2021-11-24 134 瀏覽
上網見好多人都讚!又見到餐廳個網站有得訂座!一於黎試下我哋訂左6:00晚市時段!一到6點幾枱客人去陸續入座!餐廳款式唔係超多!但好多都幾吸引我哋叫左個homemade蟹肉蟹糕意粉超多汁!又多蟹肉!蝦🦐又新鮮!意粉又彈牙!唔錯另外再叫左個burger 個burger 超大個!包面同底都煎過!好脆!薯條非常好食!係韓國薯條ge口感兩個主菜都可以跟餐!加48元有南瓜湯同沙律菜d湯好creamy 仲有d南瓜蓉係入面!好好飲!沙律菜上面仲有d魷魚!幾爽口另外加68元有野菌湯,同沙律菜同包又係落足料當然唔少得叫呢到ge特色甜品 牛角包窩夫個窩夫唔係平時食ge口感,有d似牛角包ge酥皮!幾特別又唔會好滯唔錯呢到d飲品全部散叫我哋叫左一杯伯爵茶朱古力呢杯野幾特別!唔會太甜!有朱古力味又有茶香幾好飲估唔到啊值得一試!雖然價錢偏貴!但每樣都用心製作!又好食!值得一來
上網見好多人都讚!又見到餐廳個網站有得訂座!一於黎試下

我哋訂左6:00晚市時段!一到6點幾枱客人去陸續入座!
餐廳款式唔係超多!但好多都幾吸引

我哋叫左個homemade蟹肉蟹糕意粉

超多汁!又多蟹肉!蝦🦐又新鮮!意粉又彈牙!唔錯

另外再叫左個burger

個burger 超大個!包面同底都煎過!好脆!
薯條非常好食!係韓國薯條ge口感

兩個主菜都可以跟餐!
加48元有南瓜湯同沙律菜

d湯好creamy 仲有d南瓜蓉係入面!好好飲!
沙律菜上面仲有d魷魚!幾爽口

另外加68元有野菌湯,同沙律菜同包

又係落足料

當然唔少得叫呢到ge特色甜品 牛角包窩夫

個窩夫唔係平時食ge口感,有d似牛角包ge酥皮!幾特別
又唔會好滯

值得一試!
雖然價錢偏貴!但每樣都用心製作!又好食!值得一來
2021-11-07
2021-11-22 100 瀏覽
🍽香辣虎蝦、金柚、桃、泰式沙律$88個泰式汁幾特別,辣辣地又鹹鹹地,沙律菜新鮮,但分量較少。🍽黑松露醬薯條$56份量比想像中少,但每條薯條都好靚仔,條條都好長,外脆內軟,黑松露味唔算濃,正常水準。🍽BLT美國安格斯手打漢堡包薯條$158(牛油果🥑、煎蛋、煙肉)隻蛋煎得好靚😍食落有驚喜,個sauce幾好味,加埋熟哂既牛油果食落去正。個手打牛肉好夠味,質感都ok,入面既肉有少少粉色,約5-6成熟,肉汁相對較少。🍽阿拉斯加蟹肉虎蝦蟹膏手打意大利麵$148手工麵口感有少少似伊麵,麵質容易掛汁,可以食到哂d汁😂但味道淡左d,突出唔到蟹味。🍽即焗牛角包窩夫、榛子醬、雜莓、雪糕$68第一次食牛角包既窩夫,好香牛油味,口感唔會好實,就好似食緊牛角包咁😂配左朱古力雪糕又凍又暖好食😋💡整體黎講,食物份量較少。環境雖然唔算大,但都坐得舒服,服務好好。😋食物:️7.5/10🤵🏽‍♂️服務:8.5/10🍴環境:8.5/10💰人均消費:$200🤩性價比:7/10
🍽香辣虎蝦、金柚、桃、泰式沙律$88
個泰式汁幾特別,辣辣地又鹹鹹地,沙律菜新鮮,但分量較少。

