2023-12-08 95 瀏覽
上個月去完睇富士山🗻真係好震撼好靚🥹超掛住日本呀🥹放工同朋友去到百德新街一間日式小店,裝飾得又精緻又可愛,食品飲品都好帶日本feel,好開心呀!焙茶富士山 $56————————————係一座綠色嘅富士山🗻400次焙茶奶蓋果然好濃厚,個奶蓋入口即溶,口感幼滑又細膩。焙茶味都好有茶香,不帶苦澀,混合埋奶係好夾呀!抹茶富士山 $56————————————係一座更綠嘅富士山😆抹茶味好出,如果鍾意抹茶嘅,不能放過又靚又好飲嘅佢。紫薯MONT BLANC班戟 $158————————————紫薯蓉真係好濃郁,好正呀!揀咗抹茶味嘅Pancake再加栗子味嘅雪糕,個配搭又正又靚,一大座山咁🏔️松露香燒帶子 $138————————————輕食系列包括餐湯、沙律、主菜同茶,手工麵配松露Sauce加燒帶子都好吸引,不錯嘅輕食選擇!

焙茶富士山 $56

2023-12-05
  • 抹茶富士山
  • 紫薯MONT BLANC班戟
2023-12-05 85 瀏覽
咁都可以做pancake專門店有冇搞錯啊?諗住嗌香蕉焦糖咁普通唔會死啦。。。嘩點知嚟到,一塊pancake墊底,上面全部都係cream,裏面仲有兩嚿大大嘅雲呢拿雪糕,俾啲cream包圍住,落單前Menu上面係唔會睇得清楚,俾咗三份一條香蕉,切片,放喺啲cream同雪糕下邊。塊pancake比夠佢1.5 cm厚啦,又冇蛋香,仲有粉粒,仲要鞋口,真係出類拔萃。基本上係叫你嚟食cream喎,我喺屋企買一支cream直接唧落自己個口度咪仲好,使乜嚟搵你啊。喂,如果你話$70我都算啦,但係$141。出面咁嘅價錢,點都至少俾你兩塊pancake啦。真心唔明白啲like點樣嚟。一粒星都不值。
咁都可以做pancake專門店有冇搞錯啊?

真心唔明白啲like點樣嚟。一粒星都不值。

2023-12-02 26 瀏覽
今日同朋友一齊去銅鑼灣食呢間pancake,朋友之前食過,覺得好食,大推😍😍我地叫左1️⃣和粟🌰班戟💰158呢個甜品超級好食,栗子🌰蓉整成一條條狀,🌰味香濃,食落口感幼滑,班戟🥞揀左朱古力味,食落口感輕盈,雪糕🍦揀左培茶味,茶味香濃,成個甜品都好正🥰🥰😚😚2️⃣濃蕃茄牛肋條烏冬💰138(套餐)烏冬係讚岐烏冬,食落口感煙靭,加埋濃味蕃茄,好開胃。牛肋條炆煮得好稔👍,份量都幾多,兩個人分享都夠😚😚3️⃣焙茶富士山🗻💰56呢杯野飲好吸睛,真係好似富士山咁,飲之前要撈勻,焙茶味好香濃,奶蓋又厚,飲落好滿足,最緊要唔係好甜😎4️⃣維也納咖啡💰48呢杯個樣都好靚,用左酒杯🍸裝,上面係豐富嘅奶泡,下面係香濃咖啡,兩者撈埋一齊飲,好夾,朋友大讚😌😌消費價錢:2人💰440,人均💰220結論:(10分為滿分)味道:8.5/10性價比:8.5/10回頭指數:8.5/10餐廳名稱:Pancake Senmon餐廳地址:銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖

我地叫左
1️⃣和粟🌰班戟💰158

2️⃣濃蕃茄牛肋條烏冬💰138(套餐)

3️⃣焙茶富士山🗻💰56

4️⃣維也納咖啡💰48

消費價錢:2人💰440,人均💰220

結論:
(10分為滿分)

