2022-10-20 237 瀏覽
韓國🇰🇷pizza Maru Maru 一貫水準👍🏻除咗炸雞之外,MaruMaru仲有佢既⤵️勁爆芝士pizza➕海鮮意大利飯無甩拖芝士好似係咁湧出嚟,其實1.5塊都飽左😅意大利🇮🇹飯都好濃味,一啖接一啖,好飽肚推薦度(10👍🏻滿):8👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):8⭐️環境(10⭐️滿):8⭐️賣相(10⭐️滿):8⭐️味道(10⭐️滿):8.5⭐️價錢(10⭐️滿):8⭐️服務(10⭐️滿):8⭐️地點(10⭐️滿):8.5⭐📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖#pizza#晚餐 #晚餐吃什麼 #晚餐時間 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #dinner #dinnerideas #dinnerrecipes #dinnertime #foodgasm #homemade #hkfoodshare #discoverhongkong #hkeat #eeeeeats #foodiegram #instagood #winsomelai
韓國🇰🇷pizza Maru Maru 一貫水準👍🏻

除咗炸雞之外,MaruMaru仲有佢既⤵️
勁爆芝士pizza➕海鮮意大利飯
無甩拖

芝士好似係咁湧出嚟,其實1.5塊都飽左😅
意大利🇮🇹飯都好濃味,一啖接一啖,好飽肚

推薦度(10👍🏻滿):8👍🏻
地點(10⭐️滿):8.5⭐

[Pizza Maru (希慎廣場) (銅鑼灣)]
📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖

#pizza

其實我好少會專登搵野食成日都係經過見到唔洗等又好似幾好食咁就行入去都幾好彩次次都食到好野🤩今次就係行希慎誠品,行完就入左呢間度食野喇📍Pizza Maru 🍕🍕話到明係pizza,梗係要食pizza啦嗌左呢個韓國海陸🍕Korean Surf N Turf💰$163+$36有金芝邊🧀😋另外有南瓜risotto💰$163我真係好鍾意食risotto,成日都嗌😆仲有半份炸雞,呢個係蒜蓉甜辣口味🐔野食我俾滿分🈵不過我就麻麻地坐喺個咁開揚嘅位如果係坐返入裡面就perfect池喇🤭
其實我好少會專登搵野食
成日都係經過見到唔洗等又好似幾好食咁就行入去
都幾好彩次次都食到好野🤩

今次就係行希慎誠品,行完就入左呢間度食野喇
📍Pizza Maru 🍕🍕
話到明係pizza,梗係要食pizza啦
嗌左呢個韓國海陸🍕Korean Surf N Turf
💰$163+$36有金芝邊🧀😋

另外有南瓜risotto💰$163
我真係好鍾意食risotto,成日都嗌😆

仲有半份炸雞,呢個係蒜蓉甜辣口味🐔

野食我俾滿分🈵
不過我就麻麻地坐喺個咁開揚嘅位
如果係坐返入裡面就perfect池喇🤭
之前想試呢間Pizza Maru好耐,今日終於的起心肝試試。星期日下午兩點直入,不過入面人都多。Pizza Maru餐牌有韓風特色精選,沙律,炸物,特色薄餅,經典薄餅,芝加哥薄餅,韓式炸雞,年糕,飯,意大利粉,意大利飯。韓國烤肉芝加哥 $213 另加一雙倍馬蘇里拉芝士,芝士條,牛小排,辣肉腸,番茄,巴馬臣芝士,糖霜,意大利香芹,Maru番茄醬特登交代服務員要熱上枱,果然熱辣辣同勁多芝士,拉絲拉極都有,食落煙煙韌韌,正!上面既牛小排就麻麻地,都唔嫩。辣肉腸就太乾,個人唔太鍾意。番茄醬唔太出,濕潤感無乜,好彩夠芝士。最特別係批邊灑上甜甜既糖霜,食落少少甜甜地。餐廳聲稱批底健康,用黑米,綠茶,小球藻同12種天然穀物製成。批底薄個部份初頭食都脆,放耐就唔脆,一定要熱食。Size係10吋,一開6件,有大有細奇奇怪怪,叫人點分。牛骨汁醬油炸雞 $228 另加一牛骨汁醬油炸雞一客12件,有雞上髀雞下髀雞翼雞胸等,塊皮都脆既,肉質就無特別,雞胸好乾,主要食汁。個汁甜中帶少辣,灑上蔥花同白芝麻粒,個人覺得味道質感絕對無特別。薄餅係唔錯,不過主要係芝士夠多,其他配料無特別。炸雞都無特別,唔洗試。服務麻麻,