🍽黑松露醬薯條$56

🍽BLT美國安格斯手打漢堡包薯條$158
(牛油果🥑、煎蛋、煙肉)

🍽阿拉斯加蟹肉虎蝦蟹膏手打意大利麵$148

🍽即焗牛角包窩夫、榛子醬、雜莓、雪糕$68

😋食物:️7.5/10
🤵🏽‍♂️服務:8.5/10
🍴環境:8.5/10
💰人均消費:$200
🤩性價比:7/10

2021-11-21 99 瀏覽
呢日同朋友係屯門行完山之後搵食,呢間coffee shop位於屯門泳池輕鐵站,一出就係,非常方便!餐廳都有提供户外座位,宜家唔算太凍,坐室外就啱哂喇!店內仲有唔少單車擺設同貨品售賣,單車人士經過可以坐低飲杯野chill下☕️前菜點左個香口嘅炸薯條,配以黑松露醬,非常開胃🤤 由於食物都係即叫即製,所以主菜等左一段時間先到,心急人士要注意啊☕️ 黑毛豬鞍好厚身,肉質鬆軟,不過個人認為唔夠juicy,但點左燒汁味道都唔錯!而risotto係一個推介嘅主菜!即炒新鮮滾熱辣,一上菜就聞到香噴噴🤤 飯粒硬度剛剛好,牛油果切粒,加上蟹肉碎同意大利飯一齊煮,忌廉味極香濃!意大利飯口感creamy,但食落唔膩,上面仲有黑魚子,真係幾正下,呢道菜好揼本🤣當然唔少得甜品!我地叫左最愛嘅apple crumble,新鮮出爐熱辣辣,外層香脆,奶酥味極香,入面鐘食到粒粒蘋果,有淡淡的肉桂味,而且唔會過甜,加埋雪糕,一冷一熱令口感滋潤🍎 飲品嘅earl grey tea latte味道香淳,拉花都幾靚!而earl grey chocolate都好特別!好多chocolate但味道唔會特別甜,夜晚食飯chill住飲翻一杯

