸,意式肉腸,洋蔥,餅底厚度岩岩好,每一啖都有餡,好滋味~如果再熱d會更好食~仲點左炸洋葱圈,新鮮出爐熱辣辣,夠哂香脆,配埋番茄醬,好味~
平時食pizza,來來去去都係pizza hut,phd~
2018-11-13 436 瀏覽
今日想食素食pizza, 因為是初15。薄餅餡料有olive, 三色椒,蘑菇等材料。土耳其芝士及茄醬,味道非常不錯。餐廳更提供芝士粉,以及香草,以作調味。餐廳環境舒適。😊😊😊餐廳以快餐店模式運作,先付款後,服務員會給你送上食物。環境尚算可以。
今日想食素食pizza, 因為是初15。
薄餅餡料有olive, 三色椒,蘑菇等材料。
土耳其芝士及茄醬,味道非常不錯。
餐廳更提供芝士粉,以及香草,以作調味。
餐廳環境舒適。😊😊😊
餐廳以快餐店模式運作,先付款後,服務員會給你送上食物。
環境尚算可以。
Supper moment🌙✨Pizza moment🍕🍹🍴is a big big pizza🍕..宵夜時段,半夜突然想吃點東西,但很多餐廳都快關門了。經過加連威老道 便想起了大pizza🍕這裡既pizza出名大大件,真係大過我塊面。大得黎不太厚,但真係好飽肚。大大pizza真係有好多款式種類任你揀。在你揀選了心水pizza後,職員會把pizza放入焗爐再焗多數分鐘 很貼心呢。經翻焗後既pizza 餅底不會很乾,反而多了一份很鬆很脆既口感呢。Chicken Wings with Chips🐥🍟另外,雞翼想不到很脆;薯條夠粗又熱辣辣。吃了這麼有份量既宵夜後,又成功為身體增添了不少脂肪。餅氣攻心,打到呢刻 我真的眼訓了。今晚既宵夜很邪惡呢!..你地又食左宵夜未😋🍴
Godfather Pizza🍕

Chicken Wings  with  Chips
Chicken Wings with Chips🐥🍟
另外,雞翼想不到很脆;薯條夠粗又熱辣辣。

你地又食左宵夜未😋🍴
Godfather Pizza🍕
Chicken Wings  with  Chips
2018-10-21 439 瀏覽
今天想吃素菜午餐,但碰巧是初一,素菜餐廳都塞滿人,於是便來吃素菜意大利薄餅!薄餅涵料有橄欖,三色椒,蘑菇等材料,配以芝士及茄醬,味道不錯!餐廳更提供芝士粉及香早作調味。40元一片可謂十分超值。餐廳以快餐店模式運作,先付款後取食物,環境尚算衛生。

素菜薄餅

40元一片可謂十分超值。

餐廳以快餐店模式運作,先付款後取食物,環境尚算衛生。
素菜薄餅
2018-10-10 471 瀏覽
今日和朋友一齊行街,之前都知道朋友好鍾意食薄餅,所以今次嚟到尖沙咀行完街想食下午茶,當然就要係去The One商場隔離的薄餅店食啦。我們沒有失望,十分滿意這下午茶。門口有唔同的薄餅選擇,而且十分之大片,朋友睇完都十分之滿意,最後佢選擇咗招牌薄餅,而我就選擇一個魷魚圈再加一個汽水。每人都不用$40價錢,的確十分之抵食。因為他選招牌薄餅是剛剛出爐,所以十分之新鮮,而且十分大片,差不多可以蓋過我的臉。餅底類似一啲厚身麵包,所以鍾意食厚批嘅朋友一定唔會失望。薄餅味道唔錯,上面材料配醬汁十分好吃,一人一半已十分飽肚。之後吃魷魚圈,口感比心目中好,因為入面魷魚圈大件,皮吾厚,配上微酸嘅番茄醬十分之開胃。非常滿意。

2018-08-13 778 瀏覽
今晚屋企冇煮飯,於是我地就外賣叫pizza食! 經老公推介,我地叫左外國人好like ge Paisano’s. 當外賣一到,打開就見到大大塊既pizza!份量好多!薄餅大大塊,而且係厚批,超好食!另外,裡面的餡料也很豐富,如:意大利辣肉腸pizza就有好多芝士,可以拉絲tim,正👍👍我地幾個人都食到好飽:) 整體來說,份量同味道都非常好,適合大群人開party慶祝食,而且價錢都好抵,good👍😃😄
當外賣一到,打開就見到大大塊既pizza!份量好多!
意大利辣肉腸薄餅、拿波里風薄餅

