2019-01-08 253 瀏覽
元朗嘅pepper lunch擁躉終於唔使去其他區食喇,yoho mall II 已經開左間等緊你地!極力推薦俾鍾意食芝士嘅人,唔好淨係食普通鐵板牛肉飯,要加啲配料,我就會揀有芝士嗰個set😍😍 另外,加少少錢會可以揀個set,可以揀沙律 薯蓉 湯,仲有杯嘢飲!

2019-01-08 155 瀏覽
哈哈,香港,趁著天氣好,又來啦~今天逛元朗這邊,可以在商場待一整天,各種買買買,到了先解決午餐,第一次來吃這家,屬於快餐式的,鐵板黑椒牛肉飯,看起來好開胃啊,味道不錯,54港幣一份,加錢還能配飲料,性價比OK~
2018-12-04
2018-12-29 166 瀏覽
Hohoho,聖誕後大魚大肉,洗左吾少錢,又飲又食又禮物,成頸血後決定要止止血,Pepper lunch 雖然吾係最平但勝在可以免費加飯,有時肚餓添多少少飯就更好,天氣凍,容易肚餓,我既例牌黑椒雞肉飯加飯加芝士加歺,有野飲又有小食,$7x吾算過分,最緊要係又快又正,次次食親都味道不變,個汁我次次都落好多,好野味順帶一提其實距都好多選擇,又有咖哩又有牛扒,奄列,滑蛋系列,可以每次試吾同野,不過我比較專一🤣🤣

2018-12-25 181 瀏覽
今晚去行yoho晚餐本來想快快手手找間餐廳食就算,點知去到某間店門口睇一睇價格,同pepper lunch差不多,反正好耐冇食鐵板,就去pepper lunch啦!去到等了又等,都等左半個鐘終於到我地啦!今次餐牌多左d新野食啊!兩個餐都轉set,有得選麵鼓湯或薯溶或沙律加可樂!另加十元一舊三文魚!依set係普通牛肉多飯,好窩心職員另外俾多一碗飯又唔使另加錢,完全好岩晒同小朋友share.一個餐唔夠食,兩個餐又多得滯食唔晒!自己整到岩自己口味既熟程度依個新set好豐富,有漢堡扒,雞扒加牛肉,額外加十元要埋三文魚!可同一時間試晒幾款肉既味道!好好味啊!不過有點熱氣總括黎講我覺得好味好香口食極唔厭!
今晚去行yoho晚餐

總括黎講我覺得好味好香口食極唔厭!
2018-11-22 223 瀏覽
這間店鋪己經食過無數次,因為太好食了!今次我叫了黑椒牛肉飯。店員會幫客人送到就坐的枱上,當一送到枱上時,味道己經沖上鼻內,還有鐵板的味道。牛肉是生的,需要靠鐵板的熱力令牛肉做到熟的結果,牛肉是簿切的。所以好容易便可以熟透。黑椒味加上牛肉,令牛肉的味道更特岀👍🏻牛肉的份量都很多,價錢又很大眾化。便宜的價錢,便可以食到鐵板飯, 簡直是物超所值!至於飯在鐵板上,再加上鐵板的熱力,有些飯會變成飯焦。但又不會因為鐵板上有油,便變得油膩!
這間店鋪己經食過無數次,因為太好食了!
今次我叫了黑椒牛肉飯。
黑椒味加上牛肉,令牛肉的味道更特岀👍🏻
牛肉的份量都很多,價錢又很大眾化。
便宜的價錢,便可以食到鐵板飯, 簡直是物超所值!
2018-09-16 401 瀏覽
pepperlunch:煎蛋雙份漢堡扒($71)食pepper lunch最愛既都係聽到汁倒落去果下既滋滋聲。食物質素不過不失,舊薯蓉都似係溝粉出來的,加多10幾蚊變餐埋單要80幾蚊,lunch黎講其實食到decent西餐了,總括而言係簡單、快捷之選👍🏻元朗呢間分店地方闊落,仲有BB highchair提供,有送餐服務,比一般food court服務完善👍🏻🈵🈵🈵⏺⏺可以encore
pepperlunch:煎蛋雙份漢堡扒($71)