前菜點左個香口嘅炸薯條,配以黑松露醬,非常開胃🤤

慢烤西班牙黑毛豬鞍

黑魚子、牛油果、阿拉斯加蟹肉意大利飯

即焗法式蘋果寶配雪糕

earl grey tea latte

而earl grey chocolate都好特別!好多chocolate但味道唔會特別甜,夜晚食飯chill住飲翻一杯就最適合不過🥰

earl grey chocolate
慢烤西班牙黑毛豬鞍
黑魚子、牛油果、阿拉斯加蟹肉意大利飯
即焗法式蘋果寶配雪糕
earl grey tea latte
earl grey chocolate
2021-11-15 86 瀏覽
食到唔願走差啲想坐咗全日嘅cafe炸雞croffle 原來係近期新興嘅名物,食得出牛角包既層次但係waffle咁嘅樣意粉味道都好豐富,焙茶 latte同桃茶都正常發揮,但環境真係冇得頂,仲有旅遊雜誌俾我chill咗大半日
食到唔願走差啲想坐咗全日嘅cafe
2021-11-03 204 瀏覽
食完燥左,碟阿拉斯加蟹肉意粉,虎蝦,蟹膏”手打”意粉真係極品,首先,啲罐頭蟹肉邊忽係阿拉斯加呢,可能係我天真啦,見到阿拉斯加會聯想起阿拉斯加長腳蟹,另外嗰兩舊無蝦味既急凍蝦肉我就唔知係咪虎蝦啦,而個手打意粉先最堅,仲衰過超級市場買包8蚊既意粉,林到好似伊麵咁呀大佬,話自己手打有無興趣檢討下,最後呢碟野夠膽死收人148。
2021-11-03 2475 瀏覽
Peloton (屯門)屯門海皇路23號御海灣地下G14號舖LUNCH SET 🥣餐湯 : 南瓜湯有南瓜蓉、南瓜絲,唔錯🍞餐包: 外脆內軟,面層牛油有herb香氣🦀阿拉斯加蟹肉大混戰(蟹肉、蟹膏、蟹籽) 手打意大利麵 $88 醬汁掛麵creamy,而且食得出有蒜頭香、忌廉味亦香濃,唯整體蟹味弱,食到底醬汁先有少少蟹膏蟹肉味道,手打意大利麵有彈性,口感少許似扁身烏冬🦪日本廣島蠔、野菌忌廉手打意大利意粉 $98廣島蠔肥美飽滿,但好腥,同整碟野菌忌廉醬汁意粉唔夾~兩者味道是分開的個體~手打意大利麵有彈性,口感少許似扁身烏冬🌿羽衣甘藍素菜香草汁手打意大利麵 (單點) $78香草汁好香濃creamy,掛麵~手打意大利麵有彈性,口感少許似扁身烏冬🐟黑松露煙三文魚手打意大利麵 (單點) $88三文魚肉有淡淡煙燻味,菇菌忌廉汁味道幾香,但黑松露味好弱,手打意大利麵有彈性,口感少許似扁身烏冬🥑牛油果芝士安格斯牛肉漢堡包薯條 $78安格斯牛肉漢堡偏熟,無肉汁,入口唔乾、唔韌,漢堡包嘅sauce 唔錯,甜甜地+少少herb味,但味道蓋過漢堡應有的肉味~薯條上台時熱辣辣~炸得酥脆~☕️Latte (Frui
Peloton (屯門)
屯門海皇路23號御海灣地下G14號舖

LUNCH SET [主食+餐包+餐湯/沙律]
🥣餐湯 : 南瓜湯
有南瓜蓉、南瓜絲,唔錯

🍞餐包: 外脆內軟,面層牛油有herb香氣

🦀阿拉斯加蟹肉大混戰(蟹肉、蟹膏、蟹籽) 手打意大利麵 [LUNCH SET ] $88
手打意大利麵有彈性,口感少許似扁身烏冬

🦪日本廣島蠔、野菌忌廉手打意大利意粉 [LUNCH SET ] $98

🌿羽衣甘藍素菜香草汁手打意大利麵 (單點) $78
香草汁好香濃creamy,掛麵~

🐟黑松露煙三文魚手打意大利麵 (單點) $88
三文魚肉有淡淡煙燻味,菇菌忌廉汁味道幾香,但黑松露味好弱,

🥑牛油果芝士安格斯牛肉漢堡包薯條 $78
安格斯牛肉漢堡偏熟,無肉汁,入口唔乾、唔韌,
薯條上台時熱辣辣~炸得酥脆~

☕️Latte (Fruity) $38
朋友話啡味都濃,Latte黎講奶味唔強

LAM脷指數: 8.5/10🌟 (雖然漢堡無牛味,意粉蟹無蟹味、黑松露無松露醬味,但醬汁調配好食!🤩有驚喜😋已經回頭唔止一次!
可能意粉汁煮得濃稠,食完會想飲水

小編Walk-in心得💁🏻‍♀️:
閒日Lunch 13:00排隊30-45mins左右,
假日Dinner 18:40排隊45-90mins左右,唔鐘意排隊嘅朋友仔建議可上網book位 (網站寫只限預約晚市)
2021-11-02 134 瀏覽
早兩日已經好想食意粉🍝,所以今日一個人走咗入去御海灣輕輕鬆鬆食個飯。上次已經覺得大蝦意粉好好味😋,一個人只能夠叫一個意粉同埋咖啡。食物質素keep到,而且仲發現有chai latte,梗係要試吓啦⋯⋯因為唔係咁多地方有,絕對冇失望👍🏻