味道:8.5/10
性價比:8.5/10
回頭指數:8.5/10

餐廳名稱:Pancake Senmon
餐廳地址:銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖
  • 和栗班戟
2023-11-26 101 瀏覽
Fashion Walk行街見到間餐廳幾靚,又有正餐同甜品食,咁啱又唔使等位就入咗去食。叫咗門口推薦嘅蟹粉烏冬,同埋menu推薦嘅杧果拿破崙。個烏冬$208,自動跟咗沙律,餐湯同飲品,可以揀焙茶或者咖啡。沙律啲菜好新鮮好甜,跟芝麻醬食幾好味,味噌湯就正正常常。蟹粉烏冬用個蟹型碟裝住,旁邊有花雕酒同蟹醋提供。撈勻咗啲蟹粉同烏冬,第一啖食番佢冇落醬料嘅原味。一言難盡。。。唔熱,冇味,好似食緊白烚涼伴烏冬咁,啲蟹粉都冇味但有陣腥味,如果專登夾條蟹肉嚟食,會食到少少甜味嘅,但係由於份量太少,同啲烏冬一夾埋就淨係食到腥味。見佢個花雕酒咁靚,就噴少少落去睇吓佢味有冇好咗啦?結果係冇嘅,多咗陣酒味,但由於我對酒精嘅苦味比較敏感,所以而家變咗又苦又腥,仲衰。之後落埋蟹醋,好好多,因為終於有味。所以,$208我食咗一碟蟹醋撈烏冬,加少少蟹殼碎。好彩之後嚟個甜品好好好好好味,咁先開心番。個拿破崙啲酥皮焗到好脆好脆,就算有好多cream都冇變軟。我哋分開一層一層嚟食。第一層係杧果同cream,啲杧果俾得夠多,好香甜,啲cream 打得好靚,好挺身,好順滑,但又唔會太甜。第二層係杧果同mochi,mochi有啲花生碎,煙煙韌韌,又係另一個味。第三層係雲呢拿雪糕同cream,食到第三個口感。呢個甜品係大推薦!!最後個咖啡我哋要咗Americano,正常日式有陣炭火味,比UCC濃味啲,幾好飲。如果食甜品都會再嚟呢間。
2023-11-25
  • 雪糕芒果蕨餅拿破崙
今次呢間餐廳都係一間收藏得比較耐嘅甜品,一樣有正餐提供,門口一望就已經好有日本feel,再加上入面嘅裝飾仲可以打下卡。———————————————🌟黑朱古力 Montblanc $158呢個甜品係以pancake同雪糕作為中心,然後外面再圍繞一層好似Mont blanc咁。中間嘅pancake、雪糕什至外層都可以自己簡味。我入面就選擇咗抹茶蛋糕同pancake,切開果下已經覺得好正,入面個pancake好鬆軟都幾香,不過如果真係撈埋外層朱古力其實會係朱古力味為主調,但我意思絕對唔係覺得唔好食,反而呢層黑朱古力真係精華,非常香濃唔會太甜,食完pancake都忍唔住清曬碟上一條條嘅黑朱古力。.🌟牛肉丼 $148佢呢個係連同一個沙律同湯,湯係麵豉湯味道都可以,沙律菜都新鮮不過實在係太多醬所以有少少太咸。至於牛肉方面牛肉味都算濃,個汁底係有啲似壽喜燒嘅汁,但如果再濃少少送傻就會更正!.🌟抹茶富士山 $56打卡必叫富士山系列,面頭係400次嘅抹茶奶蓋,確實係味道濃郁得黎又好濃滑,試完後再攪勻多圈,飲落唔會太甜好唔錯。.🌟白桃特飲 $48白桃味好重,唔會太甜好適合鍾意飲果汁嘅人士,而且佢果杯都做

