2019-06-02 48 瀏覽
今日咁岩係附近行完街 ! 朋友話想食炸雞🍗~ 上網搵一搵就見到呢間啦~~望個餐牌都算唔錯 go gogogo la 黎到韓國鋪頭當然要嗌炸雞🐥 我地叫左一半半既口味分別係甜辣味同埋蜂蜜牛油味炸雞,講真呢度啲炸雞真係正,粉簿肉嫩多汁。推介推介👍🏻👍🏻三文魚菠菜忌廉意大利粉~ 呢個一入座餐廳職員就有同我地介紹! 本身鍾意食菠菜既我! 當然要試一試佢啦~ 呢個口味都算唔錯🥬 感覺上好啱健康嘅人士! 而且中間仲有少少三文魚🍣 同啲菌類 ~ 都幾好味卡邦尼意粉! ! 哇哇哇~一上枱真係勁香叫帶子雖然得兩粒!但兩邊都煎到金黃食真係好好味~ 玄米茶 + 石柳汁熱飲既話就係茶包咁上! 而我就比較喜歡石榴汁 石榴汁酸酸甜甜勁開胃

黎到韓國鋪頭當然要嗌炸雞🐥 我地叫左一半半既

卡邦尼意粉! ! 哇哇哇~一上枱真係勁香叫
帶子雖然得兩粒!但兩邊都煎到金黃食真係好好味~

玄米茶 + 石柳汁

熱飲既話就係茶包咁上! 而我就比較喜歡石榴汁
石榴汁酸酸甜甜勁開胃

2019-06-02 58 瀏覽
朋友仔今日生日當然要食餐好架啦成日睇韓劇既佢! 一定對韓國野好有興趣所以我地諗都無諗就book 左韓國餐廳啦🇰🇷呢個韓風芝士波 正到講粗口 熱辣辣超級足料 一啲都唔油膩 入面有同芝士好夾既好拍檔👉🏻薯仔 仲有芝士迷大愛既流心拉絲芝士 脆卜卜既外層包住暖笠笠既芝士薯蓉 加埋面層既芝士醬 下次再去如果唔叫呢個真係對唔住自己 大愛🥰🥰韓風薯絲雞肉伴飯 嘩 ! ! !我想講既係 呢座山一上枱 相都未影得切 10秒!係10秒已經比我地呢班愚公移走左呢座山 好 好 味 呀~~ 面層有脆卜卜既炸薯絲 仲有酸酸甜甜既沙律醬 加埋紫菜絲仲有白飯 好幸福呀~~不過希望紫菜絲下次可以多翻小小咁囉🤣🥰🤗帶子泡菜卡邦尼 淨係睇賣相都夠曬吸引👀 我比101分!!💯帶子比到驚喜我呀~~唔係一般貨色 又大粒又新鮮 抱住好奇心去點呢碟野 原來白汁同泡菜既組合 又唔錯喎 值得一試 仲有小小煙肉吊味添 呢個都係唔洗5分鐘就清盤 售罄❗❗🙆🏻‍♀群蟹派對 🥳 淨係聽個名 都夠曬威嚕! !無手軟多到爆既木魚絲 系道札札跳 手郁郁腳fingfing跳曬舞 就知道佢地真係開緊party啦🕺🏻💃🏼每片都有新鮮既蟹肉~ 加埋必
朋友仔今日生日當然要食餐好架啦

好幸福呀~~不過希望紫菜絲下次可以多翻小小咁囉🤣🥰🤗

帶子泡菜卡邦尼
又大粒又新鮮 抱住好奇心去點呢碟野

系道札札跳 手郁郁腳fingfing跳曬舞
就知道佢地真係開緊party啦🕺🏻💃🏼每片都有新鮮既蟹肉~ 加埋必須有既沙律醬 仲有原隻鮮蝦 正到爆炸 我地仲特意加錢要埋雙芝批邊 拉絲架!!!芝士呢樣野 !簡直係上帝賜比我既恩物
點解可以咁好味 我的天呀~🙌🏻🙌🏻thanks god 唔叫呢個的話 好大損失喔🤘🏻🤘🏼🤘🏽

