2019-06-20 45 瀏覽
最近經過尖沙咀行完美麗華廣場肚餓搵食最後去左位於食四方四樓嘅韓國過江餐廳韓國烤肉芝加哥批底採用韓國黑米搓製發酵而成鬆軟煙韌而且批邊批底塞滿雙倍馬蘇里拉芝士同芝士條可以拉出超長芝士瀑布極度邪惡;牛小排焦香軟腍加上辣肉腸油潤香辣配搭蕃茄同更多巴馬臣芝士餡料豐富蒜香甜辣秘製炸雞/蜂蜜牛油秘製炸雞炸雞除左可以選擇半份或者全份亦可以雙拼五選二;炸雞金黃香脆而且肉質嫩滑肉汁豐富;蒜香甜辣蒜味香濃微辛惹味;蜂蜜牛油香甜帶牛油香紅酒燴美國牛面頰義大利飯餐廳新推出四款義大利飯同義大利粉;牛面頰肉質軟嫩腍滑加埋紅酒燴煮肉味香濃;義大利飯口感煙韌略帶米心煮法正宗Maru秘製青口鍋青口份量幾多而且肉質鮮嫩配搭忌廉香滑加上微辣刺激Maru紫蘇炸魷魚圈炸魷魚圈口感彈牙而且漿粉輕薄配搭菜絲沙律唔覺油膩Beer Flight 2(The Joker - Golden Pale Ale/The Mistress - Saison/Slow IPA/Mocha Stout)食炸雞薄餅緊係唔少得要配啤酒;餐廳供應多款韓國手工啤酒另外仲有兩款組合可以揀試指定四款啤酒荔枝冰樂Ade荔枝清香加上梳打冰涼而且汽泡感足消暑解渴

韓國烤肉芝加哥

• 韓國烤肉芝加哥
  • 蒜香甜辣秘製炸雞
  • 蜂蜜牛油秘製炸雞
2019-06-19 45 瀏覽
去完韓國就掛住韓國野食,所以就同朋友去左尖沙咀既pizza maru到食飯。呢到有手工pizza,意粉仲有我最中意食既炸雞,特別在呢到有韓國製造既手工啤酒🍻不過我病緊所以飲唔到,真係有啲可惜!我地要左個半半炸雞、卡邦尼年糕、雞肉沙津同埋今期既special軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯😝食到我地2個捧住個肚走!半半炸雞有蒜香牛油同甜辣醬,呢到既炸雞同韓國有得比,炸起好熱辣辣好鬆脆既外外,但係肉質十分滑,加上外皮既蒜香牛油粉,食到我舔舔脷🥰至於今期推介,軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯就比較特別,食落有南瓜子嘅香味同口感!同埋加感啲提子乾係入面,所以做到酸酸甜甜,無左普通忌廉意大利飯既油膩感😚

2019-06-18 45 瀏覽
今日朋友帶我到美麗華一期食四方,說有間食炸雞不錯的餐廳,原來是這間Pizza Maru,裝潢新穎,坐得舒適。來到餐廳都坐得爆滿,幸好有Book枱,所以不用等。坐底看看Menu,選擇也十分多,有特色Pizza、芝加哥Pizza、炸雞、意大利飯、意粉、沙律等等,而我們今日當然選擇試韓式炸雞為主。食炸雞前來個沙律盤墊墊底先,擺盤漂亮,有新鮮綠葉沙律、菠蘿、車厘茄、核桃、杏仁片、粟米、巴馬臣芝士,配上蜜糖柚子沙律醬,整體不錯。十分濃稠,忌廉份量較多,也比較膩,如果蘑菇蓉豐富些會更好。三顆芝士波外表香脆,餡料也十分豐富,包括有高打芝士、洋蔥、蒜頭、甘筍、意大利米、墨西哥辣椒片、辣椒碎和泡菜蛋黃醬,食完一顆也甚有飽足感。當然要試两款招牌味道,有蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣)和蜂蜜牛油秘製炸雞,炸雞熱辣辣,十分邪惡,外皮夠酥脆,雞胸肉較為乾身一些,脾的部份嫩滑Juicy,两款口味都各有特色。看旁邊枱的Pizza十分吸引,下次要試試特色Pizza或芝加哥Pizza两大款招牌Pizza先得。