———————————————
🌟黑朱古力 Montblanc $158
🌟牛肉丼 $148
🌟抹茶富士山 $56
🌟白桃特飲 $48
白桃味好重,唔會太甜好適合鍾意飲果汁嘅人士,而且佢果杯都做到漸變色一樣可以打卡。
🔸整體評價🔸
甜品味道比較出色,pancake專門果然真係唔錯,我見佢另外都仲有拿破崙同好多種pancake口味,下次銅鑼灣食完飯個胃仲有位應該會過黎食🤭
銅鑼灣Pancake專門店,是姐姐最愛吃的小甜點,不能抗拒之快樂。餐廳環境雅致又滿滿日式感,座位之間空間感十足,跟姐姐👭來最棒~店內裝潢很有日式感,和風造型擺設~原本一直以這店子賣甜品,原來也有咸吃的,看上來很棒~花花世界的感覺蕃薯班戟Mont Blanc蕃薯絲非常澎湃喔,濃郁香甜蕃薯~可以選擇原味、抺茶、朱古力口味~雪糕有多款可以選擇~雪糕口味有抹茶、焙茶、雲呢拿、栗子🌰,最後選士多啤梨。 即叫即做的甜品,新鮮大大份,上碟香噴噴,味道清甜有打卡之感~蕃薯Mont Blanc班戟,配抺茶班戟,有趣造型是人氣必點,外面包圍滿滿蕃薯絲之外,入面雪糕竟這樣好吃,忌廉雪糕班戟滿滿香味,口感綿密,非常棒! 不會太甜,味道香濃,士多啤梨雪糕和抺茶班戟非常夾,鬆軟,濃香茶味包了沙律~前菜沙律新鮮,充滿新鮮感覺,擺盤精緻👏🏻👍和牛漢堡班戟🍔也是姐姐最愛吃的,班戟做主菜很特別~班戟鬆軟彈口,配上和牛,更入味,肉汁滿滿,香脆薯餅令口感提高,生菜芝士,層次滿滿之口味呢焙茶富士山🗻抺茶🥞和焙茶🍦兩款味道都很棒,配搭❤️滿分之感覺,上面焙茶奶蓋厚身,質感細膩,是打了六百次的~飲到最後,茶味依然濃郁❤️!

花花世界的感覺

蕃薯班戟Mont Blanc

焙茶富士山🗻

2023-11-20 35 瀏覽
甜品控請注意♥️♥️😝今次去咗一間以無麩質日本Pancake 為主嘅餐廳,絕大部分食材都係日本空運過嚟,真係真材實料🌟🌸抹茶富士山呢款飲品以抹茶為主,形狀以日本富士山為主,非常有趣😚外觀美觀又充滿層次感,啱哂打卡🥹一飲落,鮮奶油和抹茶味道搭配得恰到好處,甜度適中,不會太膩,抹茶控唔好錯過啦🩷☺️🌸焙茶富士山同抹茶富士山一樣,不過以焙茶為主,同樣呈現富士山嘅形狀焙茶的香氣濃郁,口感帶有一絲苦澀,但整體仍然非常香甜。甜度和抹茶富士山相似,適合喜歡焙茶風味的人品嚐🩷👍🌸和粟 Mont Blanc 班戟推薦💞結合咗Mont Blanc和班戟的元素,獨特又好味班戟外脆內軟,配上豐富的Mont Blanc餡料,口感豐富而餡料的甜度剛好,不會覆蓋班戟本身的香味,整體味道非常搭配♥️🌸雪山芒果蕨餅拿破侖呢款甜品以芒果為主角,結合咗蕨餅和拿破侖的特色。外觀上帶有雪山的形狀,非常吸引人😍🤩芒果的酸甜味道和蕨餅的軟綿口感相得益彰,拿破侖的層次感更增添了口感的豐富度整體嚟講,呢到嘅甜品俾小編留下深刻的印象,非常值得一試✅👍👍
甜品控請注意♥️♥️😝

🌸抹茶富士山
呢款飲品以抹茶為主,形狀以日本富士山為主,非常有趣😚
外觀美觀又充滿層次感,啱哂打卡🥹

🌸焙茶富士山
同抹茶富士山一樣,不過以焙茶為主,同樣呈現富士山嘅形狀

🌸和粟 Mont Blanc 班戟
推薦💞
結合咗Mont Blanc和班戟的元素,獨特又好味
班戟外脆內軟,配上豐富的Mont Blanc餡料,口感豐富

🌸雪山芒果蕨餅拿破侖

2023-11-17 30 瀏覽
行完Donki,路經附近打算食Dinner,比呢間外型超靚嘅日式Pancake店舖吸引🤩!餐廳以日式設計為主,牆上掛有日式福貓,燈光以暖色黃光為主,給予一種柔和舒適嘅感覺,好適合同朋友嚟慢活一下!🌟 輕食系列套餐 🍝 濃蕃茄牛肋條烏冬 配 餐湯+沙律 配 粒粒椰青咖啡 (凍)蕃茄迷必點!超濃郁嘅蕃茄醬汁,配上煙韌適中嘅讚歧烏冬,超級開胃又好食!而牛肋條牛味濃郁,無比蕃茄味蓋過,肉質軟腍,正👍🏻!套餐仲配埋日式麵豉湯及沙律,相當豐富!椰青咖啡相當特別,椰青嘅甜唔會搶咗咖啡嘅味道,反而帶點清涼嘅口感,飲落好Fresh,唔會太甜,好特別嘅咖啡,推薦大家要一試!🌟 黑摩卡班戟 班戟鬆軟,面頭有濃郁嘅朱古力醬及朱古力味雪糕,但食落又唔會太甜太膩,反而有層次感又口感豐富,好岩作為飯後甜品😋!而且甜品賣相好精美,好適合打卡👍🏻!🌟 焙茶拿鐵 (凍)焙茶味濃郁,但又唔會帶有苦澀味,超級好飲,又解油膩,焙茶迷必點!食完仲用貓貓擺設送上糖果,好可愛又貼心,好正👍🏻

