Great hospitality, friendly staff and lovely ambiance. Visited this restaurant for 6 days continuously to have Indian dinner during my stay in HK. They also serve Western & Italian cuisine too. We mostly had Steam Rice, dal, vegetable curry, chana masala, pizza, Pulao rice during our visits. The staff always went a step ahead to serve us and made our visits comfortable.  Thank you Pizza Max Bistro team for having us in your restaurant and serving us delicious food throughout.
2018-09-27
15 分鐘 (堂食)
  • Indian cuisine
今日又好想食西餐,約左朋友係佐敦shopping,行經呢度見到環境幾浪漫,就諗都唔使諗入去嚕😬總覺得油尖旺嘅印度or意大利菜係正宗d🙈🙈座位闊敞舒適,環境又靜,岩哂傾偈👍海鮮意大利飯❤️飯粒好彈牙,有咬口,唔會太乾身。醬汁有海鮮嘅精華,青口同蝦都大大隻,熟度剛剛好。焗餃子❤️口感好似炸咁,脆卜卜,裡面係豬似同蔬菜,醬汁酸酸辣辣好開胃~ 牛肉烤卷❤️超飽肚,內有大量醬汁,牛肉鮮味分量多,好滿足~ 沙律解解膩👍👍士多啤梨smoothie ❤️🍓味重,唔會太甜,雖然好邪惡,但飲完好似食完甜品咁~ 滿足哂女人食完飯後嘅願望😂

座位闊敞舒適,環境又靜,岩哂傾偈👍

海鮮意大利飯❤️

焗餃子❤️

牛肉烤卷❤️

士多啤梨smoothie ❤️
2018-09-16
佐敦呢間印度餐廳裝潢唔似其他,睇menu覺得更似多國菜餐廳!而且感覺大家坐係到飲嘢食嘢都好relax好似係bar咁,感覺幾好啊!同朋友都坐得好舒服。🔹Long Island $68
歌都有得唱長島冰茶令我半晚安睡。今晚有呢支long island 我諗會訓得好好!特別happy friday大家必點無疑。🔹Chocolate Milk shake $42個朱古力果然聞如其名,好厚底!而且超級濃朱古力味,朱古力愛好者必點!🔹Garlic Bread $45蒜容包非常香口,而且烘得剛剛好。好脆,放耐咗依然脆身!而且好香蒜蓉味啊,再加埋牛油個味好出,一絕!🔹Chicken Mo Mo (8pcs) $60雞肉餃子都係第一次試!皮身剛剛好唔太厚唔太薄,再加埋個獨製醬汁,唔錯啊!但8隻都真係好飽🤣🔹Baby Back Ribs (Half) $115豬仔骨份量唔小!兩個人食夠哂飽啊~而且表皮好脆口,醬汁亦調配得非常夾!加埋薯角,內心覺得呢餐好滿足💓🔹Seafood Rissotto $120Rissotto以前感覺比我外觀好似成"pat"嘢,今次見到上面加咗洋蔥望落有想食衝動!再加上佢內配海鮮,

🔹Long Island $68
Long Island

🔹Chocolate Milk shake $42
Chocolate Milk shake

🔹Garlic Bread $45
Garlic Bread

🔹Chicken Mo Mo (8pcs) $60
Chicken Mo Mo (8pcs)

🔹Baby Back Ribs (Half) $115
Baby Back Ribs (Half)

