2019-09-22 110 瀏覽
香港最近太多唔開心嘅事情,想支持一些努力默默耕耘嘅小店,所以最近都選擇食小店,呢一間喺佐敦嘅墨西哥fusion菜,真係幾有驚喜!由於約咗前同事食飯,大家都想分享最近嘅感受,呢個時勢圍爐取暖是很重要的,呢間餐廳有音樂但唔會太大聲,餐廳座位唔算太多,我哋都可以靜靜地傾談,服務人員非常之殷勤,同出面嘅餐廳唔同,外國人嘅服務,原來都可以好好!我哋都分別叫咗蘋果汁同雜果賓治,唔會好甜,叫佢小冰,又真係有做喎!而我最欣賞係呢度嘅咖喱,我哋叫咗個蒜蓉麵包,正確來講係薄餅,佢整到好脆,裏面有軟綿綿,配合呢個辣到剛剛好嘅咖喱,雞肉嫩滑唔會太老,同重慶大廈嘅唔同,佢嘅做法接近墨西哥,香料味較重!呢度嘅沙律係用蜜糖做汁,係全新嘅口味我從來冇試過,原來都幾配合喎!煙三文魚同蜜糖嘅配搭都幾出色!我認為佢嘅薄餅好食過連鎖店嘅太多了,餅皮煙韌,用了大量火箭菜,用了一啲都唔似小店,真係真材實料!我哋仲叫咗個蘑菇,蘑菇嘅汁非常之濃郁,加咗忌廉好滑,配合一口有一口嘅蘑菇,感覺上去咗一間好高級嘅餐廳,大家一定要試呀!

用了一啲都唔似小店,真係真材實料!

上去咗一間好高級嘅餐廳,大家一定要試呀!