🈵🈵🈵⏺⏺可以encore
2018-09-12 358 瀏覽
當晚無乜胃口,“友人”點左極量黑椒牛肉飯,我就負責食雪糕。極量黑椒牛肉飯+三文魚+汽水+雪糕($94)加錢既三文魚份量:正常加錢既三文魚味道:好食以極量而言,牛肉既份量:多牛肉既味道:好味飯既份量:正常(個人口味:4.2/5)*我就覺得一般,無乜特別焦糖雪糕雪糕係叫上既。望落好細杯,其實雪糕份量好多。焦糖超甜。(個人口味:3.1/5)上菜速度好快,侍應都唔會催人走。明白尼間餐廳係專做鐵板飯,但煙味真係好重。勝在可以自己炒下鐵板飯玩下。
當晚無乜胃口,“友人”點左極量黑椒牛肉飯,我就負責食雪糕。

極量黑牛肉飯+三文魚+汽水+雪糕($94)
加錢既三文魚份量:正常
加錢既三文魚味道:好食
以極量而言,
牛肉既份量:多
牛肉既味道:好味
飯既份量:正常
極量黑掓牛肉飯
(個人口味:4.2/5)
*我就覺得一般,無乜特別

焦糖雪糕
雪糕係叫上既。望落好細杯,其實雪糕份量好多。焦糖超甜。
焦糖雪糕
(個人口味:3.1/5)

2018-08-28
2018-08-21 265 瀏覽
今晚與朋友們去元朗形點行街,行行下都兩點幾,感覺有點肚餓,所以去了Pepper Lunch醫肚! 點知呢間鋪都比較旺,我們都要等第三張檯!等左約十分鐘終於有位了,職員安排我們就座了,我們便出去點餐!而我就點了芝士奄列雞肉飯套餐!而這間鋪有送餐服務!餐來了,有一塊厚厚的芝士奄列在白飯上面,旁邊有切碎了的雞扒!看起來很簡單,但十分好味! 芝士浸入厚厚的奄列裡面,切開就見到裏面蛋汁滿溢,絕對滑溜!而雞扒也非常嫩,很好吃!加上飯在Pan上能保存熱既溫度! 整體對這個快餐很讚!

2018-08-05
午餐
2018-08-06 278 瀏覽
太耐無食胡椒廚房,今日黎到Yoho行街,見到無人等位,就入去食午飯。以前食親通常都係food court, 好少會去一間鋪頭食,安排入座後,會有你枱no., 記得落單的時候清楚講自己的枱號呀,唔係會惹黎混亂。依間pepper lunch 可以加$15轉SET, 多杯飲品同雪榚。我揀左黑椒三文魚飯,凍檸茶同焦糖味雪糕。之後就可以返埋位等,有職員送餐。送到黎個鐵板都仲好熱,D飯煎到脆脆地,不過D飯好似唔係珍珠米? 三文魚都數量都可以,加埋D調味汁,要食哂成個飯無難度。焦糖味雪糕甜左D,但對岩岩食完個咸飯都可以中和返,同埋餐廳較熱,所以食杯雪糕都可以消下暑。

黑椒三文魚飯
2018-08-05
15 分鐘 (堂食)
黑椒三文魚飯
2018-07-24 234 瀏覽
因為太耐無食鐵板了好懷念果種味道所以今日專程同男朋友去元朗食我叫左極量牛肉鐵板(加蛋加芝士)再加錢配套餐(有小食同飲品)本身小食仲諗住有雪糕食...但雪糕機壞左有啲失望無辦法之下揀左薯蓉,口感都唔錯..下次再食返雪糕啦而飲品揀左橙汁果種專屬香味真係難而用文字形容男朋友揀左芝士蛋包飯配漢堡排小食揀左湯,飲品都係橙汁總共係$191,食到我地勁飽我有2/5係比左男朋友食...因為太飽了但要注意一點成身都係燒燒鐵板味
因為太耐無食鐵板了
好懷念果種味道
所以今日專程同男朋友去元朗食

我叫左極量牛肉鐵板(加蛋加芝士)

再加錢配套餐(有小食同飲品)

