2017-05-06 471 瀏覽
轉眼已是寶貝的六歲生日。今年因工作關係,選擇了在自己下班和寶貝放學後吃個晚飯。本來屬意V CITY的分店,但由於無法於網上訂位,結果選了在YOHO MIDTOWN的分店。雖然我們有事先訂座,但可能因為客人太多,最終安排了在店中間的長桌就座,有少許掃興,不過三人獨佔一長檯也沒有造成別人騷擾,似乎也很不錯。星期一至五店家有提供二人及四人的套餐,價錢算是合理。我們先選了一個二人套餐,然後另外加點了一客釀磨菇、一客CARBONARA和一客PAVLOVA,埋單約六百多元。元朗店相對屯門店感覺更開揚舒適。店內明顯人手不足,不過侍應態度尚算友善親切。食物在合理的時間陸續上桌。主厨精選沙律和青菜沙律:蔬菜新鮮,配料豐盛美味,最愛那兩片烘的熱熱的麵包條釀磨菇:遷就不吃辣的友人,走掉了醃辣甜椒,味道偏淡,最終要沾了一些桌上的辣油,感覺才感到較為對味FOUR CHEESES:蕃茄餅底加馬蘇里拉芝士、意大利藍芝士、芳堤娜芝士、艾曼托芝士的FOUR CHEESES,賣相有點奇怪,好像芝士求其丟在上面急就章而成。再加上餅底偏濕,口感和期望中有落差CARBONARA:今晚個人另一項比較滿意的食物,醬汁香滑惹味,意粉
轉眼已是寶貝的六歲生日。
今年因工作關係,選擇了在自己下班和寶貝放學後吃個晚飯。
星期一至五店家有提供二人及四人的套餐,價錢算是合理。

食物在合理的時間陸續上桌。

CARBONARA:今晚個人另一項比較滿意的食物,醬汁香滑惹味,意粉軟硬適中,不過可能因為空調過強,若不及時進度,變冷後的口感會略遜

PAVLOVA:份量絕對適合二至三人共同分享。水果的配置十分悅目,香脆的蛋白餅、香滑忌廉、各式水果及偏酸的熱情果醬,中和了忌廉的甜膩,今晚的最愛

我在想,下次應找個陽光燦爛的日子再來,相信坐在窗邊用餐,定必是賞心樂事。
2017-05-05
2017-04-21 588 瀏覽
捉緊復活節假期嘅尾巴,同屋企人去左元朗Yoho Mall行街加食飯。兜左一圈,最終決定去Pizza Express食pizza餐廳裝修得好開揚,簡潔裝飾加上窗外灑進嘅陽光,完全滿足一個假期要有嘅悠閒感覺假期照樣提供set lunch,二人餐已經包沙津、前菜、Pizza加飲品,幾抵食前菜點左意式焗肉丸,餐牌雖然有辣椒但其實完全冇辣味,不過肉醬蕃茄味足,肉丸有肉味之餘幾香口,調味配合得唔錯。跟配嘅麵包球新鮮熱辣,好煙韌再黎嘅沙津可以話係雜錦沙津,蔬菜好新鮮,雞肉同豬肘肉帶少少咸香,配埋芝士一齊食好香。沙津醬偏酸,愈食愈開胃主菜pizza上場,貪新鮮點左是日推薦。一直好喜歡Pizza Express 嘅Pizza底,烤的香之餘唔會過乾,亦唔會有油膩嘅感覺,仍然保留麵團嘅煙韌感。芝士份量適中,但愛芝士人士可能覺得唔夠喉。香腸可以話係畫龍點睛之處,肉味香濃有驚喜舒適開闊嘅環境,配上新鮮美味嘅食物,同屋企人閒話家常,可以話係假期嘅完美消遣(但真係好唔捨得假期嘅完結><)
主廚精選沙津
忌廉肉腸pizza

(但真係好唔捨得假期嘅完結><)