韓國烤肉芝加哥 $213 另加一

牛骨汁醬油炸雞 $228 另加一
牛骨汁醬油炸雞

薄餅係唔錯,不過主要係芝士夠多,其他配料無特別。炸雞都無特別,唔洗試。服務麻麻,個地好多塵。
2022-09-25
2022-09-23 292 瀏覽
同朋友聚會 一定會食嘅pizza🍕🍕😍好意外韓國嘢加pizza超夾😍Pizza好重芝士 而且份量都好多員工服務態度都好好 上菜都算快😳芝士控一定要試下!!❤️❤️
同朋友聚會 一定會食嘅pizza🍕🍕😍
好意外韓國嘢加pizza超夾😍
Pizza好重芝士 而且份量都好多
員工服務態度都好好 上菜都算快😳
芝士控一定要試下!!❤️❤️
主打韓式料理,Pizza雖然冇落菠蘿,但材料同批底都比較創新,唔知意大利人見到會唔會嬲嬲豬呢🤪.Pizza topped with loads of melty mozzarella cheese 🧀Pizza 即叫即整,食既時候仲好熱,可以瘋狂拉絲🤤每一啖都係滿滿的芝士.餡料主要有薯角同雞肉配BBQ醬,批邊亦非常特別,係厚底軟心蜜糖杏仁邊.雖然整體又鹹又甜,但出奇地夾!非常值得一試🤤***⭐️薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)***💰預算:人均約HK$150***
雖然整體又鹹又甜,但出奇地夾!非常值得一試🤤
***
⭐️薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)
💰預算:人均約HK$150

• 薯角炭燒雞肉芝加哥
2022-09-09 288 瀏覽
呢間餐廳好特別,係食韓國嘢,有韓式嘅Pizza,好重芝士,而又份量十足,估唔到韓式嘅Pizza係咁有驚喜,令我覺得好回味,會再次光臨!😋😋佢仲有好多炸雞食,炸雞都唔差,回味嘅一餐

• 蜂蜜蒜泥炸雞
2022-09-04 5581 瀏覽
好耐都冇食過韓國嘢, 星期五收工同屋企人去咗Pizza Maru食飯<半半炸雞>一開始唔知要嗌幾多嘢, 就先嗌咗份半半炸雞兩隻口味分別嗌咗蒜香甜辣秘製炸雞同蜂蜜牛油秘製炸雞蒜香甜辣秘製炸雞好香口, 雖然炸雞混合左醬汁, 口感濕濕地, 但炸雞依然好脆, 甜甜辣辣幾開胃蜂蜜牛油秘製炸雞好特別, 蜂蜜牛油粉非常多, 好sweet<手工泡菜芝士波>大食妹仲request encore上次食過嘅手工泡菜芝士波, 裏面有芝士碎碎, 芝士愛好者又點可以唔嗌<蜜糖柚子花園>淨係食煎炸野有啲油膩會好快食唔落野, 所以嗌左份沙律沙律菜好新鮮, 用蜜糖柚子取代沙律醬更加健康清新<群蟹派對>今次試吓第二隻pizza, 群蟹派對大食妹冇咁鍾意, 但pizza底真係好足料金芝邊認真無敵<蜂蜜蒜泥炸雞>食完Pizza覺得唔夠喉, 再加多份炸雞, 如果鍾意有咸有甜嘅朋友, 可以即管試吓呢個蜂蜜蒜泥炸雞, 唔錯
<半半炸雞>
一開始唔知要嗌幾多嘢, 就先嗌咗份半半炸雞
兩隻口味分別嗌咗蒜香甜辣秘製炸雞同蜂蜜牛油秘製炸雞
蜂蜜牛油秘製炸雞好特別, 蜂蜜牛油粉非常多, 好sweet
<手工泡菜芝士波>
<蜜糖柚子花園>
淨係食煎炸野有啲油膩會好快食唔落野, 所以嗌左份沙律
沙律菜好新鮮, 用蜜糖柚子取代沙律醬更加健康清新
<群蟹派對>
金芝邊認真無敵
<蜂蜜蒜泥炸雞>

