2021-09-22 143 瀏覽
趁着中秋節假期,同朋友去咗呢間以單車概念裝修的店舖食lunch。上次經過店舖未開門已經好多人喺度等位,所以我一早打電話黎book枱,咁樣就可以避免等候。👍🏻餐廳除咗用單車概念設計之外,仲有山系同單車🚴用品買添;最驚喜嘅係,餐廳對動物有善,可以介紹有冇小孩嘅朋友過嚟一齊食飯,正👍🏻我同朋友一坐低就叫咗兩杯鮮橙汁,係係鮮橙汁,真係新鮮有粒粒果肉,充滿維他命C😆😆😆。我哋點左一個虎蝦、阿拉斯加蟹肉、粉紅手打意大利麵,水牛雞翼,同我期待已久的東星斑炸魚薯條🍟。結尾我哋仲叫咗一杯熱蜂蜜咖啡同埋凍朱古力。粉紅手打意大利麵真係好好味😋佢嘅汁好濃郁而且好有層次,面面有別於出邊嘅機出,有啲攣攣效果,配搭哈哈哈,係係三隻大蝦,下次一定會再叫。我期待已久的東星斑炸魚薯條,真係同出面嘅雪藏魚好大分別,肉質效果出色,平時只有中式店舖才能夠食嘅魚,能夠做到炸魚,就算一個人食飯都唔使驚,可以叫啦🤣🤣🤣。水牛雞翼肉質都好滑,唔會乾爭爭又大隻,好味。咖啡我梗係要喺日本出名嘅蜂蜜咖啡啦,進入秋天飲啲蜂蜜,喉嚨就會比較舒服😌。下次帶埋Ms. H過嚟先😁😁😁

下次帶埋Ms. H過嚟先😁😁😁
水牛雞翼
蜂蜜咖啡
招牌朱古力
2021-09-19 165 瀏覽
終於可以唔使帶住3隻寶貝搭車去嘆咖啡啦,今次行去就得啦好方便,新樓御海灣開左幾間新食店,見佢可以比狗狗入去嘆住冷氣食野光明正大咁,係屯門區真係少之又少。環境都好特別,好多單車露營擺設好有feel,感覺好relax,但室內坐位唔多,等天氣冇咁熱咁就可以坐外面。店員好有禮貌,而且對狗狗態度非常有善,如果有增設狗狗餐就好啦。講番食物,我點了甜點,牛角包窩夫超好味食落鬆脆又唔油,cappuccino 正常水準,價錢合理。現在有online booking 更方便
現在有online booking 更方便