來到餐廳都坐得爆滿,幸好有Book枱,所以不用等。

蜜糖柚子花園 $88

蟹肉蘑菇湯 $46

十分濃稠,忌廉份量較多,也比較膩,如果蘑菇蓉豐富些會更好。

半半炸雞(12件) $198

當然要試两款招牌味道,有蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣)和蜂蜜牛油秘製炸雞炸雞熱辣辣,十分邪惡,外皮夠酥脆,雞胸肉較為乾身一些,脾的部份嫩滑Juicy,两款口味都各有特色。

2019-06-05
蜜糖柚子花園 $88
  • 半半炸雞(12件)$198
  • 韓風手工芝士波$73
  • 蜜糖柚子花園$88
同朋友去到尖沙咀食飯,見到有間幾特別嘅韓國餐廳,有好多pizza食,就一齊入咗去,仲有得飲番幾杯添!南瓜蟹肉軟殼蟹意大利飯意大利飯嘅賣相相當好,份量大,而且周圍亦都有唔同嘅乾果同提子乾點綴。味道方面,佢嘅汁唔算太濃同杰,亦都食到南瓜嘅清香,食落唔會覺得非常油膩。另外軟殼蟹嘅份量都算幾多,可以食到有蟹嘅鮮味,飯入面亦都有啲蟹肉同南瓜,兩者配搭得相當得宜。薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅呢個薄餅嘅賣相好靚一望好似一個甜品咁但實際上佢一個鹹嘅pizza嚟。周圍亦都有啲杏仁片裝飾。薄餅邊更加有芝士,可以做到拉絲嘅效果。 台中間嘅餡料有照燒汁嘅雞肉同薯角,食落幾惹味。 係我嘅推介嘅一款食物!DrinksThe hand and apple cider係一款相當正常嘅apple cider,味道幾甜,絕對容易入口。Passion fruit soju cocktail依款cocktail味道都幾甜,加上燒酒,酒味其實都算澧。但係酒精嘅含量相信唔高, 酒量較錢嘅朋友都可以叫。整體價格合理,非常推介大家黎食好有特色chicago pizza🤗

南瓜蟹肉軟殼蟹意大利飯

薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅

Drinks
The hand and apple cider

Passion fruit soju cocktail

2019-06-11 59 瀏覽
話說間唔中就會「想食炸雞症」發作於是就約咗啲同病相連嘅朋友,黎到依家位於尖沙咀美麗華嘅韓風美食餐廳開飯啦!我地8點鐘黎到門口,發覺原來依間餐廳都幾多人排隊。間餐廳望入去非常整潔新淨,裝修風格迎合潮流,好適合約埋三五知己黎嘆炸雞啤酒!依間餐廳重點係必食韓風炸雞同薄餅,咁我地就點咗一款甜辣秘制炸雞併蜂蜜牛油秘制炸雞,pizza就叫咗一款群蟹派對薄餅。同埋加咗兩個蟹肉蘑菇湯。首先上檯嘅係蟹肉蘑菇湯,個湯好香濃,而且飲落去啖啖都有蟹肉,非常出色!之後炸雞就上場啦,首先佢個甜辣秘制炸雞個醬料相當惹味,味道甜甜地又有少少微辣,口味絕對係岩岩好,唔會太濃烈而蓋過晒雞肉啲味道。而且炸雞嘅火喉真係一流,好少地方炸雞係咬落去仍然係品嘗到雞肉嘅軟滑鮮嫩,口感一流呀!另外款蜂蜜牛油炸雞,炸雞配上牛油又係絕配,個種香味係未食已經令人垂涎三尺!依款炸雞咬落香甜,蜂蜜食落去口感好自然,炸雞表皮香脆,而入面嘅雞肉仍然鮮嫩,真正做到外脆內軟!之後就到群蟹派對pizza上場依款韓風pizza係鋪上滿滿嘅配料喺面,好夠派頭!當分起一件嘅時候,可以見到薄餅入面嘅芝士出現拉絲情況,好滿足呢!而佢嘅味道亦唔錯,醬底唔會好搶味,仍
話說間唔中就會「想食炸雞症」發作