• 蒜香甜辣秘製炸雞
  • 蜂蜜牛油炸雞
2022-09-02 413 瀏覽
呢間之前都想試,今日趁着係平日,又係下午茶時間,冇乜人等位所以就入去食啦!鳳梨蝦芝士燴飯:一上枱啲芝士就卜卜卜卜咁樣,趁佢熱就即刻同佢啲飯撈埋一齊,食落去都有調味辣,其實都可以稱之為唔辣嘅,份量都唔少㗎,成個飯有鳳梨既甜,加上芝士嘅香味,好好食,不過啲蝦就比其他味搶晒嚕!火辣秘製炸雞:叫咗六件炸雞,好好食,就算話係火辣都唔係話真係好辣,果醬甜甜地,啲雞炸到啱啱好,有啲係雞胸肉,有隻雞翼,有隻雞鎚,估計係半隻雞啦!炸粉都唔係話好厚,整體來講,我覺得必須要點炸雞,下次可以試吓其他味。最後叫咗兩杯嘢飲,嘢飲既present都幾靚丫,好飲既!一杯係柚子汽水,令一杯係荔枝味低酒精嘅酒。

鳳梨蝦芝士燴飯:
火辣秘製炸雞

• 鳳梨蝦芝士拌飯
🍕薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊)$213召喚芝士控‼️Pizza勁多芝士🧀,而且超級拉絲😍超邪惡😈 每一啖都食到芝士,餡料薯角同雞肉配BBQ醬好食😝,批邊好特別,系厚軟心蜜糖杏仁邊🍯,仲加左糖霜,不過個人唔太鍾意覺得太甜🙈如果同的一樣怕甜,建議揀返冇蜜糖杏仁邊的pizza😉 Pizza系即叫即整,食的時候系熱既👍🏻🍗 半半炸雞 $223 12件🧄蒜香甜辣秘製炸雞 好香蒜香味,唔辣,多醬👍🏻🍯蜂蜜牛油秘製炸雞 調味粉灑系炸雞上面,蜂蜜味唔太出牛油味重啲,相對黎講,會啲乾唔算好juicy炸雞夠脆,系有骨炸雞,雞肉滑,不過偏細舊🙈🥘漁夫蕃茄燴海鮮配脆包 $208海鮮有藍青口、虎蝦🦐、帶子、魷魚🦑配蕃茄醬,酸酸甜甜好開胃,海鮮鮮甜,脆包點番茄醬唔錯😝不過唔抵食,份量細,海鮮略少🙈✨Dinner超多人排隊排長龍,餐廳入面有大螢幕播k-pop mv ,好熱鬧,窗邊望到樓景
薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊)
🍕薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊)$213

蒜香甜辣秘製炸雞 +蜂蜜牛油秘製炸雞

🍗 半半炸雞 $223 12件
🧄蒜香甜辣秘製炸雞
好香蒜香味,唔辣,多醬👍🏻
🍯蜂蜜牛油秘製炸雞
炸雞夠脆,系有骨炸雞,雞肉滑,不過偏細舊🙈

漁夫蕃茄燴海鮮配脆包

🥘漁夫蕃茄燴海鮮配脆包 $208

薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊)
蒜香甜辣秘製炸雞 +蜂蜜牛油秘製炸雞
2022-08-09 864 瀏覽
Pizza maru已去過多次,仍然是我最愛名單上頭幾位,今天來到希慎店,又要大吃一餐。 7點來到已經要排隊,果然很受歡迎,有室外及室內座位,個人覺得室外座位比較舒適。 Maru凱撒沙律 $113主菜前想食啲沙律,心理上健康啲,沙律有羅馬生菜,煙肉乾、油炸麵包、鯷魚、黑胡椒、巴馬臣芝士及凱撒沙律醬,不過份量不算多,三人分享有啲唔夠喉。 泡菜海灣芝加哥 $213厚厚蜜糖杏仁批邊,內有忌廉芝士及多款芝士,總之芝味滿滿,材料有洋蔥、蘑菇、鮮蝦、蟹肉棒、菠蘿、粟米、燈籠椒等,非常豐富,最愛配上泡菜蛋黃醬,辣辣地好開胃,食左2塊都唔覺漏。 蒜香甜辣秘製炸雞(6件)$118很貼心有半份同全份,想當小食試下半份就岩晒,味道好香蒜味,甜甜辣辣,但唔會辣到麻痹,好味道。 Yuza Sour Iced Tea $48飲落唔似柚子,反而似水果茶,清清甜甜。