2018-08-13
30 分鐘 (外賣送餐)
意大利辣肉腸薄餅、拿波里風薄餅
  • Pizza
2018-05-09 1014 瀏覽
最喜歡薄底的pizza,但身邊朋友都不喜歡。一來不喜歡吃pizza,二來認為薄底唔抵食。上一次吃,應該是幾年前在灣仔店,三個女仔,兩塊pizza,好滋味。平時經過這裡,多數都是繁忙時間,店裡總是滿座兼站滿等待的客人。今日因為外出工作,還沒到放工時間就經過這裡,內裡只有兩位客人,即刻把握時機入去光顧吧!點了一片Cheeseburger和一罐檸檬茶。在點餐櫃面點選好想吃的薄餅,店員會幫你即時將薄餅放入焗爐加熱,雖然是翻熱,但仍帶點點香脆口感。牛肉碎、芝士、煙肉、蕃茄,豐富的口感。雖然不是一流的pizza,但不失為一頓comfort food。一大片,雖然是下午5時許,但吃了後可以連晚飯都不用吃。
Cheese Burger Slice

一大片,雖然是下午5時許,但吃了後可以連晚飯都不用吃。
2018-05-09
2018-05-01 721 瀏覽
每次經過附近都會聞到好香既pizza味佢有好多款式既大大塊pizza 連朱古力pizza都有教父:呢個叫教父既pizza即係咩味呢?其實就係火腿、辣肉腸、意式肉腸同洋蔥一塊都有12吋,大過平時食大型連鎖店個D好多!有得自己再落芝士粉熱辣辣 食落又唔會太鹹👍🏼呢間係人手搓麵團,所以佢個餅身鬆軟,易咬呢到仲有好多小食揀 例如沙律、薯條、意粉炸魷魚圈炸得好香脆,不過層炸皮同魷魚好易散開,但都幾好味總結: 試過幾間分店 覺得尖沙咀依間比其他好
每次經過附近都會聞到好香既pizza味
佢有好多款式既大大塊pizza 連朱古力pizza都有

教父:
呢個叫教父既pizza即係咩味呢?
其實就係火腿、辣肉腸、意式肉腸同洋蔥
一塊都有12吋,大過平時食大型連鎖店個D好多!
有得自己再落芝士粉
熱辣辣 食落又唔會太鹹👍🏼
呢間係人手搓麵團,所以佢個餅身鬆軟,易咬
呢到仲有好多小食揀 例如沙律、薯條、意粉

炸魷魚圈
炸得好香脆,不過層炸皮同魷魚好易散開,但都幾好味

總結:
試過幾間分店 覺得尖沙咀依間比其他好
老細今日請食晏,話想食pizza,初初仲諗住都係連鎖pizza店,點知老細提議話食超大pizza,我就即係想起Paisano’s Pizzeria, 好耐以前舊公司食過一次,終於可以再回味。預先電話落左單,要左個”教父之選薄餅”,但店鋪職員話今日多單,趕唔切送外賣,所以最後只有搵同事自己去攞,pizza 返到來真係好大盒,size成24”,打開個盒見到個pizza真係好震撼,但運送回來途中,搞到個薄餅有點變形😓,表面有好多意式肉腸,辣肉腸,少少洋葱和大量芝士,餅底食落都鬆軟,溶左既芝士同辣肉腸一齊食仍然好味,唯一就是回程路途遠,返到來已經唔夠熱,應該係店鋪食就最好味。個pizza實左好大個,食一件我已經好飽,個份量等同平時普通薄餅的半個,食一件都無能力再食其他小食

係餐廳外面見到有勁大個pizza,非常吸睛。係收銀先點餐,用英文,唔識讀指住個名都ok。2個人食,叫左Paisano's($45),Godfather($40),雞腿3隻chicken lollipop,意式肉丸餡餅Calzones($60),汽水($10)。推薦意式肉丸餡餅Calzones,唔多餐廳可以食到。佢即整,所以外皮好脆,入面超熱。肉丸有3大粒係入面,爆醬。2塊pizza都係超大,見到餐廳外既窗櫃已經想像到幾大塊,會整番熱個pizza。佢既餅底薄dd,冇咁厚。材料多。假設$40x8塊=$320,都抵過其他餐廳,因為size大得多,另外有原個pizza賣,唔同size。雞腿就普普通通,唔駛叫黎試。食食下feel到乾乾地,所以預備定飲品會好d。2個人基本上叫1塊pizza同餡餅都夠,1人1塊pizzas已經飽......
係餐廳外面見到有勁大個pizza,非常吸睛。係收銀先點餐,用英文,唔識讀指住個名都ok。2個人食,叫左Paisano's($45)Godfather($40)雞腿3隻chicken lollipop意式肉丸餡餅Calzones($60)汽水($10)