另外款蜂蜜牛油炸雞炸雞配上牛油又係絕配,個種香味係未食已經令人垂涎三尺!依款炸雞咬落香甜,蜂蜜食落去口感好自然,炸雞表皮香脆,而入面嘅雞肉仍然鮮嫩,真正做到外脆內軟!

之後就到群蟹派對pizza上場
依款韓風pizza係鋪上滿滿嘅配料喺面,好夠派頭!當分起一件嘅時候,可以見到薄餅入面嘅芝士出現拉絲情況,好滿足呢!而佢嘅味道亦唔錯,醬底唔會好搶味,仍然可以品嘗到各種配料嘅味道!

總括依餐我地都認為係大件夾抵食嘅,下次諗起炸雞就會再黎!
2019-06-11 51 瀏覽
曾經到訪過這間位於美麗華的Pizza Maru,記得印象不錯,今天相約既喜歡炸雞又愛吃pizza的朋友去回味一下。Pizza的選擇多,而且又能自行配搭配料,連pizza底都有多樣選擇,必定能滿足食客的口味。《江南牛仔(蕃茄醬底) 9” $128+雙芝邊+$26》朋友是芝士控,所以必加芝士邊。餡料很豐富,有牛小排、火腿、燈籠椒、牛扒醬、蛋黃醬、馬蘇里拉芝士、紫洋蔥、蘑菇、香芹片等等,整體味道十分夾,很不錯。《Maru秘製青口鍋 $148》十分喜歡這個白酒玫瑰醬汁,夠濃稠度,調味也剛剛好。藍青口雖細小但份量多,配菜還有車厘茄、洋蔥、蘑菇、蒜蓉、柏馬森芝士粉。《軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯 $163》這款是近期新推出的其中一款,有香脆的軟殼蟹,還配上南瓜忌廉,賣相真不錯,配菜食材多樣,有洋蔥、合桃、紅莓乾、南瓜、軟殼蟹 和魷魚等等,飯濃稠度剛好,不會膩,如熱度高一點點就更好。還有其他想試的菜式 但肚子太撐,還是留待下次吧。

《江南牛仔(蕃茄醬底) 9” $128
+雙芝邊+$26》

《Maru秘製青口鍋 $148》

《軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯 $163》

還有其他想試的菜式 但肚子太撐,還是留待下次吧。
2019-06-02
2019-06-11 41 瀏覽
今日上到黎美麗華一期而家先知佢上面多左咁多野食因為想食炸雞既關係 所以一早訂左位準時7:00入座一開始都無咩人點知慢慢就開始多人因為兩個人既關係 唔叫得多剩係叫左個pizza同炸雞個pizza不過不失 加左芝士邊都幾好味可能咩都唔加就平淡左啲所以建議揀啲本身有芝士邊或者再加錢變芝士邊另外個炸雞叫左蜜糖牛油上到黎有啲意外 因為見到有芝士粉以為上錯野食落去都唔錯同其他韓國大炸雞公司有得比待應服務都好好 上菜都快講明1.5hours 但係都無趕我地走不過因為2個人所以叫得唔多希望下次有機會可以多啲人食 可以叫多啲啦!
今日上到黎美麗華一期