飲品因爲唔太舒服所以飲熱飲
茶就最好架啦消脂
仲有少少玫瑰香 ! ! good 🥳🥳
2019-06-01 35 瀏覽
又到咗一年一次嘅聚會,我哋呢次揀咗美麗華的食四方入面的韓國炸雞同pizza舖的pizza maru。由於今日星期五,人特別多,好彩較早時已訂位而又準時到,店員好快安排座位,如果冇訂位就真係有排等。舖內裝修簡約精美,色彩繽紛,店內座位都算寬闊坐得舒服.薯角炭燒雞肉芝加哥pizza($179) Pizza 大大舊,又多芝士勁有口感性價比好高。Pizza 又大舊,又有咬口。雞肉又香又好味。蒜香甜辣秘製炸雞 ($108-6件)呢個炸雞非常非常之出色,雞皮炸得非常香脆,而且裏面嘅雞肉,充滿肉汁,非常之嫩滑, 而且甜味同辣味掌握得非常之好,唔會太辣又唔會太甜。三文魚菠菜忌廉意大利粉 ($163)用菠菜蓉嚟整意粉果唔到又幾好食。香辣海蝦玫瑰意粉($128)呢個意粉辣辣地,味道唔算太突出,不過啲海蝦幾好味,賣相唔錯。漁夫番茄燴海鮮($187)好多海鮮配料嘅海鮮鍋,但配料就略嫌少咗啲。熱情芒果冰茶 ($48)熱情果配芒果的味道都幾特別,又清新解渴。

舖內裝修簡約精美,色彩繽紛,店內座位都算寬闊坐得舒服.

薯角炭燒雞肉芝加哥pizza($179)

蒜香甜辣秘製炸雞 ($108-6件)

三文魚菠菜忌廉意大利粉 ($163)

用菠菜蓉嚟整意粉果唔到又幾好食。

香辣海蝦玫瑰意粉($128)

漁夫番茄燴海鮮($187)

好多海鮮配料嘅海鮮鍋,但配料就略嫌少咗啲。

熱情芒果冰茶 ($48)

熱情果配芒果的味道都幾特別,又清新解渴。

2019-06-01 66 瀏覽
Pizza Maru 位於美麗華4樓食四方,朋友話依家嘅韓國美食,又平又抵,但係我哋依度共進晚餐。開放式嘅餐廳,光線明亮,服務員親切有禮,適逢食飯時間,好嘢就梗係要等位㗎啦,但係好快,服務員哥哥就已經安排左兩個位俾我哋,果然快手呀。Pizza既選擇有好多,睇到眼花撩亂,真係有選擇恐懼症啊,到最後揀咗呢款群蟹派對,仲加咗芝士邊,無辦法啦我哋兩個芝士控。我地叫左個細既,上面好多蟹同蝦肉,充滿住韓式既醬汁,芝士邊夠曬邪惡,想減肥?下次啦。由於有選擇恐懼症,炸雞,我哋揀咗兩隻味,甜辣醬同牛油蜜糖,我自己就偏向牛油蜜糖多啲,因為聞落去好香甜,份外窩心,新鮮炸起,金黃色,十分之脆身,裏面嘅雞,保持肉汁嘅水亂,而且肉質好滑,一啲都唔會加到乾身,就算連雞胸都唔會鞋口,果然好味呀。帶子紅菜頭意粉,帶子夠晒大啦頭先同菜頭意粉粉紅色,完全俘虜咗我呢個少女嘅心,原來裏面仲有一啲明太子,辣辣地麵質又彈牙,真係食到停唔到口呀。

2019-05-31 50 瀏覽
It has been awhile since we last visited Pizza Maru, thus we decided to have dinner there tonight. It was located at Mira Place One, few minutes walk from Tsim Sha Tsui MTR.Besides serving the traditional Korean fried chicken, they served pizza, pasta, risotto, desserts and drinks etc.Lychee cooler ade - It was gassy and refreshing. Even though there is no lychee meat in it, it has strong lychee taste and sweet in taste. Creamy spinach linguine with roasted salmon - Linguine was cooked till chew

Creamy spinach linguine with roasted salmon - Linguine was cooked till chewy and creamy in taste. It has strong spinach taste and roasted salmon was soft and smooth and mushroom was chewy too.

Calamari - It was huge and round in size, and was fried till crispy and was very chewy, like chewing on rubbery texture.