2017-04-17
5 分鐘 (堂食)
主廚精選沙津
忌廉肉腸pizza
2017-04-04 446 瀏覽
今年跟老公過生日老公話想食pizza,一下子就想到去pizza express,之前去過一次都幾好食同埋唔算太貴,今次可以襯機會試下食其他款式先叫個蜜糖雞肉薄餅($137),蝦肉燴意大利飯($132),pizza既雞肉份量不多,而且冇咩蜜糖味,如果很喜愛蕃茄味的就會好鍾意,不過餅底做得幾好個意大利飯口感唔會太硬,味道幾好,仲有4隻蝦😍食完2樣唔算太飽,再叫一客蘑菇芝士沾醬($59)佢仲有其他指定小食,如叫2客($98),磨菇醬夠濃味,但個包一般,下次唔會再叫這個抵讚既係服務同環境都好好,值得回來既原因之一
今年跟老公過生日
抵讚既係服務同環境都好好,值得回來既原因之一
蜜糖雞肉薄餅,蝦肉燴意大利飯,芝士磨菇沾醬
蜜糖雞肉薄餅,蝦肉燴意大利飯,芝士磨菇沾醬
2017-02-20 618 瀏覽
星期日下午最適合去食番餐好,今次就試下Yoho 間Pizza Express。佢個二人餐有前菜、沙律、主菜同埋餐飲。前菜揀左南瓜蓉配麵包。麵包有好香蒜蓉味,配埋南瓜蓉幾夾。沙律揀左紅菜頭沙律配意大利醋,清清地酸酸地食完好開胃。沙律裡面有少少芝士同合桃,而意大利醋加埋紅菜頭個味原來都幾夾!到主菜,喺Pizza Express 所以叫左芝士肉腸pizza。我本身好鍾意食芝士所以都幾岩我胃口。最尾餐飲叫左coke zero。
前菜揀左南瓜蓉配麵包。麵包有好香蒜蓉味,配埋南瓜蓉幾夾。
南瓜蓉配麵包
紅菜頭沙律
最尾餐飲叫左coke zero。

2017-02-19
午餐
2017-01-26 579 瀏覽
Waitress spilled wine all over my plate and then just walked away. Good order took over 30 minutes to arrive.
2016-09-28 1622 瀏覽
之前在yoho mall換咗張午餐券,所以搵咗朋友陪我到pizzaexpress食午餐~~~今次我地點咗二人餐,頭盤分別叫咗沙律和牛油麵包~~~橙汁和薄餅係午餐券免費送的,個薄餅又脆又好食*^O^*好友喜歡卡邦尼意粉,還喪落芝士粉,我食到感覺好飽由於大家食唔晒咁多,最後要將半個薄餅打包返屋企,之前帶昕昕到同一間店食二人餐,又係食唔晒個薄餅,因為個薄餅真係幾大塊,加上上次的頭盤係餐湯和肉丸,所以超飽肚的。我個人幾喜歡到pizzaexpress食午餐,因為價錢算係ok,抵過食晚餐,而已仲可以會員儲分,三年前果陣仲係儲asia mile,而家只是每消費$25儲一分當一蚊,不過如果會員餐後寫意見寫得好,每個月會有一位可以得到250積分,如果有幸抽中就可以免費食返餐
今次我地點咗二人餐,頭盤分別叫咗沙律和牛油麵包~~~
橙汁和薄餅係午餐券免費送的,個薄餅又脆又好食*^O^*
好友喜歡卡邦尼意粉,還喪落芝士粉,我食到感覺好飽
2016-09-27
用餐優惠
優惠券
2016-09-18 1133 瀏覽
間唔中想食Pizza就會到Pizza Express,第一次去Yoho Mall的店,下午2點幾客人都幾多,不過店員就相當少,在店外呆企了2mins都無人發覺我們的存在,唯有詢問正在水吧工作的男店員,再自行入坐. 選坐當時唯一一張吉的卡座,不過仍未有人得閒執枱,抹好枱後又等了數分鐘才送來清水,店員實在少得可憐! 環看四周,店內空間頗大,開放式的廚房,配以卡座、圓桌以及長形吧枱,以及特色吊燈,空間感十足. 而且店內有不少落地玻璃窗,令戶外光線引進來,更覺舒適. 午餐供應到下午5:00,而且2人午餐定價只是$128,另加一,已可選上2款頭盤、1款主菜& 2杯汽水,相當抵食! Dry Ginger 每罐汽水都配以冰底& 一片檸檬片,即使慢慢喝都依然夠凍. 焗麵包球 來到Pizza Express,最令我歡喜的要算要焗麵包球,外脆內軟的小麵包球,沾上蒜蓉,實在超級滋味,每人吃3小粒也覺不夠滿足,哈哈~ 青菜沙律 另一款前菜則選了清新的沙律,酸甜的車厘茄、配以爽脆青瓜及新鮮的沙律菜,簡單又開胃~ 皇后薄餅 來到Pizza Express,當然不少得吃Pizza la

Dry Ginger

每罐汽水都配以冰底& 一片檸檬片,即使慢慢喝都依然夠凍.