同其他韓國大炸雞公司有得比

待應服務都好好 上菜都快
講明1.5hours 但係都無趕我地走
不過因為2個人所以叫得唔多
希望下次有機會可以多啲人食 可以叫多啲啦!
2019-06-05
2019-06-11 33 瀏覽
心思思想食pizza 但唔想來來去去又係食個幾間。見到呢間賣韓式 pizza 終於有新野試下。舖頭好好生意 , 長期有條小人龍。不過等一陣就有位喇~~裝修係行工業風 但就有大大個螢幕投射韓國片 令你一定感受到個股韓風。Pizza 種類好多 最緊要係 新口味 終於唔再只係蕃茄同千島醬之選。有特式綠茶 pizza 有牧場醬/BBA 醬底 揀。有蟹/雞肉/🐄小排/泡菜蛋黃醬等等另外有 炒年糕/小食/湯/唔少得既炸雞/青口仲有 新口味 意大利飯&意粉 !本身好想試綠茶薄餅但係最後畀呢個吸引左薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅 (蜜糖杏仁口味)$179個樣係咪好吸引 😍 就咁蜜糖杏仁口味餅底已經夠吸引。厚厚鬆軟既麵包 仲有芝士夾心!! 而涵料亦都係比較少食到既 燒汁味 配以炭燒雞肉 啖啖肉 。薄餅愛好者表示很滿意 😆 份量四人剛剛好 仲可以食到其他野!蒜香甜辣秘製炸雞 $108/6件韓食點少點炸雞呢 蒜香甜辣醬 超惹味!!最難得係炸雞唔乾 仲 Juicy 。 外皮又夠脆。讚 👍試左新口味 三文魚菠菜忌廉意粉 $163先頭以為只係普通兩條菠菜配三文魚 估唔到佢有特登 blend 個 菠菜汁 再配松子 即

舖頭好好生意 , 長期有條小人龍。不過等一陣就有位喇~~

有特式綠茶 pizza 有牧場醬/BBA 醬底 揀。
有蟹/雞肉/🐄小排/泡菜蛋黃醬等等

另外有 炒年糕/小食/湯/唔少得既炸雞/青口

仲有 新口味 意大利飯&意粉 !

本身好想試綠茶薄餅但係最後畀呢個吸引左
薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅 (蜜糖杏仁口味)$179

蒜香甜辣秘製炸雞 $108/6件

試左新口味
三文魚菠菜忌廉意粉 $163
先頭以為只係普通兩條菠菜配三文魚 估唔到佢有特登 blend 個 菠菜汁 再配松子 即刻香哂。 扁意粉亦有助掛汁。份量都有返咁上下。

叫左
🔶玄米綠茶$28
🔶熱情芒果冰茶$48

我飲嘅熱情芒果冰茶又幾得意。茶底係濃嘅但係又好重芒果味,都幾好飲丫!
走進餐廳的感覺很輕鬆,放工可以跟同事或朋友來放鬆一下,飲杯手工啤,不怕外面街太嘈,亦不只有味覺上享受,入面白色牆身有大型投射屏幕連播著K-pop MV,連視覺和聽覺的享受也照顧周到,若然跟Oppa黎約會都唔怕會有無話題的尷尬,唔錯既,氣氛幾好既!留意到另一邊有酒吧檯設計的座位,似我這種對酒精上癮的人來講,又怎會錯過這裡的手工啤酒,面前有咁多種味道,真想全部都嘗一口!最後揀左一杯The Joker (Medium) ,這款手工啤的口感有兩個層次,開始時是滿滿的果味,最後帶點回甘,真係人生百味。🍺蜂蜜牛油秘製炸雞 $108/6件🍗雞胸,雞翼,雞脾各兩件熱騰騰上桌,傳來陣陣的牛油蜜糖香味,肉質好嫩,不是厚炸粉炸出來那種,炸到好脆的!我一個人食左三件,感覺不膩!下次我會再試一下辣嘅炸雞!松露雜菌薄餅(9’) 配小菜賣相吸引之外,食落都唔錯!脆口的餅底,夾住一層特色醬汁,再舖上香濃的芝士,雜菌上配少許黑松露醬,層次分明,芝香濃郁!軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯這份量不算很大,兩個人分享食剛剛好,應該冇咩人唔鍾意食軟殼蟹,配了些南瓜粒,紅莓粒和核桃粒🎃還有甜甜的火箭菜成個飯變得好豐富!這裡環境開揚,座位舒

蜂蜜牛油秘製炸雞 $108/6件🍗
雞胸,雞翼,雞脾各兩件

松露雜菌薄餅(9’) 配小菜

軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯
成個飯變得好豐富!

