2020-03-05 395 瀏覽
光顧元朗形點Pepper Lunch 感受本人曾光顧此店多次,深深感受到食物質素挺不錯。餐廳除了有出名、較多顧客點了黑椒牛肉飯,還有雞肉、三文魚、雞扒等鐵板飯。雖然吃了第一口是挺辣的,但牛肉很香口,鐵板伴飯吃起來很好吃,因此本人到貴餐廳用膳留下美好的印象。服務質素方面,本店的員工服務也挺錯,有主動帶位,有笑容,亦有跟客人打招呼,服務態度挺積極。儘管貴餐廳用收取加一服務費,侍應、服務生也很有禮貌,說話語氣良好,很友善,故令本人十分欣賞其服務態度,值得再次光顧此店用膳。
光顧元朗形點Pepper Lunch 感受

• 黑椒雞肉飯、黑椒三文魚飯
2020-02-12 288 瀏覽
咖喱芝士牛肉鐵板我加咗$15轉餐個餐係午餐呢咁就有一個小食同埋一杯飲品跟我叫咗一杯檸檬茶同埋一個粟米湯個飯嘅煙銀度都好好材料都好豐富嚟到嘅時候咋渣聲感覺非常之新鮮有趣不過牛肉嗰個口到稍為薄左少少芝士都會拉斯都幾濃郁個效果都唔錯反而佢個咖喱嘅味道就一般,因為咖喱味道不算濃郁,主要我諗係個醬汁太少,不過唔緊要因為整體而言都其實係好好味嘅,而且佢哋仲有得免費加快,男士們可以喺俾錢落order之前同佢講要加番,個份量其實吳家飯係好夠女士食嘅!
咖喱芝士牛肉鐵板

不過牛肉嗰個口到稍為薄左少少
芝士都會拉斯都幾濃郁

個效果都唔錯

2020-01-10 275 瀏覽
第一次認識Pepper Lunch 是在日本旅遊時,當時已覺得非常抵食👍🏻若干年後已在香港開設很多分店,大部分進駐商場food court, 亦有獨立店舖😘今趟來到元朗形點2,餐廳位於商場頂樓(三樓)六點多來到已有幾枱客人。先找位置坐下,看完餐牌選好餐後、然後到門口點餐, 店員稍後會為你送上今次點了三個餐🍳🔸燒鯖魚拼雞扒$77每一份餐基本都附上白飯一碗、芽菜及粟米粒🌽 另外可以加配成為套餐。鯖青只是一般,但勝在経濟實惠,我還加配了一份秋葵🔸日式燒烤汁雞扒拼漢堡扒$69雞扒烤得嫩,肉汁👌🏻 漢堡扒的肉質紮實不鬆散🔸黑椒三文魚飯加極量芝士$80加左極量芝士、非常邪惡,把飯和芝士拌勻一起食,不到一半已覺得飽飽了食物全置在熱騰騰的鐵板上;而且蔬菜如粟米及芽菜的份量絕對不少哦!

今趟來到元朗形點2,餐廳位於商場頂樓(三樓)

今次點了三個餐🍳
🔸燒鯖魚拼雞扒$77

🔸日式燒烤汁雞扒拼漢堡扒$69
雞扒烤得嫩,肉汁👌🏻 漢堡扒的肉質紮實不鬆散

🔸黑椒三文魚飯加極量芝士$80

2020-01-06 206 瀏覽
昨日與朋友去了一間半快餐店形式的餐廳晚餐,元朗新元朗中心的🎈Pepper Lunch.  餐廳的環境比一般的快餐店舒適,座位比較寬敞, 據多了解這間餐廳原來是在日本連鎖經營,有200多間分店。套餐全部已鐵板上,價錢亦都比較大眾化👍, 套餐方面也比較靈活可單點追加。👍我點了一個✨燒靖魚拼雞扒加了秋葵$77配抬頭的醬油茄蒜蓉汁,味道很好,只是整道菜都比較油了一點,配白飯營是可以的。😋朋友點了日式燒烤汁雞扒拼漢堡扒$69都是簡單的食材,但拼在一起看似都是美味的👌另外還有黑椒三文魚飯加芝士$80這道菜應該是卡路里比較高的, 比較適合年輕人💪由於全餐廳都是鐵板餐,所以餐廳的油煙味都比較重,食完飯之後衣物就一定有一些味, 但還是可以接受的。👌