Original fried chicken - Like previously, it was fried till the skin was soft and crispy. When i took a bite, the juice came flowing out and was soft and smooth. It was flavourful as well.
2019-05-30 87 瀏覽
Pizza Maru,聽個名,應該食pizza,但覺得pizza太多,所以選了其他食物,但原來有驚喜,每樣食物都有水準。蜜糖柚子花園沙律有菠蘿,綠葉沙律,車厘茄,核桃,杏仁片,粟米,巴馬臣芝士,及最重要有蜜糖柚子沙律醬。酸酸甜甜開胃醒神。蟹肉蘑菇湯湯濃稠,味道適中。飲到啖啖的蟹肉和蘑菇蓉。蜂蜜蒜泥炸雞雞件炸得香脆,不會太厚粉來炸。重點是它的蜂蜜蒜泥醬,Yummy!每件雞件也蘸上蜂蜜蒜泥醬,甜甜地,又有蒜香味,十分惹味~帶子泡菜卡邦尼意粉材料豐富有帶子,蘑菇,泡菜,紫洋蔥,煙肉,忌簾醬,意大利香芹,火箭菜,辣椒碎和帕馬森芝士粉。帶子彈牙,意粉有泡菜和辣椒碎的原故,微辣。泡菜意粉雖第一次吃,但評價正面。

蜜糖柚子花園

蟹肉蘑菇湯

湯濃稠,味道適中。飲到啖啖的蟹肉和蘑菇蓉。

帶子泡菜卡邦尼意粉

2019-05-27 147 瀏覽
Lunch hour 去咗尖沙咀uniqlo 買兩件恤衫, 順便同個同事喺美麗華食埋lunch之前行開呢頭都唔過呢個角落有呢間餐廳,可能係新開?好似都有一排冇食韓國嘢,而且見呢度裝修都幾靚,地方闊落。新派韓食都幾有創意,煮法味道都好破格,之前一直都好少試,今日開了眼界。大醬蕃茄八爪魚見到菜式真身的一刻都幾感動,因為都係少有嘅真身靚過上鏡的。雖然份量唔係大,不過後表面上看都見到好多餸,而味道就辣辣地的,意粉嘅口感都幾好。蜜糖柚子花園好開胃的一個沙律,仲有好多合桃夠晒健康!醬汁係甜甜的,好健康唔油膩烤三文魚薄餅(番茄醬底) 連Pizza都有得食!三文魚焗都好香,個邊邊都幾脆。係lunch set嘅其中一個,本身見到九吋, expect係細細地,但係出到嚟又好似幾夠食喎秘製青口鍋呢個真係超正! 冇諗過海鮮都咁出色,果汁好滑,好濃郁。而且仲係用咗藍青口,青口肉特別滑。

大醬蕃茄八爪魚

蜜糖柚子花園

烤三文魚薄餅(番茄醬底)

秘製青口鍋

2019-04-29
午餐
2019-05-25 72 瀏覽
服務態度一般但食物真係唔錯,我地一行四人,其中有一位係嬰兒,我地三位大人叫咗雞同pizza,係食唔晒,可能係我地細食。雞我地叫咗2種味係唔錯,如果你好似我地咁貪心想一個價錢食2種味,呢款雞就係最好!pizza叫咗韓國炮菜味,感覺同平時pizza差不多無驚喜
服務態度一般
👭Pizza Maru(尖沙咀)👭1⃣特色綠茶薄餅 - 蒜香雞(燒烤醬底) $122呢間餐廳係韓式同西式crossover 既,所以有好多唔同種類既薄餅,例如有芝加哥薄餅、經典/特色綠茶薄餅等,除此之外,手工批邊都有3款🙈38心大心細左好耐,最終揀左9”既特色綠茶薄餅,蒜香雞口味,無升級手工批邊,要返regular。9”既pizza分成6等份,38每人3塊岩岩好😝薄餅烤到好脆口但又唔會過硬,保留住麵包既口感😍食落餅底帶有陣陣綠茶味,感覺好清新👍🏾每一塊pizza都有大大塊嫩滑既烤雞、清爽既彩椒、香甜既車厘茄同車打芝士,配搭微甜既燒烤醬,38食到停唔到口😋2⃣火辣海鮮年糕 $8338開頭以為年糕份量會好多,點知得8~10塊左右,但海鮮既份量就相對上多。青口好鮮甜而且清潔得乾淨,魷魚圈一啲都唔韌,熟度剛剛好😱由於醬汁加左車厘茄既關係,變得酸酸甜甜,同時又保留住韓式辣醬既味道,令38越食越過癮🙈推薦度:8/10🏠尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖🕐12:00noon-11:00pm
👭Pizza Maru(尖沙咀)👭