這裡環境開揚,座位舒適闊落,食物和飲品的種類和款式都有好多選擇,最好帶多幾個朋友來一齊食多幾樣,齊齊食好野

其他手工啤酒的介紹和價錢:
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
今日同朋友去咗 尖沙咀見到呢間 係 美麗華四樓 嘅 店舖專係食韓式pizza同炸雞 就入咗去試下門口位置有好有特色嘅大吧檯餐廳內 有一幅 顏色豐富 嘅 裝飾牆我哋叫咗過 蜜糖柚子花園 頭盤加上一個 三文魚菠菜忌廉意大利粉 超有三文魚味佢哋仲有好多特色 意粉 可以試下再呢一個 Maru秘製青口鍋 一定要試下蜂蜜牛油秘製炸雞 啲皮整得好好食 薄得呢好香脆 惹味 肉質鮮嫩 超好食群蟹派對pizza仲有特色批邊揀食炸雞當然要送 蘋果酒熱情芒果冰茶 估唔到咁有 芒果味 仲可以試下 蜜柚冰茶地點方便 約朋友 聚會一流
今日同朋友去咗 尖沙咀

炸雞當然要送 蘋果酒

熱情芒果冰茶 估唔到咁有 芒果味 仲可以試下 蜜柚冰茶

地點方便 約朋友 聚會一流

2019-06-06 381 瀏覽
商店大減價又黎LU,係呢個場血拼完又係時候開餐,就係水牌搵下有咩想食,比我地發現呢間我地呢D哈韓族,對於韓菜當然無抗拒之力,呢間主打薄餅炸鷄,場內不斷播住K POP MTV,吸睛呀.............見枱上有個春日意大利飯/粉推介,每樣2款,賣相吸引4款之中選擇呢客香煎帶子紅菜頭忌廉意大利粉 ($165),粉紅色嘅意大利粉配上微金黃色嘅帶子,顏色配搭已經吸引眼球略煎香嘅帶子口感柔滑,味道帶點自身甜味; 而加入紅菜頭汁整成嘅意大利粉,變身粉紅色立即增加可愛度,而每條意粉都沾滿香滑忌廉汁,食起黎唔會乾身,仲有磨菇片及松子仁嘅口感,唔會令人有好膩嘅感覺!呢度嘅特色綠茶薄餅,麵團主要成分為綠茶,小球藻以及12種天然穀物,混合後低溫發酵至少24小時,仲得到國家專利,既然有賣點,咁就要叫個試下!係咁多款薄餅中,對呢個江南牛仔 ($128/9吋)下注,材料包括有牛小排, 火腿,牛排醬,燈籠椒,芝士,紫洋蔥,磨菇及炸芋片,配合蕃茄醬底邊位焗至金黃色帶少少脆位,材料多再唧上沙律醬,口感同味道相當豐富拎起時有少少拉絲效果,餅身口感帶點煙韌,牛小排口感帶少少嚼口,配埋火腿一齊食又唔會好肉膩; 餅底厚薄

見枱上有個春日意大利飯/粉推介,每樣2款,賣相吸引

拎起時有少少拉絲效果,餅身口感帶點煙韌,牛小排口感帶少少嚼口,配埋火腿一齊食又唔會好肉膩; 餅底厚薄適中,趁熱食都幾滋味!

黎韓國餐廳,點可以唔食炸鷄?!  有幾款口味選擇,但最得我心嘅當然係甜辣秘製炸鷄 (6件/$108),見到醬汁已經"封鎖"住D炸鷄,望到都口水直流..........