2021-10-31 117 瀏覽
Peloton 📍屯門海皇路23號御海灣地下G14號舖歡迎寵物🐱🐶的cafe,環境整潔乾淨。鄰近輕鐵站,一落車望對面就見到了👀有室內/外座位選擇🌳炸雞牛角包窩夫🧇一上枱就好香喇,炸雞食落咸咸甜甜,幾特別。但croffle有啲偏乾同埋無咩味,有小小失望🙍🏻虎蝦蟹肉粉紅手打意大利麵🍝手工意大利麵,好似烏冬,比較彈牙。整體感覺係淡淡蟹肉味,適合唔鐘意食濃味既朋友😋室內設計以單車為主題,有單車產品賣。樓底高,無壓迫感。服務有禮。室內個通風系統一般,佢哋煮食時,都有少少油煙味,但可以接受的。如果想同朋友靜靜地,坐低慢慢飲杯咖啡☕️可以去Peloton😌@peloton.hk #屯門 #屯門美食 #屯門好去處 #寵物友善餐廳 #寵物 #貓cafe #cafehk #咖啡 #窩夫
Peloton

📍屯門海皇路23號御海灣地下G14號舖

炸雞牛角包窩夫🧇

虎蝦蟹肉粉紅手打意大利麵🍝

2021-10-11
  • 虎蝦蟹肉粉紅手打意大利麵
2021-10-08 1669 瀏覽
假日遠離市區,同 @findtoeat 一齊去到屯門呢個以單車🚴🚴‍♀️做主題嘅cafe,門口好多人排隊呀,所以記住提早book 位呀!初初狗狗都可以坐室內,不過而家被投訴,又要坐返去戶外,不過唔緊要,冬天就快到,而且啲嘢食好好食,又抵食,所以我會返黎架!Flat White 📍$38我成日都話飲奶啡一定係飲熱嘅,除咗有拉花之外,啲奶都香啲 Matcha Soda 📍$42梳打水同抹茶醬分開上,等我地可以自己一路倒一路影 📸 抹茶好香好濃,配落梳打水到,好似變咗汽水咁 😝Caviar, Foie Gras Avocado Pancake 📍$108好特別嘅pancake 🥞等一次見呢個combination,仲要我本身好鍾意食鵝肝,所以即刻點咗佢!鵝肝煎得好香口,魚子醬嘅份量又唔少,再加埋每一層班戟中間都充滿着牛油果,多重層次,多重口感Prawn, Alaska Crab Meat, Handmade pasta with pink sauce 📍$98手工意粉好彈牙,而且條條都充滿着醬汁,食落啖啖都有蟹肉,另外3隻大蝦,呢個價錢真係好抵食 👍🏻 朋友仲話,就算俾我地影到凍咗,都仲好食喎

Flat  White

Flat White 📍$38
我成日都話飲奶啡一定係飲熱嘅,除咗有拉花之外,啲奶都香啲

Matcha Soda

Matcha Soda 📍$42

Earl  Grey  Chocolate

Earl Grey chocolate 📍$38
伯爵茶同朱古力味好配合,唔會比一隻未蓋過另外一隻味 😋 熱飲令到奶味更出,飲落更香更甜

Espresso Sunrise

Espresso Sunrise 📍$50
Espresso * 燈汁絕對係夏季必飲 🥤又清新又醒神 ☀️

Crispy chicken croissant waffle 📍$78
雞肉好大份,炸得好脆身,最有驚喜嘅係個個 waffle 😱 佢地用咗croissant 個方式去整,好鬆軟,上面仲有薯餅同脆煙肉,好豐富

Roasted portobello, melt cheese angus beef burger with fries 📍$78
漢堡好淋身,大約5成熟左右,仲見到入面少少粉紅色,好juicy 🍔 上面仲有好大個嘅烤大磨菇 😍 一切開,勁多汁呀