Maru凱撒沙律

Maru凱撒沙律 $113
泡菜海灣芝加哥

泡菜海灣芝加哥 $213
蒜香甜辣秘製炸雞(6件)

蒜香甜辣秘製炸雞(6件)$118
Yuza Sour Iced Tea

Yuza Sour Iced Tea $48
飲落唔似柚子,反而似水果茶,清清甜甜。
2022-07-29
15 分鐘 (堂食)
泡菜海灣芝加哥
蒜香甜辣秘製炸雞(6件)
  • 蒜香甜辣秘製炸雞
2022-08-08 735 瀏覽
Pizza maru都係一間成日聽人提起,但我遲遲未去食嘅餐廳,因為覺得每次都係要一大班人share炸雞pizza先盡興。今次嚟希慎本身想去另一間cafe但最後都係臨時變陣上左嚟13樓,又見pizza maru有lunch set就決定試下。見佢lunch set餐牌主要都係意粉、飯同埋pizza依三類,而且好多都加入左韓式元素,覺得幾特別。最後決定同朋友叫左個risotto同埋pizza share食,而且午市套餐亦會包冰茶/汽水。海鮮紫菜意大利飯 ($98)本身睇個名其實對依個飯無咩期待,好似平平無奇咁,但嚟到發現同我想像中嘅都幾唔同。佢嘅risotto係用左周打硯湯煮,食落非常香口creamy而且有鮮味,食完第一啖即刻覺得好驚艷,咁啱我係好中意周打硯湯,有令我覺得好似飲緊湯嘅味道,非常match。覺得依個飯好好食!如果唔係同朋友share嘅話好想一個人食哂成碟。韓式香辣烤腸薄餅 ($98)pizza係9吋regular size,唔好睇佢淨係切左6塊,但其實分量係超級多。pizza係用左韓式辣醬做底層,配料上面有年糕、魚片、腸仔。個人覺得年糕食落有少少過硬,口感好似食緊橡皮...

海鮮紫菜意大利飯 ($98)

韓式香辣烤腸薄餅 ($98)
pizza係9吋regular size,唔好睇佢淨係切左6塊,但其實分量係超級多。pizza係用左韓式辣醬做底層,配料上面有年糕、魚片、腸仔。個人覺得年糕食落有少少過硬,口感好似食緊橡皮...但除此之外其他野嘅味道都ok必須承認依個配搭係幾新鮮,無諗過韓式風味可以同pizza融合,而且唔會覺得好奇怪。餅底厚薄適中,唔會太乾身,不過有啲可惜今次嚟試唔到大家都推薦嘅芝加哥薄餅底。

pizza分量好多,我地兩個人最後都食唔完要打包,懷疑一個人有無可能可以食得哂。以依個價錢$100唔洗,我覺得係幾抵食。同埋覺得依間餐廳嘅氛圍都幾適合一大班人嚟聚餐。

