2019-05-08
我一直俾他們的餐廳名騙了很久,以為依家是一間外國的西餐廳,專門食pizza. 點知今日,同事話去依到食lunch , 一睇依家餐廳餐牌, 原來依間野係韓國餐廳。 由於早到餐廳,未到lunch 高峰時間,我們立刻有位坐。 在尖沙咀工作嘅人就知道在此找lunch 食是好艱苦的,排隊拿位等到傻。 今次咁快入去坐,真係好開心。 裝修是西餐廳加上牛仔元素。 話明西餐廳格局,坐位當然寬落, 而且位置都比較多睇餐牌有好多創新的韓國mix 西式料理,賣相好吸引不過我見未有好多人入座,我都有一絲擔心野食係未得個樣我見他們的lunch set 唔貴又幾有創意,我叫咗一個烤大蘑菇松子菠菜忌廉意大利粉上菜速度超快 ,依樣要講俾大家聽就是打工仔食個lunch 真係爭分奪秒, 上菜快係一個優點來咖! 賣相一流,份量不多,女人仔一個人食都是剛夠溫飽。 成個意粉唔係多汁果種,而醬汁已被意粉吸啜晒,食每一啖都好夠味, 不偏淡不偏濃。 我的同事叫咗個 韓國烤肉芝加哥(pizza) 睇相好厚身, 感覺好似厚厚的麵粉pizza , 點知一上菜, 真係太有驚喜 , 我所講嘅厚厚的並不是麵粉,而且 芝士來看看我的芝士拉絲芝士控一
睇餐牌有好多創新的韓國mix 西式料理,賣相好吸引
不過我見未有好多人入座,我都有一絲擔心野食係未得個樣
我的同事叫咗個 韓國烤肉芝加哥(pizza)
來看看我的芝士拉絲
芝士控一定要食,份量超多。 每啖都是芝士和肉。 正!
同事話食韓國野點可以唔叫 炸雞🍗。 所以叫咗蜂蜜蒜泥炸雞(6件)
雞塊幾大件, 醬汁好食,好入味,會令人停唔到口的味道。炸雞粉粉不多,唔會成口炸粉多過肉,唔錯!
我總於明白點解間餐廳名有pizza 一詞,因為他們的芝加哥pizza 真係好食有驚喜,芝味十足!