Fresh bake french apple crumble with icecream 📍$68
最後當然要試埋呢到嘅甜品啦!酸酸地嘅蘋果溶,再加上面頭嘅麵包糠,酸酸甜甜,一啲都唔膩 👍🏻 雲尼拿雪糕就中和咗個酸味,唔錯
Flat  White
Matcha Soda
Earl  Grey  Chocolate
Espresso Sunrise
  • Prawn
  • Alaska Crab Meat
  • Handmade pasta with pink sauce
2021-10-01 522 瀏覽
餐廳安排座位混亂,1:30 門口取飛(根本冇飛派只係留個名)時明明講我係第一張,結果之後入咗兩枱客,係門口等咗半個鐘,忍唔住走埋去問佢係咪只做熟客,佢話唔係,一問之下發現原來有booking枱。後黎再問佢,又話而家已經唔接受五六日booking,今日咪星期五囉,仲要係假期,再問又話人地3個星期前book,佢好似好唔耐煩。其實佢可以一早喺我冇飛嘅時候,講清楚,而唔係見到之後一個有一個嘅人入去。見有人話依到只做熟客原來係真。
2021-09-29 327 瀏覽
屯開新開幕的 Peloton,是一家以單車和露營為主題的餐廳暨咖啡店。坐在露營椅上,感受落地窗灑進來的陽光,品嘗份量十足的全日早餐、東星斑炸魚薯條和牛肉漢堡,再來一杯以椰奶代替鮮奶的 Dirty Coconut,其實間中出走一下也不錯。
2021-09-29 298 瀏覽
繼續與人氣美食家 @lifewelltraveller 「搵食」找到呢度位於屯門嘅一個低密度新樓盤嘅特式餐廳🍴,服務態度非常友善,在靜靜地遠離市中心地帶,可以與寵物🐶一同用餐都係一件開心嘅事☺️———————————————————————————🍽虎蝦🦐、阿拉斯加蟹肉🦀、粉紅汁手工意粉🍝💬超多蟹肉,汁醬好濃厚,味道調得唔錯,虎蝦亦彈牙☺️.🍽炸雞🐔牛角包🥐窩夫🧇💬第一次食牛角包🥐口感嘅窩夫🧇,又幾好味,炸雞🍗超有軟殼蟹質感,夠鬆軟,仲有煙肉、薯餅、沙律🥗,已經好豐富😋.🍽大啡菇芝士安格斯牛肉漢堡包🍔薯條🍟💬芝麻包夠有質素,香脆可口,牛肉漢堡偏生但肉嫩多汁,成件事就係已經很滿足☺️.🍽魚子醬、煎鵝肝、牛油果🥑班戟💬每層班戟都塗滿牛油果醬,鵝肝夠油份又香口,食晏都有如此選擇實在難得😎.🍽即焗法式蘋果🍎金寶配雪糕🍦💬甜度過濃,但口感幾好,即叫即製,指定配雲呢拿雪糕🍦,中和甜度😅.☕️凍抹茶梳打、熱鮮奶咖啡、伯爵茶朱古力💬飲品仲有好多選擇,有特調、有咖啡☕️或者朱古力🍫一樣精美
———————————————————————————
🍽虎蝦🦐、阿拉斯加蟹肉🦀、粉紅汁手工意粉🍝
💬超多蟹肉,汁醬好濃厚,味道調得唔錯,虎蝦亦彈牙☺️
🍽炸雞🐔牛角包🥐窩夫🧇
🍽大啡菇芝士安格斯牛肉漢堡包🍔薯條🍟
🍽魚子醬、煎鵝肝、牛油果🥑班戟
🍽即焗法式蘋果🍎金寶配雪糕🍦
☕️凍抹茶梳打、熱鮮奶咖啡、伯爵茶朱古力
💬飲品仲有好多選擇,有特調、有咖啡☕️或者朱古力🍫一樣精美
2021-09-27 1538 瀏覽
27.09.2021 星期一Peloton 屯門御海灣開了幾間cafe,上次試了Sogno CafeX雞翼山,今次試試Peloton ,這間面對屯門泳池輕鐵站,好方便,一眼就見到。可能這個緣故,比較受歡迎,若假期多要排隊等,除非在九時一開門就到。我今天平日選擇了早上十一時,還有不少座位;但過了十一時半,人流就開始多。不說不知,原來可以上網訂位,下次可以試試。餐廳原來屬於單車公司,所以餐廳內放置了單車產品;而且歡迎帶上寵物,今天就見有四隻老虎狗,好乖巧跟著主子呀。餐廳樓底很高,空間感充足,坐得舒適。服務也很週到,笑容可掬,女職員還主動介紹美食同飮品。午餐:Veg All Day Breakfast 有鮮果乳酪,扒番茄,大啡菇,茄紅豆,牛油果,脆薯餅,黑松露多士……好豐富美味;牛油果好新鮮,脆薯餅是真的用薯仔造,好明顯同普通不同,好味得多。牛油果芝士安格斯牛肉漢堡包薯條安格斯牛肉好大塊、好足料,肉質豐富,連薯條也脆卜卜,正呀Honey Latte HOT:想不到如此好飲,咖啡味不太重,又不會太甜,適合這個平時不喝咖啡的我。拉花也好漂亮。Peach Oolong :一壺慢慢飮,淡淡的桃香味,

