2023-12-21
PHI coffee 終於喺近屋企嘅MegaBox度開咗店啦!因為之前都係去開太古嗰間,依家咁近真係可以成日帶小朋友去食pancake。呢間新店都唔例外,橫裝一樣好靚,但就到聖誕亦特別多咗好多聖誕裝飾。細妹一入到去就要同熊啤啤影相。我哋坐嘅卡位有一隻大嘅熊啤啤陪食,枱面亦都有啡色小熊🐻 小朋友真係會食得特別開心!而家呢一期係做緊聖誕期間限定,有小熊cross over 龍蝦嘅聖誕menu。我哋都提早食個聖誕大餐,點咗一個 紅噹噹龍蝦意大利飯,一上碟已經聞到香濃嘅龍蝦汁,risotto 質感一啲都唔硬,龍蝦肉滿滿的fill up每啖creamy意大利飯。另外order個 深海中的龍蝦潛艇,個熱狗包外脆內軟,一樣有滿滿嘅龍蝦肉做filling。沙律菜特別鮮甜,而且酸酸甜甜嘅汁令到食慾大增。食完main course,細妹最期待嘅pancake終於嚟啦。呢個期間限定 聖誕老人疏乎厘pancake超鬆軟又fluffy,上面有芝士奶蓋配合,又有cream同白朱古力同士多啤梨碎,加上每啖疏乎厘蛋香濃,我同細妹爭住食😆襯返個環境,飲咗一杯 小熊的朱古力泡泡浴,好cute呀!幾隻小熊好似真係喺度浸緊b
襯返個環境,飲咗一杯 小熊的朱古力泡泡浴,好cute呀!幾隻小熊好似真係喺度浸緊bubble bath🛁 而我都將減肥嘅使命擺埋一邊,飲咗個 Tiramisu coffee💕 大家都好唔捨得離開靚靚嘅Cafe,一定要再嚟!