🔹Seafood Rissotto $120
Rissotto以前感覺比我外觀好似成"pat"嘢,今次見到上面加咗洋蔥望落有想食衝動!再加上佢內配海鮮,食落好有𡁻口!味道不過不失。
Seafood Rissotto
Long Island
Chocolate Milk shake
Garlic Bread
Chicken Mo Mo (8pcs)
Baby Back Ribs (Half)
Seafood Rissotto
2018-09-21 88 瀏覽
《Pizza Max Bistro》#食在佐敦
📍佐敦上海街22號地舖
———————————————
有留意開嘅都會知我好鐘意食餃子 其實印度嘅餃子MOMO係好好味 但食印度野又單調d 今日一次過食印度同意大利菜啦🔹Garlic Bread $45蒜容包有5件 岩岩焗起熱辣辣脆卜卜🔹Chicken Mo Mo (8pcs) $60雞肉餃配埋佢地秘製醬汁 係好味嘅 忍唔住一舊接一舊🤤 🔹Baby Back Ribs (Half) $115豬仔骨份量都幾多 嗌左半份都有8舊骨 兩個人食都已經飽左 d肉煮得好淋 一切就切到 同個醬汁亦調配得好夾👍🏻 仲有外脆內軟嘅薯角 一個字 抵食🔹Seafood Rissotto $120係配蕃茄醬嘅意大利飯 海鮮都幾多 青口兩個 好多魷魚 d飯軟硬度都適中 不過我發覺香港好多人都唔鐘意蕃茄😂🍅🔹Long Island $68
咁岩第二日放假 呢到又有酒飲 一於嗌杯飲下店員好Nice 比我果時話可能會有d strong 叫我試試先 之後再有問返我o唔ok🍸🔹Chocolate Milk shake $42Milk Shake有4款可以揀 包括Vanill
《Pizza Max Bistro》#食在佐敦

🔹Seafood Rissotto $120

🔹Long Island $68
咁岩第二日放假 呢到又有酒飲 一於嗌杯飲下

🔹Chocolate Milk shake $42
Milk Shake有4款可以揀 包括Vanilla, Strawberry, Chocolate同埋Coffee
朱古力味唔會好甜 又有奶味 ok嘅

🍴8/10
2018-09-21 69 瀏覽
昨天去佐敦,好朋友話想試下這間印度餐廳,餐廳比較細,牆壁藝術品和畫都令整個餐廳都有風格,坐下來個感覺都舒服,我地點了約下晚餐:1. Chicken & Avocada Salad👍🏼 配的沙拉汁好夾,材料新鮮2. Max’s Special piazza👍🏼個餅底做得好好食,焗得剛剛好,材料夠足,醬汁適中,估唔都係印度餐廳食都好味pizza😋3. Lamb curry- 調了不濃小辣醬汁的香草,我就覺得一般4. Prawn butter Masala-配小辣醬調得都不錯5. Butter Naan 👍🏼6. Buffalo chicken Wing Lolli-炸得剛剛好7. Bottle water - 有厚度感整體食物都不錯,店內全是外籍人士,禮貌都幾好,我會下次再去試其他食品。😋
5. Butter Naan 👍🏼
7. Bottle water - 有厚度感

2018-09-20
  • PIZZA
  • 雞肉牛油果沙律
今日找佐敦工作嘅老友食lunch,佢知我鐘意食pizza,就介紹左我黎尼間印度西餐廳試下,餐廳位於上海街,近佐敦站,門口不太起眼,若不是老友帶路我都不會試到店內裝潢走高檔路線,擺設極具印度特色,bar枱位置放滿不同種類嘅酒,為餐廳增色不少,招呼我地嘅印度人哥哥,笑容滿面招呼周到,見我地行到成頭汗仲主動奉上冰水,抵讚餐具擺放整齊,亦有開水提供Pizza有十多款口味選擇(包括素pizza),餐牌亦有詳細標明所用到嘅材料及醬料,大家可按個人口味撰擇喜歡嘅pizza🍕我地最後選擇左兩份lunch set share 食,種類都唔少,而且價錢亦比較抵先來餐湯,係蘑菇湯,湯嘅質地不是杰身那種,蘑菇打得好碎,味道非常惹味,辣辣地,應該加左黑胡椒雞肉pizza,賣相吸引,分量亦不少,pizza底係薄身那種,不會烤到非常硬,類似食印度薄餅嘅口感,材料非常豐富,有雞肉,三色椒,洋蔥,蘑菇等....,醬汁係薄荷醬,味道幾香幾特別,酸酸地幾開胃海鮮意大利飯,大大隻青口放面,伴碟亦花過心思,賣相不錯,飯嘅軟硬度剛好,火喉調較得好好,醬汁略酸,材料有蝦同魚,非常新鮮最後跟午餐半價加21蚊轉左杯芒果奶昔,平時印度餐