27.09.2021 星期一

Peloton

服務也很週到,笑容可掬,女職員還主動介紹美食同飮品。

午餐:

牛油果芝士安格斯牛肉漢堡包薯條
安格斯牛肉好大塊、好足料,肉質豐富,連薯條也脆卜卜,正呀

Honey Latte HOT

Peach Oolong :一壺慢慢飮,淡淡的桃香味,可以消滯,配漢堡包剛好。
Peach Oolong

好豐富美味的午餐,環境、服務、美食💯分,不再多說,大家自己來嚐嚐!
Veg All Day Breakfast 、牛油果芝士安格斯牛肉漢堡包薯條、Honey Latte HOT
2021-09-27
Honey Latte HOT
Peach Oolong
2021-09-25 313 瀏覽
Peloton係一間屯門新開嘅cafe,位於屯門泳池站嘅御海灣地下~ 呢間Cafe係用單車做主題,無論係門口定餐廳入面都擺咗唔少單車相關嘅物品裝飾,連員工嘅服飾都係運動風🏃🏻‍♀️🚲不過可能因為新開+店入面嘅座位比較少,佢哋11:30開門無耐就full咗,我同朋友11:45去到就已經要排隊,最後總共排咗接近1個鐘先入座😬 但好彩嗰個位都唔太曬又有啲風,所以排隊都唔算太辛苦🙈 食物種類方面就同一般嘅cafe差唔多,都有all day breakfast、意粉、小食、咖啡,整體嚟講味道正正常常,無太大驚喜😂 不過屯門真係比較少呢種有特色佈置嘅主題cafe,仲要係pet-friendly嘅就真係無幾多間,所以都值得嚟試一試~•🥢 炸雞牛角包窩夫 $78除咗有炸雞同埋牛角包窩夫之外,仲有脆煙肉、薯餅同埋沙律,都幾豐富,擺盤都有啲有趣🤣 將啲炸雞放咗喺薯餅同croffle中間,但其實食嘅時候都係將佢哋攤返開🙈 炸雞係炸到表面好乾身好脆嘅,炸粉有少少厚,入面肉嘅部份有啲少😬 Croffle嘅口感有啲太實,無咗牛角包嘅鬆軟酥脆口感;薯餅、脆煙肉同沙律就正正常常~不過成個配搭就有啲太乾,如果有返少少醬汁

🥢 炸雞牛角包窩夫 $78
除咗有炸雞同埋牛角包窩夫之外,仲有脆煙肉、薯餅同埋沙律,都幾豐富,擺盤都有啲有趣🤣 將啲炸雞放咗喺薯餅同croffle中間,但其實食嘅時候都係將佢哋攤返開🙈 炸雞係炸到表面好乾身好脆嘅,炸粉有少少厚,入面肉嘅部份有啲少😬 Croffle嘅口感有啲太實,無咗牛角包嘅鬆軟酥脆口感;薯餅、脆煙肉同沙律就正正常常~不過成個配搭就有啲太乾,如果有返少少醬汁會好味啲😬 (啱啱再睇返menu先發現原來係有配「蜜糖芥末汁」,但當日食嘅時候應該落漏咗😥)
炸雞牛角包窩夫