鷄件炸至皮脆肉嫩,加埋個甜辣醬汁,甜甜地又惹味,個人黎講覺得佢同炸鷄係絶配!

呢間地理位置方便易搵,下次想同朋友食炸鷄同薄餅,又多個選擇!
2019-06-06 89 瀏覽
顧名思義,這裏主打當然是pizza及炸鷄。披薩的選擇頗不少,每款披薩的用料及配搭十分吸睛,每款各有特色令人都想試,這些時候往往不禁嘆一聲為何只有一個小小的胃,只好在選擇過程中先給眼睛飽腹一餐先😁。炸雞方面亦不惶多讓,嚐新的愛好者定必愛不釋手! 除了主打之外,還有不少韓式及大眾化食物可供選擇,這才發覺選擇困難症又發作,那麽點餐這個重任就交給太座吧😬至於酒類還是靠自己吧!手工啤酒頗多選擇,就點了Belgian Wit,入口順滑,麥味滿滿,不錯的消暑伴餐飲品。先來小食一客蜂蜜蒜泥炸雞,上枱時雞件微温不燙手,外皮脆卜卜,跟濃沃的蒜味及甜味渾然天成,佐酒良物!主食包括香芒海洋,餅的份量洽到好處:不太薄、不太厚,配料質素上乘及醬汁多樣化,帶來不同層次的味覺享受,大力推薦!另芝士控還可以另點雙倍芝士,不妨一試!另一主食:香煎帶子紅菜頭忌廉意大利麵。帶子煎得香氣撲鼻,入口弹牙,每一條意大利麵在特製的酱汁包裹著配以羅勒及菘子感覺清新及健康,讚!以食材質素及烹調水準這是一所CP值非常高及有誠意的食肆,讚!

炸雞方面亦不惶多讓,嚐新的愛好者定必愛不釋手!

,入口順滑,麥味滿滿,不錯的消暑伴餐飲品。

2019-06-04
2019-06-04 103 瀏覽
雖然佢以Pizza行頭,但今次我地叫嘅炸雞,估唔到都有返咁上下水準。蜂蜜牛油炸雞,炸雞本身好juicy,而且即叫即炸,件件都熱辣辣,蜂蜜牛油係shake shake粉嘅format,一開始都怕好粉末會食到好索口水,但又唔會喎,味道同炸雞都好夾。韓藉店員介紹我地新出嘅menu,我地叫咗個炸軟殼蟹意大利飯,份量好多好多,足夠兩個人食。炸軟殼蟹真係無講笑啖啖肉,炸粉好薄好薄。我最鍾意佢加入咗乾果,甜甜地為意大利飯添上層次。最後推介韓風手工芝士波,雖然英文寫係risotto ball with kimchi sauce,食落我感覺上有蟹肉如薯仔嘅味道,係一個好典型人人都鍾意食嘅小食!
雖然佢以Pizza行頭,但今次我地叫嘅炸雞,估唔到都有返咁上下水準。蜂蜜牛油炸雞炸雞本身好juicy,而且即叫即炸,件件都熱辣辣,蜂蜜牛油係shake shake粉嘅format,一開始都怕好粉末會食到好索口水,但又唔會喎,味道同炸雞都好夾。
2019-05-30
2019-06-04 2271 瀏覽
今日係尖咀個頭返工,lunch就同埋啲同事過左去美麗華呢邊食lunch~~有兩個同事都話想食炸雞,所以我地就上左黎四樓呢邊原來午市有lunch set,價錢相對較化算,加上款式都唔少,但炸雞就無set,都係要散嗌~~我地幾個睇完就決定要一個pizza set, 一個意粉set同炸雞雙拼一齊share食先黎係跟set既三色前菜之後就黎左個意粉,我地揀左款 烤核桃紅菜頭明太子意粉$87因為有紅菜頭,所以成碟意粉都係粉紅色架,即時少女心左個意粉好creamy,加左明太子所以有小小辣,食落唔會好漏雙拼炸雞$198 我地要左蒜香甜辣同峰蜜牛油兩款口味兩款既味道都唔錯,兩款都係甜甜地咁,而炸雞既外層唔厚之餘亦炸得透薄雞槌固然嫩滑,就連雞胸部位都唔會好嚡,唔錯唔錯我地要左個 意大利辣肉腸pizza$98,加左26蚊要個金芝邊如果係芝士控既話,一定會超中意呢度既pizza,因為呢度既芝士份量係激多,而金芝邊係混合左蕃薯蓉,估唔到甜甜地既蕃薯蓉同咸香惹味既辣肉腸又幾夾啵最後我就跟set加20蚊飲左當日既 接骨木花冰茶,清清地咁,解膩一流