焗麵包球

青菜沙律

皇后薄餅

來到Pizza Express,當然不少得吃Pizza la~ 選了皇后薄餅,材料只有豬肘肉、蘑菇& 橄欖,但依然吸引. 一客6件的Pizza,足夠2人分享!! 簡單的材料配以茄醬& 芝士,已經鹹香惹味,再加上薄身且香脆的Pizza,每人吃3件也絕不過份

鮮果奶油蛋白餅 ($98)

由於我有Pizza Express的會員卡,所以生日月份憑生日電郵送上一客蛋白餅作甜品,令我覺得很開心!! 這款甜品足夠3-4人享用,不過最愛吃甜的我,2人都可輕易完成.

香甜帶脆的蛋白餅外舖滿大量士多啤梨、藍莓、奇異果,再加上熱情果蓉,賣相精美,而且酸甜可口,會令人想一吃再吃呢!

雖然一開始店員相當少,令我對這店有個壞的印象,但之後的菲律賓籍店員卻相當友善且細心,令到我對這店又挽回信心,好想快點再來吃Pizza呀

元朗元龍街9號形點一期1樓1076號舖

2606 5868
2016-09-08 712 瀏覽
Lychee Rose Cooler $38 好refreshing。有d 玫瑰味嘅荔枝肉,清新,甜度適中。有汽的梳打真係好消暑。Four Cheese Pizza$128 另加pepperoni(加$18)。薄底pizza 個邊好脆!芝士同茄醬的比例剛好,芝士好香。睇住佢放個pizza 入焗爐時d cheese 係一個個芝士波咁,所以焗出泥每種芝士都好分明。喜歡食cheese 嘅人一定會喜歡呀!Classic Lasagna$119。個面有d 燶,兩旁係普通茄醬,餡料肉碎好少,麻麻地。香烤雞翼。男友唔喜歡中東味嘅香料味,我可以食4隻~雞翼有肉汁幾好食
  • Four Cheese  Pizza
2016-08-18 2323 瀏覽
下午才剛到過The Market吃自助餐,到了晚上仍是半飽狀態,晚餐還是吃得輕怡一點吧! 喜歡吃沙律的我,選了Pizza Express,這兒除了薄餅、意粉外,沙律選擇也是相當精彩。YOHO MALL分店是第一次到訪,店內空間感十足,以藍色為主調,侍應一身水手裝束,一派渡假海洋風,用餐環境輕鬆。 翻開餐牌,先看到的是豐盛的二人及四人套餐,內容也挺豐富的。不過嘴饞的我還是懸崖勒馬,選擇了單點,始終暴食是會變胖的呀!選了一份薄餅,在選沙律之際發現沙律可以配菜的形式加配,一人份量是$59,二人分量才不過$98,比起上百的正價沙律除了抵食之外,也不會造成浪費,十分欣賞店方的做法。 香橙鴨肉沙律($59/$98)還以為一人前會是小巧的份量,端來時卻相當驚喜,這是足以二人分享的份量呢!一向欣賞這家的沙律,鴨胸肉、火箭菜、菠菜、青瓜、橄欖、洋蔥、意大利豆的組合,配以茴香橙汁醬,食材多樣,感覺相當豐富。沙律菜新鮮得很,特愛那鮮嫩的菠菜。鴨胸是少有的軟嫩,有鴨香又不油膩,配上香橙甘甜的果香,跟沙律十分搭配。沙律没有太多的調味,只以橄欖油、小䓢香、香橙汁來提香,味道非常清新。 La Rose.魔幻玫瑰薄餅

喜歡吃沙律的我,選了Pizza Express,這兒除了薄餅、意粉外,沙律選擇也是相當精彩YOHO MALL分店是第一次到訪,店內空間感十足,以藍色為主調,侍應一身水手裝束,一派渡假海洋風,用餐環境輕鬆