🥢 虎蝦、阿拉斯加蟹肉、粉紅手打意大利粉 $98
呢個意粉係朋友揀嘅~ 佢哋嘅手工意粉有種好似烏冬嘅彈牙口感,幾特別😋 成個意粉都幾有蟹味,醬汁入面食到一絲絲蟹肉,虎蝦好彈牙,但整體嚟講調味比較淡~

🥢 All Day Breakfast $128
另一個朋友食嘅呢個All Day Breakfast好豐富🤩客人可以揀炒蛋、水煮蛋或者煎蛋,朋友就揀咗炒蛋~ 炒蛋炒得好滑;煙肉亦都好脆好乾身;大啡菇都好juicy👍🏼
另外,比較特別嘅就係個多士同沙律😳 Menu係寫黑松露多士,但嚟到嘅時候係一片啡色類似麥包嘅多士,但食落又真係食到輕微嘅黑松露香,而且烘得好脆身🤩沙律嘅菜好新鮮,個醬唔係用普通沙律醬/沙律醋,而係一個深色嘅醬,食落有啲藍莓醬嘅酸甜味,真係幾特別,而且幾開胃😋
All Day Breakfast

🥢 黑松露醬脆薯條 $56
呢個薯條超級脆,口感係有空氣感得嚟,入面又保留到薯蓉嘅質地👍🏼 加埋個黑松露沙律醬,黑松露味係聞同食都幾濃味,點薯條真係好好食😍🤤

🥢 蜜糖芥末雞翼 $60
一份有4隻雞翼,個蜜糖芥末醬係直接淋係炸雞翼上面,味道唔太濃,所以食落有啲普通~ 不過啲雞翼係炸得唔錯嘅,外面乾身,入面嫩滑~
蜜糖芥末雞翼

🥢 Hojicha Latte (Iced) $44
呢到嘅飲品都比較細杯🙈 佢哋用焙茶做咗啲掛杯嘅花紋都幾靚~ 飲落焙茶味算濃,而且唔太甜,飲到鮮奶嘅順滑口感🤤 但我嘅濃茶控朋友表示茶味可以再濃啲🤣
Hojicha Latte

🥢 Dirty Coconut $50
呢杯係店員嘅特別推介,因為佢同出面飲嘅Dirty有啲唔同,佢哋用咗椰奶取代鮮奶,飲落個口感更加順滑,而且比較厚身,所以飲嘅時候要飲大啖啲先可以一次過飲晒上層嘅espresso同下層嘅椰奶~
Dirty Coconut

🥢 Earl Grey Chocolate (Iced) $42
朋友飲嘅呢杯Earl Grey Chocolate,上面加咗啲朱古力碎做裝飾,飲落Earl Grey味好濃,朱古力味係偏甜嘅,朋友覺得可以接受~ 我就覺得如果朱古力味再濃啲就更正喇😛
Earl Grey Chocolate
All Day Breakfast
蜜糖芥末雞翼
Hojicha Latte
Dirty Coconut
Earl Grey Chocolate
2021-09-25 286 瀏覽
網友 話御海灣入面嘅新cafe PELOTON,這裡除了有單車維修外,還有露營物品出售,店員推介必吃食物,質素真係都相當唔錯虎蝦阿拉斯加蟹肉意粉 $98炸雞牛角包窩夫$ 78蘋果金寶雪糕 $68其實有少少插曲,話說我地落左個蘋果金寶甜品,點知佢落錯單俾左Brownie我地,我地話冇所謂,反正價錢差不多68蚊!之後佢話免費補番個蘋果金寶俾我地!今時今日仲有咁好嘅服務態度,難以置信!
虎蝦阿拉斯加蟹肉意粉 $98
炸雞牛角包窩夫$ 78