2022-07-07
午餐
2022-08-05 513 瀏覽
真係超級鍾意️食呢一間超人氣嘅韓式薄餅❤必食泡菜海灣芝加哥‼️薄餅鬆軟煙韌 包住軟綿綿嘅拉絲芝士🧀加埋香脆嘅蜜糖杏仁🍯成個口感勁豐富🤤內餡泡菜海鮮酸酸辣辣 夠晒惹味✨
2022-07-25 1013 瀏覽
🍕【薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)】($189;9 inch)1. 芝士像口香糖般瓶韌,拉絲效果滿分💯2. 批邊的麵包中間的忌廉芝士慕絲鹹中帶點,像芝士蓉般細滑3. 蜜糖的清甜和BBQ醬的鹹配合得很好🍯4. 薯角的焦味明顯,口感粉粉糯糯5. 杏仁片香脆,提升了口感的層次🍕【香芒海洋(番茄醬底)】($178;12 inch)1. 帶子、蝦、魷魚彈牙2. 西蘭花爽脆🥦3. 番茄醬比燒烤醬味道稍弱4. 吃不到芒果的味道🍕【江南牛仔(番茄醬底)】($168;12 inch)1. 牛小排肉質結實,有肉汁,肉味濃🥩2. 牛排醬鹹鹹甜甜,和蛋黃醬很配(加金芝邊$37)蕃薯慕絲幼滑,芝士的鹹香明顯,甜甜鹹鹹很特別🍠Total💰:$588.5✅加一服務費🍴Pizza Maru(銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖)
1. 芝士像口香糖般瓶韌,拉絲效果滿分💯
2. 批邊的麵包中間的忌廉芝士慕絲鹹中帶點,像芝士蓉般細滑
3. 蜜糖的清甜和BBQ醬的鹹配合得很好🍯
4. 薯角的焦味明顯,口感粉粉糯糯
5. 杏仁片香脆,提升了口感的層次
薯角炭燒雞肉芝加哥
🍕【香芒海洋(番茄醬底)】($178;12 inch)
1. 帶子、蝦、魷魚彈牙
2. 西蘭花爽脆🥦
3. 番茄醬比燒烤醬味道稍弱
4. 吃不到芒果的味道
香芒海洋
🍕【江南牛仔(番茄醬底)】($168;12 inch)
1. 牛小排肉質結實,有肉汁,肉味濃🥩
2. 牛排醬鹹鹹甜甜,和蛋黃醬很配
江南牛仔(金芝邊)
Total💰:$588.5
✅加一服務費
2022-07-22 430 瀏覽
好耐冇食過pizza,忽然好想食😟就去左呢個餐廳食,之前食過一次,對佢啲野食印象唔錯☺️唔知隔咁耐去食又係咪都係咁好質素呢~✎ Hot Chicken & Prawn (Regular) ($148) 8/10個pizza幾厚底🍕仲幾軟身,係得邊位會脆啲,同埋加左啲甜甜地既粉係面,食落似發酵麵包,不過我幾鍾意呢種pizza😚味道方面都偏辣,辣得幾過癮❤️‍🔥個底就有啲芝士拉絲,食入口好柔軟,反而雞肉都有啲粉,破壞左整體口感🥲✎ Kimchi Carbonara w/ Scallop ($168) 8.5/10好Creamy,食落有少少辣,幾好食,食完想叫多碟個種😆不過個味就唔係好似泡菜個浸味🤔 帶子都幾嫩滑,幾好幾好👍🏻✎ Maru Calamari Twigim ($93) 7.5/10麵粉唔算多,尤魚味都幾濃郁,不過就得好少醬料,食落有啲乾,冇咩味覺surprise,成碟野顯得有啲失色🫣✎ Mango Mojito ($75) 7/10Mojito 好重,但Mango 味好淡!✎ Mango Makgeolli ($58) 7/10真露味好重,但Mango 味相對淡咗啲!

✎ Mango Mojito ($75) 7/10
Mojito 好重,但Mango 味好淡!

✎ Mango Makgeolli ($58) 7/10
真露味好重,但Mango 味相對淡咗啲!
2022-07-19
10 分鐘 (堂食)
炸雞、薄餅、芝士、啤酒呢幾樣係最好嘅comfort food combo,卡路里同開心幾時都係成正比😌今次小編們去韓國No.1人氣連鎖店Pizza Maru,填補2020去唔到韓國嘅心靈缺失😩Pizza Maru嚟到香港都保持水準,所以我地都係第N次嚟,今次我地冇叫最人氣極邪惡拉絲Chicago Pizza,試咗滿滿芝士口嘅芝心Maru大哥升級有蕃薯嘅金芝邊,同埋蜂蜜蒜泥炸雞12件!!🤰🏻其他餐廳多數都係普通韓劇見開嘅大牌子商業化啤酒,見到有韓國出嘅精釀啤酒我地更係唔會錯過!! 主要供應來自Playground Brewery,每人叫1杯試試泡菜國出品,睇下有冇泡菜味🇰🇷Mistress聞落已經係濃濃嘅柚子味,金黃色啤酒加上柚子同杏脯甜中帶酸,顏色同味道都同炸雞係prefect match,解哂油膩飲完可以再食過金黃色炸雞同金黃色Pizza🍕🍗另外一杯The Witch就用朱古力嘅甜味平衢咗黑啤苦味,after taste仲有陣深焙焙咖啡回甘,好一杯巫婆黑啤,落咗令你繼續食炸雞嘅巫術韓國手工啤酒都做得有自己風格,有驚喜質素係水準之上,希望佢地越做越好,畀酒友更多選擇😗.飲啦喂!飲杯!🍻
芝心Maru大哥 (金芝邊)
蜂蜜蒜泥炸雞

The Mistress, The Witch

飲啦喂!飲杯!🍻
芝心Maru大哥 (金芝邊)
蜂蜜蒜泥炸雞