🌟 輕食系列套餐
🍝 濃蕃茄牛肋條烏冬 配 餐湯+沙律
配 粒粒椰青咖啡 (凍)

🌟 黑摩卡班戟

🌟 焙茶拿鐵 (凍)

食完仲用貓貓擺設送上糖果,好可愛又貼心,好正👍🏻
2023-11-16 793 瀏覽
最近係社交平台成日見到依款好似雪山嘅甜品琴日就去銅鑼灣試試😋餐廳位於百德新街 地理位置好方便😌除左出名嘅打卡班戟🥞 仲有咸食供應💁🏻‍♀️⭕️ 松露香燒帶子意大利麵 ($138)三粒帶子幾大粒 外層微微燒焦食落意粉好香松露味整體唔會好漏太creamy 輕食黎講幾唔錯👍🏻跟set仲有個胡麻醬沙律🥗同麵豉湯非常足料🤤⭕️ 紫薯Mont Blanc🥞 ($158)🔹 栗子雪糕 🔹原味班戟餐廳主打嘅日式班戟 無麩質之餘食材仲係由日本🇯🇵空運到港甜品可自行選擇班戟🥞/雪糕🍧口味外層係好幼細 入口即化嘅紫薯蓉中間就包住雪糕同班戟底 仲有啲cream添🤤口感好豐富 大滿足😍⭕️ 焙茶富士山($56)/ 白桃特飲 ($48)另外一款令我慕名而來嘅就係杯焙茶富士山🗻啦面層係極濃郁嘅手打400次焙茶奶蓋menu仲教埋品嘗方法😗✔️先品嘗奶蓋嘅濃厚醇滑✔️再攪拌20個圈就飲到2個層次✔️最後攪勻哂就可以飲到幼滑嘅口感試完之後真係好正👍🏻 勁推介另外一款白桃特飲亦都唔錯酸酸甜甜幾開胃🤍順帶一提 整間餐廳嘅裝修都好有特色仲有貓貓主題 夾埋咁精緻嘅甜品美食 打卡一流🤳🏿
最近係社交平台成日見到依款好似雪山嘅甜品
琴日就去銅鑼灣試試😋
餐廳位於百德新街 地理位置好方便😌
除左出名嘅打卡班戟🥞 仲有咸食供應💁🏻‍♀️

⭕️ 松露香燒帶子意大利麵 ($138)
三粒帶子幾大粒 外層微微燒焦
食落意粉好香松露味
整體唔會好漏太creamy
輕食黎講幾唔錯👍🏻
跟set仲有個胡麻醬沙律🥗同麵豉湯
非常足料🤤

⭕️ 紫薯Mont Blanc🥞 ($158)
🔹 栗子雪糕 🔹原味班戟
餐廳主打嘅日式班戟 無麩質之餘
食材仲係由日本🇯🇵空運到港
甜品可自行選擇班戟🥞/雪糕🍧口味
外層係好幼細 入口即化嘅紫薯蓉
中間就包住雪糕同班戟底 仲有啲cream添🤤
口感好豐富 大滿足😍