牛角包窩夫
cappuccino
2021-09-19
牛角包窩夫
cappuccino
2021-09-17 160 瀏覽
此cafe 的老闆只做熟客生意,我哋walk in 門口等咗30分鐘,但老闆竟然安排比我們遲來的兩枱客先入坐,原因是他們是訂枱客,但我哋問過其他員工暫時只有walk in 不設預訂,明目張膽打尖,既然只做熟客就不要浪費其他客人的時間
2021-09-11 214 瀏覽
大啡菇Homemade pasta勁好味,豬鞍煎到脆邊又係好好食,配蘋果蓉好啱feel,加48蚊轉套餐就有沙律麵包同餐湯,蕃茄沙律配日式麻醬,最like係夠多醬,平時食沙律最怕唔夠醬,麵包係烘過熱辣辣上碟,南瓜湯絕對係自家製,唔係粉開嗰啲,勁推Earl grey chocolate, earl grey味勁香濃,又不失朱古力嘅味道,老公點嘅latte都好好飲,落單時仲會問你咖啡豆想要nutty定fruity,同場有人生日仲會特登播生日歌送上蛋糕,絕對係窩心小店
2021-09-11
  • Earl  grey  chocolate
  • Homemade  pasta
2021-09-11 159 瀏覽
屯門人又多間好吃的Cafe啦!御海灣開了一間以單車露營為主題的Cafe,正正就在屯門泳池站旁邊,一下車就會見到~Cafe 11:30am營業,聰明的我準時來到,原來都已經有10個人左右在等位了(吃驚)。餐廳位置不算多,訂座的人沒來到,幸運地我們等了大約15分鐘入座。食物主要是西餐,Cafe很多人手,可能是剛開業的關係,落單時有少少混亂(店員說系統出了問題,要重新對單和落單),但老闆和店員都很有禮貌,而且每枱都主動送了一客磨菇湯和麵包。我們點了:* 牛油果芝士安格斯牛肉漢堡包薯條賣相很吸引,麵包很香脆,牛肉意外地厚,有大路的生菜、蕃茄、洋蔥(生的),牛油果醬都好吃。薯條熱辣辣的,很好吃,配了少少沙律菜都很有誠意。如果menu寫明牛肉的熟度,或下單時問問客人是否需要全熟,就完美了。我那份的牛肉中間很生,老闆說牛肉是和牛所以不會很熟(但呢隻生我真的不懂欣賞🙈),如果有需要下次可提出要全熟~* 黑松露煙三文魚手打意大利麵個source很香濃,材料都豐富,麵的質感很特別,似平時吃的湯麵~朋友說吃到最後有點膩,可能share來吃比較好~* Hazelnut Chocolate 稍為偏甜,朱古力味不

我們點了:
* 牛油果芝士安格斯牛肉漢堡包薯條
牛油果芝士安格斯牛肉漢堡包薯條

* 黑松露煙三文魚手打意大利麵
黑松露煙三文魚手打意大利麵

* Hazelnut Chocolate
稍為偏甜,朱古力味不算濃
Hazelnut  Chocolate

* Peach Oolong Tea
樣子普通所以沒拍照,不連茶葉上的~朋友說很有桃味。

訂座暫時是ig inbox (@peloton.HK), 我們走的時候人龍更長喔~希望下次能坐到打卡位啦🥺
2021-09-11
15 分鐘 (堂食)
牛油果芝士安格斯牛肉漢堡包薯條
黑松露煙三文魚手打意大利麵
Hazelnut  Chocolate
2021-09-11 124 瀏覽
新樓盤御海灣附近有單車線🚴🏼‍♀️ 周圍陸續有新餐廳同cafe打下😍 Peloton咖啡店除咗咖啡之外,亦有售單車服裝及camping產品😊 鼓勵大家保持健康體魄💪🏼 .🍳All Day Breakfast $128: 脆煙肉、德國腸、大啡菇、薯餅、黑松露多士、水煮蛋😍 款式多而且質素不錯,製作認真😚.🥖Smoked Salmon, Parma Ham Egg Benedict $78: 煙三文魚及巴馬火腿同Benedict蛋好match😆 兩隻🍳都夠流心❤️ 牛油果烤粟米醬令醬汁減低膩度☺️.🥗Portobello, Avocado Sweet Corn Puree, Kale Salad $78: 羽衣甘藍配上大啡菇、牛油果烤粟米醬 及黑醋汁好fresh😊 適合減肥人士😉.🍗Buffalo Wings $60: 水牛城雞翼外脆內嫩,味道比一般少辣,非常香口惹味👍🏼.🍫Iced Hazelnut Chocolate $42: 凍榛子朱古力好香濃,飲落似繽紛樂🤣 仲好有心思刨咗唔少朱古力碎,慢慢融落朱古力🥰.🤎Iced Hojicha Latte $44: 凍焙茶latte夠濃郁😋 仲可以揀
🍳All Day Breakfast $128

🍗Buffalo Wings $60
: 水牛城雞翼外脆內嫩,味道比一般少辣,非常香口惹味👍🏼

🍫Iced Hazelnut Chocolate $42
🤎Iced Hojicha Latte $44
: 凍焙茶latte夠濃郁😋 仲可以揀skim/oat milk!