1⃣特色綠茶薄餅 - 蒜香雞(燒烤醬底) $122

2⃣火辣海鮮年糕 $83

推薦度:8/10

🏠尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖
🕐12:00noon-11:00pm
一講食pizza,小編第一時間便會諗起「Pizza Maru」, 回想返第一次食「Pizza Maru」就係銅鑼灣希慎廣場, 嗰陣從來都冇諗過韓國餐廳嘅Pizza竟然可以咁好食, 仲食左咁多年,😂 「Pizza Maru」都係我食Pizza嘅首選!😏 我之前係午飯時間都去過銅鑼灣希慎廣場分店食過lunch, 不過佢無提供特別嘅lunch set, 但原來尖沙咀分店有喎!😯 由星期一至五12:00-14:30提供。 Lunch set有pizza、意大利麵、意大利飯、焗飯, 由$79起, 每個餐都奉送是日精選三色小菜, 加$20仲有餐湯或飲品, 四人同行,一人免費! 開team lunch就最啱啦!😏 是日精選三色小菜有芽菜、醃蓮藕片, 和比較有特色嘅炸蛋泡菜,酸酸甜甜,幾開胃! 松露雜菌薄餅($118) 有9吋之大,可分成8片, 兩個人share食一個餐都仲得! Pizza係薄脆形,烤得香脆可口, 加上大量芝士,有少許拉絲感, 不過如果雜菌多d就好!😂 自家製冰茶雖然無得揀flavour, 但幾refreshing,幾解膩
回想返第一次食「Pizza Maru」就係銅鑼灣希慎廣場,
嗰陣從來都冇諗過韓國餐廳嘅Pizza竟然可以咁好食,
仲食左咁多年,😂
「Pizza Maru」都係我食Pizza嘅首選!😏
我之前係午飯時間都去過銅鑼灣希慎廣場分店食過lunch,
不過佢無提供特別嘅lunch set,
但原來尖沙咀分店有喎!😯
由星期一至五12:00-14:30提供。
Lunch set有pizza、意大利麵、意大利飯、焗飯,
由$79起,
每個餐都奉送是日精選三色小菜,
加$20仲有餐湯或飲品,
四人同行,一人免費!
開team lunch就最啱啦!😏

是日精選三色小菜有芽菜、醃蓮藕片,
和比較有特色嘅炸蛋泡菜,酸酸甜甜,幾開胃!
是日精選三色小菜
松露雜菌薄餅($118)
有9吋之大,可分成8片,
兩個人share食一個餐都仲得!
Pizza係薄脆形,烤得香脆可口,
加上大量芝士,有少許拉絲感,
不過如果雜菌多d就好!😂
松露雜菌薄餅
自家製冰茶雖然無得揀flavour,
但幾refreshing,幾解膩!
自家製冰茶
我哋額外叫多左份蜂蜜蒜泥炸雞 Honey Garlic Gangjeong Chicken 🍗(6件)($119)
剛剛炸好嘅炸雞熱辣辣,
淋上秘製蜂蜜蒜泥,
香甜又惹味,蒜香十足,味道相當有層次!😋
醬汁濃調稠身,
每件炸雞都蘸滿醬汁,
炸雞皮仍然脆卜卜,裏面嘅雞肉嫩滑多汁,正!☺️
炸雞點少得飲啤酒🍺!😏
係尖沙咀分店先有咁多款手工啤!
Slow IPA($73)
散發淡淡嘅花香味和熱帶水果嘅香甜,
清爽口感,容易入口!
Slow IPA
松露雜菌薄餅
自家製冰茶
Slow IPA
2019-05-21 217 瀏覽
同友人一行5人黎慶生 食韓國菜 睇圖好吸引 黎試下先《韓國烤肉芝加哥薄餅》本身已分為6份 厚厚的薄餅皮 看似乾乾的感覺 但見到旁邊的芝士拉絲 即令人垂涎欲滴 表面各有一條韓式烤肉 肉質嫩口 挺香的 還有蕃茄醬同糖霜 又酸又甜 味道多層次 正😋《芝士秘製炸雞》表面乾爽的韓式炸雞 滿滿的芝士粉味 又脆又香 炸完後 還保留肉汁 不錯👍🏻《辣奶油海鮮湯意粉》雖然話辣奶油 只有輕微的辣味 唔食得辣既朋友都可以食到 仲要好creamy 添 青口接近十隻 每啖都有香香的奶油+青口的鮮味《Maru秘製青口鍋》再黎多鍋青口 掃食😁《蜜糖忌廉炸薯條》不得了 酥脆的薯條 好香薯仔味 再加上中間白色既蜜糖忌廉 空氣感得黎 又甜甜的 雖然熱氣 但都食唔停呀😆最後五人五碟 每人只係$150 性價比高👍🏻推薦
同友人一行5人黎慶生 食韓國菜 睇圖好吸引 黎試下先