⭕️ 焙茶富士山($56)/ 白桃特飲 ($48)
另外一款令我慕名而來嘅就係杯焙茶富士山🗻啦

酸酸甜甜幾開胃

🤍順帶一提 整間餐廳嘅裝修都好有特色
仲有貓貓主題 夾埋咁精緻嘅甜品美食 打卡一流🤳🏿
2023-11-12 58 瀏覽
餐廳環境裝飾得非常舒適,以日本木係風格作主題,並擺滿不同貓佈置🐱▪️芝士和牛漢堡班戟 $𝟷𝟼𝟾ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ專門店點可以唔食響佢哋嘅ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ🥞不過今次試嘅係鹹味嘅班戟,同平時漢堡包有啲類似,但係將麵包轉成班戟,班戟好軟熟,有着微微嘅甜味,夾住和牛漢堡同芝士,仲有啲蔬菜添,非常豐富🍔▪️雪花牛日式燒汁丼 $𝟷𝟺𝟾牛肉丼飯選用咗日本嘅米,諗起日式便當🍱牛肉幾淋,鍾意撈埋燒汁一齊食,米飯放喺不鏽鋼器皿入面,保溫效果做得好好▪️抹茶富土山 $𝟻𝟼完全係被富士山嘅賣相吸引🤩上層係香濃嘅綠茶,下層係香滑嘅鮮奶,然後慢慢地混在一起喝,依然入到好香嘅茶味▪️椰青咖啡 $𝟻𝟸本身怕咖啡嘅苦味可以一試椰青咖啡,有一粒粒嘅椰子肉之餘,仲有微微嘅甜味

▪️芝士和牛漢堡班戟 $𝟷𝟼𝟾

▪️雪花牛日式燒汁丼 $𝟷𝟺𝟾

▪️抹茶富土山 $𝟻𝟼

▪️椰青咖啡 $𝟻𝟸
2023-11-12 78 瀏覽
見到咁多好評,又話係pancake專門店就一心好大期待去食,點知都未食過咁難食既pancake一入到去話每人最低消費$100,咁都算啦。睇meau睇相覺得每款都幾吸引,咁就叫左二款pancake,落完order水都無杯叫左個焦糖pancake同earl grey 無花果pancake with icecream。首先個焦糖好難食,表面果浸焦糖燒到又黑又燶又硬完全入唔到口,到個底既pancake,真係難食到嘔,真係自己屋企整好過,唔好期待係好鬆軟好空氣果款,絕對唔係而且唔係新鮮整架!再到無花果唔係新鮮,賣相又差,成個pancake都無一樣係新鮮既俾$150食啲咁既野,仲要俾埋冇服務既加一,講真本人都唔挑食,但真係好垃圾好唔抵,完全唔知自己食左啲乜,環境又嘈

2023-11-08 27 瀏覽
大寶考完試喇!!🙌🏻🙌🏻考埋今日終於可以回復返家庭和諧喇🤣🤣🤣梗係要去賀一賀佢啦㊗️❗️❗️即刻就上網搵吓有咩地方可以同大寶嚟個慶祝㊗️㊗️搵到一間係銅鑼灣選用日本🇯🇵食材嘅日本班戟專門店,甜品非常吸引,一定啱食😌不出所料,成餐飯,每一樣食物都開正大寶胃口🤭🙌🏻🙌🏻環境唔錯,仲要質素有返咁上下,好彩無揀錯🫶🏻濃蕃茄牛肋條🐮🍅係大寶親自揀,因為蕃茄醬汁嘅食物都係佢最愛🥰所以幾乎成個意粉都比佢清碟🥲我做媽嘅食碟邊肉同菜好了🤣🤣🤣不過牛肋條超入味又夠腍,味道清甜而且蕃茄味夠濃,唔怪得意粉無我份食啦🤣我哋兩個人食,所以一個主菜加一個甜品就算了。甜品叫咗佢哋個好Signature 嘅:MONTBLANC班戟🥞我哋揀咗Dark Chocolate 口味,裡面係🍵綠茶味班戟加上🍓士多啤梨雪糕💛外面被係黑朱古力壓成嘅意粉狀,形成MONTBLANC 切開裡面就可以食埋佢哋嘅主打班戟同雪糕🍦🤤味道同口感都好豐富呀💛我哋仲一人一杯飲品,都係好有日式味道,外形仲好吸引🤭🤭🍵焙茶富士山嚟到即時品嘗上面嘅焙茶奶蓋。發打400 次嘅焙茶奶,味道香濃,豐口厚而且香滑。跟下層鮮奶攪拌一齊,又係另一個味道,好值得一試💛🍶雪波茶用清
大寶考完試喇!!🙌🏻🙌🏻