餐具擺放整齊,亦有開水提供

餐湯

Mango  lassi/  coke

最後跟午餐半價加21蚊轉左杯芒果奶昔,平時印度餐廳飲唔平架!果然又香又滑又好味,大家有機會一定要試下呀
餐湯
Mango  lassi/  coke
2018-09-20 45 瀏覽
與朋友一同前往童軍總會購物,購物過後已到了晚飯時間, 朋友就發現對面有唔少小店, 今次我哋食一間多國菜。入到去裝修以木色為主調, 有兩位外籍人士主理,主要以英文對答。 店內冷氣十足,天氣咁熱,值得讚賞。卡邦尼意粉, 驚喜之選, 完全唔似香港食嘅卡邦尼意粉,芝味十足,配合埋店內卡邦尼汁, 味道更加突出, 最重要嘅係完全唔油膩,食落去淡淡嘅芝士香,包住一條條嘅意大利粉,更加係芝味無窮。雞肉卡巴, 另一重點, 好耐冇喺香港食過,咁出色既卡巴,完全係充滿土耳其風味,食落口,已經令我回味當年去旅行嘅經歷, 餡料十足,童叟無欺。另外原來卡巴仲可以配薯角或沙律,選擇薯角, 份量比想像嘅多, 重點都係夠脆口。下次都會再來, 不過一定要約多幾個人, 可以叫多啲唔同嘅食物。

2018-09-19 50 瀏覽
約了朋友在佐敦道這邊有事傾談未夠鐘。逛完寶靈街,另外一位朋友與我又覺得肚餓,又未到晚飯時間,點算好? 搵間食店當晚飯醫肚先。要食少一點肉,要不是很肥啲,咖喱汁加個烤餅,不錯吧?! 再看有甚麼可以點。這間有印度/西餐/意大利食品,也有咖哩,OK!不設加一添!去骨咖哩雞肉 $95.-原先想點咖哩蔬菜,不過入到有印度菜的餐廳,應該試試咪走雞的雞罷。份量一般,試試味道,食第一啖不感辣,但有咖哩的香味,過了一會,微微的辣在喉嚨前滲出來,雖然看不到任何蔬菜,會食到有洋蔥,乾蔥頭味道,其實還應加了不少香料; 無骨雞肉,咬落不會太乾,有咬口少腍,雞肉滲入了咖哩汁味,還可以!蒜茸烤餅 $28.-我們點錯了,應叫味道清淡的白烤餅或牛油烤餅,這樣才食到咖哩真正的香味,不過蒜茸烤餅沒想像中的鹹與濃味,進食時咬到微熟的蒜茸,味道更出來,加上咖哩汁也配合得到。健康素食薄餅 $119.-用意大利水牛芝士加牛至香草及茄醬烤焗而成,我們選擇了厚批,一看圖片便知道比連鎖店高一班,雖然沒有其他餡料,但啖啖芝士香,不會過鹹,加上點點的酸茄醬,相信只有厚批才能Carry到這個食法。
這間有印度/西餐/意大利食品,也有咖哩,OK!
不設加一添!

去骨咖哩雞肉 $95.-

蒜茸烤餅 $28.-

健康素食薄餅 $119.-

2018-09-13
  • 健康素食薄餅
3K
2018-09-18 70 瀏覽
公司附近的一間印度和意大利共融餐廳去過一次,試過咖哩和薄餅,的確正宗,非常回味。今曰再次造訪,要試一下意式的方向了。要了意大利麵,午市套餐只70元左右,區內算是抵食。餸料是蕃茄和三文魚乾。意大利麵硬度適中啱我胃口。三文魚份量頗多,鹹香且結實的肉質,有嚼口,魚味香濃,整體不錯。套餐包餐湯,今日是蕃茄湯,感覺香草味強烈,味道偏辣,惹味開胃。特色飲品Lassi應該在印度菜館餐牌中必有的。好香甜的芒果味,濃厚芳香。幼滑順喉。酸咪的口感勁開胃。