香橙鴨肉沙律($59/$98)
香橙鴨肉沙律
沙律菜新鮮得很,特愛那鮮嫩的菠菜。鴨胸是少有的軟嫩,有鴨香不油膩,配上香橙甘甜的果香,跟沙律十分搭配。沙律没有太多的調味,只以橄欖油、小䓢香、香橙汁來提香,味道非常清新

La Rose.魔幻玫瑰薄餅($147)
所謂的「玫瑰」,指的是紅肉的組合,風乾火腿、辣肉腸、煙肉粒、雞肉,不同層次的「紅」在視覺上十分吸引,很能引起食慾。風乾肉類的咸香令咸度稍高了點,但帶來的是豐富多變的味道口感,食肉獸該會十分喜歡,意大利火腿及羅勒都是在烤製後才加上的,很能突出食材的原味,火腿油潤香口,羅勒香氣濃烈,實在喜歡這La Rose的食材配搭。
La Rose.魔幻玫瑰薄餅

薄餅批底雖不算出色,但仍有一定水準。批身極薄,邊位烤得焦脆,其實尚可挺身一點,只是足有十多寸的薄餅也就夠大方了。豐富的茄醬,芝士稍為少了點,也未有拉絲效果,不過吃着是挺香口的。

凍檸茶($31)
點了兩杯凍檸茶,檸檬片不少,茶香亦足,店員密密添加不會收費,是飲品當中最划算的一款。
凍檸茶

Pizza Express感覺是很適合開飯家庭餐廳,店員友善親切,食物也有一定水準。不過最欣賞還是那套「惜食」概念,實在減少了很多不必要的浪費呢!期待屯門店快點開幕,到時要吃美味的沙律便更方便了。
2016-07-25
凍檸茶
香橙鴨肉沙律
La Rose.魔幻玫瑰薄餅
2016-07-05 1894 瀏覽
這晚玩完散水後,我們一家人再訪了 PizzaExpress,因為老公很愛吃這家薄餅!晚市也有套餐供應,先點了一份二人套餐 ($265),有一客小吃、一客沙律、一客薄餅/意粉加兩杯飲品。小吃選了 意式焗肉丸,說以香辣番茄牛肉醬烤焗,其實不辣,配上招牌麵包球挺好吃。會選套餐,不多不少是為了沙律。散點的沙律挺貴,套餐卻有兩款選擇,其中選了這 紅菜頭沙律 由紅菜頭、意大利藍芝士、菠菜葉、火箭菜、合桃、黑醋沙律汁組成,加起來味道很合襯(其實淨食紅菜頭個人覺得味道有點怪)、口感及營養又豐富,很喜歡的。    飲品方面,老公加$10點了凍檸檬茶因可無限添飲;我既不愛可樂也不想加錢喝非鮮榨果汁,寧願喝清水。最後決定要礦泉水,250ml小小一支不打開,帶回家等老公游水時喝。主菜方面有點失策,點了這 烤雞肉薄餅,沒看清楚成分包括烤雞肉、辣甜椒、奇榛調味粉、蒜蓉、紅洋葱,其中辣甜椒是辣的!而且辣度十足!小兄妹吃不了,只好兩口子消滅它。 還好 PE 有兒童套餐 Piccolo Menu ($89),而且內容很豐富,首先包一杯蘋果汁、鮮橙汁或紅莓汁,主菜是7吋薄餅/半份意粉,還有三選一甜品及迷你卡布奇諾。即前後

紅菜頭沙律

還好 PE 有兒童套餐 Piccolo Menu ($89),而且內容很豐富,首先包一杯蘋果汁、鮮橙汁或紅莓汁,主菜是7吋薄餅/半份意粉,還有三選一甜品及迷你卡布奇諾。即前後兩杯飲品!
囝囝喜歡喝果汁,並選了最愛的蘋果汁,飲得滿意;妹妹是朱古力迷,就將兒童餐最後的迷你卡布奇諾(其實是朱古力奶配上牛奶泡沫)先上,妹妹十分開心,正是皆大歡喜!

主菜是 白汁火腿蝴蝶粉 芝士醬汁、火腿,說是半份,但其實兩兄妹一起分享都差不多(主要是妹妹食量不大),再加點兩口子套餐的肉丸及麵包粒,剛剛好清光沒有浪費。

最後甜品可選焗麵包球配朱古力榛子醬、朱古力蛋糕或雲呢拿雪糕,我們點了 朱古力蛋糕,因為出品味道香濃、質感又潤澤很好吃!可能大家都估到,朱古力妹妹吃得尤其開心!