濃蕃茄牛肋條🐮🍅

我哋仲一人一杯飲品,都係好有日式味道,外形仲好吸引🤭🤭

🍵焙茶富士山

🍶雪波茶
用清酒器盛載嘅日本清茶,味道甘香,好啱係食完甜品嘅時候飲一口清一清,好舒服😌

好滿意今日為大寶賀考試完成嘅呢餐🫶🏻🫶🏻🫶🏻地點方便食物又吸引,我諗好快佢又會叫我再去🤣
喜歡去銅鑼灣嘅我都好耐冇去百德新街嗰邊,朋友介紹去一間我未去過嘅Cafe☕️去到發現都幾有驚喜,好喜歡佢門口玻璃窗嘅日式園景,一邊都係日式簡潔嘅佈置,打開餐牌望到佢嘅甜品已經會心情大好,好靚好想食,不過因為朋友未食lunch,所以我哋就叫咗一鹹一甜季節限定 - 提子Pancake- 一見到限定呢兩個字就好想試吓,加上自己好鍾意食日本提子😂Pancake 好驚喜,佢唔係一般美式偏硬亦唔係疏乎厘嗰種入口即溶,而係喺兩者之間,又軟熟而又有質感,係我近期食到覺得最好食嘅❤️牛肋條意大利麵- 佢嘅牛肋條軟硬度適中,有豐富嘅牛味,汁醬亦係我自己偏愛嘅帶少少甜嘅味道Cold Brew- 佢嘅飲品好有儀式感,女生至愛,冷萃咖啡用好靚嘅小酒樽裝住再配一個白蘭地酒杯,- 但最驚喜嘅係咖啡本身,平日好多時飲嘅Cold Brew都係偏向花同果類,佢哋嘅係用印尼同巴西嘅豆,所以有印尼豆嘅香味,亦有巴西豆嘅醇厚,真心好鍾意凍焙茶- 都係用清酒酒壺配上清酒杯,焙茶品質亦好好,飲落好順口總括嚟講,環境日式舒服,服務好,食物質素更好,特別喜歡佢嘅甜品同飲品,真心覺得冇得輸

季節限定 - 提子Pancake

牛肋條意大利麵

Cold Brew

凍焙茶
- 都係用清酒酒壺配上清酒杯,焙茶品質亦好好,飲落好順口

2023-11-02 50 瀏覽
🍁好幾年前已經嚟過呢間食過佢哋嘅甜品,佢嘅甜品唔錯,環境亦都十分舒適,適合與朋友在此談心。可惜佢哋關門時間比較早。今次再次經過門口高諗住試吓佢哋嘅晚餐。其中試咗以下嘅便當:🍱日式雜錦便當 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🍚和牛牛肉丼 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🍵焙茶富士山 💓💓💓💓🍵抹茶富士山 💓💓💓💓整體來說,便當嘅飯質一般,懷疑佢煮得過熟,和牛肉質鹹甜適中,雜錦便當配料可以更多元化,另外份量亦都較少。👍🏻但係不得不讚佢哋嘅飲品及甜品做得十分好,甜品十分適合打卡。Yummy Level: 🫶🏻🫶🏻🫶🏻Info.: Pancake 專門 (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖

今次再次經過門口高諗住試吓佢哋嘅晚餐。其中試咗以下嘅便當:

🍱日式雜錦便當 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
🍚和牛牛肉丼 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
🍵焙茶富士山 💓💓💓💓
🍵抹茶富士山 💓💓💓💓

Yummy Level: 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Info.: Pancake 專門 (銅鑼灣)
銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖
2023-10-30 36 瀏覽
呢間Cafe巳bookmark左好耐,今日終於有機會食到啦。餐廳環境好靚,裝潢以日系貓貓為主題,最吸睛既係落地玻璃窗位置既貓貓樹,好多可愛既貓公仔做吊飾,打卡一流。熟成芒果麻薯雪糕拿破崙:今次係衝住佢地既得獎拿破崙系列黎既,賣相巳經好吸引,最頂層有小蝴蝶做裝飾,即刻相機食先,3層既拿破崙上面有芒果粒,芒果味突出,配上麻薯煙韌酥口感。松露香燒帶子意粉:黑松露味道突出,帶子大大粒,好creamy。抹茶富士山:上窄下寬杯身設計,真係好似富士山既迷你版。味道方面:抹茶奶蓋味道好濃郁,攪勻埋下面既牛奶後,香滑濃郁。黑碳拿鐵:咖啡通常都係啡色既,呢杯咖啡以黑白相襯既咖啡加埋上面既拉花圖案,飲落都幾岩我口味,咖啡濃度不會太強烈。🔎Pancake 專門 (銅鑼灣)📍銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖

熟成芒果麻薯雪糕拿破崙:

松露香燒帶子意粉:
黑松露味道突出,帶子大大粒,好creamy。

抹茶富士山:

黑碳拿鐵:

🔎Pancake 專門 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