特色飲品Lassi應該在印度菜館餐牌中必有的。
好香甜的芒果味,濃厚芳香。幼滑順喉。酸咪的口感勁開胃。

2018-09-18
2018-09-17 151 瀏覽
童軍總會附近的上海街,聚集了各式各樣的餐廳,這間印度人主理的🇮🇳餐廳,無論位置及環境都不錯👍🏻裝修雅致,格調高雅,雖然環境不算大,但整體氣氛令人滿意。紅色餐牌上面有一個Pizza的logo,一望而知主打是薄餅🍕 Pizza未到之前,Order了一杯士多啤梨Smoothie,士多啤梨的香味濃烈,還加有雪糕球,消暑解渴👍🏻印度薄餅,材料有鮮嫩印度烤雞、洋蔥、蘑菇、甜椒配薄荷沙律醬。印度烤雞的味道很特別,可能他們運用香料方面與別不同,所以味道和我們吃開的有點不同,值得一試🤗餐廳的裝修設計時尚,環境氣氛亦很舒適,給人另類的感覺,真的很不錯👍🏻
裝修雅致,格調高雅,雖然環境不算大,但整體氣氛令人滿意。
Strawberry   Smoothie
Strawberry   Smoothie
2018-09-16 53 瀏覽
今晚有事需要到佐敦嗰邊做嘢,放工嘅時候已經夜晚了。途經上海街,見到有一間食印度咖哩嘅餐廳,諗番起原來我都有好耐冇食過印度咖哩,所以決定入去食。Strawberry Milk shake $42個飲品餐牌上面有好多種選擇,但係我就揀咗士多啤梨奶昔。佢嘅士多啤梨奶昔飲落去都幾甜,好香士多啤梨味,仲加上一舊雲呢拿雪糕,非常透心涼。Vanilla Ice Cream on Cranberry Juice  $42飲落去酸酸甜甜,好清新,好好飲!再加上雲呢拿雪糕,個味道都幾夾㗎。Chicken Kebab $85其實我個人都好鍾意食卡巴呢一類嘅菜式,因為食落去又方便,而且口感有豐富!呢一度嘅雞肉卡巴好大份,配料有好多,有雞肉同沙律菜,雞肉好嫩滑,沙律菜撈埋沙律醬黎食好惹味。Prawn Curry $105呢一個咖哩大蝦好好食,佢嘅咖哩好香椰奶嘅味道,帶少少酸,而且辣度唔算好高,食落去好溫和。大蝦非常爽口彈牙,好新鮮,好好食。Garlic Naan $28我係第一次見到顏色非常豐富嘅蒜蓉烤餅,因為呢度嘅烤餅上面有好多唔同顏色嘅蔬菜粒,食落去好香蒜蓉同牛油嘅香味,烤到外皮香脆,但係內裏仲好軟熟,點咖

Strawberry Milk shake $42

Chicken Kebab $85

Prawn Curry $105
Garlic Naan $28
我係第一次見到顏色非常豐富嘅蒜蓉烤餅,因為呢度嘅烤餅上面有好多唔同顏色嘅蔬菜粒,食落去好香蒜蓉同牛油嘅香味,烤到外皮香脆,但係內裏仲好軟熟,點咖哩食一流。

Baby Back Ribs Half $115
呢一度嘅烤豬肋骨亦都非常高水準!佢嘅烤豬肋骨肉質非常軟淋,差唔多係入口即溶。而佢嘅醬汁係燒烤醬,非常香濃未,再配上薯角,脆卜卜,點茄汁食好正。
2018-09-11
2018-09-16 40 瀏覽
肥妹仔我其實係好少食印度菜,因為對印度菜唔太熟悉,而且一直都冇機會去試下。咁啱今晚肥妹仔經過上海街見到有一間食印度咖哩既飯店,於是就走咗入去試下啦。Strawberry Milk shake $42因為肥妹仔我好驚呢度既咖哩好辣,所以決定叫一杯奶昔去試下,順便可以解下辣啦! 呢一杯士多啤梨奶昔飲落去好香雲呢拿雪糕同士多啤梨味,甜度比較高,鍾意飲甜野嘅人一定好鍾意。Vanilla Ice Cream on Cranberry Juice  $42呢一個cranberry juice飲落去酸酸甜甜,甜度屬於低,但係加埋一球雲呢拿雪糕,飲落去好清新,好解渴。Chicken Kebab $85自從畢咗業後肥妹仔都冇再食過卡巴,所以見到覺得好懷念,好想試下。呢一個雞肉卡巴超級好食,個外皮烤到非常香脆,入邊包住雞肉絲同埋沙律菜絲,個汁係好香蒜味嘅沙律醬,非常香口,超級好食。Prawn Curry $105黎食印度菜有又點可以唔叫咖哩呢?肥妹仔我就叫咗一個咖哩大蝦點蒜蓉烤餅食!呢一個咖哩好香椰奶嘅味道,有少少酸,唔太辣,對於肥妹仔嚟講都接受得到。個咖哩味好香濃,而且啲蝦好爽口,好彈牙,食到肥妹仔心心