辣奶油海鮮湯意粉
Maru秘醬青口鍋
蜜糖忌廉炸薯條
2019-05-15 112 瀏覽
呢間韓國crossover 西餐呢到韓國餐廳有意粉, 有意大利飯,pizza ,炸雞等........呢到感覺好健康, pizza餅底用綠茶🍵製成, 好特別軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯($163)好creamy, 足料👍🏻軟殼蟹又脆脆地配意大利飯一齊食, 口感增多不少, 還加了紅莓乾, 更加開胃辣奶油海鮮湯意粉($108)辣辣地變得無咁‘流’,令人想食多幾啖配餸-青口多韓風手工芝士波($73)內有滿滿芝士, 加上粒粒洋蔥,甘荀等食材, 外表炸得脆脆, 幾重享受✌🏻熱情芒果冰茶($48)玫瑰茉莉花綠茶🍵($28)
呢間韓國crossover 西餐
呢到感覺好健康, pizza餅底用綠茶🍵製成, 好特別

軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯($163)
好creamy, 足料👍🏻

辣奶油海鮮湯意粉($108)
辣辣地變得無咁‘流’,令人想食多幾啖
配餸-青口多

韓風手工芝士波($73)

熱情芒果冰茶($48)
玫瑰茉莉花綠茶🍵($28)
2019-05-15
午餐
2019-05-15 94 瀏覽
想食西餐 就上網search下 公司附近有冇西餐之後就搵到呢間韓國🇰🇷西餐廳淨睇圖片 以為係食下pizza 同意粉點知原來仲有炸雞食架位置都算大 座位都好多好岩多人黎食軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯 HK$163蟹肉好甜 原來軟殻蟹係可以整到甘清甜再加上燴飯加入合桃同乾果 令到口感更有層次 係好味既👍👍👍辣奶油海鮮湯意粉 HK$108粉係出面食到既湯意粉湯係有小小辣 好易入口青口好食 意粉係爽口蟹肉磨菇湯 HK$46湯中有好多蟹肉同磨菇溶咸味剛剛好👍👍韓風手工芝士波 HK$73芝士波波 中既餡係好有層次 有d似蟹肉 帶小小芝士汁玫瑰茉莉花綠茶 HK$28熱情芒果冰茶 HK$48
想食西餐 就上網search下 公司附近有冇西餐

有d似蟹肉 帶小小芝士汁

玫瑰茉莉花綠茶 HK$28
熱情芒果冰茶 HK$48

2019-05-11 141 瀏覽
在尖沙嘴逛街突然男友想食韓國炸雞即刻諗起在希慎廣場有分店的韓國連鎖炸雞店pizza maru, 除咗炸雞外pizza都是他們的招牌菜肉食主義 - pizza有兩個尺寸可以選,我們兩人就選了小的9吋批, 看餐牌介紹批底帶有綠茶成分, 經過24小時發酵而成, 餡料都好豐富配合獨家泡菜蛋黃醬, 兩人很快就食完另外炸雞也不錯(太餓忘記拍照) 感受到即叫即炸,上菜後也要等一等才可以放入口我們點了蜜糖牛油芥末口味 和蒜香甜辣口味,二款囗味也較甜,多吃幾個後就覺得很膩
在尖沙嘴逛街突然男友想食韓國炸雞
即刻諗起在希慎廣場有分店的韓國連鎖炸雞

2019-05-09 114 瀏覽
Pizza maru絕對係一間underrated既餐廳!!我好鐘意佢既pizza同炸雞架😋 今次試既呢款pizza係 薯角炭燒雞肉芝加哥 ($179) 一山一芝心批 蜜糖杏仁脆邊可以中和返芝士既油膩 食多幾款都唔怕😝 pizza上亦有無窮無盡既芝士 可以不斷拉絲 最後直程多到想撩走少少芝士😂 成日同朋友諗唔到食咩最後都會食佢 大家下次都可以試下呀!仲叫左個細炸雞 honey butter 味 ($108) 次次都要yam哂d粉食先開心 😝一份細炸雞加一款pizza就已經捧住個肚走 其實呢個份量3個女仔share都ok😋