我點了一個✨燒靖魚拼雞扒加了秋葵$77

朋友點了日式燒烤汁雞扒拼漢堡扒$69

都是簡單的食材,但拼在一起看似都是美味的👌

另外還有黑椒三文魚飯加芝士$80

這道菜應該是卡路里比較高的, 比較適合年輕人💪

2020-01-05
2019-11-01 345 瀏覽
佢嘅咖哩汁好香濃咖喱味,而且仲有少少辣,佢係可以免費加飯,飯嘅份量都好多,好夠飽,但係蛋包飯個蛋好薄好少,而且個蛋好乾唔係濕濕地而且啲肉嘅份量都好少,不過啲肉都好香,好有肉汁,而且仲好香黑椒味,整個餐味道都不錯👍🏻

2019-09-19 259 瀏覽
Pepper Lunch outlets are located in a few places in HK. They do good and cheap fast food. We decided to try it after seeing so many locals enjoying the fare. We had a sizzle patter of chicken and one of beef and both were delicious.It is a fixed price and one can add a drinks package as well or just order individually. Staff were friendly and efficient. Good value.  All in all, it’s probably one of the best value for money meals you’ll get in Hong Kong.

2019-08-11 310 瀏覽
D雞肉係嫩滑彈牙有香味同鮮味既,全無異味...難以置信既好。我估係日本食材黎。D鯖魚同D雞肉一樣,生熟度啱啱好,好食,而且唔老唔腥,非常少見。哩個價錢對得起佢既質素。唯一不滿係個黑椒牛肉飯外賣,佢會撈成一碟比人,唔係飯餸分開。
2019-08-11
外賣送餐
2019-08-06 322 瀏覽
PEPPER LUNCH多常見在FOOD COURT,在元朗就有一間真真正正的店,可以叫的鐵板種類和配搭也比在FOOD COURT吃的多很多!因此小妹也經常去光顧!真的既好吃又抵食!一入店內,就聞到很香的鐵板肉香味!之前試過佢既意粉/雞肉/海鮮,始終小妹都係鍾情於佢個牛肉飯,牛肉味又濃又香,真係好出色!這是必食的黑椒牛肉飯,份量也很足,如果想食多D可叫珍寶。如果想飯濃郁一些,可叫有芝士的。好欣賞佢個鐵板夠熱!香氣四溢之餘,又可以足夠令D肉整熟,又有少少燒烤的香焦味,對於怕食生野既小妹來說是非常加分。餐枱上有牛肉汁,如果想濃味D亦可任加!小妹最喜愛佢D飯焦,少少脆底,又不會過焦,正!加$15,可以配飲品及小食/甜品,飲品方面,橙汁和芒果汁都值得推介,它們都是沒有加冰的,唔怕溝淡D味,但也涼涼地,好岩食鐵板時飲!小食方面,薯蓉份量正常,質感好薯,好香!甜品方面,朱古力雪糕是首選!佢既朱古力好濃郁,仲有朱古力小脆米點綴!食落都幾有層次!這間PEPPER LUNCH值得再去食!
PEPPER LUNCH多常見在FOOD COURT,
在元朗就有一間真真正正的店,
因此小妹也經常去光顧!真的既好吃又抵食!

一入店內,就聞到很香的鐵板肉香味!
之前試過佢既意粉/雞肉/海鮮,
始終小妹都係鍾情於佢個牛肉飯,
牛肉味又濃又香,真係好出色!

黑椒牛肉飯

這是必食的黑椒牛肉飯,
份量也很足,如果想食多D可叫珍寶。
如果想飯濃郁一些,可叫有芝士的。
好欣賞佢個鐵板夠熱!
香氣四溢之餘,
又可以足夠令D肉整熟,又有少少燒烤的香焦味,
對於怕食生野既小妹來說是非常加分。

餐枱上有牛肉汁,如果想濃味D亦可任加!