Strawberry Milk shake $42

Chicken Kebab $85

Prawn Curry $105
黎食印度菜有又點可以唔叫咖哩呢?肥妹仔我就叫咗一個咖哩大蝦點蒜蓉烤餅食!呢一個咖哩好香椰奶嘅味道,有少少酸,唔太辣,對於肥妹仔嚟講都接受得到。個咖哩味好香濃,而且啲蝦好爽口,好彈牙,食到肥妹仔心心眼。
Garlic Naan $28
呢一個蒜蓉烤餅又係烤到外皮香脆,但係內裏仲係好軟滑,好香蒜蓉嘅味道同牛油嘅香氣,點咖哩食一流!

Baby Back Ribs Half $115
最後肥妹仔仲叫咗一個烤豬肋骨嚟食。呢一個烤豬肋骨外表塗滿咗燒烤醬,入面嘅豬肉就煮得非常軟淋,入口即溶,背上炸到好香脆嘅薯角,食落去超級滿足。
2018-09-10
2018-09-14 38 瀏覽
去印度餐廳其實菜式選擇真係幾多,呢間pizza max bistro仲要無論幾時都免收加一,但又坐得耐同舒服,香港地真係少有。餐廳做晒印、意、西三種菜系。今次點咗款西菜——燒豬仔骨。半份豬仔骨都已經幾大碟,加上有大量熱辣辣香脆薯角同沙律做配菜,食落好滿足。燒烤醬甜得嚟有啲焦香,豬肉入味。肉夠腍,用刀輕輕一切就切得開,但因為脂肪唔多,肉都係乾咗啲,但未算韌。然後就係食例牌——印度咖喱去骨雞。用大量蕃茄煮嘅咖喱茄味濃陏,微辣,一般人都食得到。雞肉幾嫩,肉量都夠。而plain naan就整得夠乾身同脆口,食完手指上冇半點油份。plain naan散發住麵粉香,愈食愈香甜。果然咖喱係要配plain naan先最好~

餐廳做晒印、意、西三種菜系。今次點咗款西菜——燒豬仔骨。

燒烤醬甜得嚟有啲焦香,豬肉入味。

然後就係食例牌——印度咖喱去骨雞。

plain naan散發住麵粉香,愈食愈香甜。

果然咖喱係要配plain naan先最好~

2018-09-14 37 瀏覽
朋友介紹,特登過嚟食。餐牌選擇多,朋友推介叫左一客磨茹意大利飯,半份豬仔骨, 再試半份烤雞。豬仔骨,燒得香,醬汁味道濃郁, 完全夠大師水準。磨茹意大利飯,入口味道香口,creamy ,意大利飯的質感,是軟稔中帶點煙韌。烤雞,脆皮,味道惹味,烤得有少少乾身,不過如不夠乾身,就食不出印度的香料味道。
朋友介紹,特登過嚟食。

豬仔骨,燒得香,醬汁味道濃郁, 完全夠大師水準。

磨茹意大利飯
2018-09-02
30 分鐘 (堂食)
磨茹意大利飯
  • 磨茹意大利飯,豬仔骨, 烤雞
2018-09-13 30 瀏覽
見到舖名以為呢間Pizza Max Bistro係pizza專門店,入到去估唔到菜式種類又幾多元化。有意、西、印三式,特飲選擇都唔少。Hawaiian pizza放喺鐵架之上,即使兩人枱食嘢都唔迫。pizza有厚薄皮揀,今次叫嘅厚皮邊位都仲做到餅乾一樣嘅硬脆感。餅皮比較似plain naan,油份唔多,幾香麵粉甜味。配料唔算好滿,但芝士拉絲係絕對做到!印度餐廳當然唔少得一杯mango lassi。呢度整嘅賣相唔錯,有果醬拉花😂飲到乳酪味,但可能甜味會搶咗佢風頭。餐廳好坐,播住唔少經典英文歌,適合同三五知己共聚。

餐廳好坐,播住唔少經典英文歌,適合同三五知己共聚。