本身小食仲諗住有雪糕食...
但雪糕機壞左
有啲失望
無辦法之下揀左薯蓉,口感都唔錯..
下次再食返雪糕啦

而飲品揀左橙汁

果種專屬香味真係難而用文字形容

男朋友揀左芝士蛋包飯配漢堡排

小食揀左湯,飲品都係橙汁

總共係$191,食到我地勁飽

我有2/5係比左男朋友食...因為太飽了

但要注意一點
成身都係燒燒鐵板味

2018-07-14 146 瀏覽
I always pass through yoho mall and today I decided to try pepper lunch as I saw they had a new item on the menu.Everything is perfect.I tried the chicken with egg,prawns and nasi goreng sauce.But no taste of basi goreng.They just added some chili slices and walla no I goreng.The only thing is no greetings,no smile it's like a robot zone.When I sat down the table was dirty and no staff bothered to clean it.I also didnt had a tissue.so I just used my ticket push off the remainings down from the t
Everything is perfect.
I also didnt had a tissue.
so I just used my ticket push off the remainings down from the table.
The worst part is I had to eat the damm thing without touching the table.My hands also got tired.It was like I was back to work.LOL.
Luckly the food comes with a tray so may be that the purpose of the tray.
Pepper lunch~ We dont clean tables so just use the big tray for defense.
The food is great.
Please have a culture with smiles and happiness.
The art of smile is almost gone in hk now a days.
Everything seems like cynical.

2018-07-13
2018-05-09 411 瀏覽
今日屋企無飯食食自己,去左樓下商場食pepper lunch快食,都有好一段時無食過,今晚點左芝士奄列漢堡扒飯配咖哩汁$86😋佢仲有忌廉肉醬汁揀。倒汁入去果陣吱吱聲個飯好夠熱,漢堡扒都幾有肉汁,奄列入面既芝士都足料,唯有係個奄列唔夠滑,老左少少,整體味道不錯,快食之選👍🏻

2018-05-08 340 瀏覽
同男友行完山,返元朗食Dinner。商場內鏈鎖式餐店,環境乾淨,地方比較窄,買野食要去櫃枱點餐及付款後,回座位耐心等候,有職員會送餐來。每張枱都有教人點樣點餐,我地第一次食都唔洗問人極量肉眼牛扒$149,雖然牛好嫩口,但價錢略貴,分量不多,得5,6件食得,頭尾都係筋燒青魚拼雞扒$86,魚唔腥同夠滑,岩晒我呢個魚控,件雞都ok既,同分量似返d樣冰檸茶&可樂,凍飲唔洗加錢不設加一,唔係叫牛個D,一般餐都係100蚊有找,正常Dinner價錢,但以快餐來講價算貴。

同男友行完山,返元朗食Dinner。

每張枱都有教人點樣點餐,我地第一次食都唔洗問人

冰檸茶&可樂,凍飲唔洗加錢

2018-05-01
2018-04-29 256 瀏覽
好耐冇食過Pepper Lunch,仲記得Pepper Lunch一開頭喺香港開時啲質素都Keep得幾好,但近年唔知係咪太多分店緣故,食物質素真係比以前下降。今日叫咗個珍寶黑椒牛肉飯,以為珍寶會多過正常好多啦,原來嚟到時睇落唔係差得幾遠。店員放底時其實真係幾香嘅,啲牛肉生生地,要等一陣先熟,與此同時將啲粟米同啲飯撈埋佢。撈完後啲牛肉差唔多喇,試一試塊牛肉,有啲韌而冇乜味,要自行加啲鹽先掂,反而啲粟米又幾甜喎!Pepper Lunch主打係食牛肉飯,但依家比以前真係退咗步~
珍寶黑椒牛肉飯
2018-04-23
2018-03-01 373 瀏覽
發覺食pepper lunch要去門舖先好食,同food court嗰啲差好遠。今次黎呢間新開,夜晚唔洗等位。因為感冒淨係可以食豬肉同魚肉,但係成個餐牌得牛肉,所以最後只可以揀海鮮三文魚意粉。意粉賣相好靚,淋埋白汁好好味,趁熱食好快就食哂,好滿足,男友人例牌食牛扒就唔多講啦。
2018-02-07