有兩個同事都話想食炸雞,所以我地就上左黎四樓呢邊

先黎係跟set既三色前菜

之後就黎左個意粉,我地揀左款 烤核桃紅菜頭明太子意粉$87

因為有紅菜頭,所以成碟意粉都係粉紅色架,即時少女心左
個意粉好creamy,加左明太子所以有小小辣,食落唔會好漏

雙拼炸雞$198 我地要左蒜香甜辣同峰蜜牛油兩款口味

雞槌固然嫩滑,就連雞胸部位都唔會好嚡,唔錯唔錯

午餐
星期五收左工同老婆落左尖咀搵野食 Happy Friday想食啲正野 行過The One見有呢間韓式pizza 之前係銅鑼灣見過都想試 今次一於試下上到去見到有6個人排緊隊 我地都企左一陣 但好快就有枱。打開menu, Pizza類主要以四款為主。分別有蕃茄醬底,BBQ 醬底, 牧場醬底 同埋芝加哥pizza。芝加哥pizza其實好吸引 不過想試多啲其他食物 怕太飽所以冇試到。最後order左 A10 泡菜海灣pizza 同埋 F01卡邦尼年糕。Pizza 好有驚喜!有拉絲 熱辣辣個薄餅底脆得黎有咬口帶煙韌。牧場醬有啲似千島醬 有微微甜辣。超好食! 卡邦尼年糕份量share食岩岩好 如果男仔單點呢個就應該唔夠飽 女仔一個人食份量岩岩好。食到一半追加order左6件炸雞🙊因為實在太想試下食完年糕同pizza 炸雞就岩岩好到。食炸雞最怕炸料太厚 冇肉汁 得油味。但係呢度既炸雞絕不令人失望。炸粉唔算厚 咬落好多肉汁好juicy。一舊雞入面唔算太多肉 唔似快餐店啲炸雞超大舊肉一食就知係激素雞。 如果你對炸雞既要求係大大啖肉 ,你可能會覺得呢度既雞唔足料。但係如果你同我地一樣 食炸雞唔想一次過食

A10  泡菜海灣

F01  卡邦尼年糕

食完年糕同pizza 炸雞就岩岩好到。食炸雞最怕炸料太厚 冇肉汁 得油味。但係呢度既炸雞絕不令人失望。炸粉唔算厚 咬落好多肉汁好juicy。一舊雞入面唔算太多肉 唔似快餐店啲炸雞超大舊肉一食就知係激素雞。 如果你對炸雞既要求係大大啖肉 ,你可能會覺得呢度既雞唔足料。但係如果你同我地一樣 食炸雞唔想一次過食太多肉太有罪惡感,呢度既炸雞就岩哂你!

E05  蜜糖牛油炸雞6件

整體而言,三樣食物上菜時都熱辣辣 絕對係一出爐即刻上菜。兩個人食三款食物真係大滿足!
而且三樣食物人均消費只係$172, CP值好高!絕對可以Encore!

(今次冇叫到飲品, order食物後waitor自動自覺拎左兩杯水比我地 而且味道係唔tap既
2019-05-31
5 分鐘 (堂食)
A10  泡菜海灣
F01  卡邦尼年糕