2017-09-25
2017-11-20 754 瀏覽
星期日相約左朋友逛尖沙咀下午大家都有d肚餓於是就去左食Pizza 我好多吾同既Pizza 揀 而且價錢亦幾便宜我地點左意大利辣肉腸同烤雞個人覺得辣肉腸好開胃酸酸甜甜但烤雞就好一般最後一人一杯1664傾下計又一個愉快星期日
星期日相約左朋友逛尖沙咀

但烤雞就好一般

最後一人一杯1664

傾下計又一個愉快星期日
2017-11-19 3580 瀏覽
每次經過這家店總會被它飄出的香氣吸引,又見店裡人頭湧湧,排隊買吃的人龍伸延至店外,表面證供矛頭直指食神,以致這家餐廳一直在"待吃"清單上陰魂不散。我猜大部份人經過這家店都會對它的巨形薄餅留下印象,所謂比例注意力定律。比例注意力定律 - 即使是多普通的東西只要做成比平常尺寸大或小很多多多多多,人類的注意力自然會被吸引。------milffy😂門口用來誘惑人的是24"薄餅,店裡還有賣16"與14",不想買一整個的還有12"的單件薄餅售賣,就是八分一件24"薄餅。薄餅的定價貌似是不成正比,算一算圓形面積,買三件12"單件薄餅比一個14"薄餅的面積要大卻便宜多了,還可以多嚐不同口味,16"薄餅也是這種情況。以銀包角度來看,14"及16"薄餅的存在價值不高,大概只有沒意會到這回事,又或是喜歡薄餅完整一個呈現的人才會買吧。(其實數學已交還老師多年, 如計算出錯請指出😓)底下用的盤目測正是14"薄餅盤,兩片12"都佔據大部份了。我們點了教父之選薄餅與四種芝士薄餅,教父之選(左)的材料有火腿、意式肉腸、辣肉腸及洋蔥,四種芝士(右)則是水牛、車打、寶伐郎及巴馬臣芝士。教父之選給我的感覺挺奇怪,在它身上
教父之選(左)$40 四種芝士(右)$45
底下用的盤目測正是14"薄餅盤,兩片12"都佔據大部份了。我們點了教父之選薄餅與四種芝士薄餅,教父之選(左)的材料有火腿、意式肉腸、辣肉腸及洋蔥,四種芝士(右)則是水牛、車打、寶伐郎及巴馬臣芝士。教父之選給我的感覺挺奇怪,在它身上不太能吃出所用食材的味道,味道是我形容不來,雖然一點都不難吃,但感覺太平淡,吃起來不香、不惹味、不吸引。四種芝士薄餅的味道比教父之選濃郁,但是以四種芝士來說芝士味不算突出。我覺得這裡的薄餅吃起來不惹味,其中一大原因是薄餅不夠熱,使食材的味道未能好好發揮。我下單後,店員把放在門前已做好的薄餅送進焗爐加熱,加熱時間不算長,第一口都沒有熱氣騰騰讓人食指大動的興奮。
洋蔥圈
雖然二十元只有四個洋蔥圈,但近乎我手掌之大,外皮厚厚的仿如吉列般的脆,不會因為皮厚而討厭,反而想要多來一點。洋蔥圈裡面的洋蔥從來不是重點,純粹是讓外皮沾上洋蔥香,這個厚脆洋蔥皮無疑是做得不錯,質素抵得上售價。
Kronenbourg 1664
雖然用的是Somersby杯,但装上的是生啤Kronenbourg 1664。意外是能在速食薄餅店喝上生啤,但遺憾是啤酒不夠冷,我們還點了可樂,這更可以說是不冷了。總之這裡的食物溫度就是該冷的不冷,該熱的不熱.......

這家店的薄餅並沒有讓我愛上,看起來大件,價錢其實不比Pizza Hut便宜,味道也不見得比它好,最重要是Pizza Hut吃到的總是熱哄哄。然而它還是有其市場價值,即使味道不算很理想,但它方便了獨自用餐的人,Pizza Hut的份量至少要合二人之力才能吃完,來這裡則可以買單件薄餅拼一個小吃,再來一杯生啤,成就一個人的浪漫❤
2017-11-11
$87.5 (晚餐)
洋蔥圈