小妹最喜愛佢D飯焦,少少脆底,
又不會過焦,正!

加$15,可以配飲品及小食/甜品
飲品方面,橙汁和芒果汁都值得推介,
它們都是沒有加冰的,
唔怕溝淡D味,
但也涼涼地,好岩食鐵板時飲!

小食方面,薯蓉份量正常,
質感好薯,好香!

甜品方面,朱古力雪糕是首選!
佢既朱古力好濃郁,仲有朱古力小脆米點綴!
食落都幾有層次!

這間PEPPER LUNCH值得再去食!
2019-08-06
2019-07-22 208 瀏覽
呢間係非food court有堂食既pepper lunch,價錢就真係貴好多啦。貴左嘅錢 可能係服務費啦,你出去買完,佢送過嚟俾你嘅。但係我諗價錢你係平時食學生餐都要貴$20左右,就真係麻麻啦。
2019-07-16 232 瀏覽
無無聊聊嚟到Yoho,未係好肚餓就去Pepper Lunch 等下位先。相信會行街嘅香港人對Pepper Lunch 都唔會陌生,Food Court 版我食唔少,專門店體驗都係第一次。八點幾嚟到,攞飛後等大約20分鐘有位,店員指示枱號,行到最入嘅一張二人枱,枱面已被清理好並且擺放咗2本Menu 打開 menu簡直花多眼亂,想食牛,牛扒牛粒漢堡扒都好吸引,不過大熱天,食得太多牛怕會更燥底 (仲要係鐵板上) 所以兩拼三拼果D留返冬天食。出去排隊等叫時先見到有期間限定,一於試下意粉。返埋位後約十分鐘就有職員送餐,原來明太子醬係另上,仲有蛋黃醬掀起紫菜又見到有明太子,睇嚟都幾足料。醬汁拌勻,味道剛好唔算重口,意粉有點偏乾身,但都無損整體美味。同行嘅男朋友表示好肚餓,叫咗黑椒牛肉飯+芝士+蛋,仲加埋海鮮,值得一提係帆立貝5粒都只係加$15,算抵食了。仲加埋個焦糖味雪糕,上面又有可可脆脆,和諧又可以冷卻下口腔嘅熱氣,好美滿

出去排隊等叫時先見到有期間限定,一於試下意粉。

明太子牛肉意大利麵+秋葵

掀起紫菜又見到有明太子,睇嚟都幾足料。

21+芝士+蛋+帆立貝

日式焦糖雪糕

2019-07-16
20 分鐘 (堂食)
明太子牛肉意大利麵+秋葵
21+芝士+蛋+帆立貝
日式焦糖雪糕
2019-05-21 348 瀏覽
強烈建議元朗YOHO店裝返個卡機任何卡都唔收🤷🏻‍♀️商場泊車又要電子消費連鎖食店都唔收卡👎🏻👎🏻👎🏻店員態度惡劣 連落order都處理唔到店員自己口誤講錯order數量再三confirm佢錯 係都唔聽又由頭入過張單🤷🏻‍♀️食物水平一向都正常但訓練中既店員未training夠就建議聽下人講野好嗎
強烈建議元朗YOHO店裝返個卡機

食物水平一向都正常
但訓練中既店員未training夠
就建議聽下人講野好嗎
2019-04-09 401 瀏覽
Pepper Lunch 一直係係我既至愛,但好多時都開响food court,唔想爭位,所以好耐無食嚕。今日經過元朗yoho 2期呢間pepper lunch 難得係獨立鋪,時間早又無乜人,香噴噴既鐵板牛肉飯我泥嚕🤩🤩睇睇menu第一樣spot到既就係新嘢日式系列,梗係要試🤤🤤 。我地叫左個壽喜燒牛肉鍋($73),加$15跟餐要汽水同薯蓉。另外要左個傳統既黑椒一口牛扒飯($69)。香噴噴,最愛既pepper lunch 泥啦。先試壽喜燒,粉紅粉紅的牛肉好吸睛,大約有6、7塊,好抵食。醬汁唔多,得一少碟,落左之後好快就被牛肉吸收哂,打勻雞蛋,夾起牛肉,連飯一起吃剛剛好。加錢配的薯蓉也ok,正正常常。至於黑椒一口牛扒飯,香味依然,但好似無以前甘好食。即使唔係煮左好耐,肉質都有啲偏韌,但係個汁加埋粟米連飯食真係無得輸,太美味了🥰🥰聽講平日晚上泥度都要排隊,今晚我地好多枱任坐又有送餐服務唔使自己出去捧餐,幾十蚊攪掂一餐晚飯,Pepper Lunch毫無疑問係我即至愛。