接著很快就是暑假,一家人出外用餐的次數應該會加密。到時再慢慢分享更多吧~
2016-07-03
  • Piccolo Menu
2016-07-03 645 瀏覽
I'm a fan of pizza and I mean who isn't but this place was quite a let down. We ordered the 2 person set which included the following:1. Baked mushrooms- The mushrooms were juicy but the dish overall was underseasoned and were not very special.2. Beetroot and baby spinach salad- Pretty good3. Chicken pizza with red onions- It tasted ok but the crust was too thick and lacked the crispiness a traditional Italian pizza ought to have. The toppings were pretty typical as well. Just the usual marinara
3. Chicken pizza with red onions- It tasted ok but the crust was too thick and lacked the crispiness a traditional Italian pizza ought to have. The toppings were pretty typical as well. Just the usual marinara sauce, cheese and dry chicken.

The meal definitely lacked a wow factor so I hope they don't look forward to my patronage again.

2016-07-03
2016-06-15 816 瀏覽
本日最讚係蕃茄海鮮pasta。海鮮份量很慷慨,有4隻蝦,魷魚新鮮彈牙,少量蜆肉,極多蕃茄仔。個汁做到有海鮮味,辣辣地,正。煙三文魚唔會過咸,夾埋在細細粒橙同紅蔥頭食fresh d冇咁寡。鷄翼嘅味令我諗起印度烤雞,橙橙地色,另外有個辣辣地嘅醬,係比較有特色的雞翼。蟹肉flatbread,蟹肉同青瓜都很多,可能想sell d crabmeat 的鮮味所以冇乜其他調味,略為清淡。而且olive oil 下得太多浸到d 本身少少脆的flatbread 淋左,可惜。
2016-04-05 1180 瀏覽
3位媽媽s的親子聚餐,我們選了Yoho Mall這家Pizza Express落腳,原因是看上去坐位比較寬敞且設有Stokke baby high chair,媽媽們對於Stokke一定不會陌生,是一個偏貴且設計安全的BB用品牌子。我們3個成人點了一個4人餐,頭盤是南瓜蓉及燒磨菇-南瓜蓉味道清新有一丁點香料辛味令味道有所提升,但配上的牛油軟法包卻較乾且沒有翻熱,所以比較失色;燒磨菇共6件磨菇3款味道,我試了其中兩款都覺得味道比較清淡,反而on side的醬料唔錯。今次點的沙律是廚師精選,除沙律菜外有烚蛋,火雞胸,煙火腿,車厘茄,芝士及橄欖。沒有太多醬汁反而特顯沙律菜的新鮮及清新感覺。主食點了白汁蝴蝶粉及蜜糖雞肉Pizza,蝴蝶粉味道可以,不過不失;而蜜糖雞肉Pizza卻吃不出蜜糖味,只是一般的蕃茄芝士雞肉Pizza的感覺,不過Pizza餅底爽脆可口,芝士用上水牛芝士亦很不錯。即使食物質素不算太有特色,這裡對於有小朋友一起用餐仍是一個不錯的選擇!