2019-04-08
2019-03-25 364 瀏覽
無食Pepper Lunch一排又有新嘢。可能出咗好耐喺我無為意。出咗一個三拼黑椒飯 (牛肉、三文魚、雞肉)啱晒啲選擇困難嘅人,即喺我加芝士一定喺指定動作。其實唔喺呢個餐我都未試過叫雞肉,其實都唔錯呀第二樣新嘢喺飲品同特色小食。橙汁梳打(右圖),即喺橙汁加梳打水囉。都唔錯呀,有時飲橙汁覺得太甜。鮮果杯,三瓜西瓜,蜜瓜,哈蜜瓜算新鮮,無梅無怪味,都仲喺爽口嘅有時食厭咗沙律,生果都喺一個唔錯嘅選擇。有渣車嘅朋友福音!用八達通比錢都可享有泊車優惠
無食Pepper Lunch一排又有新嘢。
可能出咗好耐
喺我無為意。

出咗一個三拼黑椒飯 (牛肉、三文魚、雞肉)
啱晒啲選擇困難嘅人,即喺我

三拼黑椒飯  (牛,雞,魚)

加芝士一定喺指定動作。
其實唔喺呢個餐我都未試過叫雞肉,其實都唔錯呀

第二樣新嘢喺飲品同特色小食。

橙汁梳打(右圖),即喺橙汁加梳打水囉。
都唔錯呀,有時飲橙汁覺得太甜。
鮮果杯

鮮果杯,三瓜
西瓜,蜜瓜,哈蜜瓜
算新鮮,無梅無怪味,都仲喺爽口嘅

有時食厭咗沙律,生果都喺一個唔錯嘅選擇。

有渣車嘅朋友福音!用八達通比錢都可享有泊車優惠
2019-03-24
15 分鐘 (堂食)
三拼黑椒飯  (牛,雞,魚)
鮮果杯
2019-03-17 240 瀏覽
胡椒廚房是一間源於日本專門銷售牛扒的鐵板餐連鎖店 ,現在已經發展到在亞洲美洲澳洲 等地區有超過400間分店,其最大的特色就是廚房首先會以電磁爐打鐵板加熱至260度然之後再把未熟的牛肉放在鐵板上,因應顧客個人喜好而自行選擇是否板牛肉 烹熟進食。今天在yoho mall 嘗試了他們的新產品 極量肉眼牛扒 ,牛扒在鐵板內 燒 至 半熟 但發現 肉質非常鞋口 , 缺乏肉汁及柔潤感, 牛肉味道亦不濃烈 ,感覺就好像進食砂紙。 150元實在太貴。幸好傳統的黑椒鐵板牛肉飯 ,依然保持水準 ,材料豐富 熱鬧, 配上黑椒,惹味道十足!

珍寶牛肉飯
頂級肉眼扒
珍寶牛肉飯
2019-01-13 450 瀏覽
呢間食店係food court都很受歡迎,平民價錢可以品嚐到鐵板味道,大人小孩也很喜歡!Yoho Mall這𥚃不是food court 而是店舖,令人坐得很舒服,而且還有送餐服務,枱上面還有調味品!我差不多每一次都叫黑椒牛肉飯👍🏻每一次都沒有失準!另外一個是日式咖哩一口牛扒粒飯🍛日式咖哩甜甜的,牛扒粒就有些軟有些硬少少,而柚子雪糕🍦我覺得不錯呀!如果突然想食鐵板可以試下這家店👍🏻食品種類有很多選擇!
如果突然想食鐵板可以試下這家店👍🏻食品種類有很多選擇!
日式咖哩一口牛扒粒飯
柚子雪糕