2016-04-02
2016-02-13 1122 瀏覽
又到食pizza既時候喇~今次pizza express唔同平日必勝X既味道,歐陸風味較濃雞肉凱撒沙律生菜跟雞胸都係清淡配沙律汁,但有d鹹鹹既烤雞係入面好突出,家人原本話d汁好鹹,我就驚住唔點d凱撒沙律汁,點佑原來係d烤雞鹹,菜同肉,多士粒既比例約1比1,理想薄切三文魚煙三文魚一片片沾上橄欖油少少鹹味同油香,但最正係伴隨嘅麪包,點上橄欖油似蔥油餅意式焗肉丸細細碟肉醬正常甜甜鹹鹹,但有點貧乏全部食物一齊食又冇特別味道同感覺,最好食都係佢嘅麪包意式凍肉拼盤 +$50嗜肉之人既鹹食恩物,火腿同煙三文魚都夠鹹,特別在於南瓜蓉, 甘甜清新較突出番茄辣肉醬意粉番茄甜甜地, 唔太酸,似加左辣椒仔咁更惹味,不過份量就...每人分在一卷意粉後就冇嘍...意式野菌蝴蝶粉菇菌香濃濃郁, creamy脂味濃厚,蝴蝶粉掛起濃稠醬汁, 入口豐富,要趁熱食帕爾馬火腿薄餅雖然火腿夠哂鹹香,但只有一塊在茄醬上都覺貧乏... 味道上都係正常茄醬,不過食到火腿時略嫌過鹹, 嗜鹹者一定適合吞拿魚薄餅食落豐富好多,吞拿魚跟蔬菜濕潤感高, 補足吞拿魚乾嘅肉質,鹹味亦足夠,不過批底濕度高至過軟, 拿起食得有點狼狽乾薑水原本唔知係咩
又到食pizza既時候喇~
雞肉凱撒沙律
生菜跟雞胸都係清淡配沙律汁,但有d鹹鹹既烤雞係入面好突出,
家人原本話d汁好鹹,我就驚住唔點d凱撒沙律汁,
點佑原來係d烤雞鹹,
菜同肉,多士粒既比例約1比1,理想
薄切三文魚
煙三文魚一片片沾上橄欖油少少鹹味同油香,
但最正係伴隨嘅麪包,

點上橄欖油似蔥油餅
意式焗肉丸
細細碟肉醬正常甜甜鹹鹹,但有點貧乏
全部食物一齊食又冇特別味道同感覺,
最好食都係佢嘅麪包
意式凍肉拼盤
意式凍肉拼盤 +$50
嗜肉之人既鹹食恩物,
火腿同煙三文魚都夠鹹,
特別在於南瓜蓉, 甘甜清新較突出
番茄辣肉醬意粉
番茄甜甜地, 唔太酸,
似加左辣椒仔咁更惹味,
不過份量就...每人分在一卷意粉後就冇嘍...
意式野菌蝴蝶粉
菇菌香濃濃郁, creamy脂味濃厚,

蝴蝶粉掛起濃稠醬汁, 入口豐富,
要趁熱食
帕爾馬火腿薄餅
帕爾馬火腿薄餅
雖然火腿夠哂鹹香,但只有一塊在茄醬上都覺貧乏...

味道上都係正常茄醬,
不過食到火腿時略嫌過鹹, 嗜鹹者一定適合
吞拿魚pizza
吞拿魚薄餅
食落豐富好多,

吞拿魚跟蔬菜濕潤感高, 補足吞拿魚乾嘅肉質,

鹹味亦足夠,
不過批底濕度高至過軟, 拿起食得有點狼狽
乾薑水
原本唔知係咩,原來係玉泉出品梳打水,
而家先知味道似加糖嘅梳打水, 清清地唔錯

其實今次我覺得pizza express嘅pizza 唔太適合我口味,
雖然呢種先係較原始嘅pizza,
但自己較為鍾意食厚身嘅批,
不過我自己覺得麪包好好, 意式野菌蝴蝶粉都好香口~
2016-01-07
意式凍肉拼盤
吞拿魚pizza
2016-02-08 873 瀏覽
平日的YAHOO MALL特別寧靜, 食肆唔會排長龍, 可以慢慢揀定想食乜就入去坐~是晚幾好胃口 (but最終都係眼闊肚窄要打包~), 點了:沙律汁唔太酸, 雞肉焗到好香口, 菜就似乎切得大塊咗啲, 份量二人share啱啱好因為樣樣都想食所以點咗呢個頭盤set (2-4人), hams &煙三文魚唔錯, 中間個啲一條條長三角形的, 好似印度薄餅咁但係又脆身啲, 夾埋啲南瓜醬(有少少辣, 凍的)幾好食, 但兩個人share就多咗啲有啲hams的推介pizza (menu上的推介),  薄批my favourite, hams加埋啲蕃茄cheese, yummy (&冇我唔like的青椒洋蔥), 不過真係好大個, 最終食唔晒要包走(but隔夜叮番一樣咁好味~)另外點了兩杯荔技薑茶(@$30), but原來只係茶包, 得薑味完全冇荔枝味, 有點失望兩個人食咗約5百蚊, 有點貴, 不過呢道唔駛等位, 座位唔迫, 侍應服務唔錯, 都值ge.

是晚幾好胃口 (but最終都係眼闊肚窄要打包~), 點了:
雞肉凱撤沙律
Rose pizza